• Legas

    Zdar bikeri. Loni jsem si koupil SUPA XP 920 s brzdama Formula rx a jsem z nich docela zklamanej, a to jak v porovnani s myma 10 let staryma V-kama na Ravu, tak i v porovnani s ostatnima discbrakema – od lowend Shiman, pres Avid Juicy 3, vse brzdilo lip, a to o dost. Brzdy jsem nechal serizovat ve dvou servisech a furt slabota-mysleno jak nastup, tak brzdnej vykon (nemluvim o prehrivani,zas tak dlouhy prudky sjezdy jsem nejel). Desky origo,skoro novy.

    Moje otazka, po tom, co jsem cetl tady na foru,by se melo jednat o solidni brzdy, tzn. kde je chyba? Popr. jak to resit?

    Uvazuju o vetsim kotouci dopredu (s predkem jsem nejvic nespokojen, zadek ujde) + desky Fastop. Co vy na to?

    Dik predem!

    0 0
    • 666biker  

      pri mojej vahe 75kg aj s vecami mi to brzdi az az, nastup takmer okamzity, jazdim HT,180mm/160mm, brzdilo to OK aj s orig. doskami a brzdi to tak isto aj s Koolstop doskami.

      0 0
    • Georrge  

      jak dlouho je máš? Bude to chtít pořádně zajet, vem je na nějaký sjezdík a tam jim dej do těla, ony se kotoučovky docela dlouho zajíždí, než se ošoupají desky i kotouče a než si to všechno sedne. No a taky doufat že ti neposlintali v servise kotouče brzdovkou :) to pak nepomůže ani půmetrový kotouč.

      0 0
      • beavis  

        Souhlasim s predeslym prispevkem. Je potreba je poradne zajet (jako kazde jine brzdy) a pak brzdi bez nejmensich problemu. Jezdim je rok a pul a nemuzu na ne rict jediny spatny slovo. Tedy krome zvukoveho projedu origos desticek:-) Vymenou desticek za Fastopy je v podstate klid;-)

        0 0
      • Legas  

        na kole uz mam cca 1500 km, kolo bylo tyden v jesenikach , Praded,Ovcarna, Dlouhe strane, prilezitosti dostalo dost. Neslo o to,ze by brzdy vadly,ale ten nastup a vykon u predku je proste spatnej. Vazim cca 76 kg, na obou kolech 160 kotouc

        0 0
    • Ruprt2  

      tyto brzdy patří mezi ty nejkousavější. Tipuju, že něco je špatně.

      V prvé řadě bych vyměnil servis, protože to vypadá, že se jim nechce.

      0 0
      • Legas  

        to sem udelal nyni, v prosinci sem to dal do jinyho servisu, a je to temer stejny. BTW mi pan rekl, ze Formuly nejsou zrovna dobry brzy a doporucoval mi to predelat na Shimana Deore…Prodava tam hlavne Meridy a Scotty

        0 0
        • Ruprt2  

          Já je taky nemám rád, ale kvůli projevu a malé vzdálenosti destiček. Což je věc osobních preferencích.

          Ovšem nic to nemění na tom, že brzdí pekelně. Minimálně ze začátku. Mám jedny doma a jsou srovnatelné s Elixíry. Vozí je teď žena a musel jsem jí měnil kotouče, aby to brzdilo míň.

          napiš kolik mají najeto, jak se ten problém projevuje, a co jsi s nima všechno zkoušel.

          0 0
          • Legas  

            vse je popsany – najeto ma cely novy kolo 1500 km, vse origo, brzdy 2 x servisovany-pri koupi a ted po 1500 km v rozdilnych servisech, furt stejny – tupa predni brzda, jak spatnej nastup, tak naslednej brzdnej vykon (bez rozdilu teploty ci zatizeni), a to v porovnani i Shimanama z kola za 15 tisic, myma historickyma V-ckama,atd. Tzn. nejsem zadnej brzdovej guru,ktery by byl zvyklej na ranu palici.

            Zadek ujde,ale taky zadna hitparada

            0 0
            • Ruprt2  

              no nevím co si mám představit pod pojmem 2× servisované. A kdy byl servis, jestli jsou po servise zajeté.

              Taky by mohlo pomoct, kdyby jsi mohl nějak popsat jak se mačká páka. Když nemáš s kotoučema zkušenost, tak zkus aspoň pomačkat nějaké páky v obchodě, aby jsi odhadl jestli to máš podobně nebo se to chová nějak gumově nebo to jde moc lehce.

              Taky nevím jak dalece se v tom chceš vrtat.

              ideálně sehnat někoho, kdo tomu rozumí a nebo někoho z okolí kdo je taky má a porovnat.

              Můžeš je mít mastné, nebo zavzdušněné.

              0 0
              • Legas  

                je pravda,ze po tom druhym servisu sem s tim najel cca 30 km,takze sem to moc neodzkousel…,jeste tomu dam cas. Jinak nevim,co s tim v servisu delaji…,ja u toho nebyl (na brzdach se nic nemenilo). Jinak z reakci je zrejmy, ze jsem vyjimka, pokud to i nadale bude spatny, navstivim nejakej shop, kde se SUPUM, resp. Formulam venuji vic…

                Dik vsem za nazor a rady, uzijte si svatky!

                0 0
                • Vilém  

                  Jeste to zkus pojezdit, pokud odmastovali desky a kotouc, tak potom je zase treba brzdy zajet, nebrzdi hned na 100%.

                  Pokud nic, tak bych zkusil pro zacatek ty desky. Osobne mam rad Fastop.

                  0 0
          • MlokCZ  

            Vidím to stejně. RX hodnotím jako ± srovnatelná s Elixiry R. Jen mají ještě výrazně ostřejší nástup než Elixiry (pro někoho dobře, pro někoho špatně).

            0 0
        • Vilém  

          Muzu se zeptat, kde ten servis byl?

          0 0
          • Legas  

            nechci delat spatnou reklamu,byl sem povetsinou jinak spokojen, odpoved mas v mailu

            0 0
            • Vilém  

              Jo, diky za info, me jen zaujala ta kombinace nabizenych znacek. Znam, delaval jsem tam, jsem z R-J.

              0 0
    • Reed  

      tyto brzdy mám taky a jsem spokojen. Jak s účiností, tak s nástupem. A to používám 160 kotouče. Je sle pravdou, že shimana nebo Avid jsou trochu jedovatější. Musím ale i říct, že když jsem dal jiné kotouče ( SH XT ) byl nástup ostřejší.

      0 0
      • vinnca  

        no ja mam 103kg a RX brzdi skvele, bezproblemu funguji, predtim jsem mel ORO K18 a to byla hruza…

        0 0
    • knedla  

      Zdarec palec Legi.Ja kupoval letos supa xp 930 je to stejny osazeni jako maš Ty jen je tam jina přehazka a přesmykač, asi dva měsice jsem taky bojoval stěma brzdama už jsem byl fakt napruděnej ad1 vydavaly hrozny zvuky, kvilení a pořadjako by šmajdaly o desky.Kotouče byly rovny tak jsem nechapal co je tak jsem to dal do servisu ke kaňourovi(kaň­kovskymu a pak ještě aleš dědek taky bejvalej zavodnik)oba mi řekli že je tam špatně navařenej uchyt brz a ža to nejde opravit.Akorad tam na zadek vyměnil nějakej šitovej kotouč ale pořad stejny že si to sedne a ono nic.Tak jsem si nahodou vzpoměl že kamoš děla přez zimu lyže a v letě přehazi obchod na servis kol domaci amater.zajel jsem kněmu ukazal co a jak projel se na tom.Potom jsme to konzultovaly navrhl vyměnu kotouču za avidy g2 clean sweep jsou tenši něž origoše formule co tam byly ale pevnějši a nekroutily se jako formula´= blato.měky jak papir a při přehřani už vůbec nemluvim.A ještě vytahl brzdovy desky do pistku sřiknul wd olej ,pak vzla šroubovak a opatrně je prohejbal vim nesmi se to ale pomohlo to od te doby to brzdi jako prase a jsou tichy ,jen měnim brzdovy desky ale super všechno je to o praxi těch servisaku a zkušenosti z ježděni.Je to takova poznamka třebas to pomuže třebas ne jsem snima po vytuněni max spokojenej jo a ještě mam 90 kilo což je pro brzdy masakr a davaj to dobře.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.