• lukink

    Zdravím, dlouhodobě jezdím silniční pláště Continental a na jejich odolnost vůči defektu si nemohu stěžovat – 15 000km s jedním defektem. Přes zimu plánuji pořízení karbonových ráfků, na které bych chtěl dát galusky. Vzhledem k tomu, že jsem tu nenašel téměř žádnou zmínku o galuskách Continental Competition (případně GP 4000S II),chci se zeptat, zda s nimi máte někdo zkušenosti? Nejde mi ani tolik o výdrž, jako o odolnost vůči defektu. Díky za případné reakce.

    0 0
    • HKs  

      Mám GP 4000S II s nájezdem cca 5 000 km bez defektu a to jsem je nijak zvlášť nešetřil. Zadní ještě tak 2 500 km vydrží. Problém je, že jim docela brzo zpuchří (mírně rozpraskají) boky, kamarádovi tak dokonce už přišly z obchodu. Asi by to chtělo vybírat osobně a ne si je nechat zasílat.

      0 0
    • Mug  

      Galusky Continental Competition 22mm vozím asi 4 sozóny. Vždy je sjedu až se objeví plátno. Jeden defekt při průjezdu štěrkem, opravil Tufo tmel co sebou vozím. Pak šla galuska dál používat, jen jsem jí foukal na nižší tlak. Nájezd km netuším. Jinak jede super a drží slušně i na mokru.

      0 0
      • Vrci  

        Competition jsem vozil poměrně dlouho a nemůžu proti nic říct krivé slovo. V podstatě souhlasím s tím co napsal Mug. Teď jsem je vyměnil jen ze zvědavosti na Vitorky. Žádný významný rozdíl v jízdních vlastnostech nepozoruji, výdrž zatím neposoudím.

        0 0
    • Vendys76  

      malinko odbočím… Jaký plánuješ pořídit kola?

      0 0
      • lukink  

        Plánuji pořídit tyhle ráfky a nechat je zaplést v Bikepart na náboje Pancho, dráty CN Aerospoke a DT niple.

        0 0
        • Vendys76  

          zajímavý.

          Byl bych docela rád za názor až to budeš mít hotový a až na tom něco nejedeš (váha kol, chování a další zkušenosti..). Zatím jezdím hliníkový ráfky 35mm vysoký roval fusee sl, náby DT swis (kola bez obutí mají 1720g), pláště 25mm Continetal GP 400 SII,. Uvažuju o změně a možná přejdu příští rok na galusky…

          0 0
    • cespa  

      Ahoj, jsem v problematice galusek novej – do ted jsem jezdil na pláštích Continental S4000, ale o víkendu jsem vyhrál karbonové kola Equinox 38mm na které budu kupovat mé první galusky. Je lepší galusku lepit lepidlem a nebo páskou? Koukal jsem na video s lepením pásky a přijde mi, že po odstranění folie se už nedá galuska docentrovat na ráfku, takže může jemně házet. V pláštích mám jasno, ale umí Continental i galusky a nebo doporučíte jinnou značku, popřípadě model. Očekávám odolnost proti defektum, malej valivej odpor a alspon trochu slusné jízdní vlastnosti na mokru. Děkuji za případnou osvětu. čespa

      0 0
      • nooski  

        Právě že lepením na pásku jde galda srovnat krásně. Nafoukneš srovnáš, vypustíš a až pak odděláš ten igelit. Zase ne všechny galdy jdou lepit na pásku. Já vozím Tufáče, které jsou lehké, odolné, kulaté (což u ostatních galusek zdaleka není pravidlem) a jdou snadno opravit i na cestě. Zase klasické galdy s latexovou duší budou pohodlnějí.

        0 0
    • Martin  

      nejlepší volba, nejlepší galusky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.