Dva dotazy/problémy cyklocomputer Sigma BC 12.12

4 nepřečtené
  • MartyM

    Ahoj. Mám na obou kolech tento computer, byl jsem s ním doposud velmi spokojen a po čerstvé zkušenosti už mi to nedá a zeptám se i na jeden dřívější nedostatek:

    1. Už je mám oba několik let, takže jsem už měnil i u každého minimálně jednou baterii, prakticky vždy hned po té, co jsem si všiml že computer signalizuje low batt. V návodu je psáno, že po výměně si pamatuje všechny údaje, krom myslím času. U jednoho kusu tomu tak je, u druhého se mi vše vymazalo i když jsem provedl výměnu „bleskově“ (to vím že kdysi tuším cateye psal v návodu, že se to musí provést do pár sekund aby paměť udržela údaje, tak jsem se tím nějak podvědomě řídil :-) byť sigma to nijak nespecifikuje) Jako o nic nešlo, údaje tam jdou pak v nejhorším manuálně nacvakat, pokud si je ovšem před výměnou zapíšete že… Dá se s tím žít, ale zajímalo by mě kde je chyba?
    2. Druhé kolo kde ho mám (je to ten co si údaje pamatuje!) jsem letos vytáhl podruhé nebo potřetí, je tam chvíli nová baterie a dnes když jsem jen potřeboval pro něco skočit ke kolegyni co bydlí kousek ode mně, odhadem do 1km, jsem ze srandy chtěl změřit jak je to daleko ať vím, když tam jdu pěšky kolik najdu. Tam jsem jel lehce oklikou, takže 1300m mě nezajímalo tolik, jako cesta zpět přesně tama kudy chodím pěšky. Před vyjetím jsem vymazal trip distance a vyjel, jaké bylo mé překvapení když to ukázalo 1,59km! Dnes jsem jel na projížďku na druhém kole a schválně jsem to vzal domů tak, až tu včerejší cestu kopíruji a hle – 950m! Koukal jsem na rady zde a čidlo i magnet je čistý, nenaráží do sebe a obvod kola mám správně.

    Moc děkuji za jakékoliv postřehy.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.