• Listr

    Mám tu věcičku 3 týdny a drtí mě jedna věc – záznam stopy (trasy). Když vyjedu z baráku, jedu kus cesty a chci jakoby zapnout záznam trasy s tím, že to bude od tohoto místa a nebude si pamatovat ten první kus cesty. Zatím jsem přišel jen na jeden způsob z mého pohledu dost krkolomnej … vlézt do menu nastavení - vymazat – vymazat aktuální trasu. Pak to začne zaznamenávat „od nuly“ s čistou pamětí. Když je tenhle přístroj určený i na kolo, očekával bych nějakou volbu trochu výše v menu, nejlépe úplně nahoře, jako u computeru vymazání dílči kilometráže nebo tak něco.

    Díky za radu.

    0 0
    • jezevec2  

      ja ti bohuzel neporadim, ale vyuzil bych tveho vlkana. Jak vychazi srovnani Oregonu s typem Edge 705, ve smyslu pulsmetru a cyklocomputeru na kolo. Ma to taky stejne moznosti – puls, kadence… Da se zobrazit najednou 6 az 8 udaju? Dik

      0 0
      • BB  

        Pokud chceš gps na kolo, tak určitě Edge 705. Pokud chceš universál na kolo i turistiku, tak asi Oregon. I když kamarádi berou 705 i na běžky. Největší výhoda Oregonu je v tom, že se tam dobře hledá v mapě, když hledáš trasu v terénu. Na to má 705 moc malý display a není dotykový, takže mapou se špatně posunuje. Ale Oregon je jako cyklokomp dost nevhodný, takže kamarádi, kteří mají Oregon si k němu nechávají běžný cyklokomputer pro bežné evidence najetých km. Nějak jim vadí, když jedou na běžný švih okolo baráku po známe trase brát velký Oregon a evidovat najeté km podle gps. Takže jako jediný cyklokomp Edge a pořídit ho se snímačem rychlost a kadence. Potom na běžné švihy ani navigaci nepouštíš.

        0 0
        • jezevec2  

          Dik za info. Dival jsem se na recence, ale byli dost zevrubny, takze jsem nevedel jestli se daji k Oregonu pripojit snimace. Jestli ne tak je 705 pro mne asi jasna volba. Varianta, ze bych vedle Oregonu mel jeste bezny cyclocomp. me prijde uz prekombinovana. Chci mit ,,vse v jednom,, bez ovesenych riditek.

          0 0
          • BB  

            Pokud bys šel do 705, tak se připrav na strašný manuál, který je skoro k ničemu. Když se ozveš na mail, tak ti můžu poslat něco, co jsem připravoval pro zmatené kamarády, aby se zorientovali v pojmologii jako route, track, course, … Ve formátech souborů gpx, tcx, crs.

            0 0
    • kolombo  

      Já mam 60CSx a tam se to maže v počítadle, ale tenhle typ je dost jiný :-(

      0 0
    • venabch  

      Ahoj

      Mam tu garminy 2 (pouzivamje pro zamereni etapku a zavodu ) ten vuj teda neznam.

      Ale u garmina jde bud zadat nova trasa . Nebo si s tim jde pohrat doma u pocitace . Vim ze treba u 205 je to dost krkolomny kdyz z toho chci dostat rozumny data tak to prevedu na format csv a s tim si pak dal hraju v exeli nabo autocadu .

      0 0
      • venabch  

        Pokud to mas do ruznych soutezi tak jak soubor zmenis v pocitaci tak ti to nevemou , kontroluje se to  pres neco jako kontrolni soucet kterej je zakodovan a zatim ho neumime rozlustit . Nejjednodussi je zapnou pristroj v miste od kud te zajima mereni :-D . nebo se na netu da stahnout tour tech a tam si to muzes zmenit a ulozit jako soubor s kterym se da dal pracovat.

        0 0
        • Listr  

          No ono to s tím zapnutím a vypnutím není tak jednoznačný. Ještě jsem nevyzkoumal jak to přesně je, ale v některých případech si to pamatuje předchozí trasu a začnš to zapisovat jako pokračování. Konkrétně – ráno to na zkoušku zapnu doma a ono si to zapíše bod. pak to vypnu, sednu do auta, dojedu do špindlu tam to zapnu a ono to spojí trasu s tím bodem co sdi zapsal do paměti před hodinou. Nebo naopak – udělám trasu na horách, zapomenu ji uložit, vypnu oregona a doma to zapnu a zase to udělá další pokračovací bod trasy i když mez tím jě 50km vzdušnou čarou co to nebylo zapnutý. Já se s tím vyrovnám a navíc v MapSource ty body potom jdou bez problémů mazat, ale manželku to dost se.. :-)

          0 0
          • claid  

            já mám colorado 300 a je to tam taky tak, prostě taky musím potom ty body v MapSource smazet.. prostě garmin.. u oregona není měření teploty vzduchu?? našel jsem v menu jen teplotu vody..

            0 0
            • Listr  

              No nemám tady u sebe manuál, ale myslím, že když to umí měřit teplotu vody tak to tím samým čidlem musí měří i teplotu vzduchu přece. Prostě buď je to na vzduchu nebo ve vodě. Třeba jen chtěli zdůtaznit, že je to vodotěsný. Nějak si neumím představit, jak by oregon poznal, že je ponořen ve vodě :-)

              0 0
              • claid  

                měl jsem oregon jen chvilku v ruce, ale když jsem si tedy nechal zobrazit teplotu vody (a byl jen na vzduchu) tak nebylo zobrazeno nic!! na mém colaradu když si dám zobrazit 2 datová pole s teplotou vzduchu a s teplotou vody, tak teplota vzduchu samo ukazuje a teplota vody také nic.. takže se dá vyvodit že jsou dvě čidla a že gps pozná že je ve vodě..

                0 0
                • kolombo  

                  A není tam náhodou někde napsané, že teplotu vody to měří zvláštním externím čidlem?

                  0 0
                  • Listr  

                    Napsané to tam není nebo jsem to alespoň neobjevil. U aplikace „trasový počítač“ je pouze konstatovánoů že lze měnit jednotlivé položky a nechat si zobrazit různé zajímavé statistické údaje. Více podrobností tam není.

                    0 0
                    • claid  

                      tak jsem urobil pokus: ponořil jsem colarado do umyvydla se zobrazenými údaji o teplotě vzduchu i vody… ukazatel teploty vzduchu ukazoval..ukazatel teploty vody stále jen tečky..takže nic!! ??

                      0 0
          • kolombo  

            Já GPSku nuluju v okamžiku, kdy vidí satelity a má souřadnice, protože jinak je první bod trasy tam, kde byla před zapnutím.

            0 0
    • veteran  

      Nevím jak je to u Oregonu, ale u Edge 705 je nutné záznam trasy ukončit RESETEM (trochu nelogické, že?). Jinak to spojuje trasy do jednoho záznamu bez ohledu na to, jestli byl přístroj vypnutý nebo ne, a jak dlouhá doba mezitím uplynula. Tím resetem se záznam ukončí a uloží se jako soubor do paměti.

      0 0
    • natureman42  

      obnovim vlakno, nema smysl zakladat nove :

      • vedel by nekdo, zda Garmin Oregon 300 umi/neumí pipnutim dat najevo, zeclovek sjel z naplanovane ces­ty?

      (tj. KAM VÉST – PROŠLÁ TRASA (volba připraveného gpx logu)

      • to samé jestli umí/neumí HOLUX Funtrek 132

      Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.