• mc.loki

    ahoj bikeři, doufám že nebudu za vola a nebudu odkázán na nějaké staré vlákno, ale zkoušel jsem hledat a tohle jsem nikde nenašel. mám problém s drnčením, nevím jestli to dělá střed nebo kliky, stává se to vždy při přesmyku ze středního na velkej talíř, když jedu větší rychlostí po nějakym hladkym povrchu ( přijde mi, že v terénu ne nebo to neslyším nebo je to slabší ). když přestanu šlapat, drnčí to pořád, když v té velké rychlosti přeřadím na střední talíř a zkusím jiný zadní kolečka, pořád to drnčí. zvláštní je, že to pokud ale zpomalím a jedu na střední, drnčení přestane. je pravda, že kolo má od podzimu najeto už min. 2000 km.

    kolo je MARINE BOBCAT TRAIL v základní výbavě a komponenty byly dost levný ( vidle už je jiná, nejdřív jsem podezíral ji ).

    může to být ve středu? koupit jiný kliky? nemůže to být něco v rámu?

    možná s tím souvisí ještě jeden poznatek. v sobotu jsem jel delší trasu – cca 100 km a zhruba v půlce se začalo ozývat nějaký klapání ( taky podezírám střed ), dnes ( taky výlet cca 70 km ) už to ale nedělalo. že bych kolo unavil těmi 100 km a přes noc si odpočinulo? :))

    jsem z toho ***** neštastnej.

    díky za jakoukoliv radu.

    0 0
    • Veet  

      nedrnčej ti klíče v kapsičce ?

      0 0
      • mc.loki  

        cha…to určitě ne, poněvadž u kapsičky s vercajkem jsem zkurvil zip, takže ji teď vozim v batohu na zádech…

        0 0
        • Veet  

          a co bovdeny, ty ti o rám necinkají? Mě to třeba dělá

          0 0
          • mc.loki  

            bovdeny by měly asi jinej zvuk, tohle je takový až trochu rachtání…

            0 0
    • tomixx  

      Pravěpodobně za to může přesmykač Shimano a jeho konstrukce top swing. http://www.koloshop.cz/…g-presmykac/

      Zkus jakou má vůli. Bohužel je to u této konstrukce normální. Kup přesmyk s konstrukcí down swing. http://www.koloshop.cz/…g-presmykac/

      0 0
      • StuntJ  

        kravina, mám top a valí v pohohodě

        0 0
      • mc.loki  

        no jo, přemykač jsem chtěl časem vyměnit za nějakej sram, anebo ten, co navrhuješ…ale myslíš, že zůstává v dotyku s řetězem a pak to drnčí? otočil jsem bajka vzhůru nohama a točil klikama. je tam vůle, jedině snad, že by ty levný kliky při větší zátěží a rychlosti rozvibrovaly a pak se to začalo dotýkat…

        0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Já myslím, že top-swing přesmykače mají samy o sobě větší vakl v pantu než down-swing. Proto mají větší sklon k drnčení než down-swingy, které jsou pořád našponované. Tak jsem to alspoň četl. Vlastní zkušenosti s top-swingy ale nemám :)

          0 0
      • sway  

        Mam top Deorko, a i kdyz ma vakl a dvakrat ohnul voditko, tak nic nedrnci…

        0 0
    • mc.loki  

      zajímavý, dneska ráno jsem prostříknul mechanismus přesmykače konkorem a přijde mi, že se to malinko zlepšilo…ale jel jsem jen 12 km do práce…

      0 0
    • mc.loki  

      tak aby všichni viděli jakej jsem debil, prohlídnul jsem si pořádne přesmykač, je to taková alivio sračka a plastovej vršek co je úplně navrch se tam viklá. strčil jsem zatím mezi něj a kovovej podklad oboustranou izolačku a přestalo to!!!!!!

      no stejně přijde časem na řadu nějake sram, ale tohle jenom dokazuje, že nejdřív je zapotřebí kolo pořádně zvenčí ohmatat a prohlídnout. jak je někde něco volný, může to vydávat tak otravný zvuky, že to jednomu znepříjemní celej vejlet.

      0 0
      • Richi  

        Moje manželka (už exmanželka) vydávala tak otravný zvuky, že by to nejednomu znepříjemnilo celej život. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.