Ergon Gripy, ale trochu jinak :o)

43 nepřečtených
  • fany404

    Ahoj, mam problem… Rozhoduji se zda koupit:

    http://www.ultrasport.cz/…gon/gx1.html

    nebo

    http://www.ultrasport.cz/…gon/ga1.html

    A vubec netusim, stavim si rychle celopero, takze budu jezdit vsude… :o)

    Prosim o radu a predem dekuji za nazory…

    0 0
    • black.horse  

      Záleží na Tobě a na tom, jak moc potřebuješ užít výhod Ergonu a jejich tvaru (tedy na intenzitě bolesti/brnění dlaní a prstů na kulatých gripech). Já osobně s rukama mám problém, takže GX1 vozím i na fullu a kdybych si teďka stavěl klidně i FR kolo, tak si to tam klidně dám. S tvarem gripů nemám problém v žádném terénu, zvykl jsem si. Měl bys sám vědět proč to děláš, když už saháš po gripu jako je Ergon :-)

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • fany404  

        Prave! Ruce me lehce brni…, ale to bylo na starem kolu, takze ted chci udelat vse proto abych uz tyhle neprijemne pocity nezazival. Proto chci prubnout ergon… A ted premyslim, zda i ty s tim jazyckem a nebo co vozis ty na kole, prijdou mi, ze musi tlumit take dobre…

        0 0
        • fany404  

          jsem se prehlednul, ty tam mas s tim jazyckem :o) Prave, ze nevim jaky je rozdil, rekl bych, ze i ty GA1 musi tlumit dobre…

          0 0
          • black.horse  

            Rozdíl je v tom, že obecně jakékoliv gripy bez jazýčku mohou být různé tvrdosti a šířky, ale pořád je styčná plocha jen ten válec a nejvíc tlaku jde na horní úzkou hranu… u gripů s „jazýčkem“ se opíráš o tu plochu, takže se síla rozloží a nepůsobí to tak intenzivní otlačení. Ale nic není dokonalé, nevýhody jsou: hmotnost navíc proti pěnovým a jiným chrtím gripům, pro někoho estetika toho tvaru a taky ta poloha toho jazýčku a natočení si musíš vychytat podle sebe, tj. tak 1–2dny zkoušet různě měnit úhel natočení až najdeš polohu kde Ti to nejlíp sedne…

            Za sebe mohu říct, že už bych se na kulaté gripy nevrátil snad nikdy, ale je zároveň možné, že Tvé problémy vyřeší i jiné věci: např. jiný úhel natočení řidítek, rukavice s gelovým polštářkem, měkčí pěnové gripy… prostě musíš vyzkoušet víc variant, každému sedne něco jiného.

            0 0
            • krabica  

              Ergon GE1 oproti ostatním kulatým fungují, je to tím, že v inkriminovaném místě není vnitřní plast, ale vrstva gumy navíc, což třeba mně stačí, aby ruce nebrněly. Ověřeno již několikrát.

              0 0
          • Nimrod  

            ono to bude asi způsobené zprohýbáním řídítek, že ti brní. jinak vozím kulaté od ergonu a ruce jsou v cajku, dřív moc nebyly. ale měnil jsem rovnou i řídítka, tak ti nepovím, čím to je. nicméně je o moc větší šance, že ty „s tím jazýčkem“ :-) to vyřeší spíš, než kulaté. ale jak už řekl black horse, i s těma „s jazýčkem“ se dá celkem dobře blbnout a bunny hop rozhodně nění problém

            0 0
      • fany404  

        Jooo a jeste jedna vec, ted jsem koukal na tve kolo a vypada ze budu mit skoro tejny kokpit jako ty :o)))

        0 0
    • LRRTM1  

      Já vozím uzamykatelný gripy GT. Obyčejný, bez nějakých „hrbolků“. Nějak žádný ergo-vymoženosti nemusím. Spíš bych možná, na Tvém místě, kouknul po gripech, který maj zamykání na obou stranách. Mě to připadá lepší.

      0 0
      • Nimrod  

        to mu v brnění rukou nejspíš nepomůže

        0 0
        • LRRTM1  

          JJ, já vím… psal jsem to jen ze svýho pohledu.

          Co se brnění týče, možná bych zkusil třeba rukavice od Specialized. Nějaký ty s Body-geometry. Přecejen na celopéru bude asi řádit a výstupky na gripech asi nebudou pořád ideálně vůdči dlani. Na rukavicích ale jo.

          0 0
          • Nimrod  

            osobně dávám přednost rukavicím s minimem blbostí, a to hlavně na dlani, abych měl co nejlepší úchop řídítek. takže bych to raději vyřešil natočením řídítkama, jinýma řídítkama, nebo gripama, pokud to samozřejmě půjde a je to v rámci možností (asi si nepůjdu koupit patery řídítka s jiným zprohýbáním :-))

            1 0
          • black.horse  

            K tomu poslednímu tvrzení: kdepak, ani na gripech tý výstupky, pokud jsou vhodně udělané při řádění v terénu nevadí a pokud jsi to nezkoušel jak sám píšeš, nemůžeš to vědět, tedy nesuď… takhle vznikaj fámy ;-)

            0 0
            • LRRTM1  

              Neříkám, že vadí, říkám, že člověk dost přehmatává. Navíc to píšu, myslím, ve velice přátelském duchu. Snažím se poradit, nebo navrhnout možnost. Sám (jak píšu) takový problém nemám, ale pokouším se pomoct. Nikomu nic nenutím, fámy nešířím, tak přestaň zakládat na flame, please…

              0 0
            • o.1  

              Z mojich skusenosti by som povedal ze v tazsom terene ked si na to clovek trocha zvykne tak ergonomicke gripy s rozsirenim pre dlane nie ze nevadia , ale su dost velke plus v istote ovladania.

              0 0
    • šlapatko  

      100 lidí 100 názorů.Mi sedí pěnové gripy a v létě nevozím ani rukavice.

      0 0
    • fany404  

      Diky moc za rady a zkusenosti, vypada to, ze tam soupnu ty bez jazycku a uvidim co udelaji :o)))

      0 0
      • Nimrod  

        jestli máš možnost, tak vyzkoušej velikost. rukavice mám elka, ale large ergony ty kulaté jsou už dost macaté, tak aby ti sedly

        0 0
    • kloubik  

      vozím GA1 a přítelkyně GX1. co jsem měl možnost projet se na těch s „jazýčkem“, tak si dovedu představit je na chrtí kolo hned nandat, i pro mě který nemá s rukama problém to působilo šíleně pohodlně, jen by se mi nelíbilo na AM ježdění omezené možnosti úchopu.

      Přítelkyně má problémy se zápěstím, na obou rukou vozila na kolo zpevňovací ortézy a po první jízdě s GX1 ortezy sundala a už je nepotřebuje, bolesti zápěstí okamžitě zmizely, nemůže si je vynachválit. Ale je to samozřejmě subjektivní a záleží co hledáš a jestli máš nějaké problémy s úchopem.

      Jinak na competitivecy­clist.com je rezence těch GA1, moc si je tam chválí, ale píšou že ještě víc pohodlné jsou GE1, pokud nekoukáš na váhu.

      Já pokud nemáš problémy s rukama, bych šel do GA1.

      0 0
      • MlokCZ  

        Je to hodně individuální, ale třeba mě v pořádném terénu ty jazýčky ani trochu neomezují. Ale je to asi dané tím, že mám hodně krátké prsty, kdo má hodně dlouhé, tak už ty jazýčky vadit asi mohou.

        0 0
        • fany404  

          ja take nemam moc dlouhe prsty, takze by s tim nemel byt problem :o) A koukal jsem na ty gx2 ( co maji ty male ruzky a nejsou vubec spatne, ty mas na kole asi ty…

          0 0
          • black.horse  

            no, malé růžky nejsou vyloženě zlé, ale na závody/chrtění jsem místo nich začal vozit GX3, pořádné velké rohy, dobře se za ně chytíš a jak jsou pogumované tak jistotka – neklouznou ani za mokra, tvarování je také pro mě přijemné, jen se musíš smířit s pár gramy navíc:-(

            GX2 magnesium bych Ti kdyžtak mohl prodat jeté v OK stavu, ale písni na mail, ať nebazarujeme tady…

            0 0
            • newbie  

              jj… už na to přišel i Ergon a u novejch „turistickejch“ GR2 ty růžky pogumovali a aspoň trochu zvětšili

              http://www.ergon-bike.com/…/product/gr2

              0 0
              • MlokCZ  

                To je otázka, zda je to dobře nebo špatně. Bude záležet na použití.

                Mně sedí ten krátký růžek tvarem parádně a delší bych naopak nechtěl (nemohl bych to pak držet způsobem, jak je někdy držím). A pogumování mi nikdy nechybělo.

                Teď pod tou gumou je navíc i jiný materiál a já bych se bál o výdrž. Tím myslím při pádu, občas kolo v těžším terénu zahodím a ty starší GR2 mag. drží neskutečně. Vydrželi mi už několik situací po sobě, kde jsem dříve jakékoliv předchozí rohy vždy zrušil.

                Ta guma půjde při prvním pádu/zahození kola pryč. A co vydrží ten materiál pod tím je otázkou.

                Takže jsem rád, že mám dvoje v zásobě, když už nepůjdou koupit.

                0 0
            • fany404  

              Tak uz je rozhodnuto. Bojim se tech GX2, asi by kolo nevypadalo moc dobre. Tak tam soupnu GX1 a uvidime, ty se tam snad ztrati :o)

              0 0
          • MlokCZ  

            Já vozím starší verzi GR2 mag.

            0 0
    • osobne  

      Koupil jsem na aliexpressu gripy podobne Ergon gripum na vyzkouseni. Nastavil jsem vrchni plochu priblizne vodorovne. Ma to tak byt? Zkusil jsem jet jen par set metru a zda se mi to dost nepohodlne tedy. Jak to nastavujete vy?

      0 0
      • mr.antik  

        já to nevozim ale každýmu to nastavuju tak nějak cca kolmo směrem k ramenům.

        0 0
      • DaSnail  

        Možno klame fotka, ale neni to pravý grip?

        Ergony som nastavoval tak, že som dal imbus do kapsy a poceste skúšal. Na piaty alebo šiesy pokus som to trafil.

        0 0
        • osobne  

          Jak pravý grip? Však je to oboustranné. Je to možné zaměnit.

          https://www.aliexpress.com/…7654777.html

          1 0
          • DaSnail  

            Aha. Tak to imho neni dobré riešenie, škoda penazí a času. Ale tebe to nakonec možno sadne.

            0 0
            • osobne  

              Co je na tom špatného? Že je to oboustranné?

              0 0
              • Vilém  

                Ze se to jako Ergony snazi pouze vypadat.

                0 0
              • DaSnail  

                Jop. Zvrchu je na Ergonoch ploché krídlo na ktoré položíš dlaň a zospodu je priehlbina na prsty.

                0 0
                • osobne  

                  Aha, tady je spíš z obou stran prohlubeň, ale vzhledem k tomu, že to je gumové, tak se ta vrchní prohlubeň při držení stejně vyrovná do plošiny.

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    Ergon drží tvar, není ze žvýkačkové gumy a to je právě ta finta, proč je tak pohodlný. Ta napodobenina cos koupil nemá s Ergonem ani vzdáleně nic společného :-).

                    0 0
                    • osobne  

                      Však já přece nic takového netvrdím, jen jsem chtěl vědět, jak se nastavují správně ergon gripy, abych to zkusil na napodobenině z aliexpressu.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.