• saintjv

    Predem prosim omluva za to, ze to pisu na bajkovy forum, ale jinde jsem linej se registrovat a tady je pomerne dost fotografu…tak­ze dotaz.

    Uz vim co kupim zene k vanocum. Strasne je bavi foceni a chtela by po kompaktech zkusit asi zrcadlovku. Rozpocet na tuhle vec je rekneme do 25k. Muzete mi neco rozumneho doporucit s cim by se mohle, zduraznim „zena“ rychle skamaradit? Jak jsem si precetl, tak vsechny zrcadlovky maji i automaticke rezimi tak na ten bude fotit moct asi hned, ale do dalsiho levelu, aby mohla vyuzivat vsechny funkce aby to nebylo az moc slozity. Ja se v tom nevyznam vubec, takze za kazdou radu budu vdecen, at uz to bude odrazeni od zrcadlovky nebo rada jakou…

    Diky moc

    0 0
    • MirosPikos  

      http://www.dpreview.com/…/nikon_d5200

      http://www.dpreview.com/…anon_eos650d

      Tohle bych v té ceně volil já, s nějakým setovým objektivem podle potřeb a recenzí a pak případně dokupoval skla, filtry, blesky a podobně, dle potřeby a zkušeností.

      0 0
      • black.horse  

        S tímhle lze souhlasit, pouze bych zvážil už při prvním nákupu, kouknout po nějaké brašničce na přenášení a stativu. A na ostatní vybavení už pak bude času dost, ale tyhle dvě věci jsou základ.

        0 0
      • Georrge  

        zrcadlovku jsem kupoval minulý týden, takže hodím moje dojmy :)

        z výrobců bych šel asi do canonu, nikonu, nebo pentaxu, rozdíly jsou mezi nimi malé, spíš se rozhodne člověk podle toho, co preferuje.

        Nikon – tady bych bral spíš starší 5100 než novější 5200, páč starší čip dělal lepší fotky (větší dynamický rozsah, méně šumu, a rozlišení myslím víc než dostatečné) a navíc něco ušetříš, takže můžeš vzít lepší (nebo další) sklo. U nikonů je ale docela špatné ovládání které navíc není moc intuitivní.

        Canon – trochu zaspal s čipama, ten se nezměnil už od 500d, tedy o trochu horší obraz než nikon, canony rády přepalují, musí se tedy stahovat expozice a nefrčet jen na automatiku. Plno dostupných tlačítek, tedy snadné a intuitivní ovládání. Tragické automatické ostření u videa, nikon je na tom líp, ale canon má zase lepší obraz u videa. Opět bych možná vzal 600D s lepším sklem než 650D v setu.

        Pentax – tady toho moc nevím, má dobré čipy (stabilizované, to canon ani nikon nemají), tedy lepší obraz jak canon a srovnatelný s nikonem, ovládání je taky myslím lepší jak u nikonu. Prodává se ale mnohem méně než C nebo N, takže méně dostupného příslušenství.

        Já osobně jsem šel do Canonu 600D, a to proto, protože má lepší ovládání než Nikon (a pokud si budeš s focením hrát tak budeš pořád něco měnit na nastavení, canon má na to čudlíky, u nikonu musíš pro spoustu věcí do menu), protože má ostřejší fotky než nikon (ve všem ostatním co se týká obrazu je ale horší), no a hlavně proto protože má švagr několik canonů a objektivů, a je fajn si od někoho půjčovat skla :)

        Skla buď dvě (18–55 a 50–200 či podobné) nebo jeden univerzál (18–135), pokud jí nevadí trochu větší rozměry tak univerzál asi bude nejlepší.

        U canonu je kvalita fotek u setových objektivů 18–55 a 18–135 stejná, 18–135 není lepší ikdyž se to občas říká (netestoval jsem, pouze výsledky z testů jiných), nikon má ale setový 18–105 lepší jak canon.

        No snad jsem aspoň trochu pomoh :)

        0 0
        • PitrisN  

          Docela dobre shrnuto, jen bych si dal pozor na nekolik veci, ktere mohou byt zavadejici v tomto jinak dobre hodnoticim prispevku.

          CO se tyce cipu Nikonu, dynamicky rozsah by mel byt srovnatelny ne-li lepsi nez i 5100. Bohuzel dost otravne je rozliseni, protoze 24MPix je zbytecne mnoho a bude i problem se skly, neda se totiz predpokladat ze clovek, ktery si koupi tento fotak da dalsich 30k za sklo, ktere kresebne utahne 24MPix.

          Rict ze: „má dobré čipy (stabilizované, to canon ani nikon nemají), tedy lepší obraz jak canon a srovnatelný s nikonem,“ to je hodne odvazne tvrzeni, protoze stabilizace a obrazova kvalita cipu jsou uplne odlisne veci. A rozhodne neni pravda ze stabilizovany cip foti lip nez nestabilizovany:-)

          Ovladani je otazkou zvyku ale canon asi bude mit trosku navrch diky vetsimu poctu tlacitek. Nemohu soudit nemel jsem jej v rukach.

          A dalsi dost odvazna vec je tvzeni ze canon ma ostrejsi fotky nez nikon:-) Tohle je dano HLAVNE objektivem a pak take nastaveni doostreni fotoaparatu, pokud mluvime o JPEGu. Takze je docela mozne ze canon ma v defaultu jen silnejsi SW doostreni coz se da nastavit na kazdem fotoaparatu.

          Ale jinak dobre napsane. Jen bych poradil, aby si dana osoba ten fotak vyzkousela pred koupi. Co se tyka kvality tak jak canon tak nikon jsou, co se tyce obrazu a provedeni, velice dobre fotaky a jeden z dost dulezitych parametru je i to jak sedne do ruky. Dost casto se to podcenuje, ale muze to byt docela podstatne kriterium. Zvlast, kdyz se vybira v kvalitativne stejne tride.

          0 0
          • Georrge  

            dekuji za zhodnoceni, jsem rad ze jsem situaci na trhu celkem dobre pochopil :)

            ten novy nikon mozna bude i lepsi, je potreba pockat na testy, ale co jsem cetl nazory tak psali ze zbytecne moc MPx zabiji nadprumerny DR a sum predchoziho modelu, no mozna ze se novy snimac vyrovna tomu staremu, ale jak pises, bude to chtit trochu lepsi sklo na tolik MPx takze v tomhle smeru neni potreba brat novejsi telo.

            to s tou stabilizaci vyznelo spatne :) melo to byt tak, ze jsou cipy kvalitni a dobre kresli (opet hodnotim jen z recenzi) a navic maji i stabilizaci, coz N ani C nemaji.

            Ovladani je samozrejme vec kazdeho z nas, me osobne vic sedl canon protoze ma vic cudliku a nemusi se do menu (a ze se pri foceni zrcadlem furt neco meni), zrovna v tomhle vychazim z vlastni zkusenosti.

            A to s tou ostrosti :) hodne samozrejme udela objektiv, ale dost udela i jak rikas SW doostreni, a tady je canon v zakladu nastaven na vyssi ostrost, takze pokud nebudes menit tohle nastaveni, tak canon bude delat fotky trochu ostrejsi (ostatne v par recenzich u N5100 i 3100 psali, ze zvyseni ostrosti v menu je spise vhodne). Samo ze se da nikon nastavit na vyssi ostrost a pak to bude s canonem fifty fifty, otazka je co to udela s sumem, ktery je u nikonu lepsi a ktery po doostreni trochu vyleze, aby se pak nemazal rozdil i tady. Zajimave taky je, ze canon 600D byl ostrejsi na nizke iso, a na vyssi iso se to srovnalo a mozna i obratilo ve prospech nikonu. Co by udelala SW uprava ostrosti u vyssiho isa je tezke rict, nikde to netestovali, netroufam si odhadnout, jen konstatuji ze na zakladni nastaveni a nizsi iso je canon ostrejsi :)

            a nikde taky neni napsane, ze musi koupit zrovna tyhle modely, penez ma dost na to aby sel do vyssich rad, pak to je ale vsechno jinak :)

            0 0
    • Smazaný účet  

      A k novej zrkadlovke jej kup na dlhe zimne vecery nieco na citanie. Knihu od Romana Pihana „Mistrovství práce s DSLR“. Mne tato kniha velmi pomohla, nasiel som v nej vsetko co zaciatocnik potrebuje vediet.

      0 0
      • saintjv  

        Super napad! Skvely. Ihned realizuji.

        0 0
      • black.horse  

        souhlas, sice vědomosti spíše čerpám z webu (i Roman Pihan á svůj fotoroman.cz), ale tu knížku jsem viděl a pro záčatečníka i středně pokročilého je to super studnice vědomostí, vše krásně popsáno.

        0 0
      • pekoss  

        jake knihy proboha, z BikeFora se vse dozvis..

        0 0
    • Josef Šimon  

      Já jsem jako první věc koupil samozřejmě taky knihu, který mně opravdu hodně dala, ale přímo určenou k mému fotoaparátu, v té době tedy Canon 500D. Ovšem druhá věc, které tedy fakt nelituji byl externí blesk Canon 430 EXII. No a časem jsem došel ke světelnému objektivu Canon 17 – 55mm IS USM 2.8, ovšem tam člověk dojde většinou časem, pokud chce mít výsledky, přece jenom stál daleko víc než celý set a to znatelně víc. Pro začátek bych volil nějaký uni 18 – 125mm, určitě bych dneska nebral základní 18 – 55mm.

      0 0
    • Senoy  

      Osobně bych cca 2.000,– přidal a místo D5200 vzal D7000 v setu 18–105. Je to málo navíc, ale velký skok dopředu. Do budoucna bude tělo dobrý základ pro kvalitnější sklo, až se žena objeví, co ji baví fotit.

      0 0
      • malej honza  

        Doporučuji tuhle volbu, mám Nikon D7000 a 18 – 105 mm objektiv asi 3 měsíce, je to super hračka, navíc ovládání už je na tlačítkách na těle oproti D5100 (D5200 nevím, neviděl jsem).

        Jo a taky tělo už je odolnější, těžší.

        0 0
      • Bungler  

        Souhlasím. Mám D7000 přes rok a jsem maximálně spokojený. Proti předchozí D60 se to nedá srovnat. Už jen výhoda stavového displeje a základního nastavení bez nutnosti lézt do menu je veliké plus.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Sice pise pro manzelku, ale verim, ze si fotak bude casem taky pujcovat. U nikonu pozor na jednu vec. Myslim tim „zakladni“ tele 70–200…

        0 0
        • malej honza  

          Já si udělal radost a pořídil si tele od Tamronu, stabilizovaný 70–300 a zatím spokojenost, kámoš ho má už delší dobu na canonu a taky ho chválí

          0 0
          • Smazaný účet  

            ..svetelnost…

            0 0
            • Alibaba  

              U dnešních zrcadlovek se s citlivými senzory ostření a snímky „bez šumu“ i na 1600 nebo 3200 ASA už pozbyla významu…

              0 0
              • Smazaný účet  

                no jo..ale porad je 2.8 a 5.6 obrovsky rozdil…fotit v lese na 1/500 a kratsi casy je uz docela „zabava“…pokud navic chces fotky s minimem sumu…proste si to musi kazdy zvazit sam…

                0 0
                • malej honza  

                  na to moje focení… jistě že by se mi líbil světelný teleobjektiv, ale nejsou šušně :-)

                  0 0
                  • Alibaba  

                    Neboj, já mám 3 skla f2,8 (k D80), přesto si troufám tvrdit, že ty se svou D7000 naděláš víc muziky ;)

                    0 0
                    • PitrisN  

                      Ono vesmes ale prave skla se svetelnosti 2.8 jsou i konstrukcne a opticky lip provedena nez ruzne skla se svetelnostma 3,5–5,6 atd. V tom je prave dalsi dost podstatna vyhoda nez jen svetelnost 2.8

                      0 0
                      • Martin  

                        to mám ověřeno :) tamron 17–50 2,8 kreslí líp než seťák od canonu nebo pentaxu :)

                        0 0
                      • Alibaba  

                        To je sice fakt, ale nepřeceňoval bych to. Kdo z nás „neprofesionálů“ bude dělat zvětšeniny 60×90 a větší aby to bylo opravdu vidět. Na většině fotek běžného užití bohatě stačí střední třída – řekněme ten Nikkor 18–105 VR.

                        Nemluvě o tom, že na f5,6 – 8 je většina skel vpodstatě srovnatelná ať od Petra nebo od Pavla (mluvím pořád o běžném využití, nikoli sledování 100% zvětšení na monitoru s lupou).

                        Druhá věc je zmíněná nahoře – čipy s rozlišením 24 mega a více – proboha kam to chceme pořád dávat… a kčemu to proboha potřebujem??? Jediné smysluplné výhody novějších generací jsou v rozšíření dynamickýho rozsahu a snížení šumu u vysokých citlivstí.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          To je sice pravda, ale ve chvili kdy zacnes dumat na orezama, tak se ke slivu dostanva prave kresba a pocet megapixelu…muj fotak na 12mpx a postupne zjistuju, ze kdyby mel 14 nebo kousek vice, vubec by mi to nevadilo.

                          Pri dnesni cene disku bych nejake ukladani vubec neresil…nafotis, promazes, upravis, vyvolas do jpeg, pozmensujes…po­vedene rawy schovas na externi disk, jpegy klidne nechas na notesu…

                          0 0
                • Manas  

                  70–200 f/2.8 a 70–300 f/4–5.6 .. cenovy rozdil mega! ;-D

                  ja jsem kupoval 70–300 za 8000 novou ;-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    no prave…megarozdil…:)

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    telo se meni snadno, ale dobre skla zustavaji…„starsi“ telo a kvalitni sklo udelaji lepsi sluzbu, nez top telo a obyc sklo…ale kde na to brat a nekrast:)

                    0 0
                    • Manas  

                      Hele, já koumal nad výměnou těla, a vyměnil jsem systém. Pozor na to! :-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        To je presne to riziko o kterem mluvim…jak se to zvrtne, tak je to v riti a prachy leti kominem…menil jsi N za C, predpokladam:)

                        0 0
                        • Manas  

                          N za O.

                          Původně jsem chtěl jít z D80 na D7000. Ale finančně se to vůbec nevyplatilo a kvalitou jsem si pomohl nahoru i takhle.

                          0 0
      • Alibaba  

        Tak pod to bych se podepsal, mimochodem dá se koupit do těch 25k: http://www.euroking.cz/…lhdvideo-75c

        Ovšem malá výhrada – začínející fotografka – využije potenciálu tohoto téměř profesionálního stroje??? + Nutnost kvalitního software a hardware pro zpracování fotek. + Další vybavení je už nad limit.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Porad to muze sekat rovnou do jpeg…ano, zabiji tim potencial stroje, ale ja jenom ze to neni „nutnost“. Zakladni SW byva k fotaku (nebo se „sezene“), HW je otazkou, na slabsim to bude trvat dele…

          0 0
          • Alibaba  

            Sem jenom vzpoměl, jak jsem si musel před lety dokoupit k D80 rovnou novej počítač…to fakt nešlo. A jak jsem pak zjistil, že na většinu fotek mi stačí vlastně jpeg a nižší rozlišení…a pak jsem ještě musel přikoupit externí disk jak se ta data kupila…blesk, stativ (už jsem měl) a 3 další skla nepočítaje…;)

            Tak jestli těch 25 nebrat s rezervou alespoň pro nejnutnější vybavení (brašna, stativ, externí blesk)

            0 0
    • myval  

      Ahoj, jestli fotí často v přírodě, tak doporučím Pentax k-30 a tu 18–135mm na začátek. Celý set je voděodolný.

      0 0
    • Daf  

      Jestli nejsi přesvědčený o tom, že nutně potřebuje zrcadlovku kup např. Olympus PEN E-PL5 Fotí to prakticky stejně dobře a je to mnohem menší a navíc dobře vypadá.

      0 0
    • peeto  

      nedávno mladá taky řešila co koupit za nový přístroj, nejdřív že uvažuje nad kompaktem s výměnnými objektivy samsung NX 20, měla předtím samsung NX 11, jako že by to aspoň uměla ovládat, ale nakonec dala na mou radu po přečtení a shlédnutí desítek recenzí a videí a máme doma Nikon D5100 v setu 18–55 a 55–300 a nemůže si to vynachválit. a já taky :))

      0 0
    • siafu  

      jinak k foťáku – žena by si ho měla osahat, zjistit, jak se jí drží popř. jak se jí bude ovládat, takže to nebrat jako překvapení. Pak je to otázka ceny – co se týká těla, tak je třeba příjemné mít všechno po ruce, takový ten „beztlačítkový“ design by mě úplně nenadchnul – mám Nikon D90 – tak pro mě něco na tento způsob, víc mi z hlediska ergonomie vyhovoval Nikon než Canon nebo Olympus.

      z objektivů mám Nikon 16–85mm, což je velmi univerzální a vcelku dobrý objektiv, nicméně pevné sklo může nabízet úplně jiné možnosti – světelnost, hloubka ostrosti je znát, takže dnes by asi dostal přednost nějaký set těla se světelným objektivem před průměrným, setovým zoomem (koupě 16–85mm nelituji, ovšem ten taky nepovažuji za průměrný objektiv), ale prostě záleží, co chce, bude fotit – nějaké fotky s pevnou 35mm třeba tady – fotí se s tím zkrátka trochu jinak než se zoomem. K objektivu pak rovnou beru nějaký UV filtr – z řady Hoya HD, brašnu mám LowePro Toploader Zoom 50 AW – tam se v pohodě vleze Nikon D90 + Nikon 16–85mm. Na pohled vypadá sice poměrně obyčejně, ale na rozdíl od jiných se otvírá pěkně od těla.

      0 0
    • Schoscha  

      Nějaké konkrétní návrhy na foťáky tady padly.

      Pokud chceš, aby se žena co nejrychleji skamarádila, kup ji rovnou nějaký fotokurz.

      Pro mě to bylo v první fázi hodně přínosný.

      Idélní je kurz přímo na foťák dané značky nebo rovnou i model.

      0 0
    • Manas  

      Možná pro ženu bych se zamyslel i nad mirrorlessy Olympus OM-D nebo Panasonic GH. Velký výkon v malém rozměru a zajímavé objektivy za zajímavé ceny.

      Nevím jak dlouho ji bude bavit nosit težký skla. Ale je to o tom kam to chce mířit.

      0 0
    • Georrge  

      uz tu zaznel samsung NX20, mozna by nebylo na skodu ho jeste jednou pripomenout :) jen ta cena je trochu vyssi nez by mela…

      0 0
    • Menhir  

      Tohle uplně stačí, fotí s tým kamarád a má hodně dobré fotky.. Zbytek peněz bych dal do stativu a redukc ena polarizační filt + filtr :)

      http://www.sigma-foto.cz/…t-sigma-dp2/

      Já fotim na pentax k-7, ale to by asi žádná ženská tahat nechtěla…

      0 0
      • Alibaba  

        Nevím, zda by potěšil začátečníka a ženskou k tmu pevným sklem. Mně moje často říká: „Proč to nejde víc přiblížit?“ Já na to: „Zakázalas mi s sebou tahat zbytečný kraviny.“ – rozuměj „tele“.;)

        0 0
        • black.horse  

          ta moje říká „vezmi si co chceš, stejně si ten batoh neseš sám“, takže jaký si to udělám, takový to mám :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Je to tak. Obcas se proklinam, ze s sebou na vylet beru fotak. Taham se s tim jak magor, nejaky cas venuju trizeni a posprocesu a nakonec se nedockam ani blbeho „diky“ kdyz fotky zverejnim..****** se na vsechno…

            0 0
            • Manas  

              Ja jsem tento proces vylepšil právě snížením velikosti a váhy fotovýbavy. Dokonce už mi teď nosí objektivy a nevadí jí to :-)

              PS: Akorát mě nutí abych jí fotky co nejdřív udělal, to je pech. Když já jsem tak línej :-D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ja si to radeji taham vsehcno sam. Vlasne vylet bez 10Kg batohu bych si uz ani neumel uzit:DD

                0 0
                • Manas  

                  Ted mam pri lepsi vybave (rozumnej odolnost a obrazovou kvalitu vystupu (ne obsahovou :-D)), rozdil okolo 2kg.

                  0 0
            • Alibaba  

              Tak ty se dostaneš alepoň k těm fotkám, mě se pravidelně stává, že pokud táhnu celou výbyvu, tak zůstane do návratu v batohu…Vlastně jsem rád, že mě manželka krotí ;) Nedostatek inspirace, nebo umělecké vyhoření???

              Když s sebou foťák nemám, to je najednou „záběrů“…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nejvetsi voser je vytahovani fotaku z batohu a vymenovani objektivu. Takze prvni rozhodnuti jeste doma je ohledne objektivu…budou krajinky/portrety nebo akcnarny…podle toho tele 70–200 nebo zakladak 18–105…fotak zepredu na bederni pas at je poruce a pak je foceni otazka vterin…

                0 0
                • Martin  

                  měnění objektivů řeší elegantně foto vesta – skla jsou pěkně po ruce

                  0 0
                • Alibaba  

                  Kdyby to bylo takhle jednoduchý ;) Já když jdu s teletem na zvířátka, tak ani živáčka, ale za první zatáčkou vpadnu doprostřed masopustu. Když vezmu záklaďák, tak na nebi svádí souboje dravci s kořistí a na horizontu startuje raketoplán, nebo minimálně padá letadlo s vyskakujícími pasažéry. A kyž šitokáč, tak potkám Audrey tatou, která nutně potřebuje udělat „en face“ na titulní stránku ;)

                  0 0
    • saintjv  

      Tak uz se mi to zuzilo na Nikon D7000 a Cannon EOS 60D. Asi vyhraje cannon poac ho ma muj tata a ten k nemu ma asi 4 objektivy a dalsi srandicky…Ale ten Nikon vypada parametrove mozna jeste o trosku lip…

      0 0
      • Smazaný účet  

        radeji 600D a za usetrenych 8000 bych sel do lepsiho skla. 60D u me pozbylo nejak vyznam… to uz radeji 7D ktera je Polo-profi.

        Sklo je zaklad… ale na to musi prijit kazdej sam… ja jsem zrcadlovku prodal protoze jsem nemel prachy na poradny sklo.. az budou chechtaky tak to zase nakoupim :)

        0 0
      • black.horse  

        Asi bych se přimlouval za 60D pokud máš možnost si takhle v rodině půjčovat skla:-) Aspoň si prakticky osaháš jiné vybavení než budeš nakupovat, to se hodí… 7D vs 60D, mi jeden známý hodnotil +/- nastejno, ale z hlavy mi napadá např. že 60D má výklopný displej a SDXC/SDHC karty, což obojí považuji za malou výhodu.

        0 0
    • nitraq  

      Když se tady řeší výběr zrcadlovky, připojím se svým dotazem. Už delší dobu uvažuju nad nějakým strojem a teď, když se rozjel fotoklub při naší fakultě, uvažuju ještě intenzivnějc. Ale jelikož jsem chudej student a navíc fotografií naprosto netknutej, nechci do toho ze začátku sypat moc peněz. Dá se sehnat nějaká bazarovka se základním sklem dejme tomu třeba do čtyř, pěti tisíc?

      0 0
      • black.horse  

        Myslíš třeba něco takového? Jako jsem náhodně našel na paladixu ? Sehnat asi něco po chvilce googlení půjde, ale osobně vůbec nevím jak na tom tyhle starší stroje z takového entry-levelu budou:-( zase pokus jsi šikovný, věřím, že řadu věcí zachrání postproces v PC…

        0 0
      • Smazaný účet  

        jo to bych taky bral.. nikon 30D bych bral… tak za 4000.. ale to jsou jen stary mrdky :/ k tomu pevnou 35mm a je to super kombo.

        0 0
      • Jones  

        Ja bych se zkusil podivat po bazarove Nikon D50. Vim, starej fotak, ale ja s nim fotim uz asi 9 let a pri prezentaci fotografii nikdo nechce verit…

        0 0
      • Manas  

        Si přihřeju polívku, prodávám D80, ale bez skla. Za to s bleskem a dálkovou spouští. Ale za bůra to není no (jen o malinko víc, seťák k tomu koupíš za litr).

        Každopádně s tím limitem budeš mít těžkej výběr. Ale sehnat to asi půjde.

        0 0
    • scota  

      Moje volba na cestování a kolo by byla Pentax K-30:

      http://www.foto-servis.cz/…r-p-662.html

      0 0
    • Jones  

      Chapu, ze to chces asi jako prekvapeni, ale ja si myslim, ze by si mela vyzkouset, jak se drzi telo. Kazdy ma radsi neco jineho, mne padne do ruky idealne nikon, canon mit nemuzu. Nekdo to ma naopak. Koupil bych to se setovym objektivem, maximalne jeste polarizak, a dalsi objektiv dokoupil podle toho, co a jak bude fotit.

      0 0
      • Alibaba  

        Má pravdu, předsedo! Já to mám stejně. Canon mě nesedí, Nikon je vyrobenej podle kopyta ulitýho z mý pazoury…;) Taky ovládání je důležitý – ovšem nikoli kolik to má čudlíků, ale kde a jak přístupný jsou ty opravdu užitečný.

        0 0
    • bystřické  

      asi budeš chtít něco novýho,ale kdyby náhodou,prodávám todlencto:

      EOS 7D tělo +

      tři baterie + batery grip prakticky nepoužívaný + přidám tašku přes rameno lowepro nova 200 aw,tělo jsem zakoupil v megapixelu 05,2011,je v záruce,závěrka 20000,tělo bez poškození a škrábanců,na displeji fólie,předám v originální krabici s návodem a záručákem.

      důvod prodeje: chci jít do FF

      Cena: 25000,–

      je to na paladixu

      0 0
      • kankrlicek  

        No, a já mu k tomu můžu nabídnout EF-S 17–55/2.8 za cca 17.000 a má to komplet.

        0 0
        • Alibaba  

          No to jste mu pomohli ;) Ále jo, Tichý se taky stal světovým formátem. Saintjv – kup od bystřické ty sakypaky a izolačkou nalep do tý přední díry ocucanou Bonparu…Třeba to bude ono!

          0 0
          • saintjv  

            :)))))))

            hoši vy mi davate:)).

            Jeste to priblizim, otec ma asi 4 objektivy a hodne kvalitni + teleobjetiv a to vse na canona. Foti uz nejakej patek a neco uz do toho nasypal. Me osobne se taky libi o dost vice ten nikon, ale dostal jsem hned pojeb ze jak poridim nikona tak jsem mrtvej homolka:)))). Nicmene byl jsem u velice sikovneho prodejce, ktery mi rekl: nikon 7000 je technicky srovnatelny s canonem za 60 tisic a vice. Ale pokud jsou k dispozici a moznost pujcovani skel na dobu neurcitou a zadara ze nemam vahat ani vterinu a vzit canona. Rikal ze sice se to nezda, ale oborvskou vyhodou u te 60D je ten vyklopny display a ze pro cloveka co zacina se zrcadlovkou a neni jeste uplne zvykly kazdou fotku fotit pres hledacek je fakt velka pomucka. Celkem fajn typek.

            Co opravdu stoji za uvahu je ten 7D. Ten sice nema vyklopny display, ale urcite to zvazim.

            0 0
            • Alibaba  

              Tak jestli to tatík myslí vážně (a je fakt takovej, že mu nedělá problémy půjčovat svý hračky) tak není co řešit. D60 výborná volba – ale ať si to stejně napřed „osahá“.;)

              0 0
              • saintjv  

                No hlavne to ma v zakladu ten objektiv 18–135 a to myslim nez se s tim uplne skamaradi ji asi bude stacit…:) A pak udela ocka na tchana a ten poleze po zdi…znas to:))

                0 0
                • Alibaba  

                  :D No, třeba by mohla udělat očka už teď, takže tatík dostane k vánocům nový foťáček (viz foto) a ona ho zbaví starostí s tím harampádím…;)

                  0 0
              • Georrge  

                no nevím jestli 60D stojí za těch 7 tisíc navrh oproti 600D, přeci jen má stejný snímač, stejný displej, je to taky plasťák, navíc větší a těžší, a vzásadě jediné co má navrh jsou všechny ostřící body křížové, je trochu rychlejší (3,7 snímků/s vs. 5,3 sn/s), má stavový displej a větší baterku a nabídne pár dalších blbůstek (vestavěná vodováha apod.), takže je to vyšší model, ale ten cenový rozdíl mi nepřijde adekvátní k rozdílu výbavy. Myslím si, že ženské by se líp pracovalo s menším a lehčím modelem.

                0 0
    • cespa  

      Ahoj, vemu to ve stručnosti, výklopný display je další *********,která se dá rozbít-neznám profi tělo,který by výklop.disp. mněl.

      Pokut máš zájem o krásné fotky,tak se nejdřív poohlédni po slušném sklu (10t a víc) a pak k tomu napasuj tělo. V dnešní době je to spíš o pocitu, než o výsledku a nezapomen, že pokut budeš vyvolávat, tak se fotky kompresujou na cca 2Mpx při 10×15.

      0 0
      • Alibaba  

        Ale no tak…ono to tak horké nebude. Copak znalci odmítají jezdit na fullech, že jsou to další chujoviny, který se můžou rozbít? Mimochodem, moje žena fotí s výklopným displayem značky Canon 10let bez problému.

        0 0
      • Schoscha  

        Rozbít se dá všechno, třeba i výklopný dasplay.

        Zase na trnsport je to odolnější.Toho bych se nebál.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.