• Petr8500

    Ahoj,přemýšlím o nákupu Garmin Edge 705 a hledám někoho,kdo už s tím jezdí a prozradí mi jeho silné a slabé stránky.Třeba,jak to je s výdrží baterky,plánováním tras,jestli to automaticky načítá celkové(roční) km a nastoupané metry a tak.Předem díky všem!

    0 0
    • BB  

      Tak to máš štěstí, že jsi narazil na opravdového odborníka :-) Jezdím s tím od dubna a nechápu, jak jsem bez toho mohl žít. 705 má své silné i slabé stránky. Výdrž akumulátoru je v pořádku, odpovídá popisovaným 15 hodinám. Nejslabší stránkou je manuál, který je spíše výsměchem, než použitelnou pomůckou. Pokud se chce člověk něco dozvědět, musí jít na tohle diskusní fórum http://forums.motionbased.com/smf/index.php?… Dále je dost obtížné pochopit systém navigace podle route, nebo podle course. Komický je i překlad menu, kde course (trať), přeložili jako běh, takže jsem strašně dlouho tuto možnost neznal. Pro navigaci v terénu je použitelná pouze možnost navigovat podle course. Pokud chceš připravovat course v Mapsource, tak ji musíš dělat jako stopu, uložit jako soubor .gpx, potom překonvertovat do .tcx nebo .crs. Takže trochu složité, Mapsource neumí ukládat přímo courses. Navigování podle route je v terénu nepoužitelné, protože je limitováno na 100 waypointů a to stačí nak na 20 km. Co je na celé věci nejkrásnější, je možnost stáhnout si z netu trať, kterou někdo projel a jet neznámým terénem. Stále více maratónů je k dispozici. Takhle jsem si individuálně projel Malevill a byla to paráda. Další skvostnou záležitostí je ukládání historie do programu Sportracks http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/ . Zrovna předevčírem tam byla doplněna možnost prohlížet trasu na mapách z www.mapy.cz . To je prostě dokonalá záležitost. Když to shrnu, dokonalá hračka trochu složitá na pochopení. Potřebuješ následující SW.

      Mapsource – pro přípravu tras v neznámém terénu

      Webupdater – pro aktualizaci firmware

      TCX Convertor – pro převod course z .gpx do .tcx

      Sportracks - naprosto dokonalý elektronický deník  

      0 0
      • Petr8500  

        Paráda,díky moc!Jen mě ještě napadá,jestli se to s vypnutou gpskou chová jako normální cyklokomputer a jestli to má paměť na ty celkové km a převýšení bez toho,abych to musel stahovat do kompu.Jinak jsem rád,že ty baterky vydržej den ježdění.:-)

        0 0
        • Jogador  

          Co chceš říct tim normální cyklokomputer? Když vypneš gpsku, tak ztratíš signál, tim on neví, jak jedeš rychle ani kde jseš, takže sice mapu před sebou vidíš, ale to je tak vše… GPSká nemá magnet na kolu:)

          0 0
      • jerrry  

        takze vyuziju toho ze se tu o tom zacalo mluvit a pridal bych se. Zatim vozim Polara a GPS (60CSx). GPS jsem zacal v posledni dobe vozit skoro porad – prave kvuli evidenci v SportTracku. No a uz me taky napadlo ze by nebylo spatny mit ty dva kramy v jednom. Taky me Polar obcas dost vytaci svym omezenym dosahem cidel, pripadne rusenim treba od svetla. KOukal jsem na tu 705 a vidim tyhlety veci :

        • dosah cidel je podle vseho super. Cidlo rychlosti/kadence namontovany na zadni stavbe o tom se tem priblblejm Finum ani nezdalo
        • nevim zda mas zkusenosti s rusenim – onehda jsem jel vecer a Fenix na riditkach se dostal k Polaru bliz nez mel a ejhle – nejak nam absentovalo 20 minut zaznamu o rychlosti. Asi to svetlo ? Nevim, nic jinyho me nenapadlo.
        • hrudni pas – co jsem si vsim, je to takova ta umelohmotna hruza. Jde tam pouzit ten textil od POlaru ?
        • baterky – imho to je v riti – 15 hodin je sice fajn, ale ma to zabudovany aku. Tedy pokud jsem na chate kde neni elektrika a nemuzes pres noc nabit, mozna budes mit smulu. u GPS vymenis baterky a valis dal.
        • prevody mezi trackama a stopama me netrapi. Prakticky nejezdim podle predpripravene tra­sy
        • mensi displej. Uz 60Csx je na hranici pouzitelnosti, kdyz se podle ni chci orientovat. Bojim se ze 705 uz v tomhle nebude k nicemu. Jezdim tak ze vytahnu mapu (papir), vymyslim kudy a pak podle GPS jedu a snazim se dodrzet vymysleny postup.
        • zaznamenany data v jednom. Nehrozi zmatek mezi zaznamem z Polaru a GPS kdy to obcas na sebe uplne presne nesedi a ve SPortracku muze/nemusi dojit k jistym zmatkum.

        Muzes k tem mejm uvaham dodat nejakej komentar z praxe ? DIky predem

          
        0 0
        • BB  

          takže postupně, čidlo rychlosti ani kadence nepoužívám. Rychlost a ujetou vzdálenost beru z GPS a nemám s tím problém, signál ztratí akorát v tunelu. Rušení jsem zatím nezaznamenal, ani když jsem zapnul světlo Huntlite, což je asi srovnatelné s Fenixem. Bývalou HAC4 to odrovnalo, Garmin zústal v klidu. Hrudní pás musí být od Garminu, má svůj specielní protokol, ale na pohled je stejný, jako od HAC4. Akumulátor je problém, ale zase je 705 díky tomu malá a lehká. 15 hodin vydrží 2–3 dny, když budeš vypínat hospody. Display pro navigaci po připravené trase stačí. Pro jízdu bez připravené trasy malý asi je. Jak to dávat společně do Sportracku nevím, ale možná pod jinou kategorií, nebo jako údaje přítele.

          0 0
          • jerrry  

            jsme si nerozumneli – 705 bude jeden jedinny import do ST. Bez problemu a bez diskuzi.Coz by se mi libilo.

            Ja ted, tim ze mam POlara a GPS extra, musim ty dva zaznamy spojovat – prvno import z Polara a pak jako Update activity import z GPS. Jde to vetsinouu bez trablu, ale obcas se problemek vyskytne.

            0 0
      • Petr8500  

        Jo a s tím stahováním tras maratonů je to skvělý,právě kvůly takovým věcem si to hlavně chci pořídit.Maratony a ježdění v neznámých místech,kde třeba někdo nabídne svý oblíbený trasy.Tak jsem rád,že to funguje!!Ještě jednou díky,budu študovat dál a asi brzy zakoupím.:-)

        0 0
        • BB  

          a určitě se ti bude líbit funkce, kdy jedeš course proti virtuálnímu partnerovi a on ti ukazuje, jak jsi od něj daleko. Koukal jsem, že si tkhle nějaký maratón můžeš zajet s vítězem, který to trasoval. Nebo můžeš jet taky proti vlastnímu staršímu záznamu. Takhle jsem se párkrát pěkně uštval.

          0 0
      • chodec  

        ahoj,

        nevíš náhodou, zda HR a výškovej záznam jdou nějak konvertovat a importovat do Polarovskýho deníku? nebo obráceně Polar záznamy zda jdou nějak naimportovat do toho deníku, co používáš? Pokud bych pořídil něco jako tu 705 tak budu nevyhnutelně používat obojí záznamy a bylo by takové podivné mít to rozházené po různějch softech.

        Druhá věc – už jsem se tu na to kdysi ptal, ale tehhdy z toho nevyplavala moc jednoznačná odpověď tak to zkouším znovu po čase, kdy je víc zkušeností – byť na to není 705 určen, šel by 705 použít byť s menším komfortem jako outdoor navigace? Používal jsem na cestách starého ČB Legenda, který dosluhuje a i když jsem ho používal jen občas, když na to přišlo projklatě se hodil (zobrazení souřadnic v různých formátech podle toho, na jaké mapě jsme se snažili najít, sledování směru k cíli, a jako fotograf jsem často používal ty garminí drobnůstky jako výpočet východuý a západu slunce  dle aktuální polohy. Má tyhle věci? S ohledem na četnost použití nemůžu pořizovat zároveň Oregona i Edge. Dík.  

        0 0
        • BB  

          Pro inport z Polaru je tam plugin na následující modely- F6

          • C200
          • S725X

          Kamarád používá 705 jako běžnou outdoor navigaci. čas východu a západu slunce nemá a zobrazení souřadnic v různých formátech fakt nevím, spíše ne, ale pokud to potřebuješ na fest, tak se mrknu. Směr k cíli samozřejmě ano. 

          0 0
    • treatt  

      A krom toho, gps je pry nenahraditelna na houbareni :) Lidi, co znam, to delaj tak, ze si udelaji zaznam na kazdym miste, kde neco najdou. Priste jdou podle tech bodu a tech samych mistech ve velke vetsine pripadu zas neco najdou :)))

      Toliko houbarska vlozka :)

      0 0
    • alaks  

      Je to skvělý přístroj. Já mám ale problémy s tím, že když si naklikám nějakou trasu a pak ji jedu, tak po připojení k PC se mi vůbec v programu neobjeví, hlásí to chybu. Přitom v přístroji v historii ta trasa je. Dělá mi to od té doby, co jsem tam nahrál novou Topo Czech 2.0. A ještě největší slabina u tohoto Garmina, je držák na kolo. Mě po 4 měsících používání už dosloužil- aretační pružinka co drží přístroj proti nechtěnému vysunutí z držáku, je nalomená. Musel jsem ho vyměnit, ještě že Garmin dodává ty držáky 2ks (asi ví proč…)

      0 0
      • BB  

        Bohužel nepíšeš v jakém programu se ti projetá trasa neobjeví. Pokud máš na mysli Mapsource, tak to je v pořádku. 705 dělá stopu do souboru .tcx a to musíš dávat do GTC, nebo do Sportracs, který je o třídu lepší.

        0 0
        • alaks  

          Problém je v tom, že mi to nejde ani ve Sport Track-u. Zřejmě chyba v softwaru. Nebo to mám jít zkusit reklamovat? Dříve to šlo bez problémů.....

          0 0
          • BB  

            Tak to je divné, ve Sportracku můžeš dělat import buď přímo ze zařízení Edge 705 (ale to si musíš stáhnout plug in, jinak tam 705 neuvidíš), nebo najdeš soubor v příslušném file systému. Mě se 705 připojí jako disk G:, takže hledám soubor v adresáři G:\Garmin\History  Když klikneš na příslušný .tcx soubor, tak ho ST naimportuje. Pokud je ti po připojení přes USB 705 neobjeví jako zařízení, tak je to chyba, ale může to být problém v PC. 

            0 0
            • Jogador  

              a jaký? At hledám, jak hledám, tento tam najít mi nejde… dík

              0 0
      • Petr8500  

        Díky za upozornění.Ještě mě zajímá,jestli to funguje i jako normální cyklocomputer?S gpskou začínám a tak něž se to naučím,tak bych bral,aby to fungovalo samostatně.Myslím jesti si to pamatuje celkové km,nastoupané metry atd.,nebo jestli se to všechno musí ukládat a hledat v počítači.A když vypnu gps,má to větší výdž baterek?A co ten displej,je fakt tak nečitelný v terénu,nebo jsou to jen akademické řeči:-)?Díky

        0 0
        • BB  

          Vypnout GPS nejde úplně jednoduše. Já to umím jen tak, že zapneš 705 v místě, kde není signál. Necháš ho cca 2–3 minuty zkoušet chytit družice a potom se ti zeptá, jetli má pracovat bez GPS. Pokud to potvrdíš, pracuje bez GPS. Nikdy jsem to tak neprovozoval. Statistiky celkových údajů řeším pouze v PC, ale pokud se nepletu, tak bez podpory PC se můžeš koukat na některé údaje z History, ale momentálně si nepamatuji, co zobrazuje. V History jsou .tcx soubory s jednotlivými aktivitami. Když mu dojde paměť, tak nejstarší soubory začne mazat. Paměť je 0.5 GB, takže dost velká. Ale statistiky z History jsou pouze z těchto uložených souborů.

          0 0
        • jerrry  

          dovolim si jeste dodat

          1. pokud te zajimaji nejaky statistiky, prehledy atd .. byla by blbost nechatavat to na masince. Prave tady jsou nejsilnejsi ty programy – napr jiz ten zminovany Sporttrack. Muzes si tam nastavovat a studovat temer cokoliv. I kdyz celkovy pocet km si to mozna pamatuje :-) (to ale nevim – nemam to)
          2. ja nepsal ze je necitelny :-) Ja psal ze je mensi nez 60CSx. Coz bohuzel je. A pokud se obcas podle toho snazis navigovat tak kazdej pixlik je dobrej. Bez mapy se na 80% stejne neobejdu – ted jde o to jak moc casto dokazu zvolenou trasu (a bavime se o malych cestach, nejakych prusecich atd) dodrzet jen podle GPS bez toho abych zastavil a koukal do papiru.
          0 0
          • Petr8500  

            Díky.já myslel:  1)Jen normální funkce běžných cyklokomputerů­.Nějaký brutální statistiky jsou možná zajímavý,ale o ty mi zase tolik nejde. 2)Beru,že papírová mapa ve slušném měřítku je asi vždycky lepží než dislej 4×3 cm,ale bál jsem se,že se podle toho nedá jezdit skoro vůbec:-)Tak to tu na mně občas působilo.:-)

            0 0
    • bishi  

      Na netu jsem nasel model 705 bundle. Cim se prosím lisi od zakladniho modelu?

      0 0
      • Petr8500  

        Ten „bundle“ znamená,že ti k tomu dají ještě tu novou Topo Czech map 2.0 na cd.

        0 0
    • Rudyn  

      Ahoj, jsem uživatelem 705ky od července 08 a jsem s ní velmi spokojený. K názorům, psaným v této diskuzi, bych rád přidal tento svůj komentář: Co se týká čitelnosti displeje, tak jsem si trošku naběhl, displej je velmi dobře čitelný na slunci, ve stínu apod, ale pokud mám nasazené pola­rizační brýle, což mám při jízdě pořád, tak mám se čtením displeje problém, ne, že byl nebyl vidět, ale je podstatně hůře čitelný. Možnost použití přístroje jako cyklocomputeru – bez problémů, v menu vypnete GPS, do datových polí zadáte třeba východ a západ slunce, nastoupané, naklesané metry apod. a máte cyklocomputer jako víno. Volba souřadnic pro outdoor je možná, z menu lze určit asi 10 typů souřadnic. Závěrem ještě dodám,že používám 705ku i na spinningu, kdy vypnu vše, kromě HR a času a pak večer na kompu sleduji, jak blízko jsem opět byl k infarktu. Zdravím všechny příznivce Edge 705.

        
      0 0
      • Petr8500  

        Díky za zkušenost,začínám o ní opět přemýšlet.Už jsem byl skoro rozhodnutý pro cyklocomputer a normální autdoor navigaci.Musím si tu 705ku jít někam prohlídnout naživo a pak se definitivně rozhodnu.Tak ať slouží!A kdyby vás něco ještě napadlo,rád si další zkušenosti přečtu.Díky!

        0 0
        • Rudyn  

          Takže k té routovatelnosti (na polních, lesních a nezpevněných cestách pochopitelně). Když jsem cyklonavigaci neměl, přemýšlel jsem, zda částečná routovatelnost je postačující, nebo raději počkat pár let až budou navigace s plnou routovatelností atp. Teď, když navigaci pár měsíců mám,už vím,že routovatelnost vlastně vůbec nepotřebuju. Proč? 1. Pokud si připravím trasu předem,na PC, podle mapy, nástrojem „tužka“, kde si podle různých cest nakreslím cestu,kudy chci jet, přenesu do přístroje, tak další den mě to podle té trasy naviguje, nemám problém s routovatelností. Pokud se odchýlím od trasy, navigace se přizpůsobí. 2. Pokud nevím ještě přesně kudy pojedu, ale znám cíl cesty, dám navigovat do tohoto cíle, navigace mi proloží mou pozici a cíl cesty přímkou (opakuji,že jsem zadal vést mimo silnici) a můžu vyrazit,přičemž vidím na mapě v navigaci,zda se k cíli blížím, nebo se odchyluji od správného směru. Taky to jde,takhle jezdit. 3. Pokud nevím ještě, kam pojedu a chci se jen tak projet, zapnu mapu a jedu. Doma se v PC podívám,kudy jsem to vlastně jel :-). 4. No a pokud potřebuju jet na kole z A do B, po silnici, tak je to jasný. V případě cyklostezek je to v současné době tak,že některé routovatelné jsou, některé ne, protože asi vznikly nedávno, to je stejné jako s novými silnicemi nebo obchvaty apod. Zdraví. R. 

            
          0 0
    • Rudyn  

      Ještě jsem si vzpomněl na zkušenost s Edge 705 a navigováním v autě. Funguje to bez problémů, v menu se nastaví navigace pro auto/motocykl a nastaví se,aby Vás to drželo na silnici (než jsem na to přišel, taky jsem přijel k brodu přes potok). Hlasový výstup ta navigace samosebou nemá, před odbočením nebo jakoukoliv změnou 2× pípne a zobrazí na displeji, co bude následovat (mapa se aut. přepne do největšího detailu, na displeji odpočítává čas a vzdálenost do provedení té změny) v okamžiku provedení změny 1× pípne. Je to v naprosté pohodě, jezdím s tím po Brně i po Praze. Stala se mi však následující věc, navigoval jsem z Prahy do Brna a na dálnici byla zácpa, sjel jsem tedy a přestavěl jsem navigaci na jiný směr, neměl jsem ji ale nabitou a asi po hodině navigování vypadla úplně. Tak jsem zapojil dobíjení (zapalovač-USB), a ono nic! Při připojení dobíjení ze zdroje totiž ta navigace nefunguje, běží jen dobíjení. Tak jsem si opět musel uvědomit,že to není auto, ale cyklonavigace, a že se opravdu nepředpokládá,že by někdo nabíjel ten přístroj za jízdy z dynama na  kole :-). Počkal jsem tedy 10min. a donavigoval až domů. Zdravím.

        
      0 0
      • Petr8500  

        Díky za další zkušenosti.Taky předpokládám,že to někdy budu používat i v autě-aspoň tím ospravedlním její pořízení u manželky.:-)) Ještě mě napadlo,jestli netušíte,jak dlouho vydrží baterka,když je vypnutá gpska a 705ka funguje jen jako cyklocomputer?Že to není na tužkovky mi u ní přijde jako největší mínus…Já vím,jde o velikost a váhu,ale přeci…A ještě drobnost,najdu přímo v paměti přístroje celkové (roční) najeté km,nastopané metry,atd,nebo se to musí hledat po stažení až v počítači?Předem díky za trpělivost.:-)

        0 0
        • Rudyn  

          Tak to jsem ještě nezkusil, používat to pouze jako cyklocomp., takže nevím jak dlouho to vydrží, tipuju tak týden při běžném ježdění a bez HR snímače. Co se týká celkových kilometrů, tak v menu je paměť na 3 profily kol, kde si zadáte jméno kola, jeho hmotnost a  obvod kola. Je zde i počitadlo celkových km,které lze kdykoliv vynulovat. Já to nepoužívám, protože jsem si na kole nechal původní měřák a na 705ce mám pak parametry, které mě zajímají. Parametry aktuální jízdy máte v přístroji, po ukončení jízdy (zastavení stopek) jsou uložené do historie,ale v přístroji se prohlížet nedají (jestli jsem ale správně pochopil,na co se ptáte..) Já to stahuji do PC do Garmin training center (zdarma na netu,pokud zaregistrujete ID přístroje), kde si lze veškeré údaje pohodlně prohlížet. Roční nastoupané metry (např.) přístroj neeviduje. Ještě si dovolím poradit při rozhodování o koupi. Princip autonavigace je, že se potřebuju dostat z A do B co nejrychleji,nebo nejkratší cestou. Na kole jsem toto nikdy nepotřeboval! Cyklonavigace je o tom,že vím v každé chvíli,kde jsem, mohu si vybrat kudy pojedu, kde narazím na polní cestu, kde končí les, jak objedu jezero apod. Velmi příjemné pro mě je dozvědět se,že potok ,který právě míjím se jmenuje Záhorský a vršek přede mnou je Bludný vrch 879mnm. Toto Vám cyklonavigace poskytne a užijete si. Pokud si předem připravíte trasu podle mapy a PC, dáte si záchytné body, je to taky parádní zážitek. Mám jednu takovou horskou etapu cca 20km, většinou do kopce, kterou používám jako tréninkovou trasu, tam si dáte na 705ce virtuálního partnera(Vaše minulá jízda) a dřete jak blázen, abyste byl první, to Vám taky ta navigace poskytne (až Vám to půjde parádně na nervy). Kdo by ale čekal,že mu cyklonavigace bude vybírat optimální trasu jeho jízdy, bude zklamán, cyklonavigace přece neví,že je bláto, nebo prudký vítr, nebo,že to nejlepší pivko je právě v této hospodě,kde se zastavíte až na konci jízdy :-) Další téma si dovolím okomentovat zítra – routovatelnost, to by Vás mohlo zajímat. Zdar R.

            
          0 0
          • Petr8500  

            Paráda,díky za fakt dost vyčerpávající zkušenosti a názory,To routování mě taky zajímá,ale to se týká asi spíš toho auta.Nebo už projeté,nebo stažené trasy na kole.Škoda,že Garmin neroutuje cyklostezky…Třeba se toho dočkáme,ikdyž na bajku nám to stejně moc nepomůže.:-)Ale na nějaké zimní asfaltové švihy v neznámém prostředí by to mohlo být fajn.Tak zatím díky a hezký víkend,ikdyž dneska to na kolečko asi moc nebude…

            0 0
      • TonyiS  

        Dneska jsem vyzkoušel originálni Garmin autonabíječka pro PS navigace Nuevi USB.Při zapojení se Edge 705 i 605 zapne a muže navigovat,když je vypnu jen nabijí,znova zapnu tak to jen nabijí,nejde zapnout navigace,tak ji odpojim od zásuvky napájení. Znovu zapojim a jde to znovu stejně jako poprve. Takhle mně to funguje.

        0 0
    • dedasurovec  

      uvažuji spíše o 605, je o 4tis levnější a chybí jí oproti 705 pouze možnost připojit magnetu a tepového čidla, což mi zase tak nevadi.

      Má někdo zkušenosti? nebo je tam víc rozdílu?

      0 0
      • Petr8500  

        To by mohlo být třeba s Polarem taky řešení.Jsem zvědav,jestli někdo zareaguje,kdo to má…

        0 0
      • BB  

        hlavně jí chybí barometrický výškoměr

        0 0
        • dedasurovec  

          takže neurčuje výšku tak přesně nebo vubec?

          Četl jsem v nějaké diskuzi, že barometr slouží pouze ke kalibraci.

          0 0
          • BB  

            pokud nemáš barometrický výškoměr, tak výška strašně kolísá podle počtu zachycených družic a lezou strašný hausnumera co se týče nastoupaných metrů. Pak je to sice možno vyhladit v nějakém softu, ale je to vždy už jen odhad.

            0 0
    • dino.velvet  

      Dnes jsem pořídíl 705ku. Ujel nějaký okruh na vyzkoušení a netuším jak jej dostat do PC. děkuji za každou radu

      0 0
      • newbie  

        záleží na tom, jestli chceš používat s Garminem dodávaný soft GTC (Garmin Training Center) nebo něco jiného – asi nejpoužívanější a nejoblíbenější je SportTracks http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/

        v každém případě – nainstaluješ softvér, připojíš Garmina k compu a

        u GTC stačí ikonka Receive from Device

        ve SportTracks je to Other Tasks / Import… soubor s okruhem najdeš v X:/Garmin/History

        0 0
    • shurty  

      Ahoj, zkusím se poptat tady, třeba mi někdo poradí. Prosím, dělám něco blbě, nebo je to normální?

      V Mapsource si naklikám trasu, uložím do PC jako *.gpx.V TCX konvertoru ji otevřu, načtu ale už se objeví pouze jako „imported“, dám uložit jako *.tcx (do PC) když ji pak nakopíruju do Garmina, je vidět zase pouze jako (Imported dd.mm.yy)Teprve v Garminu si ji musím přejmenovat, abych v tom neměl „guláš“.

      díky ra rady

      Valda

      0 0
      • shurty  

        Omlouvám se, že to zas vytahuju nahoru, ale fakt není nikdo kdo by mi k tomu něco řekl?

        0 0
        • MaPa  

          Jméno GPX trasy nemá žádný vztah k názvu GPX souboru. Většina softů si proto, není-li vygenerován název trasy vymyslí nějaký defaultní, např Garmin Trainig Centre používá „From GPX“, TCX nebo MapSource zřejmě používá „Imported“.

          Musíš v TCX converteru otevřít gpx-ko, v prvním oušku File Import je na pravé straně pět dalších oušek, z nichž jedno je Track Modify. Zde klikneš na talčítko Mod trk name a vyplníž si název, který by se ti měl objevit i na GPS-ce.

          Edge ale nemám takže nevyzkouším.

          0 0
      • skricx  

        já v Mapsource trasy nedělám. Trasy udělám v on-line prog. GPSies (má funkci „magnet“), dají se zde i přidat waypointy. Pak trasu můžu hned uložit jako gpx, nebo tcx, nebo další formáty… Na to mi stačí jen tento program

        0 0
        • shurty  

          Chlapi, díky, V tom konvertoru jsem na to mohl příjít sám… Ten GPSies taky vypadá dobře-jednoduché, akorát to přehrátí-nevím, sice se to nahrálo i s názvem, ale zmizely dvě trasy co jsem měl nachystané (mám je ještě v počítači, nic se nestalo)

          Ještě jednou děkuji

          Valda

          0 0
    • Martin  

      čau

      pořídil jsem si starší edge 705 a mám problémy s výškoměrem

      nadmořská výška mi během vyjížďky pěkně utíká směrem dolů. včera mi na 120 km trase uletěla o 70 metrů.

      máte někdo podobné problémy? zkoušel jsem výšku korigovat podle waypointů, které jsem si nachystal v mapsource a poslal do garmina, ale asi jsem to udělal blbě :-)

      každopádně mě ten výškoměr pěkně štve.

      0 0
    • Beeda  

      to neni bug to je featurea..

      0 0
    • Luke89  

      Ahoj, zkoušel jste někdo tento Garmin propojit se STRAVOU? Nemusí to být během jízdy, ale když přehraju data do PC, aby se zrovna uložily i do Stravy … jde to nějak? Nebo není šance to propojit? Díky za info

      0 0
      • Bonebiker1  

        Nezáleží na zařízení Garmin, musíš mít propojený Garmin connect se Stravou ve svém nastavení profilu Stravy.

        0 0
        • Luke89  

          Super… jdu to pohledat… trochu jsem si to myslel, že to mohlo takhle jít… Díky moc!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.