• vlk

    Zdravím Nemáte někdo nějaký časopis nebo jiný zdroj, kde by byl graf charakteristiky zadního vzduchového tlumiče RS SID 165mm? Případně neposlali byste mi ten graf naskenovaný/na­focený na mail?

    Díky

    0 0
    • MlokCZ  

      Tlumiče vůbec nechce nikdo moc měřit. Já mám jediný test tlumičů z bike magazinu z roku 2004 a tam nejsou žádné RS tlumiče. Pokud někdo tedy ví, kde jsou ještě nějaké grafy tlumičů, tak prosím sem s tím.

      0 0
    • KubaBajk  

      Nevím,k čemu takový graf bude. Test tlumiče bych pochopil,ale jen z hlediska spolehlivosti. Vždyť i jeden konkrétní tlumič ve stejné rozteči se na kole od kola bude chovat vždy trochu jinak,ne?Každá stavba má svůj odlišný průběh.

      0 0
      • soc  

        No právě, můžes si ten graf cpát do konkrétních kol a uvidíš, jak se to bude chovat jako celek…

        0 0
      • MlokCZ  

        Jenže průběhy zadních staveb jsou známé pro mnoho kol z DB Linkage a pokud tam nějaké kolo není a opravdu mi zajímá, tak není problém si ho namodelovat. No a k tomu právě chybí přesné grafy tlumičů, aby se to mohlo dát dohromady a modelovat výsledné chování kombinace tlumič/zadní stavba. K tomu jsou pak k dispozici pro nemálo kol měření německého bikemagazinu, kde měří celek zadní stavba + tlumič. Takhle tedy přilbižně odhaduju z měření celku z bike magazinu a grafu zadní stavby daného kola průběh daného tlumiče. Ale to je pouze orientační, měření tlumičů by bylo mnohem lepší.

        A velmi často jsou případy v praxi, kdy mám nějaké kolo + tlumič a vím, že je to ve výsledku progresivní málo nebo moc a chci to změnit výměnou tlumiče. Ale když není k dispozici přesné porovnání tlumičů, tak jak si mám vybrat vhodnější tlumič?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse