• svobikk

    omlouvám se za offtopic, ale strašně rád fotím ale bohužel jenom mobilem který má docela dost pěkný fotky.

    Ale já bych chtěl fotoaparát který dokáže vyfotit onen výhled jako když to vidíte vlastním zrakem a ne jak to bývá u mobilu že kopec na fotce ani nevidím, ale ve skutečnosti je to kopec který nelze přehlédnout.

    Mohl by mi někdo poradit jak se to všechno od základu rozlišuje? Nejlepší by pro měl byl jenom klasickej který strčím do kapsy sednu na kolo a budu pokračovat. Něco takového co máte v příloze na fotce. Nerad bych rozbil nějaký kanón s metrovým objektivem pokud mi rozumíte díky.

    0 0
    • Smazaný účet  

      To nedas..limitem jsou dostupne technologie.

      0 0
    • Kysky  

      Na fotce vždy bude vzdálenost a velikost zkreslená

      0 0
    • MatS  

      Tak záleží jak to myslíš. Pokud to myslíš z pohledu velikosti objektů na fotce, aby byly jako v reálu při pohledu okem, na to ti odpověděl Bubaaak. Pokud to chceš mít i expozičně stejně, tak na to technika je krátká, dokud se dynamický rozsah snímacího čipu nevyrovná lidskému oku. Sice existují postupy jak to obejít (HDR apod.), ale není to ono.

      Ale předpokládám, že jsi myslel to první a to pak ti vyhoví jakýkoliv kompakt s alespoň rozumným zoomem tak, aby ohnisková vzdálenost objektivu v přepočtu na kinofilmové políčko byla cca 50mm. Poznáš to tak, že budeš projíždět zoom a až to uvidíš +/- stejně velké, tak to je ono :-)

      Ať tě světlo provází!

      0 0
      • mr.antik  

        vyfotit to jako panoráma nějakým takovým nezkreslujícím sklem, pak složit, udělajt z toho nějakou virtuální reality slepeninu a pak by to mohlo jít…

        0 0
    • wego1991  

      Pokud se spokojíš i dále s ,,kvalitou'' fotky z mobilu, tak se dají koupit přídavné objektivy.

      Jestli to řeší ten problém co popisuješ nevím – nemám s těmi objektivy žádnou zkušenost, jen sem si na to vzpomněl.

      ODKAZ – dají se sehnat od cca dvou stovek..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.