EPICON parametre negativnych pruzin

14 nepřečtených
  • kollo_SVK

    Cauko

    neviete niekto presne alebo aspon viac priblizne :0) parametre tych dvoch pruzin co su pouzite ako negativky v EPICONE ? diki

    maly priemer velky priemer pocet zavitov priemer dratu spring rate

    0 0
    • kyl  

      Větší pružina:9 závitů,drát 3mm,vnější průměr 21mm,vnitřní průměr 15mm,délka 53mm.Menší pružina:10 závitů,drát 2,2mm,vnější průměr 19,4mm,vnitřní průměr 15mm,délka 50mm.

      0 0
      • kollo_SVK  

        velmi pekne dakujem za odpoved… :0) spring rate, ked si nenapisal tak asi nevies aspon zhruba okolo ? N/mm

        0 0
        • kyl  

          To nevím ale odhadem 65–70kg.

          0 0
          • kollo_SVK  

            to asik nebude spring rate ..neviem ci ti rozumiem :0) dajme tomu ze by to bola pruzina jedna, pri nafukani na tlak pre 70kg by sa sila negativna tvorena pruzinou, mohla rovnat sile ktoru by vyvinul tlak vzduchu v pozitivnej komore. kedze pri vyfukovani vzduchu mizne zdvih pruzina bude pri tomto tlaku uz predopnuta(stlacena nejaku hodnotu).z plochy piestu by sa dala teda vypocitat sila akou tlaci piest a negativna sila pruziny teda by bola rovnaka. spring rate by sa dal teda vypocitat. len ma zajimalo ci ho niekto nevie …70kg ale neviem na kolkych milimetroch predopnutia

            trepem ?

            0 0
            • kollo_SVK  

              mozno este jedna moznost …co mi napadla …zfuknut vidlicu – zmizne cast zdvihu …postupne fukat az na 70kg a merat o kolko by sa zvacsil zdvih z pozicie tlak 0 na poziciu tlak 70kg to by korespondovalo s predopnutim pruzin tlak mame takze aj silu na ploche a vzdialenost zvacsenia zdvihu tiez a to je teda spring rate :0)

              0 0
              • kollo_SVK  

                a to som vlastne zanedbal SAG :0)

                0 0
              • Georrge  

                průměr pístu znáš, tlak znáš, tak není problém spočíst, jaká působí na pružinu síla při takovém a makovém nafoukání :) a bude to celkem přesný. Jinak ale každá pružina má jiný spring rate, takže dohromady mají jiný, a až ta měkčí dosedne na závity, tak se zase změní. Ideál testovat každou zvlášť :)

                0 0
                • kollo_SVK  

                  uz som sa aj kdesi dopocital :0) pocitam s tymi 70 kilami teda 80psi fukanim na 28mm priemere piestu …na cca 15mm to je rozmer dlzky ked sfuknes pozitiv na nulu o tolko klesne zdvih ..tzn. negativ pretlaci pozitiv … zatial sa bavim :0)

                  0 0
                • Vilém  

                  A co by prepocitaval? Spocte si zatizeni, je jedno jestli tam je pruzina nebo pist a negativky navrhne tak, aby se dostal, pokud mozno, do rovnovahy.

                  0 0
      • MrFifty  

        Jestli to ještě někoho zajímá, tak tuhost těch pružin vychází výpočtem 20.6 a 5.85 N/mm.

        Pro 80psů to dává zhruba takovouhle charakteristiku (+/- množství oleje nad pístkem a tření).

        0 0
    • kollo_SVK  

      hlavne to chcem zistit a skusit vymenit tie pruziny kvoli tomu ze mam 105kil …takze citlivost na male podnety je velmi mala …fukam myslim 120PSI takze negativky nemaju sancu :0) napadlo ma ich skusit vymenit

      0 0
      • kyl  

        Tak s tou váhou určitě,už jen kdyby byly obě pružiny stejné(ty větší)tak by to mohlo jít poznat.

        0 0
      • flyman  

        Mám 80kg, foukám na 80psů (120mm sag 25%) Vidle je orig na cca 67 kg. Pružinu jsem volil: délka 110 mm, průměr drátu 2,5mm, vnější průměr 20 mm (vyrobit nové podložky) počet závitů 20 s promněnným stoupáním (3,5 – 7,5). Byl to pokus-omyl. Povedlo se až na druhý pokus. První byla stejná pružina s 18 závity a průměrem 22 což jsem musel foukat na cca 95psů, ale to už jsem nevyužil zdvih vidle. To jsem odhadoval na hmotnost jezdce okolo nebo těsně pod 100kg na 120mm vidli. No a když už to máš rozebraný, tak to vyčisti a překopej na olej místo vazelíny, ale o tom je tu toho hodně v jiných vláknech :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.