• kejmi

    Tak jsem zacal letos trosku vic jezdit nez v predchozich sezonach a ejhle… mam na zadku boulicku jak hrasek. Udelalo se mi to v nedeli, tak pondeli k obvodakovi-pry hemoroid,ale ve stadiu, ze asi na chirurga. Napsal mi DETRALEX prášky, Dobexil H masticku… bolí to jak prase, nemuzu ani chodit:( máte někdo zkusenost s chirurgickym zakrokem? Bojim se s tim do ty nemocnice:( Slysel jsem, ze je dobra masticka z dubove kury… nebo co zabralo Vám? Byl někdo pod kudlou? a co pak následně kolo? Asi by bylo rozumny koupit nejaky kratasy s vložkou?

    0 0
    • Hynas  

      Taková rychlost vytvoření H je mi záhadou. Pochopil bych, že došlo k vyhřeznutí ven (H mají totiž více forem) a že ti doktor doporučil chirurgický zákrok…mé zkušenosti jsou s jinou formou, zduření žíly na samém kraji otvoru…osvědčily se mi čípky Faktu a gel dubová kůra.

      0 0
      • kejmi  

        ja je mam prave ven… z niceho nic a velikost hrášku. Boli to jak čert:( co sem tak cetl na ruznych forech, tak kazdej kdo byl na zakroku u chirurga tak by to podruhe neabsolvoval. ach jo

        0 0
        • krokus  

          Já bych to podruhé absolvoval, protože vím, že nemám jinou možnost.

          0 0
        • Zdenda CUBE  

          V dnešní době už se to odoperovává úplně jinak, než před pár lety, kdy se to dělalo klasicky skalpelem, nůžkama a jehlou se stehy. To bylo hojení zdlouhavé a bolestivé. Dnes se to dělá ambulantně laserem a druhý den nevíš že si někde byl. Otázka druhá je, že dokud to nebudeš mít zhojené a v klidu, tak by ti ten zákrok dobrý lékař stejně neměl dělat. Tak to nejdříve sklidni předepsanou léčbou a teprve potom navštiv ambulanci odborníka a dohodni další postup. Upozorňuji ještě na to, že je bezpodmínečně nutná, až pro někoho přehnaná, absolutní čistota. Koupat, koupat a zase koupat a vždy potom ošetřit mastí.

          0 0
          • swampy  

            Predevsim bohuzel omezit caste jizdy na kole. Rekneme ne vice nez 2× 1 hodinu denne nebo mozna mene podle pocasi nez se vse zcela zahoji. Mne pomahaji cipky a mast predepsana od doktora, po prvni aplikaci jsem okamzite pocitil ucinek. Po dlouhe dobe nesycim, kdyz si sedam:)

            0 0
          • kejmi  

            no myju se fakt brutalne casto, mame doma bidet takze je to ok.. po stolici se neutiram radeji papirem ale hned na bidet-prý je to nejlepsi… kazdopadne mam to od nedele, v pondeli obvodak-leky a masticka a dnes po 3 dnech je to lepsi, uz to tolik neboli ale velikost asi stejna.. Ted sem poridil mast z dubove kury, tak vyzkousim..

            0 0
            • krokus  

              Já být tebou, jdu co nejdřív na chirurgii. Za chvíli bude víkend, to s tím nic neuděláš. Ale jak chceš…

              0 0
      • verousek70  

        Takové bleskové vytvoření?

        0 0
    • madcat  

      S chirurgickým zákrokem ti teda neporadím, neměl jsem zatím to „štěstí“, ale obecně ti radím to neoddalovat než se problémy stanou chronického rázu. Taky mě sem tam řiť trochu pozlobí, ale naštěstí nic vážnýho, trochu zamastičkařím a je to v cajku. Holt chlapi na tohle docela trpí, nenaděláme nic…

      0 0
      • kejmi  

        no mám to poprvé… takze doberu leky co mam, budu mazat. Uvidim do tydne pokud se neuvidim zlepseni, tak to budu muset resit asi jinak. Se stolicí nemám problém a nikdy jsem nemel, jen ta bolava kulicka mno:( na kolo muzu zapomenout:( ale uz dopredu uvazuju az to pujde jezdit, tak asi nejaky sedlo s air flow? a kratasy s vlozkou?

        0 0
        • krokus  

          Kraťasy s vložkou určitě, o sedle jsme se bavili v jiném vlákně.

          0 0
      • Smazaný účet  

        „chlapi na tohle trpí…“

        jooo buď rád že nerodíš.

        0 0
    • krokus  

      Hemoroidy jsou vnitřní a vnější. Většina zdánlivě vnějších jsou vlastně vnitřní hemoroidy vyhřezlé ven. Pokud je hemoroid venku pořád, tj. nejde zasunout zpátky, jedná se o trvalý výhřez, čili stupeň 4. Psal jsi, že je máš na stupni 1, tak že to asi nebude tvůj případ. Třeba tedy máš ty vnější. Jinak koloskopie se dělá proto, aby se doktor ujistil, že problémy nemají jinou, horší příčinu.

      Jak už jsem psal v jiném vlákně, mně dělali ligaci dle Barrona (podvazování). Ty zákroky by se daly přežít, horší je, že se mi přitom v konečníku udělali trhlinky. S nimi bojuju už asi rok, zatím ne zcela úspěšně. Údajně by měla pomoct domácí léčba – dilatování. Člověk si prostě roztahuje konečník takovými umělými údy, trhlinky by se měly samy vyhojit – tak aspoň zní teorie.

      Na čípky ani masti absolutně nevěřím, věřím jen na dobrou stravu, úzkostlivou hygienu a včasnou návštěvu doktora.

      0 0
      • mastihuba  

        obdivuju jak otevřeně o těhle problémech hovoříš. :) ale je fakt že todle je jediná pomoc lidem, kteří ještě věří na záchranu mastičkama. Jestli jsem to dobře pochopil, tak tenhle případ doktor rozřízne, vyčistí a do týdne má pokoj. V každým případě se mu po chyrurgickým zákroku velmi uleví.

        0 0
        • krokus  

          Jsou to jen blbý křečový žíly, jenom na nepříjemnym místě místě:-) A jaký typ problému podle tebe Kejmi má?

          0 0
          • kejmi  

            no ja myslim, ze to mam to 3 nebo 4 stadium. zatlacit jsem to nezkousel. rekl bych ale, ze to je ten vnitrni H ktery vylezl ven. masticku a leky beru zatim 24h a rekl bych ze se to trosku zmensilo, ale nijak razantne. strasne se bojim operace, co jsem cetl tak je pak po operaci dost drsne jit na wc i po mesici pry hrozna bolest a nekteri pacienti ztratili cit ve sveraci, tak ani nepoznaj zda si jen ulevi nebo si nadela do kalhot. Fakt pekne veci me asi cekaji…

            0 0
            • krokus  

              Musím se omluvit: spletl jsem si tě s jiným uživatelem, který včera v jiném vlákně psal, že má hemoroidy prvního stupně. Ty máš tedy opravdu zřejmě 4. stupeň. Taky jsem to zažil, je to hnus. Chirurg mi to tenkrát rozřízl, ani to nebolelo. Tři týdny potom už jsem myslím mohl jezdit na kole. Bylo to ale bohužel jen dočasné řešení, za dva roky se mi to objevilo znova, tentokrát ve 3. stupni. Šel jsem ke stejnému chirurgovi, absolvoval jsem podvazování. Bohužel se to zkomplikovalo, jak jsem psal výše.

              Je potřeba odlišovat operaci a operaci. Klasická operace hemoroidů je už dost velký zákrok, pak jsou ale různé šetrnější metody: podvazování, laser, tzv. měkký laser aj. Čím dřív s tím jdeš k doktorovi, tím máš větší naději na méně invazivní zásah.

              Pomáhá tomu, když to člověk hodně namáčí. Zkus si dávat sedací koupele a zkus ten homeroid např. pomocí mastičky Faktu jemně zatlačovat zpět. Ale mně už v tomto stádiu nic nepomáhalo. Např. čípky mi to dokonce zhoršovaly: čípek se dostane zbytečně hluboko a změkčuje stolici. Měl jsem potom průjmy a bylo to celé ještě horší.

              Zkus se vyhnout klasické operaci a zajdi si za někým dobrým. Nelituj případně peněz, zadek máme jen jeden.

              0 0
              • kejmi  

                jak jsem uz myslim psal… zadne krvaceni jsem nikdy nemel.. ani vcera ani dnes. jen me desne boli ta boulicka. pockam jeste aspon do zitra jak dopadne masticka a ty leky a rano se uvidi. zajdu asi k nam do pardubicke nemocnice a at me prohlednou, pak budu chytrejsi a uvidim co mi nabidnou jako reseni.

                0 0
                • krokus  

                  Byl jsem úplně stejný případ jako ty. Pokud se hemoroid nevrátí sám, asi ti ho rozříznou – bolet tě to ale nebude, naopak se ti ohromně uleví.

                  0 0
              • swampy  

                to jsem byl ja. doporocuji kazdemu co nejdrive resit problem a nic neodkladat. vim, onemocneni se zda ponizujiciho charakteru, ale nic na tom neni.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Osobní zkušenost nemám, ale žena měla problémy po porodu. Krom klasický léčby práškama používala dubovou kůru. Co sem tenkrát procházel diskuze, každýmu pomůže něco jinýho. Ženě nakonec na bolest a svědění pomohl „krizový krém“ s bachovejma esencema – rescue cream. Trochu to zavání mastičkařením, ale mně třeba pomoh i při opruzeninách. Není to levná sranda, ale až budeš dostatečně zoufalej tak můžeš zkusit.

      0 0
      • misaxxx  

        když na to trpí i Elitáci tak proč se o tom nebavit…jakkoliv.

        Zajímalo by me esli na to funguje nějaká prevence???

        0 0
        • krokus  

          Pečlivá hygiena, strava bohatá na vlákninu, nepít moc alkohol, nejíst pálivá jídla, pít hodně vody. A mít dost pohybu – kolo samozřejmě není ideální.

          0 0
      • krokus  

        Vnitřní hemoroidy nesvědí ani nebolí, pokud nejsou vyhřezlé. Prý je to velmi častá chybná diagnóza: doktor ti řekne, že máš hemoroidy, ve skutečnosti máš ale (často vedle hemoroidů) fissuru (trhlinu). Právě trhlina bolí a svědí. Název té mastičky si poznamenávám, proč ji nevyzkoušet.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ano, je to tak, jak jsem psal, týkalo se to ženy po porodu, takže se zkombinovalo obojí.

          0 0
          • krokus  

            No a ta fissura se jí vyhojila sama? Díky té masti? Pokud ano, běžím do lékárny:-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Se ti večer poptám co všecko na to postupně plácala… ;o)

              0 0
              • krokus  

                Díky, budeš hodný. Docela se divím, že se z toho dostala jen díky mastičce/mastičkám. Tady je kdyžtak zajímavá stránka o fissurách

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak brala Detralex tablety, páč možno při kojení :o) jinak Factum čípky neúspěch, to prý nešlo, pak nasadila ten Rescue Cream. Takže kombinace obojího, ten krém pomohl hlavně na svědění a pálení.

                  0 0
            • Eva  

              Take jsem mela fissury,po porodu,trvalo pul roku nez jsem dosla k doktorovi,nejvic mi pomohla uprava stravy,hodne vlakniny,aby se jaksi kazdou stolici clovek zas nenatrhaval :-),no a nejakou masticku k tomu samozrejme a hygiena.

              0 0
              • krokus  

                Tohle všechno dělám + to dilatování, ale nějak se z toho pořád nemůžu vyhrabat. Člověk o tom ví třeba celý den, je to k vzteku.

                0 0
              • krokus  

                A ten doktor s tebou něco dělal? Mně doktorka doporučila právě to dilatování. Když to nepomůže, nabízela mi operaci – divulzi konečníku. Tomu bych se rád vyhnul, je to prý dost velký hnus.

                0 0
      • krokus  

        Je to toto? Zkoušel jsem hemagel (podobně drahá hojivá mast), bylo to k ničemu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ano, to je ona. O něco levnější ji maj na bachovky.cz (je tam odkaz na obchod). Za účinek samozřejmě neručim, sám jsem k takovým mastičkám skeptický. Podle toho co píšeš máš asi i trochu jiný problém takže by asi taky nezabrala.

          0 0
        • swampy  

          ja pouzivam mast avenco, je velmi ucinna a obsahuje i nejaka homeopatika.

          0 0
    • lidumil  

      To vypadá, že máš tzv trombozu – čili se v té žíle srazila krev a proto to bolí. Je potřeba hemoroid naříznout a odstranit tu sraženinu, prakticky okamžitě se uleví, pokud se to udělá dobře, pak to do 2–3 dnů přestane vadit i na kole.

      0 0
      • krokus  

        Jenom doplním, že hemoroidů, pokud se nepletu, může mít člověk nejvýš 5. Ven většinou leze ten největší, nejhorší – neznamená to ale, že jich tam nemáš víc. Mně dělali celkem 4 podvazování (z 5 možných).

        0 0
        • lidumil  

          Takhle se to říct nedá. Jedná se o rozšířené podkožní a podslizniční žíly a jsou v typických 3 lokalizacích, protože v těch lokalizacích vystupuje spojka hlubokého a povrchního žilního systému. Jsou na číslech 3–7–11 když ležíš na zádech.

          0 0
          • krokus  

            Aha, asi jsem to zjednodušil. Doktor mi ale na začátku říkal, že těch zákroků (podvazování) může být max. 5. A můj stav ještě neznal.

            0 0
      • swampy  

        nebo pouzit hemoron kdy se nizkym proudem zila zatahne

        0 0
    • radek80  

      není možný, že jsi těhotný, to se občas hemeroidy vyskytnou.

      0 0
    • daymaker  

      hodně věcí napsáno viz výše, jinak velmi doporučuji perfektní hygienu po stolici(tzn. že toal. papír nestačí!) a nejlépe studenou, ledovou vodou…

      0 0
    • Kubajzs  

      Dubová kůra prej super! Koupíš v ňákym bylinkářství nebo lékárně, smícháš s vodou, ponoříš zadek a hemoroidy za chvíli pryč, aspoň dle slov známýho.

      0 0
      • krokus  

        Tvůj známý tomu moc nerozumí. Ale na druhou stranu, dubovou kůrou se asi nic nezkazí.

        0 0
      • Schoscha  

        pokud dubová kůra tak tahle pomáhá.

        V akutních případech Dobexil H(mast i čípky)

        naštěstí jsem už dlouho problém neměl.

        Jak píšou jiní, hygiena je důležitá.Když není sprcha, nebo bidet používám vlhčený toal.papír a už dlouho mám klid.

        0 0
      • Jarkeld  

        Měl jsem tyhle problémy způsobené především prochladnutím. Zkoušel jsem mast Dobelix a vůbec žádná úleva. Pak jsem zkusil sedací koupele s dubovou kůrou a výsledek se dostavil velmi rychle. Dubová kůra není vhodná pro ženy, způsobuje to různé záněty apod.

        0 0
    • kejmi  

      no tak ted sem zkoumal a mám tam malou fialovou srazeninu.. tak proto to asi tak bolí. Mysíte, že se ti to samo ztratí? asi sci-fi, co? :( Studená, nebo teplá voda?

      0 1
      • mastihuba  

        čím dřív na kudlu tím rychlec se to ztratí :)

        0 0
        • kejmi  

          myslíš teda že ji sám nějak doma nerozeženu? studená nebo tepla voda? Kdyz pod kudlu, takze jen rozriznou a melo by to byt cajk? nebo mi totalne rozkuchaj kukátko?

          0 0
          • mastihuba  

            jedna injekce lokalka umrtveni a pak ti odstrani sraženinu, sroste to za chvílu jak nic žádnej strach a dotoho.

            0 0
            • kejmi  

              no zni to jako pohadka… ted jsem odhodlanej tam jit, snad ráno nevyměknu. Fakt je ten ze od nedele me to boli porad stejne, takze mi nic jinyho asi fakt nezbyde:(

              0 0
              • krokus  

                Mně to rozřízli bez injekce. Ani jsem to necítil, prostě se mi jen ohromně ulevilo. Ale jak jsem psal výše, bylo to jen dočasné řešení. Až se ti to zahojí, nech se pořádně vyšetřit a něco s tím dělej!

                0 0
      • lidumil  

        Jak jsem psal výše a čím drív tam půjdeš, tím lepší, protože postupně se ta sraženina začne sama hojijt a jizvit a pak Ti rozříznutí tak rychle nepomůže, protože se ta sraženina nedá pak úplně odstranit. Ideální je jít s tím hned, jak se to objeví. Dělal jsem to mockrát a všem se hned ulevilo.

        0 0
        • krokus  

          Ty jsi chirurg? Proktolog? To by bylo cenné…

          0 0
          • lidumil  

            Teď už se proktologií nezabývám, ale donedávna jo. V rámci superspecializace v chirurgii dělám něco jiného, ale zkušenosti s tím mám dlouhodobé. Možností definitivní léčby je víc, samozřejmě záleží na stadiu a lokálním nálezu.

            0 0
            • krokus  

              Můžu se tě zeptat, jak se dají chirurgicky (nebo jinak?) řešit fissury? Dočetl jsem se o těchto možnostech: divulze konečníku, injekce butulotoxinu. Ohlasy pacientů na internetu jsou ale dost negativní, tak bych se z toho radši vyhrabal sám. Nemám to v až tak špatné stavu, někdy je to dobré, někdy horší – jako na houpačce.

              0 0
              • lidumil  

                Možností je víc – třeba jen umrtvit Mesokainem, povolí to a dá se to zahojit, další jak píšeš a nejůčinnější je pak operace, kdy se částečně protne vnitřní svěrač. I ta divulze je docela účinná pokud jde o akutní fissiru, jestli je chronická, nemine Tě částečné protětí svěrače. S botulotoxinem nenám zkušenost, ale vzhledem k tomu, že je to nervový jed, dojde asi v podstatě k ochrnutí svalu, čili dočasný účinek jako jeho protětí.

                0 0
                • Igor Hnizdo  

                  botox je pry fajn. obzvlast pry u tezsich pripadu pak nehrozi v takove mire situace, ze by se clovek permanetne priposraval.

                  0 0
    • Igor Hnizdo  

      Mati si taky neco uhnala. Na prvni pokus v okresni nemocnici teda nic moc. Pak byla v poradniku na to, aby ji „opravili“ to co zku… a protoze to fakt neslo cekat do nekonecna, protoze uz nemohla lozit pomalu ani po ctyrech, tak nakonec skoncila na soukrome klinice a maximalni spokojenost. ted uz nechce jinam a pochopila proc je potreba reforma zdravotnictvi vetsi nez poplatku za 30 korun…

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Mně osobně pořád honí vlk:( Mařu ho niveou a mám tak nějak klid, ale stejně je to na prdel:D

      0 0
      • ZuzicK  

        Lepší je Dermazulen ;)

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Hmmm, děkuju za typ. Hned si pro tenhle lecivy elixir zajdu. Kousani vlka me prostě nebaví.

          Nejhorší je to vždy po vykonání potřeby, to jsem nepoužitelnej :( :D Kdyby byl u každého záchodu bidet, tak je vše ok, ale on není. Takže člověk to prostě musí vyřešit tak, že nechodí jinde než doma nebo mázne prdku krémem. Hrozný :D Směju se tomu, ale je to nepříjemný.

          0 0
      • daymaker  

        dětský pudr… osvědčená věc starých cyklistů…

        0 0
        • tomaschek  

          Přidávám své dlouholeté zkušenosti. Sem tam (cca 1× za měsíc nebo dva) trpím na silné vyhřeznutí hemoroidů a občas taky na silné krvácení z vnitřních hemoroidů po každé stolici – obojí nezávisle na sobě i 3–4 dny vkuse.

          Vyhřeznutí vždy nastává, když dělám nějakou činnost staticky dlouho vestoje (typicky čištění kola v garáži :-), nebo třeba při nákupech v marketech, kdy žena dlouho vybírá u regálů a já přešlapuju a přešlapuju… :-) Třeba z horské túry mě to nechytne nikdy a z kola už vůbec ne, naopak delší vyjížďka mi počínající vyhřeznutí hemoroidů vždy uklidní.

          Čípky mi nezabírají, spíše vyvolávají průjmy, mastičky taky moc ne. Proti krvácení jsem párkrát zkoušel vypalování elektrickými impulsy, ale je to metoda ne zrovna příjemná a v mém případě se míjí účinkem.

          Samozřejmě v každém těle se hemoroidy projevují jinak, ale jestli máte tyhle problémy, mám jednu možná užitečnou radu: zkuste tělo zvyknout na pravidelné vyprazdňování před spánkem, ať mají podrážděné hemoroidy přes noc čas se uklidnit.

          Já to tak dělám už cca 5 let, jinak bych se trápil v podstatě pořád. Když už si někdy tělo nedá poručit a musím na velkou už přes den, většinou to pak končí vyhřeznutím. V lepším případě na 1 den (přes noc se to většinou uklidní), v horším 3–4 dny – to pak polykám jeden brufen za druhým a čekám, až zánětlivý stav odezní.

          Jinak samozřejmostí je pečlivá hygiena, jídlo nijak neřeším. Už jsem se s hemoroidy naučil žít a když cítím, že se ozývají, hned si snažím na delší dobu sednout nebo lehnout a doufám, že se to uklidní.

          0 0
          • krokus  

            Mám pocit, že bys s tím měl jít k doktorovi. Lepší než se naučit s hemoroidy žít je podle mě hemoroidy vůbec nemít.

            0 0
            • tomaschek  

              Jak jsem psal, k doktorovi na Hemoron jsem chodil, ale přínos to nemělo a jako druhou variantu mi řekl pouze operaci, na což momentálně nemám chuť a vzhledem k pracovnímu vytížení ani čas, navíc výsledek je nejistý.

              Jsem ve stádiu, že to dokážu velmi dobře kontrolovat, takže s výjimkou akutního stavu, který mě postihne cca jednou za měsíc dva a někdy ani to ne, jsem momentálně spokojený. Samozřejmě by to mohlo být lepší, ale taky horší jako dříve…

              0 0
              • krokus  

                Podle mě ti každ doktor nabídne jen to, co dělá sám. Byl jsem na tom podobně jako ty, vyřešilo se to podvazováním. Výborná možnost je prý laser, ale ten se dá snad použít jen na stupně 1 a 2 (ty máš asi 3).

                0 0
          • žatec  

            pročetl jsem celé vlákno a myslím , že taky můžu přispět :) , opravnuje mě k tomu to , že mám hemáče 23 let. poprvé mi vylezly v 14letech a od té doby jsem se jich nezbavil. mám prakticky stejné příznaky co tomaschek až na to, že ono silné vyhřeznutí nastane tak jadnou za rok či dva, v mládí častěji bo jsem nevěděl co mám dělat, aby tak často nevylezly:) to tě opravdu lituju tomaschek :( . a taky jsem nikdy neměl žádné krvácení. za to jsem byl na operaci ve 20 letech. a už bych nikdy nešel aspon ne na tu co tenkrát. dnes už jsou lepší metody. mi tenkrát rozsekali prdel tak , že na to do smrti nezapomenu. před operací jsem nesměl 1 den vůbec nic jíst po operaci zase 1 den a pak jenom nějaké jogurty a jabka. 3 den po operaci mě pustili domů , ale to mi dali na oběd na rozloučenou rajskou z knedlíkama a masem:). druhý den doma jsem se po 5 ti dnech šel poprvé ****** a myslím, že můžu říct , že zřejmě vím co znamená rodit:) můj případ jsou genetické dispozice(nekou­řím,nepiju,jím zdravě,sportu­ju,nejsem obézní) a vím, že se hemáčů už asi nezbavím, ale naučil jsem se s nima žít i když to není někdy lehké .jak píše tomaschek po stolici je to vždycky nejhorší a není vždy možne sednout si nebo lehnout .

            0 0
            • krokus  

              Že není možné vždy si po stolici sednout nebo lehnout – pokud není příčinou vyhřezlý hemoroid, můžeš mít taky klidně fissuru.

              Dnešní metody jsou opravdu asi jinde. To podvazování taky bolelo (asi hodinu po zákroku), ale dalo se to přežít.

              0 0
              • žatec  

                právě , že já si potřebuju po stolici sednout nebo lehnout , aby se otvor uklidnil:) . když bych šel hned po stolici někde něco dělat a ještě k tomu ve stoje , tak mám skoro jistotu , že vyhřeznou

                0 0
                • tomaschek  

                  …právě že u tohohle problému nějak obecně radit není možné, protože každé tělo je originál a na různé metody reaguje jinak.

                  Třeba se říká, že dlouhá jízda na kole hemoroidy vyvolává, mě je naopak zklidňuje. Když mě bolí a vyhřeznou, sprchuju se horkou vodou a je to lepší, což je taky proti logice ochlazování… Taky se píše, že se hemoroidy tvoří z dlouhého sezení, což je u mě stoprocentně naopak – pokud sedím nebo ležím, nehrozí problém. Tak bych mohl ještě dlouho pokračovat, takže obecné rady asi nejsou pro každého.

                  0 0
            • tomaschek  

              Taky je mám cca od 14 let. Možná jsem to popsal moc dramaticky, já už to ani jako problém víceméně neberu, protože mě to trochu bolí těch pět minut mezi večerní sprchou a usnutím a ráno je v 95 procentech případů vše OK a vůbec pak nevím, že nějaké hemeroidy mám.

              Když už se to jednou za čas přes noc neuklidní, to je pak nepříjemné, ale protože už své tělo znám a mám nějaký pravidelný režim, daří se mi pauzy mezi těmito stavy čím dál víc prodlužovat, takže někdy mám opravdu klid i třeba 3 měsíce.

              Krvácení je spíše věc psychického šoku, neznalého to napoprvé vyděsí – krve jak z bravka – ale doktor mě ujistil, že to žádné následy třeba v podobě chudokrevnosti mít nemůže. Na to jsem se speciálně ptal, protože mj. chodím i darovat krev.

              0 0
              • Tušnak  

                zdar nazdar, napíšu to pd tebe, jelikož mám stejné problémy a mám na to stejný pohled jako ty. Na hemoridy trpím tak od 13 let a ikdyž jsem byl u spousty doktorů, tak mi nakonec nezbylo nic jiného než se s tím naučit žít a během těch let jsem odpozoroval jak mé tělo reaguje. Jsem na tom asi lépe, jelikož ono nepříjemné vyhřezbutí nemám tak často, jen asi tak 3× max 4× do roka, ale nezmizí to během dvou, třech dnů, ale peru se s tím tak týden až deset dní.

                Jako problém v poslední době vidím trhliny, které jsou pro mě ještě nepříjemnější než samotné vyhřeznutí. Ale pomocí mastí, odvaru z heřmánku a čípků, které mají hojivý efekt a zároveň změkčují stolici, i sebevětší trhlnina nakonec zmizí.

                Je jasné, že pokud člověk začne na hemoroidy trpět, tak jako první věc musí upravit životosprávu. Hlavně omezit tvrdý alkohol, tučná a kořeněná jídla a hlavně, jak už tady zaznelo, hodně vlákniny a hodně pít!!!

                Na kole s tímto onemocněním nemám žádný problém a když jsem se doktorky ptal, jestli mě to nějak omezí na kole, nebo může mít kolo neblahý vliv, tak mě ujistila, že se kolu můžu oddávat nadále:) a že ta doktorka ví o čem mluví, neb najede ročně víc než já:)

                Jinak Tomku už vím o čem se můžeme v hospodě na vyjíždce bavit až vyjedem:) Jinak pivo nijak negativně na můj konečník nepůsobí:)))

                0 0
                • tomaschek  

                  no tak s alkoholem se neomezuju a kořením taky rád, ale nemyslím, že tohle by mělo nějaký zásadní vliv. Je to u mě vždy vyvoláno specifickým druhem fyzické námahy, jak píšu výše.

                  Jinak jak se tak koukám kolem sebe i tady na webu, tak lidi, kteří nemají problém s hemoroidy, už začínají být v menšině… :-)

                  0 0
                • tomaschek  

                  …no tak to sis nevybral dobré povolání, nic mi hemoroidy nepodráždí tak jako několikahodinové postávání při fotografování nějaké akce – po Tretře jsem se trápil 3 dny… naštěstí takhle fotím jen občas.

                  0 0
                  • Tušnak  

                    tak se stáním problém nemám, spíše mi dělá problém zvedání těžkého závaží… Proto jsem nechal i fitka, protože tam to bylo na hraně a když jsem začal zvedat velké váhy, tak to šlo raz naraz:) já to mám s kořeněným jídlem právě naopak:(

                    0 0
                • krokus  

                  A tvůj recept na ty trhliny? Pokud jde o hemoroidy, budu se opakovat: podle mě je nejlepší řešení chirurgický zákrok (co nejméně invazivní).

                  0 0
                  • Tušnak  

                    na ty trhliny je nejlepší opravdu hodně pít, ať nemáš tuhou stolici a pokud se už nějaké vyskytnou tak ty čípky mi opravdu pomáhají. Moužíval jsem Mastu S a teď mám čípky FAKTU.

                    Jinak jako dobrá prevence před trhlinami je i před stolicí navlhčit konečník. To řeším různými mastmi, Hyrudoid mast. Teď mám jinou, ale z hlavy ti název neřeknu, až budu doma tak ti to tady klidně hodím. Navíc třeba ta mast co mám teď napomáhá spevnění stěny střeva a to je také valké plus!

                    0 0
                    • krokus  

                      Čípky Faktu nesnáším, mám po nich akorát průjem. Na jméno té mastičky se mi tedy prosím podívej. Dá se v lékárně koupit bez předpisu? Nevěděl jsem, že se dělají masti, které by kromě hojivého účinku taky zpevňovaly stěnu konečníku (střeva asi ne, to bys tu mast musel polykat:-)

                      0 0
                      • Tušnak  

                        sorry, to jsem napsal špatně:) Na tuto informaci jsem narazil, když jsem pročítal příbalový leták a příjemně mě překvapila! Dá se koupit bez předpisu a v lékárně mi ji doporučili. mám ji od soboty a je to super, okamžitá úleva, protože tentokrát mě co celkem dost bolelo a svědilo a hned po použití ta bylo jak nebe a dudy…

                        Hodím ti to tady večer.

                        0 0
                        • krokus  

                          Vždycky věřím, že mi nějaká zázračná mastička pomůže, a pak jsem zklamaný:-) Ale za pokus to stojí. Už jsem si objednal i ten Rescue Cream, o němž byla řeč výše.

                          0 0
                          • Tušnak  

                            Nazdar, tak mastička je to DOBEXIL H ung… Mi teda zatím opravdu pomáhá tk doufám že pomůže i tobě!

                            0 0
                    • Igor Hnizdo  

                      klistyr a chinin.

                      0 0
    • rasto  

      uz asi 10? let mam tak ve 40% po utreni krvavy toaletni papir. krev je syte cervena. amatersky dotaz: trpim necim, nebo jde o normalni stav?

      0 0
      • krokus  

        Amatérská odpověď: v lepším případě jde „jen“ o vnitřní hemoroidy. Nech se vyšetřit.

        0 0
      • Zdenda CUBE  

        Mě si zase dost pobavil. Okamžitě se mi vybavilo přirovnání: „Už deset let hodně blbě vidím, myslíte vy na BF, že bych s tím měl jít k očaři?“ Dost nechápu, že máš deset let potíže s krví ve stolici a nechává tě to tak dlouho klidným a ještě si s tím nebyl u lékaře.

        0 0
        • swampy  

          uprimne zalezi na povaze cloveka, ale ne kazdemu je prijemne jit k doktorovi a vystrcit na neho zadek.

          0 0
          • krokus  

            Je to asi potřeba brát tak, že proktolog viděl už tisíce zadků a ten tvůj ho ničím neohromí:-)

            0 0
          • Zdenda CUBE  

            To se samozřejmě dá pochopit, ale v době, kdy je rakovina tlustého střeva jedno z nejfrekvento­vanějších nádorových onemocnění u nás, je to dost velký hazard. A pokud mu nedělá problém psát to tady na fóru, tak by měl každý asi překonat stud a pro klid duše raději k lékaři zajít. To krvácení nemusí vždy znamenat pouze jen problémy se zadkem.

            0 0
            • swampy  

              mne to trvalo dva roky nez jsem nasel odvahu zajit k doktorovi. beru cipky a mast a vse je ok, 15.6 mne ceka endoskopicke vysetreni a hemeron mozna, au.

              0 0
            • rasto  

              pujdu. jen jsem si nebyl jisty, o co go. a zda nedelam slona z komara.

              0 0
            • smith22  

              Správná reakce

              0 0
            • lidumil  

              Je to bohžel nejčastější nádrové onemocnění u nás a celosvětově jsme na tuším 2., možná už i 1. místě v incidenci – počet nově zachycených onemocnění za rok na 100000 obyvatel.

              0 0
      • martin_bakov  

        to prislovi dostalo uplne novy vyznam : Never nicemu co pravidelne krvaci a nechcipne to ! ;)

        0 0
      • tomaschek  

        Pokud je krev červená, čertvá, je to dobré, při něčem vážnějším by byla spíše černá stolice – to by mohl být vážný problém s tlustým střevem, o kterém raději ani nechci psát… Každopádně pokud nemáš potvrzené hemoroidy, neváhej a nech se vyšetřit.

        0 0
        • smith22  

          Jak tu někdo psal jde jen o ,,blbý křečový žíly,,Nejčastější problém je že většina lidí se o tom stydí mluvit a trapí se stím už jak dlouho, hlavně se stím stydí k doktorům vůbec jít, přitom jde fakt o prkotinu, páni doktoři takovejch zadků už viděli…prý to má v určitým životním období skoro každej druhej člověk…taky se říká, že se to dělí na lidi, kteří hemeroidy právě mají a kteří je teprve mít bodou…Nikdy sem s tím problémy neměl ale letos mě to taky potkalo.Skoro měsíc sem se stím otravoval, pročítal rady na internetu a zkoušel různý mastičky i dubovou kůru ale ani ta nezabrala.Bylo to už ve stadiu ,,trombotizované Hemoroidy,, přesně to co popisuje kejmi.Obvoďák vám většinou napíše nějakou mast nebo čípky + nějaký léky na zpevnění žilních stěn (Detralex,Ginkor fort apod.)Ale v takovém stadiu je to k ničemu, akorát se nadále otravujete s mastěma bez účinku.Na to už sem neměl trpělivost tak sem si zajel do brněnské nemocnice v Bohunicích kde mi to ambulantně odstranily.Doktor to napíchne a kleštičkama z toho vytahne tu trombotizovanou tkáň.Na to jak je to citlivý místo se to dalo v poho přežít…ale doktor mi sám říkal, že myslel jak budu ječet a prej já nic :-))neumrtvuje se to, nic to není…příjemný to není ale za mě je to lepší jak vrtání zubu u zubaře :-))…Ale co je hlavní, zmizne vám ta otravná boulička a máte po (když je doktor škovnej) cca minutovým zákroku konečně pokoj.Když sme dojel dom tak sem ani nepoznal, že mi něco dělal…akorát to tak 2–3 dny ještě cítíte než se zhojí ta ranka která aspoň tedy mě nešla skoro vidět.Po tom vycvaknutí mi napsal jen Detralex a doporučil několikrát denně sprchovat teplou vodou, žádnou mast, nic.Bohužel teď cca po 3 měsících se mi to asi obnovilo :-((,tak si tam zas skočím na vycvaknutí.Údajně je to s častého dlouhého sezení, např. kdo má sedavé zaměstnání atd. ale ja třeba v práci celý den stojím a udělalo se mi to znovu.Dále také záleží hodně na stravě, chce to jíst hodně vlákniny, což si myslím, že je přesně můj případ proč se mi to obnovilo, docela to flákám a přes den sním opravdu málo vlákniny.Hodně dobrá věc a lidmy chválená a doporučovaná věc při těchto problémech, která dodá dení dávku vlákniny je prej Psyllium

          Plánuju, že si skočím do té nemocnice a pak si ho koupím.

          0 0
          • smith22  

            překlik sem se a špatně tu moji reakci zařadil, měla to být reakce na zakládajíci příspěvek

            0 0
          • krokus  

            Čekat, až se ti udělá trombotizovaný hemoroid, a pak si ho vždy nechat odstranit (rozříznout, vytáhnout atp.) není podle mě nejlepší řešení. Takhle s tím budeš laborovat pořád. Řešením je odstranění hemoroidů „zevnitř“.

            0 0
            • smith22  

              Jak to myslíš odstranění zevnitř?Jako nějak vyoperovat stím že se ti to už pak neudělá?Moc dobře sem tě ani nepochopil s tím ,,čekat až se uděla trombotizovaný hemeroid,,…já na to samozřejmě nečekám ale měl sem to v pohodě a necítil sem nic že by se tam něco postupně tvořilo…bylo to spíš ze dne na den a na jednou tam cítim zas tu trvdší žilku…ale ještě to tak nebolí jak poprvé, jen to tam cítím a jakoby při nějakým pohybu to trošku řeže.

              0 0
              • krokus  

                Řeší se to např. podvazováním. Roztáhnou ti konečník anoskopem a nastřelí na hemoroid takovou gumičku. Hemoroid pak za pár dní sám odumře. Definitivní řešení to ale taky není, musí se to čas od času opakovat.

                To, že ti hemoroid leze ven (spoň tak jsem to z tvého popisu pochopil), je známkou docela špatného stavu – jde asi o hem. 3. stupně.

                Nejsem doktor, tak doufám, že ti neříkám něco špatně. Něco už jsem si s tím ale užil.

                0 0
                • smith22  

                  nemám vnitřní, mám vnějši, takže mi nic ven neleze, uděla se to na povrchu.Pokud vím a co sem tak četl tak těmi gumičkami se řeši vnitřní hemeroidy které mají tendenci vyhřeznout ven, stím já problém nemám.

                  0 0
          • krokus  

            Jinak Psyllium jsou hnusné piliny, ale dá se na to zvyknout.

            0 0
    • PIWNIK PONURY  

      prekvapilo me, ze nikdo nezminil „vypalovani“ tekutym dusikem…? otazka je, do jakeho stadia to pomaha. mozne je to aplikovat na vnitrni i vnejsi.

      0 0
      • smith22  

        prý to není tak častá metodá protože následné hojení je pak mnohem zdlouhavější než u jiných metod a ztoho důvodu se to dnes už nepraktikuje.

        0 0
      • lidumil  

        Tzv. kryodestrukce se dnes už prakticky nepoužívá.

        0 0
    • kejmi  

      tak po čtvrtem dnu „domácí“ léčby uz to temer neboli, boulicka se nepatrne zmensila, ale stale tam je… na chirurgii jsem zatim nebyl, beru ten Detralex 3*2 denne dle predpisu lekare a mazal jsem to tou mastickou Dobrexil H… od včerejška pouzivam gel z dubove kury a vysledky se pomalu dostavují.. uz aspon normalne chodim i sedet muzu temer bez bolesti. Kazdy den bidet tak 5* denne pro dobrej pocit a mazu a mazu… uz se nemuzu dockat na kolo,ale nechci to uspechat. Prave objednavam cyklo vlozku do kratasu:) a doufam, ze to bude co nejdriv v poradku…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Cece s riti neni prdel. Ja s tim sice zkusenosti neda, ale prekonal bych vlastni stud a sel bych nastavit zadek k doktorovi. Jako laik nemuzes vedet, zda tou lecbou odstranis projevy neceho zavaznejsiho nebo utocis primo na pricinu…kdyz uz ty doktry platis z dani;)

        0 0
        • kejmi  

          o studu to neni, mam spis blok z toho, ze mi tam hned rozkrájej kukátko:(

          0 0
          • krokus  

            To znám. Když se budeš bát, zadek se ti stáhne a bude tě to bolet. Je potřeba se pěkně uvolnit a představovat si něco příjemného:-)

            0 0
        • swampy  

          vcera jsem si prosel kolonoskopii a lecbou hemeronem. nechalo se to vydrzet, ale kolonoskopie nic prijemneho nebyla.

          0 0
    • brochmil  

      letos v unoru jsem s tim byl na kudle a reknu ti ze i kdyz me tu prdel rezal doktor kamarad, po operacijsem myslel ze se na mne vyradilo hejno buziku.ale nema cenu to oddalovat protoze to kdyz se jednou rozjede tak tomu stejne neuniknes.A zadny masticky a prasicky nezaberou.Na kolo jsem si sednul po tydnu a jeste to nebyl zadnej velkej slagr.Doporucujou tak 3tydny v klidu,protoze je ta prdel nak sesita a kdyby ti povolily ty stehy tak to bude vypadat jak kdybys sezral Jagrovi brusle.Preju pevny sverac

      0 0
    • rasto  

      dnes jsem byl na vysetreni.

      mam hemoroidy 3. stupne (ze 4 bodove skaly).

      lecba jista.

      0 0
    • parduba  

      Já používám žindavovou mast od dr.Popova a dobrý.

      0 1
      • Maran2  

        Mi na hemeroidy pomáhá Hemostop. Manželka mi ho kupuje v lékárně a problémy zmizely.

        0 0
        • krokus  

          Na hemoroidy bohužel pomáhá jen chirurgie, mastičky problémy jen zmenší nebo oddálí. Ale třeba když se to podchytí v počátečním stádiu…

          0 0
    • dejf 25  

      Nazdar, tak vyříznutí mám za sebou a jestli můžu, tak sám za sebe, nic to není. U mě to probíhalo stejně i velikost odpovídá, vyzkoušel jsem snad všechno a nic, jen se to částečně znecitlivělo. Zašel jsem k doktorovi a za 10 minut bylo po všem, umrtvení, odříznutí, zalepení a odchod. Nejvíc nepříjemný je to, když odezní umrtvení to pak chvilku chodíš jako kdyby si měl v řiti zaraženou sedlovku :D. Zajdi tam a ničeho se neboj, doktor ti přesně řekne kdy můžeš na kolo.

      0 0
      • dejf 25  

        Takková velikost se sama nevstřebá aspoň tak mě to doktor říkal.

        0 0
      • krokus  

        Fakt ti hemoroid vyřezávali, nebo ti jen rozřízli trombotizovaný hemoroid? Možná jsi ale měl hemoroid vnější, nevím…

        0 0
        • dejf 25  

          Říkal že to zkusí vymáčknout je to sražená krev, ale nešlo to a fiknul mě to celý, říkal že si lidi myslej že se to spatně hojí, ale opak je pravdou stejně jako v puse, zajdi si a budeš mít klid.

          0 0
          • krokus  

            Aha, takže asi šlo o trombotizovaný vnitřní hemoroid (tzv. trvalý výhřez). Nechci tě strašit, ale rozříznutí (podle mě hemoroid skutečně spíš rozřízli než vyřízli) je jen dočasné řešení. Mně se stalo to samé a cca dva roky po zákroku se problémy vrátily. Nakonec jsem musel podstoupit podvazování (ligaci dle Barrona).

            0 0
    • iron.hide  

      jak je prosim ta mozne, ze si to mal take vazne v 25 rokoch? este tu je niekto taky mlady s takym problemom?

      0 0
      • krokus  

        Genetická dispozice, špatné hygienické a/nebo stravovací návyky, sezení na kole… Hemoroidy mě potkaly v podobném věku.

        0 0
      • antt  

        taky zvedám ruku, 3 týdny zpátky jsem byl na první podvaz. Ani jsem netušil, že něco takového existuje a ejhle..

        Od podzimu občasné bolesti, dva měsíce zpátky až takové, že jsem šel k doktorovi, ten mě nechal měsíc doma s detralexem a čípky, krom děvadesáti čípků se nic jiného nevstřebalo, tak jsem dostal doporučení na tu ligaci.

        Teď jsem třetí týden po ligaci, příští týden se objednávám na druhý podvaz a pak prý ještě jeden.. zatím ale zlepšení neskutečné, ikdyž to je ještě cítit.

        Takže kdo váhá, tak se nebojte, není nic lepšího, než na doktora za 30kč vystrčit prdel!

        Už i na kolo můžu, předtím jsem nemohl ani pořádně sedět a na sedle bajku už vůbec, protože to bolelo až na koulích.

        Tady mám takový malý soukromý seznam k úspěšné léčbě:

        v práci nechat dělat kolegy, jenom dirigovat a svádět vše na hermafrodity, nesedět u pc, nejíst pikantní pizzu a fazole, nezapíjet slívku pifkem, neprdět při zavazování bot, nečíst a nepsát na toaletě sms, neutírat si věnec papírem a nemýt si ho mýdlem, ale pouze sprchovat vlažnou vodou (to pomohlo nejvíc!), nejezdit na špatném sedle, nemasturbovat víc než je potřeba, souložit v poloze na „zevláka“ tj. v leže na boku a né dýl než půl hodiny 3× denně 2× týdně, nezohýbat se pro nalezené drobáky, nesedět na studeném a naopak v horké vaně, nenechat se plácat po zadku a nesrát kamarády, aby neměli chuť vás nakopat. Na ostatní zatím přicházím

        0 0
    • honzour  

      Dnes opícháno, rozřezáno, vyčištěno, sešito … fakt „príííma“ pocit nechat si šťourat ona místa. 8. ledna kontrola na proktologii, tak snad to bude dobrý. Štve mě, že mi to kazí dovolenou, ale zas lepší než uprostřed léta.

      0 0
      • antt  

        tak šťastné a veselé! .) a v tom novém aspoň tak jak při stárém

        0 0
      • honzour  

        Jak se dá po tomto zákroku fungovat ? Zvládnu cca 3 – 4 dny po zákroku zhruba 2,5 hodinovou cestu autem, trajdání po Praze a tu samou cestu zpět ? Co mi hrozí za možná rizika ? Doktor říkal, že můžu fungovat normálně, kromě sportu a tak. Nejhorší by byla infekce, ale ta mě může přepadnout kdykoliv a kdekoliv a prasknutí stehů, což se prý moc nestává. Nechci se zahnízdit doma, i kvůli capartům. Díky

        0 0
        • antt  

          zřejmě si měl ty venkovni dle popisu, což je citlivější, než ty vnitřní. Tak bych se řídil tim, jak se cítíš. Ja například hned po druhém vnitřním zákroku griloval pikantní klobásky a druhý den dal 5o km kolmo. Třetí zákrok byl jen nepříjemný, nic víc

          0 0
          • honzour  

            Jo jo, ty venkovní, i když dle stehů mi to ruplo na hraně onoho otvoru, takže mám stehy spíš uvnitř. Mě to ale skoro nebolelo a nevadilo, a to do chvíle, než jsem vzal zrcátko a podíval se, to se mi trochu sevřelo a šel k doktorovi. Tak zatím se k tomu chovám opatrně, v úterý mám zamluvený kino (předpremiéra Čtyř dohod od Jardy Duška) a ve čtvrtek bych asi valil tu Prahu. Ale jo, asi jak říkáš a víceméně to tak vyznělo i u doktora, prostě jak se člověk bude cítit a co si dovolí. Díky

            0 0
            • antt  

              však uvidíš, doporučuji akorad se moc neohybat, spíš si pokleknou a pokud se musiš ohnout, tak raději nic nezvedat. Aspoň do doby, než se to zhojí. Jo a paradoxně se mi líp sedělo na vrdém, jak měkkém a hlavně né na studeném a naopak teplém! Ať se daří

              0 0
        • Breakpain  

          Hele, proč se prostě nehodíš marod a až budeš fit, tak ty věci dořešíš?

          Když jsem měl operaci, nechal jsem holt propadnout i drahou dovolenou, než abych riskoval, že se něco pokazí …

          Ale každý máme svůj rozum …

          0 0
          • honzour  

            Od novýho roku o tom přemýšlím, tenhle měsíc to nechám doběhnout na dovolenou. Spíš bych vyrazil s dětma na výlet, aby z prázdnin něco měly. Nic víc řešit a dělat nechci. A i doktor mi říkal že můžu fungovat. Proto se i tady ptám. Samozřejmě, že pokud se vyskytne sebemenší problém, tak jdu pro neschopenku, zdraví mám jen jedno. Ale zatím mažu, zobu, koupu a omývám a vše OK. Uspěchat to nechci, ale zase nechci vypadat jak kňoura.

            0 0
    • Martin Kopálek  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Petr Padelik  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Hergot, tak jsem v tom taky (asi). Musím se nechat podrobněji vyšetřit. Co teda nechápu, že jsem to dostal i v případě, že žádné rizikové faktory nemám. Jediné, co splňuji, tak to sezení – na kole. Jinak v práci jsem furt na nohách, bez stresu, kvalitní strava, vláknina denně 50g …

      Máte někdo nějakou zkušenost s někým z Brna, kdo má šikovné a jemné ručičky na tuhle prácičku?

      Zažil jsem už ledacos, ale z tohoto mám fakt strach :-D

      0 0
      • kubikula78  

        Ahoj,muzu se podelit o cerstvou zkusenost.Mam vnitrni,2.stu­pen.Byl jsem v rijnu na klinice Remedis v Praze.Jsou ale i v Brne.A jsou spicka.Byl jsem na laserovym zakroku,temer bezbolestny.9000 to stalo.V poslednich tydnech se krvaceni vracelo,tak jsem byl na kontrole a dostal jsem na ten velkej hemoroid,na ktery laser nezabral,gumic­ku,tedy Barronova ligace.Uz v rijnu me doktor upozornoval,ze se tomu asi nevyhnu.Prvni den jsem trosku skucel,ale nic,co by Brufen nesrovnal.Byl jsem ted ve stredu a od vcera pohoda,zadna krev,trosku neprijemny pri stolici,ale nic hroznyho.Pohlidej si mekkou stolici,takze nejaky sirup.Je to opruz,ale da se to prezit.

        0 0
      • Pikaču  

        Ja to měl vyloženě ze sedla. Poridil jsem si selle italia superflow s dirou a dobrý. A hemiky si nech vyléčit s PROKTIS-M rektální čípky ( lépe zabira nez masticka). Dober vsech 10 dnu. Když nepomuzou tak se objednej na zakrok. To proktis m me doporucili kdyz ksem se objednaval na zakrok a pry at to doberu 10 dnů a az pak se mam objednat. Super jak to zabralo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Díky za radu.

          Jsem se díval na Guglu na fotky, jak takový hemeroid vypadá, ale podobu s tím svým jsem nenašel. Nicméně tam něco pichá, velikost jako větší hrášek a má to na kousku tmavší barvu – asi je to ta krevní sraženina, jak se tu psalo.

          Čípky jsou asi vhodné spíš na vnitřní použití, né? Já mám problém zevní …

          0 0
          • Pikaču  

            Je to fuk jake mas ono se to hoji zevnitr. To mi rekli na te klinice at si koupim ty cipky ze pusobi zevnitr i kdyz řešíš vnejsi.

            Zkus ty cipky a hlavne je dober vsech 10 i kdyz ti bude po 5 dnech uz hej.

            Když ne tak pod nuz muzes vzdy.

            0 0
      • Smazaný účet  

        hoši, kdybyste místo čtení BF radši běhali, tento problém mít nebudete

        0 0
    • duri80  

      Přesně před rokem jsem to absolvoval. Po roce ambulantní léčby jsem se dohodl s lékařem, že to odstraníme chirurgicky. Týden jsem neseděl a čtrnáct dnů nebyl v práci. Šest týdnů jsem sral krev. Sedmy týden, kdy už to vypadalo, že je vsechno cajk jsem sedl na kolo. Následně stolice opět s krví. Od té doby klid. Řiťku mám ve stavu, že můžu na duhový pochod. Podvazování nedoporučuji, je to ztráta času. Jooo, bolelo to ******** ;))

      0 0
      • krokus  

        Pod to, že podvazování je ztráta času, bych se podepsat nemohl. Já to prodělal před deseti lety, celkem 4 gumičky. Byl to docela hnus, ale od té doby to mám dobrý, jen chodím 1× za rok na kontrolu.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Přesně kvůli tomu jsem radši zaplatil necelých sedm tisíc za zákrok laserem :) Trvalo to asi 20 minut, a normálně jsem fungoval.

        0 0
        • duri80  

          Tak to jsme neřešili. A snad uz nebude potřeba ;)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Tak tyhle zákroky se nejspíš dělají až v momentě, kdy je to velké nebo je toho hodně, ne? Kvůli jednomu hrášku se tam nejspíš nechodí …?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jakmile je to vidět zvenku, uvnitř je to obvykle velký špatný :)

            0 0
            • Pikaču  

              nestrašil bych.

              ja tam měl bouly jako varle a stačilo 10 čípků před spaním.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Mimochodem ty cipky u nas v lekarne nemeli, tak jsem koupil mast a po dvou aplikacich uz to necitim. Zitra si mam vyzvednout ty cipky. Ani nevim, jestli to hemeroid je, ale u toho Proktise se uvadi X dalsich onemocneni, tak snad se toho zbavim :-)

                Drahy je to teda jako prase, mast 400,– cipky snad 350,–

                V lekarnach je dalsich X cipku a levnejsich, ale dam na tvoji radu. Zvlast, kdyz jsi to mel v takovem stadiu a pomohlo ti jedno baleni …

                0 0
                • Pikaču  

                  Předtím jsem měl nějakou klasiku z reklamy a nic po x dnech. Tak jsem volal na soukr. Kliniku a sestra mi řekla priktis m cipky i na vnejsi. Dobrat vsech 10 a kdyz se nezlepší tak me objedna. Drahy to je ale kdyz si prectes slozeni tak zjistis ze he to jine nez ostatni.

                  Me se to udělalo od spatneho sedla a sezeni na hrazy v aero posedu.

                  0 0
                • Pikaču  

                  Tak co, zabralo?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Úplně super už po pár dnech. Díky za tip.

                    Ale povím ti, zavádět si čípek do svý svatyně, to byla teda výzva. Pomalu jsem na to chtěl hledat návod :-D

                    0 0
                    • Pikaču  

                      Je to holt sex :)))). Ja poprve pred lety to same. Ale funguji nejlip a tyhle proktis M jsou zazracne. Pred tim jsem 5 dnu mazal neco za stovku z lekarny a zadne zlepseni.

                      0 0
    • mikebikenovak  

      Hele dubovou mast jsem zkoušel ale brzo se mi to vrátilo, zkus tady kouknout na tenhle článek https://defekace.info/…i/hemoroidy/ našel jsem tam dobrý info, kdyžtak se poradit s doktorem. Já doufám, že už se mi to nevrátí . držím palce

      0 0
    • vrabec_obecny  

      Za jak dlouho po gumičkách jste začali jezdit? Můj doktor se na mne díval jak na blbce, při dotazu kdy zase můžu začat jezdit. A odpověděl mi něco ve stylu až po všech gumičkách, což může být klidně půl roku…

      0 0
      • wishpull  

        Já asi tak po týdnu po první, po druhé nevím, doktora jsem se tedy neptal

        0 0
        • MatS  

          Doktor mi tvrdil se kolu a rotopedu vyhybat 14 dni.

          0 0
          • AE86  

            Je to „kus od kusu“. Ale většinou stačí pár dní aby jsi o tom nevěděl a týden dva tomu chce nechat na zahojení. V zásadě je to jen drobná ranka na sliznici, takže měsíční odstávka netřeba. Nějaký kriticky stav předpokládám nemáš, když se to da řešit gumičkami

            0 0
            • AE86  

              A ještě doplním, že víc než kolo je pro zahojeni důležité si hlídat jídlo a pití, aby jsi si to „na výstupu“ zbytečně nekomplikoval

              0 0
              • osobne  

                Nejíst nic ostrého snad stačí? Co je za problém v pití? Alkohol?

                0 0
                • nomecz  

                  Pit hodne at to neni moc tuhe :)

                  0 0
                  • MatS  

                    Dostatek vlakniny, i jako potravinovy doplnek, treba Psyrium. Dbat na cistotu okoli analniho otvoru. Vyvarovat se sezeni ma chladnem podkladu. Ani v lete.

                    Nepit kafe a tvrdy alkohol.

                    Je toho vice, nedavno jsem se na toto tema bavil s jednim primarem.

                    0 0
                    • MartyM  

                      kořeněné a zbytečně dlouhé vysedávání na míse!

                      0 0
                      • MatS  

                        Ano, na to jsem zapomnel. Njn, ty mobily na wc a bike forum je zlo :-D

                        0 0
                      • osobne  

                        Takže sezení na míse vadí a sezení v křesle u televize by nevadilo? A co sezení na židli v práci? Tohle se mi zdá jako nesmysl.

                        0 0
          • vrabec_obecny  

            Díky za info, jako pul roku bez kola nevydrzim. Dam vsemu tyden pauzu, pak zacnu s behem a po 2 tydnech s rotopedem. Tak snad to bude v pohode…

            0 0
            • detoxy  

              1 den. Ale čípky jsem to přeléčil už měsíc předem.

              0 0
            • tomaschek  

              Dávám pauzu týden max., a když potřebuju jezdit kvůli přípravě, dám si třeba hodinku „na stojáka“, tzn. prdel se nedotkne sedla. Výjezdy kopce apod.

              0 0
    • MatS  

      Pro ty, co s tim mate problemy, tak vrele doporucuju si priplatit za osetreni na zarizeni Hemeron. Jedno osetreni mne stalo 3900,– kc, ale absolutne bezbolestive a za par minut hotovo. Nezpusobuje zjizveni osetrene tkane a ani jine problemy, na rozdil od klasickeho odstraneni. U nizsich stadii hemeroidu staci jedno osetreni, v horsim pripade dve. A mate na mnoho let pokoj. Zmena k lepsimu je okamzita.

      Nedelam reklamu, spis jsem si tim ted prosel a chci se podelit o dobrou zkusenost.

      0 0
      • madcat  

        Možná nebude hemoron jako hemoron, vlastní zkušenost nemám, ale jelikož mě to zaujalo, tak jsem trochu googlil a narazil tady na ten článek, kde se ale píše, že hemoron patří k metodám, které jsou již pro jejich nedostatečnou účinnost opouštěny (a to je článek z r. 2015)… Tak nevím…

        …a jelikož je to pro mě momentálně taky aktuální, tak pudu, vyzkouším a poreferuju :-)

        0 0
        • MatS  

          Popravde mne Hemeron pomohl znatelne hned a to jsem mel 2. a 3. stadium. Minuly tyden jsem byl na kontrole a doktor si pochvaloval vysledek. Absolvoval jsem v Praze v Restrial klinice.

          Pevne verim, ze se toho na dlouho zbavim. Je to dost neprijemna zalezitost.

          0 0
      • tomaschek  

        Na hemoron jsem chodil asi před 20 lety. Je to tak dávno, že si to už skoro nepamatuju. Jen vím, že to bylo na principu impulsů z elektrod (takže asi stále stejná metoda) a že to bylo hrazeno ze zdravotního pojištění.

        Byl jsem na hemoronu asi pětkrát bez výsledku. Z vnějšími hemoroidy mi pár let zpátky pomohla až metoda DG Hall (ambulantní operace – zatavení přívodových žil – cena tehdy 10.000 Kč), po které jsem se vnějších navždy zbavil a zůstaly už jen vnitřní. Na ty stačí gumičky (Baronova ligace) jednou ročně a mám víceméně klid. Roční nájezd 10.

        0 0
        • tomaschek  

          Od zákroku DG Hall už trvale bez výhřezů a bez krvácení, bude to 10 let. Zůstala jen občasná bolestivost nebo spíše citlivost vnitřních, ale oproti stavu před DG Hall je to nic, tak 10 procent problémů a bolesti.

          0 0
    • madcat  

      Podělím se tu s dovolením s aktuální zkušeností, třeba to taky někomu pomůže s rozhodováním se jestli jít k lékaři atd…: jelikož jsem se hemoroidům taky nevyhnul, a to ani moc nejezdím a spíš mám sedavý zaměstnání a mizernou životosprávu, tak jsem po několika vyšetřeních necelých 14 dní zpátky absolvoval podvázání, tedy Barronovu ligaci třema gumičkama, měl jsem dle zprávy hemoroidy 2. stupně. Samotnej zákrok bych řekl, že byl celkem v pohodě, spíš takový divně nepříjemný než bolestivý. Trochu krušný chvilky nastaly až při jízdě domů autem, kdy to jaksi „přišlo k sobě“ nebo co, nebo to bezprostředně po zákroku nemá rádo když se na tom sedí, nevím. Každopádně jsem trochu nadával, a vyloženě jsem byl rád, když jsem někde zastavil a mohl chvilku chodit, to jsem za chvilku skoro nevěděl, že jsem na nějakým zákroku byl. První den večer pak asi třikrát na wc, ne kvůli stolici, ale prostě jakejsi náhlej přetlak nebo co, jak když si člověk dá klistýr, akorát ne tak silný – začalo se mi v tom konečníku tvořit abnormální množství jakýhosi hlenu s trochou krve, normálně si „ulevit“ nešlo, to bych se posral :-). Hned další den už jsem pozoroval zlepšení, ani na to wc už jsem moc nemusel, stolice celkem v pohodě, akorát to trochu bolelo a měl jsem pocity, jako kdybych tam byl nějakej zasukovanej nebo co, což jsem ale defakto vlastně byl, takže cajk :-). Občas trochu krve, ale spíš jenom takový špinění, pozitivní bylo, že v podstatě ustaly výhřezy – asi to ty gumičky držely. Co mě zajímá a co jsem teda zatím nezaregistroval – jestli si po tomhle zákroku člověk i všimne, že ty odumřelý uzly upadly a odešly se stolicí pryč? Někde jsem četl, že někdo si toho všiml tak, že najednou krve jak z prasete a bylo to, já ale nic takovýho nezaznamenal. Ne že bych se na wc v tom obsahu v míse nějak pak šťoural, ale vlastně ani nevím jak jsou ty gumičky velký, jak vypadají atd. Jediný, co pozoruju, je neustále se zlepšující pocit, pouze po stolici mám tu prdel dycky ještě takovou trochu rozbolavělou a jakoby zakřečovanou, nevím jak to popsat. Tak z toho bych soudil, že to tam všechno ještě furt je, anebo to bolí nějaký ty jizvy po odumřelých hemoroidech? Po zákroku mi doktor říkal, že to má odejít v řádu hodin až dnů. Hodin se mi zdá dost krátká doba, všude jinde jsem se dočetl spíš ty dny, ale jak říkám, zatím ani po skoro čtrnácti dnech jsem nic nepozoroval.

      A jinak teda asi můžu doporučit v Brně MUDr. Zelníčka v nemocnici u silomr… pardon milosrdných bratří – i když zatím zřejmě nemám hotovo, tak můžu hodnotit velmi pozitivně přístup – všechno vysvětlí, komentuje co právě „tam vzadu“ provádí, a vůbec z člověka celkem spadne ostych a nemá takovej problém tu prdel vystrčit…

      0 0
    • krokus  

      Bral jsem širokospektrální antibiotika na angínu, způsobilo mi to (pravděpodobně) problémy se řití (pálení při stolici, svědění nebo řezání hlavně na kole). Mám to už pár týdnů. Nestalo se vám to někomu taky? Hemeroidy to podle mě nejsou, s tím mám zkušenost. Ani trhlinka, protože to nebolí. Ale nevím no.

      0 0
      • MatS  

        Antibiotika způsobují poškozují střevní mikroflóry a doporučuje se potom nebo i současně s antibiotiky brát probiotika. Že by ti to poškodilo až tak střevo, trhlinka,to asi ne. Sereš krev?

        A bacha, hemeroidy jsou vnější a vnitřní. Každé se projevují trochu jinak.

        Kup si Diovarix Plus tablety a ber ráno dvě cca týden. Zpevní se ti stěna střeva. Dále Diovarix CBD gel na mazání řitního otvoru. Uklidní sliznici a pomůže od svědění a pálení.

        Dále můžeš pokud to dost zlobí doplnit čípky Hemagel procto nebo Proctoglyvenol.

        Pokud se to nezlepší,pak návštěva proktologa ;)

        Pro šťouraly nedělám ničemu reklamu, užil jsem si s tím svoje a rád se podělím o zkušenosti.

        0 0
        • krokus  

          Dík moc, ten Diovarix vyzkouším. Na proktologii chodím pravidelně, v podstatě jen preventivně (kdysi mi podvazovali hemeroidy), ale dostanu se tam až v září.

          Jinak ne, krev žádná. A probiotika jsem začal brát až po antibiotikách, což asi byla chyba.

          0 0
          • MatS  

            A dal bych si na tvém místě trochu odpočinek od kola,ať se to stihne zklidnit. Taky se vyhni dlouhému sezení.

            Tak přeji brzký návrat k normálu.

            0 0
            • krokus  

              Jo, kolo na to nepomáhá, zcela zřejmě. Ale odpočinek jsem měl cca tři týdny kvůli té angíně. No, zvláštní léto je to.

              0 0
    • roman 3D  

      Dnes po půlnoci bude rej, prý až 80 za hodinu

      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.