Hella HL 2000-problém s indikační diodou-reklamace?

10 nepřečtených
  • Petrs

    Pořídil jsem si HL 2000, ale mám problém s indikační diodou. Po nabití baterií a to jak v dodávaném stojánku i mimo něj v klasické nabíječce na Ni-Mh baterie mi po rozsvícení hned bliká červená indikační dioda, která hlásí blížící se vybití baterií. Po změření mají jednotlivé články cca 1,45V což je asi maximum na které je lze nabít. Dále se mi nepodařilo režim automatického zapínání podle intezity osvětlení. Ta druhá dioda vedle té červené vůbec na světlo nereaguje. Majitelé světla napiště mi jestli Vám vše funguje podle návodu nebo zda máte taky nějaký problém. Díky.

    0 0
    • Jarous1  

      Hmmm, zajímavé… Blikat by to nemělo… Aspoň tedy ne v normálním režimu. Nedržíš ten spínač při spuštění moc dlouho ? To se totiž zapíná právě to automatické zapínaní (podle osvětlení + otřesy). To druhé není dioda, ale čidlo, které snímá okolní osvětlení, takže to nemůže svítit… Přečti si pořádně návod ;-)

      0 0
    • orca.1  

      1.baterie (akumulátory): zkusil bych jednotlivé články vybít na nabíječce, kde se zobrazuje odebraný náboj v mAh.Ňastavit odběr tak na 0,5A. Tím se pozná a vyloučí vadný článek. Pouhé změření voltmetrem nemusí vadný článek objevit. Další možností je zkusit ve světle aklalické baterie. tím zase vyloučíš případný vadný akku.

      2. autom. režim zap./vyp.: podržet vypínač déle než 2 vteřiny, světlo svítí a po chvíli zhasne (pokud je dostatek okolního světla)a dioda bliká v dlouhých intervalech (cca 2s). Když je svítilna v klidu, pri dostatku světla a bez otřesů, tak zhasne sama po deseti vteřinách. Když je světla málo, tak v tomhle režimu svítí ještě asi čtyři minuty.

      3.Pokud ani po výměně akku nepřestane blikat dioda v krátkých intervalech, tak asi bude nutná reklamace-oprava.

      0 0
    • TinkTink  

      Taky ji mam, zadny problem. Spis bojuju s tim, ze na zdejsi podminky ma trosku nedotatecny vykon, takze ji budu prodavat a koupim si neco mnohem vykonnejsiho :)

      0 0
      • orca.1  

        Já bych řek, že jednowatová ledka obecně má ideální poměr váha/rozměry/sví­tivost/cena/ pro běžnou jízdu „potmě“. Pro náročnější aplikace je potřeba více elektriky, tudíž rostou nároky na akku a tím i na potrmonku :) Ideál byl byl stavební halogen a dlouhá prodlužka :))

        0 0
        • TinkTink  

          Tim mi minulou stredu svitili do ksychtu :-D…nic moc hele, ale videt je moc pekne :-D

          0 0
          • Pospa  

            Já akorát nevím jestli to je těma baterkama, ale jakmile je teplota venku kolem 5 C a nižší tak to v podstatě nesvítí.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.