• DreamMaster

    Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat, jestli někdo jezdí Duše Foss ( Samoopravovací ). Musím je jedině pochválit. jako první jsme kupoval Kendy GV – neúspěšné. Poté jsem přešel na Maxxis – DH (vyztužené, odolnější) – neúspěšné. Tak jsem tedy zkusil tyhle duše, a jsou parádní, zatím žádný defekt, předtím jsem lepil každou cestu (až na výjimky).

    0 0
    • dzaneks  

      JJ, jezdil..bohužel. Před každou vyjížďkou dofoukat a po cca měsíci se udělala dírka u ventilku = neopravitelné. Rozhodně nebrat.

      0 0
      • DreamMaster  

        Měl jste tam tu jejich „nálepku“? Asi by to mělo bránit nějakému poškození před rozeškrábáním ráfkem. Už 2× mi to rozeškrábalo AV ventil.. V životě bych AV ventil nekoupil.

        0 0
        • dzaneks  

          Ano, ale nijak to nepomohlo a nevím jak se to stalo. Trhlinka bylo dost dlouhá (2–3 mm) a duši jsem nakonec vyhodil – zkoušel jsem to i lepit, ale na takovém místě bez šance.. Vyřešil to nový plášť a na nějakou dobu byl pokoj.

          0 0
    • Dejv94  

      Měl jsem. Nevím teda co myslíš tím samoopravovací. Při defektu se na nich dalo ještě kousek ujet, neucházelo to tak rychle jak obyč duše.

      Nejlepší duše co jsem kdy jezdil a do ted jezdím jsou Tubeless od značky Notube. :-)

      0 0
    • antt  

      měl a mám, už třetí sezonu?

      Musím častěji dofoukávat, zřejmě nějaká dirka, kterou nehodlám zatím řešit. Už ho vozím jen na předním, má mou plnou důvěru :)

      Za mě spokojenost, jsem se naučil skrz záruku upravovat neduhy různých výrobců čehokoliv…

      Tady jsem považoval za nutnost vystužit část kolem ventilku – origo flastrem foss a to tak, že jsem u prostřed flastru vystrihl dirku na ventilek a nalepil jsem ho přes ten ventilek (nejproblémovější místo těchto Pet duší, v tomto místě se vytahávají)

      0 0
    • Mr.Duck  

      Za me sou to jediny duse, co neco vydrzi. A taky fungujou s tmelem. Ale mam pocit, ze sou jakoby „tvrdsi“ v kole, ze klasicka duse je pohodlnejsi..mozna se me to zda :)

      0 0
      • h.mad  

        Vydrží ? No když je vozíš ve sjezdovym plášti…Porovnání FOSS a Hutchsinson (na Kupkole za 55kč) = vydrží stejně…Měl jsem je 3 měsíce a šly do hajzlu.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Vydrzi. Co ja vim, tak „3 mesice“ je dost zavadejici informace. Duse me vydrzi podle toho, jak zle krmim rafek, coz se lisi den ode dne, jizdu od jizdy..

          A s FOSS sem moh krmit jako hovado a spis sem udelal solidni zarez do rafku nez prorazil, coz mi normalni duse malokdy vydrzi. Ve stejnym plasti. A pri srovnatelny vaze normalni duse nevydrzi nic.

          0 0
          • h.mad  

            Po 3 měsících byly na odpis, teda jedna totál kaput a druhou se 3 záplatama jsem dal Frenkymu, ten stejně nejezdí…A samoz­řejmě že v plášti s butylem (kterej předpokládám jezdíš) to necvakneš

            0 0
            • Mr.Duck  

              Cvaknu, ale je to o dost narocnejsi cvaknout nez jakoukoliv klasickou dusi.

              0 0
    • pee.tr  

      Kámoš je jel před několika lety na Králi a měl defekt jako na obyčejný duši a musel měnit.

      0 0
    • TJK  

      sou tvrdy jako prase.. zhorsujou valivej odpor… a grip plaste… odolnost diskutabilni.. cena zadnej hit.. imho celkove proti normalni dusi temer bez vyhod a v dobe kdy bezduse uz nestojej ranec snad totalni nesmysl… celkove za me o nicem.. nebrat

      0 0
      • Mr.Duck  

        Podle me je to mezi dusema pro hrubsi zachazeni nejlepsi volba. S tim odporem a gripem mam ale taky takovej pocit, nicmene se tomu budu muset trochu vic venovat. Bezduse asi konecne zkusim, ale rek bych ze mi to vydrzi tak tejden, nez zas oddelam rafek..

        0 0
        • MlokCZ  

          Vyšší valivý odpor mají i změřený (i když to nebyla přímo Foss, ale stejný materiál).

          A když je to kvůli horší elasticitě, tak je jasné, že to zhorší i grip.

          Je to stejné jako butylka x latexka. Latexky mají také jak nižší valivý odpor, tak lepší grip (téměř nerozeznatelný od bezduší).

          Akorát latexka x ultralight butylka nebude až tak velký rozdíl jako u těch Foss. Tam to bude jetě výrazně horší.

          Kromě specifických případů jako máš ty, tedy jezdit duše + opravdu hrubé zacházení bych řekl také nebrat.

          0 0
          • Mr.Duck  

            A to ja se zas nehadam, na druhou stranu si myslim, ze kdyz neni hruby zachazeni, tak nema smysl vozit duse. Ne, ze bych mel zkusenost, ale teoreticky vidim jedinej duvod mit duse v tom, ze bud gumy vydrzi tyden a casto se meni, nebo rafky vydrzi tesnit tyden nez nafasujou nejakej flat spot..Takze podle me bud FOSS na silny nakladani, nebo bezduse, nevidim duvod vozit normalni duse..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.