Hajný je lesa pán III ... odpověd újezdního úřadu

371 nepřečtených
  • lynxx

    Právě jsem obdržel telefonát od občanského zaměstnance Újezdního úřadu vojenského újezdu Brdy pana Karla Urbana, který má na úřadě zodpovědnost za životní prostředí a ten mi v reakci na můj včerejší email sdělil následující:

    1. Újezdní úřad vojenského újezdu Brdy obdržel podobný podnět už

    před dvěmi měsícy a předal celou věc vojenské prokuratuře k prošetření

    1. To, co viděli na fotkách, je (zaměstnance úřadu) nadzdvihlo ze židlí

    a on osobně to považuje za naprostou prasárnu spáchanou na životním prostředí v prostoru vojenského újezdu

    1. Prostor újezdu je zcela rovnoprávnou oblastí se stejnou právní ochranou

    životního prostředí jako jiné lokality

    1. Újezdní úřad vojenského újezdu Brdy této soukromé skupině

    offroadistů žádné povolení vjezdu do dané lokality nevystavil a už vůbec by nikomu nevystavil povolení pohybovat se mimo lesní komunikace

    1. Této skupině bylo před tímto incindentem vydáno povolení k průjezdu

    jinou lokalitou újezdu pro komunikaci, jejíž průjezd měl zabrat pár minut, ale dle jejich podezření tato soukromá skupina učinila tehdy „detour“ a opět se pohybovala mimo komunikace a jiným způsobem, než jí bylo povoleno

    1. Úřad má obavy, že tato skupina řádila podobným způsobem v prostoru

    újezdu vícekrát a obávají se, že tato sice se v budoucnosti může opakovat, a že bohužel úřad nemá dostatek proředků (zaměstnanců), které by potřeboval k zabezpečení újezdu před motorizovanými průniky bez atorizace a to především o víkendech

    1. Pan Urban zcela otevřeně sdělil své pochybnosti a obavy ohledně

    výsledku řízení prokuratury a soudu, protože dle jeho zkušeností soudy nepřejí důkaznímu materiálu pořízenému digitální kamerou

    1. A proto vítá tento (náš) zájem a tlak veřejnosti v této kauze a

    podporuje myšlenku apelu na sponzory této skupiny

    ch) Během týdne mi Úřad oficálně odpoví na můj email, a to buďto osobou pana Urbana nebo přímo osobou šéfa Úřadu podplk. Rybárika

    1. Úřad nebude mít sebemenší problém s tím, když jejich oficiální

    odpoveď použiju pro komunikaci se sponzory této soukromé skupiny offroadů a naopak jsem byl vybídnut, ať jim (sponzorům) dám přímý kontakt na Úřad, kde jim rádi objasní případné dotazy

    Závěrem:

    Já osobně mám radost, že se v tomto případě nejednalo o nějaký privilegovaný papalášský excess, který by byl povolen oficálními místy, a že se potvrdila má domněnka, že tato skupina žádné povolení neměla. Taky musím ocenit přístup Úřadu újezdu.

    Tímto taky doufám končí argumentace některých diskutujících, že tato aktivita poškodí bikery v oblasti vojenského újezdu Brdy, argumentace typu „prostor vojenského újezdu je prostředí s jiným (podřadným) režimem ochrany životního prostředí“, „přírodě se defacto nic nestalo“ nebo „akce byla povolená, protože to bylo nafoceno“ atd. Buďto přiznejte svůj omyl nebo se na tohel téma odmlčte.

    Mnohem podstatnější je však skutečnost, že tady máme skupinku vypasených, do maskáčů napasovaných víkendových válečníků, kteří zřejmě zcela pravidelně devastují přírodu nejenom v prostoru vojenského újezdu.

    Po obdržení oficiální odpovědi od Úřadu újezdu, kterou zde zveřejním, plánuji oslovení a tlak na každého jednoho sponzora, kterého budu schopen dešifrovat z polepek na jejich offroadech, a u kterých to bude mít smysl. Kromě mého dopisu, který budu zasílat sponzorům, plánuji kratší univerzální verzi, kterou rád poskytnu případným zájemcům zde na fóru, pod kterou by připojili svůj podpis a zaslali ze svého emailu dotyčným sponzorům. Pokud někdo z vedení, marketingu nebo PR dostane jeden email, tak se nemusí nic dít, ale pokud jich dostane 20,30 nebo více, tak určitě znervózní. Zároveň by bylo dobré, kdyby se do akce připojili vaši známí a kamarádi mimo fórum. Já osobně dám dohromady tak cca 15 osob, které svůj podpis přidají. O všem budu včas informovat.

    Za mloka a za nás, kterým není jedno … :-)

    0 0
    •  

      roman II

      0 0
    • Smazaný účet  

      skvělý! ještě jednou díky za tvoji snahu, která snad těm několika ignorantům otevře oči. jestli budeš tak hodnej, tak sem přidej kontakty, na který místa je vhodný posílat stížnosti. rád jim napíšu a pošlu to dál. díky!

      0 0
        • lynxx  

          Výborný nápad. Ale než se pustíme do jakékoliv akce, tak bych rád měl nejdříve v ruce to oficiální vyjádření od Úřadu újezdu. Skupina na facebooku by mohla velmi efektivní nátlakovým prostředkem s masovým potencionálem. Akorát by se jejího založení musel ujmout někdo, kdo je na facebooku registrovaný, protože já nejsem (a už bych asi další online aktivitu neunesl). Pokud se do toho bude někomu chtít, tak velmi rád pomůžu vypracovat nějaký stručný úvodní text pro takovou skupinu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jdu do toho. Profil tam mám. Až budou odpovědi, tak mi je přepošli na email v profilu i s těma kontaktama, o kterých píšu výš a dáme to dohromady.

            0 0
          • karliner  

            Registrace na facebooku ti zabere setinu času, který potom strávíš vypracováváním stručného úvodního textu…

            0 0
            • lynxx  

              Já vím, ale kdybych se zaregistroval, tak se tam určitě začnu rozhlížet a angažovat, a pak budu na netu trávit ještě více času, než je tomu nyní. A už teď je to příliš. :-)

              0 0
              • karliner  

                Jasný, že se objevil dobrovolník jsem si všiml až po odeslání :-)

                0 0
    • Hornet  

      Hornet

      0 0
    • Smazaný účet  

      skvělá práce! Myslím, že většině pochybovačú teď spadla brada. A určitě nejen jim.

      0 0
      • drtyc  

        no bych jen opatrne s tim, jestli jde odpovednym mistum o colky, veverky a erozi nebo proste nechteji casem pripadne resit az tam nalitej vojin bvpckem projede skrz nejakej ofroad a tech par ofroadistu co se zachrani vyskocenim potom postrili zfetovanej kapitan, protoze tam nemeli co delat a bude si stejne celou dobu myslet, ze strili na veverky na matejsky ;-)

        ne tohle neni fakt obrazek ceske armady. ta by nemela na munici a palivo a to maloco by mela by rozprodala.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Lukas

      0 0
    • mates555  

      ano…omlouvám se…spletl jsem se…

      tímto prosím přijmi moji omluvu za zpochybňování tvojí aktivity…

      0 0
      • lynxx  

        Díky. Tohle oceňuji.

        0 0
      • jIrI___  

        Tak rozdíl je hlavně v tom, že v předchozím vlákně byla mylná mšlenka, že tohle popoježdění měli povolené. Vyjádření povolaných v úvodu tohodle vlákna ale rapidně mění situaci.

        0 0
        • mates555  

          ano…přesně tak

          0 0
        • Kubiczech  

          Jenže ono by to jejich počínání nebylo v pořádku ani kdyby to povolené měli.

          0 0
          • jIrI___  

            Morálně možná ne, právně ano.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A když půjdeme čistě hypoteticky dál: a kdo říká, že jsou všechny zákony v pořádku? Že je něco v souladu se zákonem ještě vždy nemusí znamenat, že je to ok. Může se tlačit i na změnu zákona.

              Taková úvaha :)

              0 0
            • Kubiczech  

              Ani právně ne. To, že dostaneš povolení k vstupu/vjezdu do vojenského újezdu ještě neznamená, že tam můžeš dělat cokoli a nerespektovat zákony. Mrkni do druhého vlákna, kde mimo jiné zmiňuji § 39 zákona o zajišťování obrany České republiky.

              0 0
          • mates555  

            kdyby to povolené měli,nedalo by se proti tomu moc říct a stačilo by doufat , že povolení udělil člověk obeznámený s místní situací a jeho rozhodnutí výrazně nezashne do přírody … jelikož povolení neměli (a evidentně o něj požádali) je jakýkoliv takováto akce odsouzení hodná a kazí jméno všem podobně nadšeným lidem (u motorek,aut a podobných zájmovích činností je to podobný) , kteří ovšem zákony a rozhodnutí respektují … strávil dost hodin prohlížením fotek a čtením reportáží z výletů ať už to byla ukrajina,rumun­sko,afrika,egypt .. a tento způsob cestování mě nadchnul na tolik , že jsem si tato obvinění vzal osobně víc než by bylo zdrávo a doufal jsem , že tak činí v souladu s nějakým povolením apod … neviděl jsem nic špatnýho na tom , že se pohybují s autama ve vojenském prostoru , kde se běžně pohybují tanky , jsou cvičné střelby apod. a přišlo mně to odlišné od situace , kdy si nějaký fakan půjčí od rodičů patrola a rozreje s ním pole nebo les za vesnicí … což se bohužel ukázalo jako chybná domněnka … o to větší bylo moje zklamání , když vyšlo najevo , že je to opravdu jen , jak tu někdo napsal , banda zmrdů co neoprávněně vjeli do lesa … a mrzí mě , že jsem se tu jejich akci snažil omluvit …

            tím bych tento politování hodný omil asi tak nějak uzavřel …

            0 0
            • Kubiczech  

              Jenže problém je ten, že i kdyby jim někdo ten vstup/vjezd do vojenského újezdu povolil, tak to není důvod chovat se v rozporu se zákonem. Povolení neznamená, že můžeš dělat cokoli.

              0 0
              • mates555  

                tyvole já nevím co od mne chceš ještě slyšet ??? omluvil jsem se zakladateli týhle akce … vysvětlil jsem proč jsem reagoval jak jsem reagoval a uznal jsem že to byla chyba …

                0 0
                • Kubiczech  

                  Já jen upozorňuji, že by to nebylo košér ani s povolením tak, jak tu píšeš. Na tvé předchozí příspěvky jsem neragoval a ani tímto neraguji. Takže nevyšiluj a slunce s duši. (:

                  0 0
                • Gorgov  

                  tak proc pises ty nesmysly?

                  0 0
            • Hnoj  

              Omyl se píše s Y…

              0 0
              • mates555  

                už jsem byl upozorněn vedle … děkuji

                0 0
              • mates555  

                ovšem zrovna tohle y je to poslední o co tu jde…:-)

                0 0
    • Lázeňák  

      Výborný. Jen mám obavy, že sponzoři budou rovněž účastníky onoho „výletu“ Ty zasponzoruješ mne, já tebe a dáme si to do nákladů. Ale až to tu uveřejníš tak to samozřejmě já i mí kamarádi, odhaduju tak 10 lidí těmto "sponzorům pošleme.

      0 0
    • Hnoj  

      VELMI DOBŘE ! Jsem zvědav, jak to dopadne…

      0 0
    • lynxx  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • marapara  

      Tak to je velmi dobrá zpráva. Asi si partička pupkatých zbohatlíků s teréňákem myslí, že když mají peníze a silné auto, tak můžou cokoliv.

      Jen doufám, že ti co se jich to týká trestu neuniknou. Bylo by krajně vhodné, ale takové jednání bylo oprávněně potrestáno.

      0 0
    • smallbrother  

      dobrá práce

      0 0
    • lynxx  

      Původní příspěvek jsem zablokoval, jelikož jsem nedopatřením zveřejnil některé osobní kontaktní údaje na pplk. Rybárika, které nejsou volně přístupne (jak jsem byl karlinerem upozorňen, díky), takže zde je přepis původního příspěvku bez oněch údajů.

      Tak mi přišla odpověď od pplk.Ing. Emil Rybárika (viz. níže). Oproti telefonnímu kontaktu vidím, že celá věc teprve bude postoupena k vyšetření vojenskou policií (zřejmě jsme tomu napomohli, první podnět zřejmě dostali už před dvěmi měsíci, ale teď asi zjistili, že to je „serious“, a že tohle téma jen tak snadno nezmizí), ale hlavní a zásadní je jasné vyjádření Úřadu o tom, že žádné povolení pro tuto offroadovou partu vydáno nebylo, a že úřad podniká konkrétní právní kroky vůči této skupině. Nobelowski, večer se na tebe spojím přes email a můžeme začít pracovat na té facebookové skupině. Během dne-dvou také vypracuji dopisy určené sponzorům a zveřejním je zde i s kontaktními údaji na sponzory, ať se mohou přidat Ti, kteří v tom vidí smysl.

      Text oficiálního vyjádření Úřadu:

      Dobrý den,

      podle zákona 222/1999 Sb. o zajišťování obrany České republiky, § 30 Vojenský újezd je vymezená část území státu k zajišťování obrany státu a k výcviku ozbrojených sil.

      Na základě Vašeho dotazu Vám zasílám následujíci stanovisko:

      • újezdní úřad Brdy neměl takovouhle akci nahlášenou a ani žádné povolení na konání soukromých akcii (průjezdy terenních vozidel) nevydává. Ve vojenském újezdu Brdy je kladen velký důraz na ochrany přírody a krajiny a takovéto aktivity, které vedou k devastaci unikátní krajiny v Brdech samozřejmě nepovolujeme.

      Celou záležitost postoupíme v dohledné době k prošetření Vojenské policii.

      S pozdravem přednosta ÚÚř VÚ Brdy

      pplk.Ing.Emil Rybárik

      0 0
      • Frankie  

        Nejak zmizela moje reakce, tak jeste jednou :) – jeste to moc neznamena, ale jsi dobrej, ze jsi to dotahl takhle daleko a pokud mozno, zkus jeste dal!. F

        0 0
      • Koloman  

        To lynxx: Díky za nás za všechny, kterým to není jedno !!

        0 0
      • marapara  

        Právěže vojenské újezdy jsou u nás jedny z nejnedotčenějších území, bez zásahu člověka. Kromě cvičení, které většinou probíhají na menším území a ne plošně je spousta míst, kde roky nebo možná i desítky let nevstoupila lidská noha a jsou velmi málo dotčené působením člověka. A teď se tam prohání parta zm*dů v offroadech. To považuju za vrchol lidské arogance a bezohlednosti.

        0 0
    • Blade  

      Paráda! Já si snad kvůli podpoře ten fejzbůk taky založím :)

      0 0
      • pepek  

        No a věříš tomu? Myslíš, že pplk. mohl třeba napsat: „Neserte, jsou to moji známí a občas se s nimi svezu taky“? V dohledné době to dají Voj. policii a ta udělá co, soudruhu? No udělá h…o, soudruhu. Třeba vydá vyhlášku o zneužívání VP ze strany offroadistů a cyklistů.

        0 0
        • Blade  

          Nj, brblat, že na Buku došel guláš, to joo, ale hejbnout prdelí a uvařit si svůj, to nee.

          0 0
          • pepek  

            To není můj guláš :-)(Můj guláš by byl jezdit v těch offroadech)

            0 0
            • Blade  

              Žádná to novinka.

              0 0
            • Jaroslávek  

              To je mi jasný. Ale ke světlým zítřkům se můžeme dopracovat, občas mladým věřím.-)

              0 0
    • Hejdik  

      Pd tohle se podepisuju!

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ještě jednou: Přijímám vaše návrhy na název skupiny na Facebooku

      BRAINSTORMING – žádnej nápad není blbej, hlavně pište!

      První nesmělej pokus, NE! zdevastované přírodě offroady v Brdech ani nikde jinde

      Není snadný to vystihnout krátce.

      0 0
      • lynxx  

        Já bych tam dal: Za mloka a za nás, kterým není jedno, když soukromé offroady ničí přírodu v Brdech … to tučné by alternativně mohlo být v kapitálkách a ten zbytek menším slabým písmem nebo kurzívou. Ten tučný začátek zaujme a ten slabý zbytek nebo kurzíva objasní obsah.

        0 0
        • lynxx  

          Když na to tak koukám, tak by tam slušely tři vykřičníky, as takhle: Za mloka a za nás, kterým není jedno!!!, když soukromé offroady ničí přírodu v Brdech.

          Tak, a te´d už to vypadá s těmi vykřičníky skoro jako logo Ostravy! ;-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            tučný písmo na FB nejde použít. jedině ty kapitálky.

            0 0
            • karliner  

              škoda, že nejde použít Comic Sans :-)

              na to by se chytlo spousta lidí

              0 0
          • Frankie  

            Mozna bych vynechal ty Brdy… pokud tedy nechcete chranit vylucne tuto oblast… F

            0 0
            • Frankie  

              A mozna i slovo „soukrome“ , jednak je jedno, jestli jsou soukromy nebo statni, a jednak to bez toho bude strucnejsi… :) F

              0 0
            • Smazaný účet  

              asi jo. tak nějak obecněji.

              0 0
            • smallbrother  

              a napiště ze až bude mít skupina 100 tisíc členů dostane každej ajfouna :)

              0 0
          • Mr.Duck  

            3 vykřičníky ne! To nevypadá moc seriózně podle mě :P

            0 0
      • Crempa  
        • Nechci rozježděné lesy !
        • Nechci rozježděné Brdy !

        nebo delsi

        • Nechci rozježděné Brdy – stop offroads !

        pokud bych videl „XYZ se pridal ke skupine Za mloka a za nas kterym to neni jedno“ tak na to nejspis ani nekliknu..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nechci zničené lesy – stop offroads!

          0 0
          • Smazaný účet  

            to zní dobře.

            A pod offroad by se daly zahrnout i 4kolky

            0 0
            • Smazaný účet  

              V úvodním textu bych lehce nakousl asi všechen nelegální motor v lese.

              Nejdřív pojmenovat konkrétní kauzu a na tom stavět.

              0 0
              • Plechovka  

                Souhlas. Akorát dříve nebo později se někdo vytasí s argumentem (a ruku na srdce – možná i někdy oprávněným), že těch několik tisíc maratonců taky není úplně OK :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  maratony jsou domluvený se všema možnýma úřadama, organizátoři pak uklízí. už vidím offroudy, jak tam jdou druhej den uklízet :)

                  kde je napsaný, že skupina musí vyjadřovat názor bikerů? jsme obyčejní lidé :-D

                  0 0
                • karliner  

                  někde jsem četl rozhovor s pořadatelem Krále Šumavy a ten říkal, že většina jejich trasy vede po soukromých pozemcích a že majitelé dobře vědí, že i když po jejich pozemku projede bahnem 3000 cyklistů, takže stačí, aby párkrát zapršelo a není nic poznat…

                  největší vosery mají se státem

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  to možná jo, ale já bych vůbec nikde nepsal, že to zakládá cyklista, aby to s tím někdo nemohl spojovat. Ta skupina by byla pro všechny, kterým vadí poškozování přírody těmito individuii, ať už je to šachysta nebo myslivec.

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    A ono něco podobného už na Facebooku není? Myslel jsem, že plánujete upozornění konkrétně na tohle.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      nezkoumal jsem,

                      ale blbě jsem to nepsal, já bych upozornil jen na tohle.

                      0 0
                  • karliner  

                    šachista je s měkkým I ty vole :-)

                    0 0
                    • Jaroslávek  

                      Ty brďo, už jsem např. vyděl, ale toto …

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      dík, a to jsem nad tím ještě přemýšlel co tam napsat :)

                      0 0
                      • Medunka  

                        google je mocna carodejka – nejsi si jisty – sup tam s tim

                        0 0
                • drtyc  

                  jinak az se dobojuje s offroadama, tak aby sme pak jeste nelezli s prosikem za cembou, az se bude hledat dalsi beztridni nepritel.

                  0 0
          • smallbrother  

            tak nějak, ty čtyřkolky se spíš svezou s motorkama

            0 0
          • lynxx  

            Zachraň mloka, zachraň Brdy, zabraň offroadům v přírodě!

            (nebo tak nějak :-))

            Brdy bych tam nechal, přece jenom se od toho vše odvíjí. I mloka bych tam nechal. Mlok je neobyčejně populární živočich a spousta lidí na to bude slyšet.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Mně se zatím líbí moje

              Nechci zničené lesy – stop offroads!

              Je otázka jestli chceme mluvit jen o Brdech, nebo to nechat otevřený i do budoucna (třeba po tom brzo ani neštěkne pes).

              A teď se snažím najít, o jakýho mloka jde. Je to mlok černej? Sepranej mlok skvrnitej? Válka s mloky? Co na to K.Čapek? A Jan Tleskač?

              0 0
              • Medunka  

                neutrální název, žádný přehnaný bulvár

                0 0
              • přišlapávač  

                nevim, muj tata se ve zviratkach moc nevyzná :-)

                0 0
              • Martin  

                jo, tenhle název je dobrej

                0 0
              • lynxx  

                Vypadá to jako vystresované mládě mloka skvrnitého.

                Já nechci nic tlačit ohledně toho názvu a rád se nechám přesvědčit. Spíše se zaměřím na věcný obsah/formu toho samotného sdělení. Takže nakonec se stejně asi budu muset zaregistrovat, ať vidím, jak vypadají ty úspěšné skupiny.

                Hmm. Já bych to zaměřil na Brdy. Bohužel nikdo z nás nemá čas řešit úplně všechny nepravosti spáchané na přírodě. Ale sem a tam každému z nás něco zkříží cestu, co ho naštve a nakopne k akci. A pokud to dotáhneme až do konce s kauzou Brdy, tak to určitě bude dobrá inspirace a návod pro ty, kteří by chtěli něco změnit, ale propadají malomyslnosti a přesvědčení, že sami stejně nic nedokážou a nezmění. Mám pocit, že momentum, které nám bude dopřáno, bude mít okno tak jeden týden.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  pravdu máš.

                  Nechci zničený les v Brdech – stop offroads.

                  0 0
                • Plechovka  

                  Souhlasím. Bohužel i s tím jedním týdnem. Je to krásně vidět třeba na různých „politických“ kauzách. Když je *******, tak se bude politik týden trochu potit na tiskovkách (a někteří ani to ne), a pak si bude v klidu užívat svůj nový byt za 5 míčů :-(

                  0 0
                • Hejdik  

                  V tom případě ještě nahodím nápad:

                  Tentokrát Brdy a mlok,co bude dál,Šumava,Je­seníky,Krkono­še,tetřev,rys?

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  nemusíš se registrovat, většina skupin je offline přístupných, jen tam nemůžeš přidávat komentáře

                  např:

                  http://www.facebook.com/group.php…

                  nebo

                  http://www.facebook.com/group.php…

                  0 0
              • Hejdik  

                No mě se ten název zdá trochu až moc obecný a přitom až moc konkrétní.Když už by tato iniciativa měla vyjít na světlo světa,tak by to mělo zaměřit svůj hledáček nejen na „Offroad“ pod čímž si valná většina představí pouze jezdce v terénních autech (a jako i u jiných skupin nelze kvůli pár blběčkům včechny házet na jednu hromadu),ale mělo by to mít více širší význam.

                Já bych ten název definoval asi v tomto duchu.

                „Nechci zdevastované lesy-stop zbytečné zkáze,aneb po nás potopa“,nebo prostě tak podobně,aby se chytly za nos i ostatní bezmozci,nejenom ti v nadupaných terénních autech.

                0 0
            • Blade  

              ..a MlokCZ se hřeje na výsluní popularity :)

              0 0
              • drtyc  

                zachran mloka, proraz olejovou vanu. nejlip nekde v ochrannem pasmu.

                0 0
        • Smazaný účet  

          I mloci mají svá práva! :-)

          0 0
          • karliner  

            je to vůbec mlok?

            ta fotka je tak rozmazaná, že to nepoznám na 100%, aby si skupina neuřízla ostudu hned na začátku…

            0 0
            • Smazaný účet  

              těžko říct…tak „i zviřátka mají svá práva“ :-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              tak řeknem, že obojživelník si přál zůstat v anonymitě z důvodu ochrany svědků. pracovní jméno je Mlok skvrnitý (něco jako Josef N.) a foto bylo záměrně rozmazáno.

              0 0
            • lynxx  

              To víš, že je. Podívej se sem a porovnej hlavu a nohu. http://images.google.com/imgres… To je to samé zvířátko. Je to zřejmě ještě mládě bez skvrn. Ty se objevují až postupně během dospívání. Jedna z těch skvrn na te fotce je nějaké jehličí. O té druhé skvrně si nejsem jistý. Mlok černý se u nás snad ani nevyskytuje. Prý možná na Slovensku a určitě v Alpách. Ale ten je ještě více ohroženým druhem než mlok skvrnitý, takže pokud by to snad byl mlok černý, tak tím hůře!

              0 0
              • karliner  

                No, mě je jen divné, že sice píše sáhodlouhé referáty do poloviny threadů, ale tady mlčí jako zařezanej. Asi mu ta náhlá popularita není moc příjemná…

                0 0
                • Medunka  

                  Taky čekám, že se tady ukáže :-) Ale nevidím ho ani na ICQ, tak má možná zimní dovču :-) Nebo zimní spánek

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Nemám rád tahle vlákna, protože se vždy zvrhnou v nechutné dohadování, proto je ani moc nesleduju.

                  Jen můžu napsat, že v době té akce v Brdech jsem tam zrovna nebyl, takže na těch fotkách nejsem já. A jestli je to někdo z příbuzných nevim, to můžete posoudit porovnáním mojí fotky z profilu.

                  0 0
                  • DaSnail  

                    8o)

                    0 0
                  • treatt  

                    A je tady! :)))

                    0 0
                  • Blade  

                    My o mloku a MlokCZ za dveřmi :)

                    0 0
                    • treatt  

                      Francouzska varianta tohoto prislovi je: „kdyz se mluvi o vlkovi, je videt ocas“ ;)))

                      0 0
                      • karliner  

                        To se budu muset naučit na Tour de France :-))) Na oplátku tě naučím něco německy, ženy z toho padají do kolen. A někteří muži také.

                        0 0
      • karliner  

        „Každý, kdo sem vstoupí bude smět kopnout Paroubka do ******. A taky jsme proti ježdění offroady v Brdech.“

        První část má vyloženě headhunterskou funkci, druhá pak vysvětluje, co nás trápí.

        0 0
        • Plechovka  

          A ještě bych doplnil : A můžete vyhrát mobil! :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Na FB vzniká milion stupidních skupin denně. Čím to bude formálnější, tím to bude vypadat líp.

            0 0
        • treatt  

          :-)))

          0 0
      • John Tequila Lemon  

        No já sem to celý zveřejnil a to proto, že mě nasrala ta fotka mloka v kontrastu s běsněním aut v lese … takže navrhuju na mlokovu počest: MLOK FANS

        0 0
      • treatt  

        STOP rozjezdenym lesum

        0 0
      • fousek  

        Ano soudruzi spojme se proti zbohatlickym hovadum a vyzenme je z lesa.

        0 0
    • Plechovka  

      Výborně!

      Neodpustím si jednu poznámku: Přečetl jsem i zbývající vlákna k tématu a několik jedinců tak trochu schvalovalo/ne­odsuzovalo to, co na těch fotkách bylo. Argumentovalo se legalitou té akce. To, že je něco legální, ještě neznamená, že je to „OK“. I předpisy vytváří jenom „lidé“.

      Můj názor je takový, že bychom se ke svému okolí měli chovat ohleduplně, respektovat jej. A je zcela jedno, jestli okolím myslím souseda (nebudu u něj ve 3 ráno zvonit se snahou pustit mu na plný koule televizi v ložnici), nebo srnku/mloka/borůvky v Brdech (nebudu je obtěžovat/ničit děláním bordelu s offroadem v lese).

      Následující text zkopírován z wikipedie:

      Zlaté pravidlo je jednoduchá zásada vzájemnosti v jednání mezi lidmi:

      • „Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim.“ (Bible, Tob 4,15)
      „Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, tak jednejte vy s nimi.“(Bible, Lk 6,31)

      Po vzoru tohoto Zlatého pravidla se někdy nazývají „zlaté pravidlo“

      také základní zásady pro různé dílčí oblasti vědy, ekonomie atd.

      A já bych poslední větu rozšířil i na vztah k přírodě.

      PS: nejsem ani militantní ekolog, ani věřící :-)

      0 0
      • Hornet  

        Hornet

        0 0
      • drtyc  

        no jestli mas viditelnost na sousedovo okno nebo je to v prizemi a soused vypina televizi na hladovy voko, tak ti bude stacit dalkovej ovladac a trochu lip nabity baterky pripadne cocka na zaostreni a nemusis nikde zvonit.

        0 0
      • Dzin_CZ  

        Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu …

        0 0
      • fousek  

        Jo tak tohle pravidlo aplikujte na sebe, urcite nechcete aby vas nekdo praskal, kdyz nahodou na kole projedete zakazem vjezdu, nebo po chodniku.

        0 0
        • JSt  

          tohle jim nevysvetlis :-)

          0 0
        • Plechovka  

          Já to aplikuju, jinak bych to sem nepsal.

          Ano, na kole jezdím jednosměrkami (po chodníku, zákazy vjezdu, …), vědomě třeba v autě porušuju dopravní předpisy (nepojedu 50 v obci jenom proto, že někde stojí značka, když k nejbližšímu baráku je to dalších 200m okolo úplně stejného pole, kolem kterého jsem jel před chvílí 80), atd.

          Jenomže já se chovám tak, abych svým jednáním nezpůsobil žádnou škodu/ohrožení/o­mezení. Což se o jejich jednání zrovna říct nedá. Já se řídím (snad :-)) zdravým rozumem.

          0 0
          • JakeF  

            Vidíš a když si já tady timhle způsobem obhajoval moje ježdění ve VP, tak jsem byl za vyvrhele taky. A to je ještě rozdíl, že za to, co popisuješ, ti budou policajti dělat problémy, ve VP se to řeší rozumně.

            Pro ujasnění: Ano, chápu rozdíl mezi ježděnim na kole po cestách a offroadem po lese a ani o tom timhle příspěvkem nijak nediskutuju.

            0 0
            • Plechovka  

              Pokud mě zastaví policajt, vysvětlím můj svůj názor na nesmyslnou aplikaci daného pravidla, pak se můžou stát už jenom dvě věci:

              1. vyhodnotí moji jednání jako rozumné a pustí mě. A já si budu myslet,

              že zas tak špatně na světě není.

              1. bude trvat na pokutě, a v tom případě ji bez mrknutí oka zaplatím,

              protože jsem vědomě porušil pravidlo s tím, že za to můžů nést následky.

              0 0
              • Plechovka  

                Oprava: vysvětlím mu svůj názor na …

                0 0
          • fousek  

            Podle me neohrozu nikoho kdyz jezdim v lese (protoze se tam nesmi tak tam nikoho nemuzu ohrozit, to je jasny jak facka), vyfukove plyny se v lese odbouravaji lip nez na silnici, protoze sem primo u procesu fotosyntezy a prokypreni pudy je obcas potreba aby rostliny lepe rostly, mam to oduvodnene taky dobre ne?

            0 0
            • Plechovka  

              A co Hluk? Zničená příroda? Nesmíš svoje chování vztahovat jenom na lidi, ale jak jsem psal výše – na svoje OKOLÍ. A ta srnka prostě z toho offroadu nadšená nebude.

              Ad výfukové plyny. Z vejfuku neleze jenom CO2, který bude zpracován fotosyntézou, ale taky prach, těžké kovy atd. A tyhle sajrajty se nejspíš usadí/navážou do okolí. A ty to pak sežereš a budeš z toho mít třeba vyšší pravděpodobnost výskytu rakoviny.

              0 0
              • fousek  

                Tak mi rekni konkretne co sem v ty prirode znicil?

                Na pevny castice je myslim v autech katalyzator. Tak pokud nebudu jezdit v lese tak budu jezdit na silnici a tam se ty splodiny budou rozkladat daleko dyl protoze jich je tam vic a u silnice roste vetsinou jen par druhu rostlin, ktery dokazou zpracovat jen par veci, ale v les je uplne jina tovarna na rozkladani temer vseho. Vzhledem k tomu ze tu argumentujete ochranou prirody, tak bude jenom dobre ze dostanu rakovinu, ne?

                No a s hlukem je to to samy bude narusovat zivotni prostredi, jen kdyz tam budu, pokud odjedu tak uz tam nebude.

                0 0
                • mates555  

                  na to se vyser , na to ti nikdo neodpoví … tady je to z hlediska vyššího principu mravního … zákon taky hovoří ve prospěch zakladatele vlákna takže je to neomluvitelný … navíc je to společensky vděčný téma tak to na to chytá spousta lidí … přitom by stačila trocha tolerance …

                  _____________­________________________­_________________________

                  jinak katalizátor je plnej jemných wolframových (tady si vůbec nejsem jistej)mřížek , který spomalujou průchod plynu z výfuku .. ten za zahřívá na vyšší teplotu a spálí se z něj víc sraček …

                  u naf´táků se používá filtr pevných částic relativně krátkou dobu … to ve snobských 20 let strarých autech pravděpodobně nebude …

                  0 0
                  • Hejdik  

                    Mě de pořád líbí,jak někteří jedinci tady používají termín „trocha tolerance“.

                    Ale jak už tady někdo napsal v podobném duchu "AŸ tě někdo vykrade,nebo tě třeba zmlátí někde na ulici,tak bys ho měl taky přece tolerovat,vždyď i zloděj musí z něčeho žít a že tě někdo zmlátil?No vždyť se asi potřeboval jenom trochu vybít,přece mu to nemáš za tlé…vždyď stačí jen trochu té tolerance…

                    0 0
                    • mates555  

                      tohle je kravina … tady jde o to Mít kde jezdit … ehm kde jsem tohle heslo jenom v poslední době slyšel ??? že by tenhle problém řešilo víc zájmových zkupin a ne jen offroadáci ??

                      0 0
                      • Hejdik  

                        A je to tady zase…ona známá formulka- „nemám kde jezdit“

                        To je jako bych slyšel nějakou maminku jak povídá svému malému dítěti "Chudinko malinká,ty jsis koupi terénní motorku a nemáš na ní kde jezdit-tak jeď do lesa broučku,nebo,ty jsis koupil čtyřkolku a oni speciálně kvůli tobě nevyčlenili místo,kde bys s ní mohl jezdi-to jsou ale zlí lidi,tak si s ní jeť zadrndit do lesa…Ty jsis koupil terénní auto a všude jsou jak napotvoru asfaltky,No tak si jeď zablbnout na dráhu,nebo počkej,to je nuda,radši jeď do lesa…a nebo víš co?…když pro to nemáš využití,tak proč sis to kupoval ty tupá hlavo???

                        0 0
                        • mates555  

                          víš .. tomu se říká zájmová činnost … v tvým světě se lidi baví tím že kradou,bijou jiný na počkání atd. a někdo prostě propad offroadu a jel si zajezdit do vojenského prostoru … pak nastoupí další činnost … ekoteroristi a začnou demonizovat škody způsobený přejezdem aut jednoho strašně rozsáhlího uzemí na který to z dlouhodobího hlediska nebude mít žádnej vliv … tak buď rád že jsi propadl kolu … můžeš si zajezdit v lese za barákem a neotravuj život jiným lidem …

                          0 0
                          • Hejdik  

                            Já to teda uvedu trochu přehnaně,ale stejně mám pocit že to nepochopíš.Koupím si výletní parník a protože s ním nemám kde plout,tak si ho dám pěkně do nějakýho rybníka.Vždyť přece když mám parník,tak ten patří na vodu a když zrovna nikde žádná jiná není.Majiteli rybníka to nepovím a budu si tam dělat co chci i když se mu to nelíbí a třeba to bude rybník,kde žijí ohrožené a chráněné druhy ryb,které budu tímto parníkem likvidovat.Zne­čistím vodu,rozryju dno budu dělat kravál motorem a pod.No a když mi to někdo vytkne ,tak na to povím…ale já přece nemám kde jinde s tím parníkem plavat,vždyť je to jenom moje krásné hoby ,kterému jsem naprosto propadl…

                            0 0
                            • mates555  

                              heh s parníkem si na rybníku skvěle zjezdíš … tam to právě je … vzhledem k velikosti uzemí jsou pak škody obrovské a tedy nepřípustné …

                              0 0
                          • Ruprt2  

                            Moje auto jede 160.

                            Ale není tu nikde okruh.

                            Tak ti nevím no budu jezdit přes kilo skrz město. Nemám na výběr.

                            Ale bacha já budu jezdit jenom mimo velký provoz, tak doufám, že mě nebudete nadávat, já su borec a jezdím fakt dobře, takže já škody neudělám. Maximálně zabiju jednoho dva lidi.

                            Ale lidí je jak sraček, to by jste mi mohli tolerovat. Dyť v Iráku jich skape víc.

                            P.S.: uvažuju, že si koupím zbraň. Kam já ale pak budu chodit střílet?

                            0 0
                            • mates555  

                              na střelnici ??? a 160 na okruh je málo … :-(

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                ale na město je to moc a me to fakt víc nejede :)

                                Nebudu kecat.

                                Střelnice je na hovno. protože se tam musí platit a střílí se jen do terčů to není ono.

                                Pozorný čtenář najde analogii mezi vláknama o motorkách.

                                0 0
                                • fousek  

                                  Ja v tom zadnou analogii s motorkama nevidim

                                  0 0
                                  • Mr.Duck  

                                    střelnice = MX dráha? ;)

                                    0 0
                                    • fousek  

                                      Zbran = vec na ukonceni zivota

                                      Motorka = dopravni prostredek

                                      Aspon tak to chapu ja

                                      0 0
                                      • Mr.Duck  

                                        Tak samozřejmě se mmyslel sportovní střelbu, a motocross. Konec konců MX motorka je pomě asi stejně dopravní prostředek jako sjezdový kolo žejo. Prostě sem chtěl říct, že to je obojí provádění sportu na svym hřišti. S tim rozdílem že střelec na střelnici pude(když to neni vrah) jako na svoje hřiště, MX rider buď pude na dráhu, nebo dělat bordel do lesa. A s autem by to bylo podobný, akorát nebude mít moc možností jít na „hřiště“..

                                        0 0
                                      • DaSnail  

                                        nn

                                        0 0
                                      • Ruprt2  

                                        nebo taky

                                        zbraň = sportovní nářadí

                                        motorka = prostředek k zranění osob a ukončení života

                                        0 0
                            • DaSnail  

                              s autom na diaľnicu.

                              so zbraňou sem sem sem alebo sem

                              alebo tiež na diaľnicu ;o)

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                Ale my tu dálnici nemáme.

                                Tak já prostě musím do toho města. Mě nic jiného nezbývá.

                                Tak prosím o trochu tolerance. Každý máme nějaký ten svůj koníček. Mě nebude vadit, když budete chodit plavat do bazénu sousedům, nebo když budete jezdit v čechách po lese, to mě prostě fakt nevadí a nějak to unesu, ale na oplátku prosím Zlíňáky, aby po osmé už nepouštěli děti na ulici Budu si ve městě zkušet drifting.

                                0 0
                                • mates555  

                                  s tím autem co jede 160…:-) ale jo proč ne … jen dej bacha ať to neomotáš někde o strom … aktivisti by s tím mohli mít problémy …

                                  0 0
                                • DaSnail  

                                  tak R55?

                                  k tomu driftingu- lidí je jak sraček, hlavne nerozmačkni nejakého drobného živočícha alebo malý stromček

                                  0 0
                                • drtyc  

                                  http://pepinator.tym.cz/…na_draha.php

                                  140 na snehu je cca 520m brzdna. muzu potvrdit. v levym byla havarka diskoteka a jeden zborenej. trojuhelnik na zemi a skoncily vyjety koleje a nebylo to se zablokovanyma kolama ani abs, ale 300m na zpomaleni o 70km/h z tech 140 to bylo.

                                  0 0
                      • Kubiczech  

                        Jednotlivé skupiny přece mají kde jezdit. To, že to zákon povoluje každé skupině v jiném rozsahu je chyba? Proč teda motorkáři a offroadisti netlačí na změnu legislativy místo toho, aby jí tupě porušovali?

                        0 0
                        • mates555  

                          tak je jasný , že povolit neomezený vjezd do lesa offroadů a motorek je nemožný už jen zhlediska kontroly a bezpečnosti … já spíš myslel , že tady jde od začátku o ochranu přírody opřenou o zákon , ale třeba v tvým podání mně to přijde jako prosazení si zákona opřený o spásnou myšlenku ochrany přírody a to mně prostě nevoní …

                          trvám na tom , že příroda neutrpěla škody v takovým rotsahu jak je to tady démonizovaný … problém vidím jen v tom , že se tak stalo v rozporu se zákonem což je odsouzení hodný čin …

                          0 0
                          • Kubiczech  

                            Prosazení si zákona opřený o spásnou myšlenku ochrany přírody? A jaké pohnutky podle tebe vedli zákonodárce ke schválení takového zákona o ochraně přírody? Snad stejné, ne? Od toho ten zákon je. Kdyby nebyl prosazován, tak nemusel vzniknout a já si myslím, že ani tobě by se ten stav nelíbil. I když, jestli bys vážně offroady do lesa nepustil jen kvůli kontrole a bezpečnosti a tu myšlenku ochrany vůbec nereflektuješ, pak by ti ta jistá míra anarchie asi vyhovovala.

                            0 0
                            • mates555  

                              no jasný … to jsem napsal blbě …

                              já nemám nic proti ochraně přírody … jen si myslím , že tady nedošlo k takovým narušení aby bylo nutná nějaká podobná akce … ono když někdo po bouračce naveze do lesa avii sutě tak je to podle mně daloko větší zvěrstvo a ta příroda si s tím sama neporadí … a toho si většina lidí ani nevšimne …

                              0 0
                        • fousek  

                          Protoze tu zmenu potrebuji jen malo a stejne vedi ze by jim to nikdo neschvalil v dnesni ekodobe

                          0 0
                          • Kubiczech  

                            Změnu potřebují málo? Jak to myslíš? Oni snad vidí, že si i bez ní mohou jezdit všude? Nebo je těchto lidí tak málo, že to nepotřebují?

                            Lidí s rozdílným pohledem na věc je tu dost, tak si přestaňte stežovat na ekodobu a něco zkuste dělat. Je mi to rozhodně milejší než to zmíněné tupé porušování.

                            0 0
                            • fousek  

                              Na oba dotazy: Ano

                              K tomu prosazeni, to je proste bez sance, vzdyt se zakazuji MX trate, ktere tu byli a nikomu nevadili. Proste na tuto aktivitu neni vhodna doba.

                              0 0
                    • fousek  

                      Ale vy tu prece hajite prirodu, nebo se mylim? Samozrejme je to nelegalni, ale kdo nikdy neporusuje zakon? A srovnavat prestupek s maximalnim postihem 5000kc a ublizeni na zdravi je docela podivny. Samozrejme drobne kradeze bezdecek rohliku se dejou celkem bezne a taky proti tomu na Facebooku nezakladate skupiny nebo jo?

                      0 0
                      • MaPa  

                        Ten kdo porušuje zákon, by měl počítat s tím že za to může být potrestán. Ten kdo ho porušuje vědomě by s tím měl počítat o to víc. Pokud tito vědomí porušovatelé za to potrestáni nebyli, divím se že se čílíte aktivitě někoho je za to potrestat, když to někdo „opomenul“ udělat.

                        Pokud s tím nesouhlasíte, sice tu plkat můžete, ale pokud něčeho chcete dosáhnout musíte napsat někam jinam, založit si vlastní skupiny a já nevím co ještě a vyvolat změnu těch pravidel.

                        0 0
                        • fousek  

                          Me bude stacit tady to plkani. Podle me se dneska chce kazdej s kazdym hadat (soudit) a preje druhymu to nejhorsi co muze. Nevim komu prospejete tim, ze na partu offroadaku postvete uredniky. Les tim nezachranite (od ceho?), jen udelate problem par lidem, ktery pokud budou stejne blby jako vy tak se zacnou mstit a vpodstate vznikne dalsi zbytecnej problem.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Souhlas.

                            0 0
                          • Kubiczech  

                            Pohled z druhé strany – když proti tomu nikdo nezakročí, tak ti lidé nabudou dojmu, že jejich nelegální jednání je vlastně v pořádku. Do lesů pak budou zajíždět další a další lidé. Za pár let už se bude jezdit trucktrial všude a nikoho nenapadne zažádat o povolení, my cyklisté budeme pořádat maratony. stavět tratě na černo a nikomu to nebude divné. V lese to bude vypadat jako týden před Vánoci v obchoďáku (zaslechl jsem, že tohle vás na Vánocích hrozně pálí) a každý človíček bude mít auto nebo krosku. Vím, že to doháním do absurdna, ale ani tahle masovost by přírodě neškodila? S tvým pohledem na věc to možná vyzkoušíme v praxi.

                            Tou mstou myslíš mstu těch řidíčů na cyklistech? Natahování drátů a podobně? Čili msta stylem ublížení na zdraví nebo msta nějakou legální cestou? Mohou začít lobovat za zákaz cyklistiky v lese, ale to je tak vše, jak se mohou legálně mstít.

                            0 0
                            • fousek  

                              Trucktrial se jezdi uz hodnou radku let, nikdo to do ted neresil, myslim ze k tomu co rikas, ze by nastalo meli prilezitosti privrzenci offroadu vic nez dost. Stalo se tak?

                              0 0
                              • Kubiczech  

                                Že trucktrial existuje a že se jezdí vím (mimochodem v našem městě je jeden velmi úspěšný jezdec), ale na černo rozhodně ne.

                                Před deseti lety taky na bajkách jezdilo méně lidé a kolik dnes, takže ani s offroadama to není nerálné.

                                0 0
                                • fousek  

                                  Ne kazdej je ochotnej investovat cca 60t. do auta a dalsich 60t. do jeho upravy aby z nej vzniklo expedicni vozidlo na normalni komunikace mene vhodne (beru nejlevnejsi moznou variantu, pokud si nekdo poridi Defendera, tak je to o desetinou carku jinde), ne kazdej si muze dovolit provozovat expedicni auto, ne kazdej ma zaludek na jezdeni v expedicnim aute a obcas se najdou lidi, ktery na to nemaj ten spravnej moralni profil. Rozsireni offroad aut bych se nebal, jsou to vpodstate docela neuzitecna auta a jejich provoz stoji oproti normalnimu SUV precijen kapku vic penez.

                                  Navic je to jista sportovni aktivita, pri ktere se clovek muze umazat a utahat, takze pro lidi co koukaj vetsinu dne na bednu zadna zajimava zabava.

                                  0 0
                          • Smazaný účet  

                            EDIT:mozna to melo byt zarazeno na konec

                            Ted staci dodat, ze at budou delat, co budou chtit, tak si stejne na nikom nic nevemou. Urcite to nebyla organizovana ofocialni akce klubu-aby nekde byl zapis. Takze pokud prijde stiznist na „klub“, distancuje se, ze to byla politovani hodna akce nekoli clenu. Uplne presne si nevybavuju vsechny fotky, ale je na nektere videt, ze primo nekdo ridi nejake auto-ze to auto jede-strikajici voda,bahno? Paklize ne, je velice tezke postihnout ani jedince jako takoveho, anobrz za skonu zpusobenou vozidlem odpovida ridic a nikoli vlastnik. Vlastnik se odvola na paragraf o odmitnuti vypovedi. Pripadny vyfoceny ridic taktez. A ted je na policii aby ukazala na pachatele(*).

                            V zaveru se budou vsichni placat po ramenou "jak si zaradili a jeste utreli s policii a budou si planovat kdy pojedou znova(az franta, kery tam ma znamyho rekne, ze je tam volno) a pojedou palit ropu nanovo.

                            Snahy zakladatele vlakna si cenim a souhlasim s jeho snahou a pocinanim. Jedna vec je nekde pojezdit v autech pro zabavu, rekneme po rozmlacenyhc cestach nebo v nejake lokalite, kde se jezdi podobne akce(ted mne napada jenom truck trial) tudiz kde se pohybuji lide, kteri jednak vi, co je potreba na oficialni povoleni akce a jsou zde kladeny nejake pozadavky na ucastniky(uklid, zajistit klid uniklych ropnych latek). Takovych lokalit je po republice povicero, ale jak je to s domluvou akce netusim. Na druhe strane je, z meho pohledu, naprosto zbytecne dracnovani a pretahovani se o to, kdo ma vetsiho pindika, protoze projel potok rychleji.

                            …a ted zpet k praci…

                            *ofrouta zapasiciho s bahnem by museli identifikovat, ale jedinne voditko z autu je pres majitele, dale odmitnuti vypovedi-zda toto odmitnuti bude v souladu se zakonem nebo ne, nema smysl ted resit. Faktem zustava, ze kdyby se mi po pozemku prohanely podobne hovada, tak nemam zadnou paku je zastavit. Zbran nemam, nastrazne systemy delat nemuzu(+mohly by zranit nekoho jineho), kricet po nich a hazet sutry nebudu, protze by mne prejeli a o moznosti rozumne domluvy uprime uvazuju-kor s jedinci, ktery strika adrenalin z usi z toho, jak dobre prejeli parez). Policii to vsede trva tyden a dokumentace je problematicka, viz vyse.

                            0 0
                        • drtyc  

                          divím se že se čílíte aktivitě někoho je za to potrestat

                          tak se prestan blbe divit. hlasovali by sme pro povoleni jizdy po lesnich cestach ofroudama i ctyrkolkama. stejne jako jsem pro vodni skutry.

                          ale tak jak jsem pro dodrzeni podminek u vodnich skutru a klidne treba kontroly na pouziti odbouratelnyho oleje po kterym za tyden nejvys dva neni ani pamatky, tak jsem pro to, at si rozjideji nejakou konkretni trasu sem tam treba s odbockou – ale trasu primerene sirokou na to, aby se dala projet slusne nebo poradne vesele – ne klasickou jednoproudou lesni cestu. takovou tri proudou dalnici, ktera bude i pod plynem bezpecnejsi na takovy blbnuti v rozbitym stavu. zas ale nemusi to byt cela sit. staci jeden prutah odnekud nekam kdyz to bude velky uzemi tak nejaka odbocka jinam… typicky treba jak jsou pruseky kvuli vysokymu napeti, tak pokud je tam dlouhej zaves do a nikde zadnej stozar, tak by se to dalo zuzitkovat. atd.

                          0 0
                • Plechovka  

                  A myslíš, že když ten hluk bude působit jenom když tam jsi, že to nikomu/ničemu nevadí? Slyšel jsi někdy v lese čtyřkolku? To je slyšet na kilometry daleko!

                  Je to prostě marný. Neustále se ti snažím vysvětlit, že bychom si neměli ****** okolí víc, než je nutné, a měli bychom se chovat ohleduplně nejenom sami k sobě, ale třeba i k přírodě. Kdežto ty hledáš další a další omluvy pro pro svoji činnost, která ti „až zas tak destruktivní nepřijde“. Sám jsi ovšem přiznal,že ten hluk prostě děláš, a já tvrdím, že to je špatně. Přečti si ještě jednou, co jsem napsal v původním příspěvku v téhle větvi diskuze.

                  Tím tady diskuzi končím, protože se prostě neshodneme. Každej si pojede to svoje po neomezeně dlouhou dobu. Akorát doufám, že když budu v lese, tak že si tam budu moct užít trochu klidu, a né že budu trpět pod nájezdy lidí, co si přišli do přírody dělat bordel pro zábavu.

                  0 0
    • chodec  

      bohužel, obávám se, že se stejně nestane nic. byl jsem na vojně a co jsem viděl tak vojenská policie má ještě menší důvod dělat si zbytečné problémy než civilní. Pokud to není něco, co by trápilo nějakého generála, tak na to pečou.

      každopádně jsem prolétl tuhle diskusi i tu na kterou toto navazuje a rád bych k tomu také něco dodal.

      kdo takhle vjede offroadem nebo čtyřkolkou či motorkou do lesa a nemusí to udělat (tj.dělá to jen pro zábavu) je u mě ubohej a totálně bezohlednej bezmozek, kterej nemá úctu k nikomu a ničemu a mít k tomu jen trochu možnost nebudu nijak respektovat jeho a jeho práva.

      Jsem často naštvanej na lesáky, že rozjezdí cestu traktory a nejsem ani nadšenej z myslivců, co zavážení zvěři autama. Ale u tech to dovedu pochopit – je to něco za něco a oni (byť pro mě ne úplně pohodlně) jen dělají nějakou práci – lesáciles těží a sázejí, myslivci chovají zvěř a po zemědělcích také už dneska nikdo nechce, aby orali jen koňma a motykou. Nemusím tohle jednání milovat, ale dokážu je nějak rámcově pochopit a svým způsobem se s ním smířit.

      Co pochopit nedokážu je další ničení lesa a obecně čehokoliv jen pro něčí rozmar (navíc v 99% případů lesa a věcí patřících někomu jinému). Před dvěma-třema lety jsem tu házel podobné fotky (byť ne tak podrobné -http://www.bike-forum.cz/forum/ho­vada-v-potoce-a-jine-aprylove-story.html ) – jelita prostě frčela po modré turistické značce a zplundrovala několik set metrů do té doby poměrně zachovalého potoka na hraně rezervace a orvala navijáky několik stromů okolo, které jsou dnes již dávno suché. A důvod? Jen rozmar a bezohlednost. Nic přitom nikde nepřibylo, nic se neudělalo, jen se toho spousta zničila. Ať mi nikdo neříká, že myslící člověk by něco takového dělal, i kdyby zákony vjezd do lesa připouštěly a i kdyby to byl jejich les (specielně pokud by to byl jejich les).

      Zajímavé je, že jsem před rokem či dvěma zjistil, že bratranec jezdí offroad závodně. Regulérně reprezentuje na mistrovstvích a trénují s mitfárou v každém volném čase. Nejdřív jsem si myslel svoje. Pak jsem ale měl možnost si s nimi o tom povídat a vyšlo najevo, že do lesa nezajeli ani jednou za kariéru. Trénují se striktně na dráhách a co povídali, tak z těch co to myslí vážně se k vjzedu do lesa nikdo neuchyluje.

      Takže ta rozežraná prasata, co tam jezdí jsou zdá se jen looseři, kteří jsou dost bezohlední na to, aby jim zbytečné ničení majetku někoho jiného nevadilo.

      0 0
      • Hejdik  

        S klidem v duši si můžeš změnit charakteristiku v profilu:-)

        Tomu,co jsi napsal naprosto rozumím a jsem rád ,že jsou lidi co dokážou takto uvažovat a takto jasně a jednoduše formulovat.

        0 0
      • Blade  

        Pěkně řečeno.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Kristovanoho, přestaňte už psát „loser“ se dvěma „o“ …

        0 0
        • chodec  

          chtěl jsem napsat loooser, aby bylo vidět, jak moc je velkej, ale uklep jsem se sorry :-)

          0 0
    • scoty  

      …a co upozornit nějakou TV ?…:-)

      0 0
      • lynxx  

        I o tom se dá uvažovat. Čím širší bude záběr, tím větší šance na úspěch.

        0 0
        • scoty  

          Třeba pro takovou polobulvární Novu by to bylo určo vítané sousto… Po motorkářích, pittbulech a prasečí chřipce by mohli národu ukázat další nebezpečí. Aspoň by se konečně trefili…:))

          0 0
          • Smazaný účet  

            POLO? :-))))

            0 0
          • treatt  

            Zapomnels na to ciste bojove plemeno Rottweilera :)

            0 0
            • karliner  

              A kdyby se ukázalo, že v džípech jezdí extremisti, kteří chystají polovojenský puč bylo by to na nějakou novinářskou cenu.

              0 0
          • fousek  

            Podle me se trefili pokazdy, akorat do jine skupiny divaku, s pittbulama se taky trefili spravne ne? Preci jen neprivazanej agresivni Pittbul je pro cyklistu docela nebezpecnej ne?

            0 0
            • scoty  

              Trefili se pouze do myslí prostých nevzdělaných lidí, kteří jsou jejich nejčastějšími konzumenty.

              S těmi psi tzv.bojových plemen je to asi tak, jako kdybys prohlásil, že to silné agresivní auto porsche zabilo na přechodu pro chodce člověka…

              Ano pokud člověk vtiskne tvoru, který je od přírody vybaven silou svou agresivitu, mindráky a zlobu, může se z tohoto jedince stát nebezpečná zbraň.

              …ale to nic nemění na tom, že jezdit pro zábavu autem po vzrostlém lese obydleném drobnými živočichy je poněkud zvrhlé…

              0 0
      • Hnoj  

        Tohle není pro TV zajímavý, protože máš statický obrázky. Asi by se dala uvařit reportáž z vody, ale nejspíš by vyšuměla. Pokud chceš, aby tvoje TV kampaň (ať už jakákoliv) měla účinnek, potřebuješ matriál kterej diváky zaujme (ať už pozitivně nebo negativně)…

        0 0
        • karliner  

          Kdyby se jó chtělo, tak tam šoupnou nějaký archivní…

          0 0
    • Smazaný účet  

      Sami si na sebe upekli hezkej důkazní materiál. Stačí být pozornej. Aneb v tomto potoku žil mlok.

      0 0
      • Pijer  

        Vypadá to, že jsi sakra pozorný :-)

        Jinak je to zvěř :-(((

        0 0
        • scoty  

          Urazils zvěř! :)

          Tohle je banda pupkatejch, zamindrákovanech parchantů v maskáčích, kteří se domnívají, že si tady mohou všechno beztrestně dovolit…

          0 0
      • lynxx  

        Tak to je síla! Toho jsem si vůbec nevšimnul. Byl jsem na pochybách, jestli nebude stačit pouze tlak na sponzory, ale po shlédnutí tohoto snímku se kloním k informování všech možných médií, správních orgánů a dobrovolných organizací.

        0 0
        • scoty  

          No jistěěěéé..:)

          Ať národ zavyje oprávněným hněvem!

          0 0
      • JSt  

        tohle je dobre. kdyz jsem to zbezne prohlizel, unikal mi smysl te leve fotky. ted uz rozumim ;-)

        0 0
      • Flegmatik  

        Jo, tohohle místa jsem si taky při prohlížení těch fotek všiml, jenže jsem je pak nemohl obě najít, abych je takto srovnal… Tak dík :-) Pěkně to tam rozjebali.

        0 0
      • fousek  

        A ted by to chtelo jeste fotku treba k dnesnimu datu. Aby to nabylo radny dramaticnosti

        0 0
      • Pily  

        já du blejt…

        0 0
      • Radez  

        hustě! titulní foto

        0 0
    • John Tequila Lemon  

      Slušná práce. Děkuju, že řešíš to, co mě jen nasralo a na smysluplný odpor jsem se nezmohl! A s tou fotkou potoka … prostě ses do toho zakousl, obdiv. Navíc se mi líbí, že reakcí správce VP byly rozptýleny veškeré pochyby o tom, že ve VP se může cokoli … jako že to je země nikoho. Skoro si myslím, že by tento případ měl být nějak sepsán a dát k dispozici na publikování jako exemplární … aby bylo všem jasno, že toto je moc a nehodlá se to tolerovat. Já osobně jsem nejvíce zvědavý na reakce sponzorů … pokud jsou fér, tak věnují nějaké peníze a obnovu nějakého kousku přírody … když můžou sponzorovat její ničení … Pokud ne, jsou to pro mě obyčejní ignoranti, kteří jen dojí co se dojit dá …

      0 0
    • Smazaný účet  

      Návrh na úvodník FB skupiny :)

      alfa varze textu:

      //Motivem této skupiny je vyjádření nesouhlasu s tím, jak někteří lidé dokážou bezostyšně ničit životní prostředí, porušovat zákony a přitom vše prezentovat jako koníček a rodinnou zábavu.

      Dostaly se k nám fotografie klubu M&M 4×4 offroad club, který se věnuje „výletům do přírody“ s použitím terénních automobilů. Bohužel, jak se nám podařilo zjistit, tak ne vždy splňují tyto akce zákonné podmínky pro vstup do volného terénu a majitel lesního pozemku nemusí vědět o tom, že tento spolek nedodržuje zákony ČR a porušuje případně vydaná povolení.

      Ve fotoalbu v této skupiny se můžete přesvědčit o podobě akcí pořádaných zmíněným offroad klubem a dopadech na životní prostředí jím způsobených. Protože nás takovéto sprosté drancování našich lesů nenechává chladnými, tak jsme se rozhodli veřejně prezentovat všechny dostupné informace a vyjádření zainteresovaných stran. Doufáme, že získaná publicita a připojení veřejnosti vytvoří potřebný tlak na orgány činné v trestním řízení, aby se porušování zákonů ČR nestávalo koníčkem a případně odradilo ostatní od podobných aktivit.

      Našim cílem je informovat veřejnost o nebetyčné drzosti, ničení lesů a životního prostředí a tím přispět k zastavení devastace již tak poškozené přírody kolem nás. Připojením k této skupině můžete vyslovit svůj nesouhlas s takovým jednáním a podpoříte nás v další činnosti, která povede k případné medializaci tohoto problému.//

      pak už bych připojil jen fakta – fotky, vyjádření VÚ, odkazy na zákony a podobně. no a samozřejmě rozhořčený posty na FB zdi :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nepsal bych tam „dostaly se k nám fotografie“ – ale něco ve smyslu NA INTERNETU JSOU VOLNĚ DOSTUPNÉ FOTOGRAFIE nebo tak něco.

        0 0
        • JSt  

          polovicni blazen bych napsal

          0 0
          • Hejdik  

            Pan doktor říkal,že je momentálně zaostalej…ále-mentálně..a jo to by šlo…Jano napiš to…

            Pardon,na tohle nešlo nereagovat a nemá to nic společného s tématem:-)))

            0 0
          • Jaroslávek  

            :-)

            0 0
        • Smazaný účet  

          vzato v potaz, upraveno. dik.

          0 0
      • kolombo  

        Hezký.

        A ten název skupiny bych prosil bez Brd, ať se můžeme zapojit i odjinud. Díky.

        0 0
      • lynxx  

        Dobrý začátek. Já tomu večer dám trochu více burcující a akčnější editaci (bez bulvárního podtónu) a můžeme to pak dotvářet. Teď se musím věnovat trochu jiným věcem, tak nashle večer. Už Ti zamejluji přímo.

        0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Uspech !

      0 0
      • Dzin_CZ  

        Úspěch to bude až takový lidé přestanou z vlastní vůle kazit společný životní prostor nás všech.

        Zatím to vypadá na vyhranou lokální bitvu s neomaleností a hloupostí.

        Ale dokážeme vyhrát válku? :) No, musíme to pořád zkoušet a nikdy se nevzdat.

        0 0
    • Dzin_CZ  

      Můžu poprosit o onu kratší a universální verzi dopisu? Rád bych ho též mailem poslal oněm sponzorům. Seznámím s problémem i další své kamarády.

      Účet na Facebooku jsem nedávno smazal a nechci ho více, takže proto volím mail.

      Jinak tuto aktivitu vítám a připojuji se. Za mloka a za nás, kterým to není jedno. Protože takto vypadá příklad fungující občanské společnosti.

      Děkuju.

      0 0
      • lynxx  

        Kratší verzi zveřejním asi zítra v novém vláknu. Nejprve musím obě verze dát dohromady. A taky bych rád tu první podrobnější zaslal s jistým časovým předstihem, než se jim tam začne valit kupa mailů, ať se mohou sponzoři zorientovat a případně reagovat. Protože až odstartujeme tu kratší verzi, tak se nebudou stačit divit. Ta skupina na facebooku, kterou už nobelowski připravuje, bude paralelním počinem, který bude mít za cíl do tohoto zapojit širší veřejnost.

        0 0
        • Smazaný účet  

          nový vlákna už nezakládej. s tímhle vystačíme. Hajnej 1, 2, 3, 4… nebudeme z toho dělat forumnovelu.

          0 0
          • lynxx  

            Ještě jedno ano. Nazveme to Hajný … IV = AKCE!!!! Tak budou všichni vědět, že maily, adresy a skupina na facebooku jsou připravené a nebudou muset sledovat každý nový příspěvek v tomto vláknu. To bude poslední vlákno na toto téma zde na BF, a pak už si to bude žít svým vlastním životem na facebooku. Co říkáš? :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              klidně založ ale ty starší pak blokni. Max tam přidej odkazy pro úplnost.

              0 0
            • Smazaný účet  

              oukej. proč nezaložit štyry vláka o hajným, kde o hajným není ani slovo :)

              koneckonců máme tu okurkovou sezonu, tak co.

              0 0
        • Dzin_CZ  

          Výborně. Počkám na správné načasování. :)

          0 0
    • Pavel  

      Tak takovouhle reakci jsem nečekal…

      Tož teda hrrr do nich!

      0 0
    • JakeF  

      OK, beru to. Nenapadlo by mě, že takovouhle akci někdo provede bez povolení a pokud to provedli víckrát, tak měli dost velký štěstí, protože vojákům se v prostoru nedá vyhnout úplně snadno, zvlášť s autem. Stejně tak uznávám, že pravděpodobně nehrozí akce vojáků proti cyklistům, zčásti kvůli tomu, že to povolený nebylo a zčásti podle přístupu VP. Pořád je tu možnost, že to byla akce/kamarádi některýho z vyšších vojenskejch hodnostářů, který se k tomu jen teď nepřiznaj, ale pokud už to bylo hlášený dřív, tak ani ta pravděpodobnost toho, že budou řešit příchod podnětu z cyklistickýho fóra neni vysoká. Jen je mi divný ta věta o životnim prostředí, i když je pravda, že vojáci po sobě nenechávaj nikde bordel a na ježdění v terénu jsou vyhrazený lokality, stejně je to celý výcvikovej prostor a jako takovej se i používá a pochybuju, že vojáci řeší nějakej poraženej stromek. Nicméně situace se vyvinula líp, než jsem se bál, že by mohla, a offroadisti se chovali hůř, než jsem si myslel.

      0 0
      • Gorgov  

        ses chudak, ze se o sebe tolik bojis, to musi byt dost neprijemny. „hlavne aby mi nezakazali jezdit na kole, jinak je mi to jedno…“

        0 0
        • JakeF  

          Pokud nedokážeš pochopit, co jsem psal, tak nereaguj. Šlo mi o to, že výlet pár bláznů s offroadama nestojí za riziko zákazu bajkingu pro stovky cyklistů. Jak se teď ukázalo, tak tam byli načerno a ještě možná opakovaně, což situaci samozřejmě mění a vojenskej prostor se k nim staví odmítavě. Pokud by to byla akce pod záštitou nějakýho vojenskýho velitele, tak z toho mohly pouze vzniknout problémy pro stovky cyklistů z okolí a nevyřešilo by se nic. To bylo, když jsme ještě nikdo nevěděl, jak se VP zachová. Teď s vědomim toho jsem napsal příspěvek, na kterej jsi reagoval podle mě naprosto nepochopitelnym způsobem.

          0 0
          • Gorgov  

            je to chapu, prekvapilo me to, a mrzi me ze lidi smysleji jako ty. Ale je to tak a proto sem rad ze je i par takovejch jako zakladatel tohohle vlakna. Ty to vsechno beres jen podle dusledku ktery to bude mit pro tebe. Jestli ti nahodou nekdo nesahne na pisecek na kterym si chces hrat.

            0 0
            • JakeF  

              A je na tom něco špatnýho? Svoje zájmy hájí každej jako první. Ať už to přizná nebo ne. Jak by se zachoval zakladatel vlákna a ostatní v mojí pozici by byla čistě teoretická debata, třeba by uvažovali stejně, třeba ne, kdoví. Já projevil svůj úhel pohledu a informoval zakladatele o tom, jak to tady ve VP funguje, nevidim na tom nic špatnýho.

              0 0
              • karliner  

                Ty vole, nevypisuj furt nějaký moudra na internetu a trénuj, takhle letos toho Hrušku v KPŽ nezajedeš. Ledaže bys ho na startu umlátil klávesnicí :-)))

                0 0
                • přišlapávač  

                  nebo nasadil oblibeny cerny aerodynamicky oblecek- wet look :-)))))

                  0 0
                • JakeF  

                  Trénuju obden, jakmile přijdu domů ze školy, tak razim na zledovatělý silnice na favoritu :-). Hrušku ale i tak zajedu leda tak když mi na startu spadne pod kolo :-D.

                  0 0
                  • karliner  

                    Člověče, já už začínal mít strach, že nejsi v pohodě :-)

                    0 0
                    • JakeF  

                      Jak v pohodě? U tebe už fakt nevim, kdy si ze mě děláš srandu a za předpokladu, že vždycky, tak tenhle příspěvek nechápu :-D:

                      0 0
                      • karliner  

                        No, byl jsi takový rozohněný poslední dobou :-)

                        0 0
                        • JakeF  

                          Ále, jsem měl jenom spoustu času psát sem svoje moudra :-). A holt když tu lidi nechtěj uznat, že já mám VŽDYCKY pravdu a hádaj se, tak to pak může vypadat, že JÁ jsem ten špatnej :-).

                          0 0
              • Mr.Duck  

                No nevim, vidět někoho prohánět se nám po Točný v takovejdlech krávách (nebo klidně na 4kolce/MXce), tak bych ho nejradši taky viděl se z toho zodpovídat, já bych mu přes držku asi nedal :)) A to si taky nemyslim že ten bikepark je tam nějak přehnaně ok, spíš prostě tolerovanej, právě jako tvoje ježdění v Brdech. Ale taky nemůžu mluvit za všechny, já to tam nestavěl, max. teď odmetu sníh když se tam dostanu, ale řek bych že bych nebyl jedinej.

                0 0
                • karliner  

                  člověče, ty jsi divnej týpek :-)))

                  za to, že se mi nelíbí Elektročas bys mi chtěl dát přes hubu, kdyby ti ale někdo na čtyřkolce rozrejval Točnou, tak čuměl se staženým ocasem?

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    Přes hubu bych ti nedal bo si věčí :P Ale mě nevadí že se ti nelíbí Elektročas, mě se třeba taky nelíbí Eva a Vašek nebo ňáká banda magorů co si řikaj Rammstein žejo, ale když to mám kritizovat tak řeknu co se mi na tom nelíbí ne prostě že je to sračka a škodí to okolí, to bylo jediný co mi vadilo ;)

                    0 0
                    • karliner  

                      Ufff

                      Pomalu jsem se začínal na Točnou bát :-)))

                      0 0
      • Kubiczech  

        Vojáci zřejmě poražený strom neřeší, ale ti chlapíci vojáci nebyli a to je podstatné pro to, co si ve vojenském prostoru dovolit mohou a co ne.

        0 0
        • JakeF  

          V tom souhlas. Reagoval jsem tim na to, že napsali, že platí stejný zákony ochrany jako kdekoliv jinde.

          0 0
          • Kubiczech  

            Pro civilistu platí ve vojenském újezdu stejné zákony jako pro kohokoli jiného mimo vojenský újezd. Tedy i ty o ochraně přírody. Postavení vojáka je odlišné od postavení civilisty a je upraveno v řadě jiných zákonů (branný zákon atd.).

            0 0
            • JakeF  

              Tak to bude ono. Nicméně, když o nich 2 měsíce vědí, maj jejich SPZky, tak proč ještě nic neudělali, vyhledat auto podle SPZ nemůže bejt problém a důkazy maj.

              0 0
            • fousek  

              To by me zajimalo jaky tam pro nej plati zakony, krome toho ze tam nema co delat?

              0 0
              • Kubiczech  

                Myslíš pro toho civilistu? Vždyť to píšu – vztahují se na něj úplně stejné zákony jako když mašíruje pěšky po Václaváku. Co je na tom k nepochopení? Představuješ si to snad jako vakuum, kde můžeš dělat cokoli za předpokladu, že ti přednosta újezdního úřadu vydá povolení ke vstupu?

                0 0
                • fousek  

                  Privni je to ze tam nemam co delat, takze pak uz je jedno jestli jedu lesem, protze v lese taky nemam co delat, je to tak? Proste a jednoduse nemam tam co delat a je uplne jedno jestli jsem na silnici nebo v lese.

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Jestli nemáš povolení, tak tam nemáš co pohledávat, ano. Ale ani v tom případě není jedno, které další předpisy svým jednáním porušíš. Podívej se na tu věc z hlediska eventuálního potrestání – kdo myslíš, že dostane vyšší trest? Ten, co nepovoleně vstoupil a jinak se choval řádně nebo ten, který po nepovoleném vstupu porušil další zákony (např. ten lesní)?

                    0 0
                  • Kubiczech  

                    Ad absurdum – nemám tam co dělat, tak je úplně jedno, jestli tam zabiju dva nebo tři lidi…

                    0 0
                    • Blade  

                      Jasně. Podle některých dostaneš jen pokutu za neoprávněný vstup..

                      0 0
                      • fousek  

                        No pokud tam nekoho zabijes tak soud bude resit jen to ze si nekoho zabil, za zakaz vjezdu te neodsoudej

                        0 0
                        • Gorgov  

                          tak to si trochu protirecis, nemyslis?

                          0 0
                        • Kubiczech  

                          Mýlíš se. V potaz se bude brát obé.

                          0 0
                          • karliner  

                            To ano, porušení zákazu vjezdu bude přitěžující okolnost, trest však bude udělen za čin, kde je vyšší sazba :-)

                            0 0
        • losna  

          Paradoxem je, že tito lumpové jsou téměř beztrestní, zatím co vojáci, kteří by tohle způsobili by to pěkně odnesli.

          0 0
    • JSt  

      opovaz se postavit si barak. ukousnes tak kus prirody, ktery uz nikdy nebude jako driv :'-(.

      0 0
      • Evilcleaner  

        tak pokud tvůj příspěvek není ironický, tak je dementní. každpádně si nemyslím, že je zde na místě.

        0 0
        • JSt  

          myslis, ze jsem to mel spis napsat do puvodniho vlakna nebo do vlakna II?

          0 0
          • pepek  

            Počkej na vlákno IV, V . . . X, aby to bylo aktuální.

            0 0
    • Evilcleaner  

      mám radost z aktivity která se tu byla schopna vzedmout. děkuji moc, že jsi toho hnací motor:-) už pomalu připravuju známé na to, aby se přidali aspon k té skupině na fb

      0 0
    • TJK  

      Prvni thread jsem precetl cely, reakci a vyjadreni + ostatni komentare jsem projel jen zbezne, ale za sebe se pod vyse zmine podepisuji, protoze tohle me opravdu zveda ze zidle, zvlaste kdyz je pro tyhle offroadove aktivity v dnesni dobe urcite dost lokalit, kde se lze vyzit bez toho aby utrpela priroda. Timto i dkuji za osobni nasazeni a pristup k reseni veci. Mas mou plnou podporu! Tomas

      0 0
    • jan 2  

      No nikdy jsem nezažil tolik emocí nad jedním telefonem, ale budiž. Jen ta ojenská prokuratůta mi nesedí, jestli pracuje jako soud tak dobrou noc. Informoval už někdo z vás ty vaše pupkaté kamarády.

      PS: hoši a bacha mlok není mlok

      0 0
      • lynxx  

        Že by to byl pulec? O rychlosti nebo aktivitě vojenské prokuratury nebo policie nemáme iluze, ale zato máme plán, jak zajistit, aby tato kauza neupadla v zapomnění. Nech se brzy překvapit.

        0 0
      • pepino  

        Mloci nejsou, čím se zdají být.

        0 0
    • M_ishak  

      Na jednu stranu je chválihodné, že se tím zabýváš a podařilo se ti strhnout i jiné, co to začínají řešit. Souhlasím s vámi.

      Hned na druhou stranu, coby realista, jsem smířen (a znechucen), že VP se s tím nebude ve skutečnosti zajebávat (viz reakce na podobné oznámení před 2 měsíci) a i kdyby to prošlo médii, tak to po jedné reportáži vyšumí do ztracena. Takže partička pupkounů si tak bude jezdit dál. A možná také s sebou strhne podobné, stejně smýšlející, kterým dojde, že jsou nepostižitelní.

      No a na třetí stranu, coby realista líznutý optimismem, nás tedy může povzbuzovat vědomí, že příroda je mocná. Za 14 dní se zahojí rány v trávě a mechu, za pár měsíců se zvetí přejeté stromky a za rok (tedy už letos) bude ten zprasený potok zase takový jako byl… Slunce v duši ;O)

      0 0
      • Gorgov  

        …a proto je lepsi nedelat nic.

        0 0
        • M_ishak  

          Mám pocit, že to myslíš ironicky, ale já to myslím vážně. Podle mého názoru budoiu mít ony případné reportáže jediný výsledek. Mnoha lidem se zalíbí offroad (tak jak média rozdmýchávají oblibu 4kolek) a navíc jim dojde, že jsou nepostižitelní. Viz např. děti školou povinné. To co si dnes dovolí k učiteli, my bysme si nikdy nedovolili. Jenže ony v médiích viděly, že učitelé proti nim nemají žádné pravomoci, tak si můžou dělat co chtějí a navíc jim média náležitě natlačila do hlavy, že mohou činit cokoliv a nic jim nehrozí, pro trestní nezodpovědnost. Takže i v tomto případě jsem přesvědčen, že méně je někdy více.

          0 0
          • Gorgov  

            jiste, ze je to ironie, me se takovyhle mysleni prici. na zmrda by se melo ukazat, ne to zametat pod stul a pri tom rikat „co kdyby…“

            0 0
            • JSt  

              vzpomen si, jaks tu psal, ze si prorazis na cyklostezce cestu loktama ;-)

              kuciii, trosku sebekritiky by neskodilo.

              0 0
              • Gorgov  

                a co jako, jak to spolu souvisi? rozved to

                0 0
                • JSt  

                  tak ja ti to teda rozvedu, kdyz ti to nedochazi ;-).

                  podle me je vetsi hovado, kdo schvalne zbytecne vrazi do lidi (jedinej, komu to su schopnej tolerovat, je sustik :-)) ) nez nekdo, kdo se projede autem po lese.

                  0 0
                  • DaSnail  

                    jak vieš že to bolo zbytočne? možno hrozilo že mu padnú tepy a tí zmrdi sa mu tam schválne motali.

                    a niektorí FG boys asi tiež vrážajú do ľudí… ;o)

                    0 0
                    • fousek  

                      Pekne, jeste by na predstavci moh mit rychloupinak, aby se to dalo pouzit jako vytunenej obusek

                      0 0
                    • Pebe  

                      normální gripy, jsi neviděl nikdy? :-))

                      0 0
                    • treatt  

                      Oho! :)

                      0 0
                  • Gorgov  

                    a co z toho vyplyva?

                    0 0
        • fousek  

          Proto je lepsi resit veci, ktery se sami nespravi, ale ty vetsinou nemaj jednoduchy reseni a nejdou vyresit od monitoru.

          0 0
          • Blade  

            Jo, vona se ta příroda bude donekonečna spravovat sama..

            0 0
            • jIrI___  

              V nekonečnu tu už nebudu, tak mě to tak nepálí :). A už vidím, jak pár jeapů během jedné noci zmasakruje celou přírodu a vymýtí deštné pralesy.

              0 0
              • Splinter  

                Achjo:-D

                0 0
              • Blade  

                Jako vtip dobrý, jinak nic moc.

                0 0
              • Plechovka  

                Když ale takhle jako ty začne uvažujovat drtivá většina populace (a ona už to dlouho dělá), tak to začne být trochu vidět (a ono je).

                Mám husí kůži z mistra Paroubka, který takhle přemýšlí i o našem státním rozpočtu.

                0 0
                • fousek  

                  Vetsina popolace neni toho nazoru a nikdy nebude, ze je zabava vyprostovat zapadly auto cely od bahna z baziny. Myslim ze treba ctyrkolky maj vetsi potencial oslovit daleko vetsi mnozstvi lidi, ale urcite to zase nebude vetsina populace.

                  Zajimavy je ze offroad se v Cechach jezdi celkem dlouho a na toto tema se vydavaj 2 casopisi (nebo do nedavna vydavali, nevim nesleduju to nijak dukladne) a az ted najednou to zacalo nekomu vadit. Pokud by ty skody vznikle jejich radenim byli takove jake se tu snazite prokazat, tak si toho jiste vsimnete o dost driv, ne? Nebo je to tim, ze jste do sebe zahledena zajmova skupina?

                  0 0
                  • MaPa  

                    Spíš tím že máš větší šanci se to dovědět. Když ty stopy po průjezdu potkáš v lese, nikdy ti nejsou příjemný a většinou začneš nadávat na lesáky, který k tomu s přímhouřenejma očima maj ještě nějaký důvody. Vědět že to někdo rozryl z plezýru, namíchne mne to daleko víc. A dnešní moc netu mi dovolí se s tím svěřit skupině lidí ze které třeba někdo bude mít větší chuť nebo čas s tím něco dělat…

                    0 0
                    • fousek  

                      Me prave vic se_ou lesaci, protoze po nich se cesta opravdu neda projet, protoze je tam pokazdy nekolik klad hozenejch pres cestu. V pripade offroadu se na jinak nudny lesni ceste vyskytne zajimavej usek, kde si overim jak mam kolo v ruce. A za 14 dni je to zas ten samej nudnej usek co tam byl. A ty klady tam muzou lezet do ted.

                      0 0
            • fousek  

              Dotedka se spravovala sama celkem uspesne, kdyby se ji clovek nesnazil pomahat tak mozna i uspesnejs, protoze vetsinou clovek cokoliv podnikl na zachranu prirody vzdy se to jaksi nepovedlo. Dobry priklad je reseni povodni, donedavna se cistili a narovnavali toky a ted najednou se budou delat meandry, za 10 let se muze zjistit ze meandry jeste nejsou to prave orechove.

              0 0
              • treatt  

                Priroda si akorat neni schopna poradit se zasahem nejvetsiho skudce, cloveka…zatim…

                0 0
                • fousek  

                  presne, ale jeste boj nema uplne prohranej

                  0 0
                  • Blade  

                    A proto se ji budeme snažit dorazit zbytečným ničením lesů.

                    0 0
                  • treatt  

                    Takhle, vzhledem k tomu, jaky zlomek casu tady lidsky druh je, tak to nic zasadniho pro prirodu neni…proste se to splachne jako dýňosíři. Akorat skoda, ze pujde to kelu ta nadherna rozmanitost zvireny a rostlinstva…

                    0 0
                    • karliner  

                      Většinu z toho ale znáš stejně ze zoo, muzea nebo atlasu. Mě je třeba plně jedno, jestli v česku žije 80 druhů střevlíků nebo jenom 65…

                      0 0
                      • treatt  

                        Ale to mne ani ne covece…diverzita druhu je hodne dulezita pro rovnovahu ekosystemu…

                        A ze se likviduje jeden zivocisny druh za druhym mi proste vadi. Stejne jako jak se drancuji oceany, ale vsichni budou plkat kravoviny o globalnim oteplovani a bude se kseftovat s emisema…

                        0 0
                        • karliner  

                          Ale jo, jenže pro rovnováhu ekosystému je počet druhů (80 nebo 65, když navíc většinu druhů rozezná jen univerzitní profesor a nesmí tam být dva, protože by se zhádali) střevlíků úplně marginální. Takže mi vadí, že nesmím do Týřovský rokle jenom proto, že tam bydlí nějaká endemická moucha nebo žába nebo co já vím. Atd.

                          0 0
              • Blade  

                No pokud jako příklad našeho pomáhání přírodě uvádíš narovnávání toků, tak pak se tvému názoru na věc není už moc co divit..

                0 0
                • fousek  

                  To sem napsal? Reknu ti to takhle, nevim a jelikoz to nevim tak to neresim, ale jini chytraci jsou si jisti ze vedi a resi a vetsinou se ukaze, ze vedeli prd.

                  0 0
          • marapara  

            jj, máš recht. Najít ty pupkáče a zlynčovat je do jednoho :) (vtip)

            Ono by stačilo je najít a nechat je pomocí vlastních sil, ne techniky, uvést vše do původního stavu. To znamená, motyky, krumpáče, stromky které zničili … a makat. Myslím, že pár týdnů by tam strávili, než by škodu napravili, zarovnali cesty, vysadily stromky atd. A z takové „úchylky“ by byli pro příště vyléčení. A kdyby se jim nechtělo, tak nad nimi stát z bičem.

            0 0
            • fousek  

              Ovsem pokud by nekdo nasel kudy to vlastne projeli

              0 0
              • marapara  

                Oni vědí, kde jezdili. Stačí je najít :)

                0 0
                • fousek  

                  Never tomu, me se kolikrat stane ze jedu uplne jinudy nez sem jel minule a pritom sem chtel jet tou samou cestou

                  0 0
            • Honza729  

              No tak vzhledem k tomu, že jsem na fotce poznal jednoho byvaleho kolegu z oblasti aut, ktery se vratil zpet k optice a ve Focus optik pracuje, tak staci tam zajit a vyridit si to s nim. Krestni jmeno Jarda, pán s sedivymi vlasy a sedivym knirkem, co na jedne z fotek sedi s ditetem na zemi.

              0 0
              • marapara  

                Tak bys mu mohl udělat osvětu o základech lidské slušnosti, ohleduplnosu a morálky, a ať to co zpustošili s kamarády, dají do pořádku. Nebo ho taky rovnou prásknout.

                0 0
                • Honza729  

                  Obavam se, ze v tomto pripade by se nejaka osveta minula ucinkem.

                  0 0
                  • marapara  

                    A máš nějaké řešení?

                    0 0
                    • fousek  

                      Myslim ze budete muset vzit spravedlnost do svych rukou

                      0 0
                      • Honza729  

                        Tak tohle přesně neradím. Já na to málem dojel.

                        0 0
                    • scoty  

                      Tento „druh“ lidí je plně splachovací.

                      Pokuty počítají do nákladů na svou činnost, často patří k těm, kteří je sami vybírají…

                      Dle mého jediný způsob jak je zasáhnout, či dokonce odradit od dalších akcí, je negativní kampaň v jejich okolí.

                      Tzn.pracoviště, bydliště, rodina a přátelé…to umí jedině TV a trochu internet.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Presne tak.

                        Souhlasim s tim dopisem, co tu je v uvodu. Navic si osobne myslim, ze jedna z mala, ne-li jedina efektivni cesta je ta, kterou tu uz nekdo naznacil: Udelat dusno mezi sponzory. Verejne dusno.

                        0 0
                    • Honza729  

                      Nemám. Od letošního roku po prosincové zkušenosti se státními orgány a Policíí ČR zaujímám postoj pasivity vůči všemu kolem a starání se výhradně o sebe. Aktivní hodlám být jen k dokončení mého záměru odstěhování se do zahraničí.

                      Tenhle Absurdistán se státními orgány podporujícími zločince a trestající poctivé lidi už nedávám.

                      0 0
                      • Krys  

                        Potom napíš, či je to tam fakt lepšie.

                        0 0
      • lynxx  

        My nemůžeme garantovat žádný výsledek a dost možná bude úsilí náš všech vynaloženo zbytečně. (Podobné pesimistické řeči jsem si tady sice vyslechnul před konaktováním Úřadu újezdu a ono ouha – někam jsme se přece jenom posunuli.) Ale pokud mezi námi zavládne pasivita a malomyslnost a my nezkusíme nic, tak nedosáhneme stoprocentně ničeho, a pak budeme spoluodpovědní. Budme sebevědomí a aktivní a máme šanci.

        0 0
        • M_ishak  

          OK, já nikomu nic neberu, jen upozorňuji na předčasné juchání a plácání se po ramenou. Žijeme v ČR, nikoliv v Rakousku.

          0 0
          • lynxx  

            V tom máš pravdu. Zatím jenom nabíjíme a k palbě teprve dojde (když už jsme v tom VP :-)), ale pokud se zítra zaktivují jenom ti, kteří už to deklarovali, tak to bude mít dopad. a záběr cílů bude opravdu široký. Uvidíš zítra.

            0 0
            • M_ishak  

              OK, však ačkoliv Facebook nepoužívám, ani neuvažuju o změně, tak až bude link, dám vědět kámošům. Na znamení, že jsme na jedné lodi :O)

              0 0
      • marapara  

        Jsi moc velký optimista, ty rány se budou hojit hodně let, pokud tam už nikdo od této doby nepojede.

        0 0
    • losna  

      Je už založena ta skupina na Facebooku? A jaký má případně název?

      0 0
      • De.Fly  

        taky bych se hned pridal, ja uz vcera pres muj profil odkazoval na ty fotky..

        0 0
      • lynxx  

        Ještě ne. Založena bude dnes večer nebo zítra ráno a oznámena bude v novém vláknu, které bude otevřeno zítra. Neboj, zajistíme, ať to není přehlédnutelné.

        0 0
        • JSt  

          jak to rikala pani ucitelka ve slunce seno. spiknuti to je moje. nebo tak nejak…

          0 0
          • pepek  

            Fuj, ty seš škaredej! (Zkazíš mu i tu chvilku nebetyčné slávy)

            0 0
            • Blade  

              Říká jeden, co na furtce s 30cm řídítky do lesa nemůže a druhej co má orgasmus z veverčí cesty v městským parku..

              0 0
    • tuleník  

      Tlieskam!!!

      0 0
    • prvniodkonce  

      Dobře! Díky

      0 0
    • plevka  

      dobrá práce, uvidíme, co se bude dít dál..

      0 0
    • Lenka.05  

      No ale stejně mi tu od začátku chybí tohle!

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • lynxx  

        :-)))

        0 0
      • Kubiczech  

        Já si to už od rána zpívám… (:

        0 0
        • Lenka.05  

          Já právě taky…od chvíle kdy bylo založený téma č. 1 :))

          0 0
          • Hejdik  

            Já si to dnes broukal v hlavě cestou do práce:-)

            0 0
        • Mr.Duck  

          přesně, je to zloba, ne a ne to vyhnat :D

          0 0
    • vlk  

      „protože dle jeho zkušeností soudy

      nepřejí důkaznímu materiálu pořízenému digitální kamerou“

      To snad nemyslí ani Vážně.Je to důkaz jako každý jiný a případný podvrh se dá vždy dokázat stejně jako pořízení důkazu na klasický kinofilm. Vždyť i Policie ČR ať už státní nebo různé městské jsou vybaveny digitálními přístroji a ne analogovými.Toto je nesmysl nejvyššího kalibru. Pokud některý soudce nepřipustí jako důkazní materiál digitální fotografie, tak bych se okamžitě obrátil na vyšší místa a dost důrazně to rozmázl v médiích a to nejen českých, neboť ty jsou stejně cenzurovány.

      0 0
      • karliner  

        nechci s tebou polemizovat, jen by mne zajímalo, jak bys to rozmazával v médiích, zvláště v těch zahraničních?

        0 0
        • vlk  

          Se to musí chytře postavit. Něco jako ČR, člen EU neuznává důkazní materiál. ČR sto let za opicemi. Technologie vs byrokracie. Napsat nějak správně článek, rozeslat to do co nejvíce evropských redakcí a jistě se někdo chytne. Možná i u nás, vzhledem k tomu, že většina tiskovin v ČR má Německé majitele a těm by se obdobné články možná mohly i zamlouvat. Už vůbec nemluvím o webových denících-ovšem o těch nezávislých, často i undegroundo­vých.Kdyby se to podařilo, dostat do myslím, že se to jmenuje česká tisková kancelář nebo tak nějak, tak to otisknou skoro všude.

          Mimochodem, páni grafici se mohou snažit sebevíce, nicméně jakýkoliv zásah do digitální fotografie je určitými technikami odhalitelný ať byl proveden s jakýmkoliv stupněm kvality, zrovna jako třeba retušování u klasických filmů a následné kopie analogových dat.

          Soudy tento důkaz musí připustit. Neboť by se pak následné jednání mohlo brát jako precedens z hlediska ostatních případů. Nicméně, nyní máme díky EU i jiné možnosti, jak takové důkazy prosadit. Akorát, kvůli takové malé kauzičce by se asi nikdo neobtěžoval.

          0 0
      • fousek  

        Pokud chces tak mi rekni SPZ tvyho auta a zejtra sem vlozim fotku s dukazem ze v tom prostoru si s nima jezdil ty.

        0 0
        • Hejdik  

          Jenomže dnes je už taková technologie,která ti,takovej padělek dokáže rozpoznat,i kdyby ses na svém počítačíčku snažil sebevíc.

          0 0
        • treatt  

          Myslis, ze retus neni soudnim znalcem odhalitelna?

          0 0
          • karliner  

            Pokud chce, tak ano.

            0 0
          • fousek  

            Myslim ze po zmenseni originalniho rozliseni na nejakou mensi velikost mema moc sanci, ale treba se pletu. Zvlast kdyz to potom proseju nekolika ztratovejma kompresema.

            0 0
            • treatt  

              Nejsem expert, spis jsem se ptal…

              0 0
              • fousek  

                No ja taky nejsem soudni znalec z tohodle oboru, ale kapku tusim co dela s obrazkem komprese.

                Skoro bych rek ze sily na obouch stranach fronty jsou vyrovnane a pozorovatel to ma tezsi v tom ze to musi najit.

                Co brani tomu kdo falsuje pouzit ten samej, nebo podobnej program co pouziva soudni znalec?

                0 0
        • Blade  

          Viz výše můj příspěvek ze dne 8.1.2010 v čase 10:51:20 :D

          0 0
        • baboon  

          Tak to je sice fakt a myslím, že kdyby si dal člověk práci, tak by to nebylo možno rozpoznat, že je to upraveno..Prostě jsou to pixely, ty v sobě žádnou historii nemaj..:) Ale pak by stačil jen pohled do databáze a zjistil bys, že takový auto s takovou spz není..Takže když dáš spz z favorita na fronteru, tak jako by tam nebyla..:)

          0 0
          • chodec  

            Jako fotograf tě mohu ujistit, že digitálně retušovaná fotka se naopak dá poměrně dobře a jednoduše odhalit. Existují softy, které umí porovnávat charakter šumu v různých částech fotky, a detekovat, kde se buď příliš shoduje (klon jiné části fotky), nebo naopak, kde je úplně jiný (rozmazání či kus jiné fotky). Dokáží odhalit nepatřičné optické vady na nepatřičných místech (například kdyř umístníš kus fotky co byl v centru záběru k jeho okraji nebudou artefakty chromatické aberace odpovídat tomu, kde se nachází – to je dáno fyzikálně. Zrovna tak optika mívá nestejnoměrnou ostrost a ta bude záviset na mnoha faktorech včetně aktální clony pokud jena pixelové úrovni jedna část fotky nakednou ostřejší než jeho stejně vzdálené okolí (byť okem nepostřehnutelně) tak se to dá odhalit.

            Postě zretušovat normální digitální fotku prostředky smrtelníka není moc jednoduché a obvykle jde snadno a automaticky softem odhalit.

            0 0
            • fousek  

              S sumem si poradi nekolikanasobna ztratova komprese, to co tu popisujes je pravda, ale bude to fungovat od urcityho rozliseni ne na fotce o rozliseni 800*600.

              0 0
              • chodec  

                no co mi vysvětloval člověk, který se tím zabývá (bylo to při debatě o prokazování původnosti fotek), tak údajně ani při ztrátové kompresi a zmenšení na nějakou rozumnou míru není ještě nic ztracené. Algoritmus komprese je na celé fotce stejný, a tak údajně (tohle už mám jen jako posluchač) jdou i v těch kompresovaných částech najít buď ty shodnosti nebo naopak anomálie v barevnosti, kontrastech a tak a paradoxně právě ty kompresní artefakty dokáží svou olišností v kritických přechodech odhalit, že není něco v pořádku. Každopádně závěr byl, že se to dá poznat dost dobře i na různě pomršených obrazech a to na digiálu lépe, než na dobré analogové montáži.

                Ať tak či tak se bavíme vždy o míře důvěryhodnosti a objektivně vzato hypotéza, že by to nekdo amatérsky a z náhodných fotek (tj. fotek, které dopředu nebyly dělány s úmyslem retuše) poskládal tak, aby se to nedalo odhalit, je dost málo pravděpodobná. V tomto případě se navíc bavíme o množství fotek dělaných evidentně na různých místech s různým charakterem pohybové neostrosti, za různých světelných podmínek a apatátem, který díky své nekvalitnosti paradoxně funguje jako perfektní vodoznak na každé fotce. Díky tomu množství a variabilitě fotek je prakticky vyloučeno, aby tohle někdo slepil nepozorovatelně. Tož tak.

                0 0
                • t29  

                  kdo by chtěl něco o odhalování retuší…

                  http://www.hackerfactor.com/blog/index.php…

                  0 0
                  • chodec  

                    bingo, přesně o tomhle mluvil – hezké – je to tu off topic, ale tam je to krásně vidět. V principu se zdá, že pomrvenost obrázku opravdu nebrání celkem snadnému odhalení manipulace – na většinu stačí filtry v PS co koukám, asi vyzkouším.

                    0 0
    • d611  

      Teraz budem trochu srať do vlastného hniezda. pracujem na ŠOP SR, to jest štátna ochrana prírody, v jednom Národnom parku. Na biku jazdím dlhé roky. Takže môj pohľad na vec: Bike určite patrí do lesa, ale legislatíva je legislatíva a keď je niekto veľmi aktívny tak má milión opôr v rôzných zákonoch. Podľa mňa by sa malo v zákone ( o ochrane prírody a krajiny) upraviť nasledovné:

      1. v platnosti je. Podľa §13 je od Druhého stupňa ochrany zákaz na vjazd a státie s bicyklom na pozemky za hranicami zastavaného územia obce atď. viď zákon 543/2002. SANKCIE ZA PORUUšENIE OD 16 EUR.

      Z praxe podľa mňa by nebol problém dovoliť vjazd bicyklom až do tretieho stupňa, samozrejme mimo rezervácii a území NATURA 2000. Bola by to akceptovateľná pripomienka.

      Riešenie: spomínaný zákon sa momentálne novelizuje a je možne ho pripomienkovať. tu je hlavný problém bikery nie sú dostatočne organizovaný, ak by SLOMBA, resp. Čemba, alebo ak by sa spísala nejaká petícia s x-podpismi a vyvíjalo sa viac aktivít v tomto smere a tlačilo na ministerstvo a pripomienkoval zákon tak by stým šlo niečo urobiť.

      A ešte existujú výnimky za zákonov takto fungujú napr. horolezci, paraglajdisti ale oni si to vyjednali.

      toto je ohľad ne vec z ochranárskeho hľadiska, ale sú tu ešte iné pohľady lesnícky, poľovnícký, vlastnícke práva a pod.

      Čo sa týka štvorkoliek a offroud pretekov tak to robia ľudia, ktorý si to môžu dovoliť a v miestných podmienkach sú iný ako mi ostatný, majú peniaze, známosti a tak sa často privrie oko, prečo? lebo je to tak…

      0 0
      • jaroh  

        Ahoj, súhlasím a iba ostáva tvrdiť, že je škoda, že v tomto SLOMBA nekoná. Ak chce byť celoslovenská organizácia, tak by mala robiť celoslovensky užitočné veci – lobovať, pripomienkovať zákony, vyjednávať…

        Kde je možné vidieť súčasnú verziu/fázu pripomienkovania zákona o ochrane prírody?

        0 0
        • d611  

          Vyzerá to tak, že sa prešvihol termín. http://www.enviro.gov.sk/…ets/page/868?…

          0 0
          • jaroh  

            Jaaj, to to sú už pomaly dva roky … Ja som totiž tiež počul, že ten zákon sa má znova otvárať, ale neviem získať bližšie informácie. Ale myslím si, že do volieb v júni s ním už nič robiť nebudú…

            0 0
        • DaSnail  

          moc to nesledujem, koľko má Slomba cca členov?

          podľa stránky sa mi zdá že tak 60.

          0 0
      • d611  

        ale takto funguje dnešný svet.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce