• siafu

    Netuší někdo, jaký HDMI kabel v délce 10 metrů by dokázal stabilně přenést obraz 2560 × 1440 při 120 Hz v ceně tak do 2 tisíc… zvuk nepotřebuji. Teď mi došel Club3D CAC-2313, akorát po zapojení monitoru Dell S2721DGFA a RTX 3070 občas dochází k problikávání černé obrazovky, a to i tehdy, když je na monitoru zobrazena jenom Plocha na Windows 10… nebo nevím, proč by mělo fungovat 4096×2160p @ 60 Hz a ne 1440p @ 120 Hz… jako jestli to má smysl nějak řešit a ten kabel třeba vrátit nebo toto běžně žádný HDMI kabel v ceně do těch 2 tisíc neumí? Díky.

    Nebo kabel níže by 1440p @ 120 Hz už mohl zvládnout? Nemá s ním někdo zkušenosti? Nechce se mi to pak vracet…

    PremiumCord kabel HDMI 2.1

    Jinak současný kabel je tady – Club3D CAC-2313

    0 0
    • kubad  

      2.1 verze by to měla zvládnou

      Je to o rychlosti přenosu.

      0 0
    • MASARAD  

      Kup tohle, zesílí to signál.

      https://www.czc.cz/…6855/produkt?…

      0 0
    • MatS  

      Panove panove. Bohuzel vam zadny vyrobce a ani prodejce nerekne, ze standard HDMI u metalickeho kabelu pocita s bezpecnou delkou kabelu cca 7m. V profi instalacich co delame si nikdo neriskne dat vic, natoz na 4K. Ano, mam pasivni kabel (bez zesilovace) od Roline, ktery ma 25m a da FullHD. Ale je to bez zaruky a jak s kterym zarizenim. A taky je tlusty a celkem tvrdy.

      Znacce PremiumCord se prosim vyhnete, je to shit.

      Taktez nedoporucuju aktivni kabely se zesilovaci, neoplyvaji velkou zivotnosti.

      Resenim je bud prevod na CAT kabel a zpet, bohuzel nic levneho. Deuhym resenim je pouzit opticky HDMI kabel, opet vybirat znackove, pozor na velke ohyby.

      Anebo to risknout, koupit co nejtlustsi kabel (nejmensi AWG) a ono to treba 10m da bez vypadku.

      2 0
      • kubad  

        Ten vybraný co má je opticky

        0 0
        • MatS  

          No ten od Premiumcordu funguje jako novy, ale uz nekolik jich po pul roce odeslo. Fakt radost, kdyz toho mas natazene ve zdi v krku cca 50m bez moznosti ho vymenit. Tuto znacku uz nekupuju.

          0 0
          • kubad  

            ok to nedokáži posoudit tuhle značku taky nepoužívám, a navíc mám vše max 3m

            0 0
    • skillzthatkillz  

      2.1 což je tvůj první odkaz by to měl v pohodě zvládnout. Má to i v popisu 8k@60hz …4k@120hz. Ale můžeš koupit dva 5m a dat mezi ně ten zesilovač.

      0 0
      • MatS  

        Tak to fakt nechces :-). Chlapi, je potreba si uvedomit, ze HDMI je digitalni signal s relativne vysokym datovym tokem. Kde nejsou data, nebo jsou poskozena, neni co zesilovat. HDMI format neni staveny na vetsi vzdalenosti. Obcas to chodi a obcas taky ne. Je potreba koupit kabel s zilama s co nejvetsim prurezem (tj nizsim AWG, treba AWG23) a pak jsou mensi ztraty a chodi to. Tomu co pisou vyrobci se moc verit neda. Obzvlast kdyz vetsina znacek v kramech je brandovana Cina. Samozrejme kvalitni kabel pak nestoji par stovek.

        0 0
    • skillzthatkillz  

      Tak samozřejmě nemám zkušenost se značkou PremiumCord. Já mám HDMI od Eaglu,ale pokud mu to nebude fungovat, jednoduše to vyreklamuje a je. Bavíme se samozřejmě o optickém HDMI kabelu.

      0 0
    • plzakj  

      Zkousel jsi na monitoru vypnout automatickou detekci vstupu? Tohle delly delaj

      0 0
      • siafu  

        jo díky, toto udělám, protože k PC budou připojeny čtyři monitory :-)

        jinak kdyby na toto téma někdo narazil, tak ten kabel PremiumCord kphdm21×10 na těch 2560 × 1440 @ 120 Hz funguje a k problikávání monitoru nedochází…

        0 0
        • Tomcat  

          Hlouposti, záleží na tom co jsou koncové body a jake je rušení prostředí. Jiný monitor, jiná grafika, jiný zdroj, jiné vedeni, rušení atd … a atejny kabel, to nejen ze nemusí blikat ale třeba ani jet vůbec.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse