Fotochromatické brýle či jiné?

530 nepřečtených
  • wego1991

    Zdravím historii jsem prošel, ale nic aktuálního sem nenašel.

    Sháním nové brýle na MTB. Původně sem chtěl brýle s vyměnitelnými zorníky, ale nakonec se víc přikláním k fotochromatickým brýlím na úkor cool efektu polarizačních skel.

    V obchodě jsem dnes zkoušel Rudy Project space guard – celkem mi seděly, ale úplně se mi nezamlouvaly barevnýma kombinacemi (jen bíle a černé). Hodily by se mi nějaké zelené či zelená s černou případně jiné barvy krom bílých.

    Moje požadavky: fotochromatické skla, skla nejlépe z jednoho kusu, bez obroučky dole (z důvodu stékání potu), nastavitelný nosník (nebo alespoň na drátku díky kterému se dají tvarovat – jako u těch RP co sem dnes zkoušel) a cena do 3.000 Kč vzhledem k mému chování k brýlím a hlavně jejich ztrácením..

    Anketa: Jaké používáte brýle na MTB?

    10x
    11%
    0x
    0%
    0 2
    • novas752  

      Já mám polarizační brýle rád. Mám topmodel od R2 (topmodel za 1500 :D ), které mají jen lehkou polarizaci a obzvlášť v zimě na sněhu je to perfektní. Prostě snižují odlesky od sněhu, vody, listů a to bebe je takové modřejší. :)

      0 2

        MTBIKER doporučuje

      • JakeF  

        Jak se projevuje taková „lehká“ polarizace? Vždycky jsem myslel, že brýle buď polarizovaný jsou nebo ne.

        0 0
        • novas752  

          Když to srovnám s polarizačními brýlemi na lyžování nebo filtrem pro zrcadlovky tak je takový ten efekt „ztmavení oblohy“ při naklánéní hlavy mnohem méně znatelný.

          Asi je ta povrchová vrstva řidší nebo filtruje menší spektrum úhlů polarizačních ro­vin…

          0 1
          • JakeF  

            Jo? Já žiju v tom, že to jeden úhel blokuje ze 100% a pokud je otočíš o 90°, tak vůbec. A mezi tím to plynule přechází… Alespoň tak to funguje, co tu teď zkouším svoje Oakley proti obrazovce :D. Ale je možný, že jsou nějaký úpravy, co neblokujou 100%, nikdy jsem to neřešil. Ale teda nedovedu si představit, jak by to technicky bylo udělaný.

            0 0
            • Myrra  

              Je to o něco složitější a v tom je taky cena polarizačních filtrů špičkové kvality. Ta fólie zkrátka něco stojí. Mám doma lineární filtry,ty blokují hodně a když dám dva k sobě a pootočím, téměř vytvořím tmu, používal jsem to na dlouhé expozice za plného léta. Cirkulárních mám taky několik, od levných po špičkové (Schneider-Kreuznach). Na zrcadlovky se používají jen cirkulární, ty blokují o něco méně, a navíc světlo na výstupu zase roztáčí, aby se chytal AF a měření (většinou přes polopropustné zrcadlo). Cena kvalitních filtrů jde do tisíc, to se s brýlemi nedá moc srovnat. Tam je nějaká levnější fólie, navíc jsou prohnuté, takže efekt je různý. LCD jsou pokryté lineárním filtrem.

              Polarizační brýle používám dlouhá léta v autě, tam jsou super. Jezdím v nich i na kole, ale semtam si beru klasické do oranžova, podle počasí. Zjistil jsem, že polarizační laděné do teplého tónu mi dělají lépe, ale hůře se shánějí :-( Na kolo nemá polarizace moc velký smysl – primární efekt za volantem je eliminace odlesků na předním skle a „průhled“ skrz auta přede mnou. To je opravdu dokonalé a třeba takový průjezd lesem v létě je bez nich (podle mého) o držku.

              Myrra

              0 0
      • jIrI___  

        Máte někdo tip na osvědčené fotochromatické brýle do 2000 Kč, které mají rámeček kolem celého obvodu skla? Sedm let staré Spešly už začínají dosluhovat, guma se pomalu mění v gel… :(

        0 0
    • JakeF  

      Fotochromiky jsou na MTB nejlepší, co můžeš mít… Polarizační jsou super do civilu a především na řízení. Na MTB u nich vidím přínos zanedbatelnej, na silnici trochu větší, ale i tam beru radši fotochromy.

      0 0
      • jIrI___  

        Na řízení jsou polarizační na prd, protože přes ně člověk nevidí na displeje. Nebo jsem měl nějaké druhojakostní polarizační :)).

        Jinak na kolo mám nejraději fotochromatiky, ale vyhnul bych se brýlím od Spešlu, protože po sedmi letech mi gumové části začínají gelovatět :)

        0 0
        • pepek  

          Když je tma, prší, světla se odrážejí od vozovky a hovno vidíš, tak potřebuješ vidět na telefén a radio?

          0 0
        • JakeF  

          Jak jaký displeje… Já vidím na všechny, palubní počítač dělá trochu duhu, GPS na telefonu pohoda a iPod hází podle natočení odstín do jedný RGB barvy, všechno ale bez problémů čitelný. A v situacích, kdy se třeba odráží palubní deska v čelním skle, je polarizace perfektní.

          Jinak jestli po sedmi letech, tak to je celkem paráda :). Na Oakley gumičky lepí tak po 3–4 cca.

          0 1
          • Breakpain  

            Na Uvexu mi začaly lepit po 1,5 roce… zaleží na potu IMHO

            0 0
          • jIrI___  

            Především jsem neviděl na GPS (což je pro mě v autě dost zásadní věc, jsem schopný se ztratit i na rovné silnici), musel jsem různě vytáčet hlavu, což bezpečnosti moc nepřidalo. Tak jsem se vrátil zpět na klasiku a je po problému. S palubkou souhlas, ale pokud se odráží něco víc než výdechy klimatizaci, pak je špatně navržena :)

            0 0
            • JakeF  

              S tím se dá souhlasit, ale i polarizační brýle od Oakley jsou levnější řešení než výměna auta :).

              S GPS se docela divím, že si tohle výrobce nepohlídá.

              0 0
        • Rockmachine pro  

          A co chceš aby to vydrželo století? :))

          0 0
          • jIrI___  

            Teď po šesti letech můžu napsat, že výdrž gumových částí sedm let byla skvělá, to jsem tehdy ještě nevěděl. U následujících Oakley jsem je musel měnit každý rok, protože byly asi kvůli působení potu takřka roztečené :(

            0 0
            • JakeF  

              Pot to asi urychluje, ale nebude to jenom tím… Já teď našel zapomenutý Oakley, co ležely posledních ± 8 let na poličce v pouzdru a předtím toho taky moc nenajezdily… No a gumičky samozřejmě nechutný a lepivý.

              Na druhou stranu rok mi přijde extrém, aktuálně nejoblíbenější Radary EV photochromic mám teď 4 roky a gumičky jsou v pohodě. Možná Oakley začali používat lepší gumu.

              0 0
              • scret  

                Zalezi, kolik gumky maji v sobe silikonu…

                Kdysi to delali zrejme z poradny poctivy gumy, takze to vydrzelo roky.

                Dneska to delaj zrejme hodne s primesi silikonu a to lepivy, to je prave degradace. Udajne to napada nejaka plisen, ktera to zere a takhle to rozlepta. V podstate klidne i nepouzity veci zacnou takhle casem degradovat :(

                Delam to tak, ze u nekterych ocek gumky obcas posypu pudrem… Zpomali to degradaci…

                0 0
                • JakeF  

                  Cemu rikas kdysi? Stary Radary (cca 13 let) mi gumicky po case lepily, koukam podle objednavky po 4 letech jsem objednaval novy.

                  Novy Radary EV po 4 letech zatim dobry.

                  Racing Jacket stary 10 let zacly lepit nedavno.

                  0 0
                  • scret  

                    Tak Radary byly vzdycky sracka:)))

                    Racing jackety myslis zrejme novy typ (Jawbony)…

                    Ad gumky, nektery typy to delaji, jiny ne… Ne u vsech typu pouzivaji totiz stejny typ gumy… A specialne dokonce i nektery barvy to delaj, nektery ne… A ted se v tom vyznej:))

                    0 0
    • waltari  

      Za mě, fotochromatiky ano, Polarizace ne !! ;-)

      0 0
    • Radovan84  

      Používám fotoch.od BBB za 1800,– a super.

      0 0
    • blaf  

      fotochromatiky jsou fajn, na mtb asi nej, a vykaslal bych se na RP a klidne sel do neceho levnejsiho (Uvex, R2, …), mam RP a nevidim vyhodu proti levnejsim

      0 0
      • wego1991  

        Jedny Uvexky co maji skla z jednoho kusu (což beru jako výhodu) se mi líbí a dost, ale cena 3800 což je pro mě použití a chování k brylim už moc

        Díky za tip na R2. Jaké máš? Narazil sem na tyto a za ta prachy se jeví solidně http://www.r2.cz/…lene-at063l/

        A poprosil bych klidně i ostatní ať hodí odkazy na brýle s kterými mají zkušenosti..

        0 0
        • Breakpain  

          Pěkný, asi je zkusím ;)

          0 0
          • wego1991  

            Koupil sis je nakonec nebo ne? :) pokud ano měl bych pár dotazů..

            0 0
            • slavekRM  

              Mám je v černé barvě. Liší se barvou a mají skla s filtrem 0–2 což je super, protože se s nimi dá dojet i v noci. Jinak sedí super.

              0 0
              • wego1991  

                Tak to máš nejspíš jiné. http://www.r2.cz/…lene-at063l/ zde píšou že filtr mají 1–3. A měli to tak psáno i v papírové formě katalogu na prodejně, kde jsem je zkoušel. Měl sem je i zapůjčene na asi 3 minutky před prodejnou na slunku (spíš polojasno) a byly to mé první fotochromy, co sem měl možnost vyzkoušet venku, takže nemůžu objektivně porovnat, ale zatmaveni mi přišlo vcelku pomalé..

                0 0
                • slavekRM  

                  Jo já mám tyhle a mají opravdu jiný rozsah filtru. Jinak rychlost zatmavení je docela standardní, srovnatelné s třeba s Uvexem. Proč by vlastně nebylo, když to leze z jedné fabriky že :-)

                  0 0
            • Breakpain  

              Ne, působily dost „fórově“ … zase jsem vysrabil a vrátil se k Uvexům .-/

              0 0
              • wego1991  

                Jaké uvexky si vzal? A malou recenzi prosím :)

                0 0
                • Breakpain  

                  Nakonec 810 VM fotochomatic se zrcadlovou úpravou. Slibuji si o toho lepší filtraci paprsků a lepší využití i na silnici. Jestli to selže, budou to špatné brýle do lesa i na silnici :D.

                  Recenzi dám, až budu mít aspoň měsíc užívání za sebou.

                  Tenhle model jsem původně nechtěl, ale jako jediné mi sedí na obličeji – je vhodný pro placatý ksicht ( představ si sovu … placka …). U ostatních modelů bych musel mít protáhlý obličej no šípu, viz 710, které jsem chtěl.

                  Aktuálně objednáno, protože typ VM nebyl skladem … jsem v očekáváni ;).

                  0 0
        • Mahonny1979  

          Ahoj bral jsem na zkoušku fotochromy od 3F a spokojenost, cena cca 1200 Kč jedina trochu nevýhoda při šlapání do kopce si je občas zafunim.

          Barevne jsou myslím černo bily.

          0 0
          • RomanH  

            Mam ty stejne, uz asi 6tym rokem, spokojenost. Jen ty gumicky za uchem uz jsou od potu takove gelove.

            0 0
          • Gustaf 81  

            tak to máš asi podobný co já…já mám navíc ještě polarizační… jsem snima spokojenej ;)

            0 0
        •  

          mám cca měsíc k velké spokojenosti tyhle od 3F (doprava zdarma) http://www.ferrino.cz/…nic-ii-1473/?…

          tady nějaký počtění http://cykl.cz/…-volcanic-ii

          0 0
        • blaf  

          Ja mam RP Stratofly, zadne jine fotochromatiky jsem nemel, takze nemuzu porovnat zatmavovani s jinymi znackami, ale z hlediska ostatnich vlastnosti nevidim rozdil proti jinym znackam (BBB, Uvex). Az RP doslouzi tak zkusim asi R2. Ale necekej od toho zazraky, zas takovej zazrak to neni :)

          0 0
          • wego1991  

            Ty stratofly vypadají dobře, akorát otázka jestli ten litr navíc poznám oproti těm R2.. Kdyby se dělali v zelené tak bych v tom měl už asi jasno (ty sem včera taky zkoušel v obchodě)

            0 0
        • 5jv  

          R2 nekupovat, podle výrobce se nemají používat od +2 do +30 pak odchází skla,bohužel to nikdo z prodejců neuvádí ani neví. Je to informace přímo od výrobce R2.

          Chtěl jsem srovnání výrobce R2 s RP, výrobce mi odpověděl že kvalita skel R2 s RP se nedá srovnat a že kvalitu co mají RP nedokážou.

          Jezdím RP impact X2 fotochromatiky a jsou super.

          0 0
          • doubleingram  

            Vyrobce ti rekl, ze se nemaji pouzivat v hlavnim rozmezi beznych teplot? A kdy teda? V mraze? Dobra haluz.

            Uz jsem nekoliv vyrobcu vykousel v cenach do 2k a ted zkusim Oakley, pac vse zatim slo do kopru rychle, nebo to byly dost kompromisy.

            Radary muzu mit za 2600, za tu cenu asi neni co resit.

            0 0
            • 5jv  

              Je to informace výrobce R2– fotochromatika +2 až +30 pod nulou vůbec nepoužívat ty skla odejdou.

              Prostě investice do kvalitní optiky se vyplatí. Když jsem se o tom bavil s prodejci R2 tak ty to vůbec nevědí.

              R2 jsem jezdil polarizační a taky odešly- jezdil jsem je celoročně i v zimě. Jezdím RP a kvalita zpracování rámečku a skel se nedá porovnat s R2.

              0 0
              • Smazaný účet  

                RP impactx 2 jsem dostal po neuvěřitelný story od německýho Bike jako dárek zdarma :-D

                0 0
              • vili  

                Moc jsi tomu nepomohl. Napred +2 az +30 a ted +2 az +30 pod nulou :-D. Muzes to zkusit prosim potreti, aby to davalo smysl? Diky

                0 0
                • James.Sniper  

                  Asi myslel, že se mají používat jen mezi +2 až +30°C. :-)

                  PS: aha hrobařím, mám rok zpoždění

                  0 0
    • Petr L2  

      Já používám Uvex Vario, takže fotochromatika a spokojenost 100%

      0 0
    • Breakpain  

      Jednoznačně Foto … Měl jsem, zničil je a teď mám záložní obyčejné… chybí mi ten komfort, takže je koupím znovu.

      0 0
    • Alhas  

      Mám fotochrom. Alpiny asi 4 roky, bílo zelené, tehdy i s poštovným asi 1,6k a pořád dobré. Jiné už nevozím ani na silničce ani MTB.

      0 0
    • Smazaný účet  

      mám dvoje brýle R2, jedny s faktorem propustnosti 1–2 pokud není slunečno, nebo jen prosvítá a druhé s faktorem 2–3, pokud je jasno, hlavně v létě. V odkazu dole je vysvětlení : https://www.kola-radotin.cz/…unecni-bryle

      0 0
    • wego1991  

      Našel sem ty Uvexky co se mi líbí za něco málo přes 3k http://cyklisticke-bryle.heureka.cz/…vario-cerne/#… … Pokud je někdo má, ať se prosím podělí o zkušenosti.

      Taky sem našel jejich starý model 2014 za 2800 Kč – vypadají totožné jako ty nové.

      0 0
      • Breakpain  

        Nosník mi vydržel 1,5 roku. Skla jsem měl poškrábána vcelku rychle (ok, jezdím v bahně). Ale buď to má anti fog úpravu nebo se dobře odvětrávají, ale skoro se nemlží. Co mám dočasně Force, tak to trochu fouknu a vidím prd.

        Jsou fajn, dobře se nosí, ale životnost nic moc …

        0 0
        • figur  

          Mám je rok, stovky hodin na kole, v zimě na běžkách. Čistím pouze pod vodou a jsou jak nový.

          0 0
      • RUSH  

        Mám tyto Uvexy už více než 3 roky a bez problémů. Jsou úžasně lehoučké. Tenkrát jsem je sehnal v nějaké akci za 1530,–Kč. Za sebe mohu doporučit.

        0 0
        • RUSH  

          UVEXY Vario jsou v pohodě, ale dlohodobým testováním jsem došel k závěru, že mě osobně více vyhovují skla normální, a to hlavně oranžová, červená nebo i modrá. Zatím vůbec nejlepší, co jsme kdy vozil mě přijdou Oakley Prizm Trail Radar Ev Path. Tyto brýle jsou super do terénu i na silnici.

          Prostě oranžová skla mě připadají přirozenější a třeba na závody používám jenom ty. Vozil jsem brýle s oranžovými skly od BBB, Force atd. a všechny byly celkem dobré. Ty Oakley jsou ale ještě o kus lepší.

          0 0
          • nooski  

            Co je normálního na oranžových a obzvláště Trailových prizm sklech? Neskutečným způsobem zkreslují barvy a na silnici bych jim dal přídomek Retina Burn. Prizm road si ještě dokážu představit jezdit ale Prizm trail je fakt jako se dívat přes sklenici fanty.

            0 0
            • Ricci  

              asi ma rad teple farby

              0 0
            • RUSH  

              To bylo špatně pochopeno. Přirozené nebylo myšleno v oblasti podání barev, ale ve znázornění podkladu a okolí při jízdě v terénu. Při přechodech slunce-stín / stín-slunce mě osobně přijde přirozenější a hlavně rychlejší přechod právě v oranžových brýlích. Z mého pohledu i bezpečnější. Prostě ve stínu oranžová skla projasňují a tudíž zlepšují vidění (např. v lese) a přechod slunce-stín je okamžitý (zajišťuje oko). Na slunci a obzvláště na prudkém slunci to ale nemusí každému vyhovovat, já s tím problém nemám.

              Přechod slunce-stín ve fotochromatických brýlích má slabinu právě v té době reakce. Pokud vletíte z prudkého slunce do temného lesa např. při maratonu, ve skupině jezdců jedoucích těsně za sebou, může být i jen 10–15 vteřin (než se skla přizpůsobí) problém. V lese může být bláto, kořeny nebo cokoliv jiného a vy to musíte dobře vidět. A to hned. Pro tyto případy mi přijdou oranžová ( a podobná) skla vhodnější než fotochromatiky.

              Na pohodovou jízdu v terénu i po silnici jsou fotochromatiky super, jen je třeba si být vědom jejich slabin.

              0 0
    • Tuplak  

      Používám Tifosi Dolomite 2.0 za 1700,–- Mají nastavitelný nosník, obroučky tvarovatelné a odvětraná skla, což je hlavně v zimě velice praktická záležitost.

      Tifosi dělá několik fotochormatických skel, já si vybral Backcountry orange, které jsou určeny do lesa, kdy se často střídá slunko a stín a jsem s nimi maximálně spokojen.

      Před tím jsem měl fotochormatické od BBB, ty za cca 1800,–-, ale po dvou letech se mi rozpadl nosník a po dalším roku se zlomila obruč – únava materiálu. Takže ty BBB rozhodně nedoporučuji.

      0 0
      • tonik666  

        Taky vozim tifosi, uz mam druhe.

        Model Tyrant se skly light night fototec, ktera jsou za sera temer cira a na slunci se zabarvi.

        Sehnal jsem je online asi za 1500, za tu cenu super.

        0 0
    • Ricci  

      Kuppval som nedavno Oakley Radarlock Path so sklom Photochromic, super bryle,len pri silnom slnku to zatmavenie nie je dostatocne, takze som este teraz doobjednal sklo Fire Iridium ktore budem menit ked bude naozaj silne celodenne slnko…

      Podla mna ziadne Photochromic bryle nemaju dostatocne zatmavenie pre silne slnko, ale univerzalnost je perfektna, pouzitelne po vacsinu roku.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        To je nepřesné, záleží, jaký mají rozsah zatmavení, tedy počáteční hodnotu filtru. Třeba Relax mají 0–2, ale manželčiny 3F fotochromatic­ké+polarizační zhruba na 2 začínají a končí 3+, jsou tedy dobré právě do jasných a slunečných dnů.

        0 0
        • Ricci  

          ok, beriem. tie Oakley su skor do zamracenych dni ale vyhdou je ze sa daju v pohode pouzit aj v noci

          Na slnecne dni som teraz nahodil sklo Fire Iridium a parada :-)

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Střídám R2 fotochrom. 0–2, R2 polarizační cca 2 (ale jsou tmavší, než úplně zatmavené fotochrom.) a k tomu nějaké Lidlové historické zrcadlovky do hodně slunečných letních dnů.

            0 0
    • Tommji  

      Alpina bez problémů druhým rokem. Nastavovací nosník i nožičky do 3 poloh. Zatím spokojenost.

      0 0
    • slavekRM  

      Kolega koupil tyhle brejle

      Fungují docela dobře.

      0 0
    • stepon  

      Máte někdo zkušenosti s Force skly? viz.: Force Race Pro Fotochromatic Mám kompatibilní obroučky a uvažuju opgradu. Zatím jsem neviděl nikde v kšeftě „naživo“ …

      0 0
    • XC-biker1  

      Nemá někdo zkušenost s brýlemi z Decathlonu ? Konkrétně tyto.

      Doted jsem vozil brýle Specialized ARC 2 Adaptalite, ale jsou docela široké a pod novou přilbou mě tlačí, takže se dívám po něčem novém.

      0 0
    • bullpit  

      Měl jsem dvoje uvexy s výměnnýma sklama. První jsem ztratil u druhých mi praskla nožička v místě kde je šroub na nožičce (asi jsem to upotil). Pak jsem si pořídil ještě jedny s výměnnýma sklama (nevím značku) a u těch mi prasklo jedno čirý sklíčko. Tak jsem si pořídil fotochromatický endury /…-masai-cerna a jsem maximálně spokojenej. Mám je dva roky a zatím bez problémů. Jediný co může někomu (šeroslepým) vadit, že nejsou úplně čirý a nejsou úplně tmavý, jako klasický sluneční brýle. Ale já už bych neměnil.

      0 1
      • capo  

        To je největší nevýhoda fotochromatickych brýlí, to co máš v předposlední větě. +rychlost změny…

        0 0
    • scott16  

      Já mám cca 2 roky uvexy vario a spokojenost

      0 1
    • Jirra  

      Já ma BBB BSG23 http://www.bike-eshop.cz/…er-ph-bsg-23 které se asi už nedělají, ale protože mi ne úplně seděly, tak jsem pořidil UVEX SGL 700 VARIO, BLACK MAT http://www.uvexstore.cz/…O,-BLACK-MAT a o těch vůbec nevim, že je mám nasazený jak jsou pohodlný. Ale co se tyče rychlosti zesvětlovaní, tak na BBB Uvexy nemají. Da se to sice přežit, ale BBB to měli v podstatě okamžitě, což když někdy člověk vjede ze slunička třeba do lesa není k zahození :-)

      0 0
      • Pain  

        ty Uvexy jsem dnes objednal,už se na ne tesim :-))

        0 1
    • mastihuba  

      Loni jsem pořídil sportovní RP a naprosto super. Letos se stejnyma sklama porizuju i civilní. Je to teda v jine cenove relaci, ale za todle co mam kazdej den na ocich uz setrit nehodlam.

      0 0
    • pierogross  

      Přátelé, chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s Adidas LST. Já jsem zatím zastáncem (v brýlích) levnějších typů (používám Montany a Relax), protože to je plast, který se hodně používá, pořád se nasazuje a někam odkládá, z čehož vyplývá celkem krátká životnost. Já vím, že nositelé Oakley a Rudy to vidí jinak, ale právě proto uvažuji i o změně k dražší variantě, a to zatím jen díky reklamním obrázkům, které vypadají nadějně, ovšem beru to velmi střízlivě. Proto dotaz na skla LST. Děkuji.

      0 0
      • mastihuba  

        Nosim dioptrické brýle každý den. Loni jsem si pořídil rp fotochrom a za mne palec nahoru. Letos jsem k nim dokoupil jeste civilní. Ale tady to je cenově jinde.

        0 0
      • scret  

        Mam oakleye Transitions a po letech stale funguji na jednicku… U levnych menavek tu nekdo popisoval ze prestanou fungovat… Jinak pokud porovnas pohled skrz levne bryle a neco, co ma kvalitni skla, tak rozdil je vice nez patrny…

        Osobne mam problem s levnyma slunecnima brylema, boli mne z nich po case hlava…

        0 0
    • snas89  

      Mám zero rh+ a jsem spokojenej:

      http://road.cc/…a-sunglasses

      Osobně jsem chtěl co nejmenší zatmavení a tohle pro mě bylo v normě.

      Jsou dost flexibilní a vzdušný, vydrží podle mě celkem dost.

      Jestli si citlivější na oči, určitě se nenech ukecat do levných brýlí.

      Ty mají ne tak dobře odlitou optiku a může tě z nich pak bolet hlava.

      0 0
    • Lenka.05  

      Nemate nekdo zkusenosti s temito brylemi? Cena se mi zda jeste docela prizniva…jezdim nejradeji s cirymi brylemi, protoze vetsina slunecnich je pro mne proste moc tmava (asi jsem seroslepa nebo co). Kvalitnejsi fotochromy bych docela zkusila, cena je tak maximum, co bych chtela dat. Taky mam docela maly oblicej…podle fotek na netu nemusely byt moc velke. Asi si je dojedu vyzkouset, ale nejake zkusenosti by se hodily. Nebo nejaky jiny tip? Jeste jsem se divala na tyhle uvexy

      0 0
      • figur  

        Pokud máš menší obličej, tak ty Uvexy ve verzi http://www.uvex-cycling.cz/…-small-vario .Měl jsem je asi dva měsíce na běžky, seděly bezvadně. Pak jsem na kole začal mít pocit, že mně nechrání při větší rychlosti – foukalo na oči. Asi jsem měl mít tu základní velikost. U tebe budou třeba fungovat, jak mají.

        0 0
      • wego1991  

        Ty rudy project jsem zkoušel (viz. můj zakládající příspěvek) a seděly mi parádně a jsou velice lehké.. ale mám prasečí hlavu, tak kdo ví jestli by seděly i na malou hlavu :)

        Edit: nahoře píšu, že sem zkoušel space guard, ale ty stratofly mám taky vyzkoušené

        0 0
      • Ondra46  

        od loňska vozím tento model http://www.uvex-cycling.cz/…le-700-vario a spokojenost velká,vozím je i večer když se vracím,sedí super,nemlží se takže doporučuje zkusit pokud velikostně sednou

        0 0
    • jIrI___  

      Vozíte někdo Variotronic od Uvexu?

      http://www.koloshop.cz/…-orange.html

      0 0
      • jecnak  

        Odradila me ta skokova zmena a nic mezi.

        0 0
      • Kouba_2005  

        Cena věru lidová.

        0 0
        • doubleingram  

          Tvl tj, v těch bych měl strach vyjet :)

          0 0
          • scret  

            je zvlastni ze spoustu lidi vyjede v dioptrickych brylich klidne za desitku a nikomu to zvlastni neprijde…:)

            0 0
            • Kouba_2005  

              Možná to přijde divný jen lidem, co je nemají resp. nepotřebují. Kdo je na ty pálky dioptrických brýlí zvyklej, tak mu nepřijde divný asi ani tohle.

              0 0
              • scret  

                asi tak…

                Jinak ja sam osobne vozim na kolo dvoje ocka… jedny za cca 3tis. (u nas ofiko tusim asi za 4ku) a druhy za 6 (u nas ofiko byly za 8ku)… a rikam si, kam jinam bych mel nosit kvalitni sportovni bryle nez na sport, kde potrebuju perfektne videt?:)

                0 0
                • mastihuba  

                  ono to uplně tak není. Spousta lidí nosí dioptrický brejle do 1500 a je přes ně vidět taky dobře. Otestoval jsem toho mraky a brejle bych rozdělil do třech kolonek.

                  60 – 500kč sluneční bez dioptrií – zkreslují, musíš vyměňovat zorníky…atd. každej může připsat. Třeba čirý pracovní brýle za 60kč zkreslují docela dost.

                  1500 – 3000 – Sluneční dioptrie klasický plastový skla se zabarvením 15–20% – nezkreslují, podfukují…

                  nad 8000,– dioptrickej fotochrom – tam už se dá vyřádit dle libosti – nezkreslují, zatmavují se docela rychle, nepodfukují…

                  Rozdíl mezi druhou a třetí kategorií z pohledu optiky není nijak zásadní. Rozdíl je v komfortu, že dochází k zatmavení podle počasí a pohled na svět je příjemnější i v difuzním světle. Fixní barva je někdy málo a někdy moc, nicméně přežít se to dá.

                  0 0
                  • RomanH  

                    Kdysi jsem testoval slunecni POINTy (tusim za 300 ?) x tatovy Uvexy Variomatic (tenkrat tusim kolem 2500,– Kc).

                    Rozdil v tom, jak se pres ne divalo, jsem nepoznal, ty Pointy mi naopak sedely lepe.

                    Ted uz asi 6tym rokem vozim fotochromatiky od 3F a maximalni spokojenost (teda ted uz mam opryskane nozky a je tam rozleptana guma), staly (pres Martulu) tehda litr. V zime / v noci jsem vozil (nez jsem je propil na Buku) cire pracovni 3M, a ty teda zkreslovaly dost, + se teda dost zaparovaly (a to i za podminek, kdy nemusely).

                    Zatim ale prakticky v kazdych pri sjezdech slzim, tak nevim, jestli by to Ocka nebo RP vyresily (mimo sjezdarske :-))

                    0 0
                    • scret  

                      jestli slzis, tak nez na sklech, tak zalezi na tvaru bryli:) zrejme ti tam podfukuje…

                      Pokud jsi nepoznal rozdil mezi levnyma a drahyma brylema, zavidim ti… Ja jsem celkem na kvalitu skel haklivej, a rikam si, proc bych mel vozit neco (sice levnyho) ale pres co se mi bude blbe koukat?:)

                      0 1
                      • RomanH  

                        No u tech POINt x Uvex (jo, a jeste nejake brachovi drazsi Alpiny) fakt nee. Ty 3F photochromatik x ruznel levne Relaxy / pracovni 3M ano. Se starymi POINTY porovnat nemuzu, protoze se uz rozpadly.

                        0 0
                      • mastihuba  

                        zase když do nich trochu podfukuje, tak se tolik nemlží :D

                        0 0
                        • RomanH  

                          :-) Kupodivu nee. Pod ty pracovni 3M fucelo vice, a presto se vice mlzily. Do kopce holt tolik nefouka :-)

                          0 0
                          • mastihuba  

                            Me pod RP ani nefouka ani nemlzi. :) za ty prachy si to proste nesmím ani připustit:)

                            0 0
                    • capo  

                      To slzení způsobuje tvar brýlí. Já patřím do druhé skupiny, zatím nemám důvod utrácet vysoké částky. Přešel jsem z čirých Axon za cca 400 na Force za cca 700 a přestaly mě pálit oči po vyjížďce (Force Race Pro mají jedno sklo pod které mi nefouká).

                      0 0
        • jIrI___  

          V podstatě srovnatelná s běžnýma óčkama…

          0 0
          • Kouba_2005  

            Osmičku za brejle mi přijde už celkem dost. To se dá utratit líp.

            0 0
            • jIrI___  

              S tím souhlasím. Jen mě zajímalo, jestli je někdo vozí a jak spolehlivě ta elektronika funguje. Kupovat je samozřejmě v úmyslu nemám :)

              0 0
        • snas89  

          O cenu ani tak nejde…spíš, že je to za takovej nesmysl:)

          0 0
      • nooski  

        Co jsem měl možnost vyzkoušet na předváděčce, tak mě to moc nenadchlo. Fotochromatika od Uvexu umí ve standardním provedení být jak světlejší, tak tmavší a navíc mi ty elektronické brýle přišly sakra křehké. Při ohnutí se dostaví podobný efekt, jako u ohýbání LCD dispeje. Zato 810 Vario jsou super. Skla S0 -S3 a zesvětlení doslova před očima. Nemlží se jako všechny foto Uvexy, perfektně sedí a výhled z nich je taky parádní. Vážně uvažuju, že bych po 3 letech vyměnil svoje 202 Race :-)

        0 0
        • mastihuba  

          To fakt musim u brejli za vosmicku mackat tlacitko aby se zatmavily? :)

          0 0
          • nooski  

            Buď a nebo to necháš na el. senzoru. :-)

            0 0
            • mastihuba  

              A za odmenu mohu kazdej tyden dobijet baterku.

              0 0
              • snas89  

                Nevím…prostě mi to přijde, jako další lektrická pí*ovina, která uživatelsky spíš zatěžuje.

                Jako chápu, že se nějak uživit musí…ale tohle už hraničí s novým světem od Aldouše:)

                0 0
        • jIrI___  

          202 Race mám teď právě v hledáčku místo dosluhujících Spešlů (7 let v podsatatě bez poškrábání…). Teď už jen najít v Ostravě prodejnu, kde by je měli skladem. Hledání zatím bezúspěšné :D

          0 0
          • slavekRM  

            Myslím, že jsem je viděl minulý týden v Mojekolo.

            0 0
            • jIrI___  

              Dík, tam jsem fyzicky nebyl, protože dle webu je na prodejnách vůbec neměli. Zajdu to tam omrknout na živo :)

              0 0
        • 01carbon  

          Je zajímavé, že o těch Uvex čočkách nejde nic dohledat (nebo se mi nedaří). O pracovních brýlích Uvex je prvních 40 ze 341str. katalogu. Obsah na konci. Stránka http://www.uvex-sports.com/ na kterou vede odkaz z uvex.com nejde zobrazit – url na produkt funguje. Jestli do ČR dováží Aspire, tak ten má na webu jen kolekci 2015. Fakt divná firma

          0 0
      • Ice601  

        http://glassini.pl/

        a nebo dat na youtube glassini

        polaci to delaj uz nejaky ten patek…a mam pocit ze za daleko nizsi penize…a vic stupnu zatmaveni…jsem to ted necet ale uz drive

        0 0
      • Lubakv  

        Ahoj ano Variomatic mám sice zatím jen týden ale naprostá spokojenost. Vzal jsem ty růžové zorníky .Zatím jsem je zkoušel ze světla ve stínu i za deště ,nemlží se a mají uva uvb a kategorii filtru 1–3 . Bylo mi vcelku jedno od jaké firmy brýle budou hlavně aby dobře seděli.

        0 0
      • Ricci  

        kurna to ked by som uz mal dobijat aj bryle cez USB, to je koniec :-)))

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jak je to s aktuálními modely? Např. levnější R2, vyplatí se? Nebo radši Uvexy?

      Existují už nějaké, které by se v noci nemusely nahrazovat čirýma?

      0 0
      • jaja01  

        existuji, ale to, ze jsou mimo svetlo cire, je vykompenzovane zase na druhem konci „spektra“, nejsou tak tmave na slunci

        osobne mam radeji na vecer a noc jine bryle, se zlutymi skly

        0 0
      • MirosPikos  

        Včera jsem si přivezl R2 Racer ve fotochromatice. Poslední týdny nebo měsíce jsem beztak vozil obyč čirý 3M pracovní :) Takže co se týká zatmavování, mělo by mi stačit 0–2. Daleko víc ocením, když budu v noci vidět a nebudu mít mouchy v očích.

        0 0
        • Picino  

          celé léto jsem odjezdil s těmito R2 Race 0–2 a mohu potvrdit že za ty prachy skvělá volba.

          0 0
          • Smazaný účet  

            By mě zajímalo, když R2 uvádí filtr 0–2 a Uvex 1–3, zda-li jsou ty R2 skutečně více čiré?

            0 0
            • MirosPikos  

              Řekl bych, že to není úplně 0. Když dám vedle nich pracovní 3M tak se v nich ztratí míň světla.

              0 0
              • Lenka.05  

                Jj, nepatrně zabarvené jsou i na tzv. 0

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To je mi jasné, ale jestli nemá náhodou někdo přímé srovnání obou značek…

                  0 0
                • Petr L2  

                  V Uvexu na to mají tabulku, 0 opravdu nemusí být zcela čiré:

                  Stupeň průhlednosti → propustnost světla v %

                  S0: 80 – 100

                  S1: 43 – 80

                  S2: 18 – 43

                  S3: 8 – 18

                  S4: 3 – 8

                  0 1
                  • ladys  

                    Z toho vyplývá, že brýle 0–2 a 1–3 můžou mít stejné nebo hodně podobné ztmavení a prostupnost světla.

                    Větší ztmavení ,je dáno doplňkovými vrstvami .

                    Firem které dělají vývoj a výrobu je jak šafránu.

                    A ty co to vyrábí jedou podle patentů, záleží jakou generaci vlastně vyrábí.

                    Dnes už jsou i reagující pouze ne jen světlo UV

                    https://is.muni.cz/…ganicke.html

                    Některé firmy dostanou nové produkty dříve, ale o moc to nebude -kšeft je kšeft…

                    Oakley si to vyrábí maximálně v licenci.

                    Dokud nebude dohledatelná technologie výroby bude to na prd..

                    0 0
                    • mastihuba  

                      Tady je jasně popsany jak mylna je predstava ze fotochromatiky mohou stihnout zatmaveni a odtmaveni behem jizdy na kole pri prejezdech ze slunka do lesa. :) ty prechody prejezdy se odehravaji v radu vteřiny a reakce i tech nejlepsich je v radu minut. Na civilni noseni mam Rodenstocky a kdyz prijdu z ulice, vyjedu do patyho patra, tak jsou skla porad zatmaveny. Tech 5–10min tomu odpovida.

                      0 0
                      • tomxxx  

                        Nestíhaj to, ale docela mě ale překvapilo, že mi to při jízdě vůbec nevadí. Ono něco zkoriguje i oko, takže ve výsledku to neni tak podstatné.

                        0 0
                        • Ricci  

                          takze v principe je photochrom zbytocny,prisiel som na to uz davnejsie :-)

                          0 0
                          • knihomol  

                            Nevím teda jak vám, ale mě fotochromy reagují poměrně svižně. Mám Uvex variomatic cca 1 rok a reakci odhaduji na desítky vteřin. Vyjedu z lesa na louku a za chvilku se začne stmívat :-) Rozjasňování možná o malinko déle, ale 10 minut rozhodně ne.

                            0 0
                            • Ricci  

                              Reakcia na Oakley Radarlock Path Photochromic bola dost tragicka a zatmavenie slabe,takze sklo islo z domu…

                              0 0
                            • mastihuba  

                              Cetls ten odkaz výše? :) dioptricky fotochromatiky mam troje. Nejrychleji asi reaguji rp a pochybuju ze ty uvexy jsou na tom nejak výrazně lépe.

                              Rodenstock je jednim z lidru ve vyrobe skel a uvadi ze je na tom pouze cca o 20% lepe nez ostatni. Asimas nejakej vyvojovej kosmickej kus. :)

                              0 0
                          • tomxxx  

                            Jak na co, mám jedny co se zbarvujou do čira a to je fajn, když víš, že se budeš vracet za šera nebo když je blbé počasí a zlepší se. Za slunka jsem zvyklej na nezatmavovací.

                            Na dioptrické brýle mi to přijde jako největší hovadina a tahák na prachy, pokud to někdo používá jako brýle na normální nošení, protože klasický změny má zvládat oko a trochu bych se bál, že mi oko zlenivý.

                            0 0
                            • mastihuba  

                              Jako ze oci potrebujes chranit pred slunkem jen pri sportu a jinejch aktitach ne? V kanclu jsou nezatmaveny a vylezu ven na slunko a mam mzourat bez dioptrii nebo bez zatmaveni? Tos trochu nedomyslel ne? Ja nosim brejle skoro celej den a zatmaveni je prave super. To je jak dybych nekomu vycital pouzivani slunecnich brejli. Pokud jsi to teda myslel takhle. :)

                              0 0
                              • tomxxx  

                                Já to myslel trochu jinak.

                                Myslel sem to tak, že neni dobrý bejt závislej na zabarvovacích sklech při běžnym životě a používat je jako primární celodenní brýle celej rok. Oko ti dost zlenivý, protože dobrý fotochromatický upravujou i drobnější změny světla.

                                0 0
                                • mastihuba  

                                  Podle doktora se musi oci cvicit tak jak vsecko ostatni. Nesmis je pretrenovat. :) dneska namahame oci defakto pořád. Celej den u kompu, pak za volantem… Kvalitni brejle je to posledni co pro ne muzes udelat.

                                  0 0
                      • ladys  

                        Mám R2 Hunter a při přejezdech a reakce je taková, že jsem naprosto spokojený.

                        Čas jsem neměřil,prostě mi to vyhovuje…

                        A dá se s nimi jet i za tmy

                        0 0
          • ppoli  

            Potvrzuji, mám je skoro 2 roky. Mám jen dvě výhrady:

            • při jízdě proti nízkému slunci, tam bych snesl víc. Jaro, podzim.
            • řekl bych, že po té době ztrácí vlastnosti. V noci už nejsou tak čiré, jako bývaly. Možná jen pocit, mám v plánu to někde v obchodě porovnat.
            0 0
            • Smazaný účet  

              Imho kat. 2 je na léto málo…

              0 0
              • RomanH  

                Ty moje Ocka maji propustnost 23 – 69. Na MTB je to OK, na silnici bych mozna snesl o fous mensi propustnost. V noci jsem s nima taky jel, neni to samo jako cire, ale da se. Oproti tem predchozim 3F je to fakt rozdil.

                0 0
                • Paja  

                  Tvoje co?

                  0 0
                  • RomanH  

                    Toz mam hodnou zenu, no… :-)

                    Od narozenin mam Oakley Radarlock Path Photochromic. Z nemeckeho Optilens.de prisly vcetne postovneho na 4.5, Svorada tu za ne chce 6 litru (a v lete chtel 7.5)

                    0 0
                    • Paja  

                      Koukam na fotky, ze na Td8B sis je vzit netroufl B-)

                      0 0
                      • RomanH  

                        Tak jasne, nejvice boli prvni sram :-) Ja si prvni rok na takove akce nebral ani ty 3F za 1200,–

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Jsem si zas vysnil něco co neexistuje (jedny brýle na všechny podmínky) :-( A Rudyny testovat nechci…

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Resp. jedny skla…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Ža by u Uvexy byly „katalogovky“…

                              0 0
                              • MirosPikos  

                                Tohle srovnání už tu někdo někde zmiňoval :)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Tak jsem nakonec pořídil R2 Racer kat. 0–2. V noci OK. Ale… všechny brýle se při funění do kopce na podzim zamlžují, ale u těchhle hóóódně dlouho trvá než se odmlží.

                                  0 0
                                  • Paja  

                                    Fajne, aspon je to u koho prubnout ;-)

                                    0 0
                                  • MirosPikos  

                                    Stejná zkušenost z dnešní neděle. Jsem max spokojen. Ikdyž se kolikrát divím proč se zatmaví :)

                                    0 0
                                    • MirosPikos  

                                      Jsem si to špatně přečetl, mě se naopak odmlžují velmi dobře. Zamlží se jen když zastavím. Divil jsem se, že jsem do stoupáku ujel od zastavení sotva 20 metrů a hned jsme zase viděl.

                                      0 0
                                  • H8me  

                                    ja je mam a v poho, kdyz funim do kopce, jen si je povytahnu dal od oci a v pohode … nemlzi se :)

                                    0 0
                                    • mastihuba  

                                      No to tak je. Ted po výměně jedne postranice na brejlich se mi jedno sklo zamlzilo a druhe zustalo čisté. Byl jsem jako žižka. :)

                                      0 0
                            • mastihuba  

                              To prakticky neexistuje. Na leto uvazuju o druhejch rp, ale to bych potreboval znovu prestat hulit aby bylo kde brat. :) s dioptriema jsou romanovi ceny za ocka jedna velka legrace. :)

                              0 0
                              • zdenek  

                                Mně se od RP osvědčila kombinace multilaser + photochromatic racing red. Vozím je několik let a pokrývají mi celoroční ježdění na silnici i MTB.

                                0 0
                            • mastihuba  

                              Rp %72–17 f1–3 red

                              Mam dojem ze u hnede nebo sede to jde vic do tmava.

                              0 0
                    • Ricci  

                      Presne tam som ich kupoval aj ja :-) Ale Photochromic sklo slo prec, prilis slabe zatmavenie na leto…

                      0 0
                      • RomanH  

                        Mne teda ph sklo sedi, na MTB mi to prijde uplne nejvic nejlepsi. U tech 3F bylo vice posunute do tmava, to byl pak problem vecer a v tmavem lese, u tech O-cek mi to prijde tak akorat.

                        0 0
                      • MirosPikos  

                        Asi záleží kdo kde jezdí. Jestli jezdí někdo odkryté hřebenovky, bude mít jiný potřeby než někdo, kdo jezdí v podstatě pořád někde v lese.

                        0 0
      • nooski  

        No já mám s uvexy 202 najety 3 nocni sezóny takže někde kolem 10000km a úplně v pohodě.

        0 0
        • wego1991  

          to promovideo je teda něco :)

          0 0
          • mastihuba  

            tak když chceš ranec za plastový brejle, tak to musíš nějak prodat :)

            0 0
            • RadoXC  

              Asi mesiac používam RP Tralyx Photochromic ImpactX 2 Black a sú to najlepšie okuliare aké som kedy mal (aj najdrahšie). HDR efekt som nespozoroval, ale stmavenie/zos­vetlenie je rýchle a nerušivé. V pohode sa dajú používať na prudkom slnku aj pri nočných dojazdoch. Udávaná priepustnosť 9–74% je reálna. Ideálne ich viem nastaviť aj na môj neštandardný nos. Jediné negatívum je cena.

              0 0
    • H8me  

      ja jezdim fotochromaticke R2 Racer http://www.r2.cz/…erne-at063h/ a jsem spokojenej! … stalo me to tusim 800Kc, ta cena na webu je nejaka premrstena ..... tusim (mam je dyl, uz si nepamatuju presne), ze se da vybrat ze dvou rozpeti zatmaveni, ja mam 0–2, coz znamena z cireho do lehce zatmaveneho … Idelka do lesa a na cesty za tmy. Pak mam jeste polarizacni R2 Universe http://www.r2.cz/…cerne-at070/ a taky dobry, polarizace funguje dobre, pouzivam je casto i na rizeni auta …

      0 0
      • DeathNick  

        ja mam racery 1–3 a spokojenost v hnedy barve. Uvexy by byly lepsi ale 2ku za bryle davat nebudu.

        0 0
    • Pedo  

      nemáte někdo zkušenosti se salicema?

      líbí se mi tyhle

      http://www.helmy.cz/…sparent.html

      0 0
      • jaja01  

        salice nebrat! hrozne tezky, s nimi bych nevydrzel na nose moc dlouho, naprimo jsem je v kramu srovnal s uvexama a presto, ze se mi salice barevne hodily k soucasne porizovane helme :-D, vzal jsem uvexy

        0 0
      • makak  

        Vozím je druhou sezónu, fotochromatickou verzi. Na zimu dávám čiré sklo. Brýle sedí dobře, pot zatím nerozleptal žádnou část. Váha mi příjde ok, respektive nijak mi nevadí. Brika co jsem měl před tím byla lehčí, ale rámeček se kroutil.

        Za mě doporučuju.

        0 0
    • wego1991  

      Jsou tyto brýle stejné jako tyhle?

      Už dlouho po těchto (2. odkaz) brýlích pokukuji (ikdyž na cestu ve tmě to asi úplně nebude), ale nikdy sem si nedokázal ospravedlnit cenu 3k+, což by těd konečně šlo pod 3jku pokud jsou tedy stejné..

      0 0
      • DeathNick  

        Jsou stejny, na jare jsem je videl v akci u Stratilka v Pce za 1990 Kc :))

        0 0
    • plysovykozisek  

      Jen se tak zeptám, které fotochromatické brýle jsou nejrychlejší? Myslím to ztmavovaní a zesvětlování??

      0 0
      • Petr L2  

        Mám UVEX SGL 611 V a zatím se mi nestalo, že bych měl pocit, že nestíhají změny

        0 0
        • JakeF  

          Což asi nebudeš mít u žádnejch fotochromik, protože se rychlejš přizpůsobí oko… Brýle jsou od toho, aby zvládaly rozdíl den/večer nebo silnice/les, pokud by měly reagovat na každej přechod slunce/stín, tak to bude rušivý.

          0 0
      • 01carbon  

        z normálních fotochromatických asi rudy project impacx 2 a jako bonus nereaguji pouze na UV = dají se použít i v autě

        0 0
        • nooski  

          Rudy rozhodně ne :-) Uvex Vario Lite nebo Oakley se zesvětlují výrazně rychleji.

          0 0
          • mastihuba  

            zas podle tohoto odkazu bych nečekal ze bude někdo výrazně rychlejší. fotochromatiky mam troje od ruznejch vyrobcu a je to prast jak uhod. :) v autě jsou rudyny facht dobry. to jsem u civilnich podcenil.

            https://is.muni.cz/…ganicke.html

            0 0
            • nooski  

              Mám to vyzkoušené z roboty. Ono jde taky o to, že Rudyny jsou S1-S3, Uvexy Vario Lite a Oakley jen S1-S2. Většina Uvexů je pak taky S1-S3, ale reagují podobně rychle jak Rudy. Existují nebo existovaly ještě Uvex Variomatic Smoke (například na brýlích 810 Vario) a ty byly S0-S3 a přitom se zesvětlovaly stejně rychle jako například Oakley. Ty byly velká paráda. Co se týče Rudyn tak bych se ještě vyhl úpravě Laser protože ta zrcadlová vrstva velice ráda praská a vytváří jakoby pavučinu – reklamovali jsme jich hromadu.

              0 0
              • 01carbon  

                mam pocit, že Rudy skla ImpactX Photochromic 2 Black jsou 0–2 nebo 0–3 – koukal jsem chvíli do jejich webu a tam nejde žádnou specitikaci (mimo marketing. keců) dohledat.

                Popraskala mi povrchová vrstva i u Adidas :-(

                0 0
      • slavekRM  

        Myslim, že nejrychleji reaguji Adidas zonyk vario.

        0 0
        • Gustaf 81  

          já mám zonyk pro solar red a jsou vynikající. Nejsou to teda fotochromy, ale je přes ně neskutečně supr vidět…takže doporučuju :)

          0 0
          • Ricci  

            ja neskutocne dobre vidim aj cez Oakley Radarlock Path Fire Iridium :-)

            0 0
      • Smazaný účet  

        Svářečská kukla reaguje taky hodně rychle. :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby chtěl někdo R2 Racer fotochrom 0–2 na ND, tak písněte…

      Jsou lehce poškrabané, bohužel jedna rýha cca 3 mm uprostřed.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vyhazuji :)

        Jinak doporučuji UVEX vario co radil nooski, ale kat. S0-S3!, jsou myslím dva starší typy, dají se vygooglit na německých shopech, na českých je ten popis (jsou i S1-S3) a dostupnost pochybná.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Jak si byl spokojený s těma Rejsrama? Mám je teď docela čerstvě, tak zatím testuji, pro mě je to premiéra s fotochromatikou, ale i tak jsem si k nim objednal oranžová skla, na které jsem zvyklý…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Vůbec, do kopce zamlžený, z kopce slzy, na slunku nedostatečné :)

            0 0
            • Peslezedirou  

              Měl jsem ty samé jen s logem uvex a docela mně seděly. Ale je pravda, že pod ně docela fouká.....

              0 0
        • wego1991  

          S uvexem souhlas. Mám tyhle z mého domovského kameňáku, kde sem se dostal na cenu 2800 Kč a jsou super. Nemají teda ten filtr S0-S3, ale S1-S3 a naprostá spokojenost. Za ostrého slunce oči nepálí a za totální tmy jsou čiré (v % filtru to má pokdu si dobře pamatuji 4–75%).

          0 0
      • Smazaný účet  

        Mám stejné brýle, jen s bíllé, na kterém skle máš tu rýhu. Já na pravém několik škrábanců od pádu na zem. Dá se s tím jezdit, ale pokud máš pravou stranu dobrou, bral bych je.

        0 0
    • kemo  

      Mám čerstvou zkušenost s čínskými Rockbros (na přímý prodej od číňana mají obecně slušné výrobky) https://www.aliexpress.com/…1651473.html?… . Koupil jsem to na zkoušku – v akci to bylo za nějakých 12,5 a jsem hodně pozitivně překvapený, jaký mají rozsah zatmavení. Abych byl objektivní, tak kvalita obrouček není úplně jak bych si představoval, ale při té ceně jsem ochoten to tolerovat a zase taková hrůza to není.

      Normálně jsou opravdu prakticky úplně transparentní a na sluníčku naopak hodně zatmavené. Proti mojim stařičkým axonům (mají mít rozsah 1–3) úplně jiná liga.

      Ještě dodám, že nepochybuji o tom, že brýle adidas nebo jiné značky za 4000 jsou lepší. Ale dávat do něčeho, co zpravidla do roka zničím nebo nechtěně poškrábu víc, než nějakou tisícovku, se mi krajně příčí.

      0 0
      • H8me  

        prave pro to, ze me bryle porad padaji nebo je skrabu nechtene, tak bych taky neinvestoval vic jak tiskara … ale zase si umim predstavit, ze adidasky za 4ku budou asi jina liga! …

        0 0
      • enjoy79  

        A jak jsou na tom s mlžením, resp. s rychlostí odmlžení? Taky mě zaujaly ale mám strach jak by seděly na xichtu bez vyzkoušení :-(

        0 0
        • kemo  

          Sedí slušně – tenhle typ brýlí podle mě pasuje univerzálně skoro každému. Při ceně 320 za brýle jsem byl ochoten to risknout. Nyní jsou za $19 tedy cca 475, takže asi zase počkám na akci a pořídím ještě manželce.

          Mlžení ještě nevím, zkoušel jsem zatím jen zatmavení. Po nějaké zásadnější vyjížďce dám vědět, jaké jsou na kole.

          0 0
          • Smazaný účet  

            koukal jsem na ten odkaz a je tam na výběr Style1, Style2, Style3. Který máš?

            0 0
            • kemo  

              Style 3, tedy všechno v jednom.

              Má to 3 barvy takových nacvakávacích bazmeků na nožičky, tak to můžeš ladit do červena, stříbrna nebo černa. A pak vlastně ještě mini obroučky na dodělání dioptrických brýlí. Mě vždycky číňan překvapí, co je schopen v rámci ceny dodat.

              0 0
              • doubleingram  

                A co UV filtry? Testovals to nekde v optice? Pro jistotu?

                0 0
                • kemo  

                  Netestoval a ani nebudu. Kdysi kdesi v testu dtestu nebo čeho bylo zmíněné a změřené, že UV filtr mají z principu prakticky jakékoliv brýle.

                  Problém může být spíš se zkreslováním „obrazu“ – na tohle jsem vcelku citlivý, ale zatím jsem nic takového nezaznamenal. Jak se umoudří počasí, tak po nějaké vyjížďce dám vědět zkušenosti. Zatím převládá spokojenost.

                  0 0
      • ppoli  

        Také jsem je koupil. Mám tu variantu s jedním sklem. Zatím jsem v nich moc nenajezdil, ale mohu je porovnat s R2 racer, které mám tři roky.

        • mlží se ± stejně
        • zatmavení/zes­větlení je u R2 výrazně rychlejší (nevím, jestli je to možné, ale ty čínské mi přijdou, že s přibývajícím časem používání reagují lépe a lépe)
        • u číny mám občas pocit lehoučkého zkreslení, ale možná je to jen placebo, jak na nich pořád potřebuji najít chyby
        • čína lépe sedí, R2 mi přijdou takové široké. Ale to bude individuální
        • kvalita obrouček u číny není špatná. Pocitově mi přijde minimálně dvakrát lepší než u levných brýlí z lidlu apod. R2 jsou asi o trochu lepší, ale žádný zásadní rozdíl.

        Pro lidi, kteří brýle neustále ztrácí, lámou, škrábou je to, podle mě, zajímavá alternativa. Já je kupoval za $18, ale jestli je na ně občas akce za $12 tak určitě přikoupím. Ale půjdu do style 3, píšou že reakce style3 je 2× rychlejší než style1 a třeba ten anti-fog bude fungovat (i když jak dlouho …).

        0 0
    • scota  

      Vozíte někdo Uvex Sportstyle 802 Variomatic?

      0 0
      • wego1991  

        Mám jiné uvexy, ale taky se skly S1 – S3 (předpokládám, že to bude stejné). Co tě zajímá?

        0 0
    • Doktorzet  

      Ahoj, přemýšlím o brýlích na silničku, nevozí někdo tyto uvex sgl 503 nebo tyto 611 vl vario Chtěl bych určitě fotochromatický do 2000kč. Tak si nechám rád poradit.

      0 0
      • kemo  

        Nahoře v tématu jsou zmíněné, tak pročti.

        0 0
        • Doktorzet  

          O 611 jsem něco našel, a asi budou fajn. Ale o těch druhých jsem nenašel nic.

          0 0
          • kemo  

            „Máte někdo tip na osvědčené fotochromatické brýle do 2000 Kč, které mají rámeček kolem celého obvodu skla? …“

            „Uvex variomatic 503. Ale jsou na menší rozměr hlavy asi. Na mně vypadaly malé.“

            ?

            0 0
            • Doktorzet  

              No to jsem četl, ale nějak mě ten dotaz nepomůže :))) Jen že jsou na menší obličej, stejně je musím vyzkoušet,jestli mi sednou.

              0 0
    • xtonda  

      Má někdo zkušenost s fotochromatickými dioptrickými skly z http://www.zennioptical.com/? Nabízí nějaké neznačkové za 20 USD, Vision-Ease LifeRx® za 66 USD a Transitions® VI za 70 – 170 USD podle indexu skla.

      0 0
    • Motyll  

      Nemáte tip na nějaké drobnější, pro děcko…? Nejlépe z Ali. Až bude mít rozum, klidně pořídím Uvexy. Na cca 9–10 let.

      0 0
    • Wojtkingson  

      Úplně laicky dotaz z telefonu, tak se omlouvám za dyslexii :D Fotochromaticke brýle se dají použít i v noci – jde mi hlavně o ochranu před komáry v létě, abych s sebou nemusel vozit dvoje brýle,jedny čirý jedny sluneční.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nejlépe kategorie S0-S3.

        0 0
        • Wojtkingson  

          Já jsem z toho právě trochu jelen, našel jsem např. tyhle na decathlonu

          https://www.decathlon.cz/…8405498.html kde píší

          Fotochromatická skla kategorie 1 až 3 propouští 15 až 55 % světla při 23 °C.

          Druhý např. https://www.decathlon.cz/…8485703.html Kde píší

          Fotochromatická skla kat. 1 až 3 filtrují 8 % až 80 % světla

          Stejná uvedená kategorie úplně jiný parametry.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ony úplně čirý nebudou nikdy, papírově mají nulu z těch levnějších některý R2…

            0 0
          • slavekRM  

            Bezbarvý nebo velmi světlý filtr 0 80 – 100%

            Světlý filtr 1 43 – 80%

            Středně tmavý filtr 2 18 – 43%

            Tmavý filtr 3 8 – 18%

            Velmi tmavý filtr 4 3 – 8%

            0 0
          • doubleingram  

            Ma nekdo zkusenosti s temi druhymi fotochrom. z Decathlonu (1–3)?

            0 0
            • Pikaču  

              Za ty peníze bych se ani neptal. 1–3 mam na Uvexech a nesundam je za cely den. Tady to bude asi stejne za super cenu.

              0 0
              • doubleingram  

                Tak lehce pres 1k je fotochrom vice. Levne maji napr. hodne dlouhou zmenu apod. Slezou gumy po roce aj, aj. Takze nechci vyhazovat prachy. Tot vse.

                0 0
                • Pikaču  

                  Tak běž do Uvexu. Jsou v CZ za 1800–2800. V německu cca 1700. Recenze a zkušenosti dobré. Takto jsem se ja rozhodl. Nebo oakley a podobne za 4–6 klacků.

                  0 0
          • pavel.b  

            Zdravím,

            vyzkoušel jsi nějaké ty brýle z Decathlonu ?

            Jinak má zkušenost se samozabarvovacími brýlemi je taková, že ty které jsou dostatečně tmavé na sluníčku, nelze použít za tmy. A obráceně ty, které lze použít za tmy mi připadají příliš světlé na slunci. Takže osobně bych na dojetí v noci raději vozil náhradní čiré. Ale já na delší vyjížďky stejně beru vždy pití v batohu, tak mi tahání druhých brýlí nijak nevadí.

            Ale docela mne zaujaly (na základě tvého odkazu) XC 100 s výměnými čočkami z Decathlonu, tak mne zajímá zkušenost s kvalitou čoček.

            Dík za případnou odpověď.

            0 0
            • Pikaču  

              Spíš jsem v životě v noci nejezdil. ;)

              1–3 mi bohatě stačí.

              0 0
              • pavel.b  

                Sem tam se mi už stalo, že jsem dojížděl za tmy, ale také mi na normální ježdění stačí 1–3. Ovšem poslední rezervní brýle s čirými skly jsem si rozbil (volně pohozený brejle v batohu fakt moc nevydrží) a ty XC 100 se mi líbí cenou i rozsahem použitelnosti výměnných skel. A na takové to domácí ježdění (nebo žvejkání) by mohly stačit.

                Otázku jsem směřoval spíš na Wojtkingsona, omlouvám se, že jsem obtěžoval Tebe, přesto děkuji za názor.

                0 0
    • scota  

      Co tyto Rudy Project?

      http://www.bikeinvest.cz/…-photo-clear

      0 0
      • mastihuba  

        Dobrá volba za lidovou cenu :-)

        0 0
        • MiKED  

          Fungují dobře?

          0 0
          • Hrabex1  

            fungujou dobre, nevim, jake by bylo srovnani s ostatnima, pac sem jiny nikdy nemel.

            Necekej zazraky, pokud svetlo nesviti primo na ne (jakoze pri jizde na kole na ne nesviti), zatmavujou se jen mirne. Pro me ale naprosto dostacujici. Nova generace by prej na tom mela bejt lip a mela by fungovat i v aute, ale to jsem nezkousel.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Tyhle fungujou super a jsou taky za lidovku :-D

          0 0
    • capo  

      Jednozorníkové, kvalitní, fotochromatické, ALE HLAVNĚ NA ÚZKOU HLAVU. Nemáte někdo tip, prosím?

      Dneska jsem si zkoušel Rudy Project Tralyx Slim a snesl bych užší, takže tudy cesta taky nevede.

      0 0
      • figur  

        Některé z těchto. s označením „small“. Jedny 202 jsem měl a jsou skutečně menší.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          202 taky doporucuji zkusit. Jednak ty small by mely padnout i vetsim detem, a hlavne za tu cenu to jsou uzasne bryle.

          0 0
        • capo  

          Shodou okolností jsem si právě tyhle zkoušel taky a přišly my dobrý. Jen na ně prodejce nepěl úplně chválu ve srování s čímkoliv od RP, ale je to jeho názor. Nicméně jsem si tam zkoušel i 803 a ty mi přišly ještě lepší (bohužel neměli small variantu skladem).

          Měl někdo možnost porovnat skla uvexů proti sklu RP? RP jsou o dost dražší a myslím že to o tom trochu taky bude…

          0 0
      • tomxxx  

        Kamaradi s malejma xichtama vozej ocka jawbreaker a nestezovali si. Jednozornikovejch modelu maj spousty. Ja mam taky ouzkej oblicej, vozim adidas evil eye velikost S, jednozornikovej je model eyewear zonyk treba.

        0 1
      • wego1991  

        Mám ty 104 vario a sou perfektní. Filtr 1–3 takže jedny brýle na vše – tma i slunce. Úzkou hlavu nemám, tak neporadím, ale nožičky i nosník sou nastavitelné.

        0 0
        • figur  

          Já jsem u těch 104 taky nakonec skončil a jsou to zatím moje nejlepší brýle na kolo i běžky. Někdy je mívám na nose celej den a vůbec to nevadí, netlačí atd. I když je mám už asi 3 roky, tak ty gumový části nejsou zdegradovaný, jako se to stávalo u jiných značek.

          0 0
        • milan.v  

          0–3 je na vše.

          0 0
          • wego1991  

            toho sem se při objednání bál, ale není to tak úplně pravda. Ty 104 maj rozptyl propustnosti 4–76% myslím (0 tma – 100 total slunko). Za tmy (4%) jsou skoro úplně čiré. A za totálního slunka při pařáku kolem 35C vpohodě – jasně s filtrem 4 by to bylo tmavší, ale nikdy sem neměl pocit, že bych potřeboval ať sou tmavší. A v době kdy jsme vybíral já, tak žádné s filtrem 0–3 a zároveň s ,,celosklem'' (což byla podmínka, kvůli potu) a cenou do 3k nebylo.

            0 0
    • none11  

      máte někdo zkušenost s adidas zonyk?

      0 0
      • skobic  

        Máme jedny doma, skla vario blue mirror. Super sedí na obličeji, skla reagují velmi rychle, optika taky top. Koupil jsem je za akční cenu na bike-components (100 Euro), chtěl jsem pak vzít ještě jedny, ale zmizelo to velmi rychle.

        0 0
        • none11  

          ja zvazuji vario pro lst, jsou za nejakych 180E

          mam malou hlavu a delaji i Sko coz me oslovilo

          na skla jsem cetl jen chválu

          0 0
          • skobic  

            Jako skla brýlí v této cenové relaci jsou výborné všechny, můžu porovnat Adidas, RP, Oakley a teď nově POC, loni jsem chvíli vozil Julbo. Vše výborné brýle. Z výše uvedených bych momentálně vybral právě Adidas, navíc je celkem slušný výběr náhradních skel.

            0 0
        • none11  

          mas ty cele uzavrene nebo na spodni casti otevrene?

          0 0
          • skobic  

            Aero – dole bez rámu.

            0 0
            • none11  

              a zkousel jsi i ty s rámem?

              pokud ano proč jsi zvolil aero

              dnes objednám jen se rozhoduji zda aero nebo s rámem

              0 0
              • skobic  

                Nezkoušel, osobně se mi líbí brýle bez spodního rámu.

                0 0
    • abernas  

      Postřeh pro ty, kteří by si chtěli koupit R2 Racer. Já už jsem je jeden den koupil a druhý už je poslal zpátky. Podle mě by se měly brýle s rozsahem 0–3 zatmavovat daleko víc. Co to tak porovnávám s jinými brýlemi, tak se mi zabarvily maximálně tak na 1 a to kdo ví jestli. Samozřejmě zkoušeno v ostrém poledním slunci. Opravdu hodně slabé. Jinak ale byly fajn. Seděly, vypadaly hezky atd atd. Sluneční brýle si ale představuju jinak

      0 0
      • pavel.b  

        Nechci Rdvojky kritizovat, ale když už kolega nade mnou toto téma otevřel, tak má osobní zkušenost s brýlemi od této firmy je také náhodu veskrze negativní.

        Sice jsem měl od nich jen brýle z nějaké základní řady s výměnými zorníky, ale tak moc zkreslující zorníky mi připadaj o hubu.

        Ale samozřejmě nevylučuji, že jsem jen měl smůlu na špatný kus (kde všechny tři zorníky byly celkem na prd).

        0 0
      • marwin  

        R2 Racer mam a pokud vim delaly se dvoje s rozsahem 0–2 a 1–3. Mam ty prvni a je fakt, ze nejsou tmave nikdy. Ale jsem rad za cirou, kdyz se vracim vecer nebo po tme. Puvodne jsem mel AT050 a ani u nich nepozoruju zkresleni jako u jinych levnych pracovnich. A to vozim cocky a jsem na takove veci haklivy.

        0 0
      • slavekRM  

        R2 Racer opravdu nemají rozsah 0–3, to má jen R2 Crown. Mám oboje a Racer je rozsahem fakt slabý – viděl bych to asi na 1–2. Proti tomu musím říct Crown jsou rozsahem nejvíc, co jsem kdy měl.

        0 0
      • bezdratova.sprcha  

        R2 obecne bych se vyhybal, bez urazky teda :)

        0 0
    • Kuzmici77  

      Zdravím, má někdo zkušenosti s brýlemi ekoi perso evo? Dají se nakonfigurovat, osadit skla buď fotochromatické nebo jiné. Mám možnost je mít za cca 2,5 tisíce a v barvě či tvaru dle libovůle, tak se ptám, jestli je někdo již zkusil? Díky.

      0 0
      • doubleingram  

        Mam Evo 6, 9 bych chtěl taky zkusit, za 2,5 to ještš jde. Má někdo 9 fotochrom? Jak tmavé jsou v plném slunci? Evo 6 totiž moc ne zas tak moc tmavé pro mě.

        0 0
    • Nikovlas  

      Ma uz nekdo realnou zkusenost s temi brylemi z Decathlonu?

      Napr.

      Chtel bych to proste vyzkouset, ale nevim, jestli to u takhle levnych bryli nebude spis na zlost.

      A obecne – jsou fotochromaticke bryle ok na rychle cteni mapy pri mtbo (prechody mezi mapou a terenem)?

      0 0
      • sis  

        Tak moje RP impactx2 reagujou svižně při přechodu ze stínu do světla, opačně je to pomalejší, hlavně v chladu. Ale tak to bude z principu věci u všech fotochrom. brýlí.

        Se čtením za zhoršených podmínek problém nemám.

        0 0
    • Renda69  

      Novinka, asi jako svářecí kukla?

      LYNX

      0 0
    • Elwing  

      Nemáte tip na pěkné fotochromatické brýle, když mi Oakley prostě ani za boha nesedí na obličeji?

      0 0
      • JakeF  

        Plastika… Vzdycky Ocka.

        0 0
      • sis  

        Rudy project, narozdil od ocek se na nich da nastavit stranice, nos… A vypadají lip:)

        0 0
        • Elwing  

          Jako nevypadají špatně. A mají verzi slim, to by mi mohlo sedět, jen mi nepřijdou tolik zajímavý no.

          0 0
          • Lister  

            Na Ockach je zajímavé snad jen to, že v nich každý vypadá jako koko… :-D

            Předpokládám, že hledáš klasická skla bez dioptrií?

            Hodně hezké obroučky za přijatelné ceny dělá Adidas – mají nastavovací bočnice a hezky sedí. Já si nechal zabrousit Transitiony do Nike obrouček a jsem spokojený. Ale jsou to tvarově dost nezajímavé brýle. Pro mne bylo nejdůležitější, že mi sedí a že v nic bez potíží můžu sedet u kompu v praci, když tam přijedu na kole – nemusím s sebou tahat běžné brýle.

            0 0
            • Elwing  

              Každej na kole vypadá jako koko… :-D kdybych chtěla dělat sport, u kterého budu vypadat normálně, tak hraju golf ;-)

              Nosím čočky, takže klasická skla. O adidas se nikde moc nemluví, ale nevypadají ošklivě.

              0 0
              • sis  

                Ty RP vypadají v reálu mnohem líp, aspoň za mě. Naopak v očkach jsem si skoro u všech připadal divně, masivní obroučky a tak.

                0 0
              • tomxxx  

                Adidas jsou v klidu, mám je, protože se mi RP nelíběj a maj lepší řešení dioptrií než Oakley.

                Daj se nastavit nosníky a sklon nožiček.

                0 0
              • Lister  

                No nosit čočky, tak bych se asi taky rozhodoval, ale tak předpokládám že nosíš čočky výhradně a chceš vidět i bez slunečních…

                Asi bych šel tam, kde bude taky dobrý výběr skel a budou kvalitní. Sobě jsem vybral červené čočky, ale příště bych šel do neutrálních – má je v brýlích syn a jednak jsou univerzálnější, ale taky na člověku lépe vypadají.

                Pravdou je, že červené je docela příjemná v lese.

                A taky bych si pohlídal jak moc se dokáží rozjasnit – v těch svých klidně řídím nebo jezdím na kole i v noci.

                0 0
                • Elwing  

                  Jo, nosím čočky skoro nonstop už 15 let. Mně přijdou skla od Oakley perfektní a fotochromy jsem si od nich koupila, jenže mi prostě ty brýle na stranách děsně odstávaj a když sem viděla jak dobře sedí manželovi (jako by je na něj vyrobili), tak sem mu je prostě dala :-D

                  Vím, že chci fotochrom, mám i fotochrom od Julba a to sklo prostě není tak dobrý.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    jenze manzel ma 2× takovou hlavu jako ty tak je to logicky ze ti nesedi :) mit cocky a pres to brejle… neni jednodussi mit jen dioptricky brejle? lister ma skla transition, ja mam rodenstock a funguje to docela dobre. neverim ze ocka sou na tom rozlisitelne lip, proze oproti origo Rp rozdil nepoznam.

                    0 0
                    • Elwing  

                      Ne, já jsem s čočkama spokojená. Dioptrické brýle fakt ráda nemám, prostě nikdo nechce být brýloun ;-)

                      0 0
                    • deekay  

                      Vim,ze tohle asi bude individualni, ale mam cervena RP ImpactX Photochromic Red a ve vysledku to nevozim, protoze mi prijde ze jsou vzdy moc tmave i kdyz nesviti brutalne silne slunko. Jak jsou na tom ty rodenstocky? Ted vozim nakonec jen cire dioptricke a vadi mi to jen fakt v lete kdy prazi hrozne slunce. Chtel bych neco, co nezatmavuje moc a hlavne neco, co nebarvi do studenych barev (takze nic sede). Uvazuju ze bych si udelal ted jedny dioptricke bryle na kolo.

                      0 0
                      • mastihuba  

                        todle se tezko popisuje. vlevo laser black, strasne tmave to sou normalni slunecni skla. rodenstock tmavo zeleny nosim asi nejradeji, ty oranzovy by mohly byt fous tmavsi ale jezdim v nich i potme.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          2red 72–17 sem dojebal v lakovne, to boli dodnes. decentni zatmaveni, prijemny i v noci se svetlama.

                          0 0
                      • mastihuba  

                        2 red maji zatmaveni 72–17

                        rodenstock dela kategorii 43–18

                        mozna jsem byl vic spokojenej s tou propustnosti 72 v noci sem v nich lip videl.

                        propustnost 9,7 co mam slunecni prakticky nepouzivam protoze pres to nevidim.

                        0 0
                        • Lister  

                          17 je docela dost, to už na tmu ani vnitrek úplně není.

                          Moje mají 10–80, ale řekl bych že reaguji spíše méně. Jako kdyz svítí, tak jsou fakt tmavé, ale v lese v klidu a v místnosti nebo autě jsou prakticky čiré i přes den.

                          Ale to hodně záleží i na té barvě, stejná skla v šedé reaguji mnohem více.

                          0 0
                        • deekay  

                          Koukam na to, diky moc za porovnani. Ja mam prave ty ImpactX Red (kkorat nedioptricke), takze asi tech 72–17 a proste mi to prijde tmave. Jak tech 72, tak tech 17. Kdyz na to koukam, tak bych potreboval asi neco jako 90–40, nebo tak nejak :)

                          0 0
                          • mastihuba  

                            zajdi do optiky to omrknout uz si nepamatuju jak to bylo, ale toto je kategorie 2 a v kategorii 1 je to svetlejsi. kdysi u jednobarevnych bryli ty odstiny delali snad na prani.

                            0 0
                            • deekay  

                              Jojo mrknu. Premyslim jakou znacku skel zvolit a dle toho kam pujdu prave :)

                              0 0
                              • mastihuba  

                                ty skla transition je urcite taky dobra volba ale jak si moc zacnes vymejslet, tak si nachystej raketu. obroucky, fotochrom, antireflex a polarizace v jednom balicku udela v penezence paseku.

                                0 0
                                • deekay  

                                  Polarizaci nepotrebuju. Antireflex to chce urcite. Zvolit obroucky bude tezke, mam vic dioptrii nez ty, takze pri velkoplosnych sklech uz jsou ty konce moc tluste a celkove bryle tezke.

                                  0 0
                                  • mastihuba  

                                    ty listerovi by to asi daly dobre nemaji tak velky a zahnuty skla, myslim jako typove, stejny bych si netroufl :)

                                    0 0
                                    • deekay  

                                      No ja spis myslel to dat do nejakych normalnich obroucek, jako vozi Alex Howes. Akorat asi ne tak velke.

                                      0 0
                                  • Lister  

                                    Skla se dají docela dost tenčit. Jestli máš takovou vadu že vně jsou skla širší než uvnitř, tak se s tím dá docela dobře pohrát. Samozřejmě pak zase roste cena.

                                    Taky mi kdysi tvrdili, že na moje dioptrie jedině plné obroučky a mám poloviční a jde to.

                                    Na obrázku to levé sklo má 3.5× víc dioptrií než pravé.

                                    Je dobré počkat na nějakou akci, často na začátku sezony se dělají akce 1+1 levnější čočka zdarma.

                                    0 0
                                    • zirecek  

                                      Jestli je oční vada operovatelná, tak už bude skoro levnější odstranění oční vady z dlouhodobého hlediska. Když spočítáš náklady na brýle/čočky a dražší sportovní brýle…

                                      0 0
                                      • mastihuba  

                                        mam kamarada ocniho lekare a vzdycky mi to umel rozmluvit…ono nejake riziko je tam vzdy a pokud ti ta drobna vada neohrozuje zdravi tak je ten zasah zbytecne riziko.

                                        0 0
                                      • deekay  

                                        Do tohodle nepujdu, ekonomickou variantu neresim. Znam dva lidi, co to maji, oba dva zacli po zakroku videt hure na blizko a po cca 10–12 letech uz jeden z nich musi zase nosit bryle a pry uz na operaci sere. Druha znama to nema tak dlouho.

                                        0 0
                                      • Lister  

                                        Na tohle mi moje očařka odpověděla, že pokud jsem to vydržel až dosud, tak si to mám nechat, protože budu později potřebovat brýle na čtení – a to by byl fakt opruz, to už bych si připadal jako důchodce.

                                        Jinak náklady na tyhle bryle byly asi tak třetinové co operace jednoho oka. I se zdravýma očima bych na kolo dál brýle nosil, jen bez dioptrií. A jelikož jsem si zažil, jaký je rozdíl mezi kvalitním sklem a nekvalitním, tak i potom by pořízení odpovídajících brýlí stálo několik tisíc…

                                        PS: čočky pro mne nejsou

                                        0 0
                                        • deekay  

                                          Vidim, ze to mas naprosto stejne jako ja. S tim rozdilem, ze ja jeden cas cocky nosil, ale od urcite chvile mi zacly delat problemy a nevim proc. Pritom se nic jinak nezmenilo. Ani dioptrie, ani znacka cocek.

                                          0 0
                                    • deekay  

                                      Mam standardni dioptrie na dalku, 2.5 a 2.25 tusim, lehke cylindry 0.25 ale ty nekorigujeme, nedela mi to dobre.

                                      U tehle malych skel jako mas ty je to OK.

                                      Mam ale sportovni zabrusy od Sportoptik, do tech rudyproject, ktere nakonec nenosim, protoze jsem si nezvykl na zkresleni, ktere je u sportovnich zabrusu pry normalni…takze asi 7000 za skla lezi v supliku. Tam uz ty kraje jsou hodne silne.

                                      Takze uz nechci cokoliv zabrousneho do sportovnich ramecku, kde bude vetsi zakriveni cocky, protoze neverim, ze si na to zvyknu. S normalnima brylema a jen tencenyma sklama (1,67) vidim dobre, mam pak jedny bryle kde mam 1,74 a nemuzu si pomoct, ale poznam rozdil ve zkreleni. Ty mene ztencovane jsou lepsi.

                                      0 0
                                      • Lister  

                                        Jasně, rozdíl člověk vnímá, ale je to hodně o zvyku. Mám na civilních brýlích ještě starou korekci a když mezi tim přecházím, tak mi trvá cca hodinu než to přestanu vnímat.

                                        Taky jsem měl z počátku pocit, že mi brýle nastavili špatně, ale ve výsledku teď při střídání cítím, že s těmi staršími viďim výrazně hůř – jen to člověk tak nevnímá, když není srovnání.

                                        To tenčení nevím kolik mám, ale to silné sklo bylo fakt drahé – cca 6–7tis.

                                        0 0
              • Lister  

                Tak pod dnešní jarní projížďce mužů s tou tvou první větou úspěšně nesouhlasit.

                Protože v podání mnoha slečen je cyklistika vizuálně hodně zajímavý sport. Chtělo by se napsat, že je škoda předjet, ale v mém případě je to poslední dobou spíš – je škoda to neuviset…

                0 0
                • Elwing  

                  Tak je tady k tomu i samostatné vlákno – slečny na kole nebo jak se to jmenuje :-)

                  Mně cyklistické oblečení připadá dost nepřitažlivé, ale když jedu v šortkách a tílku k rybníku na pivo, to zase nepovažuju za cyklistiku ;-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Na spoustě mužů opravdu není cyklistické oblečení ani trochu přitažlivé, proto tvůj pohled chápu. Na velkém procentu slečen je cyklistické oblečení naopak přitažlivé velice. :0)

                    0 0
                    • deekay  

                      Samozrejme k tomu musi byt odpovidajici postava .) Ale jinak souhlas.

                      0 0
              • deekay  

                Golf? Normalne rikas? :) Ale tak vkus mame kazdy ruzny :D

                0 0
          • mastihuba  

            u RP je vyhoda bambilion barvicek, obroucek i skel. Ocka jsou pro pozery a to ty jiste nejsi. :)

            0 0
            • Elwing  

              jistě, že jsem :-D

              0 0
              • zirecek  

                Nejlepší je brýle vyzkoušet v reálu. To je jediná možnost, jak zjistit, která značka a model ti sedí. Vše okolo jsou jen plky, protože každému sedí a vyhovuje něco jiného. Čím větší cena plastových brýlí, tím větší ohnivost diskuze, :-). Mně sedí jedny dražší R2, tak mám už dvoje.

                0 0
                • milan.v  

                  Dražší R2, to také existuje?

                  0 0
                  • zirecek  

                    Pojem dražší má u každého asi jiný význam. Každopádně je to furt kus převážně asijského plastu a gumy. Já kupuju brýle do 2 tis. Kč čirá skla a fotochromatické dražší. Vše dražší vnímám jako pozérství. Hlavní je, aby brýle seděly, tzn. vyzkoušet.

                    0 0
                    • mastihuba  

                      sedi nesedi je ciste o velikosti brejli. kdo je zvyklej resit dioptrie si nesednouci bryle vubec nevybere. u lidi co dioptrie neresi pak mozna u nevhodne velikosti dochazi treba ke zkresleni. rozdil mezi brelema za 2 a za 4 je opravdu malej a je to jen o ochote dat vic nebo min.

                      0 0
            • Elwing  

              Tak jste měli pravdu, zkusila jsem RP, konkrétně Tralyx slim a sedí mi skvěle. A jsou i docela hezký. Takový elegantní, žádná barevná šaškárna jako Oakley.

              0 0
              • mastihuba  

                tak ať slouží, doufám žes vzala růžový :)

                0 0
                • Elwing  

                  Ne, bílé. Ty černorůžové jsem zvažovala, ale myslím, že se mi víc hodí bílá.

                  0 0
      • JFB  

        Ryders eyeware. V ČR bohužel těžko k sehnání. Mají spoustu variant fotochrom skel s různými stupni zabarvení. Mám model Face, brýle jsou docela úzký. Kupoval jsem bez vyzkoušení přímo z webu výrobce – zaslání do USA a pak přeposlání s shipito… Na bika do lesa ideální, naprosto univerzální brýle. V zimě a pod mrakem i na silnici.

        Oakley jsem měl a mám, teď prizmy na silničku. Skvělé sedí, ale přijde mi že moc nevydrží, za to kolik si za ně říkají (pokud teda kupuješ za plnou cenu)…

        0 0
        • milan.v  

          By mě zajímalo, co myslíš tím, nevydrží…

          0 0
          • JFB  

            Možná jsem měl jen smůlu – moje první se poškrábaly přes pečlivé opečovávání a pak se ohly v pantu, což byla moje chyba, ale jiné levnější brýle vydržely mnohem víc.

            Prizmy které mám 2 roky (a starám se o ně) už mají popraskanou „vrstvu“ (nevím jak to nazvat) na sklu uprostřed nad nosníkem.

            Jak jsem psal, skvělé sedí a mají dobrá skla, ale za mě jsou prostě v plné MOC předražené a proto jsem se poohlédnul jinde. Každého volba:)

            0 0
        • Elwing  

          Dík za tip! Nejsi první, kdo říká, že kvalita O za tu cenu není úplně adekvátní.

          0 0
          • milan.v  

            Zatím tu jen tak plácnul do větru…

            Je tu několik vláken k brýlím a zorníkům Oakleay, kde je celkem dost relevantních informací…

            0 0
    • Tomcuska  

      No já se teď právě rozhodují zda li koupit fotochromatické nebo prizm trail. Když by to byly fotochromi půjdu do Rudy Project.

      0 0
      • RapMan  

        Já koupil rudy project Rydon fotochromatický (cca 100E), jsou super na běh. Na kolo ale používám čínské Rockbros cca za 600Kč fotochromatický, který se zatmaví jen trochu, což mi vyhovuje při rychlých přejezdech do lesa

        0 0
        • theedge  

          Vozím brýle od julbo se fotochromatickými skly Zebra Light a veliká spokojenost. Tmavnou tak akorát – spíš míň, ale dostatečně ( mám na slunce citlivé oči a normálně nosím dost tmavé sluneční brýle – tuším kategorie 4 ). V lese ve stínu mají naopak tendenci rozjasňovat, takže na MTB ideální kombinace.

          0 0
          • zirecek  

            Jak mohou fotochromatické brýle rozjasňovat světelné podmínky v lese ve stínu?

            0 0
            • RapMan  

              Předpokládám že myslel rozjasnění z původního zatmavení na sluníčku.

              0 0
            • theedge  

              Neco si o tom skle precti

              0 0
              • zirecek  

                Já je používám, to mi stačí.

                0 0
                • theedge  

                  Co pouzivas ? Zebra skla?

                  Nebo nejaky levny brejle typu R2 ?

                  0 0
                  • milan.v  

                    Pozor, teď jsme se tu dozvěděli, že jsou i drahé R2…

                    0 0
                    • theedge  

                      Jo to jsou děsný debaty :-) Ale chápu že i R2 za 1200,– jsou pro někoho drahé. Holt brýle s kvalitními skly stojí cca 4k a víc a většina lidí je na hlavě nikdy neměla tak si to lidi jako zirecek neumí ani představit.

                      0 0
                    • zirecek  

                      Dozvěděli jsem se akorát tvé překrucování a zavádění původně podaných informací:

                      Napsal jsem „Mně sedí jedny dražší R2, tak mám už dvoje.“ Slovo dražší znamenalo vzhledem k nabídce R2, tudíž, že model R2 EVO AT097G je na úrovni nabídky R2 dražší model.

                      A také jsem se dozvěděl, že není potřeba pokračovat v diskuzi, protože jako uživatelé brýlí cílíme každý jinam, takže kde není respekt k rozdílným informacím, tam není potřeba hledat shodu. Já jsem spokojený uživatel R2 s čirými skly a jsem očividně v diskutující menšině, :o).

                      0 0
      • Elwing  

        Mně přijde, že ten prizm trail v lese když prosvítá ostré slunce, tak už rozjasňuje tak, že mě to oslňuje. Ale každý máme jiné oči.

        0 0
        • Tomcuska  

          No právě, chtělo by to vyzkoušet, ale kde ty brýle vzít.

          Mě zase včera přesvědčoval že ty prizm trail jsou lepší jak fotochromi. Na druhou stránku jsem si jedny fotochromi vyzkoušel od RP cena něco kolem 3tis. Což není úplně málo, a byl to děs připadal jsem si jako bych si nasadil lehce dioptrické brýle. A teď babo raď.

          0 0
          • Elwing  

            Já nemám ráda tmavé brýle a ty prizm trail propustí docela dost, ale jak říkám, občas mě to prostě i oslňuje, není to univerzální podle mě. Ale já už jezdím akorát za pěkného počasí a do hospody, kde si sednu na sluníčko a ocením, když se mi ty fotochromy pěkně zatmaví :-)

            0 0
        • zirecek  

          Nosil jsem většinu života dioptrické brýle. Po operaci jsem bez brýlí 2 roky. Zkoušel jsem různé sportovní brýle. Mám nakonec dvoje stejné obroučky R2, které mi sedí na obličej. K tomu troje různé „skla“ a fotochromatické, které jsem vozil hodně. Nakonec bajkuju jen s čirými – oko si poradí se světelností nejlépe samo a vidím nezměněnou barevnost. Fotochromatické mi stačí na zimní sporty a do auta.

          0 0
          • milan.v  

            Čiré sklo za každého počasí není pro oči nic ideálního…

            A to také říkám z titulu, že jsem čiré sklo v minulosti jezdil, pač se to mezi cyklisty doporučovalo… Nesmysl…

            0 0
            • zirecek  

              Já jsem pouze popsal svůj vývoj a situaci. Jezdím MTB převážně za pěkného počasí. Neřeším, co se doporučuje a stejně tak neřeším, že říkáš, že to není ideální a že je to nesmysl.

              Můj osobní pocit je s dovolením odlišný od tvého. Myslím si, že všechny ty barevné mutace jsou vhodné na specifický výkon v konkrétních podmínkách. Barevnost skel a cena brýlí jsou přeceňovány, stejně jako tyhle diskuze o ničem, protože prvotní je brýle vyzkoušet. Jinak je to stále stejné – každý hájí to svoje a přitom ani nenapíše, co a jak jezdí.

              0 0
              • 01carbon  

                a jak funguji fotochromy v aute?

                0 0
              • milan.v  

                Jako oči jsou to tvoje, ničit si je můžeš dle svých preferencí, to je jasné…

                0 0
                • zirecek  

                  To jako, že si člověk ničí oči tím, že je používá v našich klimatických podmínkách, k tomu přidá mechanickou čirou ochranu s UV filtrem na jízdu na kolo? Ty při jízdě na kole třeba svařuješ nebo se pohybuješ v prostředí jako v kosmu?

                  0 0
                • Hrabex1  

                  Nemel bys davat na marketingovy reci drazsich vyrobcu. Ja sice drahy brejle mam, ale ne proto, ze bych si v levnych nicil oci.

                  0 0
                  • milan.v  

                    Tady jsi ale nepochopil podstatu, tady nejde o cenu, ale o používání čirého skla do jasného počasí s ostrým sluncem…

                    0 0
                    • Hrabex1  

                      ok

                      0 0
                    • deekay  

                      Ono to bude taky individualni. Ja treba kdyz si pucim od nekoho jeho tmave bryle s nizkou propustnosti, tak s nima nevidim poradne ani za naprosto slunecneho dne. Zatim nejlepe se mi asi koukalo pres Iridium Red, kdyz uz bych musel nejake tmavsi. Problem je, ze pro me zkreslujou absolutne kazde zakrivene slunecni bryle, vcetne ocek. Jeidne, pres co vidim dobre jsou dioptricke na miru, nebo s cockama.

                      0 0
                      • zirecek  

                        Milan.v bohužel nechápe lidi, kteří nosili mnoho let dioptrické brýle za různých podmínek bez dřívějších možností kombinace se sportovními brýlemi. My jsme se přirozeně naučili žít i za letního slunce, umíme se pořádně mračit a stínit si obočím. Nemáme potřebu při silnějších světelných podmínkách hned vytahovat něco tmavšího nebo nemáme potřebu hned mluvit o poškozování zraku. Mám nejslabší fotochromatické brýle a jsou na mě moc tmavé na kole, tak je používám na sněžnice, běžky na sníh při slunci. Na kole mi stačí čirá sportovní skla, protože přínos vnímání přirozených barev a přirozené míry světla je pro mě za ty roky tak přirozený, že nechci, aby mi do toho zasahovaly nějaké jiné skla. Včera jsem bajkoval kolem Moravice většinu dne a vnímání jarní přírody, krásné řeky, květin, lidí, větru ve stromech – mít nějaké brýle, co mi zkreslují přirozenost, zahodil bych je. Přesto chápu, že na speciální sportovní výkony při konzistentních podmínkách je speciální výbava nezbytná a sportovci užívají různé brýle s různě barevnými a funkčními skly.

                        Přínos sportovních brýlí s UV filtrem při jízdě na MTB je hlavně mechanická ochrana oka společně s ochranou proti větru, prachu. Barevná a jiná funkční skla jsou pro mě minimální přínos spíše v kategorii PR a módních trendů.

                        0 0
                        • tomxxx  

                          Nejsem ten co by nosil sluneční brýle stále a nemám rád moc tmavé, ale za ostrého sluníčka ocením, když nemám večer červené oči jako zhulená čivava.

                          0 0
                          • deekay  

                            Ono sranda je, ze ja ani v lete nemam ty oci jak civava i s ciryma dioptrickyma sklama. Mozna nekdo bude mit vysvetleni proc, mozna je to tim ze i cire skla maji UV filtr, mozna tim, ze jsem se za ty leta noseni bryli adaptoval? Nevim. Rozhodne vim, ze proste pres cokoliv trochu tmavsiho mam problem i za jasneho dve kvalitne videt. Muze to byt opet tim, ze jsou moje oci za ty leta nejak „prekalibrovane“? Mozna, treba tu je nejaky optik, co to osvetli.

                            0 0
                        • grafik  

                          +1

                          0 0
                    • Lister  

                      Ani to ti zrak nijak neničí.

                      To by pak všichni, kdo nosí dioptrické brýle, museli být za pár let slepí

                      Trochu bych používal hlavu.

                      0 0
                      • milan.v  

                        Hlavo, seš si jistý, že se tu bavíme o stejných sklech? ;o)

                        To, že někdo čumí s dioptrickými brýlemi do ostrého sluníčka, ještě neznamená, že to je pro oči OK…

                        0 0
                        • deekay  

                          Jo, treba chudaci zviratka :)) co slunecni bryle nenosi :)

                          0 0
                        • wladeq  

                          Je uplne jedno jestli jsou ta skla čirá nebo zatmavena, se schopnosti filtrovat UVA/UVB to nema nic spolecneho. Kazde sklo tyhle delky vice ci mene filtruje, a mam pocit, ze ani neumime vyrobit sklo, ktere by je nefiltrovalo. Proto, pro nekoho nepochopitelne, temi testy na UV400 „zazracne“ prochazi i bryle od cinana za 50 korun

                          0 0
                          • milan.v  

                            Tady nejde ale přece jen o to, co projde nebo ne, ale o to, jak reaguje oko na sluneční záření, ne?!?

                            Tzn. já mám s čirým sklem před očima vždycky po nějakém čase mžitky, po delší době velmi nepříjemné…

                            Ano, jezdil jsem svého času jen čiré sklo na Oakley M Frame, v té době nejvyšší kvality, nic levného bez prokazatelných filtrů.

                            0 0
                            • wladeq  

                              Na které sluneční záření? Ano, mžitky jsou nepříjemné, i pro mě, ale to je viditelné spektrum, čili se jim dá víceméně vyhnout, prostě nebudu čumět do slunce nebo civet hodinu na ten odlesk na autě žejo. Navíc tyhle mžitky zmizí a oku pokud vím vpodstatě neubližují. Nebezpečné z dlouhodobého hlediska jsou UVA a UVB

                              0 0
                            • zirecek  

                              Pán je, zda se, študovaný medik.

                              Na kole hlavně hledím před kolo, pohledy do slunce moc nevyhledávám.

                              0 0
                              • milan.v  

                                Možná jsem i o dost študovanější než ty, ale to je jedno, to sem nepatří, také tě kvůli tomu neurážím…

                                Popsal jsem své praktické zkušenosti s čirými skly, té doby nejvyšší kvality…

                                0 0
                        • Lister  

                          Není potřeba se bavit o jakýchkoliv sklech. Sluneční světlo v našich podmínkách nikomu zrak neničí, pokud není magor a nečumí hodinu rovnou do slunce.

                          Lépe řečeno člověk který nebude kosti žádné brýle na tom po delší době prostě nebude hůř než ten co je nosí.

                          Vynechejme extrémy jako třeba polární expedice během polárního dne.

                          Stejně tak je nesmysl, že si ničíš zrak u nedostatečného světla – zatěžuješ, to ano, oko je pak víc unavené, ale z dlouhodobého hlediska to na něj nemá žádný vliv.

                          0 0
                        • mastihuba  

                          nevim co mas vystudovany ale lister medicinu, pokud neprihodis nejaky fakta tak pro me 1:0 pro doktora :) i za jeho skromnost ze se neohani titulem :)

                          0 0
                          • deekay  

                            Od boku bych strelil ekonomku, nebo zemedelku :P

                            0 0
                            • mastihuba  

                              hlavne sem hned podle pryspevku dobre typnul odkud je :P

                              0 0
                              • deekay  

                                Nojo, Brnak aby si neprisadil :)) Este ze sem z Berouna :)))

                                0 0
                                • mastihuba  

                                  na tobe je to hned poznat :)

                                  0 0
                                  • deekay  

                                    Jako, ze nepiju vino jo? :D

                                    0 0
                                    • mastihuba  

                                      to mel byt trosku sarkasmus, na to jak musis mit vse vyladeny :) to ze pochazis z berouna jen potvrzuje ze prazanu je fakt malo a to sem nevedel :)

                                      0 0
                                      • deekay  

                                        Vsak ja to pochopil :) Jako jsem v Praglu uz spoustu let, ale vzdy tak nejak dobrovolne na periferii :D A rozeny prazaky ktery znam bych mohl na prstech jedne ruky pocitat.

                                        0 0
                          • Peslezedirou  

                            Tos neměl tohleto…jsem se těšil co se dozvíme :)

                            0 0
    • milan.v  

      Pro ty, kteří chtějí vyzkoušet a přitom nevydat moc peněz…

      https://www.ekoi.cz/…1009505.html

      0 0
      • doubleingram  

        Poměr cena výkon je velmi dobrá, pokud je člověk chytne v akci. Po 3 letech pořád drží gumy, brýle minimálně poškozené. Jen ten design není úplná hitparáda. Evo 6 photochromic.

        0 0
      • vili  

        to sou fotochromatická skla? Nějak to tam nemůžu nikde vyluštit…

        0 0
        • deekay  

          PH 1–3, tzn photochromatic a propustnosti 1–3

          0 0
          • vili  

            dik

            0 0
            • RapMan  

              A když ještě níž, tak já klidně doporučím tyhle Rockbros Style 3 Black, vozím je přes rok, jako výhodu beru, že se nezatmavujou tolik jako Rudy project ImpactX 2black, se kterýma to můžu porovnat…

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Elwing  

      Nevozíte někdo 100% brýle?

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • doubleingram  

      Vozi nekdo fotochrom Alpiny? konkretne koukam treba na tyto, daj se sehnat za 3k, coz se da.

      https://cyklisticke-bryle.heureka.cz/…way-vl-plus/

      0 0
    • doubleingram  

      Někdo zkušenost s touto značkou?

      https://www.siroko.com/…-cyklisticke

      Ceny vypadají ok, vrácení budeme problem, resp. drahé.

      0 0
      • tonik666  

        Nedavno jsem resil, kdyz jsem usoudil ze me Tifosi uz jsou zrale na duchod (asi po 6 letech).

        Koupil jsem Julbo, funguji moc pekne, kvalita super, cena uz horsi. A vetsina modelu na velke obliceje, takze jsem skoncil s modelem Outline, ktery jakz takz sedne (nejlip sedely damske Breeze, ale barvy fuj:)

        0 0
        • doubleingram  

          Dík, ty sou spíš na turistiku, ne?

          0 0
          • tonik666  

            Dělají speciální modely na turistiku, cyklistiku a behání. Outline co mám já jsou vedené jako triatlonové/vy­trvalostní sporty.

            Na bajk a silnici mají několik specializovaných modelů, ale třeba krásné Renegade mi byly velké.

            0 0
      • Koli13  

        Já je mám a jsem spokojený. R2 mi padaly když už to moc drncalo a úplně mi neseděly. Siroko super, nebylo mi líto za to dát ty prachy, i když někdo se mi směje, že je to Čína.., Nicméně fungují dobře a než objednávat na blind z aliexpressu něco (měl jsem jich několik), tak tohle byla za mě skvělá volba. :).

        0 0
        • marco  

          Mohu potvrdit brýle Siroko mi vyhovovaly. Akorát příště si neobjednám tu zrcadlovou úpravu zorníků. Nic moc výdrž. Jednou jsem si nedopatřením tu zrcadlovou vrstvu ve snaze lehce vlhký a zablácený zorník otřít mikrovláknovým hadříkem narušil. Jako když setřete to stříbrné políčko na stíracím losu. Model K3 a K3s je lépe konstrukčně uzpůsoben na výměnu zorníků. Optické zkreslení tedy jeho nezkreslení je asi nejlepší oproti podobně drahým modelům konkurence. Rozhodně když se jím něco stane tak to moc finančně nebolí.

          0 0
          • babkanakole  

            Pokud brýle hodně používáš v nějakém horším prostředí, bude ti většina povrchových vrstev odcházet i na hodně drahých sklech. Odejdou ti horkem (nenechávat v létě v autě), tím že to takhle jednou utřeš, pomalu i tím, že se na ně špatně podíváš. Téměř vždy vyžadují zacházení takové, že to prakticky moc dodržovat nejde.

            0 0
          • doubleingram  

            Dík, objednávali jste naslepo a vyšlo, nebo jak? Zkoušeli jste někde u někoho před objednávkou?

            0 0
            • marco  

              Objednával jsem na slepo v době kdy začala firma Siroko mohutněji využívat sociální sítě.Objevilo se mi to na Insta jako reklamní spam ala kickstarter projekt. Nikde jinde jsem si je nezkoušel akorát jsem věděl, že je to rozměrově i tvarově blízké POC, které už jsem měl na nose již dříve. A taky cena a začínající převážně kladné recenze na netu měli svoji roli.

              0 0
            • Koli13  

              Kámoš je měl a chválil si je, na obličeji jsem je ale neměl, prostě jsem jeden krásný den usoudil, že už potřebuju brýle a objednal je. :D A sedí. Zatím asi nejlíp ze všech.

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • THORX  

      Jak dlouho trvá změna skel dočetl jsem s že 10–15s. Což mi připadá hodně pomalé

      0 0
      • JakeF  

        Je to tak, změna skel není na to, aby stíhala světlo/stín, to stihnou líp oči. Je to o tom, že se ti přizpůsobí les/louka nebo se změnou počasí.

        0 0
      • Shaby  

        10–15 sekund mi příjde ještě dobrý. Já mám nějaké Uvexy a těm to trvá aspoň minutu. Při přechodu světlo – tma snad ještě dýl.

        0 0
      • tl-brq  

        Pozor. Fotochromy reagují na UV záření, které může a nemusí odpovídat reálné světlosti. Takže se mi stává, že je zamračeno nebo mlhavo a vyhovovaly by mi čirá skla, ale fotochromatická skla se stejně silně zatmaví. Někdy to až vadí. Dělají mi to cyklistické brýle i lyžařské (UVEX, obojí docela drahé). Na kolo jsem si koupil druhé čiré právě do zamračených dnů. Příště bych si fotochromatický skla nekupoval, radši vyměnitelné nebo dvoje brýle. Jak často se za jízdy změní počasí aby si člověk nemohl vybrat před jízdou?

        0 0
        • milan.v  

          Také to nechápu… Začínal jsem čirými, pak s fotochromatic­kými, skončil u Prizm Low Light + Prizm Road / Prizm Trail…

          0 0
        • wego1991  

          Pokud jezdíš silnici, tak možná ano, ale změny (louka, tmavý les atd) na mtb jsou vždy bez ohledu na počasí. Tzn. že spíše záleží jaký rozptyl filtru dané brýle mají. Měl sem plno brýlí a fotochromy (když člověk sáhne po rozpětí filtru pro jeho potřebu) jsou prostě děvky na všechno – vezmu brýle a neřeším (tahání výměnných skel v batohu sem si taky zkusil – a nikdy je počas vyjížďky nevyměnil:). Jediná ,,nevýhoda'' fotochromů je, že nevypadají tak cool jako barevné polarizační skla.

          0 0
          • berczo  

            Naprosty souhlas! Pouzivam fotochromy na vse. Lenivost by mi branila menit skla za jizdy, neco jako teleskopicka sedlovka :-)

            Dojonce uz jaws zvladly pad z 13m stromu v lanovem parku. Bez skrabace. K tomu ta jejich vaha … ani nevis ze jsou na nose …

            0 0
            • milan.v  

              Tady ale nikdo skla/brýle během jízdy nemění… ;o)

              0 0
              • berczo  

                Psal o tom weggo nademnou.

                Taky nemenim, pouzivam fotochromy :-)

                0 0
        • RapMan  

          To s tím velkým zatmavením je pravda. Proto nakonec na kole radši používám čínský fotochromy Rockbros, který se tak nezatmavujou a Rudy Project Rydon ImpactX 2black jen na běh a chůzi, protože se zatmaví mnohem víc…

          0 0
          • abernas  

            Ty rockbrosy používám taky a za ty prachy nejsou špatné. Ale mně naopak občas chybí silnější zatmavení. Jinak ale preferuji jednoznačně fotochromy. Nestarat se o to, jak je a jak bude, chňapnout brýle a vyrazit je fajn.

            0 0
    • THORX  

      A to je jako výhoda?

      0 0
      • JakeF  

        Jasně… Máš pořád optimální zatmavení skel ať je slunce, mraky, jedeš v lese nebo po louce.

        Ale jestli na to nemáš prachy a potřebuješ si racionalizovat, že je vlastně nechceš, tak jasně, je to úplně na hovno. Při každým vjezdu do lesa zastavíš a vyměníš sklo, alespoň si odpočineš.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Jsem si na tebe vzpomněl, pamatuji se na nějaký tvůj příspěvek o fotochromatech…jsem si tenkrát říkal wtf, teď vozím na zkoušku takový levný a musím říct, že nejsou vůbec špatné…vlastně nevnímám jejich zatmavení jak se v průběhu dne mění, nemusím nic řešit ani při večerním dojezdu…

          0 0
          • detoxy  

            Mám levné fotochromatické brýle z Decathlonu a jsem s nimi velmi spokojen. Že jim trvá změna sekundy nebo spíš minuty mi vůbec neva, mám je na to, abych s nimi ráno mohl jet klidně potmě se světlem a s těmi stejnými odpoledne za plného světla. Samozřejmě nejsou v zatmavení tak rychlé, aby stihly přebarvit ze stínu v lese do plného světla venku. Nicméně stačí počkat pár sekund a oko už změnu nevnímá tak silně, čemuž podle mě změna zatmavení brýlí hodně pomáhá. Jak jsem ale psal hlavní pro mě je, že mám jen jedny brýle a ty pořád na očích. Tím pádem se mi nikde nepoškrábou, nevypadnou z kapsy, nezapomenu je, nemusím vozit obal.

            0 0
            • Kamilac  

              Mám je taky, a jsou dostačující, akorát se mě po 2 sezoně začíná odspodu odkupovat ta svrchní vrstva.

              0 0
              • Jetblack  

                Měl jsem stejný problém… vyreklamováno a pokaždé mi vrátili peníze… už takhle točím 3. brýle (vydrží cca 1 sezónu intenzivního používání)

                0 0
            • blue.sun  

              Který máš model? Mám teď fotochromy z Lidlu asi za 400,– kaček, ale už taky pomalu dosluhují a tak hledám nenákladnou a funkční náhradu, pokud možno s minimálním orámováním jako mám dosud.

              0 0
              • detoxy  

                Mám pocit, že ty moje už v nabídce nejsou, nahradili je podobným modelem.

                0 0
      • snas89  

        No vidis! Tak ses dockal. Tak nevahas a des do nich ne?:)

        0 0
        • doubleingram  

          Uz jsem sel, lez bohuzel velke zklamani, zatim jeste resim s Ekoi. Bryle se chovaji tak, ze kdyz do nich sviti slunce, tak se obraz „zamlzi“, je pres to videt, ale pres obraz je mlha. Ekoi „argumentuji“, ze nejsou do primeho slunce (v popisu pri koupi o tom nebylo ani pismeno). Evo 6, ktere maji taky 1–2 PH jsou ublne cire, proste tam je neco blbe.

          Uvidime, zda poslou vratku zadarmo, platit dopravu do Francie nechci.

          0 0
          • snas89  

            Aha,,,,tak to je oser:(

            Právě jak si mi to půjčoval na zkoušku, tak mi přišlo, že mají právě čistou optiku a dobře se přes to kouká…

            0 0
            • doubleingram  

              Jj, ty stary prave super, tak si rikam, vemu vyssi model, a ono toto.

              Velky spatny :)

              0 0
              • snas89  

                aha…takže ty už máš jiný??

                to jsem nevěděl…no to víš…takhle to vypadá, když hasíš, co tě nepálí:D

                0 0
                • doubleingram  

                  Mam stary Evo 6, ty cos videl, pred tydnem jsem koupil Evo 7, taky PH 1 – 2, a ty se prave mlzi, ne potem ale neco je blbe v optice. Aktulne resim, jak se k tomu Ekoi postavi. Kazdopadne tak jako tak, uz jsem s nima skoncil.

                  0 0
    • doubleingram  

      Nekdo zkusenosti s BBB, konkretne:

      https://bbbcycling.com/…h-avenger-ph

      a

      https://bbbcycling.com/…commander-ph

      Dik

      0 0
    • zdenek  

      Dám sem odkaz na test několika brýlí, kdyby se někomu hodil:

      MTB-.news

      0 0
    • hompmo  

      Zdravím, někdo zkušenost s tím shopem?díkybrýle

      0 0
      • vrawer  

        Je to levota, kontakt žádný, na dotazy bez reakce, odkazy na FCB a Insta také nefungují.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Takových shopů je, pamatuji jak každý sdílel Raybany asi za 20 euro na Facebooku. Což je nesmysl, nemají důvod chodit s cenou dolů.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Najde někdo please na eshopu zapomenuté levné Uvex Sporstyle 710 v? Jsem na ně hodně zvyklý, ale mám již narušenou vnitřní vrstvu skla :/

      0 0
      • Smazaný účet  

        No to zas bude boj najít náhradu, přes 3 litry se mi dávat nechce, kat. 0–3 se snad už nedělá :/

        0 0
        • paw_jh  

          R2 něco dělá, kupovala si je máma, vypadaj docela dobře, jen mně teda přijdou docela pomalý – https://www.r2.cz/…racer-at063k

          0 0
          • snas89  

            U r2 mi přijde smysl jít právě do těch levných modelů ne?

            Když už cpát do brýlí prachy, tak ať jsou už opravdu kvalitní.

            0 0
        • gadzo  

          Bohužel asi nedělá. Když dosloužily moje uvexy, tak jsem u “renomovaných” výrobců marně hledal, a nakonec skončil u RP Fotonyk. Sice kat. 1–3, ale subjektivně stejné jak 0–3 Uvex, jezdím bez problémů i v noci. Jen jsou kua kapánek dražší. Ale oproti stále óčkům cajk.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Něco dělá force, nebyly špatné ale já brýle na očích nesnesu.

        0 0
      • Paja  

        Jak dlouho ty Uvexy mas?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vše je v tomto vlákně: 3/2017 + zkušenosti s R2.

          0 0
          • Paja  

            Aha, ty R2 neprezily Mikulasskou, ze?

            Jsem mel pocit, ze je mas dyl, nedavno jsem uvazoval, jestli ma cenu investovat trojnasobek – na fotochromatikach z Dekace, ktery mam od 6/2018, se mi pomalu na okrajich zacina oddelovat takova folie, ktera zrejme zpusobuje to tmavnuti.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Tak mám předvybrané 3 celorámečkové kandidáty:

            R2 EAGLE AT102C – sedí perfektně, až mám obavy, že se budou pomalu odmlžovat

            R2 ROCKET AT098I – moc nesedí

            FORCE EDIE – sedí, ale divný tvar

            Ke dvěma posledním asi půjdou sehnat náhr. díly.

            Nějaké konkrétní zkušenosti?

            0 0
            • MatS  

              Mám R2 Race a mlží se jen když je hic nebo jsem rozhicovaný dost já :-) Ale jen při stání. Stačí jet aspoň pomalou rychlostí a už se odmlží. Ale za vysoké vlhkosti ve stoupání v lese se mi taky díky šnečí jízdě mlžily. A to tam jsou větrací štěrbinky.

              Materiál je odolný vůči potu. Ani po dvou letech bez známek opotřebení. Barvy stále stejné, sklo bez jediného škrábance (dávám pozor).

              Rozsah ztmavení odpovídá, rychlost asi průměrná, ale efekt za jízdy pozitivní.

              Jinak ty UVEXY Vario 710 V mají za trojku tady – https://www.bikerun.cz/…black-white/

              Ale ta ceny je nesmysl. Za to už koupíš lepší kousky.

              0 0
            • RapMan  

              Podobný brýle dělá Rockbros asi za lepší peníze…

              0 0
    • Effa  

      Mám rudy project, cena je silena ale jsou neskutečný, je jedno jestli je tma nebo pere slunce, vždycky mám oči v pohodě a to je mám extrémně citlivé.

      0 0
      • mirage  

        Tak jsem vyskousel bryle Oakley Prizm Road, dali se, ale do lesa tmave. Tak byli vracene, objednane Oakley Prizm Trail, leši, ale nediva se mi pres ne dobre, taky vracene. Dalsi byli Rudy Project Fotonyk chromatiky, ty byli mejlepši, tak že pujdu cestou chromatic bryli, ale maji zatmaveni S1 – S3, potreboval bych at jsou od S0 – S3. Nevite ktere Rudy Project zacinaji od 0 ? Potrebuji fakt od nuly. Vite o nečem.

        0 0
        • capo  

          Koukni např. na Julbo, ty dělají. Ale nemám praktickou zkušenost.

          0 0
          • tonik666  

            Ahoj, vozím Julbo Outline, jsou fajn a dá se s nimi jezdit i po tmě, např. večer po městě. Co se týče fotochromatiky, neumím srovnat s ostatními značkami. Vozím menší brýle, Outline je velikost M (někde jsem našel katalog kde byly udané velikosti), cokoliv L mi bylo velké.

            0 0
            • theedge  

              Jojo taky vozim fotochromatikyJulbo a jsou super. Uz je ale mam 4 roky a dneska uz ty skla maji nazvany jinak.

              0 0
              • mastihuba  

                lidi jak to delate ze vam ty brejle vydrzi. nosim bryle denne, mam jedny civilní a jedny sportovní, cyklus maji cca 2–3 roky pak je to na repas.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Víno? Před ochutnávkou sundat :-D

                  0 0
                  • mastihuba  

                    to sou zas hraběcí rady :)

                    1 0
                    • theedge  

                      Kup si hodne drahy a budes se o ne starat :-)

                      0 0
                      • tonik666  

                        Nenosím je tak často a pěkně se o ně starám – pravidělně (prakticky pokaždé) umývám od potu.

                        0 0
                        • theedge  

                          Nosim je na kazdou vyjizdku pokud nevozim velky bryle do integraly a jsou porad v super stavu – po 4 letech. Po vyjizdce zabalim do jemne hadyrky na bryle a dam do sacku …

                          Pokud nekdo ztraci bryle na kazde vyjizdce, zapomina v hospode, prejizdi je kolem atd tak asi staci levny R2 :-D

                          0 0
                      • mastihuba  

                        no to od roku 2015 uplne neklaplo, operaci mi znamej ocni doktor vzdycky rozmluvil

                        0 0
                        • detoxy  

                          Taky jsem to tak měl. Koupil jsem zatmavovací a mám je vždy na očích. Nedávám je do kapes, kabel atp.. neboli když je mám nasazený, tak se neztratí ani nepoškrábou.

                          0 0
        • Hrabex1  

          RP Photochromatic black maji propustnost 9–74%. Tech 74% je na prvni pohled temer cire, ale podle me to S0 neni. Ale je otazka, jestli nejake propustnejsi fotochromaticke existuji.

          0 0
          • ladys  

            S0 to splňuje

            0 0
          • mirage  

            Zhanim az to je od S0

            Mel jsem ty Rudy Project 1–3 . V lese kdyz bylo šero, to bylo malo čire. Jinak mi ty Rudy vyhovovali, jen je chci od te nuly.

            0 0
            • ladys  

              Mám viz odkaz, předtím i jiné a spokojenost. Dají se koupit pod 1500. Což na je na dva roky OK, větve vykonají své..https://www­.r2.cz/bryle/slu­necni/sportov­ni-slunecni-bryle-r2-rocket-at098i

              0 0
              • mat.libor  

                Jo taky je mám a v noci v lese mě přijdou úplně čiré, spec. 0–3

                R2 ROCKET AT098I

                https://www.r2.cz/…ocket-at098i

                0 0
              • MatS  

                Už čtvrtým rokem jezdím R2 Race fotochromatické a nemůžu si stěžovat (jak jsem zde psal v roce 2020). Sklo nepoškrábané, fotochromatika funguje a jezdím s nima i v lese v terénu. Větvema dostávám přes ksicht celkem často. Potu taky odolávají a nerozleptávají se.

                Takže za tu cenu max spokojenost.

                Teď bych asi vzal – https://www.r2.cz/…crown-at078o

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Starší R2 Eagle 0–3 taky fungují pěkně, ale už nejdou sehnat náhr. skla.

                  0 0
                  • Khommakho  

                    Taky jsem měl fotochromy od R2 a bylo to velký špatný. Na zimu ok, ale na ostřejším slunku byly nepoužitelné (nedostatečně zatmavené) i z aliexpresu jsou tmavší.

                    2 0
                    • ladys  

                      Na zimu,když se odráží od sněhu a slunce je dole-je to OK . A v létě nedostatečné zatavené:D Ty z Ali jsou zas večer moc zatmavené… Vždy je to něco za něco. Kdyby jsem roky ty brýle nepoužíval,snad by jsem ti i věřil …

                      0 0
                      • Khommakho  

                        Já se ale nebavím o lyžování. Kolik bylo v poslední době těch dní, kdy byl sníh, a kolik z nich ještě většina lidí jede na kolo. Myslel jsem samozřejmě takové ty dny, kdy sem tam vyleze slunko a je spíš pod mrakem.

                        R2 jsem dal přítelkyni a sobě při míň světle a na večer pořídil Rockbros (jezdím s nima v po tmě bez problému po cestě, samozřejmě někde do lesa to není ideál) za poloviční cenu a jsou za mě, co se týče skel a zpracování, minimálně stejně dobré, spíš lepší.

                        Přítelkyni jsem musel koupit jiné brýle, protože když jsem zkusil v létě, co si furt stěžuje, tak jsem si připadal, že mám skoro čiré brýle (byť z venku vypadaly tmavě). Takže buď to bylo špatný od výroby a nebo vydržely velký prd (jeden podzim).

                        Zkoušel jsem objednat i Diablo nebo podobné větší R2, už nevím které, a to zpracování bylo strašné a vracel jsem to. Takže kapitolu R2 jsem uzavřel jako předraženou čínu, kterou už fakt nechci.

                        Zkoušel jsem i Rudy project Defendery, ale celkově mě fotochromy moc nechytly, většinou vozím za mě velmi univerzální Trail torch skla od Oakley. Ale spousta lidí si je chválí, takže své místo určitě mají, ale mě v 90% případu lépe poslouží Trail torch (na slunku lepší, pod mrakem lepší, jedině ve tmě o něco horší, ale pořád na cestu na dojezd ok).

                        0 0
                        • ladys  

                          Co se týká zimy, nic o lyžování jsem nepsal.Jen napsal příklady. Já jsem si zimu na sněhu docela užil:D

                          Pokud porovnáváš R2a Rockbros, tak je vidět,že jsi asi vlastní případ… Mám oboje doma a zpracováním jsou R2 o roky jinde. Čína je do určité míry dostatečná, levnější. A pak si chvalis Óčka, v lese na houby a jelikož jezdím doopravdy v terénu tak kupovat ročně nové nebo obrok, to si koupím radši něco jiného… Na sezení u hospody a na paradu , jsou Óčka určitě lepší …

                          0 1
    • capo  

      Netušíte prosím někdo jak je to s brýlemi Adidas? Mám Zonyk Pro a začala se mi odlepovat jedna z vrstev skla :(. Nevím jestli firma ještě vůbec existuje, a je schopna dodat náhradní skla? Tušíte na koho se obrátit?

      0 0
      • zdenek  

        To se ptáš, jestli existuje firma Adidas???

        Obrátit se nejlépe na jejich prodejce. Taky se mi loupala skla. U prodejce se dala objednat náhradní, ale nakonec jsem je našel v nějakém německém e-shopu i s poštovným za cca poloviční cenu…

        0 0
        • capo  

          Ptám se jestli existuje ta divize co dělala/prodávala brýle, špatně jsem se vyjádřil… Jejich prodejci už žádní nejsou, není koho se ptát.

          No ale už znám odpověď, ty brýle pro ně dělala firma Silhouette a ta je nyní prodává pod svou značkou Evil Eye i nadále. Akorát ta cena je furt stejně nesmyslná :(

          0 0
    • Babakkk  

      Mám úplně nové brýle 100% speedcraft, prodal bych vám je za 3000kc stali mě 4800

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.