Geo Canyon Lux Trail CF 7 a Giant Anthem Advanced Pro 29 2

10 nepřečtených
  • rob0to

    Ahoj, rozhoduji se mezi Canyon Lux Trail CF 7 a

    Giant Anthem Advanced Pro 29 2. Objednal jsem si na zkoušku Canyon Lux Trail CF 7 jelikož mělo lepší osazení. Bohužel po 2 vyjíďkách zjištuji že oproti mému původnímu Giant Anthem 29 2 z roku 2020 ve hlíně není Canyon vůbec tak obratný a ačkoliv má Canyon výšší zdvihy tak především tlumič vůbec nepobírá překážky tak hladce jako u původního Anthemu.

    Sice jede parádně do kopce ale to jsem tak nějak od o 2Kg lehčího kola čekal ale v technických pasážích silně ztrácí na jistotě, to samé při ostrém zatáčení (prostě to co jsem s původním Anthemem sjel na jistotu tak u Canyonu mi příjde že je o dost nervóznější).

    Chci se zeptat na následujcí někoho zkušeného:

    Zvažuji že Canyona vrátím a pořídím Giant Anthem Advanced Pro 29 2. Nicméně Giant se u Anthemu zbavil Maestra a dal tam nový FlexPoint Pro.

    I když nový Anthem je celkově o něco kratší a tím pádem ovladatelnější je to o nějakých –10mm (původní Anthem měl –23mm) a tak se chci zeptat nebude pocit na novém Anthemu co se týče ovladatelnosti a odpružení nakonec dost podobný Canyon Lux Trail? Pořád tak nějak věřím že ne ale jak jsem zmiňoval výše nemám zkušenost s tím novým tlumením FlexPoint Pro a tou moderní Geo.

    Geo Canyon Lux Trail CF 7 a Giant Anthem Advanced Pro 29 2 je hezky porovnaná zde stejně tak jako další parametry.

    https://99spokes.com/en-EU/compare?…|w.29,giant-anthem-advanced-pro-29–2–2022,giant-anthem-29–2–2020;z.MD|w.29,scott-spark-900-axs-2022;z.MD|w.29,gi­ant-anthem-advanced-pro-29–3–2023;*z.MD|w.29<br /> />

    Díky moc za každou radu někoho zkušeného, to rozhodování je těžký a nikdo nechce vybrat špatně :)

    Anketa: Jaky model zvolit?

    0 0
    • novas752  

      Odpružení je hlavně o tom, že srovnáváš flexpivot jednočep na Luxu (což z principu není moc citlivé a aktivní) s virtuálem na Anthemu. Nové Anthemy už bohužel mají také Flexpivot, je to lehčí a levnější na výrobu…

      Pak taky dost záleží na nastavení odpružení, po 2 vyjížďkách dost pochybuji že sis nějak hrál například s tokenama a progresivitou. Aby to nebylo trochu ukvapené. Navíc v teplotách které už nějaký čas panují je odpružení takové tupé na všech kolech. Geometrií rámu by měl být Lux T na rychlejší jízdu z kopce lepší než my20 Anthem.

      0 0
    • Bumblebeee  

      Zkus kouknout na Mondraker F-Podium.

      0 0
      • rob0to  

        Koukam na nej, vypada zajimave. Nemam s touhle znazkou zadny zkusenosti ale typem reseni prepakovani je to asi nejbliz puvodnimu Anthemu.

        0 0
    • rob0to  

      Tak Mondraker F-Podium Carbon jsem zkusil (https://www.dnbike.cz/…e-velikost-m) ale byl o kilo tezsi nez bylo uvedeno na webu a nesedla mi velikost (jinak zadni stavba se chovala paradne). Lux Trail CF 7 me sklamal s citlivosti zadni stavby. Nezbyva nez vyzkouset toho Anthema, snad ten Flexpoint nebude tak spatnej.

      0 0
      • woncha  

        Ahoj, muzu se zeptat v jakem smeru ti nesedla velikost? Mensi nebo vetsi nez bys cekal? Taky koukam na Mondrakera a jejich doporuceni velikosti vs. rozmery mi prijdou zvlastni a bohuzel nemam nikde v beznym dosahu jak otestovat. Diky

        0 0
        • Bumblebeee  

          Já mám na F-Podiu velikost L a měřím 178 cm. Ale mám dlouhé nohy. Mít kratší nohy, tak je pro 175–178 klidně i Mko

          0 0
        • rob0to  

          Prisla mi mensi, pripadal jsem si jak vosa na bombonu. Obecene mam spis mensi nez vetsi ram ale tohle bylo takovy uz hodne stisneny, hlavne pri zataceni a soucasnem slapani to bylo znat.

          0 0
          • woncha  

            Super, diky za info. Muzu se zeptat kolik meris? Ja koukam pro zmenu na Raze https://www.dnbike.cz/…-d189066.htm merim 185cm takze jsem tabulkove na rozmezi, ale prekvapuje ze treba Orbea Occam LT ma pri ± stejne geo (76,5 sedlo / 65,5 hlava) podobne rozmery v XL – dle Orbea 180–198, jako Raze v L, ktere je do 175–186. Takze me spis prekvapuje kdyz velikost ktera by mela sedet pusobi mensi. Occam v L je o ve velikost mensi kolo a je take doporuceno do 185cm

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.