• elox

    Zdravím, vybírám nové kolo a mezi poslední dva kandidáty jsem zařadil Focus Sam a Norco Range. Viz odkaz. Jaké by jste volili vy a proč ? Mám nějaké své pro a proti ale třeba mi to ještě vyvrátíte. Případně něco úplně jiného ? Díky :)

    http://www.dookie.cz/…2587-c-1155/

    http://www.bradsky.cz/…-p-8316.html

    0 0
    • alinceb  

      Nespoléhal bych, že Bradský má toho Focuse skladem…

      0 0
    • nomecz  

      http://www.fdfbikeshop.cz/…sential-2015

      ale cena trošku vyšší

      0 0
      • jenik00  

        to vypadá výbavou rozhodně lip. focus a norco jsou docela vošizený. Koukni na radony taky.

        0 0
      • elox  

        už je to dost peněz, každopádně osazení je bez debat. Jde o to jako bude opět dostupnost…

        0 0
        • nomecz  

          www.commencal-store.com/…c102x2510615

          Tak pokud koupis primo tak neco usetris ale samo ma to i sva proti

          0 0
        • jenik00  

          Každej ti tu asi potvrdí, že ten cenovej rozdíl mezi tím commencalem a norcem do toho vrazíš na upgradech po prvních pár měsících, protože ti tam něco nebude vyhovovat. Třeba rozdíl mezi fox 34 evolution na focusu a pikem na commencalu je propastnej. Oboje jsem měl na kole, pike obrovskej posun. Když ti řídítka mizí pod rukama a vidlice nestíhá, je hezký že má kolo sice parádní geo a odolnej a funkční rám, ale vidle to zabije.

          0 0
          • elox  

            Tak porovnávat evolution s pikem je nesmysl..... Mě by možná více zajímala ta Maruna, údajně to maká dobře a tuhá je taky dost.

            0 0
            • Acanthophis  

              Maruna i pike jsou základní R/RC modely, takže si nemyslím, že hned po koupi bude do kola muset něco vrážet… norco je slušně osazené, jediné co, tak bych pošetřil časem na lepší záplety (tovární mají asi 2300) a případně tlumič…

              Co se týče Floatu u sama, tak si myslím, že to taková „trága“ taky není a i kdyby měl vidli prodat a koupit základního RC pika (nového/bazar) tak je pořád na lepší ceně než „kometa…“

              Commencal je sice vzhledově pěkný, funkčně podle testů asi rozhodně taky, ale 60k za kolo na x7 bych tedy nedal… navíc i proto, že v dookie se dá dostat pěkná sleva, když člověk nemá línou pusu…:))

              0 0
              • elox  

                Na tlumák jsem taky zvědav. Commencal jsem chtěl nějdřív ale pak se mi to nějako rozleželo. No díky za tip na slevu, jistě bych tam slušně poprosil :)

                0 0
    • Acanthophis  

      Záleží, co máš radši a co bys do budoucna preferoval…

      Co jsem četl, tak SAM si hodně chválili v testech, jakožto univerzální trail-bike, který je z kopce hodně rychlý a zároveň i příjemný pro cestu do kopce – jednoduše víc „závodně zaměřený…“

      Norco je naopak strašně hravá mašinka (mám tedy verzi v carbonu, ale i hliník jsem měl to štěstí vyzkoušet), která zase posune tvoje ježdění o kus dál – je to prostě kolo, které chce, aby se na něm člověk cestou z kopce pořádně vyřádil, ale zároveň i výjezdy nejsou zase tak hrozné… (U hliníku bych počítal, že s vyšší vahou to možná bude jiné, ale pořád si myslím, že ne o tolik)

      Shrnuto – sama jsem nezkoušel, ale pokud bych měl vybírat pohodové „enduro“ kolo, tak bych se ho rozhodně nebál – pokud mi jde hlavně o to si cestu z kopce na kole užít a pořádně se „vyřádit“ , beru norco…

      0 0
      • elox  

        závodit nepotřebuju, potřebuju se vyřádit :) každopádně děkuji za odpověď. Nevíš něco o tom jak ty rámy v hlině praskají ?

        0 0
        • Acanthophis  

          Vím, že byl problém akorát s praskáním u CSG napínáků a to u karbonových verzí (2014 ročníky – pokud se nepletu), s tím, že od nových verzí (2015+) by u to být nemělo…

          Tak nebo tak se k tomu norco stavělo dobře a i na fórech, kde se to řešilo byla vždy dodána nová zadní stavba…

          0 0
      • elox  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • čel.A  

      Jezdil jsem Sama a bylo to tank (v dobrém). Dolů to bylo kolo, na kterém jsem dával s přehledem věci, které jinak dávám opatrně, hodně stabilní. Největší překvápko bylo stoupání, kde jsem vyjel v klidu stojky typu Maturita na Točný. Má dobrou geo, 74–75 sedlovky. Moderní kolo…Jezdil jsem základ verzi, která měla snad 15kg. Dnes mám Radona Slide a taktéž spokojenost.

      0 0
      • elox  

        tak Radon taky budu určitě makat ke vší spokojenosti. Tehdá se mi moc líbíl slide ale byl na 26 kolech. U Norka píšou že má taky 15kg, ono to asi jiné nebude za tyhle kačky.

        0 0
        • alinceb  

          Kámoš má tu vyšší verzi (Pike, teleskop) a je to v základu těžký jako prase.

          0 0
          • goofy  

            Ano je to těžký jako prase… Celých 15 kilo… na odolné endurko je to smrtelná váha. No jo. Ona je vlastně stejná jako základní Reign, a to je taky těžký kolo jako prase…

            0 0
            • alinceb  

              V porovnání s konkurencí je to prostě těžký…

              0 0
              • goofy  

                Konkurence cenová a výbavová je Reign, ze kterého se všichni můžou ******, a váží stejně. Je to prostě skoro základní model odolného enduro kola, tak to tak berte. Mi najdi kola v podobné cenové, co budou výrazně lehčí. Určitě se něco najde, ale nebude toho zase tak moc.

                Ano Norco má krapet těžší rám, takže u stejně top osazených kol tam pak těch pár deka rozdíl bude, ale mě to třeba upřímně nechává celkem klidným a možná jsem spíš rád.

                0 0
                • scret  

                  tak von reign bude lehci a to mozna o dost… myslim hlavne ram, prtze zbytek si clovek stejne nahazi jak se mu libi…

                  0 0
                  • goofy  

                    Beru základ tak jak je. Tam je Reign na stejné váze jak to Norco ( teď mám na mysli ty modely za 63 000, které byly ± stejně osazené).

                    Rám má myslím max 400 g méně (tipuji), což je na rámu pakatel. Důležitá je hmotnost jinde. Aspoň pro mně. A ty plechovkoidní rámy, co se promáčknou jenom se podíváš na šutr mě taky neberou.

                    0 0
                    • Acanthophis  

                      Myslím si, že váhu u kola za „50k“ není tak podstatné řešit – je jasné, že to nebude nejlehčí, protože se někde prostě ta cena promítnout musí, ale při troše snaze a ne tolika „mastných“ výdajích se dá zase něco shodit…

                      Myslím si, že ani jedno z těch kol norco/sam/kometa na tom nebudou o moc lépe, ačkoliv je třeba pravda, že u norca na rámu třeba i 0,5kg navíc bude…

                      Navíc mi přijde, že „běžný“ smrtelník, který jezdí hlavně pro radost váhu rozhodně tolik řešit nebude a pokud se nebudeme pohybovat řádově v 2+kg, tak ani nepozná…

                      (Já jsem třeba na norcu vystřídal 3 setupy, základní – cca 14,2 – pak odlehčený na crossmaxech a pláštích – 12,7 – a teď odolný cca 13,6 a upřímně to znát rozhodně není…)

                      0 0
                      • scret  

                        vidis a ja treba poznam i to, kdyz jenom prohodim kola.. SX vs Syntace:) se syntace je to s obutim cca 300g dolu… a v kopcich je to teda sakra znat… Z kopce je to fuk..

                        0 0
                • elox  

                  Reign nebrat, ty jsou všude :)

                  0 0
        • goofy  

          No to základní Norco bude mít trochu víc. Viděl bych to někde k 16 kilům asi. Ale budeš mít solidní základ – bytelný rám. Zbytek se dá časem upgradovat a něco shodit. Na Norcu se mi víc líbí geometrie, ale je to hodně individuální. Kdybych teď potřeboval kupovat nové kolo, tak by to byl určitě ten vyšší Range AL.

          0 0
          • elox  

            Geometrie je mi také sympatičtější na Norcu, samozřejmě bych taky chtěl ten vyšší ale nejsou na to kačky a po pravdě se mi nechce dávat tak moc. Možná bych na Norcu vyměnil časem brzdy. Zkusil bych ještě 1×10 a teleskop. člověk by porád něco vyměňoval a zlepšoval a pak zjistí že vlastně nejezdí :)

            0 0
        • čel.A  

          Nebral jsem tu váhu jako negaci, v teto ceně a kategorii je to standard. Mě se na tom kole jelo fakt dobře a navíc bylo ještě fakt těžký. Takže to ma určitě potenciál. Kromě geo bych ještě popremyslel nad systémem pruzeni, kde to je prepakovanej jednocep vs maestro či FSR.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.