• peter934

    Chcel by som sa opytat, aka je najvhodnejsia farba skiel okuliarov?

    Na bicykel (cestný) sa dostavam az podvecer, kedy je uz slnko nizsie. Neviem ci tam treba nieco ine ako klasicke cierne, alebo je to individualne?

    0 0
    • tassajara  

      Zalezi ci je slnecno alebo nie, a tiez od tvojho kurzu ci ides proti slnku alebo nie. Podvecer dokaze aj dobre oslepovat, ale zas ked sa zotmie ocenis cire… Najlepsie je mat dvoje okuliarov, jedny uplne cire alebo len malinko stmavene ked nie je slnecno, a druhe do slnecnych dni.

      0 0
    • Sodík  

      Ideální je mít brýle s výměnnými skly – tmavé pokud je hodně světla třeba na horách, žluté do mlhy a šera (téměř ho nevyužívam) a bílé, které vozim asi nejvíc – hlavně jako ochranu očí proti prachu, muškám atd. + UV filtr v nich samozřejmě taky je.

      0 0
      • dieegoo  

        Taky jsem si myslel, jaká budou výměnná skla výhra.. ale bavilo mě to měnit tak první týden. Teď si nejspíš pořídím jedny čiré a nebo zatmavovací a bude snad vystaráno.

        0 0
      • bagr84  

        Zkousel sem zluta skla a pripadlo mi, ze to pri delsim noseni musi byt docela zatez na oci – neunavuje to?

        0 0
        • Petr L.  

          ja jezdim se zlutyma potme a oci me z toho neboli a vyhoda je ze auta neoslnujou i kdyz se divas primo do svetel, to s ciryma nejde.

          0 0
      • Vlady  

        zkoušel jsem kde co a skončil u bezbarvých skel. Obzvlášť kvalitně blbne oči žlutá, oranžová a modrá. Hlavně modrá je geniální. Po nasazení na oči máš dojem, že teplota okolí klesla o několik stupňů. Za nějakou dobu si mozek zvykne a zbarvení nevnímáš. Když brýle sundáš, máš dojem, že jseš v zemi po atomovým výbuchu – alespoň jak to znám z filmů . všechno červený, rozpálený, jenom vyhlížíš, že uvidíš nějaké mátohy, kterým padají v chomáčích poslední zbytky vlasů..... Super. Pokud chceš ale vnímat okolí tak, jak je, tak bezbarvý skla… – slunce pomůže odstínit kšilt.....

        0 0
        • RomanH  

          Ja si taky prosel obdobim tmava, rozjasnovaci zluta a ted uz asi 4 roky vozim stabilne cira. Rikal jsem si, ze je cas na zmenu, ale s tou  modrou jsi me teda nepotesil – mne se ty BBB tak libi :-)

          http://www.bbbparts.cz/index.php?…

          0 0
    • hribik A1  

      no ja pouzivam stale oranzove a nestazujem sa…

      0 0
    • beeker  

      Pisnu to sem, taky to zrovna řeším. Potřebuju poradit taky s výběrem skel. Jezdím na biku a třeba v lese je s mojima tmavýma brýlema až moc tma. Teď mám na výběr: buď s nějaké se čtyřmi výměnnými skly nebo lehce tmavé s polarizačními skly. Jsou ty polarizační skla k něčemu nebo je lepší měnit sklíčka podle potřeby?

      0 0
      • beeker  

        A ještě co třeba takové co majína pohled ty skla duhové? Jak je přes ně vidět?

        0 0
      • Neil100  

        Polarizace je vhodná na ostré slunce, je to dost okrajová záležitost, alespon v našich podmínkách…Tlumí odlesky, ideální k vodní hladině, ostrému slunci, které se odráží od sněhu apod…V lese je to naopak to nejhorší.

        Nevhodná barva je modrá, která je dobrá zase jen a pouze při difuzi, při všem ostatním je to horší…

        Nejlépe vychází zorníky neutrální do kouřova,lehce narůžovělé…Pro nejširší záběr.

          
        0 0
    • lidumil  

      Já mám tyhle a naprostá spokojenost

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.