HD Kamera Liquid Image Ego Full HD

90 nepřečtených
  • roman010101

    Tohle znáte? Prý lepší než GoPro. http://geoteam.cz/…ull-hd-cerna

    0 0
    • scret  

      jdi s tou reklamou k sipku!

      0 0
      • roman010101  

        Není to reklama. Chci si to koupit a chtěl jsem se poradit s někým kdo to už má.

        0 0
    • Venda  

      Lepší těžko říct, každopádně Go Pro má širší využití díky voděvzdornýmu o­balu.

      0 0
    • Georrge  

      tak kdyby nekoho zajimalo jak tahle vec toci tak tady je takovy rychly test 1080p rezimu na kapote auta, trochu ale utrpela kvalita dvojitym prevodem a kompresi youtubu, ale ne o moc.

      Jinak jsem s kamerou zatim opravdu spokojeny, nahled pres wi-fi je vyborna vec, moznosti nastaveni obrazu je taky docela dost a je krasne malicka. Jedina nevyhoda je malo drzaku v baleni, takze si clovek musi dobastlit svoje, nebo pouzit gopro drzaky, ale ty jsou drahe jak prase, coz zabiji nizkou cenu tehle kamery.

      0 0
      • Kronos  

        Taky jsem si ji nakonec koupil. Nejdřív jsem chtěl GoPro, ale tam mě odradila hlavně ta cena + ona není konečná, protože si musíte koupit ještě další držáky atd. Jak píšeš, tak náhled přes wifi je super, ale pozor! Aplikace funguje až pro verze Android 4 a vyšší. Kupoval jsem si bílou variantu http://www.hdsport.cz/kamera-bila

        0 0
      • Atilla  

        Ta čočka jde vyměnit, nebo to trefíš větví a můžeš kameru vyhodit?

        0 0
        • Kronos  

          V balení je na to takový nasazovací průhledný kryt, který čočku chrání a pak se dá ještě dokoupit i vodotěsné pouzdro, o tom jsem uvažoval, že si ho koupím až pojedu k moři.

          0 0
          • Atilla  

            Jeden nalepovací držáček a kablík je docela slabota. K GP2 jsem toho dostal docela hromadu od čelenky, kloubového a rovného držáku, 2+2 nalepovací držáky, držák na helmu s páskama a kryt. Pravda, že k GP3 už taky dávají prd.

            0 0
            • Kronos  

              No jo, ale to samé si můžeš k této kameře dokoupit a budeš na podobné ceně jako za GP2. U mě prostě zatím maximální spokojenost

              0 0
      • JakubCh  

        Čus, docela o téhle hračce uvažuju, nechci do toho cpát nevím kolik dukátů, ale občas by se hodila. A tohle vypadá moc zajímavě, i co jsme koukal na recenze a Tvé video ze zimní projížďky. Máš ke kameře nějaké nové postřehy? Nebo jinak – pokud vím, jsi Ostravák. Neskočil bys někdy na pivko? :) Samozřejmě na mě, zvu. Chtěl bych si kamerku prohlédnout, ať vím, do čeho jdu, tak kdyby byla ta možnost :)

        0 0
        • Fidži_CZ  

          Raději kup SJ4000. Mnohem lepší kamerka.

          0 0
          • Martin  

            to je otázka. SJ4000 nemá wifi, takže ji nejde ovládat ze SP/tabletu. dá se s tím žít, ale uchycení na helmu tak, aby kamera nahrávala smysluplnou scénu, je trochu alchymie :)

            SJ4000 mám, kupoval jsem ji za 2000 na ebay, hračka je to dobrá, kvalita záznamu je pro moje použití dostatečná, ale absence wifi může někomu vadit.

            0 0
            • JakubCh  

              No a teď babo raď :D

              Kvalita záznamu, z čeho bude lepší?

              Wifi je super, ale já spíše řeším dálkové ovládání – kameru hodím na helmu a občas v zajímavé pasáži zapnu nahrávání, líbí se mi dálkové ovládání ve stylu „hodinek“, jako má Drift. Ale to by se dalo nějak suplovat přes tu wifi.

              Potřeboval bych kua srovnání kvality záznamu z Liquid a SJ4000

              0 0
              • Martin  

                zkus pogooglit. záleží jak moc jsi náročný. mně třebas kvalita videa z SJ4000 a GoPro 3 přijde srovnatelná, GP3 akorát kapku líp zvládá přechody světlo/stín/světlo, SJ4000 má trochu větší problém s přepaly, ale vzpamatuje se rychle.

                někdo jiný zas výstupy z SJ4000 považuje za odpad. a včil mudruj :)

                0 0
              • Martin  

                zkus pogooglit. záleží jak moc jsi náročný. mně třebas kvalita videa z SJ4000 a GoPro 3 přijde srovnatelná, GP3 akorát kapku líp zvládá přechody světlo/stín/světlo, SJ4000 má trochu větší problém s přepaly, ale vzpamatuje se rychle.

                někdo jiný zas výstupy z SJ4000 považuje za odpad. a včil mudruj :)

                0 0
                • JakubCh  

                  Koukal jsem no :) Kvalita z SJ4000 supr, akorát to nemá stabilizaci (nejspíše), v tom je dle mě největší rozdíl oproti dražším kamerám. Ale netuším, jestli ji má třeba nejlevnější Drift – dle mě taky ne. A upřímně, kvalita výstupu SJ4000/Liquid mi taky přijde stejná :D Asi bych byl pro Liquid pak, díky té wifi. Vadí mi trochu to třepání, ale nechci si ani tak filmovat jízdu, jako spíše prostě pohledy do krajiny. Pojedu, bude hezký výhled, tak natočím hlavu tím správným směrem a udělám si krátkou sekvenci. Za jízdy, max. přibrzdím. Občas samozřejmě i pohled jezdce. Pak to celé sestřihám a mám záznam výletu. Ale jak říkám, nejde mi o záznam, jak letím terénem, spíše aby bylo vidět, čím jsme jel

                  0 0
                  • JakubCh  

                    Beru zpět, spíše SJ4000, kouknul jsem na pár dalších videí a přijde mi o něco lepší. Navíc má displej = ok :), bez wifi žít můžu. A za 2k z ebay, neřeším :) Na to mé použití. Navíc je k tomu fůra držáků, další výhoda. Tímto Ti děkuji za pomoc :)

                    0 0
                    • Martin  

                      displej je fajn věc, nicméně kombinace SP a wifiny absenci displeje trochu kompenzuje.

                      pro SJ mluví fakt, že je to okopčené GoPro se vším všudy včetně kompatidebility s příslušenstvím pro originál GoPro.

                      hromada příslušenství přímo v balení u SJ je fajn. mi tam nic nechybělo (jako kameru do auta ji zatím nechci používat, takže držák na sklo mi nechybí).

                      já jsem s kamerou SJ4000 spokojený.

                      0 0
                  • Fidži_CZ  

                    Ani GoPro nemá stabilizaci. Elektronická stabilizace není nic než marketingové pozlátko nepříliš valné funkce. Pouze se zvýší citlivost ISO, tudíž se zkrátí expoziční časy. Takže obraz se třepe stejně, ale méně se maže a je v obrazu více šumu. Optická stabilizace je úplně někde jinde.

                    0 0
                    • kiwibibo  

                      Každopádne záznam z nejakého MTB zjazdu je viac roztrepaný s SJ4000 než s Gopro :/

                      0 0
                      • JakubCh  

                        Hm hm hm..možná pak protáhnout video z SJ4000 softwarovou stabilizací. Četl jsme na jednom fóru názory na nějaké pluginy, co tohle umí. Jeden člověk tam právě chválil, že to udělá dost, jen je třeba si s tím pohrát…

                        0 0
                        • Martin  

                          ve Vegasu jsem cosi viděl, musím to prověřit :)

                          0 0
                      • Fidži_CZ  

                        U všech těchto kamer je vždy alfa-omega správné uchycení. Pokud se kamera klepe, tak nepomůže nic. Dost se dá vyřešit i kvalitním zpracováním včetně té SW stabilizace.

                        0 0
        • Georrge  

          jsem z opavy, pivko tedy trochu z ruky :) postřehů kupodivu o moc víc nemám, poslední dobou ji skoro nepoužívám (málo času kvůli škole, o prázdninách ji ale určitě zase vytáhnu).

          Přecijen už je to skoro dva roky stará kamera, nevím co je dnes na trhu ani kolik vlastně Ego dneska stojí, možná bych se ale zkusil kouknout po něčem jiném (pokud teda něco je).

          Kvalita záznamu je myslím i na dnešek dobrá, záleží jak moc náročný jsi. Na noční scény ale zapomeň.

          Wi-fi je super věc, kontrola záběru je velmi hodí a po nahrátí si můžeš video hned přehrát v telefonu (ale v hodně ztrátové kvalitě).

          Blbý je, že když přes wi-fi zapneš nahrávání, tak se wi-fi vypne (elektronika asi nezvládne zpracovávat obraz a řídit wi-fi najednou), takže pro další spojení musíš nahrávání vypnout a zapnout wi-fi. Kouknu na stránky výrobce, možná nový FW něco změnil.

          Velkou výhodou je podle mě stativový závit v těle, kameru tak připevníš na cokoli, co má tenhle závit (a takových univerzálů je opravdu hodně a nejsou drahé), a taky to nabízí široké možnosti výroby svých vlastních držáků.

          Výdrž na baterii je kolem dvou hodin, chtělo by to vyměnitelnou baterii ale nevím kolik kamer tohle má. Záleží jak dlouho plánuješ nahrávat. Kamera bohužel neumí nahrávat a nabíjet se najednou, nelze tedy pokužít externí baterie.

          0 0
          • JakubCh  

            Díky i Tobě, už jsme se rozhodl pro SJ4000. Levnější (2k), kvalita videa řekl bych trošku lepší, v ceně spousta držáků, výměnná baterie. Jen že nemá wifi, ale to přežiju :D

            0 0
            • Georrge  

              já myslím že s ní budeš spokojený, za 2k je to fajná kamerka. Jen si ještě uvědom pár vlastností které má – úhel záběru je 170 stupňů (nevím jestli nenabízí i menší, Ego umí dva úhly), někdy se to hodí, ale někdy je lepší menší úhel, ego má 135 a mi to vyhovuje víc. Řekl bych ale, že většina kamer má 170.

              má vyměnitelnou baterii, což je fajn, ale bohužel je zase malá, takže vydrží jen 60 minut (trochu pochybný zdroj, chtělo by to kontrolu i jinde).

              Rozměry stejné jako ego, je trochu lehčí, ale potřebuješ k němu pouzdro, jinak ho neupevníš, ego lze upevnit bez pouzdra (pouzdro je u ega zase za příplatek a docela hodně). Tohle je vlastnost i u gopra.

              0 0
              • JakubCh  

                Jasně, s tou baterkou máš pravdu, ale není problém si z ebay za doslova pár šupů koupit další baterku a případně i více. Navíc – baterka odejde, koupím novou. A možná jdou koupit i baterky s větší kapacitou, nedivil bych se. Ty úhly jo, to jsme moc neřešil. Připevnění – obojí má své, já jsme rád, že mám přímo u kamery držáky snad na vše. Po pravdě – těším se :) Ještě pak budu zjišťovat, jestli 720p a 60 fps, nebo 1808 a 30 fps. Na zpomalovačky je lepší těch 60 fps, o ty mi ale tak nejde. Spíše o to, jestli při nějaké softwarové stabilizaci není lepší zase těch 60. TO už ale zjistím :)

                0 0
                • Martin  

                  bacha, u SJ4000 se po vyndání baterky vymaže nastavení data a času

                  0 0
                  • JakubCh  

                    Díky za info, doufám, že jde nastavit, aby se datum a čas nezobrazovalo v záběru? Jak ne, přežiju to, ale nasere to :D

                    0 0
                  • JakubCh  

                    Jde nějak doufám vypnout to vkládání data a času do videa? Jestli ne, tak to přežiju, ale je to pakárna :D

                    0 0
                    • JakubCh  

                      Sorry za dvojí příspěvek, první se nějak nezobrazil ani po refresh ani po znovuotevření stránky, asi chyba v Matrixu :D

                      0 0
                    • Martin  

                      jasně, vypalování data a času jde vypnout. já to mám vypnuté, nemám to rád.

                      spíš je otázka, jak po vymazání data a času bude kamera třídit záznamy.

                      0 0
                • Georrge  

                  1080 a 30fps je pro většinu videí OK, i pro jízdu v lese apod. Ale jinde se zase hodí 720 a 60fps, na to přijdeš časem sám :)

                  Jinak s těma baterkama jsem to myslel právě tak, že si jich koupíš víc, a budeš měnit, čímž dosáhneš ve výsledku delšího záznamu.

                  Jinak teď jsem se díval a ego nabízí nahrávání při nabíjení, ale nesmí to být z PC.

                  0 0
                  • HolySh!t  

                    Jestli se bavíš o SJ4000 tak ta NEUMÍ reálných 60 fps.. dělá 30 fps a snímky zdvojí, schválně si to zkus promítat okýnko po okýnku, bude každý 2× ;) jinak v nových verzí FW už je to opraveno na 30 fps při 720p ;)

                    0 0
                    • Georrge  

                      tak to jsem nevěděl, mám jinou kameru, ale reálných 60fps se hodí, škoda že to neumí :)

                      0 0
              • Atilla  

                A to nejde nastavit? U GP si uhel měním často, podle uchycení.

                0 0
                • Georrge  

                  to záleží na kameře, každá to má jinak, některá neumožňuje, některá má různé úhly pro různé rozlišení (třeba 1080p na 140 stupňů a 720p na 170 stupňů) a některé mají měnitelný úhel pro všechna rozlišení (třeba ego, 135 a 90). Dražší kamery na tom asi budou líp.

                  0 0
            • mich.sipek  

              Včera mi SJ4000 přišla a trochu jsem ji otestoval. Umístil jsem ji pomocí popruhu na helmu. Popruhy jsou součástí balení.

              Video po nahrání na server je méně kvalitnější.

              Tady jsou odkazy na video:

              http://vimeo.com/97173864

              http://www.youtube.com/watch…

              0 0
              • Martin  

                řekl bych, že máš vyšší kvalitu videa než já. nahrávals video bez editace, tak jak vylezlo z kamery?

                0 0
                • mich.sipek  

                  Akorát jsem video střihnul, jinak jsem nic neupravoval.

                  0 0
                  • Martin  

                    v čems to stříhal? v něčem, co umí stříhat bez rekomprese?

                    0 0
                    • mich.sipek  

                      Nebudeš tomu věřit, ale v Movie Makeru. Normálně bych to dělal ve Vegas, ale MM má rychlejší export videa a nechtělo se mi čekat. Překvapivě po střihnutí a exportu v MM zůstala kvalita stejná.

                      0 0
                      • Martin  

                        aha.

                        já pořád nemůžu přijít na to, jak vegas donutit udělat výsledné video ve formátu, který už na youtbe neprojde další konverzí…

                        0 0
              • mich.sipek  

                Pak jsem na YT našel video ze Singltreku, které po přepnutí na HD je docela fajn kvality.

                http://www.youtube.com/watch…

                0 0
              • kiwibibo  

                Pri tom zjazde je to strašne rozklepané – a to ideš vpodstate po rovinke. Čo to bude robiť v ťažšom teréne si asi vieme predstaviť :/ Toto ma jediné odrádza od SJ4000.

                0 0
              • JakubCh  

                Ahoj, tak přesně to druhé video na Vimeo je to, co asi chci od kamery – až po ten sjezd :) Nejde mi o to filmovat si jen, jak jedu, ale na záběry okolí, klidně při filmování uberu a zpomalím :)

                0 0
        • Martin  

          před nákupem SJ4000 jsem zvažoval tuhle mrchu http://www.ebay.com/…221259368601?… – extra levná, ale bez displeje. kvalita záznamu podobná jako u SJ4000. nakonec jsem se ale rozhodl právě pro SJ kvůli displeji.

          0 0
          • JakubCh  

            Nemáš někde nahrané nějaké videa točené SJ4000? :)

            0 0
            • Martin  

              mám – http://www.youtube.com/…er007/videos (4 nejnovější, starší MTB videa jsou točená kompaktem a klepou se jak drahý pes)

              ale kvalita stojí za *****, nemám vychytané nastavení enkodéru ve střižně, takže youtube provedlo rekompresi a zkurvilo mi kvalitu záznamu.

              originíální výstup ze střižny je krásně ostrý (kdyžtak ti to hodím na uloz.to)

              0 0
              • JakubCh  

                Díky, pak mi tedy prosím něco hoď na uložto :)

                Jinak jaké umístění kamery používáš? Řidítka jsou prý na nic, nejlepší má být helma, ale tam zase musí být radost kameru vozit, ne? Nejvíce by se mi asi líbilo na batoh, na rameno na popruh.

                0 0
                • Martin  

                  já to vozím na škopku.

                  pro časosběrné video chci zkusit umístění na řídítkách, tam je kamera na škopku dost blbá, naopak na točení normálního videa je kamera na řídítkách taky na prd

                  s myšlenkou na umístění na popruh batohu si taky pohrávám, to by mohlo být nejstabilnější. hlava přece jenom lítá.

                  videa ti odpoledne hodím na ulozto a pošlu linky.

                  0 0
                  • JakubCh  

                    Díky :) Kamera vypadá za tu cenu fantasticky. Ještě – jde nastavit ten úhel záběru? Ale to už bych chtěl moc asi :D

                    0 0
                  • Martin  

                    slíbené linky

                    video 1 http://uloz.to/…k-sj4000-mp4

                    video 2 http://uloz.to/…sj4000–2-mp4

                    0 0
                    • Atilla  

                      Ten obraz je nějaký rozklepaný. To je kompresí? Nebo to z toho fakt takhle leze?

                      ps.: Neodpustím si rejpnout do popisku – Enduro:)

                      0 0
                      • Martin  

                        to IMHO není kompresí, prostě mi lítala hlava s kamerou. příště zkusím to, co jsem psal výš – uchytit kameru na popruh batohu.

                        0 0
                        • Atilla  

                          Hlava je nejlepší místo kam umístit kameru, pokud nechceš roztřesený záběr. Aspoň z toho co jsem zkoušel. Lepší je to teda na integrále, ale i tak hodně velký rozdíl třeba oproti hrudníku.

                          tady je to trochu rozbitější a zdaleka se mi to tak neklepe.

                          http://www.youtube.com/watch…

                          0 0
                          • Martin  

                            řekl bych, že integrála možná bude sedět na hlavě líp než běžná přilba.

                            všechno se ještě v průběhu času vychytá :). zatím zkouším.

                            0 0
                            • JakubCh  

                              Díky za videa, to je jiná kvalita, jak TyTrubko. :)

                              Co se týče roztřesenosti, nemá to holt stabilizaci no :/ Co máš Ty za kameru, Atillo?

                              Slyšel jsme jinak, že hodně záleží na pevnosti uchycení na helmu a uchycení helmy na hlavě. Asi to bude chtít běžnou kokosku pro natáčení více utáhnout.

                              To je škoda, že neumí při 720p 60 fps, zamrzí to. V tom případě nefilmuju jinak, než do 1080p. Problém budou zpomalovačky, ale co už.

                              Že je helma nejlepší místo na umístění kamery jsem už četl, ale jak se to vozí? Nepřekáží to moc? A co ovládání kamery, je reálné ji za jízdy zapnout/vypnout (nebo při zpomalení, případně zastavení, ale bez sundání helmy).

                              0 0
                              • Atilla  

                                Tohle je ještě z GP2, teď používám GP3 silver.

                                0 0
                                • JakubCh  

                                  Dík. Tak GP2, to už je postarší no. Našel jsme na YT video z SJ4000 a tam to zase tolik netřepe a je to o dost horší terén. Asi záleží na tom uchycení fakt. http://www.youtube.com/watch…

                                  Jinak mě jde spíše o to, aby to bylo použitelné pro pohledy ne těsně před sebe, ale na vzdálenější okolí, prostě snímání krajiny :)

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    Nevím zrovna SpS je fakt dálnice. Ono rozdíl mezi GP 2 a 3 je spíš ve velikost a zvuku, než ve videu. Mají trochu jiné barevné podání a hlavně ten zvuk je u 3 o dost lepší

                                    0 0
                                    • JakubCh  

                                      Pod Smrkem jsem nebyl, tak budeš mít pravdu asi. Nicméně pokud GoPro fakt nemá optickou stabilizaci, tak potom stojí za to zkusit na videa z SJ4000 nějaké ty softwarové stabilizace – a uvidí se no.

                                      0 0
                            • Georrge  

                              koukal jsem na to a třepe se to dost, ale tady by stabilizace asi stejně moc nepomohla :) otázka – drží ti kamera pevně na přilbě? Často se totiž kamera třepe kvůli slabému držáku. Z videa to nejde poznat, protože není vidět kus přilby. A takový tip – ten kus přilby se tam zkus příště napasovat, protože pokud je v obraze nějaká nepohyblivá část, tak to video pak působí stabilněji. Jinak integrály jsou pro kamery lepší, klasické helmy se třepou hrozně :)

                              0 0
                              • JakubCh  

                                Viděl jsme Tvé zimní video, krásné, bez třepání. Asi to bude celé fakt o upevnění kamery. I když teď jsme trošku nalomený, jestli nejít do Liquid přece jen :D Uvidíme, pouvažuju. Nezdá se mi, že by „třepal“ méně, výhodu vidím jen v těch 60 fps.

                                Slyšel jsem, že někdo kameru k helmě připevňuje umělohmotnými páskami na jedno použití (asi každý zná), to pak prý drží jak…

                                0 0
                                • Georrge  

                                  taky už jsem párkrát vylepšoval držáky izolačkou :) je to nejlepší. Ego ti od třepání nepomůže, všechno je to jen o držácích, já jsem v tom videu na helmě kameru neměl, vlastně jsem zatím nikdy neměl kameru na bikové helmě. Navíc jsem nejezdil po tak rozbitém terénu :)

                                  0 0
                                  • JakubCh  

                                    Jo jo, asi to fakt bude o tom uchycení. Není vyloučeno, že origoš GoPro držáky jsou prostě lepší. No co, izolačka pomůže… :)

                                    0 0
                              • Martin  

                                možná se klepe jenom kamera kvůli uchycení, možná se klepe přilba na hlavě… zatím zkouším, co bude nejlepší způsob uchycení. faktorů může být víc.

                                umělohmotné bzzz pásky, které zmínil Jakub, můžou být zajímavá alternativa k suchému zipu. prubnu

                                0 0
          • plastic boy  

            Ta mobiuska nevypada spatne asi poridim na ebay, s prirazkou se prodava i u nas staci googlit. Na strankach maj i srovnani s GH3.

            0 0
    • zzd426  

      Tak jak se vám to zdá? je dobrý nápad objednat si tu SJ4000??? mě se zdá že se obraz děsně třepe proti GoPro? nebo se mi to je zdá kvůli tomu že vím o cenovém rozdílu? chci taky nějakou koupit, ale nevím jestli tato levná alternativa má smysl…

      0 0
      • mazafaka  

        Taky sem se rozmejšlel mezi go pro nebo sj4000, koupil sem sj a teď uvažuju nad koupí go pro.. Jak řikáš obraz se dost třepe + když jedeš rychle kamera nestíhá zaostřovat, takže jsou to pak kostičky, ale na nějaké statické záběry ujde – ale jak nemá wifi je to vopruz, teď ještě rozmejšlim jestli koupit drifta sony nebo gopro, ale jelikož mam už nějaký držáky z SJ tak kuli kompatabilite drzaku vyhraje asi gopro

        0 0
        • Martin  

          možná se pletu, ale nemá SJ4000 fixní zaostření?

          0 0
          • mazafaka  

            bohužel nevim co to znamená

            0 0
            • Martin  

              že se neostří průběžně, ale je zaostřeno pevně – jednodušší optika

              0 0
        • Fidži_CZ  

          GoPro i SJ4000 má fixní ostření. Takže o nějakém pomalém ostření nemůže být řeč. Rozmazané je to kvůli dlouhému expozičnímu času.

          0 0
    • Kronos  

      Ukázka kvality záběru za zataženého počasí a ještě při stmívání. Obrázek si udělejte sami

      http://youtu.be/87a-qSxCSPM…

      0 0
      • kali222  

        Nic moc nevidim. :D To ke kamere. To je Zlín?

        0 0
        • Kronos  

          Do času 0:50 se to dá považovat za Zlín. Pak už je to cesta směrem na Otrokovice a video končí u obchodního centra v Malenovicích.

          Pro zajímavost, v čase 0:15 je vlevo Městské divadlo a od času 0:23 jde po pravé straně vidět Baťův mrakodrap (budova 21).

          Co se týče kvality, tak před den je to mnohem lepší, ale i tak jdou přečíst SPZ ostatních aut, jenom tím, že je to zrychlené tak to trochu zkresluje.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.