• Tunat

    Zdravím,

    v zimě jsem u Vás kupoval vidlici SR Suntour Epicon LOD letošního modelového roku. Na vidlici mám nalítáno jen pár desítek hodin (letos sem to nějak nezvládal) a starám se o ni podle manuálu. Dnes jsem po cca měsíčním nepoužívání propružil vidlici a zjistil, že při vracení se do zdvihu z ní vychází zvuk podobný tomu při vyjíždění hydraulických zvedáků pátých dveří u aut a při zamknutí vidlice ji lze o cca centimetr propružit. Zároveň se na předním plášti objevila mastná skvrna, která ale nemusí s tímto problémem nutně souviset. Chtěl bych se zeptat, jaký mi doporučujete postup. Nechtěl bych hned posílat vidlici na reklamaci, pokud by se jednalo o nějakou banalitu, ale zároveň bych nerad platil nějakou větší sumu v servise kvůli výrobní vadě. Co myslíte, že to bude? Prasklé těsnění? Kolik by pak stála oprava?

    P.S.: Nejsem zrovna technik a vidlici jsem nikdy nerozebíral, ani nevím, jestli na to mám potřebné nářadí.

    0 0
    • Vilém  

      U nas jsi je teda urcite nekupoval, takze se obrat na nekoho jineho.

      0 0
    • vasek80  

      Já se jenom hodně na okraj zeptám jestli si třeba neměl kolo otočené vzůru kolama.

      0 0
    • kravjec  

      Být tebou tak zatím jezdím pokud je pěkně a pozoruji jestli se to nezhoršuje(to při zamykání) a až bude venku hnusně tak bych jí poslal na reklamačku pokud na ní nejezdíš i v zimě.

      0 0
    • Palec  

      Ten zvuk pochází z tlumení. Schválně si nastav odskok (rebound) na zajice. A neuslysis skoro nic. Naopak pri zelve ten zvuk bude znatelnejsi. Neni to chyba vidlice, mozna sis toho pred tim jen nevsiml. A 1 cm pri locku, to se mi zda taky v poradku..

      P.S. Nejlepsi je ta poznamka z mailu, ze jsi levej a nemas naradi na to, abys ji rozebral:))

      0 0
      • Georrge  

        nedá se to takhle na dálku určit na 100%, ale taky si myslím že to dělá patrona – normální věc, neřešit. Lock je taky v pořádku (pokud se po tom centimetru nepropadá dál relativně nízkou silou)

        0 0
      • Tunat  

        Tak sem zašteloval s odskokem a pravda je, že je to fuč. Čili se nejedná o závadu? :-)

        Jen tak na okroaj jsem si všiml, že bráchova Gila to dělá taky, ale tam s tlumenim nic nenadělam. :-)

        0 0
    • soural  

      Mám možná něco podobného, tak si dovolím se přilepit sem. Epicon píská a funí ( http://leteckaposta.cz/533673240 ) – já tedy taky, ale to je jiný příběh. Co s tím, nechat být, až se to podělá úplně, nebo řešit a jak? Díky moc.

      0 0
    • Esi  

      Taky se tady přiživím, mám na novém Epiconu najeto cca 400km při zamknutí pokud šlapu ze sedla do kopce tak stejně jde do zdvihu, cca do 50%. Klade teda daleko větší odpor ale stejně jí propružím, to mě trochu štve. Je to tak schválně aby se ochránil lock když zapomeneš odemknou nebo je to vada ? mám 191 cm a necelých 100kg tak žeze sedla je ta vidlice při šlapání do kopce celkem pod zátěží.

      0 0
      • Edwin  

        A máš ji nafouknutou? Já mám taky ke 100 kg a ani se nehne, když ji zamknu.

        0 0
        • Esi  

          jojo nafoukaná je na 100Psi, ještě to raději překontroluju nekontroloval jsem tlak tak 14 dní, tak že vlastně od prvního nafoukání :-),

          0 0
          • Edwin  

            Tak jestli ti někde neuniká. To by se fakt dít nemělo.

            0 0
            • Esi  

              Ještě mě napadá jestli není málo oleje v tlumiči, no je to v záruce tak že dojezdím sezonu a potom asi reklamace. Jinak ta vidle funguje parádně, ten lock mě štve

              0 0
              • scota  

                Ta tlumící patrona je uzavřená, takže teoreticky by neměl olej jen tak vytékat. Jestli chceš mohu ti nabídnou vhodný tlumičový olej:

                http://www.bike-forum.cz/…umicovy-olej

                Viděl jsi někde olejové skvrny, nebo ti vidlice na dorazu jakoby cvaká?

                0 0
                • Esi  

                  nene nikde nic není to mastné nikde ani skvrnka, jedině že by tam toho oleje bylo málo od začátku, vidlice jinak chodí jako z praku tak že možná že je opravdu jen přeskočený o zub ten plech jak píšeš níže. za tejden jdu s kolem na garančku tak že se na to v RB podívají :), pokud by to bylo na reklamaci vidle tak hold počkám na konec prosince, většinou v lednu a únoru stejně nejezdím.

                  0 0
      • scota  

        Remote Lock funguje tak, že lanko posouvá ozubený plíšek, který točí ozubeným kolečkem na pístku co uzavírá průtok oleje v patroně v pravé noze.

        Občas ten plíšek o jeden zub přeskočí a pak to málo zavírá ;-)

        0 0
      • lazza  

        Mně dálkový zamykání na novým Epiconu nefunguje pro změnu vůbec: po pár hodinách jízdy se povolilo/prověsilo lanko a přestalo to zcela zamykat; pruží to naplno pořád. Servis to dal do kupy, ale přestalo to opět fungovat (prakticky okamžitě po zásahu). Kupoval jsem v březnu a nechtěl jsem hned přijít o kolo v důsledku reklamace vidle. Takže čekám, až na podzim bude tak strašně hnusně, že se mi nebude chtít a pošlu to na reklamaci.

        Jinak jsem si hrál s foukáním a měl tam 120 stejně jako 70 a vliv to nemělo pražádný (mám 194/88).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.