• buba CZ

    Mojí neopatrností a hloupostí jsem si zavzdušnil přední brzdu Hayes Ryde.Poradíte jak odvzdušnit,prosím?

    Hledal jsem v historii a nic uspokojivého jsem nenašel.Stačí takovej jednoduchej postup.Děkuju předem.

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • LukasSY  

      kup brzdovou kapalinu ve flašce která ma stejný uzávěr jako klasické petlahve. Dál kup dvě injekční stříkačky (20 kubíku – modrá) a v obchodě s nějakou havětí a rybyčkama kup kus hadičky kerá pásne na již zmíněné stříkačky… Postup je takovej, že vezmeš stříkačku a vytáhneš z ní pistek, dále pomocí nějakého nože uřízneš konec s těma packama na držení.. Potom vemeš flašku s kapalinou a tu upravenou stříkačku narveš do hrdla… ustříhni tak 30 cm hadičky a nandej ji na strikačku spojenou s nádobou… dál budeš potřebovat ňákou petku s dírkou ve víčku do kerý nacpy zbytek hadičky a vem druhou stříkačku a ucvakni z ní ten šulínek na kerej se dává jehla… vem ho a dej ho do druhého konce hadičky… sada je hotová… brzdy odvzdušňuj pokud možno tak, aby byly horizontálně v jedné rovině (tzn stojan, nebo pomocník :)) vem imbus a povol páku aby se s ní dalo mrcasit. sundej třmen a vytáhni desky. V páce vyšroubuj malej červík (torx)a do té dírky nandej tu hadičku s tim šulínkem ze stříkačky teď vem tu flašku s kapalinou a hadičku nasaď na odvzdušňovaci ventylek. počkej až z hadičky vyjede vzduch. povol ventilek a protlač kapalinu celým systémem… při protlačování trošku vergluj pákou. Až nepudou bubliny tak utahni ventylek… zašroubuj červíka a je to:)

      0 0
      • buba CZ  

        No takhle nějak jsem si popis představoval.Dí­ky,ale nechápu proč mám vyndavat desky.Stačí když roztáhnu pístky nebo se mýlím?

        0 0
        • LukasSY  

          určitě je vyndej… stačí trošku kapaliny a nebrzděj… dneska se perchloretilen blbe shani:)

          0 0
          • buba CZ  

            Ok,máš pravdu :-)

            Ještě mi řekni co myslíš tím povolit imbus páky aby se stím dalo mrcasit?Myslíš objímku abych si dal nádobku horizontálně nebo povolit štelování vzdálenosti od rodel?

            0 0
            • LukasSY  

              myslim tím objímku, aby šlo pákou hejbat:)

              0 0
              • buba CZ  

                Ok,když seženu ty potřebné věci tak zítra zkusím a uvidím.Myslím,že to půjde.Díkes :-)

                0 0
        • Toutou  

          Možná kdybys to nějak podělal kapalinou, tak abys nemusel čistit desky.

          0 0
    • Pipa  

      Zkus se kouknout sem http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • makimaki  

      Ahoj, mám dotaz:

      chtěl jsem odvzdušnit zadní brzdu – nasadil jsem na ventilek třmenu baňku s kapalinou, otočil ventilkem o 1/4 ot. a zkoušel protlačovat kapalinu (ma páce jsem měl nádobku s hadičkou), ale prostě nešlo vtlačit do třmenu vůbec nic. Když jsem se třmenem chvíli vergloval začalo se v hadičce objevovat nějaké svistvo a špíny. Kde dělám chybu? Není nutné rozdělat celý třmen a pístky vyčistit? (samozřejmě mě vyteklo trochu kapaliny do nádobky a páka je tuze měkká …)

      0 0
      • jecnak  

        S odvzdusnovacim ventilem na trmenu musis ototocit vic. V soucasnem stavu bych ho ale vysroubovat uplne a podival se, jestli neni plny bordelu. Postupujes spravne. Nejake dalsi tipy viz odkaz vyse.

        0 0
    • Kenja  

      Mam dotaz.....kdyz oddelam ten torx na odvzdusneni co je na pace hayes stroker ryde jaky je tam zavit?? Nevite nekdo??

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.