• Micey

    Simvas, uz se to tu urcite nekde resilo, ale neumim to najit a sem z toho pitomej.

    Mam na gravelu 2×12 bezdrat Force a chtel bych 1×12, pac na silnici s tim stejne nejezdim a tezsi prevody mi chybet nebudou. Predstavuju si dopredu asi 38 prevodnik, dozadu velkou 10 – 52 kazetu, skoky mezi pastorkama mi nevadej. A tedkonc, pro kliky/prevodnik to asi problem nebude, kazetu taky predpokladam snadno vymenit, ale ta Force prehazka takovej rozsah neda, zejo? Takze jedina moznost je poridit novou bikovou AXS prehazku (teda.. je to kompatibilni?:)), nebo to de nejak osidit delsim voditkem na ten Force treba..?

    Diky.

    0 0
    • Micey  

      Tak si odpovím sám, zdá se to složitější než jsem si představoval.. ta moje přehazka je „36 max“, podle některejch fór to 42 ještě zkousne, ale je to dost neofiko. Vodítko se vyměnit spíš nedá. Biková přehazka je drahá jako prase, a to jsem ještě nezabrousil do kompatibility těch Force dvoupřevodníkovejch klik s nějakym rozumnym jednopřevodníkem. Tak na to prcám:)

      0 0
    • kubad  

      dáš kazetu 10–50 stačí, a přehazku, nejlevnější je GX AXS

      a pak spáruješ to je vše

      0 0
    • Micey  

      Tak jen update.. nakonec sem koupil 40 převodník, todle vodítko, který by údajně mělo umožnit instalaci 10 – 52 kazety na Force https://r2-bike.com/…-to-52-Teeth, no a 10 – 52 Garbaruk kazetu. A ještě teda podložku pro XD kazetu na XDR osu (nebo co to je:)).

      Ještě jsem přemýšlel o tom novym XPLR, ale nerozhoupal jsem se na to, utratit minimálně 11k za možnost mít o osm zubů (44) vzadu navíc.

      Tak se těšim, jak se při instalaci naseru, přijít všechno by mělo do středy. Jestli to bude fungovat, tak to bude pecka.

      0 0
      • Micey  

        Tak jen další update, kdyby někdo řešil to samý jako já.

        Zde jsem popisoval proces tvorby mullet gravela s Garbarukem, bez nákupu nový hazky – https://www.bike-forum.cz/…s-garbarukem

        Většinou mi bylo tvrzeno, že to bude stát za *****. A je mi nyní potěšením prohlásit, že většina měla pravdu! Stojí to za *****:) Ta idea prodloužení ramínka přehazky z maxima 36 na 52 zní sice dobře, ale moc to nefunguje. Řetěz buďto moc dlouhej nebo moc krátkej, v záběru na nižší pastorky přeskakování a hlavně fakt divnej pocit.. nespolehlivosti.

        Takže ramínko sem vrátil origo, vepředu nechal 40 jednoplacku (ta vypadá od Garbaruku prima) a dozadu vrátil hezky 10 – 36 kazetu. Do Polabí dobrý a až pojedu na hory, nějak to vymyslim.

        Garbaruk kazeta šla na záložního bika, toho jsem stejnak chtěl zjednopřevodní­kovat. Akorát sem musel koupit nový kola, no. A přehazku. A řadící páčku. A převodník:)

        0 0
        • TK75  

          A nestačilo dát na gravel nějakej ten bajkovej axs šaltr? :-)

          0 0
          • Micey  

            Jo, zpetne vzato by to byla nejrozumnejsi varianta, zvlast kdyz se dal poridit X01 za deset. No, ted uz je pozde..:)

            0 0
            • TK75  

              Ale vždy je dobrý, když pro nás ostatní někdo vyzkouší slepé uličky :-D

              0 0
        • iceduck  

          LOL ;) ten poslední odstavec

          0 0
    • Micey  

      Tak, po mesicich laborace, utracenejch par desitkach litru sem pustil dalsi desitku a poridil Force XPLR hazku a kazetu. Tady supr cena, ten obchod mam rad. https://r2-bike.com/…-10-44-Teeth

      No a konecne to funguje, zda se:)

      Akorat teda ta kazeta je hnusna, takovej ten levnej lesklej chrom, zlata cerna.

      0 0
      • novas752  

        Jo jo, kazeta za pětku s povrchovkou z Alivia za 500. :-)

        0 0
        • Micey  

          Tak, bohuzel. Ta povrchovka na Garbaruku vypada fakt lip. No todle zas funguje, tak si vyber:)

          0 0
          • jeniiiik  

            Měl si vzít rival. Ten je alespoň celý stříbrný. Vypadá lépe.

            Jinak příběh dobrý a pěkně drahý. Se divím, že se někdo u takových komponentů pouští do bastlů když ty prachy na to jsou. :)

            0 0
            • Micey  

              Mno, sou, nejsou.. ja uz se pak nasral, ze mi zaclo bejt vsechno jedno a jen sem chtel at to funguje. A koneckoncu deti se stejne na Vanoce nemaj rozmazlovat:)

              Rival byl paradoxne drazsi a samo tezsi, a hnusny je to oboje..

              1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.