• Oakey

    Zdravim bikerstvo,

    vim, že už tady bylo několik srovnání různých kotoučovek, ale přímý srovnání mojich 3 kandidátů z nadpisu jsem nikde v dostatečný formě nenašel :(…

    Proto poprosim všechny, kdo mají s výš uvedenýma brzdama nějaký zkušenosti nebo jako bonus třeba nějakej scan testu brzd, o užitečnej přispěvek.

    Dodatečný info – bylo by to pro jezdce 90+kg, jízdní styl agresivnější XC/AM (viz. bike v profilu), rád brzdim až těsně před zatáčkou a naplno… jo a cenově bych se chtěl vejít do 7 000 Kč se všim všudy

    Předem díky za smysluplný reakce.

    P.S.: Tyhle 3 brzdy mi vzešly i z pročítání příspěvků na BF.

    0 0
    • XC-biker1  

      Možná by se daly sehnat i Elixir CR do 7000… já mám od Hnoje CR s Alu pákou za nějakých 5000 cca, už si nevzpomínám přesně … a zatím spokojenost. Brzdí parádně i na těch mojich drátových kotoučích :D … jen desky jsem už sjel 2×, ale to je tím bahnem na závodech. Jako nevýhodu bych videl že mají málo místa ve třmenu a tudíš desky nejsou tak hrubé jako třeba u XT/XTR.

      0 0
      • XC-biker1  

        Zapoměl jsem dodat že jsem je kupoval bez kotoučů…

        0 0
        • Oakey  

          Ok, díky za tip, nejspíš s výsledkem o ideální brzdě zkusim kontaktovat Hnoje, jestli mi udělá nabídku…

          0 0
    • tom_777  

      všichni radej elixíry … co Formula???

      Chcípla mě zadní HFX-9 a do středy musím sehnat náhradu. S Hayesama jsem ale spokojenej jen  už ta brzda dostala za tři roky provozu co proto.

      Právě mě se zdaj Formula sympatický. Ale možná taky půjdu do Elixýrů. Zejtra ráno se stavím ve svým oblíbeným kameňáku ohledně oživovacího pokusu HFX-9 a dotazu na brzdy Avid (SRAM uměj kluci sehnat za dobrej peníz)

      0 0
      • Tomcat  

        co Formula??? Destičky, hadičky , kotouč, redukce … ,,,jo Formuly sou dobrý brzdy, ale ty věci okolo + ceny moc nemotivuje.

        0 0
        • tom_777  

          Právě že kdesi na netu maj teď formula ORO 24 za cenu srovnatelnou s elixírama nebo SLX.

          0 0
          • Tomcat  

            To je možný , já sem je za tak dobře jako Shimana neviděl ale taky gbych si simana nekoupil. Vzhledem k tomu, že v zimě tuhnou, Shimana sou olej co se da dělat.

             

            No jak říkám je to všechno dohromady. Pokud se to v okolí sejde je třeba pro tebe výhodná Magura  , pro mne jsou vejvýhodnejší Hayes a pak Avid, nejvíc náhradních dílů , možnost servisu atd.. Není to jen o samotné ceně brzdy.

            0 0
      • MlokCZ  

        Ty Elixíry a Formuly mají jak trošku jiný tvar páky a pak výrazně jiný chod páky. Takže se nedá říct, že jedny z nich jsou lepší. Oboje jsou dobré brzdy a bude to hlavně o osobních preferencích, co komu sedne lépe. Mně třeba ORO sedí výrazně více. To ale neznamená, že jsou lepší.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.