Full pro pritelkyni do 30k- Radon Slide Diva 125?

31 nepřečtených
  • georgio

    Zdravim,

    vybiram fulla pro pritelkyni, cenovy strop byl stanoven na 30tis, puvodnim planem bylo postavit neco na ramu typu Cube AMS (koupit asi z Nemecka) a osadit rozumne (Epicon, Deore/SLX,kola asi CrossRide).

    Bude to jeji prvni full, uvazovaljsem proto neco okolo 100–110mm. Zavody nejezdi, teren ji bavi,ale rada se sveze i po silnici.

    Padl mi do oka Radon Slide 125 Diva

    Za slevovou cenu paradne osazene kolo, do 30tis bych urcite lepsi komponenty nedal dohromady, mam ale na mistni znale publikum dva dotazy

    1. Co si myslite o systemu odpruzeni tohoto kola? I v kratkem popisu maji ze

    je charakteristicky linearnim chodem, bojim se proto aby to nebyla uplna houpacka. Bude to trochu jezdive kolo? Posez bude dost vzprimeny (Hlavova trubka v 17" ma 13cm).

    1. Druhym zadrhelem je velikost – pritelkyne meri cca 165cm, v soucasnosti

    jezdi HT Stevens 15",ale ten je mensi nez by potrebovala. Radon se vyrabi v 15" a 17". I vzhledem k damske geometrii jsme 15 predbezne vyradili (na bike-discount ani neni dostupna), otakza je jestli by pro ni 17" nebyla moc velka. Bohuzel nelze osobne vyzkouset. Nenapada nekoho kolo dostupne v CR s podobnou geometrii na ktere by se mohla posadit?

    Zkousela na par minut Trek Lush v 17.5, kolo na pohled bylo trochu vetsi,ale pocitove ji sedelo. (Od Treku by pro ni bylo 16.5").

    Budu rad za Vase nazory – zda jde o vhodny typ odpruzeni/zdvihu a zda i velikost nebude prekazkou.

    Diky, J

    0 0
    • nitraq  

      Koukám po něčem podobném pro přítelkyni a drobná poznámka k velikosti – na eshopu 17" už není. Pokud Radon a 17", tak jedině Slide 125 SL Diva, který je ale za cca 35 tisíc.

      0 0
      • georgio  

        Jeste vcera tam byl…jde to rychle…poslu dotaz jestli jeste budou,ale tipuji ze ne…co jsi vybral?

        0 0
        • nitraq  

          Nu nejprve Canyon Nerve Al 6.0, ale ten docela rychle vyprodali, teď jí navrhuju právě ten Slide 125 SL Diva, ale slečna se pořád ne a ne rozhoupat, takže to asi dopadne tak, že nový kolo letos nebude:)

          0 0
          • kocers  

            Včera jsem si byl zrovna vyzvednout kolo pro ženu u Hnoje. Boj při hledání byl nekonečný (tohle se nelíbí, tohle je drahé…tohle má zas strašnou výbavu), ale nakonec to dobře dopadlo. Rám z německa

            http://www.schlierseer-radhaus.de Cube AMS WLS (s RP23) a zbytek byl na Hnojovi. Výsledek je takový, že komplet řazení SLX, brzdy s klikama Deore, kola Hnojáky a vidla Epicon. Celková cena i s prací malinko přes 30k Kč. Až bude čas, tak nafotim a dam do bajků. Žena ho zatim jen viděla a zdá se, že se povedlo ke spokojenosti její i mojí.

            0 0
            • axle  

              Ahoj, uvažuji o podobné stavbě pro přítelkyni (174 cm). Prosím tě, jakou si bral velikost rámu pro ženu?

              0 0
              • jakub  

                vím že to sem nepatři ale stejně:

                moje žena má 175 cm, pokud tvoje nepokukuje po závodních ambicích (moje začala hodně pokukovat)

                mohlo by tě zajimat toto

                http://cyklobazar.cz/…-mc10-vel-m/

                pro prudiče a urážlivce, kteří začnou mou nabídku okamžitě kritizovat, na jejich reakce nebudu v žádném případě reagoat takže tak…

                0 0
              • kocers  

                moje má cca 167 cm a ta dámská 17 byla tak akorát (měla předtim 19" crossové, takže se jí zdálo i malé),bohužel kola nám ukradli (na dovolené v NORSKU zamklé 2-ma zámky k zábradlí), takže jsme opět u vybírání :-( Pokud to bude zase CUBE, tak pro ni vezmu 18 pánskou. Pro holku větší než 170 ty dámské Cube už fakt nejsou. Kdyžtak tady je test AMS WLS od ženské http://cykl.cz/…ro-test-kola

                0 0
                • kocers  

                  Jinak poklona Hnojovi, kolo bylo fakt super a žena si těch cca 450km co ho měla moc užila. Pokud bude nějaký dobrý rám, jdu za ním znova :-)

                  0 0
                  • axle  

                    Test z odkazu jsem právě četl. 18" by mohla být ok, ale stejně by bylo nejlepší ji někde vyzkoušet.. Každopádně díky za info a držím palce, ať máte brzo zase na čem jezdit!

                    0 0
                • Lister  

                  Prosím tě, jak to funguje na těch německých stránkách, kdes kupoval rám. Pokud nemá udanou cenu, tak to nemá skladem, ale dokáže sehnat, nebo to už není dostupné vůbec?

                  Kolik jste za ten rám předtím dali, hodně začínám po podobném rámu pokukovat, sériovky se mi nelíbí osazením.

                  0 0
                  • kocers  

                    Jak je to když nemá udanou cenu nevim. Ale určitě mu zkus napsat. Zvládá i anglicky (odpovědi jsou dost strohé, ale reaguje docela dobře a rychle)Jinak bacha na vzhled rámu, má tam někde napsané, že neručí za design, ale jen za typ a velikost. My chtěli ten domodra a přišel dočerna. Jinak k udané ceně si připočti 21 Euro poštovné. Platil jsem přes PayPall a poplatek jsem nechal na něm (nestěžoval si :-) ) Cena teda byla (rám + RP23 + poštovné) 511 Euro, takže cca 12500 Kč. Prachy jsem mu posílal myslim ve ČT a v ÚT už kolo bylo na poště.

                    0 0
                    • Lister  

                      Díky, zkusím napsat.

                      0 0
                      • axle  

                        Psal jsi nakonec tomu prodejci? Já mu posílal email i vyplňoval formulář na webu, ale zatím bohužel bez odezvy. Tak možná ještě počkat nebo zkusit nj místo aj :)

                        0 0
              • tonik666  

                Moje žena má pro změnu 175 cm a rám po ní je „tento Haibike“:

                http://www.cyklobazar.cz/…ic-fox-rp23/

                Plně moderní, pevná osa vzadu, taper vidle, jede a nehoupe, pohodlný full:)

                0 0
    • bugman  

      Ahoj, chystám se řešit podobnou věc. Před cca 2 měsíci jste mi tu poradili na kolo pro mě, se kterým jsem moc spokojený, takže si rád zase nechám poradit :)

      Chtěl bych ženě pořídit nové kolo. V současnosti jezdí na trekingovém kole a jelikož chci, aby jezdila víc se mnou, tak jí musím vybavit do terénu. Určitě full, zdvihově 100–120 mm, kola určitě 26, velikosti 27,5 bych se nebránil jen kdyby to bylo cenově dostupné, o čemž pochybuju. Zkusila si jízdu na dvou různých fullech, testováno na singltreku a moc se jí to líbilo. Měří 162 cm, váha asi 55 kg. Cenově kolo tak 30–40k, víc ne. Koukal jsem na různá dámská kola, ale to je tragédie, když už to není předražené, tak je to strašlivé osazení a nejlépe 14 kg váha. Jelikož moje kolo na 29 ve velikosti 22 váží 12,8kg, tak bych se musel hanbou propadnout jí něco takového koupit :)

      Nechci čekat na příští rok na výprodeje 2014, rád bych pořídil něco buď k vánocům, nebo zkraje na jaře, abychom mohli vyjet co nejdřív. Canyon mi přijde, že produkci 26tek utnul, radon mi taky nepřijde nejzajímavější, tak nevím..

      Uvítám jakoukoli radu.

      0 0
      • Azmir  

        Vykašlal bych se asi na dámská kola a pořídíl jí klasické pánské, jinak do týdne by měl canyon uveřejnit modely 2014, takovy nerve al 275, bude stát asi 33500, je rozumně osaený, relativně bez kompromisů a cenově přívětivý.

        0 0
        • bugman  

          tak to je dobrá zpráva, na něco takového asi volba nakonec padne, vzhledem k ceně

          0 0
      • Smazaný účet  

        Ty chces aby ONA s tebou jezdila…? Hlavne to teda musi chtit ONA, jinak zbytecne vyhodis prachy:.)

        0 0
      • hctr  

        A co bazar?

        0 0
        • bugman  

          bazar nechci – jednak nejsem takový odborník, abych bazarové kolo posoudil sám a jednak jsem si jistý, že by se jí bazarové kolo nelíbilo :)

          0 0
      • bugman  

        co dámský Trance, zkoušela některá z místních bikerek?

        http://www.giant-bicycles.com/…13818/63014/#…

        V podstatě mě zajímá hlavně to, jestli je to kolo na celodenní jízdu lehčím terénem? Anthem by byl asi vhodnější, ale ten vychází dráž (oproti trance testovačce) a dost mi na něm vadí RockShox Monarch R…

        Případně kdyby se vyjádřil nějaký majitel pánské varianty Trance, jak moc se s tím dá jezdit no normální výlety, nebo je to fakt jen na traily a na delší trasy vč. asfaltu nevhodné?

        Díky

        0 0
        • mr.antik  

          proč vybíráš jen dámské, má přece výšku i normálně na pánské „S“, jde o rozdíl geometrie a barviček (dámské je výrazně kratší) Odpružením, výbavou, plášti, koly to jde přizpůsobit na vše možné co popisuješ

          0 0
          • bugman  

            to samozřejmě má, ale pokud existuje dámská a pánská varianta toho samého a na dámskou mám zajímavou nabídku, tak nevidím starat se o pánskou…i kdyby bylo rozdíl jen sedlo, tak už to dává smysl ne? kratší geo i často představec taky nejsou na škodu..

            0 0
      • bugman  

        tak canyon a radon jsou po uveřejnění 2014 modelů ze hry – modely 2013 mi přišly v poměru cena/výkon zajímavější. Proto čím dál víc začínám přemýšlet o stavbě, aby se ohlídala hmotnost kola a zároveň aby vše bylo k obrazu mému (jejímu :)

        cenově zajímavé mi přijdou rámy cube, které se dělají i v malých velikostech a není problém na sehnat celkem rozumný tlumič (fox rp23 nebo RS RT3).

        zatím mě zaujaly tři varianty rámu:

        http://mountain-bikes.findthebest.com/…Cube-AMS-WLS

        http://www.bike-discount.de/…p-frame.html

        http://www.bike-discount.de/…-rahmen.html

        chtěl bych raději víc zdvihu, což vypadá na ams wls (přímo dámský), nebo ams 110.

        problém je správné určení velikosti rámu (u dámské 15,17, nebo pánskou 16). Můžete mi prosím porovnat geometrie, jak to tak vychází nejlépe? Chce jezdit klasika turistický cesty, polňačky, asfalt, les, takže žádná velká divočina. Aby to bylo jezdivý a zároveň ne přímo chrtí.

        Takhle jsem včera manželku proměřil:

        Inseam:74

        Trunk:58

        Forearm:28

        Arm:58

        Thigh:55

        Lower Leg:49

        Sternal Notch:135

        Total Body Height:161

        Teď jezdí na trekovém kole, které je jí větší, takže sama hned tak nepozná co by vyhovovalo nejlépe a starší rámy těžko ozkoušet…

        Díky za každý koment :)

        0 0
        • AleZ80  

          Z těch Cube bych bral Race a dal na něj 120mm vidlici. Případně bych si připlatil za Miss AMR, které by mělo mít progresivnější chod zadní stavby.

          http://www.mojekolo.cz/…mr-7500–2012

          http://www.mojekolo.cz/…mr-5900–2012

          Délka horní trubky 570mm u Cube nebo 565mm u Ghosta by pro ní mohlo být O.K. v kombinaci s cca 80mm představcem.

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud dá na AMS 100/110 RP23 s malou komorou, tak bude progresivní až až a pravděpodobně i moc.

            Manželka má AMS Pro (starší 100vka) s RP23 s HV komorou a ani tak to na doraz nedostala nikdy a ještě pár mm rezerva.

            Na mě už to bylo s HV komorou na hraně, tam jsem musel už lehce přefoukávat abych nechodil po dorazech. S malou komorou rezerva pár mm i u mě se spíše už větším sagem.

            0 0
            • bugman  

              díky za odkazy, ještě mě na mojekolo zaujalo

              http://www.mojekolo.cz/…e-green-2012

              hlavně kvůli ceně. geometrii má vcelku podobnou jako ten cube 110 (ačkoli má delší zadní stavbu)

              je pro holku z hlediska využití lepší rp23 nebo Monarch RT3?, viz http://www.bike-discount.de/…m-black.html

              Rozměry na ty ghosty budou asi jiné že, nebo se dá použít i ten tlumič z odkazu?

              0 0
              • ghostik  

                To ASX má klasiku tlumič 190/51. Dyžtak se podívej jestli ještě RB vyprodává ty Xfusion tlumiče, ty tam sedí dobře. Rám je dost citlivý, a celkem lineární, ale po dorazech nechodím. Akorát je to teda trochu těžítko

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.