• Mirinda1

    Zdravím, chci si udělat radost na stará kolena a pokukuji po nové silničce. Mám v merku

    https://www.canyon.com/…i2/3711.html?…

    nebo

    https://www.canyon.com/…i2/2739.html?…

    co jsem to tak porovnával, shledal jsem pro mě nepatrný rozdíl v hmotnosti, ale největším rozdílem jsou kola. Který model byste upřednostnili? Poznám jakožto hobby jezdec bez závodních ambicí, jestli jedu na hliníkových nebo karbonových kolech? A dále by mně zajímal Váš názor na tyto modely, s ohledem na to, že jezdím jen pro radost, watty nebo tepy se nijak nezaobírám. Kolo bych používal na ježdění do práce a na víkendové delší vyjížďky, jednou dvakrát do roka bych vyrazil někam do zahraničí . Nejsou tato kola už na mně moc v tom smyslu, že s ohledem na moji výkonnost a věk (55) nevyužiji asi naplno jejich potenciál? Jinými slovy, jsou tato kola vhodná pro jízdu vyloženě pro radost a pohodu? Díky za odpovědi.

    0 1
    • adam1  

      Všechny silničky jsou vyloženě pro radost a endurace je ok stroj .Udělej si radost -není nic hezčího když ti dorazí bedna od canyonu :))

      Ber karbon kola ,navíc ty 35mm bydou vypadat i líp ,i ta barva rámu je fajn ,obě mají tr pláště tak můžeš předělat na bezduš .

      Canyon má velkou výhodu ,že do 30dnů kolo můžeš vrátit bez udání důvodu .

      Pozor na velikosti ?

      „Silnička do každé rodiny“:))

      3 0
      • Mirinda1  

        Jj, ten pocit znám, už jsem u nich nakupoval. Nejdříve Grand Canyon a později Exceed. Krásné chvilky, když to člověk v obýváku montuje dohromady. Vůbec jsem nevěděl, že se kola dají do měsíce vrátit. Když to poskládáš a trošku to projedeš tak to nutně musí nést známky používání, musí to být znát na sedlovce, kokpitu apod. Tak to je supr, že takové kolo vezmou zpět.

        0 0
        • adam1  

          Když nepojedeš v dešti a bordelu tak do 50km nic nejde poznat a kolo je pořád nové -vyzkoušeno:)

          Jakou velikost x tvoje parametry?

          0 0
          • Mirinda1  

            Mám 173 výšku a 81 rozkrok, podle jejich tabulek mi vychází vel. S. Ty MTB jsem bral v M-ku, ale tam jsem měl možnost kolo vyzkoušet, tak jsem ty jejich tabulky nepoužil. Asi půjdu do S, když tak zkusím ještě poslat dotaz na podporu popř. oslovit tady na fóru, jestli někdo poblíž nemá endurance v S-ku. Kola stejně budou dle jejich webu nejdřív někdy v únoru, tak je ještě chvilka času.

            0 0
            • adam1  

              S by mělo být ok ,jinak tastoupení a showroom je v Opavě

              0 0
              • Mirinda1  

                Další věc, co jsem nevěděl. Když jsem kupoval ty horáky, tak fungoval jen chat. Opavou často projíždím, kde to tam je? V rychlosti jsem přejel jejich stránky a nic jsem nenašel.

                0 0
                • adam1  

                  Krnovská 104 směr Krnov z centra před kruháčem /benzina doprava .

                  0 0
                  • Mirinda1  

                    Vím, kde to je, jezdil jsem tudy na Krnov. Teď už je tam nový obchvat. Na mapy.cz je už fotka showroomu. Vůbec jsem nevěděl, že tam něco takového je a to chodím na jejich stránky docela často jen tak mrknout co mají nového. Díky moc za info. Hned jak to půjde tak to tam omrknu.

                    0 1
    • Kotak  

      Byl jsem na to stejně jako ty. Karbon kola byla od začátku ale jasný, když radost, tak celá. Akorát jsem přemýšlel, jestli nevzít tu levnější variantu, a pak se dokoupit EIE, nebo vzít dražší. Zvítězila lenost :-).

      Mám 178 cm, a mám S, je to na hraně, ale sedlo. Jel jsem na tom ale jenom 30 km, teď čeká na jaro na hezké počasí.

      Jo a teď mají hezčí barvy, na podzim byla jenom modrá, černá a fialová.

      1 1
      • Mirinda1  

        Asi to tak dopadne, že vezmu tu dražší variantu, rozpočet mi to dovoluje, tak co se s tím párat, žijem jen jednou:-). Akorát bych chtěl znát ten rozdíl mezi hliníkovými a karbonovými koly. Jestli jsem schopný to vůbec rozeznat. Aby to nebyly vyhozené peníze, ono těch cca 25 tisíc rozdíl není zase zanedbatelný. S tím pevným kokpitem nemáš problém při tvé výšce? K těm barvám: ještě jsem neviděl škaredý Canyon, ale to je tím, že mám pro tu značku slabost. Tím ovšem neříkám, že ostatní kola jsou škaredé. Ten tvůj je taky nádherný.

        0 1
        • Fazzy  

          Sice te to nijak nezrychli, ale drobnej rozdil v kolech bys poznat mel. Ovsem spis jen kdybys je prehodil na temze kole. V kazdym pripade to ale je poznat na vzhledu, coz je u kola pro radost podle me dost zasadni. Kolo za 100+ na hlinikovych kolech, vypada tak nejak nepatricne.

          0 1
        • Pepa Hrabačov  

          Tak to kup na hliníkách a dokup EIE karbony jako já . Karbony mám na léto a na hliníky jsem dal 36 pláště na horší počasí a terén .

          1 2
          • Velomiwookie  

            Taky to tak mam a doporucuju. Precijen je to jeden z benefitu toho kola, ze muzes mit druhe rafky s 35mm plastema a litat na nich v zime nebo mimo silnice :) Pokud budes mit jen jedny rafky, plast se Ti nikdy prendavat chtit nebude

            2 1
        • ladys  

          Karbonová jsou vyšší, lépe to jede. Je to horší na ovládání na větru, ale to záleží na váze. Každopádně jsem zpět AL kola nedal i když jsou v mém případě lehčí.

          0 1
    • roupik  

      Radost si určitě udělej pokud na to máš kačky, za mě jsou tohle fajnový stroje. Rozdíl na zápletech v těchto dvou případech podle mě určitě poznat bude ve prospěch karbonu.

      Jestli levnější model a dokoupit např. EIE kola nebo dražší už hotový je otázka. Rozdíl mezi koly EIE vs. DT neumím zhodnotit a cenově bude pak ten celek cca na stejno.

      Kdybych se měl takhle rozhodovat já a byly dostupné oba modely v barvě kterou chci tak půjdu asi do dražšího.

      0 1
    • Mirinda1  

      Díky všem za příspěvky. Zatím se tedy přikláním k dražší variantě s karbony, víc se mi líbí i barva. Když tak bych přikoupil na horší podmínky nějaké hliníkáče. Mám ještě nějaký čas přemýšlet, kola mají být až v únoru, snad se dočkám.

      3 1
      • McBlacky  

        to pak kup něco na bazaru. Stejně budeš línej to přehazovat a nakonec všechno sjedeš na carbonech :)

        5 1
        • Velomiwookie  

          ja na konci listopadu nahodim puvodni hliniky se sirsim plastem se vzorkem a jezdim an nich do jara :)

          1 1
        • Mirinda1  

          Bazaru se nebráním, když bude nějaká férová nabídka, proč ne. Ale taky si myslím, že to dopadne tak, jak píšeš:-)

          0 1
    • Mirinda1  

      Zdravím, trochu oživím téma. Nakonec jsem teda vybral tu dražší variantu s karbon koly

      https://www.canyon.com/…i2/3711.html?…

      Mimochodem měl jsem neuvěřitelné štěstí, že jsem trefil okamžik, kdy šlo kolo objednat, jednalo se o časové okno cca 2 hodiny, teď už je termín posunut až na duben. Haluz jako prase. Proč ale píšu. Kolo má dorazit příští týden (dle UPS středa), což je asi o měsíc dřív než plánovali naskladnění. Na jednu stranu super, ale řeším problém, jak kolo vyzkoušet. Nehodlám jít cestou, že kolo poskládám, nějak nahrubo nastavím posed a budu na kolo jen čučet a čekat na jaro. Za každou cenu to musím projet, dát si aspoň těch 50 km, což by už mohlo napovědět, jestli mi to sedne nebo ne. Problém je počasí, poslední dny u nás pořád prší a hlásí i nějaký sníh. Na canyon webu píšou: „Protože chceme, abyste u nás byli s nákupem 100% spokojeni, můžete vrátit nepoužité kolo a příslušenství do 30 dní od převzetí zásilky“. No a tady bude asi problém. Klidně se půjdu projet třeba i v mírném dešti, ale kolo bude zadrbané a nevěřím, že se mi podaří to vypucovat tak, aby nebylo poznat, že na tom bylo ježděno. Je tu někdo, kdo už má zkušenost s vrácením Canyon? Vezmou to, i když tam už bude sem tam nějaká drobná stopa? Počítám, že po nastavování posedu krk vidlice a sedlovka ponesou známky používání. Myslím, že i na pláštích to bude vidět. Jestli nebude možnost to projet, kolo půjde zpět, nehodlám kupovat zajíce v pytli. Kdyby to byl stroj za 20k, tak to neřeším. Nemáte nějaký nápad jak to pořešit? Díky za odpovědi.

      0 5
      • rejdy  

        Asi si zavolej na českou podporu, co ještě akceptují jako „nepoužité kolo“. Já to vloni v létě řešil shodou okolností u stejného modelu předchozí generace taky. A třeba u sedlovky se sešly tolerance tak, že se musela zasunout do rámu poměrně silou, takže i při použití pasty byly nějaký stopy na barvě vidět hned…

        Za 50 km se nachytá nějaký prach/nečistoty na nový řetěz/pohon i při hezkým počasí, teď jestli nasypou/nasolí… Jasně, můžeš to umýt, ale tím pádem už nebude na řetězu origo konzervant atd.

        Já to měl jednoduchý, po 1 km jsem věděl, že to je velikostně úplně mimo, takže jsem to vrátil v podstatě netknutý, dali ho pak hned do outletu o asi 7k levněji, já dostal zpět 100 %.

        0 0
      • mirorek2  

        50 km a nebudeš šlapat a brzdit?

        je tam v podmínkáchněco jako maximálně v obýváku…

        zašel bych do tělocvičny, ideálně velodrom :-) a dal tomu více méně statickou hodinku na kole, tak poznáš posed aspoň

        1 0
        • rejdy  

          Vidíš, kotouče, na těch je to vidět po jednom brzdění…

          Proto mu píšu, ať si zavolá na podporu, protože ty podmínky vypadají přísně, mně 2 různé osoby řekly, že se samozřejmě můžu projet venku. A evidentně to tak skoro každý praktikuje, jde tak jen o to, co mu případně ještě uznají, aniž by snížili vrácenou částku o opotřebení…

          0 0
          • Mirinda1  

            Díky, podporu budu určitě kontaktovat.

            0 0
          • ferlikster  

            Tak sníží částku o opotřebení, no bóže. Kolik to v případě lehce šouplých kotoučů a omačkané sedlovky bude? Pár stovek? To za tu srandu s vyzkoušením v pohodlí domova s přehledem stojí…

            Když chceš opičku, musíš mít i na banánky.

            0 0
            • Mirinda1  

              pokud by to tak bylo, tak s tím nemám nejmenší problém. Klidně bych zaplatil za vypůjčení kola, kdyby byla možnost, což je ve výsledku to samé, jako když mi strhnou nějakou částku za opotřebení. Úplně v klidu.

              0 0
      • nomecz  

        Pujc si od nekoho valce a projed to na nich …

        0 0
      • TK75  

        Ja bych to projel v nějakým větším parkovacim domě

        Sucho a čisto..nahoru i dolů

        :)

        0 0
        • Mirinda1  

          Velodrom mně napadl, ale parkovací dům ne, díky za tip. Samozřejmě budu kontaktovat podporu.

          0 0
      • enjoy  

        Koupíš kolo od výrobce, kde to nejde koupit jinak, než jako zajíc v pytli. Ale zároveň nejsi ochotný akceptovat podmínky a rizika takového nákupu.

        Honíš nejlepší poměr cena / výkon, ale nechápeš(nebo nejsi ochotný akceptovat) podmínky.

        Líto mi tě fakt není.

        Maximálně jak píše TK75. Ale pochybuju, že je to pro tebe dost dobré.

        4 1
        • Mirinda1  

          Myslíš, že stojím o nějakou tvoji lítost? Podle tebe je v pořádku, že vysolím za kolo bez pár drobných 130k a nebudu moci si kolo vyzkoušet? A s tím honěním výkon cena jsi taky mimo. Kola canyon se mi prostě líbí, už jsem u nich dvakrát nakupoval, vždy k mé spokojenosti.

          0 2
          • mastihuba  

            Pokud špatně nezvolis velikost rámu tak už to snad doladis. V létě jsem kupoval kolo a jediné co jsem upravil byla výška sedla. Na zbytek jsem si rychle zvyknul.

            0 0
            • Mirinda1  

              Tak velikost jsem bral podle jejich tabulek. Ale projížděl jsem toto fórum a některým doporučovaná velikost neseděla.

              0 0
              • černápole  

                co se posadit na obdobné kolo někde na prodejně?-)

                0 2
                • černápole  

                  je tahle rada fakt takovej průšvih?

                  0 0
                • Mirinda1  

                  Díky za tip, ale posadit se na to kolo můžu i doma, když to poskládám. Jde o to aspoň kousek to projet. Nic ve zlém.

                  0 0
            • rejdy  

              Může doladit, nemusí. Vzhledem k tomu, že je na kole ten kombo kokpit, tak možnosti nastavení jsou dost omezené. Pouze 16 mm podložek oproti 27.5 mm v předchozí generaci, nenatočíš jinak řídítka.

              Pro porovnání: takový Aethos od Spešlu má podložek 35 mm k tomu možnost otočení představce, což je dalších cca 20 mm ve výšce řídítek, takže celkově se hýbeš v rámci jedné velikosti bez měnění komponent v rozsahu přes 5 cm…

              cca 2 cm ve stacku je rozdíl jedné velikosti u Endurace…

              1 0
              • Mirinda1  

                Právě z důvodu omezenějších možností nastavení bych si to chtěl aspoň kousek projet. Ale v duchu doufám, že mi kolo sedne.

                0 0
          • enjoy  

            Ano, je to v pořádku. Nákup na internetu takhle funguje. Zvolil jsi si ho sám.

            1 1
            • Mirinda1  

              No myslím, že nemáš pravdu. Takhle nákup na internetu nefunguje. Ze zákona má spotřebitel právo odstoupit od kupní smlouvy u zboží objednaného na dálku, pokud zjistí, že mu nevyhovuje. Mám za to, že toto právo vyplývá z nemožností seznámit se s vlastnostmi a funkčností výrobku tak, jak je to možné v kamenné prodejně. Logicky jediným způsobem, jak zjistit, jestli ti zboží zakoupené přes eshop vyhovuje, je vybalit a vyzkoušet. Teď jde o to, do jaké míry zkoušet, aby prodejce považoval vrácené zboží za nepoužívané. A přesně tohoto se týkal můj dotaz. Samozřejmě jsou tam výjimky, např. hygienické pomůcky, zboží vyrobené na míru apod., které vrátit nelze. A jestli chceš teda hájit kamenné prodejny (vůbec proti nim nic nemám), tak mi dej nějaké tipy, kde bych si mohl vybraný model kola aspoň krátce projet. Možná nějaké jsou, ale já nevím o žádném. Tady vidím nevýhodu v tom, že pokud nakoupíš v kamenném krámu, tak prodejce nemá povinnost vzít kolo zpět, pokud tam není nějaká skrytá vada nebo vlastnost, se kterou tě prodejce neseznámil. Seriózní prodejce samozřejmě může kolo vzít zpět, ale bude to pravděpodobně za cenu, že si u nich koupíš jiné. Jestli se pletu tak mně oprav. Až bude mít Canyon všechny modely na showroomu v Opavě, tak si rád připlatím za vyzkoušení. Ale mám ověřeno, že můj vybraný model tam nemají. Hezký den.

              0 4
              • enjoy  

                Bohužel argumentuješ pravidly platnými kolem roku 2021.

                Doporučuji projít si tento člínek https://www.penize.cz/…bozi-zprisni

                Jestli ti to neotevře oči a nedojdeš k tomu, že si na to můžeš tak maximálně sednout v obýváku, tak nevím..

                ps: trošku mi to tu připomíná rozpravu s jednou pejskařkou včera. Kdy její velký pes bez vodítka dorážel na mého syna. Upozornil jsem jí, že ho má mít na vodítku. Na to jsem se dozvěděl, že to není pravda(že ho stačí mít „v dosahu“) a že si vlastně já mám dávat bacha na syna, když vidím, že pes je dost akční.. Taky zcela zbytečný a pomýlený rozhovor. Paní i kdybych ukázal zákon, tak pojede svojí.

                1 0
                • Japhy  

                  Z Paretova pravidla jsem si odvodil své pravidlo, 80% lidí jsou deme.nti a nemá smysl se snažit s nimi jakkoli (snad kromě pozdravu) interagovat pokud to není opravdu nezbytně nutné. Jako ta tvoje pejskařka, jaka je asi pravděpodobnost že se udeří do čela, řekne „Ach jak jsem byla pomýlená“ a začne se chovat zodpovědně?

                  0 1
                • Mirinda1  

                  Díky za poučení, popravdě aktuálně platnou legislativu jsem nestudoval. Ale před každým nákupem čtu obchodní podmínky. A tam se u žádného eshopu, kde obvykle nakupuji, žádné změny nekonají. Pro příklad cituji z obchodních podmínek u jednoho nejmenovaného eshopu kde jsem naposledy nakupoval cyklobundu: "Kupující (spotřebitel) má právo odstoupit od kupní smlouvy ve lhůtě 14 (čtrnácti) dnů od převzetí zboží. Uvedená lhůta je určena k tomu, aby se kupující v přiměřeném rozsahu seznámil s povahou, vlastnostmi a funkčností zboží. " Tu bundu jsem vybalil, oblékl a jel se krátce projet na kole tak, abych ji neznečistil, nepropotil, jen abych se ujistil, zda mně při šlapání na kole nebude někde tahat. Normálně jsem ji KRÁTCE použil k účelu, pro který byla vyrobena a toto beru jako přiměřené seznámení se se zbožím a jeho vlastnostmi. Bundu jsem na druhý den osobně dovezl do nejbližší prodejny, protože mi byla malá, kde ji vzali zpět bez nějakých srážek z ceny. A v tomto duchu si chci vyzkoušet i kolo. Stačí mi na to půlhodinka a pár km. Nemíním na tom 14 dní jezdit a nadrtit stovky km. Těch 50 km, co jsem uváděl je samozřejmě střelené od pasu. Ještě se pro jistotu na stránky canyon podívám, ale pokud tam vysloveně nebude napsáno, že na kole se nesmím v žádném případě projet, tak budu pořád tvrdit, že mám jako spotřebitel mít možnost si kolo přiměřeně vyzkoušet abych se seznámil se zakoupeným zbožím, které jsem si nemohl před nákupem vyzkoušet. Hranici mezi tím co je seznámení se zbožím a používání zboží asi nelze nijak přesně stanovit. Je to na eshopu jak to posoudí popř. tohle rozlouskne až nějaký případný soudní spor. Klidně ať eshopy zpřísňují podmínky, jsem na jejich straně když vidím a čtu, že jsou lidi, kteří s tím vychcávají a půjčují si zboží na dovolenou. Za sebe v tom nevidím problém, klidně bych lhůtu o polovinu zkrátil. Už jsem to psal, nebudu mít vůbec žádný problém s tím, když mi po vrácení kola strhnou nějakou férovou částku za poškrábanou sedlovku, nebo ošoupané kotouče. Nemám ale představu, kolik to může být, proto jsem se ptal na zkušenosti s vrácením kola.

                  0 3
                  • Kysky  

                    Kolo slož, projeď, pošli zpátky a nebreč tady.

                    0 2
                    • Mirinda1  

                      Já nebrečím, debatu jsem uzavřel už před dvěma hoďkama s tím, že jsem poděkoval za příspěvky a že v tom mám jasno. Já nevím proč tady ještě někteří reagují. :)

                      0 1
                  • xtonda  

                    Pronajmi si na hodinu tělocvičnu nebo jdi na krytý velodrom. Když bys to kupoval v kamenném krámě, taky tě nechají max udělat kolečko na parkovišti před prodejnou.

                    Stejně tak oblečení si může vyzkoušet v krámě jestli ti sedí, rozhodně ne jít na hodinu ven abys vyzkoušel jestli je dost teplé.

                    Pokud chceš takhle zkoušet, ku to v kšeftě, který má nadstandardní podmínky vracení jako třeba Decathlon.

                    1 0
                  • enjoy  

                    Nechci tě soudit, ale vidím úplně živě situaci, jak si kupuješ tu bundu jako „druhý“ majitel a poznáš, že už jí někdo jezdil. Neřešil by jsi to a bral to jako v pořádku? Vždyť ten předtím to měl právo vyzkoušet. A jelikož (údajně) nebylo poznat použití, tak prodejce mohl vesele prodat dál jako nové.

                    Mně se prostě nelíbí, že jako podnikatel máš tohle mít v rámci rizika podnikání? A když neprovozuješ prodej použitého zboží, tak máš s tím jetým zbožím dělat co?

                    PS: pokud jsi chtěl už téma uzavřít, tak jsi ho měl uzavřít(uzamknout):-)

                    1 0
                    • Mirinda1  

                      díky za připomínku, zamykám

                      0 1
                    • Mirinda1  

                      Ještě si dovolím ze slušnosti naposledy zareagovat na tvou poslední námitku. Tu bundu, kterou jsem vracel, mi prodejce klidně mohl omlátit o hlavu s tím, že je používaná. Neudělal to. Proč? Odpovím sám: protože bunda byla naprosto v cajku (měla visačky, štítky, byla čistá, nepoškozená nezapáchala). Jediný rozdíl byl v roztrženém sáčku, do kterého byla zabalena. Pokud mi eshop pošle bundu v takovém stavu, tak je mi jedno, jestli ji měl někdo předtím na sobě. Jdi se podívat v jakém stavu mají hadry v řetězcích jako např. sportisimo, intersport apod. Visí to tam na věšákách, stokrát vyzkoušené, zmačkané, visačky urvané a dané do kapes. A takové zboží se ti nestydí poslat na objednávku jako nové, bez slevy samozřejmě. Proč se eshopy nebrání, to se musíš zeptat jich. My dva se asi neshodnem, stává se to, neberu to jako tragédii. Netvrdím, že mám ve všem pravdu, ale některé moje argumenty smysl mají, za tím si stojím. Kritiku snáším snadno, pokud je vyjádřená slušně a nenazýváš mně dementem jak někdo jiný. Celá tahle debata se zvrhla směrem, který jsem nezamýšlel. Proto to už nadobro zamykám.

                      1 3
                • Slyther  

                  Ohledně těch psů, nemusí být na vodítku pokud to neříká místní vyhláška, v zákoně je že musí být pod kontrolou, tzn. že za jakýchkoliv okolností musí být schopný ho jeho páníček odvolat.

                  Samozřejmě pokud byl pes otravný, měla ho odvolat nebo jinak zajistit, takže ji nehájím, jen říkám jak to je.

                  Pokud pes zvládá základní poslušnost do které patří i přivolání, není důvod ho mít pořád na vodítku u nohy

                  1 1
      • adam1  

        Když jsem vracel ultimate tak jsem na něm jel 50 a 80 km :))

        A ani na pláštích ,kotoučích pohonu to nešlo poznat bylo to pořád jak nové ,ale bylo léto :), 20–30km ikdyž budou horší podmínky to bude v poho a silnička má jednu výhodu že se dobře čistí :)Nesmíš s tím lehnout nebo to odřít .

        Jinak jsem jim složené kolo ,krabicí a vše co bylo u toho přivezl po domluvě do Opavy abych se nemusel drbat s balením a dopadlo to na 1.

        0 0
        • Mirinda1  

          Tak tvůj příspěvek mně trochu uklidnil. A je super, že to potom nemusíš rozkládat a balit a v Opavě to vezmou složené. Mám to kousek. Díky

          0 0
          • MikeT  

            No vidíš a máš to vyřešené :-) Ale pokud jsi někde v dosahu větších krytých parkovišť obchoďáků, tak bych toho využil kdyby bylo hnusně i kdybys to tam měl dovézt autem. Já jednou tak kroužil jako křeček v kleci po parkovišti na výstavišti když jsem koupil kolo v únoru a všude byly hromady sněhu a musel jsem to vyzkoušet. V takovém Tescu nebo Nové Karolině v Ostravě je místa pomalu na etapu a na dvě patra :-)

            0 0
            • Mirinda1  

              Ano, už jsem podstatně klidnější než včera. Tipy s parkovištěm mně teda vůbec nenapadly. Mám měsíc na vrácení, což je poměrně dlouho. Budu doufat, že někde poblíž bude kousek suché cyklostezky a normálně to půjdu projet na pár km ven. I za cenu, že mi v případě vrácení něco strhnou. Jak někdo uvedl výše, pokud mně to bude stát pár stovek, nemám s tím vůbec problém. Jinak do Karoliny jezdím docela často, díky za tip.

              0 0
    • Mirinda1  

      Děkuji všem za příspěvky a myslím, že můžeme debatu uzavřít. Mám v tom už jasno. Hezký den všem.

      0 0
    • Prcek9000  

      Tak jestli je showroom v Cesku jak tu nekdo psal, tak si kolo muzes vyzkouset tam aspon obdobne kolo, nevim teda jaky jsou tam moznosti. Je pravda ze v Nemeckem Koblenzu kde je sidlo, maj mraky kol na pujceni ale to je nesmyslna cesta 500km tam a 500km zept, z Plzne. Koblenz je az u Frankfurtu

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce