• v POHODÌ klokan

    Jelikož mi před nějakým časem vznikl slušný vakl na zadní stavbě fulla v oblasti uložení tlumiče, rozhodl jsem se vyměnit pouzdra i tzv. „hardware kity“ (že se tomu tak říká, jsem se dozvěděl tady). HW kity jsem objednal zde značky DT Swiss (jinde jsem je snad ani nenašel) v rozměru 22,2mm*8mm, který měly minulé HW kity. Pouzdra si asi nechám nalisovat někde v servisu. Jenže když mi HW kity dnes došly, tak jsem shledal, že se mi nějak do ok tlumiče nevejdou. Nejširší místo, které by mělo zapadnout do oka tlumiče má asi 12,8mm, ale oko ještě včetně pouzdra má asi 12,2mm (obr.1 a 2). Na CRC jsem ale našel obrázek HW kitu DT Swiss, který vypadá jinak (obr.3) a mě by do tlumiče asi pasoval… Jak to mám podle vás řešit? Díky

    0 0
    • kubad  

      no objednat kit pro tvůj tlumič – každý výrobce to dělá trochu jinak, a ty tuším nemáš tlumič DT že :-)

      jinak soustruh jiná rada asi není

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        No nevím, ale pro tlumič Shock wprks jsem fakt HW kit nenašel :) Ale taky jsem myslel, že oka pro tlumiče jsou v podstatě standardizovaná a záleží jen na těch dvou rozměrech (šířka a průměr díry v HW kitu). Ty moje nové mají tak prapodivný tvar, že moc nechápu, jak mají fungovat…

        Asi tam nechám ty staré (koneckonců vypadají zachovale – viz obr.) a tyhle zkusím vrátit. A nechám si vyměnit jen ta pouzdra.

        0 0
        • MlokCZ  

          Nejjednodušší je nechat si udělat nové montážní vložky + vyměnit bushing v rámci servisu tlumiče. To nemusíš nic řešit a udělají to dle těch starých a navíc rovnou nalisujou do tlumiče. Já to takhle vždy rovnou dělám, když začne být trošku vůle (klidně i když je jen minimální, ono by se s tím ještě nějaký čas dalo jezdit, ale kit moc nestojí a vyřeší se to při jednom a nemusím pak řešit nic během sezóny), tak to rovnou při servisu tlumiče nechám vyměnit (bral jsem zatím vždy heavy duty kity z TF tuned).

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Nojo, nejjednodušší to asi bude, ale nejlevnější to zřejmě nebude. Ale asi to zkusím.

            To jezdíš za servisem tlumiče do UK??

            0 0
            • MlokCZ  

              Jezdit tam opravdu nejezdím, posílám poštou. A tam proto, že mám oba RP23 upravené u nich a tedy nemůžu nechat servisovat tlumící část jinde. Montážní vložky a bushing jsem jednou nechával měnit při úpravě tlumiče a u druhého při servisu.

              To byl ale jen příklad, tohle je určitě schopno udělat více servisů i v ČR.

              0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Jo,ten obr, sorry:

          0 0
          • kubad  

            nech si to udělat někde na soustruhu a máš klid – je to jednoduché

            0 0
          • McBlacky  

            tohle je totiž hardware kit by Franta Mrázek z Černošic.

            než jsem ti to prodal, tak jsem nechal udělat úplně nový. Původní totiž byly zle v hajzlu.

            jestli ještě dělá nevím, poslední info bylo, že staví barák někde u Příbrami. Ale zkusil bych nějakej autoservis, určitě ti soustružníka poradí.

             
            0 0
    • mastihuba  

      todle mám fčil taky rozdělaný. Vzhledem k tomu že u švece nemají ty kluzný futra do oka tlumiče a 69 zas nevede váleček, kterej de skrz oko tlumiče, tak experimentuju s futrem z Matezy a válečkem kterej mi soustružník vytočil z imbusovýho šroubu.

      Jen by mne zajímalo jak to teď řeší autorizovaný servisy spešlu :)

      0 0
      • pepek  

        Bronz jo? To sem ani nedávej, bo tě gramhoniči roznesou v zubech.

        0 0
        • mastihuba  

          bronz jako kde? ložisko z matezy je +/- stejný jako od foxe a origo váleček byl ocelovej s jakousi povrchovou úpravou. Hliník co jsem zkoušel loni byl vydřenej hned, tak letos to bude z ocelovýho imbusu. :) žádnej bronz tam nebude.

          0 0
        • mastihuba  

          kupoval jsem nějakej ten kompozit, bral jsem to jen podle vnějšího průměru, protože délka i vnitřní průměr jsou u nás docela atyp a i originál od výropce si vozí jen fox a firma co má výhradní zastoupení pro tohodle výrobce kluznejch ložisek je nemá v českým katalogu.

          0 0
    • Pedro RB  

      Tohle jsem taky teď řešil. Na stránkách RB mají montážní vložky za sympatickou cenu, ale rozměry nebyli jak potřebuju. Tak jsem si je nechal udělat v Bike Live. 110 Kč/kus

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.