Existuje univerzální sporttester kolo/běh

6 nepřečtených
  • horny

    Z nedostaku času musím často volit jako sportovní aktivitu běh místo mého milovaného kola. Zároveň bych chtěl mít pod kontrolou svoji hercnu, proto uvažuji o zakoupení sporttesteru. Ještě se v nich moc neorientuji, a proto prosím o radu – existuje univerzální sporttester vhodný jak pro běh tak i na kolo (event. jinou činnost)? Po zběžném prolítnutí webů Sigmy, Poloaru atd. jsem zjistil, že jsou pro obě aktivity spešl kategorie. Kupovat dvě varianty je určitě blbost. Porádíte?

    0 0
    • kámen úrazu1  

      Existuje. Vhodný je každý pulzák, co se může nosit jak náramkový hodinky na ruce. :-) A k těm nejvyšším cyklistickým/bě­žeckým Polarům lze dokoupit čidlo na měření vzdálenosti a rychlosti běhu/ v případě běžeckého Polaru čidlo na kolo. Jiní výrobci to u obdobně drahých a vymakaných modelů budou mít možná stejně, to nevím.

      0 0
    • mr.antik  

      no jasně, všechny náramkový sporttestery se dají dát na kolo. Já mám nějakou levnou sigmu a pohoda. Ale Polary jsou hezčí, líp zpracovaný a určitě víc vydrží.

      0 0
      • RADO77  

        Záleží jak se na to podíváš. Buď Ti jde u obou sportů jen o tep tak Ti stačí cokoliv levného od Sigmy. Jde o to, aby tam šly nastavit pásma a hodinky signalizovaly, když jsi nad nebo pod pásmem.

        If chceš vychytávky jako současné měření rychlosti + vyhodnocování v PC apod, tak asi jedině polar. Kde když koupíš zde x krát zmiňovanou 725, tak k těm hodinkám máš senzor na kolo a musíš si dokoupit senzor na botu co měří i rychlost u běhu nebo to koupit jako 625 a máš to v setu se senzorem na běh a doukupuješ senzor na kolo. Výhodnější je druhá varianta, protože samostatný senzor na kolo je levnější než ten na běh.

        Já jsem úspěšně odtrénoval při triatlonu tři sezony a až letos na podzim jsem si udělal radost a koupil jsem si Polar 625 + cyklo senzor + kadenci. Ale je to jen taková frajeřinka pro radost, v zásadě to nepotřebuješ.

        Doufám, že jsem se vyjádřil srozumitelně.

        0 0
    • Daf  

      Jakykoliv sporttestr pro beh je vhodny i na kolo. Pokud ti tam ovsem nebudou chybet funkce mereni rychlosti. Nebo i obracene, kdyz nebudes potrebovat krokomer ;) Docela zajimavou vecicku dela Suunto. K hodinkam se da pouzit GPS modul, ktery dokaze merit vzdalenost, napr beh ale i treba beh na lyzich atd.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.