Figl jak vyndat sjeté piny z pedálů ?

27 nepřečtených
  • Kejmil

    Zdravíčko tak jsem se pustil do toho že si vyměním piny v pedálech.Myslel jsem si že je to vcelku banální věc, ale chyba.Jsou to klasické červíky, červíky zabité bordelem na smrt, a výška červa moc nízká na to abych je pořádně chytil do kleští.Máte nějakou radu jak je dostat ven?Odvrat abo nějaký jiný fígl?Jo a jelikož bych chtěl zvýšit výšku nových pinů, stačí je nedošroubovat upe do krajní polohy, ale trošku nechat vyšroubované a zalité Loktajtem? Dík.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud pin kouka vice nez tri milimetry, tak by mel jit chytit. Nejake vystouravani jsi asi zkusil a nikam to venedlo, takze nezbude nez piny odvtat. Idelani by bylo pouzit diry pro imbus a vrazit to ni vytahovak sroubu, ale v takove rozmeru se bude blbe shanet.

      Piny zasroubuj az nadoraz, pokud chce delsi, kup delsi:)

      0 0
    • scota  

      A nešla by tam jehlovým pilníkem udělat drážka na šroubovák a pak to prostříknout WD40 a vyšroubovat?

      0 0
      • Carloss  

        zkoušel sem, praskne to při povolování..

        ..

        0 0
        • Smazaný účet  

          …WDcko, nahrati, nic?

          Pak jedine provrtat skrz a dat vetsi piny..

          0 0
          • Kejmil  

            Jediná možná varianta, ale jedině na stojanové vrtačce z hooodně kvalitním vrtákem.Uvidíme co beje.

            0 0
        • Georrge  

          třeba to kemilovi pujde :) taky bych zkusil drazku + sroubovak, pripadne vzit Torx klic o trochu vetsi nez byl puvodni imbus v pinu a zkusit to tam narazit, a pak vysroubovat. Pripadne pokud z puvodniho imbusu nic nezustalo tak vyvrtat do pinu dirku, a znova aplikovat narazeni torxu.

          0 0
      • Kejmil  

        No tak nějak jsem zkoušel všechno možne i nemožne a odvrtavat ty červy je vcelku drsna prace, to tak vrtak do nerezu bo ty moje do toho moc nechtěj lézt :D, dva červy urvane při odkroucení kleštěma.Tak to vidím asi na novou variantu lehkých pedálů a jednoduše se měnících pinů.Bo je to vážně práce za trest. http://www.downhillshop.cz/…re-3464.html

        0 0
        • Smazaný účet  

          a co mas za problem, ze tam nedas ten inbus?

          0 0
          • Kejmil  

            No problem je že ty hlavy jsou už moc zhoblovane, zak když tam strčím imbus tak to nemá dostatečnou plochu a imbus v tom prokluzuje, zkoušel jsem více imbusu tak to neni tim žeby byl imbus sjety.No a tedkom semi povedlo dva červy urvat bo ty hlavy jsou měkši bo maj dute tělo tak jak jsem to pevně uchytil tak zbytek časti za ktery to šlo chytit už neni.

            0 0
        • Petr L.  

          Zeber do roboty, mrknem nato, neni mozne ze by to bylo tak zalepene, na odvrtavani bych se raci vykaslal, piny jsou tvrdsi nez telo pedalu a je velka sance ze ti to sjede.

          0 0
        • manek100  

          A co zkusit koupit levý vrták? ten by to mozna mohl pri urcitem zaberu vytahnout ven. A nebo koupit malý kobaltový vrták a zkusit vytahováky.

          0 0
    • gazman  

      Odvrtat a do odvrtané díry naklepnout nějaký čtyřhran treba tu část pilníku, ve tvaru jehlanu, který je normálně schovaná v rukojeti (upravit zúžit přibrousit). Je to litina takže je tvrdý ale křehký, dobře se do díry zažere ale při povolování může uletět. Nebo odvrtat větším vrtákem a jen odstranit zbytek závitu pinu ve formě pružinky z těla pedálu

      0 0
    • Ossis  

      Z čeho je tělo pedálu? Pokud hliník, tak by je šlo nejspíš odleptat.

      0 0
    • Dorsiflex  

      Použiju starší vlákno a zeptám se:

      včera na vyjížďce jsem přišel o pin a druhý obrousil o dobré 2mm a dnes, když jsem je měnil, tak koukám, že i ty ostatní jsou docela sjeté (zvlášť na vnější straně pedálu). Takže – měníte při podobných situacích piny rovnou všechny nebo neřešíte a nahradíte pouze zničené?

      Doufám, že to není moc blbý dotaz :).

      Díky.

      0 0
      • Pedro404  

        Já neřešim ani ty urvaný, pár mi jich chybí a zatim nepozoruju snížení gripu.

        0 0
      • Gabbo  

        Ja jen doplnuju chybejici (krom jedne diry, kde by to chtelo udelat novej zavit).. zbytek neresim..

        0 0
        • Petr L2  

          Už jste zkoušely klasické vytahováky šroubů?

          http://www.landsmann.cz/…_d47414.html

          To se navrtá díra do šroubu co nemá hlavu, nebo nejde chytit, v tomto případě do sjetého pinu a do té díry se našroubuje vytahovák, má obrácený závit, takže jeho zatahováním do díry se šroub povoluje. Dá se to koupit v každém pořádném shopu s nářadím.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.