GT- s pružinové na vzduchovou vidlici-doporučení

7 nepřečtených
  • Balthus

    Ahoj,

    předem se omlouvám, pročetl jsem zde hodně na téma vidlicí,ale REBA ani AXON? mi nic neříkají, ani nejsem moc moudrý s parametrů, u čeho si dávat pozor, při koupi nové vidlice.

    Prosím jen o radu, jaká konkrétní vidlice s pružením vzduchovým a zamykáním(třebas i s řídítka), je k vidlici-SR Suntour XCT-MLO w/ 100mm Travel, 29"**.

    Mám kolo GT KARAKORAM Graphite, pořízení 2015. Celou dobu to jde, ale při mých 90kg, prostě vidlice odumřela a i na rovině už pruží(tedy,pouze o par mm,ale přesto velmi měkká, zdá se) a když přeskakuji třeba obrubník a zdvihnu řidítka, tak na horním prověšení tlumičů, se ozve nepěkný zvuk, jak narazí asi do vymezení? Což už se mi nelíbí, tak se poohlížím po jiné vidlici.

    A tak bych rád sehnal vidlici vzduchovou(prozatím bazarovou- mám představu cca do 2tis.Kč) neboť v servise, kam vždy kolo dávám mi řekli, není problém,za 5 a více,mi namontují novou se vzduchovým odpružením.

    Chtěl bych to zatím pouze zkusit. Na kolo za 11tis.(i když před lety), kupovat vidlici od 5tis. výše, se mi moc nechce. To bych snad začal řešit koupě nového kola.

    Ale najezdím ročně pouze cca 3 až 4tis. km, lehýy terén a cyklostezky cca 50/50, takže kolo plně postačí a jsem spokojen co mám.

    Předem moc díky za tipy a rady.

    Ať se vám jezdí skvěle.

    Michal

    0 0
    • novas752  

      3–4 000km je docela dost. :)

      Nejlevnejsi pouzitelna vzduchova vidlice je SR Suntoru Raidon, nova stoji asi 3500.

      Je potreba mit stejny typ krku (rovny ahead 1+1/8" nebo tapered), aby ta vidlice byla na 29", a aby mela stejny zdvih, typ brzdy (predpokladam, ze tam mas kotoucovky a tam uz je takrka vzdy standart postmount no a typ osy aby ti do ni slo nasadit stavajici kolo resp. naboj.

      Reba (Rock Shox) a Axon (taky Suntour) uz jsou trosku drazsi vidlice podle verze okolo 8–15k.

      Kupovat vidlici z bazaru je trochu loterie resp. vyzaduje to zkusenost aby si urcil v jakem je stavu. U bazarove vidlice je taky velmi dulezita delka/vyska krku – aby nebyla pro tvuj ram prilis zariznuta.

      Bylo by dobry si vidlici prohlidnout nazivo nebo aby prodavajici poslal hlavne nekolik fotek vnitrnich nohou (skrabance) hlavne v oblasti u gufer (vydrena mista) a idealne nejaky doklad o servisu stary max. par mesicu.

      bazarova 29" vidle do 2 000. Aby byla v dobrym stavu a ne nejaka na srot vyjeta tak asi budes muset hledat ty levnejsi modely, takze SRS Raidon, Epicon/Epixon, RS Recon, RS XC32 apod.

      0 0
    • Doyle  

      Do 2tis, asi těžko i na bazaru najdeš nějakou opravdu slušnou vzduchovou vidlici.

      0 0
    • Balthus  

      Předně oběma moc díky. Zkusím tedy do jara navýšit rozpočet a poohlížet se po výše zmíněných Raidon,Epicon atd.

      Ani nevím, zda to pak poznám a nebude to pro mě spíš pocitově lepší než doopravdy efektivnější, proto se snažím prozatím zkusit něco levnějšího.. Problém hlavně asi tkví v mé váze, musím shodit :)

      Díky díky, mějte se

      0 0
      • novas752  

        To si piš že poznáš. XCT je fakt odpad i proti těm dostupnějšim vzduchovkám.

        0 0
    • Balthus  

      O.k. dám na radu, takže o to víc mě to láká.

      nyní mám nabídku na Rock Shox, tak třeba vyjde.Samozřejmě, po všech měřeních parametrů atd.

      Díky díky

      0 0
    • Doyle  

      Tady máš typ na vidlici za 3290Kč:

      https://www.kupkolo.cz/…00mm_z93889/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.