garmin edge explore 1000 nebo polar v650

10 nepřečtených
  • patax

    Poradí někdo, který cyklopočítač je lepší? Oba jsou dotykové a barevné. O cenu nejde.

    Anketa: garmin edge explore 1000 nebo polar v650

    0x
    0%
    0 0
    • Smazaný účet  

      Co je míněno tím lepší, sice – „Oba jsou dotykové a barevné“, ale oba relativně nové, hlavně Garmin. Pokud jej už někdo má, asi ho bude nějakou dobu zkoušet a těžko napíše který je lepší, spíš jak je spokojený. Mám asi měsíc Polar V650 na který jsem čekal, protože ty co už byli v prodeji nedokázaly aktualizaci fw, nyní už odstraněno. Rozhodoval jsem se mezi Garmin 520 a Polar V650. Garmin se mě víc líbil, je menší, ale má tolik funkcí, které bych nevyužil, že není dotykový mě nevadí. Polar V 650 jsem vzal protože mám tři kola a nastavil jsem si na displeji co potřebuju. Nemá teploměr a kalibraci nadmořské výšky, musí se nastavit před jízdou ručně, pokud zapomenu, po nějaké době ji bere z GPS, ale dost nepřesně. Pokud ale přijedu na známé místo s výškou a údaj se rozchází, dá se nastavit správná výška. Jinak před jízdou se stiskne to velké červené tlačítko, pokud zastavím, má autostop a po jízdě dám stop a to je vše. Po spojení kabelem s PC se jízda přenese na PolarFlow se všemi daty a trasa je zobrazena na mapě. Tu mapu, co je v Polaru nepoužívám, pokud je potřeba, podívám se do mobilu, kde ještě nahrávám jízdu na SportsTracker. Používám hrudní pás a kadenci jen na jednom kole. Přesto jsem Polar V650 nezaškrtnul, protože Garmin Edge Explore 1000 jsem viděl jen na netu. Pokud to je možné, stahuji nejdřív návody a pak porovnávám, protože jak píšu jsou to novinky a tak se na fóru moc nedozvíš.

      0 0
      • karliner  

        U toho Polaru mne trochu zaráží údaj o tom, že při zapnuté GPS vydrží „až 10 hodin“. To je málo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          nevím to přesně, ale někde jsem četl, asi na cizím fóru, že se po nedávné aktualizaci prodloužila výdrž baterie na 17 hod. Jel jsem nedávno 165 km, 6.5 hod. displej zapnutý a doma ukazovala bat. 60%, GPS zapnutá. Zítra jedu asi stovku, tak to přesně změřím.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak jsem při dnešní jízdě vypnul automatické stmívání displeje a nastavil trvalé podsvícení. Čas 3h41' a ukazatel nabití baterie je na 75%, takže dobrý. GPS mám nastaveno trvale. Ještě vyzkouším automatické podsvícení.

            0 0
    • patax  

      Tak by se mi také spíš líbil ten Garmin, ale když chci k tomu power, tak si musím pořídit drahý Garmin vector 2, kdežto u Polaru stačí dokoupi levněkší Stages což ve výsledku dělá cca Garmin – 50.000,– nebo 34.000 (singl) a u Polaru – 21000,–. Píši, že o cenu nejde, ale s powerem je ten rozdíl už dost velký.

      0 0
      • GrumpySmurf  

        proc by jsi musel pouzit vectory? stages ma ant+, tak to musi jit dohromady :)

        0 0
      • kokoska.rokoska  

        A seš si jistej, žes to promýšlel správně?

        1. Stages (jsou jen na jednu nohu) a jednonožné Vectory stojí zhruba stejně (±dvacku).
        2. Stages může použít i s Garminem.
        0 0
      • bagr84  

        Garmin umi ANT+ i BT smart. Polar jen BT. Takže omezenej budes spis s Polarem.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.