FULL a vylet Praha-Sumava-Salzburg-Gastein-Drautal, napady kudy?

8 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdravim :)

    Nejak na mne dopadl splin zkouskoveho, a tedy vymyslim voloviny.

    Laka mne jiz delsi dobu bikepacking a vyrazit nekam proste do haje, a protoze mam spoustu kamaradu ze studentskych let v Drautalu, tak mne napadlo vyrazit prave tam, na jih Rakouska. Problem je, ze moje zkusenosti jsou obvykle jedna noc, takze hned za prve, nemam predstavu, jak bych prezil vice dni za sebou, ale chystam se to hned po dodelani zkousek zjistit, predpokladam nakupovani cestou kazdy den v udolich a tahnout toho s sebou minimum, spani za dokonaleho pocasi asi pod sirakem, nebo chaty, stan nepovezu, to mne ani nehne.

    Druhym problemem je trasa. Kdyz Alpy, tak nepojedu spodem po asfaltove cyklostezce, ale zaroven netusim, kudy se lze a nelze protahnout na standardnim trailovem fullu s batohem, ale vrcharina mne fakt bavi. A tak by mne prave zajimalo, zda nahodou nekdo takto pri ceste nevi, kudy jet a co je tak kde zajimaveho za kopce, mam na to dost casu tam dojet (ale zas nemusim u toho uplne umrit) :)

    Tzn: co byste mi doporucili jako zkusenejsi rozmyslet, a kudy mne treba nekdo z lidi, co ta mista zna, dokaze navest? Pripadne zda by se na kus trasy sem tam nekdo pridal, vim, ze tady jsou lide v Alpach zijici (a kurna jim to zavidim) :)

    Uplne nahodny nastrel trasy zde. TZN Praha – Brdy – Sumava – Passau – Salzburg – Berchtesgaden – Gastein – Berg im Drautal a tam asi naposled vydechnu.

    Dik moc :)

    0 0
    • McBlacky  

      kolik na to máš času? Pokud chceš v Alpách jezdit hodně horem, tak budeš hodně nosit, takže si zabal fakt minimum.

      Obecně hřebenovky jako v nižších horách nečekej, zkus si dohledat která sedla jsou alespon dolů jetelná, nahoru je většina nejetelná :)

      Zauvažuj o východnější trase Linz-Gmunden-kolem Dachteinu (tam celkem cyklotrasy jsou), dál pak někudy na Spittal an der Drau.

      Na původní trase to moc nevidím z Berchtesgaden na Jih, stejně jako z Bad Gastein dál na Jih. Ale detailně to tam neznám, takže třeba to průjezdný bude i jinak než přenášením :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Uplny omezeni asi nemam, delam si posledni prazdniny v zivote :D

        Ja byl kdysi s Kudrnou v Engadinu a Kitzbuehelu a tam se az tak nenosilo, proto mne to takhle laka, ale tyhle oblasti neznam prave…

        Jde mi primarne o to, abych nejel po asfaltu udolim, abych si to taky trochu uzil Alpsky.

        Takze zkousim, zda to tam nekdo nejak nezna.

        0 0
        • McBlacky  

          V Engadinu jsem byl s nimi taky. Ta oblast je na ježdění výborná. Co jsi vybral ty – třeba přejezd masivu mezi Lienz a Spittal to je něco jinýho. Já tam najezdil málo, ale přišlo mi, že kromě okrajů typu na vrchol a zpět to je dost neprůstupný s naloženým kolem.

          0 0
    • wego1991  

      Napadá mě to jet částečně třeba po Drávské cyklostezce – možná inspirace třeba zde – a z trasy uhýbat na zajímavé vrcholy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.