GPS - navigování a záznam současně

10 nepřečtených
  • horolezec

    Zdar borci,

    jako člověk GPS nepolíbený (už si jí však chci konečně pořídit), mám dotaz ohledně záznamu a navigace. Nevím jak přesně ten záznam probíhá, ale jde mi o to, že pojedu trasu, kterou ze dvou třetin znám a pak třetinu neznám. Zadal bych si tedy trasu co neznám přes mapy do navigace, aby mě v tom úseku navigovala. Na začátku jízdy bych zapnul záznam trasy a vypnul bych ho na konci. Můžu mezitím (během jízdy)přepnou navigaci, aby mě navigovala, podle té trasy co jsem si zadal? A zobrazí se mi následně celá trasa jako jeden úsek? Vím, že je to začátečnický dotaz, ale přesně to jsem na poli navigací. Díky moc

    0 0
    • rdx  

      napr. garmin 705 umi spustit navigaci a zaroven zaznamenavat. Je jedno jestli jedes podle predpripravene trasy nebo jinudy (vidis se na mape zaroven s vyznacenou trasou).

      Vysledkem je pak jeden zaznam od startu az po ukonceni

      0 0
    • Hrabex1  

      moc tomu nerozumim a zalezi na tom, jakou navigaci pouzivas.

      U oziexploreru muzes jezdit podle predem pripravene trasy (route) a ujeta trasa se zaznamenava do tracku. Route a track (*.rte a *.plt) jsou na sobe nezavisle soubory a track odpovida presne tomu, co jsi ujel, bez ohledu, jestli jsi jel podle route nebo ne.

      0 0
    • capo  

      Nejen Garmin 705, ale prakticky všechny ostatní garminy a tipl bych si že i všechny další navigace by měly umět zaznamenávat trasu bez ohledu na zapnutý nebo vypnutý navigační mód.

      Garminy typicky ukládají trasu ihned po tom co najdou signál až do doby, než je vypneš.

      0 0
      • jardvo46  

        „umí“ to i Trekbuddy v mobilu, může i kreslit zaznamenanou trasu jinou barvou než plánovanou trasu – vidíš, odkud jsi přijel a kam směřuješ; záznam se děje po přednastavených úsecích (čas, délka) do souboru GPX nebo KML. Pokud se nemýlím, TB pouze neumí otáčet mapou ve směru jízdy.

        0 0
      • MaPa  

        Ani jedna věta není 100% pravda.

        Některé garminy (např. forerunner) při zapnutí navigace pomocí „course“ ukončí stávající záznam a začnou nový. Takže celkovou trasu je na konci potřeba složit. Na druhou stranu v praxi se stává oppravdu raritně že si člověk naplánuje výlet z jiného bodu než vyjíždí. Navíc složení dvou tracků do jednoho je elementární a umí to každý slušný mapový software nebo tréninkový deník.

        Možná všechny turistické garminy. Ale jak Edge, tak Forerunnery zaznamenávají až když (a jenom v době kdy) běží stopky.

        Chápu že Forerunner jako nemapová navigace nebyl zakladatelem pravděpodobně uvažován, ale je potřeba na to prostě při koupi dát pozor.

        0 0
        • fousac  

          lecktery garminy naopak pri stopkach zaznamenavaj dalsi extra zaznam krome beznyho…

          0 0
    • fousac  

      u garminu bych skoro jako problem videl, ze ti nezavisle zaznamena kazdy prdnuti a pak je spis prace odfiltrovat „vyjizdku“ od cesty na sraz a vecerniho nakupu a bloudeni z hospody…

      jako navigaci pouzivam jen predkreslenou carku na mape (sikovny), ale jde se i nechat aktivne KOMPASEM navadet na dalsi bod tracku (nepouzivam, zbytecny))…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.