• jecnak

    Orech u mych starsich Cmaxu XL se pomalu odebira do bikoveho nebe a naba (povrch loziska na nabe) na tom neni o moc lip. Mate nekdo zkusenosti s rebuild kitem orechu na prumyslove lozisko a nebo vymenou treciho loziska za aftermarket nahradu? Nabizeji se i loziska uz pripravena na osmirglovanou nabu, tj lozisko je o neco uzsi a vymezi se tak vule v orechu.

    Rebuild kit na prumysly http://cgi.ebay.com/…330474304535?…

    Vymenitelne treci lozisko http://cgi.ebay.com/…230545814249?…

    0 0
    • biker007  

      o tomhle sem presne premyslel..ale vzhledem k tomu, ze pristi rok stejne probrzdim rafky do toho asi uz nepujdu. jinak jen ten plastvovej treci bazmek (mozno i ruzne prumery) maji i tady s postou gratis: http://cgi.ebay.com/…250661511345?…

      0 0
    • Mug  

      Nám to dělá kamarád nástrojář ze staších ořechů. Vytáhne ten plast, vyjiskří trochu vnitřek, zapíchne drážku pro ségrovku, která jistí ložisko uvnitř. Je to dobré udělat dřív než je hodně vymačkané tělo náboje, jinak se tam musí ložisko přilepit. Stojí nás to jen to ložisko a ségrovku. Kamarád co to vymyslel říkal, že to tak bývalo udělané na starých Cmaxech, ale ten kit je defakto to samé. Mám to na třech kolech. Na jedněch jsem po dvou sezónách měnil to vnitřní ložisko, jinak zatím dobrý. Až to budu po sezóně rozdělávat tak to můžu nafotit a naskenovat i ten výkres na vnitřní úpravu. Když nepočítám práci (kamarád to dělá po práci) tak to vyjde na nějakých 75kč.

      0 0
      • jecnak  

        Prosim te dej sem pak ten vykres az si vzpomenes. Nevim sice, jestli nepujdu spis cestou toho kitu z e-bay, protoze neznam v okoli zadneho soustruznika, ale muze se to hodit trebas nekomu dalsimu. Dik.

        0 0
        • Mug  

          Jo seženu, naskenuju a nafotím. Ten kit se zdá být lépe utěsněný a asi na tom bude lépe s životností. Ale vzhledem k ceně ložiska a snadné výměně mě to až tak netrápí.

          0 0
    • Cryzyy  

      Rebuild kit mam doma… moje naba byla uz tak vydrena, ze bych tam to lozisko musel prilepit, takze jsem to nakonec vyresil komplet novou nabou.

      0 0
      • jecnak  

        Asi ti napisu a ten kit bych si od tebe pujcil a pak pripadne koupil. Jeste se poptam v okoli, jestli se nenajde nejaky soustruznik na to lozisko. Kazdopne dik za info.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ja som si klzne lozisko nechal vyrobit kamaratom sustruznikom z teflonu. Najazdenych mam zatial 1200 km na novom puzdre a mala vola tam uz je. Povodne puzdro je vraj z keramiky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.