• Komarsport

    Ahoj, po dlouhém pročítání diskusí jsem se při pořizování nových plášťů nakonec rozhodnul pro Continentaly X-King RaceSport Kevlar v rozměru 26×2,2.

    Nový plášť jsem obul prozatím na přední kolo. Aktuálně na něm mám najeto cca 400 km a včera jsem při letmém pohledu poněkud s hrůzou zjistil, že některé figury na vnějším obvodu pláště jsou doslova „vytržené“ či oddělené od pláště a pod nimi je již jen vlastní kord pláště (viz. foto). Mnoho dalších figur nemá po podrobné obhlídce k podobnému „oddělení“ daleko…

    Nejsem žádný závodník, na kole jezdím čistě rekreačně, tj. především asfalt a široké lesní cesty. Neříkám, že občas neprojedu nějaký kamenitější úsek, ale rozhodně nejsem žádný hardcore „drtič“. Hustím na cca 35 PSI. Předchozí Specialized FastTrack pláště byly na konci životnosti také občas někdě lehce „oždíbané“, ale po 3 letech jsem se nad tím nepozastavoval.

    Nyní jsem ale docela rozčarován, neboť si nemyslím, že by takhle měl vypadat prakticky zánovní plášť (ani jsem ještě zdaleka nestihnul sjet otřepy na figurách) za 800 Kč po tak krátké době, navíc na předním kole, kde nedochází k žádnému záběru. Ani si nechci představovat, co udělá druhý plášť, který jsem nově nazul dozadu.

    Máte někdo podobnou neblahou zkušenost s těmito plášti, resp. může být výše uvedené důvodem, abych poslal plášť na reklamaci?

    Díky za reakce.

    0 0
    • Frostty  

      Jo, taky padly za vlast – po cca 600 km.

      0 0
    • Hornet  

      Tiez mam tento problem na zadnom kolese :-(

      Plaste boli kupovane este vlani, ale jazdim teraz dost malo, plaste maju snad tisic km…Kupovali sme naraz 4ks a „zatial“ je to len na mojom zadnom.

      Fakt netusim, ci by sa to reklamovat. Jazdim uz teda dost rokov, ale toto sa mi este nestalo, ani s uplne lacnymi plastami, aj ked som to uz videl vela x.

      Mam necelych 65kg, takze vahou to nebude :-D

      Pouzivam ich ako bezdusaky, tmel No tubes.

      0 0
    • tux  

      No důvod k reklamaci to určitě je. Otázka jestli se ti s tím chce *****, já než abych se sral s reklamací radši koupim nový, jiný, ať jde o cokoliv, pokud se nejdná o nějakej hodně drahej předmět.

      0 0
      • Smazaný účet  

        pro tebe mozna „pohoda“, ale 800Kc, jak pise vyse, neni uplna lace…

        0 0
        • felix.org  

          Kupuje patky jak na běžícím pásu, tak co je pro něho jeden plášť za 800 :-)

          0 0
      • Komarsport  

        Tak samozřejmě se mi s reklamací a posíláním „kamsi“ zrovna dvakrát otravovat nechce, ale zaprvé je pravda, že za 800 Kč už to není úplný „low-cost“ plášť a zadruhé a především jde hlavně o princip. Nedokážu si představit, že bys např. dal plášť na endurovou mašinu, dvakrát s tím projel lesem a šel by sis koupit nový…

        0 0
    • Martin  

      zkušenosti nemám, ale tohle bych jim omlátil o hlavu. rozhodně reklamovat. pokud budeme ovce a budeme mávat rukou nad shitovou kvalitou výrobků, výrobci a prodejci budou stále drzejší v prodávání verglů

      0 0
      • pelhrimov  

        Je to smutné a také poučné. Doufám, že si to přečtou kašpárci, kteří zde vykřikují „Nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci.“ Na Tvoje ježdění – asfalt, šotoliny – je nejlepší semi-slick, který se vydrží možná přiblíží k 10 tis. km a cenově se pohybuje od cca 169 do 300 Kč. Terénní závodní plášť na asfalt je pitomost, což ovšem nic nemění na tom, že je to mrzuté, jak nás obchodníci a výrobci obírají.

        0 0
        • pelhrimov  

          Blbě zařazeno – mělo přijít do hlavního vlákna.

          0 0
        • Komarsport  

          Tak ono z principu horské kolo na asfalt je pitomost, ale když nepatříš mezi šťastlivce, co mají les za domem, tak se do toho lesa z města nějak „vymotat“ musíš. A jinak než po asfaltu to většinou nejde…

          0 0
    • Chiron  

      Reklamovat, někde sem tu čet, že to někomu uznali. Navíc tohle je vyloženě nějaká šmejd série. Jak už sem psal jinde, první XK RS mi tohle neudělal a vydržel hodně. Teď mám druhý a teď sem jednu odloupnutou objevil. Už má najetou určitě tisícovku a je dobitý i jinak mojí chybou, takže to asi reklamovat nebudu. Navíc to zatím zůstalo jen u jedné. Ale bylo vidět zespod, že je v ní taková staženina, která se ani pořádně k tomu kordu přichytit nemůže. Tak evidentně Conti někde udělalo chybu.

      0 0
    • kubad  

      zkusit reklamovat to můžeš, jestli uspěješ nevím

      0 0
      • Martin  

        obchodníci prý dost slyší na zkratku ČOI :)

        0 0
    • Rychlej turista  

      …po dlouhém pročítání diskusí jsem se při pořizování nových plášťů nakonec rozhodnul pro Continentaly X-King RaceSport Kevlar v rozměru 26×2,2.

      By mě zajímalo, jak jsi k tomuto rozhodnutí došel. Na asfalt a široké lesní cesty je ideální a naprosto bezproblémový RK 2,0" Supersonic, Nanoraptor 2,1" a podobné pláště. Nebo i nějaké semislicky.

      0 0
    • Hornet  

      Skusim sa informovat v obchode – kde som to kupoval, aka je sanca vybavenia reklamacie. Ci to ma cenu vobec posielat…dezen nie je moc ojazdeny a cena bola cca 35€, teraz dokonca 40€…

      0 0
    • beranek666  

      Ahoj,

      tohle se stalo s novým pláštěm po 100 km. Je to trekový plášť šířky 37mm (Continental, drátová patka), nahuštěno na 5 bar (dovolený tlak 6,5 bar). Plášť popraskal podélně v přechodu reflexního pásku a patky. Přední i zadní kolo.

      Co si myslíte o případné reklamaci? Pokud s tím máte někdo zkušenost, dá se s tím bezpečně jezdit? Dík za reakce

      0 0
      • Ricci  

        na pohlad tam nevidim ziaden podstatny problem…

        0 0
        • beranek666  

          Prasklá guma až na textilní výztuhu, po celém obvodu pláště a z obou stran. Celkem mě to znervózňuje a to na nich přitom nejezdím já.

          0 0
    • Tencovozikmin  

      Tak nemusiš hned někam něco posílat. Nafotil bych to a zatim bych zkusil napsat mejl a uvidíš jaká bude reakce. Taky není špatný kdyby ti s napsaním někdo pomohl. Na takovém plášti už může jít i o život.

      0 0
    • doubleingram  

      XKingy RS jsem mel na novem kole a na to jaky sou slupky vydrzely sakra hodne. Ale klasika, behoun by dal jeste nesmysl ale steny kaput.

      Ale spunt neodesel ani jeden (cca 2,5 – 3k nalitano), a pritelce taky ne.

      Kazdopadne jsem ted koupil XKingy Protection, a na to ze maji byt TL, tak po po asi 18 dnech s mlikem, kdy jsem dofukoval co 30 km, jsem ztatil trpelivost, a nahodil dusi Tubolito (fucely pres steny jak vzduch v akvarku). Stoji nesmysl ale vali super, jako bezdus mi prijde a vazi 85g.

      Takze tak k XKingum, asi se jim to sere posledni dobou.

      0 0
    • stan.zak  

      Vozím spokojeně jinou značku, letos ale poprvé problem byl. Upřímně mě nenapadlo, že bych nereklamoval. Výrobce prodejci reklamaci uznal, a ten mi vrátil Kč. Fotky tu jsou.

      Určitě reklamuj; a držím palec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.