Giant TRANCE 29 1 rok 2022 vs SUP XF 939 TR rok 2022

6 nepřečtených
  • Karlíííík

    Ahoj lidi.

    Prosím Vás o pomoc při rozhodování ve výběru kola, informace, zkušenosti a případné porovnání, možnost okouknout, vyzkoušet daný kolo osobně. Jsem z Ostravy a kdyžtak bych někam v blízkém okolí dojel.

    Vyzkoušel jsem si na testovačkách různá 29 kola – fully i HT. Má volba je FULL a zvažuji mězi dvěma modely trailových kol, které stále mi poskytnou i XC pocit.

    Jezdil jsem dlouho fulla s menšími zdvihy 100/100 mm – kolo dělané na rychlé a delší výjižďky po lesích, polních stezkách, rychlé singlstezky. Nemám rád asfalt, takže mé trasy často vedly přes brody, kořeny, kameny.

    Teď bych rád o cos vyšší zdvihy, ať mám více pohodlí s tím, že kolo zůstane nadále jezdivé po rovině i v krátkých výjezdech, efektivní také v delším plahočení se nahoru.

    NEJSEM skokan, takže kolo nebude tolik trpět podemnou, ale občas v rychlosti si něco dovolím skočit. Jezdím 80 % terén a nájezdy se pohybují 40 až 105 km. Někdy jezdím s robkou a dalšími tzv. HOLČIČÍ trasy po rovinách, polní stezky.

    Rozhoduji se mezi Giant TRANCE 29 1 rok 2022 a Superior XF 939 TR rok 2022 … SUP je láska na první pohled díky liniím rámu, barvě této konkrétní, aktuální 939.

    O TRANCE jsem si načetl dost info, testy, názory,o systému Maestro, dw-linku, porovnání mezi jednočepy a čtyřčepy, geometriích, vlivu pohybu zadní stavby na brzdě atd. O tomto SUPovi nic pořádného.

    Prosím, máte někdo třeba toho SUPa TR i starší rok možnost mi ukázat naživo, dovolit mi vyzkoušet posed, projet se jen kousek, bych mohl srovnat, rozhodnout se co nejdříve, zda počkat až ten vysněný bude vyroben, nebo jít do Trance ?

    Toho Giant TRANCE 29 1 jsem si osobně před vánocema okoukl, vyzkoušel v Havířově v obchodě i před na chodníku, trávě, přes obrubníky a na schodech. Fajné. Ale je takový, nooo, hrbatý a moc tmavý. :-) A dostal jsem na něj i hodně pěknou akční cenu – 69 tis.

    Ať koupím to, či druhé kolo, budu přikupovat jiné pláště, lehčí, jezdivější, vyměním sedlo, dám řidítka v karbonu, jiný gripy a mech. přehazku nahradí elektrika od SRAMu. Uvažuji i nákup druhých zapletených kol s uzšími ráfky pak pro ty rychlé, lehké pláště. Možná pak bych řešil převodník, který je u SUPa 34 z a Trance má 30 z – že bych ho u Trance dal na 32, nebo na 34.

    Takže který, prosím ?

    https://superiorbikes.com/…tallic-black

    https://www.giant-bicycles.com/cz/trance-29-1

    Děkuji předem za vaše názor, případnou možnost zkusit si od někoho z Vás i posed u Trance, SUPa TR ve velikosti rámu L, XL.

    Vím, že vychází mi dle mé výšky, délek nohou velikost XL. Měřím 189 cm.

    Karel

    .

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.