Drzí turisté nebo co dělám špatně?

496 nepřečtených
  • jIrI___

    Nedalo mi to a musím založit další OT. Dneska jsem si vyjel na pohodovou vyjížďku a vzhledem k tomu, že bylo pěkně, jsem potkal i pár skupinek turistů. Protože vždycky jdou jako s klapkama na uších roztaženi přes celou pěšinu (o to teď ale nejde) a neslyší, že se k nim zezadu blíží cyklista, tak vždycky zahulákám „zdovolením“ a v naprosté většině ochotně a bez připomínek uhnou. Dneska dojedu první skupinku, následuje obligátní „zdovolením“ a „díky“, všechno ok. Dojedu druhou skupinku, opět ochotně udělají místo na projetí a ještě se omluví. Dojedu třetí skupinku, zahulákám „zdovolením“ a poděkuju, ale ještě za sebou slyším jak řvou, že jsem debil a zbytečně se vždycky vylekají. Neřeším, jedu dál. Dojedu další skupinku, opět žádost o uvolnění místa a poděkování, ale ti byli nějací ostřejší, byl jsem několikrát nazván kok*tem, opět že je lekám a ničím stezky, následně kolem mě dopadlo několik kamenů a klacků a další kámen nebo klacek mě trefil do zad. Máte někdo podobné zkušenosti, resp. radu, jak být k turistům ještě ohleduplnější a šetrně je upozornit, že se za nimi pohybuje někdo rychlejší?

    0 0
    • souky junior  

      Ten kámen sis měl vzít a házet ho po turistech ječtě dřív než řekneš zdovolením. Já dneska potkával po lesích babičky a i přes provedení všech klasických formalit jsem zaslechl „jsem se ale lekla“.. Ještě pomáhá nejdřív zasmykovat (pak jim terpv dojde, žes kvůli nim musel přibrzdit)

      0 0
      • jIrI___  

        Mám obavy, že toho zasmykování by se lekli víc než mojeho hlasu :). Navíc mi o rychlost mi nejde, jen je prostě nemám kudy objet a počítám s tím, že existuje nějaká vzájemná tolerance a pokud se k ním chovám slušně já, tak čekám i slušný přístup od nich. Ale takhle to dnes už asi ve všech případech nefunguje :-(

        0 0
        • Tomínos  

          Holt jsi měl štěstí na kretény, jednou jsem zažil jak učitelka na lesní cestě křičí na děti když jsem jel naproti „uvolněte cestu tady jsme na cyklostezce!“ děcka správně pochopila signál a roztáhla se přes celou cestu abych nemohl projet, takže se vlastně na ty lidi ani nemůžeš zlobit protože nevíš jestli to není kvůli výchově někoho extrémně tolerantního vůči ostatním. :-) Navíc je tím pádem učí pěkný kraviny a ty děcka teď budou celý život věřit, že cyklista nemá v lese co dělat. :-(

          0 0
      • roud  

        to mi připomíná jezdim ráno po tmě do práce (samozřejmě osvětlen) a pravidelně v nejtemějším úseku proti sobě vídám žensku která řve v momentě když kolem ní projíždím že nevidí xD xD xD co jí na to mám říct xD xD xD

        0 0
        • Kubiczech  

          Teď jsem si pročetl Pádlistovo vlákno a tvoje a Neilovy reakce, takže se mi chce zareagovat stylem, že je přes čáru posmívat se slepcům. (:

          0 0
          • Neil100  

            můžeš mi nějak připomenout moje asi posměšné reakce na hadnicapované???

            0 0
        • Life will kill you  

          dealextreme :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Narazil jsi na idioty, to se stává. Ale klacky a šutry… to je už přes čáru.

      0 0
    • Chiron  

      Myslím, že poslední odpověď to vystihuje přesně. To není můj problém, že někdo se lekne i když na něj řvu s odstupem 30m a víc a ještě k tomu slušně. Každý má stejné právo ty stezky využívat. A rádoby turisti co po někom hází klacky si zaslouží akorát přes držku a zákaz vstupu do lesa.

      0 0
    • M_ishak  

      neřeš to, stejné jak mezi pěšáky, je to i mezi cyklisty. Záleží na koho narazíš. Naprosto totožné reakce, které jsi popsal, můžeš čekat v podobném zastoupení i v řadách cyklistů.

      0 0
      • Lusetta  

        S tímto souhlasím. Nemá cenu se hádat s turisty, obzvlášť s těmi, kteří zastávají názor, že v lese cyklista nemá co dělat. Kdysi jsme se s nima hádali, pak jsme to řešili vzájemnou mluvou kdo je v jakém právu, pak slušnou formou a nakonec to řešíme tak, že to neřešíme. Už jsme si na ně zvykli a neposloucháme je. V podstatě je ignorujem ať si říkají co chcou, jsou totiž přesvědčeni o své pravdě a bohužel, přes ni vlak nejede. Takže jediným řešením je ignorace.

        Ve tvém kamenovém případě, bych to taky tak řešila, protože tys sám a jich je většina, ještě bys mohl přijít k úrazu a to jinak a ne pádem z kola-třeba rozbitou hubou.

        Taky mám na turisty svůj názor, mnohdy nadělají tolik hluku, že musím skřípat zubama a po letech zkušeností s nimi si jich ani v tomto případě nevšímám.

        Do háje s turisty- neohleduplnými.

        0 0
    • Scotty  

      To jsi měl ještě v pohodě… Myslím,že to byl TomFree,který tady kdysi popisoval jak mu při sjezdu z Lysé strčil děda turista hůlku do výpletu předního kola :) Na ****** prostě narazíš všude..na stezce,nebo v obchodě..

      0 0
      • Richi  

        Fakt? Tak pokud bych tohle přežil a zvednul se, toho dědka bych asi nespíš opravdu zabil.

        0 0
      • Life will kill you  

        dopravni nehoda se zranenim? policie, zachranka a deda si to priste rozmysli.

        0 0
        • ZuzicK  

          Myslím, že tohle se událo ve sjezdu kam kola nesmí, takže policii bych tam nevolala :-)

          0 0
          • pepek  

            Od kdy se nemůže s bikem na žlutou?

            0 0
            • ZuzicK  

              Tak myslela jsem, že červená i žlutá jsou zakázaný. Jestli je žlutá legální tak je to fajn :-)

              0 0
          • kolombo  

            I kdyby jsi 1000× byla někde, kam se s kolem nesmí, tak to nikomu nedává právo Tě z toho kola brutálně sundat.

            I Policie ČR Tě musí zastavovat předepsaným způsobem a ne Ti vrazit něco do předního kola !!!

            Já včera volal na chodce na singlu „POZOR“ a on se mi opravdu postavil do předpisového pozoru :-) Takže jsme se tomu oba zasmáli a byla pohoda …

            0 0
            • treatt  

              V takovém případě je nutné ještě vydat povel „pohov“, aby tam chudák nemusel dál trčet v pozoru ;)

              0 0
            • ZuzicK  

              Kdyby to bylo opravdu na zakázaném sjezdu, tak právo na tohle mu to nedává, ale policii bych nevolala, protože se obávám, že u nás bys odjel s pokutou a dědovi by řekli tytyty..

              0 0
              • Lenka.05  

                A to já bych klidně volala. Policajti ti můžou dát dejme tomu pětikilo pokutu, pokud je tam nějaký zákaz. Ale na dědka bych podala trestní oznámení za pokus o úmyslné ublížení na zdraví nebo jak se to jmenuje ten paragraf. Plus žalobu o náhradu škody na kole, na zdraví, ušlý zisk atp. Hůl ve výpletu kola se neocitne náhodou, že…

                Jinak k původnímu příspěvku – semtam taky narazím na ******. Snažím se konflikty nevyvolávat, na Posázavskou stezku třeba nikdy nejezdím o víkendu když je krásně atp. Při míjení pozdravím, poděkuju. Ale i tak mám pár zkušeností s pitomci, co jsou agresivní. V létě na projížďce v okolí Bezdězu jsme jeli po polní cestě a najednou od jednoho baráku řev – co tam děláme, že jsme na soukromým pozemku a pár nadávek. Volali jsme, že se teda omlouváme, ale nikde jsme neviděli žádné ohrazení ani ceduli, prostě jedeme po cestě. Chlap byl ale v ráži, řval jak nepříčetnej a vyvrcholilo to tím, že si prý dojde pro brokovnici a požene nás :) Je těžké zůstat v klidu. Můj přítel je kliďas až neuvěřitelnej. Přesto začal řvát sprosťárny taky a kamarádi taky :) Stejně jsme se pak otočili a jeli zpět. Přitom se to dalo řešit v klidu. Ale zase nám zpestřil vyjížďku. Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně když je intenzivní.

                Drsňáci by možná počkali až si tu brokovnici fakt přinese :)

                0 0
    • JSt  

      co delas spatne ti nereknu, ale neco to mozna bude :-)).

      pac mas furt potize s nekym – fizli, turisti. a to toho dle svych slov moc nenajezdis ;-).

      0 0
      • Polka  

        :-DD

        0 0
      • Smazaný účet  

        mě spíš překvapuje, že byl na kole. myslel jsem, že už zazimoval.

        0 0
        • pepek  

          O kole nic nepsal, třeba to bylo enduro. A turisti, stejně jako cyklisti, nemají z nepochopitelných důvodů motorky rádi.

          0 0
      • jIrI___  

        Příčinu těchto problému právě potřebuju odhalit! :) Se mi zdá, že čím se člověk chová k ostatním slušněji, tím víc ho ojebávají.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pricinu jejich chovani uz jsi odhalil;) Proste kdyz potkas zakomplexovanyho mamrda a projevis trochu slusnosti, vnima to jako tvou slabost a hned startuje.

          0 0
        • Smazaný účet  

          však máš fulla ne? tak to máš krosit bokem kolem nich přes les :) cestou necestou…

          0 0
        • drsnej márvin  

          Asi tak, když seš moc slušnej, tak právě takoví IQváči si na Tebe o to víc dovolí … tak to bohužel je, protože v jejích očích si projevil tou slušností slabost … ale bohužel to, že máš před sebou slušné lidi nebo kretény asi těžko poznáš :-/

          Každopádně to co se Ti přihodilo je extrém – Ty šutry

          0 0
      • Ruprt2  

        to budou ty tkaničky.

        0 0
    • pesimum  

      Nejspíš máš nějaký problém se svojí aurou. Někteří jedinci už jen svojí existencí vyvolávají u ostatních vlnu značné nevole.Pokus se být víc tolerantní i k lidem kteří si to na první pohled ani nezaslouží.Jedině to je cesta k vylepšení vztahů mezi lidma obecně. Nebo si pořiď pětačtyřicítku a ty co nebudou schopní pochopit že jsi dobrý člověk střel do kolena a pokud ani to ho nepřesvědčí tak ho střel do hlavy.

      0 0
      • TJK  

        To je docela hnus… me se nastesti nic podobneho nestalo, nastesti ne pro me ale pro toho kdo by hazel, ja jsem vcelku klidna osoba, ale v tehle momentech se ve me vari krev a rozhodne by to neskoncilo slovni potyckou, respektive bych s ni ani nezacinal!!! ns lidi jsem ohleduplnej a slusnej a proto NESNASIM NAMACHROVANY ZMRDY a davam jim to sezrat!

        0 0
        • M_ishak  

          „NESNASIM NAMACHROVANY ZMRDY“

          Jednoznačný souhlas. Mi se stalo jednou, že jsem jel po cestě vedoucí z lesa a přes pole a proti mně 3 cca 15tiletý děcka v čepicích s rovným kšiltem a mikinách s kapucí přes hlavu, přestože bylo horko jak cyp. Furt jeli vedle sebe, nemínili se zařadit za sebe, tak sem si řekl „och vy čuráčci, vy ještě nevíte, co bude za 3 sekundy…“ Tak jsem cca 3 metry před nimi najel mimo cestu, že jakože jim uhýbám a pak těsně před nimi najel zpět do svého jízdního pruhu a sejmul toho nejblíž ke mně. Ten nic takového nečekal, přetočilo se mu řízení a letěl na tlamu přes řidítka. Žádnou reakci jsem neslyšel, pokračoval jsem si svou cestou.

          Jindy jsem byl zase jen nezúčastněným svědkem, jak partička takových pubošů, zas v rovných kšiltovkách a rozkrokem o 5 čísel větších gatí u kolen posedávala na rozcestí a dělali bordel pouštěním nějaké pseudohudby z pseudorepráků z mobilu. Přijel chlápek v autě a dával přednost jinému. Z nějakého rozmaru, který já nechápu, mu zabouchal jeden z těch ostrejch free & cool týpků na zadní kufr a jak byl rozjařený, tak mu hned zklaplo, protože ten chlápek z auta vystoupil a takovou mu uvalil, že letěl snad 2 metry a skončil s červenou z frňáku. Všem rázem zklaplo a puboš vypadal, že zapomněl jak se jmenuje.

          Takže na podobný machýrky, co si myslí, že jim svět leží u nohou očividně neplatí nic jiného než hrubá síla. Nebo jak si myslíte, že by to asi dopadlo, kdyby ten chlap jim začal promlouvat (slušně) do duše.

          0 0
          • Smazaný účet  

            To asi nemáš rád ani sám sebe, ne?!

            První odstavec spíš vypovídá o tom, že jsi, s prominutím, psychopat. Je mi líto, že to tak podávám, ale sejmout někoho za to že mi neuhnul? Kam se hrabe olkyc se svýma nadávkama.

            Taky z toho cítím, že máš silně vyhraněný postoj vůči jedné subkultuře.

            0 0
            • M_ishak  

              Jasně, jsem extrémista, kterému pění krev v žilách, když se ke mně někdo chová tímto způsobem. A co mi doporučuješ? Zastavit, udělat jim prostor, napočítat do deseti a nechat si ****** na hlavu?

              To určitě ne. Zastávám názor, že kdo po mně kamenem, já po něm cihlou.

              Ale zároveň jsem ke každému maximálně slušný, neagresivní diplomat. Ale když vycítím, že na základě mé slušnosti a nekonfliktnosti někdo mylně získal pocit, že bych si od něj mohl nechat ****** na hlavu, tak mu dám náležitě najevo, že ocaď pocaď.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nemíním to dál rozebírat. Podle tvýho výkladu šlo kolizi snadno předejít a ty jsi do něj zbytečně najel. Souhlas s roudem níže.

                0 0
                • M_ishak  

                  Jasně že šlo kolizi předejít, vůbec nemusel skončit na zemi, kdyby mu byla vštípena špetka slušnosti k okolí. Já jsem mu ji doufám vštípil a příště se už takto nadřazeně nebude chovat.

                  0 0
                  • JSt  

                    jedine, co jsi vstipil, tak tady nam, ze jsi pica ;-). ostatne ten kluk si to urco mysli taky ;-)

                    0 0
                    • mr.antik  

                      jo, udělal to trošku nešťastně. Neměl uhejbat, jen si držet lajnu a čekat náraz. Na 99 procent by uhnuli.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        mozna to v posledni chvi zvednout na zadni, at je mezi blbeckama a jim prevodnik…

                        0 0
                        • Life will kill you  

                          nasertivni metoda radi zaparkovat napric a ceste, aby museli uhnout ani nebo taky zastavit.

                          0 0
                          • Vsara  

                            :-) Jo přesně. Zastavit, zabrat svoji polovinu cesty a stát a čekat :-). Uhnou. :-) A pokud ne, on spadne a natluče si.

                            0 0
                  • batmanBS  

                    Srazit 15tiletý dítě je ubohost, zajímalo by mně jestli by si takhle najel do 90kilovýho borce???

                    0 0
                    • M_ishak  

                      Sestřelil bych třeba 100 kilového, pokud by mi něco podobného udělal. A pokud by měl chuť jít na férovku, tak tím líp.

                      Kristepane, choďte všichni do ****** s těmahle pindama. Všichni máte rozumu, co je správné, že je ubohost dat facku 15 letému děcku, být oškliví na cikány, nakupovat v Tescu, číst Blesk,…

                      Např. učitel, který nemá absolutně žádné páky zmáknout děcka skončí tak, že mu děcko nasadí koš na hlavu, ostatní děcka ho přitom natočí na mobil a vystaví na youtube. A co kdo zmůže, nic.

                      Jako já to znám z vlastní zkušenosti. Když jsem byl na základce, tak jsem měl v devítce poprvé dvojku z chování (naprosto neprávem, z důvodu nedorozumění), jinak vždycky trojky.

                      Chci říct to, že jsme mívali učitele, kteří když mi něco říkali, tak jsem si myslel o prdeli, protože jsem věděl, že co oni mi můžou. Naopak nás občas učil jeden starý Pán učitel s velkým P, ke kterému si nikdo nic nedovolil, a každý ho respektoval a i já ho respektuji dodnes, pro to, že se s nikým nesral, bojkotoval systém, protože mu nic nehrozilo – byl v důchodu a chodil jen vypomáhat, když ho zavolali. Všichni ho respektovali proto, že věděli, že on s nikým nediskutuje. Dotyčného, co mu v hodině udělal něco mimo pravidla, vytáhl za límec na chodbu a obratem se oba vrátili. A děcko mělo jeho dlaň obtisklou na xichtu.

                      Nikdo by si ani netroufl na jeho praktiky stěžovat, protože by následovala ještě čočka od rodičů, kteří věděli, že to nebylo jen tak, protože mnozí z nich ho taky zažili.

                      Takže jak by ti řekly ti, co tu tak obhajuješ, SHUT THE FUCK UP

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Tak celou základku, až na jeden rok, mít trojky z chování, to je dost nářez. Pak se nedivím tomu tvojemu najíždění do děcek :)

                        0 0
                      • alinceb  

                        Já si myslim, že by sis měl sáhnout do svědomí a pak si dát facku. Sám si byl zamlada sígr nejhrubšího zrna (alespoň dle svého popisu) a teď bys chtěl někoho vychovávat?

                        Já sem se na základce nadělal taky něco kravin, i dvojka z chování jednou byla, ale mít celou základku trojky, to už je silná káva…

                        0 0
                        • JSt  

                          jestli se nepletu, trojka z mravu neexistuje. podobne jako treba sestka z poctu. :-P

                          0 0
                          • ememem  

                            existuje a vzdy existovala :-)

                            0 0
                            • JSt  

                              aha. ja to v zivote nevidel ani neslysel O:-).

                              0 0
                          • alinceb  

                            Juro najdi si nějaká vysvědčení ze základky nebo střední. Je jasný, že známky na úvodní straně už dávno snadno zakryla dobře rozlitá, hutná omáčka :D ale když otočíš list, tak z druhé strany je ve spodní polovině tabulka s klasifikační stupnicí. Jsou v ní 2 klasifikační stupnice:

                            1. prospěch – známky 1–5 doplněné slovním hodnocením
                            2. chování – známky 1–3 doplněné slovním hodnocením

                            Byl jsem snad vyčerpávající…:D

                            0 0
                      • karliner  

                        Ono ho spíš zajímalo, co bys udělal v reálu a ne za klávesnicí ty killere…

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Hmm, trojky. To su zvědavej, za co to bylo. To už nebývá nedorozumění :) Zatím působíš spíš dost nepřizpůsobivě. Asi se u tebe úplně nevyvinul smysl rozeznat dobro a zlo.

                        0 0
                      • hribik A1  

                        až ťa bude chceť vytlačiť z cesty v protismere idúca ložená vysoká tatra, ktorá, ako všetci vieme, nezná bratra, alebo tri autá vedla seba, urobíš čo?

                        0 0
              • jizby  

                Jestli je to opravdu tak, jak jsi popsal situaci i své zásady, (ne že bych to zpochybňoval – prostě konstatuji podmínku, za jaké platí mé hodnocení)

                tak máš můj obdiv. Bez ironie a zcela vážně.

                0 0
                • zichis  

                  nevidím na něm nic, co by se dalo obdivovat jako něco mimořádného, bo takovejch správňáků je plnej defens :-)

                  0 0
                  • mr.antik  

                    V tý jeho situaci jsme nikdo nebyl. Kdyby toto „gesto“ bylo provedeno méně zákeřně, tak je to mnohem lepší řešení než nějaké bububu, nadávky nebo rezignace.

                    0 0
                • Darkson  

                  musim se přiznat, že mám často chuť dát podobným asociálům po tlamě. můj názor, že na blbce asi nic jiného neplatí.

                  nikdy jsem to tedy neudělal, sám nevím, jestli z nedostatku odvahy nebo přemíry slušnosti…

                  0 0
                  • mastihuba  

                    problém je že většina lidí napřed přemejšlí a pak bije, takže než to všechno promyslíš tak vychladneš, pak je malý procento těch kteří tě bez přemejšlení fláknou bo v tu pravou chvíli na přemejšlení neni čas :D

                    0 0
          • michalxo  

            Vsetko to je o vychove zo strany rodicov (hlavne). Poslednu dobu vidim, ze cim mensie decko, tym si viac dovoluju ti fagani. Ziaden respekt a „pud sebazachovy“ pred nikym a nicim…

            Skoncili sa „fyzicke tresty“, stratila sa autorita a s tym nastupila aj drzost k okoliu. :-(

            Esteze som predrevolucne dieta :-)

            0 0
          • roud  

            Pokud jsi bezdůvodně někoho sundal tak seš tak akorát debil…

            0 0
            • M_ishak  

              Bezdůvodně jsem ho nesundal. Sundal jsem ho aby mu seplo, že udělal cosi špatně, když byli roztaženi přes celou šířku cesty a nehodlali se zařadit za sebe a jen čuměli tím vychcaným pohledem „heh, tak schválně kam nám uhne, heh…“. Teď už do příště bude vědět, že z podobné akce může očekávat odpovídající reakci.

              0 0
              • roud  

                seš debil… co ty můžeš vědět třeba by uhli ale ne tys ho radši sestřelil nejspíš seš jasnovidec jseš u mě tak akorát chudák a takový jako ty akorát dělaj bajkerům ostudu…

                0 0
                • M_ishak  

                  Kristepane, nehodlali mi uhnout. Jsem přesvědčen o správnosti toho co jsem udělal.

                  Onehdá jsem viděl zas nějakýho puboše (jakoby šéfa skupiny dalších pubošů), který šel v davu lidí a nikomu neuhýbal, narážel do nich (vybíral si mladší děcka nebo ženský a důchdce), srazil nějakýho dědu na zem. Připadal si před svýma vrstevníkama jako velký neohrožený boss. A skončil až teprve, když ho nějaký chlápek chytil pod krkem a škrábnul s ním o zem. Naráz byl z bosse totální loser vystrašený jak zajíček.

                  Máš nějakou účinnější a humánnější metodu, jak vysvětlit těmto typů, že dělají cosi špatně?

                  0 0
                  • roud  

                    třeba je načase aby taky někdo srazil k zemi tebe to že někdo někoho bezdůvodně napadne je neomluvitelný a´t ti je 15 nebo 80…

                    0 0
                    • M_ishak  

                      Prosim tě, čteš co ti tu píšu?

                      Máš nějakou lepší metodu? Nebo jsi ten typ, který když zaznamená bezpráví, tak dělá že nevidí? To jseš ty, co když uvidí náctiletý děcko, jak bezdůvodně sejme šmatlajícího bezbranněho důchodce, bude dělat, že nic neviděl? Tak to potom nejsi hoden, abych se ti něco snažil vysvětlit a obhájit jisté způsoby reakce.

                      0 0
                      • roud  

                        jakýpak bezpráví toho kluka na kole jsi bezdůvodně sejmul a teď tu brečíš nejlepší je když někdo káže chudobu a sám žije v bohatství že ??? radši už toho nech myslím že všichni jsme si tu o tobě už obrázek udělali…

                        0 0
                        • novcze  

                          o tobě taky

                          0 0
                          • roud  

                            Ano jsem mírumilovnej člověk :O)

                            0 0
                            • cabbage  

                              Sám největší kápo všech pacifistů Mahátmá Gándhí prohásil, že //kde není jiné možnosti, leč zbabělost nebo násilí, radím sáhnout k násilí. //

                              (Aneb jak odlišit pacifistu od pacifašisty)

                              0 0
                            • nox159  

                              zastavat se problemovych skupin je přece tak „in“ ze? ;-)

                              0 0
                      • prcek2  

                        Buď v klidu. Dokonce jsou i lidi co obhajujou cikány (někdo je nazýva také romy). Omlouvám se té hrstce slušných. Já s Tebou souhlasím. Sice bych to možná udělal v té situaci jinak, ale „výchova“ by hochy neminula..

                        0 0
                • Trey  

                  Mě to připomíná jak chlap na kole rozjetej z kopce očividně schválně najel skoro na paty (prudký zabrždění na posledních pár metrech) dvěma ženským s kočárkama a dětma. Sice byly přes tu cestu slušně roztažený ale pořád se šlo v klidu vyhnout, navíc v místě kde prostě běžně bývá hodně lidí. Jako bonus jim začal vysvětlovat, že je tam cyklostezka (není, jenom obyč turistická značka i když je tam zrovna asfaltka).

                  Jakože ty šutry jsou humus a debilita, ale tohle prostě není o nic lepší. Blbci holt chodí jak pěšky tak i jezdí na kole.

                  0 0
                  • PjSky  

                    strasny! a kdyby mu ty brzdy selhaly tak ublizi detem ktere ten kocar netlaci. Resit hloupost matky (na cyklostezce je ze ZAKONA povinna zanechat dost mista na prujezd cyklisty bez omezeni) domluvou, ne pitomou volskou akci.

                    Skrabnout nazem s arogantnim vyrostkem je odpovidajici, v puberte sem si taky parkrat narazil a jen k vlastnimu prospechu :) 1000× by mi to mohl nekdo rict smal bych se mu do ksychtu jak je vedle. Ale nesmis mu nijak ublizit. Podobne jako kdyz cvicis psa. Jen pridusit.

                    Mel pan silak zastavit a chytnout ho za krk, ne ho shodit, padne na kamen a zabije se a kdo bude brucet?

                    BTW neumim si pro cyklosnadsence-outdooristy predstavit horsi vec, jak vezeni.. bejt zvrenej nekolik let nekde.. hodim si masli.

                    Nemam nervy se hadat? Pak ses skutecnej slaboch, nikdy neslo o silu fyzickou ale o silu psychickou.

                    0 0
              • Ruprt2  

                sundal jsi ho bezdůvodně. Nedal jsi mu šanci uhnout.

                Proč jsi teda naznačoval, že uhýbáš, když ti nehodlal uhnout?

                Proč jsi uhýbal, aby jsi ho sundal? Jsi pako!

                A ještě se tím chlubíš.

                0 0
              • Smith10  

                …něco podobného se mi taky stalo, ale já jsem prostě jel rovně na své straně a čekal co oni…na poslendní chvíli raději uhli!

                To že jsi mu naznačil, že uhýbáš a pak ho poslal k zemi mi přijde pěkná prasárna! Kdyby jsi jel rovně na své straně a nikam neuhýbal a sejmul ho, tak by mě ten tvůj příspěvěk nechal klidným…:-)

                0 0
          • Kubiczech  

            Poslal bych ti čepici s tím nejrovnějším kšiltem. Myslím, že už jsi prokázal, že nemáš ani zdaleka tolik inteligence, jako nejhloupější z té protijedoucí trojice. Proto si ji zasloužíš.

            0 0
          • hnizdo  

            Dobre jsi udelal. Pouze na slusneho a rozumneho cloveka plati slusnost. Tohle nebyl ten pripad, pak zbyva jen tvrda ruka. Pseudomoralizovani dava akorat zmrdum prostor ke zneuziti. Jen si dej pozor na mantinely zakona, abys nebyl vinikem dopravni nehody.

            0 0
    • scret  

      no co bych delal? zastavil bych a sel si s nima rucne popovidat:) malokdo byva totiz tolik silnej kdyz mas tendenci to resit, vetsina spolyha na to ze pojedes dal a nechas si to libit… trochu podobne jako ridici…

      0 0
      • nox159  

        ty sam – jich je 10, myslim ze je to jasne :(

        0 0
        • TJK  

          to asi ne, ale jak rika scret vetsina takovej mamrdu jsou srabci!

          0 0
          • nox159  

            i 10 srabu je podle me silnejsi jez jeden prumerny cyklista.

            0 0
            • vikicek  

              To jo, vy cyklisti jste ještě k tomu většinou takový sušinky :P

              0 0
              • scret  

                myslis ze vetsi svaly ti pomuzou v boji?:))

                0 0
                • vikicek  

                  z psychologický stránky určitě :) .. pokud ten druhej neni fighter :D

                  0 0
                • awertzue  

                  Domnívám se, že zcela určitě.

                  0 0
                  • alinceb  

                    Svaly pomáhají spíš jen psychologicky. V boji hlavně rozhoduje moment překvapení neboli „pravidlo první rány“. Když proti tobě bude stát 100kilové hov*do a ty mu ji od pasu bez varování vytneš, tak se skácí jako sloup…

                    V 18 jsem se na silvestra strašně opil. Na náměstí se do mě pustila dvojice bejbyskinů (jeden o půl hlavy menší a druhy o hlavu větší než já) a sebrali mi kšiltovku. V opilosti sem si toho všiml až po chvíli, když sem toho menšího potkal a měl ji na hlavě. Tak sem mu ji sundal a v tu ránu oni dva sundali mě:) Postavil sem se na nohy a to už mezi mnou a tím o hlavu větším stála kámoška a že ať toho necháme. Ve mě se to tak akorát uvařilo (došlo mi, co se děje) a poslal sem jednu od pasu na lícní kost. Kámošce jen prosvištěla ruka kolem hlavy a holohlavý hrdina se náhle válel ve sněhu a ne a ne se zvednout. To byl konec rvačky, bo se k nám blížili ochránci pořádku:)

                    To byla jediná rána pěstí do obličeje, kterou jsem v životě udělil a jsem na to hrdý. Jinak se snažím všechno řešit spíš diplomaticky…jen v některých situacích to prostě nejde…:)

                    0 0
                    • awertzue  

                      Ale pořád bude platit, že kdyby jsi byl svalnatější bude tvá rána učínější než kdyby jsi byl kostlivec.

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        A taky, že větší mozek = chytřejší a větší stehna = větší síla na kole… ano ano, známe… :-P

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        viděl jsi někdy fotku Bruce Leeho? podle poučky „větší sval=větší síla“ musel mít ránu jak slečinka ;-)

                        0 0
                        • Trey  

                          A přitom je jedinej, kdo kdy zabil Chucka Norrise :)

                          0 0
                        • awertzue  

                          No nikde jsem nerikal objemnější sval, právě B. Lee je ukázka jak je učinné být svalnatý. Ostatně poměrně často je srovnáván s kulturisty jeho doby. Třeba Bolo Yeung, který měl sice větší objem svalů jako celku, ale poměr tuku a vody u něj byl vyšší než u Bruceho. Kdyz to vezmem do detailu tak svalnatých lidí jako on těžko najdeš. Myslím, že Bruce Leemu se lépe bojovalo se svaly než kdyby měl stejnou hmotnost a místo svalové hmoty měl tukovou.

                          To podobné přece nastane, kdyby jsme se jeli někam projet na kolech. Oba budeme mít stejnou hmotnost i délku s tím, že já budu mít svůj pivní mozol, tučné nohy, dvě brady a další výhody nadměrného stravování a povalování se u Tv. Ty budeš mět svaly takové jaké momentálně máš vzhledem k tvým sportovním aktivitám. A hodně pochybuji, že mně budeš po pár kilometrech přesvěčovat jak je strašná nevýhoda mět tvoje trenované svaly oproti mé hromadě sádla.

                          0 0
                          • treatt  

                            Mám jen jeden dotaz. K čemu je důležitý na kole fakt, že máte potenciálně oba stejnou „délku“? :-D

                            0 0
                            • awertzue  

                              Tak každej víme, že na velikosti záleží. Zeptej se každé ženské.

                              0 0
                              • Medunka  

                                neexistuje malej pindík, existuje jen malé sebevědomí. A pokud si mužský myslí, že ženskou udělá jen pidníkem, tak to radší ani nebudu komentovat ;-D

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  aneb i s malým kašpárkem se dá zahrát velké divadlo :)

                                  0 0
                                • treatt  

                                  No jo, ale je důležitý fakt délky zrovna na kole v souvislosti s ženami? :-) Fce lákání samičky dle výbavy á la McSpandex, něco jako barevnost peří u páva nebo tokající zpěv ptactva? :)

                                  0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  Objektivní názor konečně… :-)

                                  0 0
                                  • DaSnail  

                                    nevim či objektivní, ale každopádne je to moc hodná holka… ;o)

                                    0 0
                                • awertzue  

                                  No kdyby to šlo a bylo by to bráno jako čistě vědecký pokus, tak by jsme se mohli sejít a ty by sis vyzkoušela jaké je to s hodně malým. Určitě by jsi byla spokojená, ale měla bys pocit, že to není úplně ono a to nepočítám, že i citově by to bylo špatně.

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Vlastní zkušenosti?

                                    0 0
                                    • awertzue  

                                      Jo, ted to beru v poho, ale v tom blbém věku, kdy je to strašně důležity, jsem měl šílený trauma chodit ve škole na bazén a další podobné aktivity. Nechápu, že jsem se tím tenkrát nějak zaobíral. U spolužaček to vyvolávalo zvědavost a tím větší šance. Jenže to jsem chápal úplně obráceně. No marast.

                                      0 0
                                • DaSnail  

                                  njn, ale niekedy je pindík tak malej , že vpodstate neexistuje. ;o)

                                  a so sebavedomim to nič nemá, ináč by tí borci neišli do telky ale sedeli doma a púšťali si plyn… 8o)

                                  0 0
                          • Biker jak Pes  

                            větší = objemnější v tomhle kontextu… oxymoróne :-)

                            0 0
                    • Life will kill you  

                      pokud to bude z prvni na ohryzek a ty budes prumerny vytrvalostni cyklista, tak udela 3 kroky dozadu. otrepe se a bude premyslet, jestli ho boli nebo ne nebo mu tece krev jestli si ho necim rizl a nebo to melo byt ze srandy nebo ze si ho zkousel nebo se fakt chces rvat a pripadne jestli mu z toho kouka kriminal za to, ze te zmrzaci.

                      0 0
                      • alinceb  

                        Pokud někoho trefíš z první na ohryzek vší silou a trefíš se, tak bys měl fofrem volat záchranku…úder na krk je to nejnebezpečnější, co můžeš udělat. Zlomíš mu jazylku a je po srandě.

                        Nejlepší je na spodní čelist, lícní kosti nebo na nos případně uši. Protivníka tím neutralizuješ ale nezmrzačíš… Ani kopnuti „do vajec“ není taková prasárna jako úder zpředu na krk nebo třeba na solar – tyhle údery jsou strašně nebezpečné.

                        0 0
                        • awertzue  

                          Kolega jen popsal extrém, kdy trénovaný svalovec vyhodnotil protivníka jako zcela neškodnou hromadu kosti a kuže. A naopak kostlivec došel k závěru, že je nesmrtelný a slyšel na bf foru, že jediné co potřebuje je moment překvapení, tak se pokusil svou maximalní možnou silou zasáhnout velmi citlivé místo a zázrakem se trefil, aniž by měl sebemenší zkušenost s tímto úderem. pochybuju, že by svalovec nastavil krk a ještě dlouho čekal než kostlivec vymyslí jak udělat aspoň menší nápřah. Tohle svalovec, který provokuje, asi těžko udělá.

                          Osobně si myslím, že hrát si na hrdinu proti namakanějšímu borcovi jo blbost, raděj uteču pokud mně to dovolí.

                          0 0
                          • alinceb  

                            Samozřejmě, že je lepší se do váhově nevyrovnaného konfliktu vůbec nedostat a rozumný člověk při smyslech se jim vyhne…

                            Na druhou stranu vím o klučinovi (tak 178/70kg), který se zastal holky, kterou mlátil kluk a odrovnal 5 týpků (jednomu nadvakrát zlomil ruku)…v životě bys ho netipl…:) Dostal za to 100hodin prospěšných prací, protože dělal aikido a napařili mu nepřiměřenou obranu…

                            0 0
                          • ememem  

                            presne tak, to co popisuje alinceb su s prepacenim (nic osobne v tom neni) blbosti.

                            0 0
                            • karliner  

                              Já bych řekl, že se mu to fakt stalo a že nekecá, stejně všechny ostatní historky, co tu už pustil :-DDD

                              0 0
                              • alinceb  

                                Zase jen prudíš…co už, někdo se prostě nikdy nezmění…:(

                                0 0
                                • karliner  

                                  Ale vůbec ne, tvoje historky jsou dobrý a takový ze života, nečil se hned. Někdo takový život holt žije.

                                  0 0
                                  • alinceb  

                                    Nemám jich moc, ale ty které mám sem zažil…nevidim důvod, proč bych si měl vymýšlet. Není mi 16 a nepotřebuju na silácké historky balit holky. Bohužel člověk, který žil celý život ve svém koutku, nic nezkusil a nikde nebyl takové historky bere jako strašně nereálné…asi ani nemá cenu se ho pak snažit přesvědčit o opaku…

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      To víš, že jo.

                                      0 0
                                    • treatt  

                                      :-D

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Co se směješ, to tys mu vykecal, že jsem celej život strávil za pecí?

                                        0 0
                                        • treatt  

                                          Hele tak jednou to prasknout muselo. Ale třeba Tě to konečně rozhoupe, že se i podíváš, jaký je život venku, za 4mi zdmi, které jsou jediné Tvým světem ;)))

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Mám už ale dost omezený prostor, páč v USA jsme díky Břéťovi za suchary, kteří odmítnou mejdan snů, jen kvůli tomu, aby vydělali pár baků…

                                            0 0
                            • alinceb  

                              OK, asi se v tom vyznáš líp…

                              Takže úder pěstí do krku je podle tebe zcela bezpečný a pouze jím protivníka neutralizuješ…? A úder na solar, kdy protivníkovi vyrazíš dech, čili můžeš způsobit jeho udušení je taky ok?

                              Viz

                              0 0
                              • awertzue  

                                Tak na vyražený dech se ještě nikdo neudusil. Ostatně v odkaze je napsáno co se děje při vyraženém dechu.

                                Hele neřešil bych to dál, tady je fórum o ježdění na kole a tohle vlákno bylo původně o něčem jiném.

                                Jsem zastáncem nedráždit pěšáky a pokud mně nezaženou do rohu tak zmizet a ani se nehádat. Sice je tu hodně lidi co by klidně mohli položit kolo a rozflákat hubu i slušné přesile, ale pak třeba někde potkaj někoho na kom se pomstěj nebo si jinak zahojí pošramocené ego. Pár lidí to tady už vlastně napsalo takže mlátím prázdnou slámu.

                                0 0
                                • alinceb  

                                  Není to jen o vyraženém dechu, ale třeba i o rozhození srdečního rytmu potažmo srdeční zástavy nebo prasknutí aorty…

                                  Jinak souhlasim, nechejme toho…;)

                                  0 0
                              • ememem  

                                jestli lepsie to neviem ale trocha hej. chcel by som vidiet jak ten uder na krk prevedies. nechcem podcenovat ale musel by si byt dost dobre trenovany aby si travil tak jak treba a tam kam treba. a ten uder na solar ktorym sposobis udusenie…ono davat taketo rady je trocha mimo, vobec bit sa ak to nemas v krvi je mierne nebezpecne kedze mozes trafit na niekoho kto to v krvi ma a je zle, vlastne uplne staci ak bude mat o 30kg viac a je vymalovano, ono buchat slonovi na solar je sice pekne ale asi malo ucinne.

                                0 0
                                • alinceb  

                                  Však já bych se ani na solar trefit nesnažil…nárt, holeň, koleno, stehno nebo obličej. Každý kdo hrál někdy fotbal ví, že na nohách se dá vykouzlit chvilková nesnesitelná bolest relativně snadno…;)

                                  0 0
                                  • ememem  

                                    ako fakt neblazni, paralyzovat niekoho uderom na holen alebo koleno…leda by si ho napalil bseballkou a rovno mu ju prvou ranou zlomil ale to je asi skor teoria :-)

                                    0 0
                                    • alinceb  

                                      Když člověka kopneš do holeně, tak tě jen těžko bude honit a ty můžeš v klidu odklusat…Pokud by se se mnou chtěl někdo větší prát, tak bych ho rozhodně nechtěl zvalchovat, spíš si vytvořit dostatek prostoru pro evakuaci…;)

                                      0 0
                              • PjSky  

                                co je to za blabol?

                                kdyz chces vyrazit dech stlac hrudni kos, dobry je uder lokem z boku. nebo pekne pestovka.

                                Solar je svinstvo, je blizko srdce ale to neni ten problem:

                                je zde nesmirne dulezite nervove centrum. muzes vyradi srdce, dech, ochromit koordinaci nebo dokonce navodit knockout.

                                Uder na bradu totez, zase je tam nervove centrum.

                                copak tady lidi nedelaji slusnou sebeobranu? vzdyt je tu kopec policajtu ;)

                                kopat do kosti, nartu to je dalsi silena blbost, s kuframa na nohou mu ty kosti prestipnes jak klacek a ses v h…zlu.

                                to same usi, spanky, muzes zpusobit krome knockoutu taky krvaceni do mozku.. boha.

                                rozbit nos taky blbost.

                                kdyz uz chcete protivnika varovat a pridusti, bud mu dejte kravatu, nebo ho silne kopnete do stehna, pesti do ramene, bicepsu. do svalu to vzdycky boli nejvic :)

                                Varlata bych nechal byt ale je to jistota.

                                dulezite je neublizit vazne cloveku, priklad aikidisty lamajici ruce na dvakrat je ukazka toho, jak nezvladl vycvik a nebyl psychicky pripraveny na boj. neverim ze prislusni tipci na nej nabehli a rozsekal je v 5 sec, to by znej nic nezbylo idkyby byl sam Bruce Lee. Jedna rana a lezite v prachu, necumte tak na tu TV :)

                                0 0
                                • DaSnail  

                                  podla toho čo píšeš to vypadá že niektorí jedinci majú nervové centrum fakt v brade… 8o)

                                  0 0
                                • Tommy_Lee  

                                  Kdyz mas strach o zivot, je pro tebe nejdulezitejsi, jak protivnika vyradit, nejlip ho „vypnout“. Kdyz mu das delo do svalu, mas celkem realnou sanci, ze ho akorat naseres k nepricetnosti.

                                  Mluvim o situaci, kdy je clovek napaden. A uvedom si, ze drtiva vetsina lidi nema zadnej „bojovej vycvik“. Me se libi, jak to maj vsichni zmakly takhle od klavesnice a kdyz k necemu takovymu dojde, tak to najednou tak jednoduchy neni :-)

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Za mlada jsem pravidelně sledoval Walker Texas Ranger. Na mě si někdo jen tak nepříjde.

                                    0 0
                                    • alinceb  

                                      Malý Chuck Norris;)

                                      0 0
                                    • Tommy_Lee  

                                      A Total Gym doma mas, drsnaku? :-D

                                      0 0
                                    • ememem  

                                      no sak to, sa mi zda ze takych je tu viac ale na rozdiel od teba z toho asi zblbli a teraz tu rozdavaju rany kade tade…bych chcel vidiet to prevedenie v reale trebars len s takym fyzicky zdatnejsim bezdomovcom ktory prave neni pod parou a nie to este s niekym kto je trochha „in“…

                                      0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    přesně tak…bitky nevyhledávám a když to jde, vyhnu se jí…ale jak na ní dojde, nehodlám riskovat, že si druhá strana praští a na zemi budu já, takže použiju cokoliv aby byl definitivně vyřazen z boje…okamžitě. vůbec mě nezajímá, jestli je to přiměřený nebo ne. to budu řešit potom. a na férovost je lepší na ulici rovnou zapomenout.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Souhlasím s každým slovem.

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      prvni kulka do hlavy/srdce, druha do vzduchu…aspon se u soudu nebudete hadat jak to bylo…

                                      0 0
                                    • martin_bakov  

                                      mel bych dotaz jestli dokaze cloveka odradit/zneskodit peprovy sprej do obliceje, nezdalo se mi to tak silny kdyz sem si ho koupil a zkusil trochu – slzely oci a palil nos ale ze by me to totalne odrovnalo od toho abych se na nekoho vrhnul to teda nee… zas teleskop je rozmernej a boxer je zakazana vec… obcas mam pocit ze by se nejaka vec na obranu mohla v praze hodit kdyz se vracim z nejake te kulturni akce nocnima ulicema

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        sprej je dobrej spíš na psy…a musíš dávat bacha, aby to nebylo proti větru :-) a asi záleží na modelu, některej bude víc účinnej, jinej míň. Ovšem bacha – stárnou a když je starej, tak nedělá vůbec nic!

                                        0 0
                                      • karliner  

                                        Boxer je zakázaná věc? Mluvíme o Česku?

                                        0 0
                                      • PjSky  

                                        peprak najdi nejaky hodne dobry, pouzivej kousek od utocnikova obliceje… neboj funguje to. Spatne pouzitej peprak ale je problem, utocnika vytocis na maximum.. pamatuju pripad jedne pani co se branila uchylovi a ten ji v amoku zlomil pak nekolik kosti :(((

                                        Jeste lepsi je plynovka, tam krome peprakove tekute strely je pridany psychologicke efekt vystrelu a vetsina lidi ve vypjate situaci nerozpozna ze jde o plynovku. Navic tam uz musim byt opravdu trenovanej abys psychicky ustal kdyz ti to bafne kousek od obliceje, zvlast v uzke ulicce nebo mistnosti…

                                        Nicmene se to blbe nosi :) Pepraky do dlane krasne schovas do dresu.

                                        0 0
                                        • PjSky  

                                          tohle je pekny kus, malokdo pozna ze to je smecka

                                          http://www.pyrotechnika.cz/…-p22–656.php

                                          0 0
                                          • DaSnail  

                                            moc pekný kus, vypadá fakt jak ostrá.

                                            akurát že tá ostrá verzia vypadá jak niečo medzi zapalovačom a 2/3ovou plastovou hračkou od ťonga.

                                            0 0
                                        • DaSnail  

                                          jj. kdo do teba plynofkou, ty donho olovom…

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            jj, to je trochu risk, nikdy bych nepoužíval plynovku, je tady riziko, že jak jí vytáhnu, sejme mě někdo pravou…

                                            0 0
                                            • DaSnail  

                                              no on ten celý combat system baj PejSky – kopnout do stehna, pěstí do ramene a začat okolo seba šermovat plynofkou- je síce hodne zdravotne nezávadný pre útočníka, ale ináč je to celkom suicide way of strýtfajtink… 8o)

                                              0 0
                                              • DaSnail  

                                                …PjSky…

                                                0 0
                                              • PjSky  

                                                :)) tak trosku cekam ze umis bouchnout. a taky necekam ze lid co hazi kameny jsou nejak namakli. Obecne jak rikal v patek kamarad, chodici na nejakou izraelskou sebeobranu:

                                                kop na kulky, pich prstem do voka, zadny sr..ni

                                                nojo, ale to mozna v izraeli, tady kdyz budes sam a oni dva a vic tak pak pri vysetrvani budete radi za podminku s timhle pristupem.

                                                V CR to vidim tak: nech se zmlatit, lepsi tyden v nemocnici nez rok v base? Nic moc co?

                                                0 0
                                      • ZuzicK  

                                        Ještě jsem naštěstí neměla tu čest ho vyzkoušet, ale řekla bych, že záleží na typu. Mám http://www.armyshop.cz/foto.asp… , jednou jsem si ho omylem stříkla na ruku, do minuty jsem to umyla. Pálilo to dost, jako když se spálíš, večer jsem skoro nemohla usnout a ještě tak 2 dny to bylo dost citlivý. A ta trocha aerosolu co jsem vdechla taky nebyla moc příjemná. Neumím si to představit v očích! :-D

                                        0 0
                        • treatt  

                          Solar? Co je tak nebezpečného na solaru?

                          0 0
                          • awertzue  

                            Alinceb má pravdu. Pokud se tě nějakej magor rozhodne tam trefit a dá do toho všechno s přesvědčením, že ti jen víc vyrazí dech a bude to velká sranda…, tak je po tobě.

                            0 0
                  • scret  

                    rec tu byla spise nez o vytrenovanosti svalu, tak o velikosti a nafouknutosti…

                    a rozdil je mimochodem taky v technice uderu… borec s vetsi silou nemusi ublizit tolik co vyslachovanej typek s vybornou technikou uderu

                    0 0
              • Pedro404  

                Neni každej kultůrista:)

                0 0
              • novcze  

                většinou jsou to sušinky, ale zvyklé jít přes bolest :))

                0 0
            • TJK  

              nekdy dostanes, nekdy ne … teda v ringu.. v realu 95 procent hrdinu da zpatecku, ale narovinu rikam, ze nejlepsi reseni je se na to ****** a nechat to bejt, rvacka nikdy nic nevyresi a akorat to spis prinasi problemy… kazdopadne, nekdy se tomu vyhnout neda…

              0 0
              • nox159  

                vozim v dresu maly pepřák :D kdyby šlo do tuheho tak je to velice dobry spojenec ;-)

                0 0
                • TJK  

                  v tomhle pripade bych klidne takhle trestal!

                  0 0
                  • nox159  

                    ja jsem ale hodne klidny a tolerantni človek, takze vetšinou takove věci neřešim. Jen jednou mi ujely nervy. Jel jsem s pritelkyni po širší ceste kde šla partička 3 lidi ( bylo to v lesiku – oni takovy panelakový typ človeka ) pritelkyne v pohode objiždi a najednou do ni jeden zničeho nic strčí ( naštěstí naspadla) a začne se smichém pořvavat něco v tom smyslu že se tu na kole nejezdi. tak jsem zastavil žel za ním a jako co dola jesli je normalní a on začal at držim hubu ( byl to takový řizel min 100kg a myslel jaky neni borec ) ale mel na nohach nejake sandalky tak jsem mu vší silou dupl tretrou na nohu ( primo kufrem a šuntama ) a udelal takový ten pohyb jako kdyz se zašlapuje cigareta :D slozil se tam na zem ostatni 2 co s nim byli jen cumeli ja nasedl na kolo a jel :D ( myslim ze jsem mu klidne mohl zlomit prsty nebo strhnout nehet ale v tu chvili jsem to vubec neresil )

                    od te doby vozim na 80% vyjizděk peprák

                    0 0
                    • vikicek  

                      a pak ses probudil, uplně mokrej :o)

                      0 0
                      • nox159  

                        nemam takove svaly jak ty ;-) tak to nemužu řešit ferove pesti ;-)

                        0 0
                        • vikicek  

                          jenom nevěřim, že jsi 100kg hovádku dupnul na nohu a zakroutil mu na ní, on se složil, ty jsi pak nasedl na kolo a v klidu odjel .. Chuck Norris hadra :)

                          0 0
                          • nox159  

                            v čem vidis problem – pokud ho zaskocis a reagujes rychle tak to neni problem. 100kg neznamena ze je borec korba – muze byt taky tlusty :D

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Kdyz uz konfrontace, tak takovym zpusobem, abys eliminoval protiutok. Kopnuti do kouli sice neni povazovano za ferove, ale jako zpusob reseni konfliktu je to nanejvys ucinne. Stejne jako kopnuti do kolene nebo v tomhle pripade dupnuti tretrou na nohu.

                            0 0
                            • Esi  

                              na ulici nejde o férový boj, pravidla platí v ringu :-), na ulici se používá pokud možno co nejefektivnější technika viz krav maga :-) tak že ten kop do koulí je ideální záležitost :-) a tretry tomu dávají váhu :-)

                              0 0
                          • Kubiczech  

                            Daruješ nohu na pokusy? Já tomu celkem věřím.

                            0 0
                          • jIrI___  

                            Měl jsi někdy třeba pohlé s nehtem? Já tomu dupnutí na nohu k chvilkovému složení a získání cenných vteřin taky věřím.

                            0 0
                    • Frostty  

                      Tak to bych asi umřel. Dostat kufrem na holou nohu..

                      0 0
              • scret  

                presne tak, bitka neni nikdy zadna vyhra, ale kdyz uz se tomu neda vyhnout…

                0 0
          • roud  

            jen aby to nebylo zas obráceně aby jiří nebyl nějakej ***** co řve na okolní lidi po vzoru olkyče a tady si hraje na ukřivděnýho xD xD xD ????????

            0 0
            • Smazaný účet  

              :D

              0 0
            • Smazaný účet  

              "kurvo jedna!""http://­www.youtube.com/wat­ch?v=v_F8bAZbPE­Y#t=3m40s

              0 0
              • Smazaný účet  

                hueee,eee, hegf

                ten clovej je ubercurak…

                0 0
                • deverers  

                  Na tohle se nedá koukat, hrozná kvalita

                  0 0
                • alinceb  

                  Olkyce sice osobně neznám a jeho působení tady na fóru jsem nezažil, ale dle videa, vyprávění pamětníků a komentářů na Aukru už si sestavuju celkem barevný obrázek o tom, co je to za deb*la…:)

                  Ani bych se nedivil, kdyby mu cestou dolu někdo strčil ten klacek do kola – dle videa by si to zasloužil…

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Olkyce jsem potkal osobně, když mi přivezl nějaké věci co prodával na aukru a tak na letmé seznámení celkem fajn chlap, ale ty jeho videa na youtube to vyvracejí :)

                    0 0
                    • vikicek  

                      ty jsi od něho bral něco z aukra ??! kristova noho :D .. doufám, že jsi využil jeho messenger služeb :)

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Bral jsem forbec a rodla na singla a samozřejmě že přes messenger službu, odpadly mi starosti s poštou a pár hodin po vyhrání aukce jsem to měl doma :).

                        0 0
                    • cekanka  

                      A že, ty mrcho, sis je objednal jen proto, abys ho poznal? :-)

                      0 0
                • beeker  

                  Co to tam řve, jak projíždí kolem toho přístřešku??? :-))

                  0 0
                • BigKarel2  

                  No ty vole…toho někde potkat…podle videí dost magor…

                  0 0
                  • alinceb  

                    Tohle je fakt mazec…je to retard, taková dělají cyklistům jen špatné jméno…:(

                    0 0
        • JSt  

          vyberes si treba jen jednoho, ale nikdo z nich nevi, kdo to bude :-D

          0 0
          • scret  

            nejlepsi skolu ti da vyrustat v „ciganove“… musis narvat kapovi, ostatni pak vycouvaj… ale priznavam ze clovek musi mit nekdy i rychly nohy…:)

            0 0
            • TJK  

              jo to znam, u nas byly potycky s ciganama na denim poradku, kdyz jich bylo 10 dostal sem cocku, druhej den byli jen 3 dostali pres drzku oni :-)

              0 0
              • scret  

                kdyz jsem byl malej, furt jsem dostaval na budku, od doby co se potom v okoli proslechlo ze chodim na karate a par ran uz rozdal nevericim, mel jsem klid:))

                0 0
        • scret  

          10 asi ne, nerikam ze bych nedostal, ale ze bych byl tak nasr… ze bych do toho sel, ale oni by par taky dostali:)

          tezko se to posuzuje, od kompu je kazdej silnej:) ale postupem veku si clovek asi nechava libit min a min veci…

          0 0
        • jIrI___  

          Asi tak, navíc moje „nabušené“ ruce a postava celkově nejsou na fyzické potyčky stavěné :-D

          0 0
          • scret  

            hodne delaj „mimikry“, stejne jak v prirode:) kolikrat staci jednat dost agresivne a ikdyz nejsi hrana, tak utocnik muze vycouvat, protoze si rekne ze musis bejt hroznej ranar kdyz s nim tak jednas:) ale bahca, musis bejt presvedcivj, v opacnym pripade si to rozmysli:)

            0 0
      • Kubiczech  

        Ona je otázka, co je lepší. Když toho zlého turistu zašlapeš do země, tak se přístě setkáš s lankem v úrovni krku nebo si tůrista schladí žáhu na někom slabším (nedejbože bajkerce). Jestli nakonec neudělá lépe ten, kdo sebere sebe, kolo a frčí dál.

        0 0
        • scret  

          mas pocit ze kdyz po tobe hodi klackem, pripadne kamenem, tak pokud ho nechas byt, priste hazet nebude? co kdyby trefil nekoho do hlavy (ano mame mit helmy, ale snad z jinyho duvodu ne?) pripadne krku, patere atd.? takovyho cloveka musis poucit…

          0 0
          • Kubiczech  

            Byl to příspěvek k diskusi. Vžij se do role takového trotla, co dostal po hubě. Co bys příště těm cyklistům provedl? Někoho takového nepoučíš.

            0 0
    • Kamikaze 591  

      Tak to jsem zvědavý na ten zítřek, ještě pouvažuju jestli si nevzít teleskopák obušák. Jinak já se v lese ještě s takovým chováním nesetkal. Většinou nikoho nepotkáme. Jiné to je ale u nás ve vesnici. Postavili nám tam nové širší chodníky, kde jsou i značky cyklostezky. I přesto jsem byl několikrát nazván debilem, a že mám jezdit po cestě. Co na to říct, ořííště zastavím a promluvím si s dotyčnou osobou.

      0 0
    • Richi  

      Chovám se stejně jako na silnici.

      Myslím, že je lepší být spíše rychlý a agresivní, protože hodně těch ostatních pokud vidí, že už předem uhýbáš a zpomaluješ, tedy vidí, že jsi defenzivní, se naopak začnou chovat náhle nelogicky a nevyprovokovaně velmi agresivně.

      Pokud se například jako řidič motorového vozidla potkám na úzké silnici s protijedoucím autem, je výzvou k průseru začít okamžitě brzdit a uklidit se ke straně.

      Často ten protijedoucí nezpomalí a ani neuhne, čím vás jenom ještě vytlačí ze silnice.

      Nemá to být návod jak ty ostatní lidi masakrovat, ale návod k tomu, aby jakékoliv úhybné nebo zpomalovací manévry proběhly v okamžiku, kdy je to zároveň ochoten udělat i ten druhý.

      U většiny je to samozřejmě hned, nebo jakmile to je možné, ale je hodně těch, kteří vás v tom nechají vykoupat.

      Takže na turisty to chce řvoucí brzdu nebo zašlejfnout zadní kolo, aby viděli, že je to fofr.

      Pokud mají snahu uhnout tak zpomalit, ohleduplně projet a poděkovat.

      Pokud tu snahu nemají, no, děj se vůle boží. Zavřít oči a myslet na chvilku na něco pěknýho. :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        taktika „uhni nebo umři!“ :-D

        0 0
      • drsnej márvin  

        Tak pod toto se klidně podepíšu, toť i moje zkušenost … samozřejmě hlídám si abych popř. měl kam ještě uhnout nebo dobrzdit … ale velká rychlost a jednoznačně viditelné odhodlání, že nemíním uhnout ani zastavit je to pravé na tyto situace :-))

        PS: … případné nadávky eliminuju mp3, takže je neslyším a tudíž je nemůžu brát osobně a reagovat :-D

        0 0
      • treatt  

        Jo jo, přesně tak…klasika na dálnici. Defenzivní jízda v levém je jednoznačný os*r a poukázka na to, že máš před sebou neustále někoho, kdo Ti tam pojede paralelně s autem vpravo 110..pokud jedeš bez náznaku zvolnění, najede tam až za Tebou..

        P.S. Na druhou stranu s oblibou v situaci, kdy by někdo musel kvůli autu vpravo a jen o málo pomalejší jízdě vůči mně dobržďovat, bliknu a zpomalím, aby mohl jít přede mě…ale notorické zdržovače a permanentní jezdce v levém se snažím aktivně eliminovat..

        0 0
        • alinceb  

          Když vidím permanentní jezdce v levém pruhu tak toužím mít v autě tlačítko, po jehož zmáčknutí by dotyčný dostal facku…

          Každopádně mě nenapadá, jakým způsobem je aktivně eliminuješ…:)

          0 0
          • jIrI___  

            Teď jsem četl rozhovor s nějakým odborníkem na dopravu (celkem známé jméno, ale nemůžu si vzpomenout) a ten uvedl jako jeden z nejhorších zlozvyků u českých řidičů přejíždění na dálnici z jednoho pruhu do druhého (styl jedu v pravém, předjedu pomalejší auto levým a hned se zase zařazuju do pravého). Údajně je lepší si jet svou rychlostí levým a až v zrcátku vidím někoho rychlejšího, tak se teprv zařadit do pravého. Prostě co nejmíň přejíždění z jednoho pruhu do druhého.

            0 0
            • alinceb  

              Já na tom teda nic bezpečného nevidim…jednoduchá odpověď:

              Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách někt. zákonů (zákon o silničním provozu)

              § 12 Jízda v jízdních pruzích

              (1) Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.

              (2) V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu. Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3. Řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 km.h-1 smí levý krajní jízdní pruh užít k jízdě, jen jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.

              (3) Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen „souběžná jízda“); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.

              (4) Na pozemní komunikaci o třech nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 km.h-1 užít k jízdě výhradně dvou jízdních pruhů nejbližších k pravému okraji vozovky; v ostatních jízdních pruzích smí jet jen tehdy, jestliže je to nutné k objíždění, otáčení nebo odbočování.

              (5) Přejíždět z jednoho jízdního pruhu do druhého smí řidič jen tehdy, neohrozí-li a neomezí-li řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejíždí; přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy. Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu. Tam, kde se dva jízdní pruhy sbíhají v jeden, aniž by bylo zřejmé, který z nich je průběžný, nesmí řidič jedoucí v levém jízdním pruhu ohrozit řidiče jedoucího v pravém jízdním pruhu.

              (6) Na pozemní komunikaci o třech jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič přejíždět z levého jízdního pruhu do středního jízdního pruhu jen tehdy, neohrozí-li řidiče přejíždějícího do středního jízdního pruhu z pravého jízdního pruhu; obdobně se postupuje při přejíždění z levých jízdních pruhů do středních jízdních pruhů na pozemní komunikaci o čtyřech a více jízdních pruzích vyznačených na vozovce.

              (7) Je-li pro zařazování do průběžného jízdního pruhu zřízen připojovací pruh, je řidič povinen před zařazením do průběžného pruhu užít připojovacího pruhu. Při zařazování z připojovacího pruhu do průběžného pruhu řidič nesmí ohrozit řidiče jedoucí v průběžném pruhu. Není-li připojovací pruh zřízen, je řidič povinen dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím v průběžném pruhu.

              (8) Nejsou-li jízdní pruhy na vozovce vyznačeny, rozumí se pro účely odstavců 3 a 5 jízdním pruhem část vozovky dovolující jízdu vozidel jiných než dvoukolových (motocyklů) v jízdním proudu za sebou.

              0 0
              • pepek  
                1. v levým je to bezpečnější
                2. v pravým mně bolí záda
                0 0
            • karliner  

              ještě horší zlozvyk českých řidičů ale je, že když jedou 130 v levém, tak do zrcátka ani nekoukají a ani je nenapadne uhnout, protože přece nikdo nesmí jet rychleji, tak co by je kdo předjížděl…

              0 0
              • Greyhound  

                nenavážel bych se jen do českejch řidičů – jsem před 14 dny jezdil dost po Německu a byl jsem hodně zklamanej, že z levýho pruhu často neuhejbali ani v úsecích s neomezenou, respektive jen doporučenou rychlostí. nejčastěji se jednalo o starší pány v Mercedesu co si asi myslí, že když jedou 180 v levym pruhu tak je přeci nebude chtít někdo předjet.

                0 0
                • Ruprt2  

                  nojo, ale to je tvoje chyba vole.

                  V Německu mají totiž 3 pruhy, když ti nechce uhnout, tak ho předjedeš v tom ještě levějším :-)

                  0 0
                  • treatt  

                    No to nevím, asi záleží jak kde, ale zažil jsem 5 pruhů a bylo to – dva pravý dodávky a kamiony 90, uprostřed tak 100, levej 110, nejlevejší pravidelné skoky mezi 90 a 190..

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Jasně můj příspěvek byl přesně z těch, co by teď měli vovolat stopříspěvkovou větev o tom, kolik přesně a kde tam je pruhů :-)

                      No, ale zpět k tématu.

                      NE JSOU TAM TŘI!!!

                      0 0
              • Splinter  

                pokud jedu 130 a predjizdim par kamionu, a dojizdi me nejakej zavodnik tak na nej zvysoka kaslu mu nekam uhejbat…

                0 0
              • ememem  

                nie len ceskych…

                0 0
            • treatt  

              Nevidím na tom absolutně nic bezpečnějšího. Jednak se tím víc stává, že si nevšimneš někoho zezadu (taky nekoukáš furt do zrcátka) a zbytečně tím narušuješ plynulost provozu, jednak už tak je notorických levojezdců, co neradi uhýbají už tak až moc..

              Naopak si myslím, že jeden z nejhorších zlozvyků českých řidičů je permanentní jízda v levým s ignorací toho, že chtějí a mají být předjeti..

              P.S. Ale sám většinou taky dost často jezdím v levém, jak to jde, např. dlouhé úseky Břeclav – Brno nebo D1, kde je do kamionů tak rozjebaný pravý, že to je utrpení tam jet..tak prostě hup do levého a jen často koukat do zpětného, uhnout a zase zpět..

              0 0
            • Krys  

              To by ale museli tí ľudia pozerať do zrkadla.

              Práve včera som to absolvoval cestou do Bratislavy. V pravom pruhu jedno auto na kilometer a zbytok sa tlačí v dvoch ľavých pruhoch.

              Absolutne neprechodné.

              0 0
          • treatt  

            Přesně tak, jak jsem psal – nenechat ho najet před Tebe tím, že nezvolníš, většina přeci jen zůstane v pravém a nejede si tam až za Tebou. Jakmile zvolníš, tak je hned tam. Samozřejmě v rozumné víře a nechat si dost prostoru pro reakci, kdyby to tam fakt poslal (a že takoví jsou). Pak zásadně nedráždím problikáváním nebo najížděním, ale počkám až na okamžik, kdy vpravo nic nemá. Zrychlím a najedu si doleva, aby mě viděl dobře i v levém zrcátku. Pokud nemá tendenci nechat předjet, krátký problik..většinou to zabere, ale občas se najdou ignoranti, nebo vychovávači, či co to vlastně mají v hlavě a neuhnou..ale můj způsob krajního řešení tady asi nebudu psát, moralisti by to nemuseli vydýchat :-)

            0 0
            • mastihuba  

              sem se setkal od jednoho staršího pána s názorem že se k němu na silnici lidi nechovají hezky, takže nevidí důvod někoho pouštět nebo mu uhýbat když jede podle předpisů. Jinak chce to brat flegmaticky, levej pruh je jen jeden a všichni se do něj bohužel nevlezem tak aby to frčelo. Když je v levým kolona a v pravým frčí kamiony, tak podle mne nemá smysl mezi nima nějak kličkovat. Výsledek je ten že kdo je měkej a uhne na chvilku do pravýho tak jej kolona v levým nemilosrdně zavře za nějakej kamion protože sposta lidí tu mezeru aby ses tam mohl vrátit prostě nenechává.

              0 0
              • treatt  

                Ale to jooo no, to mě nechává v klidu, ale případy, kdy je zcela volnej pravej pruh a v levým jede kolona 80 mi rozhazuje můj flegmatický přístup :)

                0 0
                • mastihuba  

                  mne dnes v noci sral nějakej borec v puntu, z kopce to dycky rozhulákal na 170 a dokopce mu to nejelo, dyby mi todle dělal, když je plnej pravej pruh tak ho podruhý taky nepustim. :D

                  0 0
    • J1r1  

      to jIrI___…Mas muj velky obdiv, ze jsi to vydrzel…na me priletet kamen ci klacek tak uz by to jelo…tretry a rukavice se holt hodi kdyz je potreba si s nekym ,,popovídat''…:)

      0 0
      • pepek  

        Ty máš tretry a rukavice a oni mají špičaté hůlky a je jich deset.

        0 0
        • xshreck  

          a kolik máš zubů na převodnících? :-D úsměv zlato a jdem na to :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            to budeš rozdělávat převodníky a kazetu a rozhazovat jako šurikeny?

            0 0
            • Pedro404  

              :D

              0 0
            • zichis  

              přičemž by se mohl řetěz používat jako prak 8-) Hmm, jdu trénovat B-)

              Každýho vobšourníka pak zchladí už jen moje zvolání Mám odepnout řetěz ?! :D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Pak to chce ale rychlospojku a nervat ho do extrému :)

                0 0
                • jIrI___  

                  Včera jsem se s rozepínáním rychlospojky zaobíral dobrých 15 min, zlatý nýtovač :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Hehe…taky si rikam ze jsem debil, kdyz nechapu proc se tomu rika rychlospojka. A ano, vim, ze se musi napred zmacknout a pak se da rozpojit:)))

                    0 0
            • Trey  

              Rozdělat střed, sundat šlapátko a použít kliku i s převodníkama jako ozubený obušek :)

              0 0
    • scret  

      me osobne se nikdy nic takovyho nestalo, slusne podekuju a vse je ok… parkrat jsem slysel ze tam a tam se na kole nesmi, staci se zeptat proc, malokdo pak umi argumentovat:))

      0 0
    • iron.hide  

      som sokovany, aku ste tu napadli vsetci uzivatela M ishaka. presne tak sa treba spravat voci takym typkom, diky mu za to, ze mi potvrdil ze nie som v tom sam. voci turistom som sice slusny, ale na bajku v sucasnosti jazdi tolko zmrdov, ze uvazujem jazdit uz len v noci, a to aj cez vikend. Toto plati aspon v Blave, no verim ze aj v okoli Prahy je to podobne zle.

      Inak odporucam Vam precitat si znovu PRVE pravidlo v kodexe, kde stoji: „…nenapadejte ostatní účastníky diskusí. To, že nesdílí váš názor ještě neznamená, že jsou hlupáci. Buďme tolerantní.“ cim samozrejme nemyslim toleranciu voci kktom na bicykloch

      0 0
    • Smazaný účet  

      možná je vyprovokovalo to, že po nich vůbec něco chceš.. jsi přece

      cyklista a ti mají jezdit po cyklostezkách a ne po turistických

      cestách.

      Jako účinný odpuzovač turistů bych zvolil zadní nábu s pořádným cvrkem…to stačí jen na pár vteřin přestat šlapat a když pěšáci slyší za sebou ten kulomet tak uskakují jak králíci před myslivcem.

      0 0
      • jIrI___  

        Jojo, hlasitý cvrček je paráda, ta moje nába nejde slyšet ani v tiché místnosti. Ale pochybuju, že by v téhle situaci měla nějaký účinek, protože mlátící řetěž, šutry lítající do rámu a křupají a povrzávající na kole všechno možné by cvrčka asi přehlušilo :)

        0 0
      • shurty  

        a co takhle takové to cinkátko? je to sice pár gramů navíc, pro některé možná nesnesitelná představa, ale mě slouží bez problémů. Jistě , zacinkat někomu tesně za prdelí, taky se lekne a slova chvály neuslyšíte… :-)))

        0 0
        • jIrI___  

          O zvonku jsem už dávno přemýšlel, ale mám strach, aby v terénu necinkal nonstop :)

          0 0
          • Esi  

            jojo to budeš jako kráva na pastvě :-)

            0 0
          • nox159  

            a co gumové piskaci zviratko na riditka ? :)

            0 0
            • jIrI___  

              No ty vole, to už spíš raději ty šutry do zad než takovou ohyzdnost na rodlech :-D

              0 0
              • Bafoon  

                bys koukal jak na to letěj ženský a v tom normálním smyslu i děcka, ty jsou krásně vysmátý :-)

                0 0
          • shurty  

            „cinkátko“ samovolně necinká a to nejezdím jen po cyklotrasách, …(jak by si možná někteří vzhledem k mému věku mohli myslet) ;-)

            0 0
            • shurty  

              jezdím NEJEN… sorry, to ne nějak vypadlo

              0 0
              • shurty  

                asi bych měl jít do hajan a přestat s pitím…omlouvám se

                0 0
            • t29  

              potvrzuju, zvonek je v terénu ticho, dokud ho nepoužiju. a to pískátko se zas hodí na malé děti, které ještě na zvonek nejsou naučené.

              0 0
              • Slavoš  

                Pískátko jsem z hecu (před lety) hodil na řidítka,ale v drncavějších sjezdech si to pokvikávalo, takže šlo dolů k radosti tehdy 5-ti leté dcery,která ho dostala na kolo.

                0 0
          • treatt  

            Pořiď airhorn, aneb láveh na stlačený vzduch místo bidonu a na řidítkách trouba, zní to jako vlak, to je spolehlivé ;)

            0 0
      • kassar007  

        Mohu jen souhlasit. Hope naboj je v tomto ohledu vyborna vec :-).

        0 0
    • plevka  

      narazil jsi prostě na čuramedány. Sám jsem se s takovou agresí turistů ještě nesetkal, tak nevím, jak bych se zachoval, nejspíš bych jel dál, možná na ně zařval něco ostřejšího a možná taky zastavil a asi začal slovní potyčku a pro jistotu vzal do ruky pumpu z dresu..asi by záleželo na počtu a tělesné konstituci turistů :) Už dvakrát jsem zažil bezdůvodné napadení, ale ne na kole, tak přemýšlím o koupi teleskopu nebo kurzu sebeobrany. Člověk nikdy neví, co se může stát..

      A taky uvažuju, že si na bajka dám zvonek, na šichťáku ho vozím a prokazuje dobrou službu..

      0 0
      • Smazaný účet  

        Teleskop doporucuju;)

        0 0
        • karliner  

          Se zbraněma (i teleskopem) bych byl opatrnej. Pokud ji máš, musíš být i připravený ji použít. Jako zastrašení může někdy zafungovat, ale dost pravděpodobně tvého soka ještě více vyexcituje a můžeš dopadnout hodně špatně.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nezbyva nez souhlasit…

            0 0
          • plevka  

            při fyzickém napadení bych se snažil buď rychle utéct a když by nebylo zbytu, bránil bych se všemi dostupnými prostředky..

            0 0
        • Smazaný účet  

          No jo, ale každý druhý turista nosí hůl :-)

          0 0
      • AsiJura  

        Jinak teleskop se dá vozit na bajku celkem slušně, ty pumpičky totiž mají většinou stejný průměr jak teleskopy a ta kpasují i jejich držáky:) né že bych to vozil, ale nedalo mi to a vyzkoušel jsem to:)

        0 0
        • Smazaný účet  

          teleskop do toho držáku sice pasuje, ale protože je těžší tak v terénu vypadne, nebo dokonce držák praskne…

          zkoušel jsem lecos, ale asi nejlepší je vojenskej Camel s MOLLE systémem, na něm chycenej futrál na teleskop otevíráním dolů – vyndáš to cobydup a je to spolehlivý uchycení

          0 0
          • DaSnail  

            puzdro na rám. drží, vypadá to jak pumpička, vyndáš to cobydup a je to spolehlivý uchycení

            0 0
            • Smazaný účet  

              to mám…jak ho chceš přidělat na rám? podle mě je zrovna tohle pouzdro naprd i na opasek – když je obušek nahoru, vyndavá se pomalu (je moc vysoko a ještě musíš tahat nahoru), když je dolů, při běhu (i při ráznější chůzi) postupně vyjíždí až vypadne

              0 0
    • BB  

      používám zvonek, pěší jsou na to zvyklí a je to bez problému

      0 0
      • petrbw  

        přesně, od té doby co používám zvonek s dostatečným předstihem tak lidi reagují úplně v poho.Samozřejmě to kolem nich nehasím co to dá ,ale zvolním.Prostě používám rozum.

        0 0
    • mastihuba  

      problém je v tom hulákání, nás jako cyklisty nic neopravňuje k tomu abychom si takto vynucovali volnou cestu. Řek bych že je to stejný jako když si na dálnici blikáním vynucuješ volnej levej pruh. Návod jak to odsranit je v klidu za nima přibrzdit na jejich tempo a to stejný co říkář říct v klidu. Pak po tobě nemájí důvod házet kamení.

      0 0
      • Chiron  

        To přibrždění taky moc nefunguje. Většinou si tě ani nevšimnou nebo fakt na poslední chvíli. A když na ně promluvíš když si dva metry za nima, tak stejně půlka z nich se lekne, že bude mít pomalu hnědý textil. Nejlepší jsou takové ty hysterky co se brutálně leknou a skočí pomalu na strom. Zkoušel jsem hulákat dlouho dopředu, nebo zpomalit a s odstupem křiknout nebo dojet až k nim a pokaždé sem se setkal s tím jejich „fuj, to sem se lekla“. Problém je, že turisti si musí zvyknout na to, že v lese nejsou sami a takovéhle situace jsou normální.

        Párkrát sem mi stalo, že nějaká partička na mě pokřikovala, že tam nemám co dělat a že jezdím jak hovado a to sem přitom kolem nich projel pomalu. Ale nemá cenu to řešit, takovým omezencům, to stejně člověk nevysvětlí a když jich je víc, tak bych akorát tak mohl dostat přes hubu.

        0 0
    • Beeda  

      to mas jako 42 komnat saolinu, tam bylo prvnich par taky v pohode:-DDD

      0 0
    • jURis_1  

      Prostě jsou tací. Mám taky nějaký ty zkušenosti s projížděním skupinou (zdovolením, děkuji). Párkrát se mi stalo, když jsem jel lesem a trochu jsem to řezal, tak na mě okolní kolemjdoucí, kterému ani smítko prachu v té chvíli nespadlo na nos, tak začal hulákat co tu dělám, že to není stezka pro cyklisty. Já jsem si pomyslel svoje a profičel dál. Někdy při předjíždění cyklistů, což je další situace, kdy můžou mít problém, že si je nějak agresivněji předjel..

      I přes to, že po tobě házeli klacky atd. bych z toho vyvodil jeden závěr, pokud tě někdo z toho kola neserve (něco se ti nestane), tak je prostě ignorovat. Svět je tak stvořil, musíme se s tím smířit.

      Pokud pojedeš s partičko a stane se ti toto, normálně bych kolo položil a vyříkal bych si to s nima. Řekl bych to asi takhle..: „jistota vyrovnaného slovního/fyzického boje“ :D

      0 0
    • frederick  

      Co je moc, to je přílis…

      Na každé vyjiždce se setkávám s nějakým takovým volem co brble, ze jedu rychle a on se chudáček lekl, ale aby po mě nekdo neco házel to ne…Já bych asi slezl a bud je zmidlil nebo zavolal policii…to je normálni napadeni!

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já bych vůbec z kola nelezl dolů. Pokud jich je víc a jsou to idioti je nebezpečí, že dostaneš přes držku a přijdeš o kolo :0)

        0 0
    • karliner  

      Člověče, já bych si i tipnul, že jsi něco z té události vynechal.

      0 0
    • winter78  

      Kúp si na bike zvonček. Ten zvuk je predsa len trošku decentnejší než kričanie a začni zvoniť už z diaľky.

      Ináč ja schválne jazdím na miesta kde sa žiadny turista nevyskytuje a neviem či by ma jazdenie neprestalo baviť,keby som na každých 100 metroch stretal nejaké skupinky ktoré by mi zavadzali v ceste.

      0 0
    • BigKarel2  

      Děj si na bajk místo pumpy teleskop :)

      0 0
    • Flegmatik  

      No a pak že ježdění v noci je na houby. V noci bys tam takovýhle týpky dost možná nepotkal :-)

      Křičet něco na lidi mi vždycky přišlo blbý. Fakt se lekali i když to člověk udělal decentně. A v tom leknutí jsou zřejmě schopni toho, co ti udělali. Nejhorší na ně něco promlouvat zblízka. Takže buď dělat nějaký skřeky z dálky, aby se v klidu ohlídli a uvolnili cestu, nebo jet za nima chvíli stejnou rychlostí, jako oni jdou, dokud nepraskne větvička pod kolem/nepřehodíš a ani se sami neohlídnou, co to je. Hlasitý cvrk taky pomáhá (když ho slyší, kolikrát mi uhnou bez ohlédnutí – je jim jasné, že jede kolo). Asi by to šlo zvonkem nahradit, u nich by lidi taky věděli hned, že je to kolo a ne něco jiného.

      0 0
      • podvlada  

        Hlasitý cvrk taky pomáhá

        ano, se svejma redmetalama5 jsem ještě problém neměl :) Většinou jsem slyšet už z dálky a když ne, pomáhá sdovolením-děkuji. Na vola jsem ještě nenarazil, ťuk ťuk…

        0 0
    • Premik  

      klacky a kamení mi už připadá jako autorova fantazie, nejspíš zůstalo jenom u nadávek. Ale takhle je to líp prodejné, co?

      0 0
    • DaSnail  

      podobnú skúsenosť nemám, ale keby mi niekto hodil kameň do chrbta, tak by ma to asi dost nasralo. nevozíš pepř?

      0 0
      • jIrI___  

        Pepř jedině v kuchyni :). Žádné podobné věci nevozím, jen občas rybičku v batohu spolu s nářadím :-D

        0 0
        • t29  

          kdo tobě kamenem mezi lopatky, ty jemu rybičkou mezi oči :)

          0 0
    • Jonáš1  

      Stačí mít zavírátko od číny nejlépe výrobce KOH – I – NOR tu si sebou vezmeš a stačí když na ní zapískáš jako upozornění že jedeš dělá to takovej rámus že ti uhnou i když budou před tebou 200 m kam se hrabe píšťalka trumpeta a podobný sračky stačí obyčejný zavírátko i z fixi a budeš do toho foukat podobně jako do flašky.

      0 0
    • li-borg  

      Když skupinku dojedu, přibzdím na rychlost jejich chůze a požádám o puštění, Ještě se mi nestalo, že by mi někdo nevyhověl, nebo mi nadával. Nejčastější problém vidím v tom, že ač biker zařve, tak nedá čas chodcům na uhnutí a profičí kolem.

      0 0
      • alinceb  

        Toto považuju za kvalitní názor. Já zásadně na nikoho neřvu, bo je to celkem necivilizované. Když dojížim chodce, tak ostřeji zabrzdim (kotoučovky mi občas celkem řvou nebo je slyšet smyk), což většinu z nich probere a uhnou se. Když to nepomůže, tak zpomalim na jejich rychlost a jedu za nimi. Když si mě dlouho nikdo nevšímá, tak sarkasticky utrousim obligátní „S dovolením…!?!“ a obyčejně při odjezdu vypadne ještě nějaká tišší poznámka o stádu…ale to spíš jen u skupinek výše zmíněných pubošů…:)

        0 0
        • Smith10  

          …jednou jsem paní v lese, která o mě vůbec nevěděla, řekl " S dovolením" a ona začla křičet, jak kdybych ji chtěl znásilnit :-) …tak jsem se omluvil, že jsem ji vylekal a oba jsme to vzali sportovně s úsměvem na rtech :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            bych se jí asi slušně s úsměvem zeptal „co vřeštíš, hysterko?“ :-)

            jsem takhle v tramvaji říkal jedný velmi korpulentní dámě „kam se cpete, tlustá paní?“ a myslel jsem, že jí praskne cévka :-D

            0 0
          • treatt  

            A to si představ, že si takhle v lesejku, když už je šero, takže mezi stromy opravdu blbě vidět, dojdeš v klidu z strom ulevit. Nikde nikdo, ale jak vyjdeš na cestu (předtím nikde nikdo, nikoho neslyšíš, tak řešíš už za pochodu), ruce v rozkroku, kde máš rozepnutý kalhoty :-D Když se mi to podařilo vysvětlit, že to není tak, jak to vypadá, paní se celkem pobavila :-)))

            P.S. Pro upřesnění, rozepnuté byly jen kalhoty, trenky byly zpět na svém místě ;)

            0 0
      • royal  

        Taky to tak delam, hezky zpomalit na jejich rychlost a jet v pohode za nima, navic pripravenej s tim nejsirsim (naprosto odzbrojujicim) usmevem a kocham se prirodou, kterou bych jinav k ty rychlosti nevidel.

        Kdyz zjistej ze jsi za nima tak klidne pozdravit, pockat az udelaj prostor (bacha na deti a psi, ty na prikaz „pozor jede kolo“ od rodicu vetsinou udelaj naprosto nesmyslny uhybny kroky a pak zase bezej zpatky) tak zase usmev, podekovani a jedu dal.

        Jsme prece v prirode, je hezky, vsichni jsme radi ze nas nic netrapi, tak si to nebudem navzajem kazit.

        Samozrejme ze to nedelam pokazdy, ale jenom kdyz je dojedu zezadu a nevedi o me – to je sem tam nekdy, ale stane se. Kdyz me videj tak nejak uhybaj sami (mozna funguje ta kriklave zelena vesta v policajtskejch barvach co nosim:-) ).

        Takze odpoved na puvodni tazatelovu otazku co dela spatne – neprida usmev a pohodu v ocich, a hlavne trpelivost.

        Dost lidi ktery by ti jindy nadavalo se chova uplne jinak kdyz se na ne usmejes, pripadne reknes „to nemuselo bejt, ja bych pockal“. Treba se pak i zastydej ze takovyho pohodare zdrzeli svoji blbosti

        0 0
        • Pedro404  

          Naprostej souhlas. Nehrotit, počkat, slušně poprosit, neřešit.

          0 0
          • kloubik  

            100% souhlas. Víc trpělivosti, nekřičet, v klidu počkat, navázet oční kontakt, poděkovat, usmát se.

            Pokud na ně už zezadu jIrI řve „sdovolením“ a projede kolem nich aniž se na ně podívá a pak utrousí nepříjemným tonem „dík“ tak se to asi někomu nemusí líbit, přestože si jIrI myslí, jak je slušnej :-)

            Jinak jsem si teď vyzkoušel, jak slušnost kolikrát odzbrojuje a že pořád ještě v ČR žijí slušní lidé.

            Asi jsem měl blbej den a vytočil mě jeden email nejmenované internetové vzdělávací firmy, kde v reklamí nabídce kterou rozeslali registrovaným uživatelům (nejsem si 100% jistý, ale myslím že jsem měl zaškrtnuto, že nechci reklamní emaily) k nabídce ještě připojili moje uživ. jméno a dokonce i heslo… což mě nějak vytočilo jednak, protože ho skladují v čitelné podobě a navíc ještě rozesílají nezabezpečeným emailem.

            Tak jsem napsal rozlobený email na všechny kontakty firmy, které jsem sehnal s tím, že chci okamžitě zrušit svůj účet a že u mě ztratili veškerou důvěru.

            Chvíli žádná odpověd, ve mě pořád ještě naštvání, že ani nereagují a už jsem přemýšlel, kam znova napíšu a najednou přišel email přímo od jednatele a majitele společnosti s omluvou, vysvětlením toho co se stalo, že šlo o dobrý úmysl a že velmi lituje co se stalo a že chci zrušit účet, ale že to chápe a na mou žádost ho okamžitě zrušil spolu se smazáním všech mých údaje, což mi tímto potvrzuje.

            Na konci dopisu se znovu omluvil a dopis uzavřel slušným rozloučením.

            V momentě přečtení ze mě spadlo veškeré naštvání, dokonce jsem se zastyděl za svůj možná až zbytečně vyhrocený email (kromě mého jména firma neměla žádné moje údaje), ihned jsem odpověděl v tom smyslu, že děkuji za vysvětlení a omlouvám se, pokud můj ton ve stížnosti vyzněl nepřiměřeně a nakonec jsme si ještě vyměnili asi 2 pohodové emaily :-) Možná to s ČR ještě pořád není tak špatný…

            0 0
            • jIrI___  

              Vocaď pocaď, já jsem náhodou příjemný jak hedvábný kapesník na prcinku. Někdy prý až moc :-D. A oční kontakt se zezadu navazuje poněkud obtížně.

              0 0
              • kloubik  

                Myslel jsem při míjení…prostě kor pokud je tam málo místa, tak nejideálnější je míjet lidi jejich rychlostí a tam je dobrá šance na ten oční kontakt, třeba s nějakou slečnou…jen to pak nesmíš napálit do stromu :-)

                0 0
                • jIrI___  

                  Mám co dělat abych se díval, do které skuliny mezi šutrama mi jede přední kolo a ne ještě tak navazovat kontakty se slečnama. Holt musím očividně ještě potrénovat techniku :)

                  0 0
              • treatt  

                A je to tu, prej kapesník na prcinku – prostě jseš úlisnej, jestli jdeš na lidi jako na prcinku, považují Tě za ouchylu, tak po Tobě radši klackem, abys jim neprznil ženy a děti :-D

                0 0
            • M_ishak  

              Třeba sis jen dopisoval s robotem ;O)

              0 0
            • AsiJura  

              Historka jak z knihy Dale Carnegie – Jak působit na lidi a získávat přátele, mimochodem výborná kniha.

              0 0
          • Flegmatik  

            Takto? :

            „Pardon, omlouvám se rušení Vaší ctěné procházky v tomto přenádherném dni, ale jsem-li tak smělý, mohu Vás s Vaším dovolením předjet?“

            Sundat brýle (přes ně se těžko naváže kontakt), navázat oční kontakt, smeknout helmu a přidat při loučení „Válenpajštuš“ (pro neznalé: Poláčkovic zkratka Pochválen buď Ježíš Kristus)! Tisíceré díky a pěkný den vinšuju!

            0 0
            • MlokCZ  

              Jsem to četl:

              „Pardon, omlouvám se rušení Vaší ctěné procházky v tomto přenádherném dni, ale jsem-li tak smělý, mohu Vás s Vaším dovolením přejet?“

              0 0
              • Smazaný účet  

                V pripade osamocene hezke slecny by se to dalo modifikovat dale:))..no nic, cas jit spat…

                0 0
            • Pedro404  

              Myslim že timhle bys každýho zaskočil natolik že by po tobě nic neházel:)

              0 0
            • karliner  

              Kdybych někde šel pěšky a projel kolem cyklista a použil tebou doporučovanou frázi, tak po něm jebnu kamen nebo klacek, co by bylo po ruce :-)

              0 0
    • Premik  

      takže když to zrekapituluji: dojel si skupinku turistů, přibrzdil si a slušně je požádal o projetí. Když ti uvolnili cestu, s poděkováním si je objel. Hned potom ti začali nadávat do kokotů a snesla se na tebe sprška kamení a klacků. Promiň, ale nedává to smysl.

      0 0
      • lenny_vej  

        Moc se mi nechce věřit, že by po slušném minutí lidi vrhali kameny… Ale i kdyby, tak si řeknu, že jsou blbci a jedu pryč. Jak už bylo napsáno výše, blbci nejsou jen mezi turisty, ale i mezi bikery a „bikery“.

        0 0
      • winter78  

        Ja mu verím, problém by som hľadal možno v rýchlosti akou tú skupinku predchádzal – aj 15 km za hod. je ( oproti turistovi vlečúcemu sa slimačím tempom ) závratná rýchlosť.

        Dnešné biky pôsobia mohutným dojmom, veľké robustné gumy, hrubé rámové trubky, preto poniektorí turisti majú možno dojem že čo je veľké a robustné, tak je aj ťažké…a preto možno nevidia rozdiel v tom ak popri nich prefrčí 12 kg bike alebo 200 kg motorka.

        0 0
      • jIrI___  

        Speciálně pro tebe ještě jednou popis situace:

        1. kamenitý sjezd, vidím skupinku turistů, v dostatečné vzdálenosti

        zpomaluju na bezpečnou rychlost a čekám, jestli uhnou (nejde mi do hlavy, jak ten rachot když jede člověk rozbitým sjezdem může někdo neslyšet)

        1. jsem kousek za nimi, neuhýbají
        2. jsem těsně za nimi, moje rychlost jen o málo větší než jejich,

        neuhýbají, přibzďuju ještě víc

        1. řeknu důrazné „zdovolením“, chaoticky uhýbají, současně slečny

        ječí, že jsem je vylekal a frajeři trousí něco o kokotech a rozjíždění pěšiny a i přesto řeknu „dík“

        1. zrychluju, periferně ještě zahlídnu jak se jeden klučina pro

        něco shýbá

        1. jsem už před nimi a kolem sebe vidím dopadnou pár kousků klacků a

        kamenů, současně mě jedna věc trefí do zad (sorry za nepřesnost, fakt jsem nezastavoval a nehledal co mě to trefilo)

        1. dupu do toho ať jim co nejrychleji zmizím z dostřelu

        Já vím, co jsem zažil, ty nevíš. Nejsem psycholog, abych ti tu napsal rozbor jejich myšlenkových pochodů a je mi u čokodírky, jestli tomu věříš nebo ne. Nemám důvod si vymýšlet. Psal jsem to sem z toho důvodu, že se mi to stalo po X letech jezdění poprvé a chtěl zjistit, jestli má někdo podobnou zkušenost.

        0 0
        • novcze  

          mno, protože to byly teenage samci a měli u sebe samice, museli se před nima ukázat, není nutné být psycholog abys chápal základní chování primátů :))

          jak jsou teenage samci zmixovaní se samičkami, tak se obě pohlaví mají tendenci chovat iracionálně, jednou jsem v lese potkal takovou skupinku a i když jsem jel po paralelní cestě asi tak dva metry od nich, tak si jedna slečna nezapoměla zaječet, když jsem byl v jejich úrovni, kroutil jsem hlavou a jel dál

          zkus vozit cinkátko, na slušné lidi stačí jedno decentní cinknutí, pokud jim dáš dost času zorganizovat ten kousek místa pro tebe na projetí (někdy pro ně nadlidský výkon), tak je to v pohodě, pokuď to bude vůl tak stejně neuhne.

          0 0
          • novcze  

            *a pokuď to byly dospělí lidé, tak je to opravdu pro psychologa

            0 0
        • Ruprt2  

          zaprvé nejsem proti tobě.

          Uvažoval jsi o formě, jak to říkáš?

          Ono záleží na způsobu a intonaci a ono někdy důrazné „S dovolením“ taky může znít „vy debilové uhněte jedu, už dávno jste mě měli slyšet“

          Já třeba řvu rozjařeně „Ahooooj“ a pak poděkuju. Žádné asertivní hokus pokusy. A nikdy jsem problém neměl občas se též někdo lekne.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Když tam jde pár seniorů na vycházce, tak bych si nedovolil na ně rozjařeně řvát „Ahoooj“. „S dovolením“ bohatě postačí a neurazí.

            0 0
      • Flegmatik  

        V dnešní době toho nedává smysl víc a přesto se pořád něco děje. Nevidím důvod to Jiřímu nevěřit.

        0 0
    • Life will kill you  

      No ty jsi ale hulvat! A fofrem si bez zopakovat Etiketu od Spacka a nauc se i na kole pred pozdravem priblizovat v zornem poli toho, koho chces pozdravit.

      0 0
    • Life will kill you  

      kudy jezdis? ze bych dal tip jednomu byvalemu kickboxerovi/rag­bistovi co se chodi protahnout na kole. obcas, kdyz ma den, tak by nejradsi poskladal do late celej svet :)

      0 0
    • Flegmatik  

      Jsem to dopoledne nějak zakřikl :-) Odpoledne jsem si vyjel na Říp, nahoru vcelku pohoda, lidi se různě trousí, jdou pomalu a cyklistovi bez problému uhnou. Někdo i povzbudí. Dolů to člověk samozřejmě nemůže pustit mezi lidi, takže jede tak, aby to měl pod kontrolou a mohl dobrzdit. Lidi uhýbají a není problém. Jenže jak je pod patou Řípu alej dolů do vesnice (dříve běžná silnice o šířce asi 6 m), dnes se zákazem vjezdu motor. vozidel, tak tam chodí lidi hrozně. Jel jsem prostředkem, až jsem dojel jednu rodinku o pěti členech (a jednom psu). Všichni předtím nějak úhybali nebo se dalo projet, ale tihle ne. Roztažení po celé šířce silnice (*****, to fakt jedné rodince nestačí ani ta široká silnice?) a při objíždění jedinou skulinkou při kraji se tam začal ještě motat pes na vodítku. To mě krapet namíchlo, flegmatik šel stranou a na 10 sekund se projevil cholerik, který jim trochu vynadal :-) Sice mě to pak mrzelo, mohl jsem jim to říct trochu adekvátně, ale to jsou prostě momenty, kdy v člověku vybuchnou saze. Jinými slovy: dejte chodcům široký prostor bez aut a vznikne neskutečný chaos.

      0 0
      • novcze  

        je potřeba jim naznačit, že jsou pořád na veřejné cestě, pozoroval jsem to u nás na jedné cyklostezce, z rozbité cesty udělali asfaltovou (cca 4 km) a byl velký nárůst provozu pěších, kol, bruslařů, rodin atd. prvně tam byl velký chaos, často lidi v protisměru, atd. od té doby co uprostřed nalajnovali přerušovanou čáru jako na silnici se všichni drží ve svém pruhu

        0 0
        • Jesterka  

          Bohužel, na cyklostezkách i na všech pěších/turistických cestách vládne všeobecná neohleduplnost. Pěší i se psama se roztáhnou do celé šířky, inlajnisti podobně, do toho se přimotají cyklisti. Dost často jsou vzájemné reakce vzteklé a agresivní. Ukázkovou vědeckou studií pro psychology je cesta v Praze od ZOO podél řeky směrem k psímu útulku.

          Skutečně nechápu proč se v západní Evropě věci řeší s úsměvem a omluvou. Tam ale také lidi všech skupin více dbají na to, že nejsou na cestě sami.

          0 0
        • Stanley_vy  

          Obřany – Bílovice?

          0 0
      • Martin  

        „dejte chodcům široký prostor bez aut a vznikne neskutečný chaos.“

        hned jsem si představil silnici Ovčárna Praděd :D

        0 0
        • Flegmatik  

          Jo, na silnici pod Pradědem to bude asi dost podobné (hlavně o ty prosluněné víkendy) :-)

          0 0
    • Volf  

      Hoši já pořád nějak nemůžu pochopit, kde to vlastně jezdíte, že tam potáváte tolik nasra..jch pěšáků. Já jich potkám na svých cestách minimum. No a když je to mimo sezónu, tak to jsou horším počasí ti opravdu ,, srdcaři ,, a s těmi naopak ještě prohodím pár slov a s lepší náladou pokračuji dál. Já možná rychle zapomínám na špatné lidi, ale nevzpomínám si na nějaký konflikt nebo nadávky. Asi opravdu děláš něco špatně a nebo máš smůlu na špatné lidi.

      0 0
      • mastihuba  

        přesně.

        0 0
      • karliner  

        Souhlasím.

        0 0
      • winter78  

        Nápodobne. Na MTB je dobrá tá vlastnosť, že nemusíš jazdiť len po turistických chodníkoch. Jednoducho si cestu nájdem sám, nech je to aj pomedzi stromy alebo po lúke ;-)).

        0 0
      • ememem  

        no ja si to aj predstavit viem aj ked inac suhlasim s tym co pies. ide o to ze na tie miesta kde stretavas ,srdcařov' sa nejako musis dosta a ked byvas vo vacsom meste a je pekne obzvlast po dlhsom case tak nez tie obligatne zaludnene useky prejdes tak stretnes radov viac curakov ,srdcařov jak (plati pre obe strany, myslim pesochodcov aj bikerov). inak som to tu uz volakde pisal v nejako cemba threade ze najagresivnejsi ludia v prirode su turisti.

        0 0
        • ememem  

          bych si mal pred odoslanim robievat korektury slovosledu a uplnosti textu…

          0 0
        • newbie  

          nejagresívnější v přírodě jsou turisti?! tady o kus výš bajker píše, jak sejmul protijedoucího, protože mu včas neuhnul, asi čtyři další mu to schválili, jiní tu píšou o tom, jak je třeba jet rychle a agresívně, aby chodci uhnuli…

          zpomaluju na rychlost chodců, případně zastavuju, zdravím, usmívám se a děkuju… za prvý mi to přijde normální, za druhý tak možná aspoň malinko spravím dojem, který z nás nejspíš oprávněně většina turistů má a za který může (doufám, že pár) idiotů, z nichž někteří sem také přispěli názory typu „na turistu to chce řvoucí brzdu“. chjo.

          0 0
          • alinceb  

            Ona pískající brzda je spíš mučidlo pro bikera, ale zvonek supluje taky celkem dobře. Samozřejmě, že bych radši, aby mi to neřvalo, ale jak mi navlhnou destičky, tak se s tím nedá nic dělat…:(

            Ale ten upozorňovací efekt to má dobrý. Jinak samozřejmě nikoho záměrně neděsím, neprojíždím skupinky ani nic podobného. Taky si myslim, že Čechům všeobecně schází ohleduplnost a slušnost. Kdybych šel pěšky po cestě a kolem mě těsně proletěl biker nebo na mě z dálky pořvával ať vypadnu, tak ho taky pošlu do prd*le ne proto, že je cyklista, ale proto, že se neumí chovat…

            0 0
            • newbie  

              upozorňovací sice jo, ale taky na většinu turistů zároveň lekací… mám a používám zvonek, který imho funguje nejlíp – nepoleká a dává rovnou vědět, že jede bike, ale stejně zpomaluju a kolem nikoho se neřítím – turisti jsou slabší a pomalejší – mi by taky nebylo nejpříjemnější, kdyby se na trailu kolem mě prohnala třeba kroska

              0 0
              • Volf  

                Používám vekou výhodu véček a to je to, že s nimi můžu zacvakat. Je to neekavé a účinné.

                0 0
                • newbie  

                  mě nikdy nenapadlo, neb jsem zvonek měl i na véčkovým bajku… ale pokud nelekaj, je to ok :-)

                  já používám velkou výhodu gps – si to plánuju někudy, kde lidi moc nechoděj… i když včera jich v šárce i na trailech bylo nejvíc, co jsem kdy potkal

                  0 0
                  • Volf  

                    Z určité vzálenosti lehce cvaknu. Oni se se zájmem otočí co to je slyšet, já je pomalu dojedu, oni uhnou já poděkuji a jedeme si každý dál po svém :-)

                    0 0
                    • newbie  

                      no… :-) snad je nás tu takových většina. mě to včera trošku nasr**lo, když jsem si to tu četl… :-)) a o něco hlasitěji než obvykle jsem pak asi turisty zdravil a děkoval

                      0 0
                      • Volf  

                        Jsem od mala naučený respektovat právo slabšího a zranitelnějšího. To je celé.

                        0 0
                • JSt  

                  nechapu, proc na nekoho zvonit, pistet kotoucovkama, smykovat, cvakat pakama atp., zbytecne ho lekat, kdyz mu muzu normalne lidsky rict „s dovolenim“. ;-)

                  0 0
                  • Volf  

                    Z určité vzálenosti a s citem je to podle mého lepší než halekat jako na lesy, protože toho halekání by se určitě lekli, ale to cvaknutí je zvuk, který normálně neslýchávají a zajímá je co to slyší. Cvaknu, oni se podívaj, já zpomalím, projedu s úsměvem a poděkováním na rtech a je to.

                    0 0
                    • JSt  

                      pokud bezne halekas, mas pravdu :-)). …normalne lidsky rict…

                      0 0
                      • Volf  

                        Jak jich je víc jak jeden, tak jsou zabráni do hovoru a další řeč neslyší :-)

                        0 0
                • l-e-t-o  

                  tak cvakání véček taky používám. A obvykle to působí. A když ne, tak jenom zahulákám „Haloo. můžu?“ a většinou uhnou :)

                  0 0
          • Smith10  

            Ahoj,

            máme uplně stejný přístup…a v terénu se mi hodně osvědčuje, že něž se k nim uplně přiblížim, tak najedu třeba na kraj cesty kde je štěrk nebo listí (pokud to je pro mě bezpečné), aby prostě bylo slyšet že něco jede…vždycky se v klidu otočí a pustí mě!

            0 0
      • jIrI___  

        Poměrně frekventovaná hřebenovka a jezdím tam z toho důvodu, že ji mám v podstatě za barákem a nemusím se za pěkným terénem štrachat nikam daleko a za necelé 2 h jsem zpátky doma.

        0 0
    • dada  

      zařvat normálně „cililink!“ je lepší než „zdovolením“

      z kopce samo nejlíp vyladit nějakej šílenej zvuk z kotoučovek vo tom žádná ;)

      0 0
    • krtex  

      Jo hochu tos ale neměl řvát zdovolením ale: jsem lamer a neumím zastavit :-) pak by tě pustili s úsměvem bez kamenů..

      KTX@

      0 0
    • mivy  

      Omlouvám se za hlasování, uklikl sem se:-( samozřejmě volím tu poslední možnost.

      Vysvětlení je jasný – byl víkend! To vylejzaj z děr „netrénovaní turisti“, co si myslej že jsou páni a nikdo si na ně nesmí dovolit. Na ty ňáký „zdovolenim“ neplatí.. to můžeš jet klidně proti nim pomaloučku po svý straně cesty a neudělaj ti ani mezírku na projetí.. Ale zachrasti ve všední den za ňákou „zkušenou procházejí se babkou“ řetězem a je ve škarpě za pikosekundu.

      0 0
    • Smith10  

      Sice to neni moc k tématu,ale…

      Před pár lety jsem jel z diskotéky na kole přes les domů (ne po silnici), samozřejmě pod vlivem a bez světěl! Jel jsem celkem svižně a na cestu mi svítil měsíc…najednou z ničeho nic v té tmě skoro hned vedle mě začala křičet ženská, jak jsem se lekl tak jsem začal křičet taky až jsem spadl kola…bylo to jak v hororu…!!! :-)

      Nakonec z toho vylezlo to, že jsem překvapil souložící pár a oni zas překvapili mě! :-)))

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jecnak  

      Pocitas s dopplerovym jevem?

      0 0
      • Smazaný účet  

        hehe..mozna znel jak by mel tesny trencle:))

        0 0
        • jecnak  

          To mozna taky, ale pokud je dostatecne rychle mohl hulakat „S dovolenim“ a „Dekuji“ ale proste reakcni doba je reakcni doba. Navic ten zminovany doppleruv efekt. No hruza.

          0 0
          • treatt  

            A co teprve, jedeš-li rychlostí zvuku..

            0 0
            • Smazaný účet  

              to si uplne v pr*eli:DD a musis blikat:)

              0 0
              • Ruprt2  

                dopplerův efekt funguje i na světlo :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  to sice ano..ale jednak Jiri__ neni Olkyc aby jezdil rychlosti srovnatelnou s c …pardon, Olkyc tu rychlost zvladne, ale rve pri tom jako kdyby prodelaval odpaneni sedlovkou…a druhak by se dostal do posunu spektra, ale porad by to blikalo…teda, pokud by ta rychlost nebyla takova, ze frekvence blikani by byla aspon 50Hz…

                  nejaky fialovy(pri priblizovany) ci rudy(oddalovani) posun by mi v te rychlosti asi starosti nedelal…spise bych resil jak moc se kolem mne omotaj vnitrnosti turisty, kterym proletim…

                  0 0
            • Splinter  

              a za sebou budes mit olkyce na kole a bude na tebe blikat ze chce predjizdet…

              0 0
    • fíha  

      Zvonek?

      0 0
    • malamala  

      Tady v Rak. takové problémy nejsou, pokud už náhodou potkám nějaké turisty na cestičce, slušně řeknu „promiňte“, většinou stačí NJ, oni uhnou já poděkuji a jedu dál. Nedávno když jsem jel na Bad Fusch po takové staré silnici, kde chodí turisté, tak mne z dálky jeden zahlédl a když jsem přijel k nim měli pro mne připravené banány :-). Já myslím, že je to o všeobecné ohleduplnosti.

      0 0
      • Flegmatik  

        Ale vždyť i u nás takové problémy zase tak rozšířené nejsou. Můžeš potkat 100 lidí a v pohodě, ale 101. člověk bude chodící morous a naštve tě to. Další 100 lidí třeba bude zase bez problému. Podle jedný dovolený zase nemůžeš brát, že v Rakousku je to jak na růžovém obláčku v nebi :-) I tam můžeš narazit na Wolfganga Priklopila :-)

        0 0
        • DaDo  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
        • malamala  

          No růžový obláček to určitě tady nebude, prudič se najde samozřejmě všude :-). Nejsem v Rakousku na dovolené, žiji tady ;)

          0 0
          • Flegmatik  

            Á, jsem se nepodíval do profilu. Tak promiň :-)

            0 0
            • malamala  

              Není přece zač se omlouvat, ale o prudičích na sjezdovkách by se toho dalo napsat :-).

              0 0
      • karliner  

        Hele, já bych si to Rakousko moc neidealizoval, myslím, že kdybys jim chtěl nakouknout do sklepa, tak by ti banány asi nenabízeli :-)

        0 0
      • d69  

        Tak to byl asi vzorový Rakušák co se drží kréda:

        Postavit dům,vykopat sklep a v něm založit rodinu :))

        Btw. v Rak se mi jezdilo hezky,vadil mi tam nedostatek lesních pěšinek a hlavně chybělo naše skvělé tur.značení.Jinak pohoda.Největší opruz byly skupiny výletníků z ČR na cyklostezce ve Wachau:)

        0 0
        • PjSky  

          no neni to zas tak ruzovy souhlas:

          jel sem na Falkenstein pres cyklostrade a chtel si udelat takove polnocestni nastaveni.. tak odbocim na jednom krizeni, svistim si klidne do zajizdky a za chvilku se za mnou riti offroad, predjede me a zastavi nastorc.

          vylezl myslivec a naznacil mi at se vratim. koukam, nikde cedule nic… ale hadat sem se nechtel, jeste NJ. Rozhodne ze bych ho ignoroval nehrozilo, byl fakt ostrej. Jestli to byla jeho honitba nebo privat weg.. ?

          To me tam stve nejvic, nevite kdy jedete po statni silnici, kdy po vesnic strade a kdy nekomu lezete do zeli. Viz pokus projet do Hevlina pres Alte Prerau, tam je prose pred vesnici cedule PRIVAT a koncite :)

          proste privat vesnice a cus.

          0 0
          • MlokCZ  

            Kolem Falkensteinu jsou všechny cesty kromě jediného výjezdu na vrchol pro kola zakázané a všude tam jsou cedule se zákazem.

            Samozřejmě někde cedule může chybět, jen ukazuju, jak je to na ježdění v tomhle ohledu blbé místo a proč k tomu nejspíše došlo. A že by se tam našlo dost slušných terénů.

            0 0
            • PjSky  

              to ne, tam bych na kole/koni nejel, ty zakazy v lese u hradu znam. Tohle se stalo kousek od Brezi-Mikulova, nikde prave ani cedule privat ale vyznej se v tom.

              ckej mam tu foto :)

              Jinak mi prijde ze ti sedlaci v pohranici jsou a) starsi lidi b) nejaky napruzeny (ze by jeste nestravili sudety?) c) divni

              Napr. v okoli Salzkammer byli lidi uplne zlaty, clovek jmenem Frank me tam klidne ubytoval zadax kdyz se rozprselo.. luxus. Rano spechal do prace, presel ulic, zazvonil na sousedku, ta spechala do mestecka tak vzbudila dcerku a ta mi musela udelat snidani.. moc pekna bloncka arijska.. myslel sem ze sem umrel ve spanku na zapal plic z toho namoknuti a ze jsem v nebi. Jakykoliv pokus neco odmitnou byl preden zmaren, pani se na me malem rozkrikla kdyz sem snidani odmital :O

              Nebo v pacu nejaky sekty.

              Takze tem bananum co tu byly zmineny verim :)

              0 0
              • malamala  

                Dneska jsem pojezdil spíše jen po cestičkách v nížině, ale pár turistů jsem opět potkal, přizastavím, oni uhnou, poděkuji. Dnes mi jedna babička dala jablko, když jsem jel proti ní, tak už zdálky na mě s ním mávala. Nesla jich plný košík a kolegovi co jel za mnou také dala po jablíčku :-). Pak jsem mastil po stezce, kde jezdí koně a i s těmi není žádný problém, vzájemně se vyhneme … a pak koukám jak to dívkám na nich sluší, pohupují se nahoru a dolu … jinak zima už se tady pomalu chystá udeřit a nad cca 1.300 mnm je ve stínu již docela zima.

                0 0
    • Vsara  

      Než jsem si přečetla diskusi, hlasovala bych , že jejich chorý mozek. Ale te´d jsem klika na tvé agresivní upozorňování.

      Obecněji … lidí je poblíž aglomerací moc a všichni se chtějí jít projet, projít. A ovšemže si vzájemně překáží. A pokud se chci procházet a klábosit v pohodě, tak mne cyklista za zády dožadující se průjezdu samozřejmě štve.

      A jako cyklistku, chtějící projet, mne štvou ti chodci, co se jim nechce uhnout.

      Všichni se musí chovat vzájemně ohleduplně a to i volbou místa a času.

      Ve tvém případě na zjevně frekventované cestě, bych odjela do méně hustých míst.

      Kámen je samozřejmě projev nejhrubší bezmoci, ubohosti, zlosti a neschopnosti jednat s vědomím sebe sama. Ale spíše bych chudáčka politovala, než mu jej vracela.

      0 0
      • PjSky  

        aha… to ti neverim. kdyz by se trefil prepnes do zkratovyho jednani, pokud nejsi na tyhle veci cvicena (armada, policie, intenzivni sebeobrana).

        0 0
        • alinceb  

          wtf?!?

          0 0
          • jIrI___  

            Taky nechápu.

            0 0
            • alinceb  

              Asi toho posledního burčáku dneska vypil víc než já…:)

              0 0
              • PjSky  

                ze by kamen nehodila zpatky :)

                poslete nejakej burcak, at si rozumime

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak to jsem asi nějaký speciálně vycvičený voják, protože když mi něco přistálo na zádech, tak se žádný zkrat nekonal a jen začal víc dupat do pedálů, zastavit a oplácet to mě ani nenapadlo :-))

                  0 0
                  • Chiron  

                    No ono taky vracet to tak, že po nich mrsknu šutr zpátky není moc dobrý nápad. Možná by to někdo ve zkratu udělal. Ale ono jak na potvoru by ten šutr trefil někoho do hlavy, případně třeba nějakou slečnu mezi nima, která za nic nemohla. A pak by z toho mohl být slušný *******. Jinak já bych se zachoval stejně, nějaké konflikty zapotřebí nemám, takže bych šlápnul do pedálů, ať sem co nejdřív z dostřelu :)

                    0 0
                    • PjSky  

                      mno ja bych dojel k neblizsi komunikaci a zhodnotil kdy dorazi a zda by nebylo od veci zavolat policii. hazet kameny je uplne mimo, prestupek proti obcanskemu souziti. Bohuzel tady to chce mit svedka.

                      No nadarmo se nerika, nejezdete sami :)

                      ale verim ze na dva cyklisty by kameny neletely.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        …cekat na pojicajty je asi to posledni, co by se mi na vyjizdce chtelo…

                        0 0
                        • PjSky  

                          naprosty souhlas, ale kdyz se nad tim zamyslis, nemelo by jim to projit. Preci nechces aby kolem pobihali takovy hovezi mozky a brali tohle jako normu.

                          Myslim ze se tomu rika obcanska odpovednost: za stav veci ve spolecenstvu je odpovedni kazdy, a to jak cinnosti, tak absenci cinnosti. Mozna tohle vetsina lidi odsoudi jako blbost / opruz, je to tak.

                          V mem nazoru na ktery reagujes mas na vyber: moje projizdka ted vs horsici se podminky pro ty pristi projizdky, pokud jezdi casto stejnou trasu a ti lidi jsou pravidelni vyletnici, situace se muze opakovat.

                          Nejlepsi by bylo kdyby te tefili sutrem misto do zad do spic, cyklista se pekne vyvalel a natloukl si, pak je to ublizeni na zdravni a maji jizdenku na jednani s urady…

                          zbytecny ne? Proto tady, byt nerad, souhlasim i s

                          „teritorial threat violence“ na mladezi ktera se bavi vandalismem… sahni mi na moje a dostanes svoje. Funguje to celosvetove.

                          0 0
                          • mastihuba  

                            ještě mi vysvětly jak jim to prokážeš že po tobě ten kámen hodili. Pak dojde k obvinění že jsi ty ohrozil ty turisty a budou řešit tvrzení proti tvrzení. Ztratíš čas a jen budeš ještě víc nasranej a zdeptanej. Základ je aby po tobě nikdo neměl důvod ten kámen hodit, základ je ****** se o víkendu na profláklý cesty kde ke konfliktu muže dojít.

                            0 0
                            • nobody  

                              to tam potom nepůjde jezdit, když cesty budou ********

                              0 0
                            • hribik A1  

                              ještě mi vysvětly jak jim to prokážeš že po tobě ten kámen hodili. Pak dojde k obvinění že jsi ty ohrozil ty turisty

                              to hej, a zvlášť v Republike Kocúrkovo, kde je zakázané jazdiť na biku v lese

                              0 0
                          • Smazaný účet  

                            Nebyt lhostejny je sice hezke, ale porad musis pocitat s tim, ze v kazde spolecnosti je urcite procento debilu a s tema nic nezmuzes.

                            Jak pise mastihuba, nejspise by to s policajtama dopadlo dohadovanim se to zda sutr hodili nebo ne a uzavreli by to dohodou. Pokud by teda vubec prijeli drive, nez by te ta skupinka opet dosla a pokracovala z zabave.

                            Bez okolku rikam, ze sem srab, pokud by to ma chaba telesna konstrukce zvladla, hodil bych po nich sutr zpatky(nezajem) a jel dal…tim spise kdybych byl treba s pritulkou a trefili ji-sem prece drsny bajker, mam helmu a adrenalin mi caka usima..

                            0 0
                • Vsara  

                  Nu, zamyslela jsem se. Nejen nad reakcí bikera v zakládajícím příspěvku, ale i nad tvou odpovědí mně.

                  Myslím si, že všechna ta zloba má příčinu v hustotě lidí a v zoufale krátkém čase, kdy mohou aktivně relaxovat. A ten čas navíc mají víceméně větina společný.

                  Mé reakce na ohrožení i na omezování bývají spíše agresivní. A občas mi dá opravdu zabrat, abych se sklidnila. Jsa ale postarší ženská, tak se to odehrává spíše v rovině verbální. Pokud bych se pouštěla do řešení manuálního, musela bych se cítit ohrožena zcela bezrpostředně.

                  0 0
    • Radek Broz  

      Jelikož se mi tohle nikdy nestalo mimo ČR, tak bych viděl problém ve zdejších pěšácích.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.