Drtivou většinu srážek s auty zaviní lidé na kolech

22 nepřečtených
  • blue

    zpravy.idnes.cz/drti­vou-vetsinu-srazek-s-auty-zavini-lide-na-kolech-fh5-/praha.asp?c=A071123_­172744_praha_nad

    PS: doufám, že už je ten název pro některý jedince „čitelnej“… jen nevim, na co se budou vymlouvat, až to na jinym serveru vyjde s jinym titulkem :-)

    0 0
    • petebike  

      sorry ale serou me ty policejni statistiky, denne me „malem“ sejme tak odhadem 5–10 ridicu co jen neplni dopravni predpisy (jizda na cervenou,blin­kry,otaceni v krizovatce a podobny vylomeniny)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Co teprve že jezdí rychle.>> JAk prasata << Ale jinak mě tahle statistika celkem nezajímá, auto-auto, cyklista-auto, chodec-auto. Lidi jsou blbí, já jezdím tak abych nedopadnul blbě, člověk musí dávat pozor kolikrát i za ostatní a předvídat.

        0 0
        • petebike  

          v praglu pres den se rychle jezdit moc neda…

          0 0
      • hribik A1  

        ono zase takemu viac jazdiacemu motoristovi denne skoro podbehne pod auto tak odhadom 5 – 10 cyklistov, chodca bezne skoro sejme tolko isto cyklistov, a mnohi tiez neplnia dopravne predpisy (jazda na cervenu, ziadne ukazovanie, jazda bez svetiel v noci, traja vedla seba a podobne vylomeniny). ono si tak velke percento cyklistov vyslovene koleduje o pruser, ze sa tej statistike ani nejde divit ked sa to tak vezme, cosi pravdy na tej „honzikovej“ myslienke s tym plechom predsa len je. cim menej plechu, tym vacsi pozor by sme si vo vlastnom zaujme mali davat, ale mnohokrat to tak vobec nerobime (vlastne chyby mnohi ako keby nevideli)

        0 0
        • Smazaný účet  

          ve všech řadách( cyklisté, motoristé, chodci) jsou dobráci a gauneři…

          0 0
      • Lenka.05  

        Njn, já zase prakticky denně potkávám cestou do práce i z práce naprosto neosvětlené cyklisty…a není to fakt nic příjemnýho! Že se dost často neobtěžují s předností v jízdě, z vedlejší při odbočování vpravo se vůbec nerozhlídnout a krouhnou to na hlavní tak že vlítnou do třetiny jízdního pruhu…atd atd..to už je téměř folklor. Je správný, aby řidiči brali ohled (nejen na cyklisty, ale vůbec na všechny účastníky dopravy), ale cyklisti by měli brát taky ohled na řidiče. Vůbec nechci říct, že si za každý karambol můžou cyklisti sami, ale víc ohleduplnosti a předvídavosti z jejich strany by taky neškodilo. Jinak na kole se snažím silnicím co možná nejvíc vyhýbat, protože mezi autama mi dobře není, i když se snažím dávat maximální pozor. Někteří řidiči jsou taky pěkní šmej… no pacholci bezohlední;-)

        0 0
        • petebike  

          ale jo souhlasim, jen sem psal ze policejni statistiky nejsou pro me smerodatny, to by se musel hlasit kazdy stuchanec a v mem pripade bych 3× denne volal policii na to ze me nekde srazil…

          jeste dodam, ze se snazim jezdit podle predpisu, kdyz uz jedu nekde kde se nema (chodnik,jednos­merka) tak opatrne tak abych nikoho neohrozil…

          0 0
        • PietroUL  

          To nerozhlídnutí cyklisty při odbočování vpravo z vedlejší na hlavní taky vůbec nechápu. Jako by měli metr od kraje vyhrazenej pruh, kde nikdo další jet nemůže.

          0 0
    • Splinter  

      No hodím to sem…

      Dnes mi kamoš v práci vyprávěl jak jeho otce srazilo auto, které jelo po vedlejší ulici a nedalo mu přednost.. Má protokol od policie, kde je napsán jako viník řidič vozidla…

      V médiích to vyšlo trochu jinak: (zdůrazňuji, že osvětlen byl)

      www.mvcr.cz/…/article.php?…

      www.vysocina-news.cz/…aneny/email/

      0 0
      • pepino  

        No aspoň, že si media nepletou osvětlený a osvícený :-)

        0 0
      • kolombo  

        I neosvětlený cyklista má přednost :-D

        Ale je to sebevrah ......

        0 0
        • Jirik123  

          ale predpokladam, ze by dostal spoluvinu.

          0 0
    • marapara  

      Já dneska popíšu svůj docela nepříjemný zážitek s řidičem auta – debilem. Vracím se z práce, už po tmě svítil jsem Evo, poslední zatáčka v Kyjově – křižovatka, kde je otáčka o 90 stupňů a rohový barák, takže není vidět za roh, až se vyjede. Jedu, vyjedu asi třicítkou. Neměl jsem světlo na helmě, takže jsem si nemohl posvítit za zatáčku. Vyjedu a uvidím auto, zpáteční světla a ten debil couvá to nepřehledné křižovatky. Tak jsem chlamstl na brzdy, ale byla dost vlhká silnic, podjelo mi přední kolo, tak jsem to položil a svezl se po silnici. Nic se mi naštěstí nestalo, jen jsem si bouchl do boku a bouchl jsem karbonové rohy, které jsem doma opravil dvoušložkovým lepidlem. Ale pěkně jsem mu nadal a sprostými slovy jsem nešetřil. Kdyby tam jel náklaďák, tak ho smete jako nic.

      0 0
      • kolombo  

        Měl jsi volat policii. Protože tím, že ve statistice jsou jen události opravdu vážné, vzniká to, že neopatrní cyklisté jsou příčinou nehod.

        0 0
    • Glum  

      haha, to je nějaká divná statistika. Já mám na území Prahy letos mezi lednem a říjnem dva zářezy, obě s lehkým zraněním, obě s asistencí policie a obě s verdiktem vinen řidič auta (jednou opilý, podruhé předjíždějící bez odstupu a navíc rychle). Je-li poměr viníků 4:55, kdo jste vy zbývající dva?

      1 0
      • marapara  

        Jsou to mediální mrdky :)

        1 0
      • PietroUL  

        Jsi měl nehodu v říjnu a už je vyřešená? Můžeš napsat, jak to probíhalo?

        0 0
        • Glum  

          Ten druhý crash byl někdy v září (snad?) (tj. mezi lednem a říjnem). Skolil mě borec přejíždějící před křižovatkou z levého pruhu do pravého, trefil mě pravým blatníkem až bokem. Mě to stálo tržnou ránu na ruce (5 stehů) po dopadu na chodník, roztrženou bundu, kost naštěstí nepraskla. Blbeček si přitom odřel a trochu promáčkl blatník, pročež zpěnil a zavolal poliše. Ti tam byli za pár minut, dali nám oběma dýchnout a bingo: on nafučel skoro promile (pak to krevní zkouška trochu snížila), ale jasně pod vlivem. Sepsali jsme protokol, on jasně viníkem, já shledán nevinným. Finanční úhradu jsem nežádal: kolo bylo OK, bunda byla stará a už stejně trhlá a ruka nebyla zlomená. Finále: asi za tři neděle potom mi nechal v práci na vrátnici flašku irské s přípisem, že je blbec a že se omlouvá. Jak dopadl on (body, pokuta), netuším.

          1 0
          • PietroUL  

            Tak to šlo docela rychle. Muj případ z poloviny července se pořád ještě „řeší“.

            0 0
    • Twisp  

      možná na tom něco bude

      www.rozzlobenimuzi.com/?…

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce