• gekon69

    Pls poradte rychlo lebo to musim do nedele urobit !!! potrebujem dat dole kluky resp pilu lebo lavu som uz dal … a na pile sa mi ztrhal ten zavit na stahovak cize musim to vybrat a neviem ako ked tam stahovak nejde… buchat z druhej strany som uz skusal …

    0 0
    • roud  

      jedině vyšroubovat šroub a jet sena tom projet ono to po čase povolí samo a upadne klika :O)

      0 0
    • panacea1  

      tak tomu říkám prekérka…nastříkej tam nějaký vzlínavý mazadlo nebo brzdovou kapalinu a lehce !!! se na tom projeď, abys zase neomačkal kliku, ale tu asi stejně vyhodíš ne?, když má závit včudu…znovu bych ji tam asi nedával, sundavání bude porod…

      0 0
    • panacea1  

      ..ještě mě napadlo, když máš dole tu levou, jaký systém je středová osa? Jako 4hran? osa zapouzdřená a 2 misky navlečené a zašroubované do rámu nebo to má ložiska venku? Kdyby to bylo jako u 4hranu, vyšroubuj tu levou misku a kladívkem poťukej osu z pravé strany pomocí třeba nějakého plastového (dřevěného…)kolíku, mezi osu a kliku dej nějakou dřevěnou, nebo plastovou podložku aby se ti rám neomlátil klikou až do ní budeš ťukat a bude to razdva venku.. pokud máš ložiska venku a tenhle způsob nelze praktikovat (třeba lze i tak), budeš muset vyzkoušet tu brzdovku a jízdu bez šroubu.

      0 0
      • roud  

        ta jízda zabere na 100% a nic se tim nezničí vůbec bych to náko nekomplikoval ať se projede párkrát kolem baráku a klika povolí…

        0 0
    • Stancek  

      Do dute osy z druhe strany zasroubuj sroub co tam patri, urez kus 10 – 12 kulatinyaby vesla do osy, vem normalni stahovak na loziska a stahni… Neco podobnyho me potkalo na klikach na 4hranu a ani jizda bez sroubu nepomohla, az univerzalni stahovak.

      0 0
      • multib  

        Jezdit bez šroubu je blbost, dobře přitažené kliky nikdy nespadnou ..
        Existuje 3packový stahovák, jehož osa se opře o osu středu a 3 packy, na konci zahnuté, zaberou za pavouka kliky .. mám to doma ..
        A vysoce profi rada ..Do kliky se udělá větší, tzv. opravný závit závitníkem (mám) 24 × 1 .. a stáhne se opravným stahovákem (mám) stejného rozměru obvyklým způsobem .. Důležité .. Musí to dělat velmi šikovný mechanik, který umí vyřezat rovně závit do kliky.
        Tož tak, chlopi .. :-) J.

        0 0
        • multib  

          Až teď jsem uviděl foto .. víceramenný stahovák, ale 2ramenný (mám) ..
          Opravný závitník i stahovák nabízí BP Lumen .. J.

          0 0
    • multib  

      Bouchals málo .. když já bouchnu, klika spadne .. :-P J.

      0 0
      • multib  

        Je třeba bouchnout hodně do kliky, ne ramen .. při slabších ranách je větší nebezpečí zničení kliky .. to hrozí stejně, bouchá – li se do kliky kladivem .. doporučuji použít průbojník velikosti 10 a víc .. A kladivo ¡pro dospělé, alespo 5 kg .. J.

        0 0
    • Bikes  

      Chce se to obrnit trpělivosti a pootačet klikou a bouchat. Nemusíš ani veklou silou, jen nebouchej na 1 místo, kříží se to a nejde to. Musíš pootáčet klikou.Fakt to povolí, neboj.

      0 0
    • karliner  

      Takže v tom máš, doufám, jasno: buď bouchat obří silou nebo jenom malou, na jedno a to samé místo nebo klikou pootáčet, kdyby to nepovolilo, tak se projet kolem baráku a kdyby i toto selhalo – prodloužit vyjížďku až k olkycovi domů, ten má doma totiž potřebné nářadí i na opravu raketoplánu a pokud by, nedej bože, ani jeho nářadí nepomohlo, tak ho požádáš, aby vzal do ruky kladivo (ale chlapský, samosebou…) a klika až tuto akční scénku uvidí – strachy raději upadne sama, to ti garantuju!!!

      0 0
    • gekon69  

      ok tak zatial vam dakujem skusim vyskusat vsetko :)) potom dam vediet ako to dopadlo …

      0 0
    • gekon69  

      no chlapci DAKUJEM pekne … nalial som trochu DOT-ky a s imbusom buchal buchal buchal a ani som sa nenazdal a bolo to von … :))) a ani poskodene to nie je …

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.