• Frisbee

    Zdravím. Slyšel jsem o duších s „mlíkem“ – kde se dají sehnat, stojí to za investici?? Jaký na to máte názor? Mám nové dušové pláště a v případě defektu by se mlíko v duši celkem hodilo.. Nebo dotaz z druhého konce – dá se mlíko "nalít do klasických duší?? BUde to mít stejný efekt? Díky za názory

    0 0
    • Jogador  

      Dřív se to dělalo, maličko to zvýší váhu duše, když píchneš, tak to pěkně smrdí, a životnost duše ti to prodlouží tak o 1/4 roku, než ti stejně někde prdne… Dřív jsem to dělal, když mi začla duše ucházet jinak než přes ventilek, poté co jsem pak duši stejně prorazil, jsem to přestal dělat a duši hned vyměnil… Ale jo, funguje to:)

      0 0
    • xetron  

      něco takového?

      0 0
      • Frisbee  

        Jojo, to je přesně ono, díky. A teď už jen zbývá otázka, jestli to má cenu…???? Vrátil jsme se ke kolu a opravdu mě to chytlo – chci jet na závody a představa, že budu mít defekt mě docela drásá.. Proto se poohlížím po možných variantách. Nejde mi o klasické jždění to vozím duši a je mi jedno, jestli na chvíli zasatvím..

        0 0
        • xetron  

          hledal jsem jinde a psali tam, že lepi uspěšně díry asi do 3mm, což mi nepříjde moc, ale na nějaky vlezly kus při závodech to může být opravdu užitečné. Ono investice kolem těch 200,– neni zas tak moc, možna by to stalo za zkoušku, ale nemam s tím osobni zkušenosti, takže ted už necham prostor zkušenějšim ;)

          0 0
          • marekmaue  

            co třeba něco takového motip

            0 0
          • MlokCZ  

            3mm díru ani náhodou. 3mm díru nemusí zacelit tmel ani v UST pláštích, kde to funguje nesrovnatelně lépe. V duši to často nezacelí ani minidírku po malém trnu.

            A kromě toho, že to v duších funguje jen velmi omezeně (sem tam někdo tvrdí, že mu to sice funguje, ale několikanádobně více případů z praxe, co jsem našel a znám, tak jim to nefungovalo v podstatě vůbec), tak jsou tam další nevýhody jako nejtěžší možné řešení vůbec, žádná možná kontrola stavu tmelu v duši.

            0 0
            • xetron  

              Vychazel jsem z teorie a popisku u produktu zde. Jak jsem psal nemam zkušenosti, takže se omlouvam.

               
              0 0
    • Hádě  

      podle mne je pro tebe zbytečné patlat nějakej „sajrajt“ do duší. Pokud máš pláště i duše v pořádku tak je riziko defektu minimálí. hodně záleží na tvém stylu jízdy, na kolik duše hustíš a jakým terénem jezdíš…

      Já mám v průměru cca 1 defekt na 10 závodů. kolo nijak nešetřím, ani neřešim jakou jedu stopu a sjezdy jezdim hlava nehlava :) duše foukám mezi 3–4 atmosférama, pláště jsou kendy karmy a duše taky od stejnýho výrobce, za rok používání naprostá spokojenost…

      btw ať se ti defekty vyhýbají velkou oklikou ! :)

      0 0
    • MlokCZ  

      Už se to tu řešilo několikrát, třeba naposledy tady. Tmel v duších funguje jen velmi omezeně. Pokud chceš fungující systém s tmelem, tak přestaň používat duše a přejdi na UST.

      0 0
    • madcat  

      Nedávno jsem vyhazoval jednu starou duši s mlíkem, kterou měla na bídě (dvoukolce, kárce, káře, rikši, vozíku – jak kdo chcete dle regionu, já su z Moravy) máma od přítelkyně – jakože kdesi zaslechla, že pak to neujde když píchne. No byl to teda eklhaft a smrad jak cap už když jsem to vyndával z pláště, smrdělo to snad i přes gumu, fuj! To radši jednou za čas zalepím, než se matlat s takovým sajrajtem.

      0 0
      • marekmaue  

        když sem byl ještě malé štěňátko tak sem sundával pášť šroubovákem.. no jak to dopadlo? spousta malinkejch dírek.. tatínek mi nafasoval konvičku, do JZD ke krávě nalil sem tam tak půl deci a vesele jezdil dál.. po 2 letech nic cejtit nebylo tak v pohodě .)

        0 0
        • Hornet  

          Co si tam daval trvanlive mlieko? :-D Niekedy velmi davno(snad este v druhohorach) sme davali s kamosmi do dusi mlieko, jazdili sme na obycajnych bicykloch, na zakladke, nemuseli sme tak casto fukat, bolo to skor na riedke duse ktore spustali po nejakom case, mozno na malilinku dierocku, ale pri zhodeni plasta, vymene ventilku, proste ked ten smrad sa mal sancu sa dostat von, to bolo nieco neuveritelne, fuuuj, este teraz to citim

          Takze mlieko do duse nikdy, za ten smrad to nestoji…a ucinok skoro ziadny

          0 0
          • MlokCZ  

            No ale kdyby náhodou na vyjížďce došlo pití a bylo nejhůř, tak se můžeš napít :-)

            0 0
            • Hornet  

              :-DDD jasnee a urcite by si bol najrychlejsi v zjazde :-D noo a musel by si duse naplnit cele, nech tam je trosku viac ako nejake deci :-D

              0 0
    • clarlet  

      Já vozim duši Slim..  je v ní  zelená tekutina a musim říct že defekt žádný. Trochu přidá na váze ve srovnání s prázdnou duší, ale opravdu jen nepatrně. na webu to najdeš na cyklo žitný. :-)

      0 0
    • michal xtr  

      Raději poříd sadu joe's no flats, který se dá použít i s normálním ráfkem a pláštěm a máš to daleko lepší. Můžeš vozit menší tlaky, protože nehrozí cvaknutí duše a komfort v terénu je nesrovnatelně lepší. O kvalitě zatěsnování ani nemluvím. Nedávno jsem přejel takovej ten kancelářskej připínáček, vytáhl z kola, zatočil a jezdím vesele dál :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.