FenixBT20 vs NiteRider Lumina 650 Cordless

21 nepřečtených
  • stinkypinky

    nemůžu se rozhodnout pro svetlo,poradte prosím.

    0 0
    • Ricci  

      Fenix

      0 0
    • MirosPikos  

      Již poněkolikáté posílám odkaz na měření mnoha světel:

      http://reviews.mtbr.com/…hts-shootout

      Jinak jsem vlastník BT20 kdybys potřeboval něco vědět, tak se ptej. Ale dost jsme tu už řešili, když použiješ vyhledávání.

      0 0
      • Lister  

        Dva dotazy:

        Má cenu si za něj připlácet prakticky trojnásobek proti levným čínským světlům?

        Je ta dioda opravdu tak teplá, jak vypadá na fotce na mtbr nebo mají jen špatně nastavené vyvážení bílé?

        0 0
        • MirosPikos  

          To je na každém, aby posoudil jestli to má cenu či nemá. Já si připlatil a jsem spokojen. Čínu jsem si pořídil jako čelovku (UltraFire H6) na helmu.

          Číny mají obvykle hodně studené světlo a často blikají, tak je to i u té H6, ale nevadí mi to. Takže odpovídám na druhou otázku, ano světlo je skutečně teplejší/příjem­nější než u těch čín.

          Koupil bych si na řidítka klidně i světlo z DX, ale není tam žádné takové, které má ohnisko rozprostřené tak jako Fenix za třetinovou cenu. Takto mám trochu dražší světlo z mého pohledu bez kompromisů, navíc se zárukou.

          0 0
          • Lister  

            Díky.

            Té dobře vymyšlené optiky jsme si na fotkách všiml, to se mi opravdu líbí. Pokud je to světlo opravdu tak teplé, tak to nemusí být vůbec špatná volba, mě ty ultrastudené odstíny nevyhovují, bohužel moje světlo právě takový odstín má. V kombinaci s tímhle už by to mohlo být lepší.

            Kdes ho vlastně kupoval?

            0 0
            • Lister  

              Tak už jsem našel, kde jsi ho koupil.

              Jen další poddotaz – bude baterypack, který se běžně dodává k podobným světlům kompatibilní s tím Fenixem – jestli sedí konektor?

              0 0
              • deekay  

                Ten fenix mi taky zajima, nejsem uplne spokojenej s cinskou kopii magicshine (studene svetlo, uz se mi urval drzak, utrhlo poutko tasticky na baterii, je spatny kontakt v konektoru a aby to melo normalni kuzel musim tam mit dve rozptylky), takze bych ji nechal na pevnaku abych nemusel prehazovat a sel do neceho lepsiho.

                0 0
              • MirosPikos  

                Světlo je samice a akupack samec, nevím jestli to není u číny opačně. Ale určitě by nebyl problém si konektor udělat vlastní, případně nějakou redukci.

                0 0
                • Lister  

                  S těmi konektory máš bohužel pravdu – je to přesně, jak píšeš. Redukce by asi neměl být problém, hlavně mi jde o to, jestli to bude kompatibilní „elektronicky“, tam z mého pohledu nevidím problém – ale je pravda, že celkově tomu houby rozumím.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Tam se domnívám, že to musí být elektronicky kompatibilní, ale určitě ti to tu nějaký znalec potvrdí, já to zatím neřešil, takže nevím.

                    Ale už kvůli té LEDce to musí mít na výstupu stejný napětí jako ten originál se dvěma 18650. Takže asi 2 páry paralelních článků v sérii.

                    Fenix údajně chystá akupack pro 4×18650 pro tohle světlo.

                    0 0
            • MirosPikos  

              Snažil jsem se to vyfotit pro porovnání, ale nemám podmínky aby to z toho bylo jasně zřejmé. Chtělo by to spíš vidět na vlastní oči. Každopádně je to hodně znát, ten UltraFire je do už skoro do modra, Fenix je příjemné bílý lehce do žluta. Krom toho při náhledu je krásně vidět, jak UF bliká.

              Kupoval jsem u dovozce, takže kronium.cz

              Jediný, na co bych tě upozornil, co jsme tu řešili – výdrž na plný výkon je malinko slabší než uvádějí ve specifikacích.

              0 0
              • Lister  

                Mně na počátku vůbec nedošlo, že to nemá baterii, ale vlastně jen pouzdro na 2 nabíječky.

                proto ten můj další dotaz, jestli by to šlo napájet s běžného akupacku, kterým bych pomocí rozdvojky zásoboval obě světla a po jeho „smrti“ použil náhradní.

                0 0
                • josh  

                  U Fenixu je uvedena možnost napájení též 4ks CR123A, takže by měl jít použít jakýkoliv akupack s napětím v rozmezí cca 4 – 12 V, pokud si člověk zbastlí propojku, ovšem nevidím v tom žádnou výhodu. Když zdechne velký akupack napájející více světel, tak jsi ve tmě.

                  0 0
                  • josh  

                    oprava: 8 – 12 V

                    0 0
                  • Lister  

                    ovšem nevidím v tom žádnou výhodu.

                    Minimálně výhoda je v tom, že nemusíš mít na rámu přichycené dvě baterie a tu druhou vezeš třeba v batohu a v okamžiku, kdy umře je jen jednoduše zaměníš a jedeš dál.

                    Fenix nakonec asi nebude. A úplně levou čínu asi taky brát nebudu. Hledám na netu nějakou dobrou nabídku na Magicshine MJ-808U (tedy verzi s U2 diodou) nebo se mi ještě hodně zamlouvá i Gemini Xera (kupoval bych jen lampu), u které se mi nejvíce líbí možnost programování jednotlivých úrovní jasu – rozdíl mezi 90 a 100% bude ve svítivosti asi sotva znatelný, ale přitom udávají prodloužení výdrže o ca 25%.

                    0 0
                    • josh  

                      To máš sice pravdu, ale dvě zcela nezávislá světla je bezpečnější řešení, zvláště pokud člověk jezdí s nějakým levným DX-matrošem (což ale asi nebude tvůj případ). Spolehlivý acu-indikátor je v tom případě nutností. Magicshine MJ-808 asi bude dobrá volba, ale počítej s trochu užším a příliš intenzívním ohniskem. Když to světlo osazovali ledkou SSC, tak mělo perfektní kužel, po upgrade na XM-L je výrazně užší, asi to chtělo upgradovat i reflektor, možná pomůže nějaká rozptylka před nebo lépe místo skla.

                      0 0
                      • deekay  

                        MJ-808 s XM-L sviti dle MTBR obrazku, co do kuzelu stejne jako moje cinska kopie, taky s XM-L a bez rozptylek to pro me bylo nepouzitelne. Ted vozim dve rozptylky krizem misto puvodniho skla a konecne to osviti prostor pred kolem, tak jak potrebuju. Nicmene do tydle ciny bych uz nesel, ani za tu nizkou cenu.

                        MJ-808 na tom bude trochu lepe, aspon se nevypne bez varovani, kdyz dojde baterie, ale jak uz jsem psal, kuzel pro me nevyhovujici.

                        0 0
                      • Lister  

                        Jelikož to bude doplněk k MJ-872 což je opravdu hodně doširoka svítící světlo, tak to beru jako výhodu – použití je pro mne čistě jako dálkové světlo, samotné bych ho nevozil.

                        Gemini Xera má mnohem lépe rozložený kužel, ale cenově vychází samotná lampa stejně jako 808 v setu.

                        0 0
    • Lister  

      Vždyť má každé úplně jinou konstrukci, to by nemělo být těžké rozhodnout.

      Jako jediné světlo na kolo asi Fenix – má širší kužel a celkově bude asi líp svítit.

      Jako univerzální svítilnu prakticky na cokoliv nebo jako doplňková bodovka k jinému světlu nebude ten Netrider vůbec špatný – nemusíš řešit, kam uchytit baterii a kdykoliv to můžeš použít jako příruční svítilnu – asi jen na nižší mody, ale zase díky velkému tělu by se to nemělo moc přehřívat ani na vyšší výkon.

      0 0
    • bradek  

      Ještě bych zvážil Niteye B20, za podobné peníze 1200 lumenů + dálkové ovládání režimů, slušná výdrž, já o něm uvažuji:

      http://www.candlepowerforums.com/…owthread.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.