Grand Canyon nebo full Focus Big Bud 29R

17 nepřečtených
  • Snake1194

    Zdravím. Prosím o pomoc a názory při výběru kola. Prostě nevím které. Jsem vysoký 192 cm, rozhodl jsem se pro 29. Ale nevím která bude lepší. Snad jen dodám že jezdím rekreačně a nejsem žádný závodník. Takže Focus Super Bud 29r 4.0. 2013. a nebo Grand Canyon AL 6.9 2014… Dík moc a rady.

    0 0
    • moco  

      Zkus sem hodit odkazy at se na ty kola muzem podivat. Me osobne to nebaví hledat na google. Dik

      0 0
      • bugman  

        no, srovnání HT a full je vždycky obtížné. Před půl rokem sem po X letech sám vybíral nové kolo, chtěl jsem přesedlat z 26HT. Jelikož mám 195 cm, tak sem taky chtěl 29er a nevěděl, jestli fulla nebo HT.

        Nakonec sem koupil fulla se 100 zdvihu a rozhodně nelituju – je to raketa, nehoupe se při šlapání a ten komfort proti HT je fakt značný. Prostě mě najednou jízda víc baví. Takže pokud nejsi závodník, za mě full. Na druhou stranu, za stejné peníze je to horší výbava, kolo je těžší a bude časem dražší i servis (servis tlumiče, výměna ložisek…). Ale co :)

        0 0
    • BB  

      špatně se radí, je to full kontra hard tail. Přestože je full hůře vybavený, je náročnější na servise, je těžsí, tak pro mě full. Je to jiné ježdění. Koupil jsem si na ježdění do práce hard tail, abych si šetřil fulla a stejně jezdím na fullu. Stačí rozmlácené chodníky, kočičí hlavy a na fullu je to jiná. Jinak ten Focus neznám, tak bych se pozeptal vlastníků na zkušenosti a pak bych se na něm projel. Na pohled vypadá pěkně.

      0 0
    • Snake1194  

      Chci Vás poprosit hlavně o zkušenost s tímhle pružením a váhou. Vím že ten Canyon je asi sázka na jistotu. Ale chtěl bych zkusit fulla a nemám s ním zkušenost. Vzhledem k mé výšce a 40 křížkům na zádech, bych chtěl zkusit trochu pohodlí. Díky za každou radu.

      0 0
    • Snake1194  

      Ten Focus má horší výbavu. Jde mi právě o to pružení, je ten tlumič Monarch funkční a spolehlivý? Rebu mám na své 26" jsem spokojený. Každopádně díky za názory, už se pomalu kloním k tomu Fullu.

      0 0
      • Rubi  

        monarchu se vubec neboj, je v pohode

        jinak sel bych urcite do toho focuse, canyon je temer stejne vybaveny a je to HT, full je za me na nezavodni jezdeni mnohem lepsi

        0 0
    • Bretek  

      Záleží na tobě, já mám toho Canyona doma a sem spokojený. Zkus si přečíst podobné témata o fullech, stačí hledat. Myslím, že na dobrého fulla bys sis musel ještě připlatit. Za mě Canyon.

      0 0
      • Rubi  

        to by sis musel priplatit i za dobre HT :)

        0 0
        • Bretek  

          Jo to máš pravdu. Ono záleží kdo jak se kolu věnuje a hlavně jaké má finanční limity. Kdybych na to měl tak si klidně taky koupím kolo za 50 k a více. Už skoro 30 za Canyona bylo pro mě hodně. První když jsem začal uvažovat o kole byl můj limit 18k. Ale po naštudování informací tady na bf jsem se rozhodl radši si víc našetřit a koupit dražší model.

          0 0
          • Azmir  

            Tak na HT a rekreační ježdění je 18 tis plně dostačujících :)

            0 0
          • Rubi  

            mi jen prislo usmevne tvrdit ze ten focus neni dobry full, kdyz to ht je na tom skoro stejne

            0 0
            • Snake1194  

              Taky si myslím že výkonnostně jsou na tom podobně. Jen se snažím ujistit , že ten Focus nebude velký průšvih. To kolo v téhle slevě mě fakt láká.

              0 0
    • Snake1194  

      Tak nějak to je sice také o financích, ale pro mojí frekvenci ježdění nemá dražší kolo cenu. V každém případě dám pryč ty Elixir 1, vyšší váha mi vadit nebude. Ještě jeden dotaz, dá se ten Monarch předělat Lock out na řídítka? U tlumiče s tím nemám zkušenost.

      0 0
    • Azmir  

      Ten focus je na ty brzdy úplně v pohodě, určitě bych se toho nebál a šel radši do fulla.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.