• nevericitomas

    Je mi 36, 180cm, 70kg, me aktualni 10 let stare kolo NoSaint 26 HT, komplet shimano LX, Vidlice Tora si beru na jezdeni do prace v Nemecku a hledam kolo na pohodove jezdeni s detmi na vikendy po lesnich cestach, loni jsme najeli asi 1.000km, ale vzhledem k tomu, ze nejmensimu bylo 5, tak ocekavam, ze to pujde nahoru, jak deti vic ujedou.

    Zavodit nikdy nebudu a na starem kole mne nejvic stve, jak to drnca na kazde dire, takze urcite chci fulla.

    O kola jsem se ted 10 let vubec nezajimal a koukam, ze se zmenilo par veci.

    Velikost – ted mam 26 a nejak se to posunulo nahoru. Predpokladam, ze pri me vysce 180cm a jezdeni na pohodu nebude problem s velikosti 27,5, velikosti 29 se bojim a nikdy jsem nic nez 26 nejel.

    Precetl jsem tu docela dost diskuzi a vychazi mi, ze jasna volba by pro mne byla Canyon Nerve 6.0 (ted pracuji v Nemecku, takze na nej mam i lepsi cenu a nizsi dopravu, nez kdybych byl v cesku). Cena 40.000 mi prijde jako psychologicky horni limit obzvlast, kdyz si vzpomenu, ze svou nejvetsi cyklo karieru jsem odjezdil pred 20 lety na kole, ktere melo alivio osazeni a nejakou vidlici s elastomery a jak se mi na nem jezdilo. Ale pokud to ma nejaky smysl, neni problem cenu navysit.

    Docela by se mi libilo, kdyby kolo bylo bezdusove, s pevnymi osami, 2×10 systemem, ale prepokladam, ze to bych musel s cenou jit nahoru, ne? Pripadne existuje v soucasne dobe i neco vyhodnejsiho nez Nerve 6.0?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.