Držáky kol na zadní dveře combi.

15 nepřečtených
  • Gooorila

    Zdar Příští sezónu chci jezdit mnohem více po horách a bohužel musím kolo odvézt za město autem. Přemýšlím jak vozit kola. Sundávat přední kolo, abych ho dal dozadu se mi nechce, na autě nemám kouli, takže nosič na kouli nechci. Zůstává edy jen na střechu, nebo na páté dveře. Mám hagusy, ale nemám příčíky, takže je to další investice a vozit kona na střeše se bojím. Našel jsem nabídku na nosič kol na zadní dveře, ale nikdy jsem tento systém neviděl v provozu. Nevím, jakým způsobem je zabezpečeno, že nepoškodím ani auto, ani mi kola po cestě neupadnou. Nevozíte to tak někdo?

    0 0
    • stařík  

      Vozím leta kola na střeše a nemám problém. Vozím na střeše i drahý kola svoje i ostatních. Vozím je beze strachu do Alp, nejdál v kuse do Francie asi 1 400 km a bez problémů. Běžně do 130, 150–160 při předjíždění vydržej taky. Vzadu budou po dešti pěkně ******** – jako zadní okno – a bude to na a v tom kole všude. Navíc nevím, jestli s tímhle držákem lze otevřít kufr na cestě nebo po dojetí bez sundání kol. Asi ne.

      0 0
    • čechy  

      Vozim kola na podobnym drzaku jak sis vybral. Uz sme takhle jeli nekolik cest do Chorvatska, Italie, Svycarska a vzdycky pohoda… Vozim je teda bez kol a stahnuty gumycukama a vzdy jen 2, ale zatim no problemo. Jedu v klidu 180 a ani nepoznam ze naky kola vezu… Jestli se spini moc posoudit nemuzu, protoze sem jel dycky za dobryho pocasi, akorat jednou drobet prselo a myslim ze to nebylo nijak hrozny… Kdybys chtel tak nekde vyhrabu este naky fotky.

      0 0
    • PepikW  

      Vozil jsem je na podobným léta, v pohodě, jen je mám víc položený, jako nad zadní okno, světla i RZ jsou vidět OK. Teď potřebuju vozit 4, tak šly na střechu, ale zadní nosič ještě občas použiju, naposled letos do švýcarska (2 kola). Jeho největší výhoda je cena (muj stál okolo 500) a to, že máš kola pod kontrolou a nezapomeneš na ně (předloni jsem málem s koly na střeše vjel do podzemních garáží). Vozil jsem 3 kola a dveře jsem i s nima otvíral (ale je to váha, při zavírání opatrně), podařilo se mi (už u dvou aut) mít nosič přichycený páskama jen ke dveřím a dole opřený o lištu taky na dveřích. Když někde u lesa sundáš kola, povolíš dva horní pásky a nosič můžeš šoupnout do kufru. Nevýhoda je, že některý (velký sloping) rámy jdou hůř nasadit, nebo jsou kola našikmo a taky, že na sobě kola leží a mohlo by se něco odřít, ale já to neřešil. ********/čistý jsou po cestě stejně, jako na střeše.

      0 0
    • o.1  

      Ked sa ti nechce davat dolu predne koleso co je otazka par sekund, tak urcite nekupuj nosic na strechu, to kym tam namontujes aj chut na bikovanie ta prejde. Ja zatial davam bike do auta ( do Formana sa zmestia aj tri), ale tiez si idem kupit nosic dozadu – kamarat ma podobny a je to uplne najlepsie riesenie na prevoz bicyklov, hlavne na kratsie vzdialenosti, polozis a zaistis nejakou sluckou. Je to rychle a komfortne, vypadnut to nema preco a auta sa bike asi dotyka max. prednou pneumatikou, takze no problem. A este je to aj ovela lacnejsie oproti inym typom nosicov.

      0 0
    • sraldo lattrinny  

      Zdar, mám něco podobného, vždy bez problémů. Pod ty háčky ještě používám pruhy koberce a kde se stýkají kola podložím pěnou co se používá jako izolace na potrubí. Vše posychruji gumicukem a jsem v pohodě. Benga na to koukaj nedůvěřivě ale nikdy nebyl problém. Světla a spz jsou vidět na poho. Sraldo.

      0 0
      • Gooorila  

        No, já nechci sundávat přední kolo spíše z důvodu, že mám pak rozštělovanou přední brzdu a po každém takovém montování mi zabírá v jiném místě, nebo mi cinká kotouč. Ono to po pár kilometrech přestane cinkat, ale brzda zabírá jinak furt, což není příjemné. A mám Fabii kombi, takže se mi i se sundáním předního kola a sedátka nepovedlo nacpat více než dvě kola a to jsem musel mít shozené obě zadní sedadla, takže nikoho dalšího nevezmu. Jen já a manželka. Nejvíce by se mi líbil ten na kouli, ale nemám ani kouli a tyto nosiče jsou docela drahé, takže vysolit 13 000,– za tohle se mi nechce. A nebudu jezdit na hory několik set kilometrů, jenom se prostě dostat někam za město, což je v Ostravě otázka doslova půl hodiny. Takže nosič na zadní sklo je asi nejideálněší volba. Jak dlouho se to asi montuje na ty dveře?

        0 0
        • zálik  

          To jsi teda kouzelník… já do Fábinky narvu v klidu 4 lidi a 3 kola…a nebo naopak..

          0 0
        • makak  

          Mám podobný držák na 3 kola z Bauhasu za 1 800,–. Popruhy, na háčky jsem raději ještě natáhl starou duši, kola připevňuju gumicuky. Zkušenosti dobré. Letos dovolená 3000 km a jako by tam vzadu to jedno kolo ani nebylo – 130–150 km/h. Nandané to mám tak za 5 minut i s kolem. Jen si dej pozor, ten můj nešel použít u Fiatu Stilo. Malá štěrbina mezi střechou a dveřmi kufru. Další problém vyvstal s fullem. Musím ho pověsit za zadní stavbu, základní rámový trojúhelník je malý.Kolo pak víc visí na jednom trnu. Koukal jsem, že thule prodává adapter pro atypické rámy, možná by šel použít. Jinak plánuju nákup nového auta a tam už půjde koule a nosič na ní.

          0 0
          • martt  

            Ma takyto nosic schvalenie do premavky? Je to schvalenie viazane na konkretne auto? Pasuje ten Tvoj na Mondeo Kombi 2002? Kolko sa tam da dat bicyklov?

            0 0
          • martt  
            • nemas nahodou aj fotky detailov ako to je pripevnene k autu?
            • Ono to visi na dverach alebo je oprete o naraznik?
            • teda co to drzi v smere jazdy a co to drzi proti gravitacii?
            • ma to definovanu nosnost alebo je iba napisany „tri biky“?
            0 0
            • makak  

              No schválený, koupil jsem to v českém obchodě,žádná tržnice, neřešil jsem to. Nějaké TUV na tom je. Proti jiným nosičům je výhoda, že to nezakrývá značku, a světla jsou vidět.

              Má to 3 páry řemenů. Zezhora, zboku, a zezdola. Navíc je to celé opřené o nárazník.

              Podle návodu je to naprosto univerzální combi, hatch dokonce i sedan (jenom se to přeskládá). Na Mondeo to půjde určitě.

              Myslím, že nosnost je kolem 45 kg, matně si vybavuju samolepku.

              Pokud máš zájem o detailnější info, můžu ti ofotit manuál.

              0 0
            • makak  

              Detail nemám, ale na tomhle obrázku je trochu vidět jak se to opírá o nárazník a spodní popruhy. Zhruba nad světly jsou ty boční. Je to trochu vidět ve výpletu zadního kola.

              0 0
        • mar_tin1  

          poznač si na oske náboja jej polohu vo vidlici a nasadzuj to stále rovnako. potom ti kotúč cinkať nebude…

          0 0
        • PepikW  

          Na nosiči (na plastových přírubách) mám poznačené polohy, takže rozložení, položení na auto, utažení pásků a nandání kol+ pojištění pásky: 3–5min (když už víš jak, poprvé budeš chvíli laborovat). Na fábii jsem to zkoušel, ale nešly otvírat dveře, spodní patky se opíraj o pevný nárazník, na dveřích neni žádná hrana. Ale u jinýho typu nosiče nevim.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.