• bradek

    Ahoj, chtěl bych na kolo nějakou novou, néé úplně drahou GPSku, jako náhradu za už nefunkční černobílý eTrex Vista. Padl mi do oka nový eTrex 20, líbí se mi jak designově, tak funkčně. Původně jsem uvažoval o Dakotě 10, ale jsem ochotný jít cenově malinko výš. V podstatě by mi stačila i nějaká nemapová, protože trasu si stejně vyklikávám a pak se nechávam navigovat pomocí šipek, ale žádná taková šikovná není a nakonec ta mapa se může taky někdy hodit. Koukal jsem, že umí přijímat GPS i GLONASS, má to u nás praktický význam, jako například vyšší přesnost nebo menší ztrácení signálu v lese atd. ? Eventuelně pokud by někdo dokázal porovnat s Dakotou 20, to je taková podobná cenová relace. V podstatě mi jde o to, abych si mohl naplánovat trasu, třeba na Cykloatlas on-line a v nějakém formátu, zřejmě GPX jí nahrát do GPSky a nepotřebuji automatické navádění po cyklostezkách. Zkoušel jsem tu vyhledávat a nic. :-) Nemáte někdo už zkušenosti ? Předem díky za odpovědi. :-)

    0 0
    • Dopitak  

      Připojuju se s dotazem, kolega to přesně vystihl, taky se chystám koupit navigaci, ale otázka je kterou, a protože Garmin Etrex 20 mi padl do oka rovněž, připojuji se s dotazem.

      0 0
      • bradek  

        Já nakonec koupil ten Etrex 20. :-) Výškoměr mám na cyklopočítači, elektronický kompas oželím a bezdrátový přenost taky nepotřebuju.

        0 0
        • Dopitak  

          Tak když budeš mít nějaké postřehy, napiš prosím, ještě mám na výběr nějaký čas.

          0 0
    • fousac  

      no ty eTrexy sou jenom pul roku stary, coz je mezi navigacema evidentne porad horka novinka…

      (kdyz porad frci i 5–6 let stary modely, pro me docela prekvapko oproti treba mobilum, notebookum apod.)

      neco sme resili tady

      etrex 30 proti 20 ma navic par drobnosti, ktery ale muzou bejt zajimavy – ANT+, vyskomer, lepsi kompas

      a je imho srovnatelnej model s dakotou 20, ktera ma dotykac, coz muze nekdy bejt lepsi na ovladani ale je podle vsecho hur viditelnej…

      podle vselijakejch diskuzi ma smysl i Glonass , po pocatecnich problemech uz garmin vyladil FW a v praxi je znat – rychlejsi zamereni, presnejsi v horsich podminkach (vysoky baraky, hluboky udoli)

      0 0
    • Delkim  

      neměl byste prosím někdo FOTKU navigace přidělanou na kole? chtěl bych to vidět v reálu, ne si to jen představit podle centimetrů

      aby se mi to tam případně vůbec vešlo, ještě tam musí být Edge 500

      jak horské tak silnička

      děkuju!

      0 0
      • fousac  

        tak ciste orientacne:

        eTrex 30, Sigma 1609, Aurora AK-P7, kousek blikacky Sigma micro a kousek kocky…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.