• d

    Sháním nějaký velice jednoduchý EET program pro PC (OS Windows), ve kterém bych si mohl zdarma vyzkoušet vytvoření a odeslání dokladu a jeho vytištění na domácí tiskárně.

    Účet na MF zřízen mám, certifikát taky.

    Pokud o něčem víte, ideálně i s praktickými zkušenostmi, pls o odkaz, děkan.

    0 0
    • wilda81  

      Tisk je nutný? Včera jsem narazil na toto: https://www.hithit.com/…delat-radost … ale nemají podporu pro tisk.

      0 0
      • Tekka78  

        Tisk nutný není – účtenka se může vypsat ručně. Teda globálně co potřebuje D nevím.

        0 0
        • Tekka78  

          Napsal jsem blbost. Obecně tisk nutný není, ale s tím asi D nemá problém. Nicméně ten odkaz je na stejný systém co uvedl MirosPikos níže a nevšiml jsem si že by byl na Win platformu.

          0 0
          • wilda81  

            Jasné, myslel jsem, že jen shánís něco na občasné použití. Kamarád používá cosi od Ježek SW. Tak zkus mrknout na jejich web.

            0 0
            • Tekka78  

              Mě se EET netýká…teda ne přímo a ne teď, ale tchán bude v nějaký vlně za cca 2 roky. Vzhledem k tomu, že je mu 75 let a v důchodu si přivydělává na živnost tak mu budu muset s tím pomoci.

              I když je smutný jak radši kalkuluje s tím že umře a nebude to muset už řešit.

              0 0
              • MirosPikos  

                S jistou nadsázkou lze říct, že pak mu bude skutečně líp. Tohle by měli všichni ti závistivci volící STBáka zažít na vlastní kůži.

                0 0
                • Tekka78  

                  Jo v tomhle případě je mi ho fakt líto. Je rád že si k důchodu přijde na pár stovek (možná max nějakou tu tisícovku měsíčně) činností co ho navíc baví a pomáhá mu se udržovat duševně a fyzicky nahoře. Takže můj odhad je, že až na to dojde tak to prostě zabalí. Což bude i škoda pro lidi co k němu chodí, protože jde o činnost, kterou dělá v okolí málokdo a troufnu si říct že nikdo s takovým servisem a přístupem.

                  Pak se z něj obrazně stane jen důchodce co čeká „až to přijde“…

                  0 0
                  • Martin  

                    tuším, že to byl Gottwald (nebo jiný komunista), kdo říkal, že když se kácí les, lítají třísky… politici opět ukázali, že si nevidí dál než na špičku nosu a s vaničkou vylili i dítě.

                    zajímalo by mě, kdy si lidi uvědomí, že je načase vrátit psa do boudy a ukázat politikům, že stát je tu pro nás a ne my pro něj.

                    0 0
                    • Kuba78  

                      Tohle prislovi tak trochu kulha. To ze zmineny clovek skonci kvuli eet s drobnym podnikanim neni collateral damage, ale presne naplneni ucelu eet – tedy vsichni mali podnikatele, drobni zivnostnici, male firmy proste musi skoncit s cinnosti a bud se nechat zamestnat u korporace, koupit korporaci nebo proste mazej na pracak.

                      Pan NeBures se nikdy netajil tim co je pravym ucelem, kdo se trochu zamyslel tak mu to muselo byt jasne – stat bude ridit jako firmu.. a jak se ridi firma? Majitel rozhoduje o vsem, podrizeni vykonavaji jeho rozkazy a uvelem firmy je generovat zisk a idealne likvidovat konkurenci. Koblihari maji co chteli.. a ti co koblihare nechteli tak proste musi trpet. Jak za gottwalda.

                      0 0
                  • hawrda  

                    Nebo se přesune do šedé ekonomiky,jako za komoušů.

                    0 0
    • MirosPikos  

      Včera jsem narazil na toto, možná by to pomohlo. http://svobodneforum.cz/…-kc-mesicne/ Nerozumím tomu, ale zaujalo mě to. Tak to schválně nastuduj. Je škoda do toho cpát velký prachy, když to snad jednou někdo zruší, až vyhraje volby někdo mimo státní bezpečnost a bude lehce napravo. Což bohužel nevypadá, že by mohlo být příští rok.

      0 0
      • Tekka78  

        Nevšiml jsem si že by to bylo pro OS Windows. Navíc pokud nemáš chytrý telefon s internetem (wifi nebo mobilní internet) bude tě to stát další náklady na SMSky.

        0 0
    • Al Stra  

      eet nebrat..

      0 0
    • Radek Broz  

      Windows taky nebrat.

      0 0
      • d  

        Bezva, můžeš poslat odkaz na soft běžící pod linuxem…

        0 0
    • Manchos  

      Obávám se, že žádný volně dostupný (zdarma) SW nenajdeš. Ono to odesílání naprogramovat není sranda na 2 hodiny práce.

      A pokud nějaký volně dostupný nástroj najdeš, tak bych byl velmi opatrný se zadáváním údajů z ostrého certifikátu…

      0 0
    • Tekka78  

      Zatím jsem to moc nestudoval. Ale je vůbec SW nutný? Když jde psát účtenka i ručně – stačí dopsat ručně fiskální identifikační kód získaný z Finanční správy.

      Pak záleží kolik těch dokladů denně bude..ale v jednotkách kusů by to šlo dělat i bez SW co bude zajišťovat to odesílání.

      Potom si může někdo udělat účtenku třeba jen v Excelu a měnit fiskální identifikační kód…vytisknout a nazdar…

      0 0
      • Manchos  

        Jenže…ten EET kod nezískáš jinak, než odesláním požadavku na portál daňové zprávy a odpovědí portálu…a jeho délka na pargonu je přes 4 řádky textu…pochybuju, že někdo bude čekat deset minut na to, než to opíšeš :-)

        0 0
    • zdenek007  

      Ahoj, myslím, že nejjednodušší řešení nabízí O2 a jim podobní. Do nějakých experimentů bych se nepouštěl. Riskuješ docela vysoké pokuty. Tohle je komplexní řešení a nestojí to skoro nic.

      0 0
      • d  

        ???

        A druhák, co se týká O2 a toho jejich řešení za „skoro nic“ obnáší pořizovací náklady min. 1.599,– a měsíční platby 499,–, pokud zákazníci nezaplatí za měsíc kartou alespoň za 50.000,– !

        Ale úplně mne dorazilo na webu O2 následující ujištění, cituji:

        **A co když Ústavní soud zákon o EET zruší?

        V případě, že Ústavní soud zákon o EET zruší dřív, než pro vás bude platit povinnost tržby evidovat, eKasu od vás převezmeme zpátky a peníze Vám vrátíme.**

        0 0
        • zdenek007  

          Ale je to systém, který bude a fungovat. Obávám se, že levněji to moc pořídit nepůjde.

          Slovy našeho ministra financí, pokud nemáš 500,– měsíčně navíc, tak nepodnikej :-)

          0 0
    • Roxteedy  

      Čau, živim se tim. Tak rád pomůžu…

      Na dotaz – jednoduchý, zadarmo… Z našeho portfolia: www.profiuctenka.cz

      Pozor, pořád se to vyvíjí. Do dne D přijdou ještě další verze. Takže omluvte chyby :) Všechno je hrozně narychlo. Ani na berňáku kolikrát nevěděj co a jak.

      Na technický věci se ptejte. Odmítám diskutovat na témata typu „je EET k něčemu“, „je Babiš *****, atd“ Ne, že bych na to neměl názor :) Ale nikam to nevede a nemám na to teď čas :)

      0 0
      • Evilcleaner  

        hehe, to s tím pivem za 84 je dobrá rebélie :-D budu vás sledovat, už od vás používám idoklad, tak přeju hodně zdaru.

        0 0
        • Roxteedy  

          Dockej casu :( ve vsech statech doslo po zavedeni EET ke zdrazeni v hospodach. Pivo za 3E na Rakousky sjezdovce uz tak mimo neni… :(

          0 0
          • MirosPikos  

            Kdyby to nebylo k pláči, tak je k smíchu to, že nakonec tahle nesmyslná účelová opatření postihnou zejména závistivé voliče ANO a jiných soc-fašistických politických stran.

            0 0
            • gerrard  

              Tak zalezi co to pivo zdrazi. Jestli naklady na EET nebo to, ze nepujde ojebavat stat. Pokud prvni je to spatne, pokud druhe jeste hur.

              0 0
              • Martin  

                tady je evidentní, že daně jsou nastavené špatně, když se je oplatí odrbávat.

                0 0
                • Barak  

                  Uvědom si, že pro spoustu Čechů je odrbávání daní sport a budou ho provozovat bez ohledu na to, jak budou daně nastavené. A nejde jen o daně.

                  0 0
                  • Martin  

                    věřím, že ne. ale v praxi to nebude snadné dokázat, protože naši trojčlenkou vládnoucí potentáti nedají možnost ke změně

                    0 0
                • gerrard  

                  Tak od kolika uz se nevyplati odrbavat?

                  0 0
                  • Martin  

                    Laférova křivka

                    0 0
                  • MirosPikos  

                    V principu je špatně to, že kolosální firmy se státními pobídkami nejen, že daně neplatí, ale jsou často subvencovány z daní, které odvádějí malí a střední podnikatelé. Pokud se umrtví malé a střední podnikání, pak nás nic dobrého nečeká a doplatí na to nejvíce ti, co řvou „on krade“.

                    EET naprosto selhalo v Chorvatsku a selže i tady. Bude to stát hromadu peněz a nevybere se víc. Ale to vlastně ani není cílem EET.

                    Nedělal bych z Čechů někoho výjimečného. Ve finále nejsou o nic lepší nebo horší než Němci, Rakušáci nebo Poláci. Pokud budou daně nízké a jednoduché, hromada lidí prostě nebude řešit jestli riskovat nějakou nepříjemnou finanční kontrolu a daně jednoduše zaplatí. Jedno ze základních ekonomických pravidel praxí mnohokrát prokázaných.

                    0 0
                    • Martin  

                      +1

                      daně by měly být jako sukně. sukně by taky neměla být moc krátká, aby to nebylo vulgární, ani moc dlouhá, aby to nebyla nuda.

                      0 0
                    • gerrard  

                      To ze je tu nerovnopravnost ve vyberu ti podepisu, ale to me v tomto okamziku nezajima a ani me nezajimaji cile EET. To co ted resim a co me zajima je tvrzeni ze EET zdrazi pivo v hospode. A me zajima co by to pivo melo najednou tak strasne zdrazit. Naklady na EET nebo to, ze se zacnou vybirat dane a prestane jet v hospodach seda ekonomika a dal uz bych se opakoval. Fakt me zajima jak to dopadne, protoze vsechno je spatne a evidentne je EET rana do ziveho.

                      0 0
                      • Kuba78  

                        scenar cislo jedna, hostinsky je poctivy a radne plati vsechny dane. marzovost ma tak akorat a uziveni se. zavedeni EET je pro nej naklady navic jak capex, tak opex a ne male.

                        scenar cislo dva, hostinsky je nepoctivy a radne plati jen cast dani, protoze marzovost ma i tak akorat na uziveni se. zavedeni EET je pro nej naklady navic jako v prvnim pripade plus jeste dodanit to co nedanil.

                        ja ti teda nevim, ale z pohledu ceskeho pepika ktery lemta to pivo a nadava u stolu jak pan neBures zatoci s tema podnikatelema s bavorakama co kradou a neplati dane mi to prijde, ze idealnim pripade nekdo holt musi ty naklady zaplatit (ze by koncovy spotrebitel) nebo v horsim pripade bude cesky pepik lemtat pivo a nadavat tak akorat doma na gauci, protoze hospoda nebude.

                        winwin situace pro neBurese, loose-loose pro pepika.

                        0 0
                        • Martin  

                          +1

                          0 0
                        • Barak  

                          Hotovost ale nepřijímají jenom hospody na vsi, jejichž majitelé jsou rádi, že je to s odřenýma ušima uživí. Takže těch scénářů je trochu víc.

                          0 0
                          • MirosPikos  

                            Třeba řemeslníci? Nevím co se pořád řeší. Stejně nakonec i ten řemeslník musí platit DPH a všechny možné i nemožné spotřební daně.

                            Ono je to všechno jednoduchý jako facka. V momentě, kdy člověk, co platí daně a není z daní placen (obyčejně státní zaměstnanec) odvede na daních více než mu v reálu zůstane, je něco špatně. Až bude reálný daňový zatížení mezi 20 – 30 % tak se lidem zkrátka a jednoduše nevyplatí řešit daně. Budou mít v kapse v průměru místo 22 tisíc třeba 30–35.

                            Ruku v ruce s tím musí dojít ke zeštíhlení státu, o kterým všichni mluví, ale posledních 25 let neustále narůstá počet státních zaměstnanců, kteří místo aby lidem sloužili, tak jim hází klacky pod nohy. Naposledy tátovi úředník z finančáku vyměřil pokutu 2.000,– za to, že podal přiznání „jen“ v papírové podobě, že ho neposlal datovkou. Tohle je čirá magořina a buzerace, která lidi akorát tak vytočí, že si těch 2.000,– zajistí od státu jinak a nebo se jen nenechají okrást.

                            Stát se sere do mraky věcí, do kterých mu nic není a na všechno to potřebuje úředníky. Naposledy si soc-kom-fašisti odhlasovali, že budou muset obce poskytovat rodinám, kterým po zaplacení režijních nákladů zbude 15.000,– sociální bydlení. V případě, že obec takové bydlení neposkytne, hrozí milionové sankce. Pro příklad uvedu, že obec ve které žiju, nemá prostory, kde by sociální bydlení zařizovala a hospodaří s cca 5.000.000,–. Z toho musí intenzifikovat ČOV, rozšířit kanalizaci, udělat přečerpávačku, rozšířit vodovod. Náklady cca 10 – 15 mega. S nejistou dotací spoluúčast okolo 20 %.

                            0 0
                            • Roxteedy  

                              Mi to nedá, řekl jsem, že se nebudu do podobný diskuse zapojovat :)

                              Vše, co jste tu napsali – souhlas.

                              Mně jako zaměstnavatele sere ještě další věc. Stát má teď hodně peněz. Díky kontrolnímu hlášení, fungující ekonomice, atd. Místo aby zaplácnul státní dluh, popř. jinak hospodařil, tak populisticky navyšuje platy státním zaměstnancům, popř. ve státem vlastněných firmách. +13tý, 14tý,… 20tý platy. Automaticky, bez vazby na produktivitu či výdělek. To soukromá sféra, které se zase neustále více bere, nemůže utahnout. Už teď je problém, že lidi houfně usilujou o „státní zaměstnání“. Pohodička, klid, kein štress.

                              Podle mně jdeme po „řecké cestě“

                              0 0
                              • Tekka78  

                                Dělám ve „státním“ a ne všude to je tak jak píšeš. Sorry ale tohle mi přijde jako házení do jednoho pytle a stejný tvrzení jako že všichni podnikatelé kradou, všichni zneužívají soc. dávky apod.

                                Tím netvrdím, že není třeba zefektivnit státní aparát – je a to ********.

                                P.S. Možná je to tím, že nejsem ve státním subjektu kde se točí miliardy na státních zakázkách a z hlediska rozpočtu máme od státu pokryto jen 40%. takže 60% si musíme sehnat sami a je to sakra znát na chodu, šetření a až na jednotlivý vyjímky tu nemakačenka nejsou. O paušálním navyšování tarifů apod., který se nás netýká ani nemluvim.

                                0 0
                                • Roxteedy  

                                  souhlas, nic neni černý nebo bílý :)

                                  A jak Tě čtu, tak nejspíš neděláš v tom „státním“, který jsem měl na mysli.

                                  0 0
                              • Radek Broz  

                                „díky kontrolnímu hlášení“ – za dobu, co je kontrolní hlášení, rostl výběr DPH míň než výběr jiných daní. Babiš se tím sice chlubí, ale pokud by nedělal nic, vybíralo by se dost možná úplně stejně. A když si vezmeš, jak to zatěžuje každýho plátce, tak to ekonomice zrovna nepomáhá.

                                0 0
                                • Martin  

                                  specifikace kontrolního hlášení navíc nebyly do poslední chvíle jasné – kolega, co to programoval, u toho pěkně nadával, když se mu zadání měnilo pod rukama.

                                  0 0
                                  • Pavel  

                                    Taky jsem to programoval…

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      já jsem měl tu pochybnou čest promítat hotovou úpravu k zákazníkům, taky jsem se u toho skvěle bavil

                                      0 0
                                • beavis  

                                  Cim to zatezuje platce?

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    zbytečnou buzerací, nutností dalšího výkazu…

                                    0 0
                                  • Radek Broz  

                                    Je třeba si uvědomit, že se to samo neudělá a místo toho bys mohl dělat něco produktivního nebo mít víc svýho času. Čas, náklady na sw, náklady na účetní. Poprvý to kámoš dělal 9 hodin (teď už to má samo mnohem rychleji). Pokud sečteš všechny, kterých se to týká, asi bychom za tolik člověkohodin vymysleli a postavili raketoplán:)

                                    0 0
                                    • beavis  

                                      Aby se KH spravne vytvorilo, tak je potreba do softu zadat pouze udaje, ktere opet nejsou zadnou novinkou resp. specialitou. Jsou jim DICo odberatele/do­davatele, evidencni cislo dokladu, datum DPH a castku. Min. s dvema temito udaji se bezne pracovalo a pracuje. A pokud se tohle vsechno sype do programu, kterej neni nejakej free a ma beznou podporu vc. aktualizaci, tak odhadem po max. trech klikach mysi mas KH hotove vc. kontroly a uz ho sypes bud do datovky nebo do EPO. Pokud ale nekdo zije v dobe kamenny a k vedeni ucta pouziva penezni denik v tisteny podobe tak jeho pocity chapu:-)

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        třeba tomu člověku vyhovuje mít tištěný peněžní deník… KH je prostě zbytečná buzerace.

                                        0 0
                                        • beavis  

                                          Tak takovy snad uz neexistujou:-)))

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            tak proč tím argumentuješ?

                                            0 0
                                            • beavis  

                                              Protoze podle nazoru mi fakt prijde ze ten papirovej denik ma doma kazdej......

                                              0 0
                                              • gerrard  

                                                Tak znam spooooooustu lidi co jeste nosi veci na papire nez by je poslaly pres datovku. A pak si stezuji jak to zabere strasne moc casu a jaka je to buzerace, stejna jak je strasna buzerace ta datovka. Pokazde pobavi.

                                                0 0
                                                • Martin  

                                                  stát má sloužit lidem, ne lidi státu!

                                                  0 0
                                                • beavis  

                                                  Chapu ze starsi generace (a obcas nejen ta) uz to proste v dnesni dobe nedava a je zbytecny jim vysvetlovat ze doba je jina a vytvari se i plno jinejch blbejch zakonu ktery musime dodrzovat, takze EET v tom neni samo:-)

                                                  0 0
                                                  • gerrard  

                                                    To je stredni generace lidi z IT se „specialnimi“ nazory na vsechno. Tam je to cista rebelie :).

                                                    0 0
                                  • Pavel  

                                    Teď jsem tu debilovinu dělal.

                                    Vše už bylo nastavené, takže jen naklepat těch mých pět a půl faktur, poslat to do prográmku od kolegy, který to přechroupá do XML, XML nahrát na stránky Elektronického podání, proklikat to, opravit drobnou chybku, uložit kontrolní opis na disk, poslat přes Datovou schránku.

                                    Poprvé jsem při odeslání maturoval a to jsem to před tím programoval, takže jakous takous představu jsem měl…

                                    0 0
                          • Kuba78  

                            a kolik asi tak chces mit scenaru? je to jednoduchy jak facka. direktivne politicky vsem podnikajicim osobam zvysis capex a opex necim, co je pouze zatizi a neprinese zadny uzitek nebo prinos. existuji pouze dva scenare, ano, kazdy ma mnoho ruznych podscenaru, ale ve finale pouze dva:

                            1. Vsechny podnikajici osoby ten naklad nejak musi pokryt, bud usetrenim internich nakladu na necem jinem (treba napriklad orezanim platu nebo odmen pracovnikum) nebo holt prenesenim nakladu na koncoveho spotrebitele. Pripadne, jak mnozi avizuji, proste s podnikanim skoncim. Tak jako tak to znamena, ze naklady na zbytecnou vec zaplati nekdo konkretni – tim ze bude mit mensi plat (treba delnik ktery v te firme pracuje), tim ze bude mit drazsi vyrobek (ten kdo vyrobky te firmy kupuje). I moznost ze ze kuprikladu naklady ponese sam podnikatel tim, ze si snizi sam odmenu je ve finale spatna – protoze nebude mit penize na to, aby si koupil pro sebe treba vyrobky jineho podnikatele, rozsiril svoji vyrobu atd..
                            2. zivnostnik nebo firma skonci, protoze uz proste tu zatez neunesou. naklady zaplati kazdy tim ze jeho dane nepujdou na neco uzitecneho, ale treba na podporu v nezamestnanosti pro toho zivnostnika na pracaku, v duchodu nebo na delniky, kteri budou vyhozeni pote co firma skonci (tedy bit bude i ten, kdo v firme nepracuje, kdo vyrobky te firmy nekupuje)..
                            0 0
                            • Barak  

                              Nechci to tady nějak rozepisovat, ani se zaplétat do diskuzí, které stejně nic neřeší. Napíšu jenom tolik, že vím o firmách, které prostě hotovostní příjem zazdí. A náklad pár tis. na terminál, který si stejně dají do nákladů a provoz několik stovek měsíčně je fakt nezabije. Jde o investici srovnatelnou s tím, když se na kuchyňce pro zaměstnance porouchá lednice a je potřeba koupit novou, tedy žádné drama.

                              0 0
                              • Martin  

                                akorát že ta lednice k něčemu slouží, zatímco EET je nesmyslný buzerační požadavek vrchnosti

                                0 0
                              • Roxteedy  

                                Ano. Ale o tom tady diskuse neni. Je o tom, že menýčko do 100ky v hospodě je možný jen při krácení tržeb → placení personálu „bokem“

                                Druhá věc je, esi je to dobře nebo špatně.

                                0 0
                                • Barak  

                                  No tak holt půjdu do jiné hospody na polední menu do 100 Kč, která teď tolik nešidí a které se tím pádem tato změna tolik neprojeví v konečných cenách. Já myslím, že konkurenční prostředí si s tím poradí.

                                  0 0
                                  • Kuba78  

                                    konkurecni prostredi funguje tak, ze podnikatele soutezi o spotrebitele v tom kdo ma lepsi vyrobek.

                                    konkurencni prostredi neni, ze podnikatele mezi sebou soutezi tim, kdo komu dokaze nahazet skrz statni buzeraci vic klacku pod nohy a kdo dokaze pres kamarady vytahat vice na dotacich.

                                    ja nevim jak ty, ale ja kdyz du do hospody, tak si vybiram podle toho jak maji dobre jidlo a kolik za nej chteji, nenechavam si misto jidelniho listku predkladat danove priznani a nerozhoduji se stylem „pepa ma sice smazak za kilo, ale urcite neplati dane, pujdu radsi ke karlovi, ktery ho ma za stopade a hnusnejsi a plati min zamestnacum ale zase sype vic do statni kasy aby bylo co rozdavat na davkach a dotacich“.

                                    jedine penize, ktere statni aparat nerozkrade a nerozhazi jsou ty, ktere nedostane. Jedina cesta jak dostat penize k lidem kteri je opravdu potrebuji, je proste jim je nesebrat.

                                    0 0
                                  • Roxteedy  

                                    uvidíme… zatím se to v žádným státě, kde to zavedli nestalo :)

                                    Viz. maďarsko. Tam se jezdilo za levným žrádlem. Po zavedení EET je tam na dvojnásobku co u nás.

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      chorvatsko?

                                      0 0
                                      • Roxteedy  

                                        Ty ses někde v CROA najedl v hospodě do kila? Já teda ne… Ani do 2 :(

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          spíš mám pocit, že v Maďarsku taková zhůvěřilost jako EET není.

                                          0 0
                                          • Roxteedy  

                                            JE

                                            a právě s jejícm příchodem se zdražily hospody. Ostatně jako jinde. Teď např. v AT. Ikdyž, tam byly drahý už předtim. Takže skok není takový, jako se čeká u nás.

                                            0 0
                              • Kuba78  

                                par tisic na terminal? zadny problem, je to jak kdyz se rozbije lednice.. to unesou, to je nezabije. par tisic na kontrolni hlaseni? to unesou.. par desitek tisic na zamestnance ktereho musi prijmout protoze uz tu agendu s byrokracii a zbytecnym papirovanim pro stat nezvladne jeden clovek ale musi se najmout na to separe? to je jak kdyby se jim rozbila kazdy mesic lednice.. to unesou, zadne drama..

                                no a kdyby se jim nahodou i presto darilo, porad mame moznost je brutalne sancionovat za to, ze neposlou nejake zbytecne lejstro ve troji ale dvoji kopii.. to je fakt nezabije, zadne drama. a jestli je to nahodou uz fakt zabije.. nu prece neBures rika, ze kdo na to nema, tak at nepodnika, takze vlastne taky zadne drama. a pomyslete, tech stovek miliard, co to prinese, kolik se za to postavi skolek, kolik se prida hasicum, ucitelum, stovky kilometru dalnic do kazde vesnice.. to bude raj na zemi, jak se rika v te televizni reklame co plati MF v primetime, ze?

                                stokrat nic umorilo osla.

                                PS nejsem podnikatel, nejsem zivnostnik. radne platim vsechny mozne dane a rozhodne ne male. ale mam oci, mam rozum a neni mi uplne jedno, co se v nasi zemi deje.

                                0 0
                                • Barak  

                                  Hele nevim, nedokážu ti argumentovat, nejsem účetní a nevim, co všechno se dokládá. Ale můj táta je živnostník a rozhodně nemám pocit, že by ležel v papírech.

                                  0 0
                                  • beavis  

                                    EET je opet krasnou prehlidkou neskutecne nafoukle bubliny, jako bylo kontrolni hlaseni apod. Vsichni vyskakujou jak je to polozi, ale co je ma polozit? Ze podvodnici zacnou platit dane? At je to polozi, protoze aspon uvolni misto dalsimu podnikateli, a treba i poctivemu:-) Kazdy kdo ma hospodu, solidni hospodu a ne nejakou „petku“ bez ubrusu a ma to v hlave spocitany, tak ten uz je na EET v podstate pripraven hodne dlouhou dobu. Pokladni system ma, zakaznikum poctive vyjizdi uctenky, ted si jen apgrejdne kasu ev. si dokoupi nejake dalsi zarizeni ktere neni tak drahe jak vsichni odpurci tvrdi a normalne jede dal. Nic se nemeni, vse zustava v podstate pri starem. Tak jake pak zdrazovani? To je presne reakce tech hladovych podnikatelu, kteri maji malo a stale budou mit malo. Ten kdo nepodnika v souladu s danovymi zakony CR, tak ten bude nejvic rvat. Jak je to drahy, jak ho okradaj (ucrite vsichni) aze sena to radsi vysere. Ale jo, at se na to vysere paklize nehodla pochopit zakladni podstatu podnikani a nehodla respektovat zakon at je bohuzel jakykoliv. A pokud se takovemu podnikateli prece jen rozsviti, tak si poridi opet ne nijak drahe zarizeni a pojede dal. A vzhledem k tomu se vetsinou jedna o mensi hospody, prave takove ty „petky“ bez ubrusu apod. kde se v podstate vsichni znani, tak opet si pojede svoji, cili opet nejakou trzbu do systemu zada, nejakou ne.......proste nic se opet menit nebude. A jak jsem na zacatku uvedl kontrolni hlaseni, to bylo kecu jak to vsechny polozi apod. a ono prd. Vsichni jedou tak jak jeli, nikdo nekrachuje a ve finale zpracovat KH je otazka opet chvile. Cili zadne hororove scenare se opet nenaplnili asi jako kdyz se menili pred par lety sazby DPH smerem nahoru. A takovych vec by se naslo vic. Pro ty stouravejsi uvedu ze jsem pravicovy volic, Burese nemam rad protoze je to posranej komous a jeste par dalsich negativ bych na nem nasel:-)

                                    0 0
                                  • tromboonen  

                                    Danova zatez velka je, hlavni problem jsou socky zdravky, ne samotne dane.. byrokracie je zbytecne velka taky, stojI to hrozny prachy kdyz si vse nechas delat od ucetni, kontrolni hlaseni a EET jsou sice neprijemne, ale zas tak obrovska zatez navic to IMHO neni, je skoda, ze to vyzadujou i pro pidizivnostniky, ale zas kdyby ne, spousta tech co nepriznava ve velkem by se pod to schovavala, a ze specialne v pohostinstvi se jede cash, kradeny zbozi a bez DPH i u mega drahejch hospod a velkych firem je fakt a moc spravedlivy to neni..

                                    0 0
                                  • Kuba78  

                                    mozna proto, ze zivnostnik se zivi predevsim shanenim a provadenim zakazek. Takze asi tatika vidis spis kmitat a makat aby vydelal penize, aby pak mohl ve volnem case lezet v tech papirech. za lezeni v papirech zivnostnikovi (na rozdil od urednika) nikdo neplati..

                                    zkus zajit za tatou a rict mu „mily otce, jelikoz te skoro nevidim lezet v papirech, tak jako zivnostnik urcite uvitas moznost, kdyz diky narustu byrokracie budes moci utratit sve vydelane penize za zarizeni ktere bys jinak vubec nepotreboval a jako bonus budes moci k tomu jeste pravidelne lezet v papirech, ktere bys jinak nemusel delat“

                                    0 0
                      • Honzas  

                        Vem to jednoduše, hodně zjednodušený příklad,

                        Hostinský koupí dva sudy po 100 pivech, pivo za 10 korun, prodává za 20. První sud jde přes kasu, druhej na černo.

                        První sud – v hotovosti „vydělá“ 1000, z toho odvede 173 DPH, tedy zisk má 826, z toho zaplatí daň z příjmů, sociální a zdravotní pojistění, zůstane mu lehce přes 500 na živobití a investice do hospody.

                        Druhý sud – vydělá 1000 v hotovosti a ty dá zaměstnancům na ruku a „ušetří“ DPH a na daních z mezd.

                        Ekonomika mu jakž takž funguje.

                        Pokud bude toto chtít udělat po EET (resp, se všema zdaněnýma penězma), tak

                        Zaměstnancům chce dát 1.000 čistýho, ale nemá černý peníze, tedy 1000 čistýho ho bude stát vč. všech odvoců cca 1.940. Z těch dvou sudu má 4000 z prodaného piva – 2000 nákup piva – 347 DPH a je na 1.652 korunách, 1940 vč. odvodů na zaměstnance a zjistí, že prodělal přes 300 korun.

                        Jsem, línej teď počítat, kolik by pivo muselo stát, aby se mu to vyplatilo. Rychle od oka někde při 30 korunách.

                        To z druhý strany vysvětluje, proč je to pivo tady takhle laciný.

                        0 0
                        • Martin  

                          no jo, češi jezdí opilí, kradou… klasika

                          na druhé straně, hospodský z tvého modelu sice ošidí daně, ale zas dá svým lidem víc, ti zas můžou víc utratit. pokud by tenhle modelový hospodský kvůli buzeraci EET zavřel, tak vyrobí tři čtyři pět dalších nezaměstnaných.

                          0 0
                          • gerrard  

                            On je ten hospodsky v podstate takovy Juraj Janosik. Bohatym bere a chudym dava. To je minimalne na metal za chrabrost v odboji. ;)

                            0 0
                            • Martin  

                              kdyby byly daně v rozumné výši a daňový systém jednoduchý, neoplatilo by se to omrdávat.

                              co je podle tebe lepší? vyrobit 5 nezaměstnaných nebo naprosto marginální daňový únik?

                              0 0
                              • gerrard  

                                Myslis kdyby nebyly dane nebylo by co omrdavat. 100% souhlas. Podle toho jak to popisujes, tak to vsichni hospodsti ojebavaji takovym zpusobem, ze az to nepujde, tak pak krachnou. Zaroven tvrdis ze to je marginalni danovy unik. Tak si vyber bud to nestoji za rec a pak nekrachnou, ale jen to pujde hur. Nebo je to ojeb maximalni a pak se bude zdrazovat nebo krachovat, ale to uz je osud, kdyz byznys zalozili na podvodu. Ale muj osobni nazor je, ze kdyz nekrachli po lihove afere, tak ted to taky nebude tak strasne. Kazdopadne uz to nebude trvat tak dlouho a uvidime.

                                0 0
                          • Honzas  

                            Vůbec to nechápej tak, jako že bych byl pro zavedení EET. Já se jenom snažil naznačit, proč to zdraží pivo.

                            Navíc takhle fungujou všechny hospody, takže bych to neviděl EET ani jako ochranu těch poctivých;-)

                            0 0
                        • gerrard  

                          Pokud je toto normalka, tak to potom chapu ten kvikot.

                          0 0
                          • Martin  

                            pěkná paralela

                            až ti do ložnice dají kameru a budou argumentovat prevencí domácího násilí s tím, že slušný člověk se nemá čeho bát a co skrývat, budeš taky jásat?

                            0 0
                        • beavis  

                          Prave proti takovym je EET namirene a treba takovy nebo podobny strelec ekonomice urcite chybet nebude:-)

                          0 0
                            • beavis  

                              Popsany je to pekne a min. musim souhlasit ze EET je hlavne politicka hra nebo jak lip to nazvat:-( A ze to bude boj ke zvyseni vyberu DPH? Tomu urcite nikdo moc neveri;-)

                              0 0
                              • Martin  

                                minimálně ovce anonisti tomu věří :) – ten systém je cílený na nízké pudy čecháčků, kteří myslí stylem „on si na to nakradl“

                                0 0
                          • Honzas  

                            Takovyhle strelci jsou 90+ % hospod, klidne bych veril i 99%.

                            Pokud by meli chybet, tak si toho vsimnem.

                            Primarnim problemem je tady nekrestansky draha pracovni sila.

                            0 0
                            • dopi  

                              „Primarnim problemem je tady nekrestansky draha pracovni sila.“ to snad né?

                              0 0
                              • Martin  

                                čína je stále levnější, indie taky, pohoda… máme co dohánět

                                0 0
                                • Pedro404  

                                  Cena pracovní síly v Číně a Indii je celkem irelevantní, když potřebuješ servírku do hospody, ne?

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    v kontextu trollování ne :)

                                    a v kontextu se sousedními státy taky ne :)

                                    0 0
                                    • Roxteedy  

                                      Honzas to myslel asi tak, že je velký rozdíl mezi mzdovými náklady a čistou mzdou. A to souhlasím.

                                      0 0
                              • Honzas  

                                Bavime se tu o tom, kolik te stoji zamestnanec v porovnani s tim, co z toho dostane. A naklady 194 zlataku na 100 zlataku cisty mzdy mi prijdou hodne.

                                0 0
                                • Roxteedy  

                                  Počítáš do toho i to, že platíš zaměstnance jeden den v roce, ikdyž nepracuje a nevydělává? :) dovolená + st. svátky

                                  0 0
                                • Pavel  

                                  Přímé mzdové náklady nejsou všechno. Taky tomu zaměstnanci musíš poskytnout pracovní pomůcky a nástroje (to je podle profese dost odlišné), zaměstnanec spotřebovává nějakou tu vodu, elektřinu, teplo/chlad, musíš ho někde mít (todle může řešit full time home office, ale to není prokaždého). Musíš taky řešit nějaký zástup (dovolené, nemoci, ožere si držku)…

                                  0 0
                                  • Carloss  

                                    taky musíš postavit/pronajmout nějakou budovu ve které ti zaměstnanci budou..

                                    0 0
                                    • Kuba78  

                                      no a ted si predstavte, kdyby tohle vsechno zamestnavatel uvadel na vyplatni pasce, bez nejakych kouzel se skryvanim polozek v hrube/superhrube atd.. stalo by tam napriklad:

                                      Pepa Vocasek, soustruznik udernik, odpracovano za rijen 2016 celkem XY hodin

                                      celkova hruby vydelek 100 000 korun

                                      minus:

                                      prime naklady zamestnavatele na pepu vocaska za rijen 2016 (odpis jeho soustruhu, podil na vytapeni, prispevek v kantyne atd..) 10 000 Kc

                                      socialni a zdravotni dan statu 30 000 Kc

                                      dan statu za to ze pracuje 12 000 Kc

                                      rovna se:

                                      cista mzda 48 000 Kc

                                      pepa vocasek se sice muze v hospode chlubit, ze jako soustruznik udernik vydela 100 tycek mesicne (za coz jiste sklizi obdiv a zavistive pohledy), ale domu prinese necelych padesat a v praci musi soustruzit jak o zivot, protoze toho musi nasoustruzit tolik, aby na nem zamestnavatel vydelal aspon 150 tacu mesicne cistyho aby si tu praci vubec udrzel..

                                      a co za to pepa vocasek obdrzi? za svych 30 tisic mesicne mlhavy slib, ze „duchody urcite nedojdou a budou“, za svych 12 tisic mesicne politicke kasparkove divadlo, no a tech zbylych 48 tisic mesicne muze utratit za zbytne i nezbytne veci (bydleni, jidlo, splatka na auto aby moh jezdit pro prace atd..) ze kterych mu stat vezme dalsich 20 i vice procent na DPH.

                                      takze pepa vocasek by videl, ze musi kazdy mesic vydelat 150 tisic svemu zamestnavetli, aby na konci mesice obdrzel svych cistych 38 tisic (po odpoctu DPH).. pak by se pepa vocasek mozna zamyslel, ze sice platove patri papirove mezi naprostou elitu a vyvolene, ale v reale je rad, kdyz zaplati hypoteku, lising na auto, nejaky jidlo a dokaze udrzet manzelku na materske bez toho, aby kazy mesic byl v minusu.. A pak by se mozna pepa vocasek zamyslel, jestli to pude hodit priste nekomu kdo slibi „zatocime s parazity a prizivniky, davky vsem“ nebo jeste lepe „my nekradnem, my jen cerpame“..

                                      0 0
                                      • gerrard  

                                        Nebo zustane sedet doma jako cim dal tim vic lidi, protoze maji pocit, ze at to hodi komu to hodi, tak to bude stat za stejne hovno.

                                        0 0
                                        • Barak  

                                          Problém je, že většina lidí, co zůstávají sedět doma si myslí, že jim někdo něco dá zadarmo. Problém, je, že to nebude fungovat, ať to hodí komukoliv. Tedy možná s výjimkou jedné strany…

                                          0 0
                                          • gerrard  

                                            Z toho bych je nepodeziral. Spis je problem, ze tradicni strany nic nenabizi a proto se tu dari exotum jako VV, ANO, Okamura apod, protoze je cim dal tim vetsi problem se s necim ztotožnit.

                                            0 0
                                            • Barak  

                                              Tak, když jsi psal, jako reakci na Kubu78, že lidé zůstanou doma. Myslel jsem to tak, že myslíš místo práce. Ale ty jsi do toho z nějakého důvodu zamotal volby…

                                              0 0
                                              • gerrard  

                                                JJ reagoval jsem na tu posledni vetu o Pepovi VOcaskovi jak to pujde hodit.

                                                0 0
                                      • Carloss  

                                        ještě by se hodilo napsat, že v každém výrobku, co si Pepa koupí odvádí zase cca 30–50% peněz státu.

                                        0 0
                        • dopi  

                          No možná, že by ještě mohl krást hostům kabáty a ekonomika by mu fungovala ještě lépe..

                          0 0
      • d  

        A na co jsem se ptal, jsi četl?

        0 0
        • Roxteedy  

          Jasne

          0 0
          • Tekka78  

            Sháním nějaký velice jednoduchý EET program pro PC (OS Windows)

            Nějak nevidím verzi pro PC…

            0 0
            • jecnak  

              Je tam verze pro Win10 (mobile i desktop)

              0 0
              • grafik  

                Nic proti EET, ale já se spíš děsím toho, že SW začně dělat spusta odborníků, kteří nemají absolutně žádné zkušenosti s terminálovými aplikacemi. Ty programy co jsem viděl a i tyto pod odkazem jsou opruz, ty malá písmena v menu „Položka / Složka“ nebo rolovací seznam vpravo jsou totálně mimo. To nemá šanci v provozu obstát. Vždyť ten kdo potřebuje vystavit doklad nemůže pod lupou číst písmena a hledat na co kde kliknout – nedej bože, že se uklikne a zmáčkně něco jiného. Pochybuji, že někdo z těch programátorů viděl nabušený provoz nebo účetní při práci …

                Napříkald i ta posouvací lišta od Apple – jak se to bude ovládat na mini dotykovce teda nevím.

                0 0
            • Tekka78  

              JO jsem slepej – zmátly mě ty obrázky a popisy k mobilům a tabletům.

              0 0
            • Roxteedy  

              Pod W10 to nainstalujes na desktop prez store.

              0 0
              • d  

                Nainstaloval jsem Profi Účtenku do noťasu – W10 Home, přes Store. UI přesně takové, jak jsem si představoval, OK.

                Ale: V aplikaci můžu naťukat např. 1× Pivo 84,00, ale to je asi tak všechno. Dál s tím vůbec nic neudělám.

                V nastavení – EET, posuvník „Zapnout EET“ při posunování vůbec nic nedělá. Pole Id prodejny je přednastaveno na 1 a je stále disablované.

                Nevím jak vybrat klientský certifikát, jak účtenku odeslat do EET a získat FIK. Bluetooth ani wifi tiskárnu nemám.

                Na http://profiuctenka.cz/ žádné kloudné informace nenajdu.

                Jestli je popisované chování výsledkem kombinace notebook + W10 + neexistence bluetooth/wifi tiskárny netuším. Aplikaci jsem instaloval dnes ráno, takže je snad aktuální.

                0 0
      • Jimm22  

        A jak to bude v budoucnu? Momentálně tam je stáhněte si ji zdarma, ale to asi nebude v ostrým provozu možné všem dotovat, takže kolik to bude stát a co vše se bude platit?

        díky

        0 0
        • Roxteedy  

          Vyrobce neuvazuje o zpoplatneni. Zije z pridanych sluzeb – zejmena napojeni na iDoklad, atd.

          Ale samozrejme ti to nikdo nepodepise. Proste to pouzivej dokud budes chtit.

          0 0
      • d  

        Pro info, nainstaloval jsem si BlueStacks a v něm profi účtenku klasicky z Google play. Bohužel pod BlueStacks to funguje ještě mnohem méně než v případě aplikace určené pro W10 ze Store, popsané na jiném místě.

        Takže tolik moje aktuální zkušenosti s EET na PC.

        0 0
    • Sheetpiano  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • snas89  

      Přidám dotaz sem, máte už něco ověřenýho k macu, nebo ostatním platformám?

      0 0
    • DaliborB  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Alex337  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Martin  

      setkali jste se někdy s chybou certifikátu?

      0 0
      • Roxteedy  

        Podle mne pouzivas testovaci MF, kterej uz zrusili.

        A cumim, ze spravcujes Navision a hledas rozumy na bikeforu :)

        0 0
        • Martin  

          certifikát je v pořádku, ale zákazníka zabít, nedodržel požadavky aplikace a nenainstaloval poslední dotnet :)

          hlavně že frajeřili, že si všechno udělají a nainstalují sami.

          0 0
          • Roxteedy  

            Klasika :) hele, ale proc ti to v ty hlasce pise „playground“ To jsou testovaci cert.

            0 0
      • grafik  

        Zavolej na finančák : )

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.