• kAzz

    Zdravím, už delší dobu vybírám kolo. Nakonec jsem skončil na výběru ze dvou modelů. Teď bych rád, kdyby mi někdo poradil, které. celkově mi přijdou dost podobný. Vím, žádná sláva to není. Ale bude to moje první horské po přechodu z krosového. Jezdím převážně polní a lesní cesty a silnice. Bohužel asi jako většina, jsem velmi omezen rozpočtem. Tohle se mi zdá tak nejlepší z toho co jsem na netu a v místních prodejnách našel.

    GT http://www.gtbicycles.cz/…rakoram-comp

    FOCUS http://www.focus-bikes.com/…-29r-30.html

    0 0
    • Erknold  

      …a to se tu nechají najít kola se vzduchovou vidlicí na aliviu za cca 15 000 Kč.

      0 0
      • kAzz  

        Ano, dají. jenže tyhle jsou za deset. Vidlice by byla asi první, co by se měnilo, pokud by mě to ježdění víc chytlo. Kdybych našel lepší do 13tis. zauvažoval bych o tom. Teď mi jde o to které bude lepší z těch dvou za 10tis.

        0 0
        • Erknold  

          Teď tu má maajkee na bazaru tuto kolo http://www.bike-forum.cz/…9-velikost-m nedávno měl právě i Scalár se vzduchovou vidlicí za cca 15. A jsou to prostě kola, kde není řazení Altus.

          Jinak se mi obecně nelíbí kola GT. Takže já bych šel do Focuse. Má to lepší kliky. Pak už jen koupit lepší vidlici a řazení. Nechce se mi hledat, jestli Altus umí řadit nahoru o více jak jeden převod.

          Jinak co tu lidi píšou, tak vidle XCM, XCT jsou tragédie. První kterou si chválí je XCR, pokud mají odpovídající váhu. Nevím, neznám ani jednu. Mám krose se vzduchovou.

          0 0
          • kAzz  

            Díky, Tohle nevypadá vůbec zle, jen ty Force rámy se mi moc nelíbí. Nevím proč. Nevýhod XCM vidlice jsem si vědom, a kupuju to s tím. Na vzduchovou vidlici bohužel nezbývají finance, tak třeba časem, a to už bych šel asi i výš než do XCR air. Jinak koukám, že Altus je jen na tom Focusu, a to nejspíš jen páčky ne? Je tam velkej rozdíl Altus vs. Alivio u páček řazení? GT má už Alivko. Pak ještě přesmykač je jinej, Acera x Alivio u Focusu. Jinak přehazka je u obou deore. Jen bych se rád ještě zeptal na brzdy, nějaký zásadní rozdíl mezi Tektro Auriga u Focusu a Promax Decipher?

            A ohledně GT rámů, měl jsem to stejně, vůbec se mi nelíbily. Ale teď mi přijdou docela originální, a dokážu si představit se na GT každej den koukat:) Jen nevím, jestli mi bude sedět geometrie a velikost toho rámu. Focuse jsem zkoušel a sedí mi v S velikosti, ale na GT jsem ve své velikosti nikde nenarazil.

            0 0
            • scalar  

              Jen tak pro zajímavost, ten rám Force je skoro o půl kila lehčí než ta jebka od GT (Karakoram). Koupit základní kolo za 10 tis. a pak ho upravova,t je asi nejhorší cesta. Zjistíš, že je tam na houby vidlice, tak koupíš novou vzduchovou (4 – 5 tis.). Pak tě začnou štvát brzdy, tak do toho padnou další 2–3 tisíce. Kolo začne pružit a brzdit, ale pořád nějak nepojede, bude to chtít odlehčit, takže komplet kola, kliky. S tím už se sveze i řadidí sestava a z původního kola už bude jenom rám. Pak zjistíš, že je to pořád těžší, neš jsi čekal, rám má půlkila navíc, tak půjde také. Takže se dostaneš na nové kolo, které by stálo 16 – 20 tis. a zkus si spočítat, na kolik tě přijde…

              0 0
              • Esi  

                +1 za ty prachy bych šel do toho co tady inzeruje Majkee je to výrazně lepší kolo než ty 2 co jsi dával odkaz nahoře

                0 0
                • Erknold  

                  už se zase objevilo :)

                  http://www.bike-forum.cz/…n-deore-m610

                  já bych šel do tutoho. Jo dám za to sice 15 500, což je o 50 % dražší, než ty dvě původní, ale mám kolo, na kterém můžu jezdit do zblbnutí a nemusím nic řešit a měnit. Když nepočítám kraviny jako řetězy apod. Ale to je u každého kola. A prakticky v každé komponentě je to lepší kolo.

                  0 0
              • jaja01  

                +1 v tomto naprosty souhlas, stavba bude vzdycky lepsi za dany peniz .. stavar moc dobre vi a rekne ti, kde ma smysl setrit a kde by jsi usporou par stovek naopak cely bike degradoval

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.