Giant Anthem nebo GT Helion Comp

46 nepřečtených
  • Bumerangista

    Pohodové ježdění pro důchodce, doposud silničáře, který již nechce moc na silnici kvůli provozu a pro pohodlí jde do prvního biku celopéra, kolem 40tisíc. Nebude tedy hrotit sjezdy a ani nebude tlačit na pilu. Jde spíše o pohodlí, ale rozumnou kvalitu a samo, že ne jednoduchou houpačku, to by silničář nevzal.

    Výběr na doporučení ve dvou krámech:

    Rád bych znal názor znalých obou kol, jelikož osobně jsem naposledy nakupoval před 8 lety.

    Pokud je jiný návrh v cenové relaci, tak beru také, ale musí to být opodstatněné. Osobně nemám zkušenosti s GT a jejich plovoucím středem, takže bych šel spíš do Gianta. Giant je trochu dražší.

    Díkes za rady.

    0 0
    • Breakpain  

      Seděl jsi na tom? GT neznám, Giant ano – jejich odpružení mi perfektně vyhovuje, takže z toho důvodu je mi to kolo sympatičtější.

      0 0
    • Azmir  

      Co se týče výbavy a zřejmě i váhy je na tom Giant a poznání líp, fungovat budou asi oba, ale z těhdle dvou bych neváhal a volil giant.

      0 0
    • Smazaný účet  

      na tom giantu by mi asi vadil ten ošizenej tlumič, jinak asi zálěží na vkusu..

      0 0
    • nomecz  

      co varianta Nerve al 6 nebo 7.0 ?

      0 0
      • Bumerangista  

        To je podle mne čtyřčep. Jestli ano, tak osobně nemám moc rád spoléhat čistě na uzamykání/škrcení tlumiče pro eleminaci pohupování. Jak u toho GT tak u toho Giant by měla fungovat zpětná vazba do řetězu, která pomáhá eliminovat pohupování v určitých podmínkách. Proto tyhle dvě volby (zatím). Ibis/SC/Lapierre a další jsou cenově trochu horší…

        0 0
        • MlokCZ  

          Vůbec se nepokoušej hodnotit obecně dle typu systémů. Rozdíly mezi různými koly stejného systému jsou často větší než rozdíly mezi systémy.

          U horstlinku stačí o malinko posunout horstlinkový čep (ten u zadního náboje) a hned se to bude chovat úplně jinak.

          A konkrétně Canyony jdou za pedálem velmi slušně, ale nejel jsem na posledním aktuálním ročníku a nezkoumal moc o kolik se co měnilo.

          Naopak Anthem s citlivým tlumičem se nehoupe zase až tak málo jak by se mohlo zdát jen dle systému.

          Nejel jsem Anthema a Nerve těsně po sobě a současně se stejným tlumičem se stejným nastavením, což by bylo potřeba pro opravdu přesné srovnání.

          Dle zkoušení s větším odstupem bych si ani nedovolil tvrdit, že Anthem jede lépe.

          0 0
          • Bumerangista  

            To máš recht. Vychází to i z toho, pro kterou rychlost ladíš míru tahání za řetěz, aby to vyrovnalo pohupování. Pro všechny rychlosti naráz to jde špatně. Takže máš pravdu, že geometrie ještě negarantuje, zda to nehoupe. Špatné geometrie na druhou stranu garantují, že to bude na hovno, takže si tím dál obhajuji důvod existence tohodle vlákna. Zatím to tedy vypadá na toho Anthema.

            0 0
    • Sistematicx  

      Mám doma jak GT tak Giant. Maestro mi přijde jako lepši žehlička.

      0 0
      • Bumerangista  

        A je funguje dobře i vyrovnávání pohupování zpětnou vazbou do řetězu (kickback) při jízdě do kopce? Já jezdím Santa Cruz a tam to fakt funguje. Maestro by mělo být stejné jako DWLink a podle recenzí a diskuzí to má fungovat podobně.

        0 0
        • MlokCZ  

          Na nízkém zdvihu pedalkick stejně nikdy není až tak výrazný ani u staveb, co mají trošku větší pedalkick.

          Oproti tomu třeba interní nastavení komprese tlumiče udělá opravdu hodně na každém rámu.

          0 0
          • Bumerangista  

            Já jezdím 100mm a při jízdě do kopce terénem je to tedy hodně znát. Buď po přejezdu přes kořen šlápneš naprázdno a vrávoráš, nebo ti to umožní průběžně dávat waty a nevykolejí tě to z tempa.

            0 0
            • jonti  

              Jezdím Anthem 29er a podobný problém nevnímám. Jezdím ale spíš těžší převody, tak to takový rozdíl ani dělat nemůže.

              0 0
              • pepek  

                Rozdíl je daný právě nejvíc vzájemnou polohou horního okraje použitého převodníku a čepu. Takže pro všechny 3 převodníky to nemůže být nikdy ideální, jak se tady někteří snažili namluvit.

                0 0
    • Jirra  

      S GT nemám zkušenosti, ale Anthema jsem měl ve 26 a teď ve 27,5 a to jejich pružení mi vyhovuje. Jedeto a zároveň to krásně žehlí. Osobně jsem šel do 2. Tam mi přišla výbava v podstatě bez nějakých kompromisů. Sice teď moc nechtějí davat slevy, ale na 52 by jsi se mel dostat a dle mého, ten rozdil stoji za to, ale i ta 3 není špatná volba.

      0 0
      • Bumerangista  

        Ok, jestli to chápu, je to jednočep s tím, že střed plave horizontálně, takže to méně kope do řetězu. Zároveň a ale nikde nepíšou, zda to eliminuje tuhnutí při brždění, což je druhý problém jednočepů. Tohle je všechno s rezervou, protože u využití XC pro hobíka tuhnutí jednočepu při bržedění je podle mne dost málo poznatelné… ale zajímá mne to.

        0 0
        • Jirra  

          Asi to tak bude, když to říkáš, mě prostě ten systém vyhovuje, právě protože to jede a zároveň to žehlí což s povděkem kvituje můj zadek:-) Mám to na takové to pohodové ježdění, ale to mám konec konců všechny moje kola:-) Vyhovuje mi když to jede, moc se nenadřu a je to pohodlný a to tohle kolo aspoň pro mě splňuje. Jediný co bych mu asi vytknul, což je ale pro většinu spíš vyhoda, je nízká hlavová trupka. Mám rád řídítka výš a tak jsem to musel řešit predstavcem a vlaštovkama což nevypadá uplně nejlíp. Místní módní policie by mi tu asi dala:-)

          0 0
        • scret  

          dle myho to moc resis teoreticky a malo prakticky:) vyzkousej a uvidis…¨

          Ostatne muj nazor je takovy, ze XC bajk nejde moc dneska zmrsit, resp. na tech par cm zdvihu clovek moc nepozna…

          0 0
          • Bumerangista  

            Nemám šanci vyzkoušet. Navíc ten, kdo na tom bude jezdit, nebude na celopéro zvyklý vůbec a z vlastní zkušenosti vím, že drobné rozdíly mezi pružením začneš vnímat až tak po půl roce ježdění celopéra. Takže dotaz na ty, co mají zkušenosti, je tady podle mne relevantní.

            0 0
            • scret  

              jezdil jsem nekolik giantu, i anthema… Heliona jsem nejel, ale mel bych ho asi taky v hledacku…

              Pokud to bude dotycneho prvni full, tak je nesmysl cokoliv resit, stejne pozna prd, co mu sedne a co ne…

              Pokud uz neco jezdil, tak to pozna o dost driv nez za pul roku:)

              0 0
              • Bumerangista  

                Řešit to smysl určitě má, protože než vyplácneš 50 táců, tak je lepší se zeptat.

                0 0
                • Breakpain  

                  Jenže stejně to nepoznáš ;) … dáš na nás, koupíš to a zjistíš … že to není ono ;). Takhle jsem koupil už 3 kola ;). Až dlouhodobé ježdění vede k úspěchu. Silničku jsem trefil napoprvé – teď už kupuju dle její geo.

                  Celopéro jsem moc netrefil, HT už relativně jo … s CX jsem se seknul, takže bude zase výměna za kola s jinou geo ;) …

                  0 0
                • scret  

                  a jak vis, ze treba me bude vyhovovat to co tobe?:)

                  0 0
                  • Bumerangista  

                    To samozřejmě nevíš.

                    0 0
                    • scret  

                      idealni je proto pujcit a uvidis sam… Pocitej, ale ze prvni full stejne neni posledni:) teprv se clovek rozkoukava, ujasnuje si co mu sedi a co ne… Takze koupis prvni full a stejne za rok, dva budes chtit neco jinyho:)

                      0 0
                      • Bumerangista  

                        Hele, viz dotaz. Jde o důchodce. Ten už si pak koupí elektrokolo, až odejdou klouby, a když teď vyzkouší, tak pozná prd. Takže nezbývá než trochu teorie.

                        0 0
                        • scret  

                          ja myslim, ze ani s jednim kolem neudela chybu, heliona jsem jeste nejel, ale dost lidi chvali…

                          Anthem + maestro – dobry chrti kolo, ktery jede a je zaroven pohodlny… pedalkick jsem u nej necejtil, u reigna uz jo… ale nekomu to vadi, nekomu vubec…Kolik vazi? anthemy driv obcas praskaly…

                          0 0
      • TripleTap  

        Konkrétně na toho Anthema mi nabídli 10% hned, 11% při platbě v hotovosti, 12% při vstupu do klubu a to jsem se na slevy ani neptal.

        0 0
      • JirkA  

        Ahoj, ve starší diskuzi píšeš, že jsi měl anthema 26" a teď 27,5. Můžeš mi, prosím, napsat, jak vnímáš rozdíl mezi tou 26kou a 27,5. Mám taky staršího anthema ve 26 a uvažuju o koupi nového Anthema SX, ale furt nevím, jestli se přechod vůbec vyplatí. Budu moc rád za odpověď. Díky předem, Jirka.

        0 0
    • jonti  

      Mám anthema a je to dobré kolo. Helion asi taky bude fungovat dobře. Spíš bych se zaměřil na geometrii, když ta nebude sedět, nebo bude ne rozmezí dvou velikostí, tak to bude větší problém.

      0 0
    • rock  

      Jakkoliv se mi líbí systém plovoucího středu (proto mám taky to, co mám. Ten systém se dá vyladit tak, aby fungoval), tak Helion v tomhle osazení bude těžítko; odhaduji tak 14.5 kilo. Na můj vkus už je to prostě hodně. Nicméně pohodlí asi bude schopnej poskytnout.

      Anthem bude ve srovnání s ním anorektik.

      A kdybych vybíral pro sebe, zeptal bych se na mojekolo, jestli ještě pořád dokážou sehnat X-Controla 629 '13. Je tam ovšem omezení na 18" velikost.

      0 0
      • Bumerangista  

        Dík za tip. X-control má určitě dobrou geometrii až na to, že jsem slyšel, že jim praská horní vahadlo, ale to už je dosta stará věc. Co se týče váhy, asi důležitý postřeh, dík.

        0 0
    • Gronholm  

      Možná trochu pomůže. Na Bikeradaru je test Anthemu 3, tedy identické kolo, které zvažuješ.

      Giant Anthem 27.5 3

      • Highs: Light, naturally quick but smoothly trail connectedride at a cracking value price
      • Lows: Not as aggressively rapid and agile as the Anthemsof old
      • Buy if: If you want a standout value short travel traillike rather than a rabid racer
      0 0
    • 159753  

      giant!

      0 0
      • Bumerangista  

        Hele, základem všeho je vědět, kdo jsi a co chceš. Přezdívka číslo, nic v profilu, takže s prominutím ignoruji. Hezký večer.

        0 0
        • 159753  

          Necílím tím příspěvkem nikam, jen jsem vyjádřil svůj názor..

          Jsem prodejce kol, ale konkurenční značky. Nicméně co jsem měl možnost se s anténou od giantu setkat, tak bych volil ji. Více za tím nehledej. Prostě jen doporučení.

          PS: Všichni jsme jen čísla. To jestli mám profil prázdný s číslem nebo v něm mám „nějakou“ fotku a „nějaké“ jméno má přeci na netu úplně stejnou vypovídací hodnotu, když se nad tím zamyslíš.

          0 0
          • Bumerangista  

            Já jsem se nad tím zamyslel již několikrát a postupem času jsem si udělal předsudek/princip, že pokud někdo vystupuje pouze anonymně, tak je to pro mne indície, že ztrácím čas. Nejde o prokazatelnost identity, jde o to, jestli si stojíš za tím, co říkáš, nebo ne.

            0 0
    • marty71  

      Jezdím 5 let Anthema 29", předtím GF HIFI 29", testoval Epica a Pivota. Pokud přecházíš ze silnice, tak každý full se ti bude zdát že houpe (kromě Epica, což je poloviční HT, ale o to horší komfort). S Anthemem jsem spokojený, jak do obratnosti (nižší střed) tak i komfortu. A pokud chceš do kopce jet ostřeji bez pohupování, musíš si jej zamknout tak jak všechny ostatní fully co jsem na nich seděl včetně Pivota. U Anthema je nevýhoda, že páčka propedálu je poměrně nízko mezi nohama, takže musíš přerušit šlapání a pokud si jej chceš odemknout ve sjezdu, tak je většinou pozdě. Já to vyřešil poměrně jednoduchým remote lockoutem (home made).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.