Existuje neco jako fakt dobre detske kolo?...

434 nepřečtených
  • saintjv

    Nebo jsou ve 20" vsechny uplne stejny? Budou vanoce a chceme neco prckovi koupit. Ale predpokladam, ze muj dotaz mnoho oznaci za … takze, jetsli muze neco nekdo z vlastnio zkusenosti doporucit? Cena tak 5–8k?

    0 0
    • karliner  

      Pro prcka velikosti 20" kola se kvalita poměřuje líbivostí designu. Ničím jiným.

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Rozdíly určitě jsou, jen nejsou tak vidět.

      Určitě hliníkový x ocelový rám, kvalita nábojů atp.

      Třeba Author dělá u svý 20'' dvě verze, jednu očesanou, druhou celkem slušnou.

      Odpružená vidlice je na takový kolo nanic, i když wow efekt bude mít slušnej :-)

      0 0
      • karliner  

        Jestli máš děti a přesvědčuješ že, na to kolo se jim musí líbit, protože má hliníkový rám a lepší náboje než Máňa ze sousedství (která má na rámu obrázek sluníčka a medvídka) a proto na něm musí jezdit a musí je to bavit, nezávidím tvým dětem..

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Ale ne, jen odpovídám, že určitý rozdíly tu jsou.

          Já jsem například kupoval kolo s co nejnižším rámem kvůli sesedání. A navíc bylo modrý, což byla v té době preferovaná barva…

          0 0
          • saintjv  

            Tak tomu rozumim:))) U nas vede zelena tak to zatim vypada na spesla ale sere me ta odpruzena vidle…zbytecna vaha navic…

            0 0
            • Patar  

              Pošli e-maik- já pošlu fotku.

              0 0
            • Roman11  

              Malá měla na 20" kole taky pevnou vidlici. Když jsem sháněl letos nové 24" kolo, chtěl jsem kvůli váze taky pevnou. Všude jsem četl, že pro dítě je odpružená vidlice stejně zbytečná a že ji dětská váha nepropruží. Nakonec jsem koupil kolo s odpruženou (dnes se dělají téměř všechny 24" kola s odpruženou) RST Capa T 24 (50 mm) a jsem překvapenej, jak krásně funguje. Malá má 29 kg a je nadšená, jak jí to oproti té staré vůbec nedrncá. Takže jsem změnil názor a už si nemyslím, že je odpružená vidle pro dítě zbytečná. Ale u 20" kola asi zbytečná bude.

              0 0
          • karliner  

            Tak je to v pořádku. Bohužel, jsou k vidění i otcové kteří to tak nevidí. Většinou na dětských závodech s vystressovanými dětmi.. :-/

            0 0
        • nobody  

          dítě ve velikosti 20" kola tě s medvídkem pošle do … :)

          0 0
    • Luk02  

      Podívej se na něco od A-gangu nedávno jsem tu měl pěknou 20–24" na diskách s kratšíma pákama a 140mm kotoučema, docela pěkně vymyšlený na dětské kolo…

      0 0
    • stařík  

      Všechny nejsou stejný. Tohle jsou dětská kola.

      www.juniorbicycles.com

      0 0
      • Roman11  

        Souhlas, pro dítě je váha kola nejdůležitější. Taky jsem o něm (s koly ve vel. 24") pro dceru uvažoval. Ale cena je jinde a bude to mít tak na 3 roky, takže jsem to vzdal a koupil AUTHOR MIRAGE 24". Ale třeba by se zase dobře prodalo, tak by ztráta nemusela být až tak velká. U dospělého kola, které bude mít na řadu let už pak šetřit nebudu.

        0 0
    • RUSH  

      Co nejlehčí, třeba Author:

      http://www.author.cz/…cosmic-2012/

      nebo Specialized:

      http://www.specialized.com/…206speedboys

      atd.

      0 0
    • maramaty  

      Záleží kudy tudy budeš prcka prohánět.Pokud nebudete jezdit jen po cyklostezkách tak já za sebe můžu doporučit scott scale jr 20.Super kolo.Malej ho prohání se mnou na trailech,kde neni nouze o kořeny a kameny a fakt pohoda.

      0 0
      • saintjv  

        Super urcite na nej mrknu. A co ta odpruzena vidle? Mas s tim nejakou zkusenost at uz dobrou nebo spatnou?

        0 0
        • maramaty  

          vidlice maká super.Samozrejmě na ni nejezdim,ale když vidim,co malej sní přežehlí,na čem všem udrží řídítka v ruce,brzy se daji taky krásně ovládat,kolo má pořádnej pláš a na to že má odpruženou vidlici,je lehoučké.

          0 0
          • Lišák  

            Kolik mladej váží?

            0 0
            • maramaty  

              malej váží 25 kg

              0 0
              • Lišák  

                Dík.

                0 0
                • maramaty  

                  Koukal jsem na tvoje fotky a přesně ty dětský kola které tam máš prošli mým klukům pod rukama.Chtěl jsem v tom pokračovat i ve 20tkách,ale tam jsem se rozhodl pro toho scotta.Ten se scottu podle mě víc povedl než ta 20tka od spešla

                  0 0
                  • Lišák  

                    Je fakt, že mě 20" Spešly taky zrovna neoslovily. Zatím jsem přemýšlel o SUPovi. Nevím zatím, kolik váží, ale u Toma by měl asi úspěch- bratranec má „tohoto 24".:http://www.superior.cz/…4-issue.html Nicméně pokud se Tom přes zimu nějak extra nevytáhne, tak 20" ještě sezónu počká.

                    0 0
    • šlapatko  

      Zatím jsem malé chystal odrážedlo s lehkými úpravami:-)

      Taky se mi líbí spešl, agang, scott + malé úpravičky a je bajk cajk.

      0 0
    • strtom  

      nejhorší je, že na ty dětské kola dávájí něco na způsob gripshiftu, ale je to takový šmejd, že to otočí sotva dospělý natož dítě. Když mají děcka zpocené ruce tak nezařadí vůbec.

      0 0
      • Patar  

        Montujeme Revo Shift RS 43 a Rs 47 ke kazetám 7 a 8 speed. U těchro tyto problámy jsou podstatně menší než u 6-stupňových R35 , které potřebují větší úhel pootočení . Dalším problémem pži montáži je příliš dotažený šroubek k řádítku , kdy dochází k deformaci celého řadiče a bubínek drhne o plášť Reva.

        0 0
        • strtom  

          tak tam dejte raidfire muj kluk( už trochu vyrostl) teď holka jezdi na biku s tim dobrým gripshiftem jak píšeš a řadí se jí strašně špatně. Když má mokré ruce, tak na to nemá sílu vůbec.

          0 0
          • Patar  

            Na přání montujeme také SL.M310/ 7 speed. Ale každé dítě nemá dostatečně dlouhé prsty. U tvé dcery máš ta Reva v kombinaci s jakým šaltrem?

            0 0
        • Jenda  

          jo s timhle jsem na synovcich kolech taky bojoval, nakonec jsem dal klasickej gripshift. jeste je traga jak na 20 kolo daj prehazky s dlouhym raminkem takze to raminko se coura pomalu po zemi a pritom to ma jednoprevodnik. Nakonec jsem to poresil vymenou za starsi silnicni saltr, novej bohuzel nefachal protoze mel moc silnou pruzinu a nejen synovec nebyl schopen ten gripshift utocit.

          0 0
          • Ruprt2  

            Malý taky gripshift neutočil.

            Omotal jsem ho párkrát páskou na hokejky. Změkl, zlepšil se úchop a zvětšil se průměr a tím páka a není problém.

            Byl jsem překvapený jak velký efekt to mělo

            0 0
    • nobody  

      jak je na tom vidlice Suntour XCT 24" s chodem, jde to u dětského kola použít?

      0 0
      • Patar  

        Jezdit se s ní dá, ale na závodění mládeže v Č.P. nestačí.

        0 0
    • petrun  

      V téhle cenové relaci se sá sehnat puze DO-DO (dodělej doma). Já to řešil koupí velice slušného modelu z cyklobazaru za super cenu + vlastní funkční upgrade.

      0 0
      • šlapatko  

        Přesně, dodělat doma.Nebo třeba RST first 24.Jen ta cena :-(

        0 0
      • Madla  

        Kéž by to fungovalo i u nás, to je většinou jen koupit – a ať si to žije vlastním životem, a děti máme dvě, tak je to pro peněženku docela zátěž.

        0 0
    • Obree  

      Řešil jsem úplně stejnou otázku. Nakonec jsem zjistil, že důležitá je váha kola, naopak odpruženou vidlici nepotřebuješ.

      Je to vyzkoušený experiment s mými dětmi a dětmi kamarádů. Kdo má lehké dvacítkové kolo jede déle, rychleji a raději, než těžké, nebo s odpr. vidlicí.

      Když má kolo 9 kg místo 11 kg tvoří rozdíl 10% hmotnosti dítěte. Nevím, zda s dá říci, že je to jako kdybych já měl kolo těžší o 9 kg při mých 90kg tedy také o těch 10%. Ale u dětského kola je to viditelný rozdíl ve výkonosti.

      Optimální je koupit Author Cosmic a k tomu superlehké pláště. Za rozumnou cenu máš skvělé kolo.

      Podívej se do mého profilu, řešil jsem 24" pro kluka, předtím 16" s přehazovačkou­ atp.

      Další zkušenost je, že větší kola jedou výrazně lépe hlavně terénem. To není až takový objev, ale ze zkušenosti říkám, že je to překvapivý rozdíl: 16" nejede terénem vůbec, kolo poskakuje, zapadá do každé menší díry, kliky chytají o terén. 20" je o mnoho lepší! navíc má přehazovačku a 24" jede skoro jako dospelé MTB. Tzn. že jsem děti hnal na vetší kolo jak jen to šlo.

      Moje dětská kola:

      Author Stylo 16"= 7,3 kg, sundaná přední brzda. Dítěti vydrží 2 roky, standartně ujede 12km po asfaltu.

      Author Cosmic 20" = 8,5 kg, superlehké pláště. Dítěti vydrží pouze 1 rok!, standardně ujede 20–25 km terénem.

      Author Mirage 24"= 9,3 kg, kompletní stavba viz. můj profil. Dítěti vydrží 4 až 5 let, ujede 50+ km kopcovitým terénem.

      0 0
      • KAPLIS  

        Jak jsi to měl s tou dvacítkou? Spíš než roky je důležitá výška. Do kolika cm jsi ji měl? Mladý má teď 112cm. Stylo 16" už je malé. Na sezónu chci dvacítku. Buď vezmu core (http://www.heureka.cz/…). Dá se sehnat za dobré koruny, nebo bazar, nebo se hecnu a něco postavím :-)

        0 0
        • Obree  

          16" měl od 3,5 do 4,5 roku, tedy asi do 110cm, pak 20" pouze jednu sezonu a po zimě už chtěl jenom tu 24". Jinak 20" nepostavíš, není z čeho, žádné díly neseženeš. Kup Ravo, nebo Cosmic. Uvažoval jsem i o Redline 18" hmotnost 5,5 kg ale BMX geometrie není to pravé.

          0 0
          • KAPLIS  

            Podívej se mi do profilů :-). Bmx 20" jezdíme už od tři let. Geo je v poho. Je to ale spíše silnice. Dráha nebo asfalt. Jede jak blesk. Teď řeším terénáka s řazením. Stavět se určitě dá. Je to ale jako vždy otázka peněz…

            0 0
        • Patar  

          Nemusíš nic stavět. Montuji Nipeer na stejných rámech jako Červenec.Prohnuté ve 42 variantách a je možné se domluvit na čemkoliv. Rámy s přámou horní trubkou až v systému 2×8. Kola máme na kazetovách nábojích s rozsahem kazety 12–32z(7 speed), nebo 11–32z (8speed). Fota do B.F. nevkládám, zasílám přímým zájemcům.

          0 0
      • Jetson  

        Věc názoru. Moje děti například kašpárka využívají a asi by jim chyběl. Když kluk poslechne volání divočiny a musí opustit cestu, tak ta vidlice taky trochu asi pruží. A skoro nejdůležitější důvod pro mou volbu 24 spider boy/girl od LeaderFoxe bylo řazení na páčky, protože holka neutočila na 20 kolu řazení nahoru. Nájezd za den i 70 km a nemyslím, že ta váha navíc je zásadně omezuje. Kolo máme na ježdění, ne na nošení. Ono srovnávat dětskou/dospělou váhu a její poměr k váze kola je IMHO nesmysl. Ne náhodou je podle takové metodiky největší silák na planetě z hmyzí říše, nikoliv z chobotnatců.

        0 0
      • erne100  

        U nás v rodině – velmi dobrá zkušenost s dětskými Authory všeho druhu, naopak strašně těžký a extrémně drahý Spešly. A jednička Superior ve dvacítce, menší nevím.

        0 0
      • Mark-H14  

        Ahoj, e-mail nemáš uveden… mohu tě poprosit o kontakt? Napiš mi prosím na můj. Děkuji mockrát Marek

        0 0
      • Mark-H14  

        Hledá se Obree

        0 0
      • Mark-H14  

        Hledá se Obree – help.

        0 0
      • Mark-H14  

        Stále se hledá Obree – nemáte na něj někdo kontakt? Díky.

        0 0
    • Milvus888  

      toto je opravdu dobre male kolo :)

      0 0
      • Kouba_2005  

        No jo, ale to je odrážedlo. Tady je požadavek na kolo šlapací. To kdyby bylo v tomhle stylu, tak bude i váha určitě super …

        0 0
    • Ice-goofy  

      J-r-o Já myslím, že bys mu měl pořídit pořádné kolo ;)…

      0 0
    • Mark-H14  

      Domluvili jsme se s Ježíškem a pod stromečkem bude mít dcerka, 7let, nové kolo: http://www.orbea.com/…/mx-24-team/

      1×10, kazeta SLX 11–36, převodník 32z., kliky 152mm, řazení a hazka Deore.

      Už je doma (schované). Skutečná hmotnost 10,2kg. Po vzoru Obreeho a jeho 24" Authora ještě nechám vyplést v Remerxu kola (ráfky Dragon Line L719, silniční náboje Novatec Superlight 18/24, černé dráty 2mm, nechám vystoustružit k zadnímu náboji koncovku a možná i celou osu na 135mm) Mělo by to mít do 1500g. Cena příznivá. Nebo se ještě domluvím s „Hnojem“. Bohužel lehčí alternativu jsem nenašel.

      Současné výplety mám převážené tak napůl, protože jsem zatím shodil jen přední kolo. Samotné kolo bez RU s páskou má 840g. Překvapil mě plášť Kenda 24×1.95, který má 460g. Duše tam dali 24/1.5 – 1.75. :)

      Nejslabším článkem, dle zahraničních fór a zkušeností jednoho kamaráda, který toto kolo koupil před rokem, jsou brzdy. Chtěl bych je nahradit Deore brzdami a pákami, ale nevím přesně kterými, když je jich tolik typů, 590, 610, Br, BL atd. Novější jsou 590? nebo 610?

      Pedály dám klasické BBB 246g, ty původní plastové mají 344g.

      Pokud by vás napadly njaké tipy na lehké záplety a nebo poradíte jaké brzdy budu rád.

      Prosím neřešte zda to má či nemá smysl investovat a odlehčovat dětské kolo, je to takové mé hobby, relax. Díky.

      PS: kdyby se někomu doma válela v šuplíku lehká sedlovka 27,2mm a nebo představec 60 – 70mm, tak nabídněte.

      0 0
      • nitraq  

        Novější deore jsou 610, jsou zas o kousek blíže k SLX.

        0 0
      • gerrard  

        Ktera Kendy jsou tak lehke? Diky

        0 0
      • scalar  

        Nejnovější Deore mají označení M615:

        http://cycle.shimano-eu.com/…re_m610.html

        0 0
      • Azmir  

        Počkej to tam chceš jako dát kotoučovky?

        0 0
      • Rubi  

        ja bych to na tvem miste zase tak nehrotil, my jsme brachovi loni koupili meridu dakar 24-V, ktera vazila nejakych 12kg, ale za rok z toho vyrostl a Veska pro decka jsou stejne naprd na dlouhe sjezdy (treba jak jsme sjizdeli z koutu po modre, tak jsme museli dost delat pauzy) a ted jsme mu postavili raketu v 26 foto, do ktere uz se vyplati investovat, protoze vydrzi mnohem dele a i dily jsou dostupnejsi

        0 0
        • Rubi  

          dobre, necetl jsem ten dovetek, ze te to strasne bavi vylepsovat, tak me popripade ignoruj…:D

          0 0
        • Mark-H14  

          Kolo fakt moc pěkné, ale hoka má 7 a je hodně drobná, myslím, že jí ta 24" vydrží do 11, takže třeba i 4 roky. Kluk měl 24" 3 roky.

          A dětská kola se fakt dobře prodávají.

          0 0
          • Rubi  

            tak bracha mel 24' kolo od ledna kdy mel cerstve 8 let, on to zas az tak velky rozdil 24' vs 26' neni pri stejnem ramu, jen je treba davat pozor na vysku ramu vuci rozkroku, kde to bylo u nas v pohode, takze pokud ti vydrzi 24' kolo 4 roky, tak do nej urcite neco investuj :)

            0 0
      • karelH  

        postavil jsem mladýmu 24", tak se pokusím to nafotit a hodím to sem pro inspiraci. Zvážil bych ty 2mm dráty. V Botticu od DT nic zeslabovaného v dané délce neměli, ale třeba by se dalo sehnat něco jiného. U těch drátů bych být tebou začal, když už řešíš kola. Většinu ostatních věcí vyměníš kdykoliv.

        0 0
      • alinceb  

        Našel jsem super lehký ráfky 24"/28H/325gr, ale netuším, kde je v Evropě koupit. K tomu Novatec Superlite, Sapim Laser, AL niple a musíš být v páru někde kolem 1200gr…:)

        0 0
        • Mark-H14  

          Ty ďáble! :)) Odkaz?

          0 0
          • alinceb  

            Alienation Ankle Biter – ale v shopu sem je viděl jen v USA. Zkus se obrátit třeba na Foxholeshop, kterej prodává nějaký díly od Alienation. Třeba by je dokázali objednat…

            0 0
            • Neunzikger  

              To je silniční 24“ ráfek 520×15 – na svých kolech je používá www.juniorbicycles.com, Mark-H14 asi potřebuje bikový 507×19.

              0 0
              • Mark-H14  

                Už jsem to asi vzdal, vemu Remerxy L719

                0 0
                • KAPLIS  

                  Mám doma tyto ráfky a k tomu pláště: Schwalbe Mow Joe 507×47 420 g. Neuskutečněná stavba = k prodeji. Velikost 24" přeskakujeme.

                  0 0
              • alinceb  

                Asi si špatně koukal – jsou to ráfky na bikros…;) Úzké jsou, to je fakt, ale u dětského biku, který obuješ na 1.9–2.0" gumy, ti 15mm ráfek bude stačit.

                0 0
                • Neunzikger  

                  .

                  0 0
                  • Patar  

                    Ne každý zde dovede pochopit, že průměr kola v " je udáván s obutím. Např. kategorie 24" zahrnuje 12 (slovy dvanáct) průměrů ráfků světové produkce.

                    0 0
                  • alinceb  

                    Tohle bude jasná remíza. Ráfky NEJSOU určením silniční (i když se tak asi používají třeba v kobinaci s Duranama), ale na BMX – v tom mám pravdu já. Ale ty máš pravdu v tom, že nesedí na 24" MTB rozměr (506mm) – to jsem přehlédl.

                    Když sem tak pátral po lehkých ráfkách, tak mě napadlo, proč to vlastně nedělá třeba Remerx. Kdyby točili lehké ráfky z profilu pro Magic nebo XCO popř. V-verzi z profilu pro Eagle, tak by se to prostě muselo prodávat, protože takový ráfky se skoro nedají sehnat…

                    0 0
                    • Neunzikger  

                      Jednoznačné je sledovat E.T.R.T.O./ISO.

                      V US je ta 520 asi běžnější, dělá je alexrims i velocityrims, obutí např. Microknoby, Pasela.

                      Kdyby to byl BMX rozměr, je běžný i tady.

                      Co se týče zaměnitelnosti kol v rámu, pokud to pobere rozsah nastavení ráfkových brzd (na poloměru to je jen 6,5 mm), není problém – http://www.airnimal.eu/ to dělá. U kotoučovek to je jasné.

                      Remerx by asi mohl stočit 507 i 520 z lehčích profilů. Jen ráfky s brzdnou plochou nebudou tak lehké jako na kotoučovky – v těch hromadná poptávka asi nebude. Alcyon v 520 by odhadem vážil kolem 350 g.

                      0 0
                      • alinceb  

                        Však právě. Když uměj udělat 20" záplet na koloběžku , tak nevidím důvod, proč by nemohli stočit 24" záplet na dětské mtb.

                        Pokud mají ještě odolnější profil, co měly MTB Eagle, tak tam by byl ráfek kolem 405g, co je imho taky ješět hodně slušný…

                        0 0
      • Mark-H14  

        Jak moc je důležitý u takového kola ten Rockring?

        Ne že bych jej chtěl sundat jen kvůli hmotnosti, ale na žádném kole jsme to nikdy neměli a řetěz nikdy nepadal.

        U kola se systémem 1×10, kde tím pádem odpadá přehazování na plackách, by to mohlo být poho, nebo se pletu?

        Díky.

        0 0
        • alinceb  

          Jediná výhoda rockringu, která mě v tomhle případě napadá, je, že chrání lýtko před roztržením o převodník v případě nějaké nehody…

          0 0
          • Mark-H14  

            No právě, dívám se na to stejně :)

            Tuhle věcičku by potřebovala moje žena, která má zuby převodníku na lýtku, ať jede na biku či na silnici a dokonce si umí udělat toto „tetování“ i na levém lýtku a to už chce fakt techniku :)))

            0 0
            • Heinrici  

              Marku ten rockring je tam vlastně jen kvůli těm klikám a placce, kde je to v podstatě obrané o velký a nejmenší převodník a vypadalo by to hrozně. Pokud bys tam dal kliky přímo s jednou plackou, tak to nejspíš ztrácí smysl. I když, holce se nestalo, že by se jí tam dostala nohavice.

              0 0
              • Mark-H14  

                Zkusíme to bez rockringu, i když to bude, jak říkáš hnusné :)

                0 0
              • Mark-H14  

                Tak to máme bez rockringu, snad to nebude padat :) Vypadá to tak, tak všelijak, ale …

                0 0
                • Heinrici  

                  …vím, proto jsem ho tam nechal. Sice to není nijak lehká záležitost, ale těch pár gramů navíc zkousnu na úkor designu.

                  0 0
        • KAPLIS  

          Při délce řetězu co tam dávají bych ho tam radši nechal :-)

          0 0
          • Dave-geo  

            Vždyť tam ten řetěz uplně visí! Ještě pár článků a tahá to po zemi :D

            0 0
      • Mark-H14  

        Ještě bych se zeptal na nějaké ultralehké duše 24". Na 29" vozím duše 125g, tak jsem si myslel, že v 24" by mohly vážit třeba 100g a né 140g. Zatím jsem nic nenašel, asi s tím panem googlem moc nekamarádím.

        Dávají se na dětská kola kratší gripy, nebo jsou určené jen k řazení revoshift? Viděl jsem 9cm pěnové gripy BBB, které mě zaujaly právě svou délkou. Když holka jezdila na bráchově 24" kole, tak jsem postřehl, že buď drží gripy u řadících/brzdo­vých páček cca 3–4cm od okraje řidítek a nebo prostě na gripech ručkuje.

        0 0
        • Kouba_2005  

          A co prostě jen uříznout nějaký pěnový? Stejně nemají žádný zakončení a jištění. ESI třebas.

          0 0
        • Mark-H14  

          Věřím, že ty „lehčí“ 24" duše existují, jen mi je pan google ne a ne nabídnout :) Asi to fakt neumím :(

          Díky za případný tip.

          0 0
      • Mark-H14  

        Měl to být přímý odkaz na obrázek ve spodní části stránky

        „HMOTNOSTI SL“

        Jednoduše vysvětleno.

        0 0
    • libisenuj  

      Řešil jsem letos v září podobný problém. Nakonec jsme vybrali i po dobré referenci od známých Superior. Malej si vybral barvu, cena cajk a je spokojen. Má nalítáno 140 km za 2 měsíce. Co ale musím vytknout je to, že kolo bylo celkem lajdácky zkompletované…to už ale není problém značky…

      V podstatě tohle, ale my máme ročník 2012, takže jiná barva

      http://www.superiorbikes.eu/…-20-red.html

      0 0
      • bikerluzice  

        Za ty peníze na tom moc není.

        0 0
        • libisenuj  

          Já jsem platil 4050 Kč za funglovku. To mi přijde jako dost dobrá cena.

          0 0
          • bikerluzice  

            To pak ano. Na webu byla u toho kola úplně jiná cena.

            0 0
            • libisenuj  

              Za tu ceníkovku by se mi pěkně kroutily prsty co by šmátraly v peněžence:-D

              Bral sem to na firmu a dostali jsme slevu za modelový rok 2012, což mě u dětského kola nějak neirituje. Jediné, co je na prd je Gripshift…jde to fakt z tuha. Byl jsem na to upozorněn, s tím, že by nám to za 150 Kč vyměnil za novější typ, ale kluk to nakonec zvládl.

              0 0
              • bikerluzice  

                Většinou to není v samotném grip- nebo revoshiftu, ale v pružině přehazovačky. Tam kde jsme pořizovali kolo my to dokázali poladit. K plné spokojenosti – v necelých pěti letech v rukavicích bezproblémové řazení.

                0 0
                • Dave-geo  

                  Co se s tou pružinou dá dělat, tušíte někdo?

                  0 0
                  • libisenuj  

                    Já jsem přesvědčil kluka, že co nejde silou, půjde ještě větší silou. Jde to trošku ztuha, hlavně se zpocenýma rukama, ale imho to jde v pohodě…

                    0 0
    • Pedro RB  

      Kdyby jte měl někdo zájem o slušné 24 palcové celopéro, tak jsem na Bazar přidal Specialized Hotrock FS 24"

      0 0
    • nemesishard  

      Nazdar

      Viete poradiť prosím niečo pre 2-ročného krpca? Neviem či ísť do 12inch bicykla alebo len odrážadla. Samozrejme niečo cenovo prijatelné :-) čo som si napr. všimol pri commencal ramones 12inch odrážadlo má napr návarky na kotúč.brzdu čo je podla mna blbosť pretože taká brzda je pre krpca dosť nebezpečná teda hlavne pre jeho prščeky :-) na slovenskom fore sa to jednému užívatelovi teda jeho potomkovi stalo a prišiel o kúsiček prsta.

      0 0
      • alinceb  

        Pro 2-letýho sviště určitě nejdřív odrážedlo. Malej synovec se učil na Firstbiku zhruba ode 2. Teď před sezonou mu budou 3 a už asi dostane první šlapací bike…

        0 0
      • Newman  

        zdravím, sháním levné 12kové kolo pro kluka (3roky), co byjste doporučili?

        Dík

        Martin

        0 0
        • Honz8t  

          Podívat se do bazaru, případně v cykloshopech (často berou jetá dětská kola od zákazníků do komise nebo protiúčtem při koupi většího).

          A potom vyměnit vzadu pastorek za větší – mladej nebude jezdi jako divoch a vyjede prudší kopce. Přitom bude nutné prodloužit řetěz (nejspíš).

          0 0
    • zdsamct  

      co rikate na toto kolo

      http://www.sportisimo.cz/…sa-24/40782/

      0 0
      • Dave-geo  

        Věděl bych jak ušetřit 2500 Kč, ale tohle má oproti tomu co bych poradil já o trochu nižší rám a je to v holčičích barvách.. otázka jestli to za těch 2500 Kč stojí..

        Pokud chceš fakt dobré kolo, tak za tyhle peníze už Patar.. Core rámy by se mohly slečně líbit, bude to lehčí a určitě to pojede líp.

        ps: Tohle 12 kilo nemá ani náhodou!

        0 0
    • smash_mouth  

      Mam maly problem, na vanoce jsem koupil dceri 145cm peknou 24 od SUP za cca 16t namisto Spesl Hotrock a co se nestalo … je ji malej :)

      S-kove 26 jsou ji velke. Kdo dela pekne sx 26 nevite? Vim jen o Radonu co je prave ve vyprodeji…

      0 0
      • Mark-H14  

        Můj kluk 145cm podědil Meridu od manželky v profilu. Je to 16" Juliet s horní rámovou trubkou 560mm. Dal jsem mu tam 80mm představec do negativu, vyměnil hlávko za nízké a asi o 1cm posunul sedlo vpřed.

        0 0
      • Mark-H14  

        Jo a co je to za supa 24" za 16.000,– Kč???

        0 0
        • smash_mouth  

          Superior team issue – mel jsem na nej trochu slevu ale fut zadna lace.

          Zase jsem si rikal ze proti cene meho kola je to zdarma … Levnejsi jak vidle samotna.

          Mam v merku toto http://www.radon-bikes.de/…d_23796_.htm

          0 0
          • Azmir  

            Ten radon mi teda nepřijde nic extra, co tě na něm zaujalo?

            0 0
            • smash_mouth  

              Ze to je xs velikost, jinak vlastne nic.

              Klidne bych dal i vice ..

              Mas jinej tip?

              0 0
              • Azmir  

                Napsal bych patarovi nebo scalarovi, jejich výsledky práce tu padli mnohokrát.

                0 0
              • Mark-H14  

                Jak jsem psal výše. Můj kluk v tomto věku roste cca 7cm za rok. Ta Merida je 16", zdá se ti na něj velká? Má 145cm, tak jako tvá holka. XS jí bude letos fajn, příští rok možná ještě ok a pak zase nové kolo. Důležitá je délka horní rámovky a k tomu odpovídající představec a ideálně slopingový rám, aby byl prostor nad trubkou. Kluk to má teď nad trubkou tak, tak, ale v červnu už to zase bude jinak a v září ještě jinak …

                0 0
                • smash_mouth  

                  Zda se mi na nej OK

                  Dcera uz ma sedlovku na max a je to tip top, mam obavu ze nez se otepli bude to maly :-)

                  0 0
                  • gerrard  

                    Ten SUP ma origo kratkou sedlovku, aby sla do te 11tky ramu cela zasunout. Musel jsem kupovat 400mm uz kdyz kluk meril 132cm. Delsi sedlovka tomu kolu prodlouzi zivot.

                    0 0
      • Neunzikger  

        11“ rám je pro 145 cm tělesné výšky nízký. Kup 400 mm sedlovku http://www.google.cz/…

        0 0
    • Edwin  

      Já teď pořídil bazarově tohoto fešáka: http://kolo.cz/…o-20-sl-2011

      za 1700,– jen trošku opotřebené brzdy, jinak absolutně v pořádku a jsem z něj nadšen. Stejně tak i junior a to je to hlavní. Objevil kouzlo přehazky, že už do kopce nemusí tlačit. Pecka kolo.

      0 0
    • Atilla  

      Malá má od earlyriders odrážedlo až bude starší asi pořídím http://liferbikes.myshopify.com/…ts/belter-16

      Ale teď bych potřeboval koupit něco na 12". Budou jí za 3 měsíce 3 roky cca 95cm a 14kg. Nechci žádný 12kg těžítko, máte nějaký tip? Nebo jde někde sehnat díly a něco postavit?

      0 0
      • Shoty  

        Ten Belter vypadá dost dobře, jen je vyprodaný… a cena bude asi taky „zajímavá“.

        0 0
        • Atilla  

          tuším něco okolo 6–7tis to není tak hrozné.

          0 0
          • mm  

            čekal bych cenu daleko výše. dávám do záložek.

            co se týče 12" – dá se občas někde na webu narazit na starší ročníky specialized. V současnosti jako odrážedlo (bez pohonu) má ten stroj 4,9kg

            0 0
      • stanin  

        Aktuálně prodávám Spešla HotRock 12 růžovýho v dobrým stavu, nechceš? :-)

        A za rok, maximálně dva budu možná prodávat toho Beltera, jestli se nakonec odhodlám ho koupit. Kdybych měl zajištěnýho kupce tak do toho jdu určitě. Dcera není zrovna sportovní typ (takže kola moc neojede) a váha toho Beltera je dost silnej argument.

        0 0
    • Mark-H14  

      Hotovo! Dcerka 7 let/120cm/20kg už na něm „lítá“. Jak psal kdysi Obre 32Z/11–36 stačí na veškeré kopce.

      http://www.bike-forum.cz/…l-14040.html

      0 0
      • Heinrici  

        Vypadá to luxusně. Co jsi tam dával za převodník? Já teď taky tunil…2× ohnutou patku. :D

        0 0
      • Heinrici  

        Čau Marku, vypadá to luxusně. Co jsi tam dával za převodník? Jinak ty kola se mi moooc líbí. Já teď tunil leda tak 2× ohnutou patku.

        0 0
      • pocestny  

        Tohle je moc fajn. Díky za seznam dílů.

        Jak široké rodla jsi ji na tom nechal?

        převodník bych snad dal 30z.

        Ale jako joo, prostě super.

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Olinek8  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • oddie  

      Mám pro dítko 16" bazarový Spešl Hotrock, ale moc se mi nelíbí a) váha, b) torpédo, c) kliky d) šířka řídítek. Původně jsem myslel, že jej trochu přestavím, ale není čas, nálada ani dostupné díly, takže zvažuji poslat jej zase do inzerce a pořídit jiné. Dítko je aktuálně ještě na odrážedle, ale přechod na kolo je otázka víkendu, stabilita OK, a hlavně je zvyklé na brzdovou páčku, tak ho nechci učit na torpédo, když umáčkne normální páky. Otázka – z toho, co se nabízí za lehčí kola bez protišlapu: Belter 16" – nejlehčí, Kubikes 16" – asi nejdražší (nevím jak doprava), Frog 16" – nejlevnější, podle obrázku delší než předchozí dva typy, otázka je dostupnost.

      0 0
      • tromboonen  

        Torpedo bych neresil, decka jsou neuveritelne adaptibilni.. pokud mas vepredu na co, pridelej mu tam brzdu at ma i packu i torpedo, on uz si vybere.. tyhle prvni kola si myslim neni potreba moc resit, stejne z toho rychle vyroste a moc na tom neujede (jako ze dlouhy vylet do kopcu, to jedine s gumicukem v kapse)… problem nastava u 24 a vyse, kdy na to vyrobci zacnou prat mega tezke komponenty, nefunkcni jakoodpruzene vidle atd.. Author Cosmic jeste relativne ujde, zbytek tragedie, pokud zacne jezdit vic, jedine stavet..

        0 0
        • oddie  

          Že na tom moc neujede mě moc netrápí, spíš zjišťuju, že ten Spešl je fakt divnej krám, a předělávat to je mimo mísu, spíš koupím jiné. U 24" naopak čekám, že si spíš poradím s nějakou přestavbou, protože budou dostupnější díly, ale to bude až hodně časem, teď to řešit nemusím.

          0 0
          • jakub  

            ahoj jen malou připomínku k torpédu pro rodiče........ prcek měl taky 16" kolo s torpédem, jednou jsme jeli z kopce a spadl mu řetěz, už nikdy tuto situaci nechci zažít........ asi si to umíte představit..... takhle jsem se ještě nebál a to mám za sebou už hodně..... to jen taková poznámka, abyste si na to dávali pozor.....

            0 0
            • Kouba_2005  

              I kolo s torpédem musí mít druhou nezávislou brzdu. Jen to chce prostě od začátku učit brzdit i rukama, aby v podobné situaci dítko vědělo, co má dělat.

              0 0
              • madcat  

                +1

                Náš i na kole s torpédem brzdí víc předním véčkem – zvyk z odrážedla. Trochu si říkám, jestli jsem rovnou neměl koupit kolo s véčkem vpředu i vzadu, ale už to nebudu řešit, je malej, zvykne si na všechno. Zatím je teda ale na něj ta 16" trochu velká a bojí se…

                0 0
            • Lister  

              A přední nebyla?

              I u véček může dojít k problému. Našemu se jednou po pádu stalo že mu vyskočil bovden zadní brzdy z opěrek. Jelikož nemá moc sílu v prstech, tak má pružiny nastavené na hodně malé předpětí a tak je to asi pravděpodobnější.

              0 0
      • alinceb  

        Předloni jsem pod jehličnan vybíral 16ku pro synovce a vzal jsem Core Nipper v tovární výbavě. Váha je sice vyšší a má torpédo, ale s pár úpravami by se určitě mohl přiblížit k Belteru. Zkus Patara (Cyklo Pátík), jestli by to nedokázal postavit podle tvých preferencí.

        0 0
        • oddie  

          Patara jsem zkoušel už v zimě, nechal si poslat rozměry s tím, že pošle nabídku, a tím to haslo, dál už nepřišlo nic, takže to je pasé.

          0 0
          • alinceb  

            Tak to je na houby. On je nějak dlouhodobě nemocnej. Optimální stav by byl koupit jen rám a postavit si na něm svoje kolo. Ten tovární Nipper má velké rezervy, ale zase chápu, že se ti s tím nechce drbat.

            0 0
            • oddie  

              Já vím, taky to neberu jako nějakou křivdu, prostě není, tak není, musím se poohlédnout jinde.

              Postavil/předělal bych si klidně sám, ale díly prakticky nejsou kusově sehnatelné.

              0 0
      • oddie  

        Tak ještě se nabízí Islabike Cnoc 16" za 250GBP vč. dopravy, tzn. nějakých 9,6tis, Kubikes 16" stojí 330EUR + ?? pošta, Belter 16" by se teoreticky měl dát koupit u nás za 9tis rovných a Frog 16" asi za 7tis. Takže nakonec ten Belter z toho vychází asi nejlíp…

        0 0
        • oddie  

          Jen tak, kdyby někdo taky pátral:

          KUbikes – http://www.kubikes.de/ – za 16" v základní verzi chtějí 329EUR a 25EUR za poslání, přičemž platit chtějí převodem na účet (do Německa jde SEPA). Uvádějí 5,8kg bez pedálů

          Islabikes – http://www.islabikes.co.uk/ – za Cnoc 16" chtějí 250GBP, zaslání zdarma, platba kartou. Uvádějí 6,1kg.

          0 0
          • oddie  

            Tak nakonec zakoupen Early Rider Belter 16", model 2015 už má volnoběžku v náboji a ne v klikách, jak si tu někdo stěžoval. Za 9.000 u cyklos­peciality.cz – měli jej skladem na prodejně.

            0 0
            • Sipal  

              Prosímtě jaký má převodový poměr, na stránkách to nevidím.

              0 0
              • oddie  

                Byl jsem to spočítat, 46/22.

                0 0
                • Lister  

                  Musel bych se jít podívat, jestli to tak máme taky, ale ten převod je docela rychlý. Na kopce to sice není, ale zase po rovince dokáže bez potíží udržovat rychlost kolem 15km/hod, takže už se s ním dá někam dojet.

                  0 0
                • Sipal  

                  Tak to je docela dost, na starém máme tuším 28/16 a slabší kusy i s tím měly problém. Zjevně model spíš na placku.

                  0 0
      • Edwin  

        Myslím, že to zbytečně dramatizuješ. Na to, že to má na max 2 roky a je to opravdu první seznámení s kolem, tak vrážet do toho 10k mi přijde vyhození peněz. Zrovna hotrock 16 patří k těm lehčím a hlavně je to bytelný. Já na tom odchoval oba své kluky a naprostá spokojenost.

        0 0
        • oddie  

          Dvě děti, takže celkem tak 3–4 roky, za 9 se koupí, za 6 pak prodá, to mi nepřijde taková hrůza. Ostatně Charioty stály 2× tolik a jeden už šel taky přes inzerci zase dál, s podobným rozdílem, druhý půjde zřejmě na jaře, i když se v něm letos už třeba ani nesvezou…

          0 0
          • alinceb  

            Co máš za chariota? Pošli mi cenu a pár fotek do mailu…

            0 0
            • oddie  

              CX2 – dvoumístný. Starý model – asi 2008. Fotka je v profilu u Dahona. Zatím jej neprodávám, furt si říkám, že se třeba ještě bude do podzimu na nějaké popojížďky hodit.

              0 0
          • Edwin  

            Hrůza to určitě není, jen mi to přijde zbytečný :) Já koupil toho spešlíka snad za 3k (možná 3,5), taky na něm kluci byli snad 4 sezony a teď šel z domu za 2k. Jen si myslím, že tomu dítěti je to, narozdíl od tebe, tak nějak jedno. Hlavně ať se mu líbí.

            0 0
            • Lister  

              Úplně nesdílím tento názor. Můj po vyzkoušení na ničem jiném jezdit nechce, hlavně už nechce torpédo. Takže i 4 leté děcko může mít vkus :-)

              0 0
              • Edwin  

                Jasný, souhlasím. Pokud si to dítko samo ozkouší a zvolí, pak není o čem diskutovat.

                0 0
            • oddie  

              Dítko si s tím právě nějak nemůže poradit, a když to zkouší, přesně vidím na čem, to mě na tom se*e. Jinak se mu líbí, že je modré, ale klidně si sedne na jiné. No nic, uvidím, jak se to vyvine, na co budu mít čas a náladu to řešit.

              0 0
    • alinceb  

      Záleží, jaké díly máš na mysli.

      • ráfky – koupíš u Remerxu – navrtají ti, co budeš chtít
      • náboje – třeba silniční Novatec Light (teď ale nevím rozteč zadní stavby)
      • kliky třeba Force (možná půjdou sehnat i lehčí) a střed Token Carbon
      • pedály třeba plastové platformy nebo nějaké lehké CNC
      • hlávko Morto HS66
      • představec Force + karbon řidítka třeba z Ebaye neo hliníková WCS
      • sedlovka M-wave AL
      • sedlo Vertu (zkrácené)

      Tohle je cca. moje představa…:)

      0 0
      • oddie  

        Kratší kliky – cca 100mm – jsem nesehnal.

        0 0
      • Mark-H14  

        Je to tak…

        Řidítka, sedlovka stačí carbon z aliexpressu – mojim dětem 8/12 zatím drží bez problémů a cena/hmotnost – super a jezdí to i dospělí…

        0 0
    • alinceb  

      .

      0 0
    • honhav  

      dotaz pro stavece detskych kol – poridili jsme zde celkem oblibenou orbeu. Je to postaveny na 1×10. pri protozeni slapatek zpet ji to z hornich dvou kolecek pada dolu na nejaky 4–5 pastorek, coz je neprijemny v terenu… posilam foto jak to vypada. Potreboval bych nejaky typ co s tim udelat nebo co je proste spatne… retez se na hornim krizi fakt dost, ale proc to pada dolu nechapu… jinak vse funguje a je serizene ok… nevim si uz moc rady, diky…

      dal taky shanim nejaky kliky se sroubovacim prevodnikem kam bych mohl dat mensi prevodnik nez tenhle integrovany… nemate tip? (4 hran at nemusim menit i stred)

      0 0
      • alinceb  

        Máš kliky na 4-hran? Zkus dát kratší osu, ať se narovná řetězová linka.

        0 0
        • Lister  

          Moc místa mezi převodníkem a zadní stavbou tam není. Aby nemusel dát i menší převodník.

          0 0
          • honhav  

            ten bych taky potreboval vyresit (viz dotaz na konci postu)… do nasich a tvych kopcu kde jezdime nejcasteji je to proste jeste v terenu moc tezky… jen se mi nedari zadny vhodny kliky se sroubovacim prevodnikem kolem 150mm najit…

            cili rozborka, omerit, sehnat a sborka…

            0 0
            • bikerluzice  

              Já vím, že je to někde jinde… Ale s padáním řetězu není problém…

              0 0
              • honhav  

                tak neni, jety kliky a stred… jen mam problem s delkou klik… nicmene to krizeni retezu je taky pomerne velky…

                0 0
                • bikerluzice  

                  nechal jsem je zkracovat… myslím že na 160 nebo 165…

                  0 0
                  • honhav  

                    prevodnik je 36z a kliky z trojtacu?

                    0 0
                    • bikerluzice  

                      Převodník je 34 a mám doma ještě ten samý 32. Obráběný hliník. Od Werku (že zdravím Tinu).

                      Ano kliky z trojtácu. Převodník je vypodložkovaný cca 1,2mm kvůli řetězové lince.

                      Dokonce si malý troufnoul poprvé v životě na pumtrack. Skoky s oběma koly ve vzduchu a no problem.

                      0 0
                      • bikerluzice  

                        A samozřejmě zdravím i p. Pátíka. Díky moc za pomoc se stavbou.

                        0 0
                      • honhav  

                        pisu si: sehnat starsi kliky a stred, prevrtat, kontaktovat tinu… diky… to zas bude mit manzelka radost ze se vrtam v kolech jeste vic… :D

                        0 0
                  • Patar  

                    Zkracoval jsem je na 156 mm! Jinak i při závažných chorobách zítra budu expedovat letošní dětská,zakázkově stavěná kola č. 83 a 84.Více při 70-ti pracovním týdnu nestíhám.

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Když už to zdraví neslouží tak, jak by mohlo, tak ať to aspoň není horší, hlavně chuť do práce ať Vás neopouští!

                      0 0
            • alinceb  

              Asi špatně hledáš…:) Chvilku to dalo, no…

              NW převodník dělá i Viavelo Mrnuštík (jáho kupoval od Nox159 za asi 800,–), Manobike nebo možná i Gebhardt…

              0 0
      • vt  

        Co na to vyrobce\prodejce ?

        Mame Orbeu 1*9, ted jsem to zkusil na retez nepada.

        0 0
    • alinceb  

      .

      0 0
    • npeter  

      Něco jsem si s tímto problémem prošel, takže zde stručně shrnu mé zkušenosti, i když se zatím k 20" prošlapáváme.

      Na úvod – náš syn je trošku extremista – je velký a silný, takže zvládá víc věcí než stejně „staré“ děti.

      jaro 2014 – 2 roky a určitě přes 15 kg – začátky na First Bike (3,7 kg), napřed jsme s ním chodili, pak běhali a postupně ho začali doprovázet na kolech, protože neradi běháme; koncem sezóny zvládl ujet více jak 3 km trasu po rovině svižným tempem (průměr kolem 8 kmh)

      jaro 2015 – 3 roky a kolem 18 kg

      • protože měl 103 cm, koupil jsem hned v zimě 16" specialized hot rock (8,3 kg), v dubnu jsme to zkoušeli, ale bylo ještě moc velké, teda s postranními kolečky to „ušlápl“, ale bez nich neměl stabilitu (výšku), aby mohl jezdit
      • alternativa, koupil jsem bazarovou 12" specialized (6,8 kg), na které se naučil jezdit během 2 hodin bez koleček, dva týdny po koupi jezdil trasy 5–10 km (po rovině) s námi na kole, to mu bylo 3R a 3M

      léto 2015 – 3 a 1/4 R a kolem 19 kg

      • původně jsem chtěl přesedlat na tu 16", ale někdy v červnu jsem objevil nejprve Islabike Cnoc a krátce poté i Frog a hlavně Early Rider Belter – no a protože sám jezdím rád na pořádném vybavení, šel z domu napřed 16" spešl a přistál doma Belter 16" (5,6 kg)
      • začátky s belterem byly zcela bezproblémové, prostě na něj sedl a jezdil, hned šel z domu i druhý 12" spešl

      postřehy, plusy/mínusy:

      • spešl se dá koupit levně jetý a funguje, výborně se dál prodává, málo ztrácí hodnotu… je asi bezpečný, žádné ostré hrany atd., tady vidím pozitivum oproti levné produkci
      • belter je jiná liga, to je Überkolo, jestli spešl jede, tak belter letí nízko nad zemí, jezdit na něm je radost (pro mě i pro syna)
      • největší plus belteru kromě hmotnosti: obě čelisťové brzdy (který dement vymyslel torpédo???), volnoběžka – při přechodu z FirstBike na 12" byl největší problém naučit ho brzdit torpédem, troufám si říct, že kdybych měl Beltera 16 v březnu, tak na něm mohl v pohodě jezdit hned, kdyby to kvůli výšce nedal, je tady Islabike Cnoc 14"

      už se těším na Beltera 20" s převodovkou, můj odhad je, že nejpozději ve 4 a 1/4 R na něj přesedneme

      0 0
      • MlokCZ  

        Navážu dotazem na tenhle příspěvek. Procházel jsem i jiná vlákna a Belter 16" se mi hodně líbí a nejspíš půjdu touhle cestou.

        Zřejmě ale ještě nepůjde rovnou na Belteru 16" začít. Aktuálně delší dobu 12" odrážedlo (ale poměrně dlouhé), na kterém chvíli trvalo, než malá začala jezdit s jistotou a dobře držet balanc. Některé děti se naučí určitě rychleji. Kvůli tomu jak to šlo poměrně pomalu jsem kolo o něco odložil (původně jsem chtěl zkusit už dříve).

        Kolo bude k vánocům, budou ji 3 roky, výška teď 98cm. Jestli ji vyjde délka nohou na Belter 16", to si můžu změřit.

        Otázkou ale je, zda není přeci jen přehnané začít rovnou na 16" i když to bude lehký Belter. A to jak kvůli učení se šlapat, tak zda má šanci utáhnout brzdy.

        Já bych se klidně torpédu rovnou vyhnul, ale pokud by neměla šanci dát mini-V, tak to jinak než s Torpédem nepůjde.

        A pokud by bylo přehnané začít s Belterem 16", tak co koupit menšího. Na cyklospeciality.cz mají třeba 14" Frog, který nevypadá špatně. To řeší menší velikost, ale zůstává otázka zda zvládne mini-V.

        Zmíněný Islabike Cnoc 14" vypadá také dobře a líbí se mi, ale opět řeší pouze velikost a ne případně brzdy.

        A nejradši bych slyšel, že může začít na Belteru 16" :-)

        Navíc v zimě třeba moc na kolo nepůjde a na jaře už ji zase bude o trochu více a o něco vyroste.

        0 0
        • oddie  

          U nás dal starší kolo až ve 4,5. Do té doby odrážedlo, dlouho, ale kolo nedával, je to i o motivaci, jak chce to dítě samo, není vhodné ho do toho nutit. Takže u nás to bylo 12" odrážedlo Skibi a následně 14" odrážedlo udělané z 14" kola (Leader Fox, kdyby jej někdo chtěl… ale má skoro 8kg). Na odrážedlech se naučil brzdit páčkou, takže bez torpéda to byla jasná volba, a Belter seděl velikostí akorát. Předtím zkoušel 16" Hotrock, ale ten se neosvědčil vůbec ničím a kluk si s ním neporadil.

          Mladší je větší střelec a trochu víc pohybový talent, takže čekám, že Beltera pobere o něco dřív. I tak mu je teď ale skoro 3,5 a nijak se o kolo nedere, je spokojený s odrážedlem, i přes příklad v tom větším. Předpokládám, že na jaře už bude chtít přejít na kolo, ale to už mu budou skoro 4.

          Suma sumárum, kolo bych dítěti necpal a nenutil, dokud ho samo vysloveně nechce. Je pár dětí, které se chtějí naučit už dřív a mají už 12" kolo, ale většina je zralá tak akorát na začátek později, na 16". Co jsem porovnával geometrie, Frog byl docela blbej, bral bych Islu, kdybych musel volit 14", ale jinak bych to spíš o něco odložil a nechal to na 16" Beltera rovnou. Ten rozdíl je opravdu minimální.

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud se malé nebude chtít jezdit na kole, tak ji nutit nebudu, to je jasné. Ať klidně jezdí ještě na odrážedle, to ji je ještě dobře a chvíli ho jezdit může aniž by bylo malé.

            Teď zatím hodně chce sama kolo se šlapkama, ale to ještě nemá tušení jak ji to půjde. Může ji to po prvním vyzkoušení rychle přejít. A pak chce modré kolo, to bude u Belteru asi problém.

            0 0
            • oddie  

              No jo, tak pod stromeček přibalíš ještě vodovky :) Isla je modrá akorát někde v inzerci, aktuální model v modré nedělají. Naštěstí mladej sice taky chtěl modrou („nebovou“), ale netrval na ní, takže 20" Isla je červená… (povedla se na ebayi).

              0 0
            • gerrard  

              Dal bych si u vyberu pozor na delku klik. Prislo me, ze u tak maleho ditete je dulezite, aby dosahlo obema nohama na zem, proto je dobre mit radsi mensi kolo s mensima klikama, aby se „nekopala do zubu“, kdyz bude mit sedlo dole. U 16" uz me prisly kliky dost dlouhe oproti 12" a ze zacatku to u dcery pri prestupu 12 – 16" nedelalo dobrotu, jak chtela mit sedlo porad co nejvic dole, tak nohu dost krcila, nez jsem ji sedlo postupne nazvedal do vetsi vysky. Dcera umela jezdit na 12" bez kolecek jeste ji nebyly tri roky, ale stejne zacala jezdit vic az na 16" ve ctyrech. Vzal bych levnou modrou 12" :) a za rok klidne 16" Beltera a 12" poslal do sveta. Lepsi mensi horsi nez vetsi lepsi.

              0 0
              • MlokCZ  

                Přihlédnout k délce klik, s tím počítám. To si ještě změřím jak ji to zhruba vyjde tak aby dosáhla na zem.

                Kliky:

                • Belter 16" má 105mm
                • Islabike Cnoc 14" má 89mm

                To je pravda rozdíl hodně velký.

                Hlavně ale pořád nevím s mini-V.

                0 0
                • gerrard  

                  To nedokazu rict, na malych kolech mam doma torpeda, vecka jsou az na 20".

                  0 0
                • Lister  

                  Moc nerozumím, proč už nedělají to dvojí uchacení. Vůbec jsem o tom nepřemýšlel a nazačátek to mladému nastavil na kratší délku a to už měl 4 roky a byl vyšší.

                  0 0
          • kolda  

            nesvadej to na Hot Rock, mala na nem ve 4,5 letech drtila 10–15 km po lese jen na jednu zmrzku :)

            ale uz z nej vyrusta, tak resim 20", tak tady studuju vlakno…

            0 0
            • oddie  

              HotRock je otřesnej krám, těžkej jak prase, a nesmyslně postavenej jen aby „vypadal“. Jsem hodně rád, jak rychle jsem tu hrůzu vyhodil z domu a pořídil Beltera – na něm mi teď jezdí mladší dítko, aktuálně 4-leté, starší už má Islu 20S, a aktuálně mám v Anglii na překladišti Islu 20L, příští rok se zase oba o stupínek posunou, jak to tak vypadá.

              0 0
              • vlk  

                Zas tak těžkej není vůči většině ostatních. Mě přijde, že pro malé děti to má díky těm řidítkům docela takový pohodlný BMX posez. Spíš mě na něm štvalo torpédo a chybějicí navářky na v-breaky, ale malá na tom hned jezdila a bavilo ji to.

                0 0
                • oddie  

                  Ta nesmyslně široká řídítka byla jedna z dalších věcí, co mi na tom vadily, kromě váhy a řídítek to byl ještě střed s klikama z ohnutýho klacku a to torpédo, plus přední brzda s páčkou nevhodnou pro dětskou ruku a dětskou rukou v podstatě neumáčknutelná. Vůči většině ostatních otřesných krámů možná těžkej není, ale furt vážil v 16" víc než ta současná 20" Isla se 7-kolečkem s 32z pastorkem, to mi teda přijde jako fakt síla.

                  0 0
              • obda  

                Nedramatizuj. Děcka na HotRocku 12" i 16" odjezdila slušný štreky, syn na něm byl v 5 letech ve své kategorii (42 děcek) na Muldičce druhej. Problém s tím absolutně neměli. A váhově lepší než většina běžně sehnatelné konkurence. Ostatně torpédo je podle mne pro malý děcka fajn. A teď do mne ;)

                0 0
                • Lišák  

                  U nás stejně. HotRock 12" a 16". A nejezdili jsme jen kolem baráku. Ono taky před cca šesti lety to byla nejlehčí sehnatelná dětská kola. Nevím, kdy začali prodávat Beltera a Islu, ale já se o nich dozvěděl až před dvěma roky.

                  0 0
                • oddie  

                  Nic nedramatizuju, to, co jsem vypsal je holý fakt. Jinak jak je kolo kvalitní a vhodné pro dítě se pozná především podle toho, jak si s ním poradí netalentované a méně šikovné dítě. Ono těch pár kousků přemotivovavejch tatínků, co viděj v dítěti děsnýho bikera, cpou ho ve třech letech na dvacítku a chluběj se, co vyhrává za závody není relevantní měřítko, ale extrém, většinová populace začíná s kolem později a podstatně vlažněji, a ten rozdíl dobré vs špatné kolo znamená klidně rok rozdílu, kdy si s tím to děcko fakt poradí. Úplně běžně a často vídám 5-leté děti, které to „běžné“ kolo prostě nedají, nebo jim trvá strašně dlouho, než se na tom jsou schopny tak nějak plácat, kdežto když jim půjčím naše kola, jde jim to hned.

                  Co mi na tom ale přijde už úplně nepochopitelný je, jak se tu řešej naprostý a úplný pí*oviny u dospělých kol, jak brzdy jedině 4×x, protože 3×x jsou úplně nepoužitelný, jak je Deore šrot a minimum je SLX a Raidon by se neměl snad ani vyrábět, v tématech o autech jsou tyhle kecy ještě stokrát nabubřelejší a statisíce tam jen lítaj, ale dát blbejch – doslova blbejch – pár litrů navíc za slušnější dětské kolo, kde právě těch pár litrů udělá nebetyčný rozdíl na opravdu důležitých věcech, je pro VLASTNÍ dítě najednou děsnej problém. Je opravdu tragikomický poslouchat ty nabubřelý chvástaly, co by autem pod půlmega nejeli ani vedle do krámu pro rohlíky a na kolo pod pade by nešáhli ani koštětem, jak najednou „argumentují“, že oni přeci jezdili taky na šrotu a na favoritu pod rámem (ve 4 letech ani ve snu).

                  0 0
                  • gerrard  

                    Tak trosku to dramatizujes, ne ze ne ;). Delas jak kdyby se na nicem jinem nez na isle nebo belteru nedalo jezdit. Jsou to dobre kola a rozhodne se hodi koupit, ale dobre fungujici detske kolo spravne velikosti s dobre nastavenym posedem udela taky dobrou sluzbu.

                    Kdyz vidim na jakych zgarbech v silenem stavu se spatnou velikosti jezdi decka po sidlisti, tak standardni dobre detske kolo je proti tomu luxus a stejne jezdi a bavi je to.

                    0 0
                  • Corbett  

                    Přemotivovanej tatínek? To je otázka. Kluka to baví a na kole chce jezdit pořád. Když nemohu já, otravuje maminku. Je v tom dobrý, tak proč ho v tom nepodpořit? Proč se neúčastnit závodů když je v tom dobrý. Proč bych se nemohl pochlubit a podělit se o radost s ostatními tím, že kluk závody vyhrává. Aby si o mně někdo nemyslel, že jsem přemotivovaný? Jsem jenom otec, který je na své děti pyšný. Ale také jsem pořadatel velké cyklistické akce určené dětem. O příliš ambiciózních rodičích vím své. Je to trochu jinak, než si myslíš ty. Jo a mimochodem, na HotRocku 16“ vyrostl také. 20“ dostal na vánoce těsně před 4 rokem. Jezdí na ní do teď, ale na vánoce bude 24“. V lednu bude mít junior 6 roků.

                    Ano, rád se chlubím, jak to mému klukovi na kole jezdí:

                    https://www.youtube.com/watch?…

                    0 0
                    • gerrard  

                      Jako promin :), ale to vypada, jak kdyby se postrelena kachna ozvala. :)

                      0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Poslyš, nic mi do toho není, jsem sám biker na baterky, ale ta neustále propnutá pravá noha, když zrovna nešlape, to se mu dřív nebo později škaredě vymstí. Nebylo by načase mu konečně prozradit, že když stát, tak na obou pedálech a když šlapat, tak nejširším místem chodidla?

                      0 0
                      • honhav  

                        ne, dulezity je ze jezdi a vyhrava… ;)

                        sory, neslo jinak…

                        0 0
                        • zderes  

                          Taky potrefená husa. S tím vyhráváním je to taky trošku jinak.

                          To, že to kluka i rodiče může bavit je určitě podmíněno sem tam vylézt na bednu. Protože jestli jezdí rád, učí se závodit a vidí jak ostatní kolem něj vyhrávají, jeho kamarádi se těší z medailí a drobností a on jim jen tleská pod pódiem, tak si dovedu představit tu frustraci. Pak i rodiče hůře nesou to, že jejich prcek třeba nemá štěstí. Není nad to vidět šťastné dítko jak se mu závod vydařil. Další věc, která může zamrzet rodiče, kteří obětují čas i peníze je, že jedeš na závod 400km a závod se nepovede. Je to spojeno vše dohromady. Mladej teď závodil na druhým konci republiky, výborně připravenej, hotel, cesta atd( teď jsem to teda neplatil já) a těsně po startu prorazil plášť. On slzy jak hrachy, já jsem viděl to ostatní. Nechci nikoho nějak moralizovat, ale rozumím Corbettovi jak to myslí. My jsme si prošli vším, já sám mám teď radost z mladýho, že ho to baví víc a víc, ale opravdu je to tím, že prostě na tu bednu vyleze.

                          0 0
                          • gerrard  

                            Predstav si, ze ja si daleko vic vazim tech deti a rodicu, kteri to delaji z radosti ke sportu ne kvuli vysledkum. Ti totiz delaji tu masovost toho sportu, protoze ne kazdy muze vyhrat. To jestli dite vyhrava je vzhledem k jeho budoucimu vyvoji skoro jedno nebo spis naopak, pokud je to diky intenzivnimu cyklistickemu treninku v detstvi, tak to muze byt kontraproduktivni. Je totiz dokazane, ze predcasna specializace na cyklistiku je spise ke skode nez k uzitku a kdo brzo zacne vetsinou brzo skonci a ve starsim veku vysledky nedela. Takze pokud nekdo jezdi s deckama na zavody primarne, aby vyhraval, tak je to na povazenou. To ze cyklisticka sama o sobe neni pro dite buhvijak zdrava a je potreba ji kompenzovat je dalsi vec. Kdyby to bylo na me, tak necham deti zazavodit, dam vsem tatranku nebo lizatko a zadne velke vyhlasovani nedelam, at maji radost z jizdy na kole a zavodeni. O podarenosti zavodu totiz vubec nevypovida kolikaty dojedes, ale jak ho odjedes a v dlouhodobem horizontu jestli se zlepsujes jak vykonostne tak technicky. Na velke zavodeni a vyhravani maji casu dost, az budou starsi.

                            0 0
                            • oddie  

                              +1000

                              0 0
                            • zderes  

                              Naprosto s Tebou souhlasím, proto mladej má jako prioritu atletiku.

                              Jak jsem to po sobě četl, tak to vyznělo asi jinak než jsem chtěl napsat.

                              Ale jinak jsme asi mimo základní téma, to se omlouvám :-)

                              0 0
                            • vpa007  

                              takhle je to na Muldě… tam všechny děcka dostaly dřevěnou medaili a sladkou kremroli (trubičku) a všichni vyhráli… jasně i bedna byla, ale to jsme s děckama už nehrotili, páč mý mláďata jsou na tom stejně jako já… jezdit je baví, ale na bednu to nikdy nebude (pokud si na ni nevylezem před vyhlašováním sami ;-))

                              0 0
                            • kolda  

                              souhlas. ale nekterym rodicum to nevysvetlis. ty sceny, co vidis kolem trasy detskeho zavodu, jak na ty decka rvou, to je kolikrat k zbliti.

                              0 0
                              • pekl024  

                                Jdi se někdy podívat na turnaj mlaďochů v tenise, co rodiče dokážou to je na poblion

                                0 0
                            • Corbett  

                              No jo, sorry, po x letech jsem se nechal unést diskuzí na BF. 100 různých názorů, 100 různých pravd. U piva by se chlapi domluvili, tu ne. Někdo mluví, někdo dělá. Myslím si, že konkrétně pro děti na kole dělám docela dost a řekl bych, že dobře. Není v republice moc cyklistických závodů určených jen dětem, kde se vám sleze 500 účastnících se dětí. Naše patří mezi ně. Mě to stojí půl roku práce za dobrý pocit. To ze mě samozřejmě nedělá odborníka přes trénink, i když o něm také něco málo vím. Zato ambiciózní rodiče mám docela dobře přečtené. Proto jsem se ozval. No a komu se závody dětí nelíbí, tak ať nezávodí. Nebo ať jede na kolo pro život, kde mimochodem ten můj kluk také vyhrál (Drásal). Dostal lízátko a diplom (formulář) vyplň si sám, tak jako všech 40, co je předjel. To vše za krásných 100,–kč startovného. Všichni z toho byli absolutně unešení

                              0 0
                              • gerrard  

                                Je fajn, ze delas detske zavody a delej je dal a rozhodne mas ode me palec hore. Jen proboha uber z te sebepropagace nebo si budu myslet, ze to nedelas kvuli deckam, ale kvuli vlastnimu egu. A jeste neco, prestan resit to vyhravani a bedny u decek opravu u nich jde v prvni rade o radost ze sportu a a z potom o vysledky.

                                0 0
              • kolda  

                no vidis, ja znam asi 4 deti z blizkeho okoli, vcetne naseho, kterej ten „otresnej kram“ spokojene vyuzivaji a drandi na nem o 106.

                asi jsme zmasirovani marketingem Speslu… nebo ty Belterem?

                0 0
                • pocestny  

                  jak už tu zaznělo, děti jsou spokojené a mají radost prakticky s čímkoliv.

                  0 0
                • oddie  

                  No a já zas znám pěkných pár dětí, co si s tím otřesným krámem neporadily, i když jezdit chtěly, kdežto na tom Belteru jezdily za půl hodinky v pohodě samy. A takhle se můžeme dohadovat třeba donekonečna…

                  Na marketing se*u, posuzuju kolo podle toho, JAK je udělané a těm dětem sedí. A přesně v tom je v těch kolech nebetyčný rozdíl. To, že Belter váží tak málo, je spíš třešnička na dortu, i když samozřejmě příjemná, ten nejpodstatnější rozdíl je v tom, že jej někdo fakt ušil na míru těm malým dětem, včetně detailů. Resp. jeden detail tam maj blbě, moc tlustý gripy, ale to dá případně snadno řešit. A jinak jak tu padlo výš, není to jediné fakt dobré dětské kolo, jak ostatně zní název tématu, stejně dobré jsou i Kubikes a Isla Cnoc, Beltera jsem vzal proto, že ho měli v krámě za rohem, kdežto ty ostatní dvě ne. Dál bych se už jen opakoval.

                  0 0
                  • l.bily  

                    Beltera kupia ludia co tomu rozumeju a su nadsenci pre kolo. Obyc clovek by take peniaze za decku 16tku nedal. A preco by mal dat? Okolo domu na obuchani o zem je to aj skoda. Osobne si myslim ze deti sa naucia jazdit na hocicom, len niketore skorej, niektore neskorej. Je jasne ze na kole ktore ma polovicnu vahu to ide skorej a lahsie. Ja som zatial u odrazadla,vybral som stridera, ktory bol lahucky a syn snim jazdi o 1,5 roku, teraz ma 2 a tak mu to ide, ze rozmyslam kupit kolo. Ale ked som niekomu povedal co to stalo tak prevratil ocama, uznal ze je super lahke atd, ale aj tak kupil za tretinu s slovamy ze im to staci. Zatial ten ich maly stym nejazdi, nebavi ho to. Preco? Kazdemu to co pasuje.

                    0 0
                    • oddie  

                      Já zrovna teda nadšenec nejsem :) Ono jo, stojí to celkem raketu, ale zase se s minimální ztrátou prodá dál – teď bych jej dokonce prodal i dráž, než jsem jej pořídil, protože jsou vyprodané. Takže jediné mínus je, že v tom ty prachy leží, ale zase, tohle je částka, kterou by měl člověk stejně mít jako nějakou rezervu, resp. ještě víc. Jinak klasika nejvíc se nad tou cenou ošklebují ti, co jinak „musí“ mít pro sebe auto za půlmega, ale děcku nekoupí ani slušné boty. Přitom takhle malé dítě se vyvíjí dle vnějších podnětů a nevhodně volenými věcmi se mu dá v tom vývoji dost uškodit, což se ale bohužel projeví až o hodně později.

                      0 0
          • Atilla  

            Tak to vůbec nesouhlasím, podle mě má jít dítě hezky od 12". Malá od 18 měsíců na odrážedle od Early, pak před 3 tím rokem 12" spešla, od 4 na 16" od spešlu a teď jí pořídím 20" s přehazkou. Ani se nedivím, že ti děti nechtějí jezdit, když jim cpeš hned velká kola a je jedno jestli je to beltler

            0 0
        • honhav  

          Za me je spise otazkou, zda pochopi funkci brzdovych (nas mladej trebasaz kolem 4 narozenin), o silu bych se nebal, pokud budou nastavitelny na to, aby dosahla prstama. Nejhorsi je, kdyz se riti z kopce a misto brzdeni dava nohy dolu…

          Slapat se nauci postupne na vsem, jen je otazkou od kdy ji to zacne pripadat fajn a bude z toho mit radost… Kamos koupil chvilku po 3 narozkach mladymu belter a je to stejne jako jina kola = kdyz decko chce samo, tak jezdi, kdyz nechce, na vaze nezalezi…

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak pochopit brždění musí i na torpédu. A pokud se má něco z toho naučit (tedy pochopit to), tak budu raději, když to budou rovnou mini-V ať se nemusí za chvíli přeučovat a zbavovat zvyku z torpéda.

            O délku prstů se nebojím, ty má na svůj věk hodně dlouhé.

            A je spíše opatrná, ani když už umí dobře na odrážedle, tak se z kopců do velkých rychlostí sama schválně nepouští. Naopak přibržďuje si spíš až moc a více pustí (když si není jistá) jen když ji řeknu, že tady už může (že je to buď dost mírné nebo to brzy přejde v rovinu a je bezpečné).

            0 0
        • stanin  

          Jen varuju že u Beltera to chce hned a pečlivě zkontrolovat sestavení. Vycentrování nebylo nic extra, bylo nutné podotahovat několik šroubů (např. i kliky), seřídit pořádně brzdy… Už jsem ho prodal a dalším majitelům se dokonce rozpadl zadní „pastorek“ – upadly bočnice co drží řemen uprostřed, naštěstí opraveno v rámci záruky. Možná jsem měl smůlu na blbě poskládanej kus. To aktuální Nipper od Patara je co se týká sestavení jiná liga, první kolo které jsem koupil a nenašel na něm opravdu nic co by se dalo udělat líp.

          0 0
          • oddie  

            Ani jedno z toho se mi nestalo, nemusel jsem vůbec na nic ani šáhnout až doteď, jen nastavit sedlo.

            0 0
        • vpa007  

          Tyjo… sice mám doma pro dceru 16" Authora po starším bráchovi, ale jak to tak čtu, tak čim dál tim víc začínám dumat nad tím 16" Belterem … asi se stavím v Cyklospecialitách to omrknout ;-)

          0 0
        • MlokCZ  

          Malou jsem přeměřil a je to jasné, bude třeba zatím vzít Islabike Cnoc 14". Na Beltera to ještě nějaký čas nebude s délkou nohou (ani na jaře ještě ne). Aktuálně má 38cm inseam, což je minimum pro Islabike Cnoc 14" (a až ho bude zkoušet, tak bude mít o malinko více, takže to půjde už dobře).

          A délka klik bude lepší také těch 89mm.

          47cm minimální výška sedla u Belteru 16" je už opravdu moc o dost.

          0 0
          • oddie  

            Těch 47cm u Belteru je nějaký podivný údaj, rozhodně ne minimální inseam. Ani jako minimální výška sedla od země mi to nepřipadá. Jestli chceš, můžu to změřit, ale mám pocit, že minimální inseam bude tak 40–41 – podle toho, jak jsem na něj zkoušel posadit mladšího, jestli mu na jaře bude.

            0 0
            • MlokCZ  

              Změřit to prosím můžeš, abych věděl tedy přesněji. Ale stejně se pořád ještě kloním začít tou 14". Bude to menší skok z 12" odrážedla a pro 105mm kliky by to chtělo tak 43–48cm inseam. Těch 89mm je tak akorát pro inseam 37–42cm. A 42cm bude mít odhadem až tak za rok.

              0 0
              • oddie  

                Tak minimum pedály – sedlo je tak 38cm. Akorát v začátku je třeba, aby dítě došáhlo nohama na zem, takže vzdálenost min polohy sedla od země je o něco větší, naměřil jsem od země na vršek sedla 45cm.

                0 0
          • oddie  

            Modrá je na ebayi aktuálně jen jedna, trochu otřískaná :) http://www.ebay.co.uk/…221914652947

            S přeposláním přes Dolphi Transport skoro 200 liber, žádná levná sranda. Obecně za míň moc nechoděj, je o ně dost zájem.

            0 0
            • MlokCZ  

              Při těhle cenách použitých bych vzal určitě nový kousek. Nové stojí 250 liber a v tom je poštovné zdarma.

              Barva nakonec nebude takový problém, červené by také být mohlo (ukázané na fotce).

              0 0
              • oddie  

                Ještě bych to zvážil, modrá je fakt pěkná :) Škoda, že už ji nenabízej.

                0 0
        • Lister  

          Beltra jako první kolo pro menší dítě asi ne.

          Jednak jestli jezdila jen na odrážedle, tak toho bude mít po přechodu na kolo docela dost. Musí se naučit šlapat – někdy to fakt trvá než to děcko pochopí, navíc držet balanc a ještě do toho myslet na brzdy. Belter ji bude velký a bude se na něm bát, navíc tam budeš blbě přidělávat balanční kolečka, kdyby byly potřeba.

          Koupil bych jetou dvanácku, ty jsou sice většinou děsnáé ale naučí se na něm a pak se zase prodá. V rodině jsme prošli několikrát situaci, kdy jako první kolo koupili šestnáctku a pak si všichni půjčovali naši 12, aby se na ni děcka rozjezdily, protože se na 16 bály.

          0 0
          • oddie  

            To ale koupili nějakou těžkou a obludnou 16", ne? Protože v tom je značně velký rozdíl, vyzkoušeno u nás. Kluk si s tou předchozí 16" taky neporadil, kdežto na Belteru se naučil hned, a když potom zatoužil vyzkoušet ještě 14" Leader Foxe, co z něj měl předtím udělané odrážedlo a na který jsem namontoval zpátky kliky, tak s tím měl najednou sakra problém, i když už přitom jezdit uměl. A ta kola jsou mimochodem skoro stejně velká, Belter není jen podstatně lehčí než ostatní kola, je i takový kompaktnější, menší, a těm dětem od pohledu geometrií líp sedí. Akorát z něj zřejmě také o to rychleji vyrostou…

            0 0
            • Lister  

              Třeba

              Jedno z nejlehčích a podle mých zkušeností moc hezky udělaných a stejně se děcka bály.

              Belter je jen nízký, ale proti konkurenci většinou delší. Pro větší děcko bude potřeba delší sedlovka (což teď řeším – asi to bude chtít i nové selo, nevím, jestli se bude dát ze sedlovky sundat a vyměnit za delší) ale na délku by neměl být problém.

              0 0
              • oddie  

                Hm, váhu neuvádějí, ale pochybuju, že má pod 8kg. Že je Belter delší mi nepřijde, delší než ten krám Specialized Hotrock 16" tedy nebyl. Ještě jsem předtím prohlížel Author Stylo, taky proti tomu nic moc. Finální výběr 16" po špatné zkušenosti s Hotrockem byl: Frog, Belter, Kubikes a Isla. Z toho pouze Belter a Frog se dají koupit přímo tady, Frog má dost blbou geometrii (mj. je i delší), a Isla a Kubikes vycházejí s dopravou dráž.

                0 0
                • MlokCZ  

                  U Isla vidím při objednávce nad 50 liber dopravu po Evropě zdarma (a ověřeno, že to u placení objednávky tak opravdu je).

                  0 0
                • honhav  

                  zase tu vahu tak nedemonizujte. na 12 a 16 stejne decka litaj kolem domu a po rovince. Zadny dlouhy kopce a vyjezdy bez pomoci stejne nehrozi… 12 na nauceni je dobra, protoze decko ma pocit bezpeci. Az ma jistotu da se jit vys…

                  0 0
                • Lister  

                  Když napíšu, že je lehké, tak je lehké, pochybovat můžeš, pod 8 má spolehlivě, divil by ses o kolik.

                  0 0
                  • oddie  

                    Asi divil, když i u polovičku dražšího Styla uvádějí 7,6kg a reálně má stejně skoro 8, stejně jako ten Spešl. A to má to Stylo proti tomu hliníkové kliky a hliníkový představec, takže velmi pochybuji, že ten Amulet bude lehčí.

                    0 0
                    • oddie  

                      Nedalo mi to a zkusil jsem pohledat, u dalšího ročníku základního modelu uvádějí 8,9kg a o litr dražšího Lite 7,9kg, takže reálně i ten Lite bude mít 8, natož ten levnější…

                      0 0
    • active-one  

      Najlahsie a najlepsie biky pre deti: 14 – 16 – 20 – 24

      Kubikes Basic 14 / 16, EarlyRider Belter 16 aj 20, Ridgeback dimension a WOOM zozeniete na active-one.sk – postovne, dobierka v CZK gratis. vsetko vacsinou skladom.

      0 0
      • honhav  

        reklamu si zaplat…

        0 0
      • oddie  

        Beltera 16 máš skladem, jo? Že je jinak aktuálně prakticky všude vyprodaný…

        0 0
        • hejti  

          belter je v podstate vzdy len na objednavku

          0 0
          • oddie  

            Oba dva, co máme doma, byly skladovky, bez objednávání. Akorát ten druhý, koupený před týdnem, byla zřejmě poslední skladovka v ČR :D

            0 0
    • Motyll  

      Pokud by někdo chtěl provětrat dítě na závodě pro širokou veřejnost…

      0 0
    • snas89  

      Jen mě napadlo, že to sem hodím:

      http://mtbs.cz/…ike-technika?…

      0 0
      • oddie  

        No to je dobrá přehlídka hrůz. Hlavně ta odrážedla! 4700,– za čtyřapůlkilové monstrum, to se teda síla – prachobyčejné Skibi mělo 3,6kg a stálo těsně přes čtvrtinu…

        0 0
      • vpa007  

        tos sem hodil velmi dobře… další argument proti tomu, že i Jágr hrál s těžkou hokejkou a Zátopek běhal v kanadách… ono né každý děcko je Jágr nebo Zátopek totiž ;-)

        0 0
    • Kuba78  

      prifarim se k tematu s dotazem.. na pristi rok chci poridit detem nova kola. asi je dostanou k jezisku. Dcera bude mit na jare 6,5 a synek presne 4, doted jezdi 16 a 12ku. vzrust i vaha jsou normalni.

      pro mladyho sem myslel ze nejlepsi by byl earlyrider belter 16 trail (sirsi gumy se vzorkem by asi byly lepsi) – je odvaznejsi a myslim ze terenu se neboji.

      pro dcerku to bude vetsi orisek, rad bych kvalitni kolo ktere pak mladej podedi. Koukal sem na earlyrider belter 20 trail (s pevnou vidli, odpruzena podle me v tomto veku a v teto vaze nema smysl) ale nevim jestli by stacilo to trirychlostni torpedo v porovnani treba s osmikoleckem u Orbea 20 team. Take nevim, jestli ma cenu pro kolo teto velikosti vzit model s kotoucovkama nebo staci vecka a pokud kotoucovky, tak hydro (jako jsou u orbea) nebo staci mechanicke avidy jako ma belter.

      co by na to? belter 16 trail a belter 20 trail / Orbea MX 20 team? nebo jine? priorita je at je to lehke aby s tim deti nemely moc prace a bavilo je to. A at to kolo trochu vydrzi, nebudu to pak prodavat ale poslu to dal v rodine, kazde kolo asi ojezdi 3–4 deti.

      0 0
      • oddie  

        Za mě překvapivě Isla :) Kolik ty děti měří? V 6,5 už jsou některé děti dost velké na 24" – i když holka asi nebude.

        0 0
        • matbiker  

          No já nevím, v 6,5 letech to bude dvacka jen na chvilku, ne? Kupovat dvě nové dvacky se mi moc nezdá…

          0 0
          • oddie  

            On ale chce kupovat 16" a 20". A oboje bude pro to které dítě stejně jen na sezónu… pak bude muset pro holku koupit 24" a kluk dostane tu 20". A roční 16" Belter půjde k příbuzným :)

            Jinak každé dětské kolo je v podstatě na chvilku, já jsem nakonec taky koupil dvě dvacky, starší ještě příští rok 24" nedá, a mladší už asi dostane tu jeho 20S, tak jsem dokoupil ještě 20L. A rovnou i tu 24", když je teďka levná libra :)

            0 0
            • Kuba78  

              kluk i holka jsou velci tak akorat prumerne na svuj vek takze si myslim ze to vydrzi tak dve sezony obema. klukovi bude 4 v cervnu, takze ne na jare ale spis uz v lete a holka je presne 2,5 roku od nej. ano, sem smireny s tim ze to kolo maji tak na dve, mozna jednu sezonu. Sem smireny s tim, ze za to zaplatim balik, to si radsi sam koupim novy kolo o neco levnejsi nez sem planoval. podle me je lepsi v tomto kritickem veku kdy se formuji aby mely deti kolo tak akorat velike a lehke, nez aby jezdily natazene na velkem a tezkem kole s tim „ze do toho dorostou“ tak jako sme jezdili my za komancu. Pro me nejdulezitejsi je, aby je to bavilo tak se snazim jim to co nejlip usnadnit.

              co se tyce toho nejdulezitejsiho detskeho parametru – tedy aby se libilo – tak predvyberem prosly jak orbea tak earlyrider a verim ze de facto cokoliv co tatinek uzna za technicky vhodne, pokud to bude mit spravnou barvu.. koukal sem i na core nipper a dalsi lehka detska, ale ta orbea a earlyrider se libi asi nejvic (me teda nejvic earlyrider, protoze tatinek si chce poridit RB v brutal finishi tak by to ladilo :-))

              0 0
              • oddie  

                Můj menší má teď akorát 4, Belter 16 mu je krásně, ale příští rok už mu podle mě bude malý – resp. mohl by na něm asi jezdit, ale Isla 20S už mu bude sedět líp. Větší má teď 5,5, tu 20S Islu osedlal poprvé v 5, od jara jezdí už jen na ní, ale příští rok už dostane tu větší 20L. Takže podle mě je to spíš jen na ten rok než na dva…

                0 0
                • MlokCZ  

                  A nemáš prosím změřeno, jak vycházela s růstem dětí délka nohou?

                  Malá (3,5 roku, nohy 44cm) aktuálně jezdí Islu Cnoc 14L. Začínala na tom na jaře. A velikostně ji to pro letošní rok sedí perfektně. Délka klik byla ze začátku ideální a delší by byly moc a ještě teď je to pořád dobré. I když už pomalu a jistě by mohla mít kliky délky co má Cnoc 16.

                  Na podzim až začátkem zimy by už asi mohla jezdit akorát Cnoc 16.

                  Jenže teď otázka co koupit na příští rok. Cnoc 16 na jaro a celý příští rok už asi nevyjde. Ale zase na druhou stranu na 20S to ještě bude těžko (na jaře určitě ne).

                  A nemám představu o kolik zhruba může mít delší nohy za 1 rok, což by mi pomohlo v rozhodnutí jestli ještě dokupovat Cnoc 16 nebo ne.

                  Na 20s by to chtělo, aby měla aspoň tak 50cm.

                  0 0
                  • oddie  

                    Tak to nemám, ale aspoň změřím aktuální stav. Mladší má spíš delší, starší kratší. I proto taky zvažuju, že mladší půjde na 20S už na jaře, těsně před 5r.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Nejspíš ale budu muset vzít i na kratší čas tu 16tku. Nohy má malá teď spíš kratší a ještě je o 0,5 roku mladší než ten tvůj mladší. Takže když by to u vás vyšlo už na jaře na 20S, tak u nás těžko.

                      A další důvod bude přehazovačka. 20 už bych bral určitě Beinn, tedy s přehazkou. A přehazka bude na jaře na malou pořád moc brzo.

                      Jinak určitě zůstanu u Isla biků. Po nějakém čase tréninku malá zvládla ježdění a hlavně brždění už dost slušně a odbrzdí i prudší sjezdy. A přitom je dost nešikovná (třeba rovnáváha na odrážedle ji trvalo zvládnout hodně dlouho), takže kolo určitě hodně pomohlo.

                      Aspoň, že je teď levná libra.

                      0 0
                      • oddie  

                        Tak mladší 44 nohy, 102 celkem, starší 49 nohy, 116 celkem. Aktuální vysunutí sedlovek kdyžtak příští týden, až budem venku… Koukal jsem letmo na tu 20S, už by se na sedlo sražené nadoraz dolů vešel, ale přes rám by si narazil… Ale na jaře už mu bude, uváděných je tuším min. 47, to bude mít akorát. Pokud bude chtít, samozřejmě.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          47cm uvádí, ale to je jen aby se tam vůbec nějak vešel. Na tu délku klik co tam jsou je to ale podle mě málo, já počkám aspoň na těch 49–50cm. Optimální délka nohou na délku klik na 20S je 52cm.

                          0 0
                          • oddie  

                            Tak to máš tu 16" na rok v pohodě, dřív mít tak dlouhé nohy nebude.

                            0 0
                        • oddie  

                          Tak menší už se sápe na tu 20S, že by si ji chtěl zkusit, tak jsem zkusmo srazil sedlo dolů a nechal ho to vyzkoušet. Dá to, ale je mu to přeci jen velké, Belter mu je líp, nicméně na jaře na tu 20S asi už půjde.

                          0 0
              • detoxy  

                Na 6,5 roku jednoznačně 24. Starou 16 nech doma na kratičké pojíždění. Na dlouhé cesty pak oceníš, že 24 už výborně jede. Máme Nipper 24. Kluk ho jezdí od 5,5 roku (ale v začátku jsme mu museli při rozjezdu a zastavení pomáhat). Véčkové Avidy naprosto dostatečné. Odpružená vidle víceméně na okrasu.

                0 0
        • vpa007  

          za mě taky na 6,5r už 24" kolo… můj mladej je normálního vzrůstu a bude mít teď 7 a 24" by byla ok, kdybych mu nechystal mini26tku :-)… malá má 4,5 a 16" je naprosto ok… pokud můžeš vrazit prachy do Beltera, neváhej… ;-)

          0 0
          • gerrard  

            Ja bych to tak jednoznacne nevidel. V tomto veku je to porad spi na 20" nez na 24". Chce to posadit na kolo a uvidi se. 24" jen pro opravdu velke deti.

            0 0
            • vpa007  

              jasan… souhlas… chce ti posadit a zjistit, jak to sedí v minimálním (nízkým) nastavení…

              0 0
      • honhav  

        Za sebe bych vzal klidne kolo na veckach. Nevidim extra prinos kotoucu na detskym kole. Pevnou vidli a mekci gumy.

        Nevim jake mas rozpocty, me se belter libi, je lehky na tom jezdit. 20 maji nase decka agang capo, 6 rychlosti a v pohode na tom jezdi, takze bych bral cokoliv, sel bych po vaze a geo (to vypada dobre belter a isla).

        Orbea v serii bez uprav neni nijak vyjimecne lehka. Podobne umi superior, author a dalsi…

        0 0
        • alinceb  

          Můj poznatek je takový, že synovec na 16" Nipperu vůbec nebrzdil přední brzdou (čelisťovka), protože to neumáčkl. Nevím, jak by to bylo na véčkách, ale na hydraulikách, které má teď na Amuletu, brzdí úplně v pohodě oběma. Co jsem viděl, tak nemá ani žádný problém s přebržďěním…

          Véčka asi budou OK, ale volil bych nějaké kvalitní čelisti a páky + pokud možno maximálně bezeztrátové vedení lanek (Nokon nebo Powercordz Swift). Hodně udělají samozřejmě i špalky a čisté ráfky…

          0 0
      • zderes  

        Lehké? Aby s tím neměla malá práci?

        https://superiorbikes.eu/…lue-matt-red

        0 0
      • Rolei  

        U belter 16 mi prijde prevod docela do rychla. Tipuju, ze u te trail verze je to to same a kolecko dozadu asi vetsi na ten remen nesezenes. Rekl bych, ze trail je stejne na asfalt a rovinky jako ten normalni. Pisu to jen abyste pak nebyli zklamani. Early rider jsou dost atypicka kola – odrazedla a moc uprav tam neudelas…

        0 0
        • dafe  

          Ano, oproti „obycejnym“ 16kam ma Belter tezsi prevod, jenze diky tomu ze je lehke a jezdive je to velke plus. Po rovine to fici a do vetsich kopcu to deti ve veku na 16tky bez prehazky stejne dlouho nedaj.

          0 0
          • Patar  

            Právě proto všechny šestnáctky montujeme s Nexus Inter 3 s možností volby pastorků 16 až 24z dle profilu lokalit.

            0 0
            • matbiker  

              Jak píše Patar. Už i šestnáctku s nějakým řazením, nebo převod spíš do lehka, než těžší, aby to fičelo po rovině.(Můj názor – na různé 16" kola co jsem předělával, jsem standardně na cvrka navařoval pastorek 24z)

              0 0
        • oddie  

          Trail má jiné gumy a rovná řídítka, jinak je to to samé. Popravdě gumy se mi moc nelíbí ani jedny, ale měnit je asi nebudu… Převod do rychla problém není, s takhle malým děckem stejně nejezdíme kdovíjaké kopce a když je někde něco prudšího, tak jej trochu tlačím nebo jdem pěšky. Naopak si nedovedu představit výrazně lehčí převod, jak by s tím pak jezdil po rovině, takhle jedem většinou okolo 13km/h, při rozumné kadenci.

          0 0
      • Vrci  

        Kluk je v pěti letech (narozeniny v květnu) spokojený s KUbikem 20". Délka klik, brzdové páky odpovídají dětskému vzrůstů. Kazetu jsem volil spíš na roviny 12–25 a pláště na to co jezdíme Maraton Racer. Kolo je možné rovnou objednat k obrazu svému dle možností peněženky. Geometrie se mi líbila víc než isla.

        0 0
      • Kuba78  

        tak update po nejake dobe. zmeril sem potomstvo, kluk ma 96 a holka 116cm. holka mela pucenou 20ku kolo (apache neco) a jezdi na tom jako drak, takze tam je otazka jestli koupit 20 nebo pockat do jara jestli se nahodou fakt nevytahne na tu 24. u kluka pocitam ze o 20 cm pres zimu nevyroste urcite, takze u nej je ta 16ka na jaro asi celkem jasna.

        dalsi otazka je, kdy koupit. ted pod stromecek (efekt jezisek), nebo na jare, pripadne pres zimu cekat a smejdit po bazarech kdo bude prodavat 16ky Earlyrider po lete a nejakou fajnovou 20ku.

        nize je obrazek holky jak momentalne sedi na 20ce kole.

        0 0
    • Sodoma  

      Co se týče dětských kol, tak se mi líbí tohle video.

      0 0
    • blaf  

      Chystam se koupit 16". Kandidati jsou Isla Cnoc a Belter. Je jedno nebo druhe kolo vyrazne lepsi nez druhe? V cem?

      Kluk jasne rekl, ze chce zelene :) Belter zeleny neni, ale kdyby byl vyrazne lepsi, tak bych ho zkusil presvedcit (tatinkovi se libi vic Belter :)).

      0 0
      • vpa007  

        Obě jsou dost dobrý, ale kup mu zelený… kolo je pro něho, né pro tebe… řešil jsem to samý před několika ledy a tudle radu mi dala má drahá (málo bajkující)… a je to pravda, čím víc se kolo děcku bude líbit, tím větší radost z jízdy snad bude mít ;-)

        0 0
      • oddie  

        Belter se prodává u nás a lépe se prodá, Isla se musí nechat poslat. V 16" se mi víc líbí Belter, v 20" pak Isla…

        0 0
      • vlk  

        Popravdě osobně si myslím, že pro většinu dětí stačí Frog ,ale vzal bych to ,co se mu líbí a osobně asi raději Islu protože má řetěz-kdyby něco ten vždy seženu.

        0 0
        • oddie  

          Kdyby něco, řemen seženu úplně stejně, vždyť je to ten, co se používá v motorech…

          0 0
      • blaf  

        Tak, Isla je doma. Musim rict, ze jsem se do ni na prvni pohled zamiloval a klukovi ji zavidim :) Prekvapily me na tom ale ty uzovky plaste, jsou hodne nepohodlne i podhustene a premyslim, cim je nahradit. Prvni co me napadlo, tak jsou Schwalbe Big Apple 16×2.0, ale nejsou uz moc siroke? Stavajici plaste jsou 16×1.35 a ten rafek je celkem uzky. Co byste na to dali? Nejake semislicky, mtb vzorek imho nema smysl.

        0 0
        • vpa007  

          mno… pokud tě to vysloveně nedeptá, tak bych to neřešil a řešil až v případě, že by mláděti chyběl lepší kontakt s podložkou.. páč v rozměru 16" cokoliv dáš širšího, bude o dost těžší… takovej ideální rozměr je 16×1.75… osobně jsem dával na děckokolo dozadu BMX plášť CST a dopředu MTB plášť IMPAC… ten přední je ve finále lehčí ;-).. pokud chceš, víc případně najdeš tady

          Každopádně gratuluju a těším se na fotky tady nebo v galerii ;-)

          0 0
        • MiKED  

          jaká byla doba dodání, smím-li se zeptat? cca tři týdny?

          0 0
          • blaf  

            V sobotu objednáno, v pondělí odesláno, ve čtvrtek dodáno.

            0 0
            • oddie  

              Škoda, že jsem to nevěděl, nechal bych ti přihodit do krabice nějakou drobnost, když už to posílali :)

              0 0
        • Vrci  

          Já dával klukovi na 16" i 20" kolo s schwalbe marathon racer. Relativně lehká guma. Vzhledem k tomu, že jezdí jen po asfaltu má ideální vzorek.

          0 0
    • Kuba78  

      jeden takovy rychly dotaz. planuji koupit synkovi earlyrider belter, jake presne jsou rozdily u 16ky mezi verzi standard a trail? nasel sem jen riditka a jine plaste.

      0 0
      • Al Stra  

        a ještě jiný představec-)

        0 0
      • vpa007  

        jo, jak pláště, řídítka, a představec… což je otázka, jestli ten rozdíl 10liber smysl, nebo jestli člověk za ty prachy (~320Kč) nesežeme mtb 16" pláště… mám vyzkoušený Impac Outpac 16×1.75 a jsou docela dobrý.. akorát za 189,– což je v součtu teda víc, než těch 10 liber ;-)

        0 0
        • Kuba78  

          plaste je nic, to se da prehodit. spis mi jde o ty riditka. co byste brali pro kluka, 96cm ktery prechazi z 12ky kola? nepocitam nejaky velky terennovani takze gumy by stacily nebo se prehodi, spis jde o ty riditka a predstavec

          0 0
          • vpa007  

            já v tom žádnej rozdíl nevidím.. si spíš myslím, že na to dali předtavec od Ryčíjho jen kvůli nápisu „trail“… osobně bych koupil Urban verzi a až se bude za barákem na hřišti nudit, tak jej vzal do terénu a vyměnil mu guny.. toť vše (udělal jsem to stejně s Authorem Agang Capo 16)… pravda je, že mladá teď jezdí na „trail“ od začátku jejího bajkování a nijak ji to neomezuje. Ale to je jen názor, páč Beltera doma nemám, jen jsem je párkrát někde vidět (ve verzi Urban ;-))

            0 0
            • Kuba78  

              taky to tak zatim vidim. synek bude mit 4 roky na konci kvetna, je sice velmi akcni, ale myslim ze aspon ze zacatku zadny velky trailovani nebude

              0 0
    • pocestny  

      mrkněte na to, to je mazec odkaz

      0 0
      • Al Stra  

        vůbec celá ta galerie je dost zlo-)

        0 0
    • oddie  

      Tak, mám první závadu na Belteru, dneska jsem zjistil na šlapce vůli asi 5mm a chybějící krytku. Tak jsem to rozebral, při tom trochu načal závit, a zjistil, že jsou tam průmysly a nezjistil, proč to má takovou vůli, když tam nic viditelně nechybí, (resp. měla by tam být distanční trubička, ale neměla kudy vypadnout). Našrouboval jsem to zpátky s tou vůlí, zakápl závit středně pevnostním zajištěním, a jdu objednat nové mini pedály z Ali, aspoň na prodej na jaře nebudou tak otřískané jako tyhle :)

      Edit, už mě napadlo, čím asi vymezovali tu vůli – tou vnější krytkou. Brrr…

      0 0
    • madcat  

      Tuhle se objevilo cosi na Slovensku. Zatím jestli to chápu dobře ve stádiu „prototypu“, ale líbí se mně to. Není to úplně levný, ale zákazníka si to určitě najde…

      0 0
      • alinceb  

        Chalani už se prezentovali v jiném vlákně o 20" kolech…;)

        0 0
      • vlk  

        Ale docela těžké. Na to, že tam mají xc rio apod. Možná kdyby byl rám z Al a nebyly kotoučovky.

        0 0
        • Motyll  

          Ta váha to zabijí. Design fajn.

          0 0
        • vlk  

          Přitom kdyby udělali verzi s tím levnější Grindem-co má navárky na v-čka a je i o dost lehčí než OSko, ušetřili váhu na v-breake vůči kotoučovkám, tím pádem ráfky by sice něco málo nabrali na hmotnosti-20 kové xc ria jsou hodně lehké, dali za ušetřené peníze hliníkový rám, Tak je to ve výsledku o dost lehčí a levnější.

          0 0
      • Al Stra  

        kolik, že za to chtějí?

        0 0
        • vpa007  

          v nějakým článku jsme četl že cca 1000€… takže tak ;-)

          0 0
          • matbiker  

            Ty kokos, tak do té ceny se myslím vejdu s celodpruženou 24", která bude pod 10kg…

            0 0
            • oddie  

              I se započítáním své práce a výbavy, kdybys to měl dělat pro někoho na kšeft a živit se tím?

              0 0
              • matbiker  

                Dobře, toho fulla 24" s prací ne, ale výbavou srovnatelné, spíš lepší a o 2 kila lehčí 20" úplně v poho i s výdělkem.

                0 0
                • matbiker  

                  Pokud se tam teda nedá trochu lepší vidla za 850 doláčů :-))))).

                  http://www.bikemag.com/…erx-20-fork/#…

                  0 0
                  • vpa007  

                    aha.. tak na http://spawncycles.com/ hledáš inspiraci na mini-celopéro, jo? ;-))

                    0 0
                    • matbiker  

                      Ne, inspiraci jsem nehledal nikde, na spoustu stránek jsem narazil při hledání vidlice. Inspirace přišla tak nějak zevnitř. Od dob sjezdového Kangara jsem měl vždy hardtaila a spoustu mtb závodních kilometrů jsem odjezdil i na pevné vidli, ale letos jsem si na stará kolena pořídil fulla. Pořídil jsem ho i mojí. Tak jsem si řekl, proč by ho neměla mít i malá. No uvidíme, co z toho vyleze......

                      0 0
      • zderes  

        Za ty peníze pro mrňouse docela slušné těžítko…jinak s tou vidlicí a kotoučema bych viděl jediné využití někde v bikeparku vedle sjezdovky, kam prcka vyveze lanovka.

        0 0
    • -Alan-  

      My jsme přeskočili 24" kolo a z 20" se šlo rovnou na 26". Po pátrání v neskutečně těžkých a mizerně vybavených 24" vodách jsem vybral pro dceru do Superioru FLY

      Váha krásná, ještě jsem vyměnil pláště za 26" skládačky, který narozdíl od 24" jdou stále v pohodě sehnat. Odpruženou vidli pro její ježdění netřeba.

      0 0
      • MlokCZ  

        Proč neskutečně těžkých a mizerně vybavených 24"? Za stejnou cenu jako Sup v odkazu je Isla Beinn 24. Ten Sup je přitom cca o 1,5kg těžší. A třeba brzdy budou na Isle pro dítě daleko vhodnější.

        0 0
      • vlk  

        Na to, že nemá odpruženou vidlici, tak ta váha až tak dobrá zase není. Nevím jakou verzi máte ale ta 1×9 tam u 26 kola 11–34 kazeta do terénu s 32z převodníkem nestačí-doporučoval bych aspoň 1×10. Jinak Jsou i kvalitní 24 kola třeba i Author Sonic s kvalitní vidlí. Pláště na 24 lehké „skládací“ není problém. Nejlepší je si kolo složit a odladit tak jak chci. 26 asi taky budeme mít po 24, ale to už bych chtěl složit nějakého fulla-kdyby měl někdo tip na malý full 26 kový rám, tak prosím poraďte.

        0 0
        • MaPa  

          Já bych klidně rád s dovolením, kdyby se tahle větev ještě víc zobecnila. Jaké jsou lehké a malé fajn HT i full rámy vhodné na stavbu těchto „dětských“ 26" kol?

          0 0
          • vpa007  

            mno… nevím jestli celopéro dává nějakakej smysl, snad jen pro malou úzkou skupinku závodících dětí závodících rodičů… každopádně podle mýho dobrý základ pro HT stavbu dětského 26palcového speciálu může být:

            • rám RB K.I.D. (XXS – 12" – 1200gr / S – 15" – 1490gr)…
            • další možnost by byla Superior FLY, ale u té nevím, zda jde sehnat jen rám…
            • pak se samostatně dají sehnat rámy Amulet, ale ten zase nemá rám na 26" kola, jen 24"…
            • pak další možnost je rám SCUD 26… 13" – 1780g

            z výše uvedených mám doma RB KID a soused SUP FLY… zbytek osobně neznám či jsem neviděl.

            0 0
        • pocestny  

          Něco jako tohle? Commencal for kids

          0 0
    • Kuba78  

      Tak dneska poprve holka (5 let a 113cm) na isla beinn 20s a kluk (3 roky 96cm) na 16ce earlyrideru, zapujcene. Myslim ze oba spokojeni, holka se naucila radit behem par minut a kluk na earlyrideru jezdil jak zavodnik v podstate ihned. Akorat dost krouha zatacky, Takze je rozhodnuto porizujem earlyridera a spis v te trail verzi se sirsimi gumami a mtb riditiky. U holky jeste uvidime, favorit jsou ta isla, orbea 20 team nebo superior fly 20.

      Coz me vede k otazce – orbea a sup maji razeni packami a ne gripem, da se to prehodit pripadne? Holka radsi gripshift, nevim jestli nebude problem treba s indexaci atd..

      0 0
      • Kuba78  

        A jeste jedna otazka – belter 20ka ma trirychlostni torpedo sram. Myslite ze rozsahem by to bylo srovnatelne jako klasicky saltr 7 nebo 8 kolecko?

        0 0
        • t29  

          Podle téhle stránky má 3sp Sram/Sachs rozsah 186%, tzn. jako 11–20, 12–22 nebo 14–26 vícekolečko.

          Asi nejběžnější sedmikolečko 14–28 má rozsah 200%, 7sp kazeta Sram 730 (12–32) má 267% a 8sp HG-41 (11–34) má 309 %

          0 0
      • t29  

        Vidím dobře, že ta Isla je na Sramu?

        Fly 20 má podle jejich webu 1×7 Revoshift = otočné Shimano s poměrem 2:1. Přehodit to jde vždycky, jen je otázka, co všechno se bude muset přehazovat (páčky, hazka, kazeta, náboj).

        0 0
        • Kuba78  

          Sup i isla maji grip, to je ok. orbea ma packy, takze pokud bych kupoval orbeu musel bych to prehodit na grip. Proto sem se ptal co by to obnaselo a jestli by to slo.

          Co se tyce rozsahu, isla, sup maji 12–32 rozsah 7kolecko, ta orbea se mi libi protoze ma osmikolo 11–34 (navic u deti plati samozrejme kdo ma nejvic kolecek je king, to neni jak u dospelych na bikeforu ze cim min tim lip) ale zase ma razeni packami tak je otazka zda by to pripadne slo predelat na razeni gripem.

          Ten earlyrider se mi libi ale je to uz celkem drahy a ten rozsah u toho torpeda mi prijde maly- je otazka jestli je dostacujici..

          0 0
      • Kuba78  

        Tak dneska dopo vylet 13km, poznatek – mladej definitivne potrebuje sirsi gumy se vzorkem, jelikoz se mu libi teren (v jeho podani trava sterk, polnacka) a celkem reze zatacky a sem tam mu ten silnicni vzorek na belteru ustrelil. Otazka tedy je zda rovnou koupit trail (a kde kdyz je vsude vyprodan) nebo ten city a prehodit gumy – rozdil je v i v tech riditkach ale myslim ze by ty vlastovky co jsou na city v pohode moh mit.

        Co se tyce holky, tak prehazovacku zvlada v pohode, ale jezdi celkem pomalu a opatrne takze zadny terenni drtikol nepotrebuje. Favorit na porizeni jsou sup fly20, orbea mx 20 team (s prehozenim razeni z pacek na grip), isla v pripade pokud ji dokazu sehnat nekde rozumne a ne draho. dvacitka belter s tim torpedem sram vypada taky dost dobre (ta verze s pevnou vidli a veckama, kotoucovky a odpruzena podle me nedava smysl na 18kg holku co se do terenu boji) akorat neni k sehnani.

        0 0
        • Al Stra  

          ta sram na belteru 20 je opravdu torpédo? nejel jsem, ptám

          se-)

          0 0
        • Vrci  

          Koukni ještě na německý KUbikes. Kolo je možné poskládat přímo na jejich webu v konfigurátoru případně se domluvit i na jiných změnách po mailu. Kola posílají i do ČR.

          0 0
          • oddie  

            Na Kubikes jsem kdysi koukal, jsou pěkné, ale vycházely pekelně draho.

            0 0
        • oddie  

          Můžeš zkusit sehnat ty jiné 16" gumy a vyzkoušet je :)

          Isla nová stojí 370GBP, což je teď okolo 12tis, jetá na ebay vyjde tak klidně 10tis, drží se hodně v ceně. Oboje je včetně dopravy.

          0 0
    • active-one  

      prekvapuje ma ze nikto tu este nespomenul woom.

      KUbike ja naozaj specialita! (inak dorucujeme zdarma do CR a postovne dobierka gratis a hlavne vsetko na stranke skladom ;-)

      dalsia osvedcena znacka ktora sa pusta do lahkych detskych bikov je Saracen.

      16-ka 6,1 kg

      20-ka 7,1 kg

      20-ka odpruzeny – 7,6 kg

      24-ka odpruzeny+kotuce 10,5 kg

      0 0
      • oddie  

        To je docela drsná váha u té dvacítky, skoro o kilo míň než Isla nebo Kubikes, to by mě docela zajímalo, na čem se to kilo povedlo sundat, zvlášť když je tam těžší kazeta, či o 16 drátů víc… Ty „custom“ kliky dělá Lasco, ne? Přijdou mi povědomé. Na středové ose, pokud je fakt Al, se mohlo ušetřit. Na Al vidlici asi taky, Isla má ocel, i když jestli verze s odpruženou má jen 7,6, tak tady to asi nebude. Ale stejně, aby to dalo dolů kilo, to si s tím někdo musel dát sakra práci.

        Ty Kubikes jsou dobrý počin, z Německa před pár lety za poslání chtěli asi 35 Euro.

        0 0
        • MlokCZ  

          Vidlice je Al, dohledal jsem:

          We stripped back the Mantra 2.0 and saved even more weight by fitting our own lightweight alloy rigid fork.

          Celkovou hmotnost ale nikde nemůžu najít, ani na stránkách Saracenu, ani jinde. A to co uvedel se mi moc nezdá (i když lehká ty kola určitě budou, ale tohle mi přijde už trošku přehnané na reálnou hmotnost). Ale třeba jen blbě koukám.

          Poštovné zdarma má i Isla.

          0 0
          • oddie  

            Já vím, ale Kubikes v Německu do ČR ne, což ho ještě víc prodražovalo. Teď už je to docela srovnatelné, začíná být v těch dětských kolech celkem pěkný výběr. Jinak ta váha u Saracenu se mi taky moc nezdá, ale necháme se překvapit, až to někdo zváží.

            0 0
      • alinceb  

        Zajímavý hmotnosti. Chtěl bych vidět tu odpruženou dvacítku, co má 7,6kg. Mnou postavená dvacítka má 7,4kg a není na ní nic těžkého (karbonová vidle, sedlovka, řidítka, lehké sedlo, lehké CNC pedály a představec, XT 9s kazeta, X0 gripshift), vyjma teda kotoučových brzd. Pokud to má být to kolo na fotce, tak nevěřím. Jen ta odpružená vidle je o kilo těžší než moje karbonová…

        0 0
      • Kuba78  

        No a sem zase na zacatku vyberu.. fakt diky za tip :-)

        0 0
    • MartinS81  

      Zdravím, zrovna jsem řešil tento problém u mé dcery.. Koupil jsem kolo Betler 20 od cyklospeciality. Je opravdu lehké, stojí sice více pěnez než jsi psal ale jestli opravdu hledáš kvalitu tak tady ji najdeš. Funguje jak má, dcerka stastna. Co vic si přát

      0 0
      • alinceb  

        Reklamu si strč do zadku, pane Cyklospeciality! Takhle to tady nefunguje…

        0 0
      • Milan  

        Zdravím, tvoje cílovka už zakladatel nebude, po čtyřech letech už shání možná 26".

        0 0
    • pocestny  

      Rocky Mountain Vertex 20 test

      0 0
      • vpa007  

        not bad… ale 23.5 lbs (10,7kg) a $689 (16,8tisKč)? trochu moc… ale jako inspirace dobrý :-)

        0 0
        • pocestny  

          tam tu cenu udělá značka a zadní nába, na inspiraci, jak říkáš

          mě zas udivilo, že to vzal na vyjížďku s osmiletým klukem

          0 0
          • vpa007  

            no asi průměrnej amík je menší jak normální evropan… já svýho 7miletýho kluka posadil na mini26tku a původní 20tku už nechce ani vidět :-D

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Tak podle fotek průměrnému osmiletému amíkovi není zatěžko při šlapání zvedat koleno až nad rovinu sedla.

              0 0
              • MlokCZ  

                Taky tam jsou 140mm kliky (dle vebu Rocky Mountian), což mi přijde na 20" opravdu hodně. A ještě k tomu má nejspíš moc nízko sedlo (ideální fotka na posouzení tam ale není, proto píšu jen nejspíš).

                0 0
                • Atilla  

                  140mm jsou na dvacítkách snad všude, ne?

                  0 0
                • Atilla  

                  OK a je někde nějaká tabulka s délkou klik vs. délkou noh? Chci malé zkracovat truvativ stilo. Dík

                  0 0
                  • matbiker  

                    Bylo to tu zmiňováno už mnohokrát, ale:

                    0 0
                  • oddie  

                    Vždycky si říkám, jaký to tak asi má mít přínos, tohle zkracování „dospělých“ klik, mimo pofidérního „wow efektu“. Váha proti celohliníkovým Lasco menší nebude, a akorát jsou proti těm na čtyřhranu pořádně širší, což u krátkých dětských nožiček znamená šlapat hodně do stran. To mi přijde jako dost vysoká cena za to, že to „vypadá“ a že je tatínek u pár lidí možná za borce, když to náhodou dokázal zkrátit sám.

                    0 0
                    • zderes  

                      Tak já když jsem sháněl klukovi kliky 155–160 kvůli váze, tak to bylo prakticky nemožné. Jediné řešení bylo právě najít lehčí velké a zkrátit. Chlubit jsem se neměl čím, sám jsem to nedělal a peněz to stálo docela dost (kliky, pískování, komaxit…)

                      0 0
                      • oddie  

                        155–160 už jsou skoro dospělé, tam to celkem chápu, ale u 115–127 moc ne…

                        0 0
                    • Atilla  

                      Tak mám je zadarmo a přijde mi jako ********* mít 38z převodník, tak proč je tam nedat pokud budou dobře pasovat? Navíc tam mám teď 140mm a jak zde všichni píšou, tak to asi bude moc a nebudu kupovat nějaké jebky, když mám pořádné kliky.

                      0 0
                    • Soreno  

                      A nejaky 140 s 30 ne 32 z znas? Ted me to ceka a zatim se klonim zkratit deorkovy na ctyrhran co mam ve sklepe.

                      0 0
                      • oddie  

                        Což o to, znám, akorát jsem je koupil i s kolem… Vyrábí to zase Lasco, osazuje to minimálně Isla, kdo to prodává nevím, ale minimálně malovýrobci dětských kol by to vědět mohli. Isla je to schopná dodat na přímý dotaz na techsupport jako náhradní díl, ale nevím za kolik, nemají online ceník.

                        0 0
                    • matbiker  

                      Oddie, ten termín „wow efekt“ je výborný. Ukaž mi prosím, kolik typů klik dlouhých 115 a 125mm seženeš, co? To je opravdu daleko jednodušší zkrátit kliky a počítám že nikdo to nedělá kvůli tomu tvému wow. Neberme kliky s integrovanou osou, ale klasický čtyřhran, převodník dáš na místo největšího, krátkou osu a jsi doma s q faktorem. Já jsem se dostal na Q factor mám dojem 145. Kolik mají tyLasco, které tady asi nikdo nijak jednoduše nesežene? A když sežene, tak za kolik a jakou cestou?

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Pokud použiješ něco s menším q-factorem, tak je to ok.

                        Těch případů zkracování klik s integrovanou osou (a tedy s q-factorem 175mm) tu bylo řešeno v historii už opravdu hodně.

                        Za mě je to špatně i pro kliky délky 155–160mm jak řeší výše zderes. On ten 175mm q-factor není žádný zázrak ani pro dospělého s délkou nohy 85cm jak mám já (pro kliky délky 175mm). Aspoň já si tedy zvykal opravdu dlouho (v době co se přešlo na integrovanou osu) a ze začátku mi to dost štvalo, zvlášť když jsem to střídal ještě kdysi se silničkou, kde jsem měl menší q-factor.

                        0 0
                        • Kuba78  

                          Me se libi, jak tu vsichni resime vahu kol, komponent, prevodove pomery, delku klik.. a pak prijdete k diteti s rozsahlou analyzou aby si vybralo kolo, dite se moudre zamysli a povi: cerveny s puntikama jako tady na obrazku! No a zkuste mu pak vysvetlit, ze to zeleny co mu chce jezisek prinest ma lepsi kazetu a o trista gramu mensi vahu.. :-)

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Špatný postup. Já nejdříve vyberu kolo a pak nenápadně někde ukážu obrázky barev ve kterých se vybrané kolo vyrábí.

                            Takže výsledkem je, že děti jsou spokojené, že dostanou vybrané a přitom jezdí na pro ně rozumném kole.

                            0 0
                            • oddie  

                              Přesně. A nakonec i jiná barva mi v pohodě prošla, když se podařila na ebayi červená místo modré.

                              0 0
                              • zderes  

                                Tak u nás když Ježíšek před třemi lety donesl kolo, tak jo, dobrý, ale přednost dostaly hračky. Čekal jsem, jak hned půjdeme na mráz s kolem a raději se stavělo lego…

                                0 0
                                • oddie  

                                  U nás šly všechny kola mimo ježíšky, narozky apod. Asi trochu výchovná chyba :)

                                  0 0
                            • vlk  

                              Dělám to ještě jinak. Vyjedu na netu ve vyhledávači fotky všech možných i nemožných dětských kol a ona mi řekne, která se jí líbí a já ji pak na (jednom rámu ze skupiny dle ní hezkých kol)stejném nebo podobném rámu kolo postavím.

                              0 0
                          • Motyll  

                            Zkus tenhle argument použít u sladkostí.

                            0 0
                      • oddie  

                        Tak jsem se vykopal ráno to změřit, na Isle mají q 140mm. Abych potěšil Mloka s jeho volbou, Belter má víc – 150.

                        0 0
    •  

      Kolik kg tak by mělo výžit horské kolo pro dítě, které samo váží 28 kg?

      0 0
      • novas752  

        Idealne okolo 4,5kg. :)

        (28×12/75), kde 12kg je dospely xc ht a 75kg je prumerny dospely cyklista.

        V realu to byva cca 2–2,5× tolik. Jako kdyby dosp3lak jezdil na kole 25–30kg…

        0 0
        •  

          Super díky za tento kalkulačn vzorec, nevěděl jsem, že se to takhle počítá…

          0 0
          • novas752  

            No spočítat si to tak můžeš, ale to je tak všechno – 4,5kg kolo z dílů vhodné velikosti pro dítě stejně neposkládáš – nevyrábějí se. A i kdyby ano, stálo by to stovky tisíc a stejně by to v poměru k hmotnosti bylo jen jako 12kg kolo pro dospělého, což je relativně obyčejný hardtail okolo 30–40 000.

            0 0
            •  

              Cyklospeciality se zaměřují na dětskou cyklistiku a mají kolečka od 4,5 kg :-)

              0 0
              • Lišák  

                Onehdy jsem si koupil dětské kolo v AAA a váží 4,49kg. A s pedály!

                Všem doporučuji dětská kola z AAA!

                0 0
              •  

                Našel jsem tam kolo WOOM s váhou 5,2 kg, už je objednané :-)

                0 0
                • Lišák  

                  Jako že jsi ho objednal k vám do Cyklospecialit? To jsi udělal moc dobře, ale chtělo by to objednat ta dětská kola, z AAA, ta mají 4,49 kg.

                  0 0
      • oddie  

        Já mám při 85kg kolo 11kg, takže prostým vydělením a vynásobením vychází, že 28kg dítě by mělo mít 3,6kg kolo :D

        0 0
        • Edwin  

          13kg při 105 kg, takže dítě 3,5kg (samozřejmě full :D)

          0 0
      • Lišák  

        Málo. Na Cyklospecialitách takové kolo nemáte.

        0 0
    • blaf  

      Pánové, za kolik se prodávají jetá lepší dětská kola? Konkrétně Isla Cnoc 16". Ten starší model. Máme ho od září 2016. Jetý tak 1.5 roku dvěma dětma. Stav v pořádku, jen provozní oděrky. Kolik si za to tak říct?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.